Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 02:47   #1951
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

a ja znow nie spie.. obejrzalam zmierzch..

mam lenia totalnego i nie sprzatam..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 08:41   #1952
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witajcie

ja dziś musiałam się rano zerwać, żeby na badanka skoczyć.. ale już wrócłam i jestem.. a tu cisza.. jak makiem zasiał..więc chyba pójdę się jeszcze trochę położyć z książeczką

miłego dnia
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 08:47   #1953
2befree
Raczkowanie

Dzień dobry
A co tu takie pustki i cisza??

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
no widzisz! wiedziałam,że to pupa A to faktycznie duża dzidzia skoro 3 tyg wystrzeliła do przodu! a czy w związku z tym, termin porodu też się przesunął??
a co innych dolegliwości to dasz radę, nie stresuj się a na gardło to hm... znalazłam coś takiego http://www.tipy.pl/artykul_186,domow...ol-gardla.html
Dzięki za artykuł. Wczoraj popijałam mleko z miodem, dziś będę kontynuować herbatką malinową z miodem i wodą z cytryną i miodem i mam nadzieję, że przejdzie. Na wszelki wypadek nie wychodzę z domu, bo pogoda teraz strasznie zdradliwa.

Co do terminu porodu, to wg USG wychodzi nawet koniec listopada, ale lekarz mówi, że mam wysoko łożysko i na razie nic nie zapowiada szybszego porodu. Zobaczymy za miesiąc, bo mam kolejną wizytę 2 grudnia.

W związku z tym, że nasza królewna jest taka grzeczna to od dziś zaczynam ją prosić, żeby już może tak bardzo nie rosła, bo chciałabym ją jakoś urodzić Kto wie, może posłucha

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jest maly nietoperzyk, więc wszystko dobrze, też Ci mala zrobila psikusa. Wszystko poza tym do opanowania, więc bilans wychodzi na plusie, prosze sie nie martwić.
Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Dobrze że Dzidzia postanowiła się grzecznie odwrócić
A wszystkie inne dolegliwości na pewno wkrótce uda Ci się opanować
Dzięki za dobre słowo dziewczyny Wykupiłam wszystkie leki i od wczoraj leczę się zgodnie z zaleceniami lekarza. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 08:57   #1954
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Czesc wam mamusie.

Ja wczoraj nieodzywałam się bo źlę się czułam.
Wiktor kopał po samym dole jak leżałam na plecach to czułam normalnie jakby pchał się w dół tu gdzie mam włosy łonowe w to miejsce.Wchodziła główka i zaraz czułam jak juz gdzie indziej sie przemieszcza.To było okropne uczucie bo bolało jak tylko wił się tam po tym dole.Brzuch mi twardniał co chwile.Grz esiek juz chciał dzwonic po karetke głupol.Ja niechciałam męczyłam się tak do 22,30.Usnęłam.

Dziś wstałam mały dalej sie tak rusza.Boje się i na dodatek leci od czasu do czasu ze mnie biała wydzielina.Do kibelka chodzę dośc często.Jeju to chyba dziś nastąpi lub jutro boję się kochane strasznie.Zobaczymy co później bedzie poleże troche jeszcze.Później zaczne cos robić.chyba że niedam rady bo będzie bolał mnie kręgosłup.

Później sie odezwe.Dziękuję za liste z numerami
Stary 2009-11-05, 09:03   #1955
domi7ks
Zakorzenienie

Hej Mamusie

witaj Agusia

Lucky to Twoja fotka w avatarze???

chcialam sie Wam pochwalic, ze w sobote wychodze do domu

jestem przeszczesliwa, ale zobaczylam w karcie jaka mam bakterie i poszukalam w necie, to niezbyt fajne wiadomosci sie dowiedzialam. Nazwa jakas streptococcus agalactiae i to z rodziny paciorkowcow...

Paczka wspolczuje Ci tych bolesnych ruchow Wiktora.
Ja powiem szczerze czuje ruchy, czasem bardzo widoczne pod skora ale mnie to nie boli- na szzcescie. Jedynie jajnik przez ostatnie 3 noce mnie pobolewa, ale to moze byc ucisk Dzidzi.

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-05 o 09:06
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:09   #1956
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej Mamusie

witaj Agusia

Lucky to Twoja fotka w avatarze???

jestem przeszczesliwa, ale zobaczylam w karcie jaka mam bakterie i poszukalam w necie, to niezbyt fajne wiadomosci sie dowiedzialam. Nazwa jakas streptococcus agalactiae i to z rodziny paciorkowcow...

Ja powiem szczerze czuje ruchy, czasem bardzo widoczne pod skora ale mnie to nie boli- na szzcescie. Jedynie jajnik przez ostatnie 3 noce mnie pobolewa, ale to moze byc ucisk Dzidzi.
moja moja trochę urosłam

Cieszę się, że już w sobotę będziesz w domku tylko nie szalej za bardzo a bakterią się nie martw - jakby było coś poważnego nie tak to by Cię nie wypuścili
Stary 2009-11-05, 09:12   #1957
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a mi dzis przyszedl karmnik z allegro
wlasnie alles mama i lezy jak ulal 75G czyli moge zamowic jeszcze jeden spokojnie
Bardzo ładny ten karmnik!
Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja byłam dzisiaj u lekarza i dostałam skierowanie do porodu w końcu bo już się bardzo męczę.
.
Mam nadzieje, że wszystko poszło gładko jak po maśle!
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
mam pytanie ile koszul do szpitala zabieracie?ja bede miala cc
Ja biorę 2 koszule. Do porodu u nas daja takie jednorazówki.
Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witamy po dluzszej nieobecnosci Dzisiaj wyszlismy do domku Maly praktycznie caly czas spi wiec mam duzo czasu dla siebie pozdrawiamy
Jeszcze raz gratulacje dla świeżo upieczonej mamusi!
Wklejaj foty Filipcia bo jestem bardzo ciekawa jak wygląda kolejny wizażowy mężczyzna

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:13   #1958
malina81
Zadomowienie

Agusia witaj

Madzia jak dokarmiasz butelka to ile robisz pokarmu??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:18   #1959
elalank
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez 2befree Pokaż wiadomość
Dzięki za artykuł. Wczoraj popijałam mleko z miodem, dziś będę kontynuować herbatką malinową z miodem i wodą z cytryną i miodem i mam nadzieję, że przejdzie. Na wszelki wypadek nie wychodzę z domu, bo pogoda teraz strasznie zdradliwa.

Co do terminu porodu, to wg USG wychodzi nawet koniec listopada, ale lekarz mówi, że mam wysoko łożysko i na razie nic nie zapowiada szybszego porodu. Zobaczymy za miesiąc, bo mam kolejną wizytę 2 grudnia.

W związku z tym, że nasza królewna jest taka grzeczna to od dziś zaczynam ją prosić, żeby już może tak bardzo nie rosła, bo chciałabym ją jakoś urodzić Kto wie, może posłucha
lepiej nie wychodź z domu, teraz grypa szaleje, więc lepiej nie ryzykować
No chyba, że będzie tak jak w przypadku Kachuli, jak Dzidzia za bardzo urośnie to będziesz miała cc
Tak sobiemyślę że skoro jakoś tam weszły,muszą też jakoś wyjść

Cytat:

no to mamy dobre wiadomości!!!
a te bakterie to bardzo dobrze, ze je wykryli juz teraz dadzą im popalić i znikną I nie szukaj nic w necie na ich temat, bo się tylko bardziej będziesz stresować!

a ja dziś idę na USG i nie mogę się doczekać! a to dopiero po południu!
Mam jeszcze dziś spotkanie z koleżankami ze studiów także znów dzień miło się zapowiada, tym bardziej, że słonko wstało i ładnie świeci, także od razu lepszy ma się humor od rana!!

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 09:21   #1960
2befree
Raczkowanie

Cytat:

Witaj Domi Gratuluje wyjścia do domu w sobotę Co do bakterii, to rzeczywiście wygląda to poważnie, ale tym bardziej powinnaś się cieszyć, że zostało to szybko wykryte i leczone. Trzeba być dobrej myśli.

Ja miałam wczoraj pobierany wymaz na posiew GBS też na paciorkowca, bo u nas idąc do szpitala celem porodu trzeba mieć wynik tego badania. Wtedy w trakcie porodu podają leki i to pozwala chronić maluszka. Później też obserwują dziecko, czy wszystko jest w porządku. Wyniki odbieram w poniedziałek.
Stary 2009-11-05, 09:25   #1961
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

a mnie naszło na pleśniaka biorę się do pieczenia
Stary 2009-11-05, 09:30   #1962
2befree
Raczkowanie

Cytat:
lepiej nie wychodź z domu, teraz grypa szaleje, więc lepiej nie ryzykować
No chyba, że będzie tak jak w przypadku Kachuli, jak Dzidzia za bardzo urośnie to będziesz miała cc
Tak sobiemyślę że skoro jakoś tam weszły,muszą też jakoś wyjść
No właśnie trochę się boję tej całej grypy, bo tak straszą wszędzie dlatego siedzę grzecznie w domu i się kuruję.

U nas niestety nie ma takiej zasady, że jak dziecko jest powyżej 4kg to kierują na cc Zresztą nie wiem, czy ona będzie aż taka ciężka, jest raczej dłuuuga Po tatusiu

Powodzenia na dzisiejszym USG Żeby Dzidzia dała się podejrzeć

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
a mnie naszło na pleśniaka biorę się do pieczenia
A ja chyba upiekę szarlotkę, bo mam jabłka na stanie Obiadu dziś nie robię, bo nie wychodzę z domu i nie mogę zakupów zrobić (tż ma coś zorganizować), także chociaż ciasto skręcę, bo mam wszystkie składniki
Stary 2009-11-05, 10:01   #1963
brombusia
Zakorzenienie

Witajcie czwartkowo

Cytat:
To chcesz powiedzieć że Ci tam jeszcze cały czas siedzi?
Pewnie dlatego tak ciężko mi było przepchnąć Małego, bo ten czop przeszkadzał

Cytat:
Nasza księżniczka jest w pozycji na nietoperza a to, co czuję pod ręką to dupka, a nogi ma ułożone od jednego boku brzucha do drugiego. Nasza dzidzia jest duuuża i zaczyna jej być bardzo ciasno.
No to super że z dzidzią wszystko w porządku i że się ułożyła prawidłowo
A jeśli chodzi o nadciśnienie, to z lekami na pewno bedzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Witamy po dluzszej nieobecnosci Dzisiaj wyszlismy do domku Maly praktycznie caly czas spi wiec mam duzo czasu dla siebie pozdrawiamy
Witaj Mamusiu
To super że synek daje Ci się wyspać, mam nadzieję, że to się nie zmieni
Dziwne, że kazali Ci się tak długo męczyć i że nie podali Ci oksytocyny, mnie gin mówił, że po odejściu wód trzeba urodzić w ciągu 15 godzin, bo może dojść do zakażenia.

A co do tej kaloryczności pokarmu, to lekarz Ci tak powiedział?
Bo wszyscy mówią, że noworodek nie powinien spać dłużej niż 5 godzin

Cytat:

No to super, że wychodzisz
A bakterią się nie martw, dobrze, że ją wykryli

Eluś w avatarze to Twoje zdjęcie? Z tej sesji? Bo bardzo fajne
Lucky Twój avatar tez jest super, fajnie wyglądasz, drobna babeczka z wielkim brzuszkiem

Ja na razie wyspana, bo dzisiaj w nocy, w sumie spałam ponad 6 godzin

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:24   #1964
sexy body
Rozeznanie

Jeju, dziewczyny, jestem taka zielona w kwestii opieki nad dzieckiem, że mnie to przeraża!!!!
NIC NIE WIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Np. chciałam skompletować kosmetyki dla dziecka i oczywiście nie wiem czym się wyciera pupę po zmianie pieluszki, czy się ją czymś smaruje przed założeniem następnej.
W kwestii kąpieli: czym myć małego, czy używać szamponu? Czym smarować po kąpieli?

Wszędzie słyszę tylko hasła "maść, krem, oliwka" ale ja chcę konkretów!!!!!!

No skad ja mam cokolwiek wiedzieć skoro ostatnim niemowlakiem z jakim miałam styczność byłam chyba ja sama

A nie chcę koleżankom świeżo upieczonym mamom teraz głowy zawracać takimi pytaniami....

I w ten oto sposób utknęłam przy kompletowaniu wyprawki

I w ogóle do czego są te Sudocremy, Bepatheny??????

Edytowane przez sexy body
Czas edycji: 2009-11-05 o 10:27
sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:36   #1965
domi7ks
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji w trakcie i po porodzie i Dzidzia urodzi sie zdrowa(

Sexy ja do odpadniecia pepuszka planuje kapac na sucho. Czyli przegotowana woda do buzi, waciki, w drugiej miseczce woda z dodatkiem olejku do kapieli. Tak jak mnie uczyli na szkole rodzenia. Czyli najpierw przemywamy jedno oczko, wyrzucamy wacik, potem drugie, uszko jedno i drugie, potem buzia i wlosy (bez uzycia szamponu). A potem reszta ciałka. No i pupka przegotowana woda
nie pamietam tylko czy oczka sie przemywa ruchem od tej zewnetrznej stroony do wewnetrznej czy na odwrót

Suducrem jest polecany na odparzoną pupke, a Bephanten na brodawki obolale.

Kurcze martwie sie o ta bakterie. Podobno antybiotyk w trakcie porodu podaja jeszcze. Ciekawe czy u mnei tak podadza???

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-05 o 10:38
Stary 2009-11-05, 10:38   #1966
konspiracja
Zakorzenienie

Witajcie mamusie!

Piękny dzien sie u nas zapowiada, az lżej na duszy jak taka pogoda.

Cytat:

No to super wieści, sobota juz pojutrze!
Bakteria widocznei została opanowana, wiec sie nie martw. Gdyby cos było nie tak to tez uważam, ze by Cię nie wypuscili.

Cytat:
Dzień dobry

a ja dziś idę na USG i nie mogę się doczekać! a to dopiero po południu!
Mam jeszcze dziś spotkanie z koleżankami ze studiów także znów dzień miło się zapowiada, tym bardziej, że słonko wstało i ładnie świeci, także od razu lepszy ma się humor od rana!!
Fajne masz plany, ciekawe co tam u Olki
Też mialam pytac o avatarek - podoba mi sie.

Ja już ciuszki mam poprasowane, teraz jeszcze kocyki, pieluchy i reczniki. Ale na pewno zrobię dziś spacerek.

Domi, zamowiliście w końcu wózek?

Brombi to dzisiaj poszalalas ze spaniem. Podziekuj pięknie małemu za laskawość. A mama Ci dużo pomaga? Tak sie pytam pod katem czy sama dam radę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:39   #1967
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusie. My dziś idziemy do pani Doktor sprawdzić jak nam Wiki rośnie także proszę o kciuki

Aguś Witamy ja też się dziwię czemu nie dali CI OXy mój lekarz też powiedział żę jak mi wody odeszły o 9.00 to do 21 muszę urodzić. ALe ważne że się dobrze skończyło

Domi super że wychodzisz. A bakterią się nie martw bo najważniejsze że o niej wiedzą i będą w razie czego reagować

Cytat:
No właśnie trochę się boję tej całej grypy, bo tak straszą wszędzie dlatego siedzę grzecznie w domu i się kuruję.
Ja też się troche boję, zamówiłam w aptece zapas polopiryn i gripexów jakby co

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Witaj Mamusiu
To super że synek daje Ci się wyspać, mam nadzieję, że to się nie zmieni
Dziwne, że kazali Ci się tak długo męczyć i że nie podali Ci oksytocyny, mnie gin mówił, że po odejściu wód trzeba urodzić w ciągu 15 godzin, bo może dojść do zakażenia.

A co do tej kaloryczności pokarmu, to lekarz Ci tak powiedział?
Bo wszyscy mówią, że noworodek nie powinien spać dłużej niż 5 godzin

Ja na razie wyspana, bo dzisiaj w nocy, w sumie spałam ponad 6 godzin
Heloł mamuśka Ja dziś też spałam w sumie ponad 6 godzin. Ale o 24 Wiki nie chciał za bardzo spać no i wylądował przy cycku w łóżku. Oczywiśćie zasneliśmy i obudziłam się o 3 Ale ja strasznie nie lubie tak z nim spać bo to bardziej czuwanie niż spanie jest. No ale potem już było ok i grzecznie spał w łóżeczku. Tylko że ja mam z nim czasem taki problem: Karmię on zasypia noszę go do odbicia to mi się rozbudza i nie chce spać tylko znowu jeść Potem znowu kupka to się rozbudzi potem karmię i czasem nie wiem co mam robić. Też tak masz?? A co do spania to mój po kąpaniu czasem spi 4 godziny ale ani minuty dłużej. A co do pokarmu to sam fakt że nasze maluszki spią 3 godziny świadczy że mamy dobry pokarm. Także chyba nie ma powodu do obaw.

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Jeju, dziewczyny, jestem taka zielona w kwestii opieki nad dzieckiem, że mnie to przeraża!!!!

Np. chciałam skompletować kosmetyki dla dziecka i oczywiście nie wiem czym się wyciera pupę po zmianie pieluszki, czy się ją czymś smaruje przed założeniem następnej.
W kwestii kąpieli: czym myć małego, czy używać szamponu? Czym smarować po kąpieli?

No skad ja mam cokolwiek wiedzieć skoro ostatnim niemowlakiem z jakim miałam styczność byłam chyba ja sama

A nie chcę koleżankom świeżo upieczonym mamom teraz głowy zawracać takimi pytaniami....

A więc tak: zmieniasz pieluszkę to wycierasz pupę chusteczkami nawilżanymi dla niemowląt lub wodą i wacikiem. Potem smarujesz kremem ja polecam na zmiane Linomag i Bepanten. No i ubierasz pieluszkę. A do Mycia ja używam mydełko Nivea i smaruje Wikiego oliwką Nivea. I to wsio

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2009-11-05 o 10:40
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:42   #1968
2befree
Raczkowanie

Cytat:

Don't stress Ewuniu Ja też mam problem z ogarnięciem tematu "Higiena noworodka" Próbowałam zasięgać informacji z różnych źródeł, ale czy na szkole rodzenia, czy w różnych poradnikach piszą, że to tak naprawdę Twój wybór czego będziesz używać... I bądź tu mądra!

Ja polegam trochę na intuicji. Mam wilgotne chusteczki do wycierania pupy i puder. Mam też Sudocrem w razie odparzeń, ale sama nie wiem czy go używać zapobiegawczo, czy dopiero jak skóra będzie podrażniona

Do kąpieli na początek będę używać mydełka, bo jedynie na nim nie było napisane "od pierwszego miesiąca życia", a potem płynu do ciała i włosów. Generalnie stawiam na jak najmniej chemii, także na początku nie zamierzam kąpać Małej codziennie, tylko myć myjką, a kąpać co kilka dni. Mam wprawdzie oliwkę, ale nie wiem, czy będę smarować czy wlewać troszkę do kąpieli - się zobaczy.

Mam też ochronny krem do buźki, bo w końcu będzie zima, jak nasza córcia pojawi się na świecie i jak będziemy się wybierać na pierwszy spacer, to trzeba zabezpieczyć delikatną skórę.

Tak wygląda moja wyprawka. Czy wszystkiego będę używać i czy nie będę potrzebować czegoś jeszcze - tego nie wiem, ale daję sobie prawo do tej niewiedzy. Wierzę, że nie zrobię dziecku krzywdy i jakoś sama dojdę do tego, co jest nam potrzebne a co nie
Stary 2009-11-05, 10:43   #1969
domi7ks
Zakorzenienie

Katee trzymam kciuki za wizyte

Konspi nie zamowilismy narazie wozeczka, bo moj Tz czeka az wroce i razem zamowimy. A teraz juz sama nie wiem czy chce ten Vedi czy Jumper Tako

U mnie na SR odradzali myjki, lepiej waciki podobno lub wata, ktora mozna wyrzucic. I szampon dopiero chyba po miesiacu,
A Sudocrem wydaje mi sie dopiero wtedy jak zajdzie koniecznosc

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-11-05 o 10:46
Stary 2009-11-05, 10:50   #1970
2befree
Raczkowanie

Cytat:
U mnie na SR odradzali myjki, lepiej waciki podobno lub wata, ktora mozna wyrzucic. I szampon dopiero chyba po miesiacu,
A Sudocrem wydaje mi sie dopiero wtedy jak zajdzie koniecznosc
Fakt, lepiej wacikiem A oczka to od zewnątrz w kierunku noska - tak nas na SR uczyli
Stary 2009-11-05, 10:52   #1971
sexy body
Rozeznanie

Dziewczynki jesteście kochane troszkę mnie uspokoiłyście, bo strasznie się nakręciłam, że beznadziejna ze mnie przyszła mama skoro nawet takich rzeczy nie wiem...

Mam się w ciągu kilku dni spotkać z moją położną, to jeszcze ją wypytam o wszystko co mnie nurtuje.

Jeszcze tylko jedno pytanko - do czego służą woda destylowana i sól fizjologiczna wymieniane w wyprawkach dla maluchów?

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 10:54   #1972
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Fakt, lepiej wacikiem A oczka to od zewnątrz w kierunku noska - tak nas na SR uczyli
dzieki, własnie tego nie pamietalam

W Rossmanie podobno jest promocja. 3 sztuki pampersów nalezy kupic i dostaje sie zabawke z Fischer Price (slimak z klockami) ktory koszyuje okolo 79 zł. Ale ja nie bede tego kupowala, bo nie wiadomo czy pampersy sie sprawdza... a jedne pampersy kosztuje 49.90. Wydaje mi sie, ze Huggiesy sa tansze

Dzis jak na zlosc mam nowy limit na interenet i mi nardzo szybko chodzi. Mogl byc tydzien temu

Stary 2009-11-05, 10:55   #1973
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki jesteście kochane troszkę mnie uspokoiłyście, bo strasznie się nakręciłam, że beznadziejna ze mnie przyszła mama skoro nawet takich rzeczy nie wiem...

Mam się w ciągu kilku dni spotkać z moją położną, to jeszcze ją wypytam o wszystko co mnie nurtuje.

Jeszcze tylko jedno pytanko - do czego służą woda destylowana i sól fizjologiczna wymieniane w wyprawkach dla maluchów?
Woda destylowana to nie wiem. U nas na SR mówili tylko, żeby do przemywania dziecka stosować przegotowaną, a nie z kranu.

A sól fizjologiczna służy do oczyszczania nosa. Ja nie mam żadnej gruszki, tylko sól. Sama z niej korzystam (tzn. z drugiego opakowania, Mała ma swoją indywidualną) i mi pomaga, i przy suchym powietrzu i katarze
Stary 2009-11-05, 10:59   #1974
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Sol fizjologiczna do noska. Choc ja kupilam aplikator Fridy, bo sie naczytalam ze jest niezawodny
a woda destylowana chyba do spirytusu...

Stary 2009-11-05, 11:19   #1975
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Katee trzymam kciuki za wizyte

Konspi nie zamowilismy narazie wozeczka, bo moj Tz czeka az wroce i razem zamowimy. A teraz juz sama nie wiem czy chce ten Vedi czy Jumper Tako
Wg mnie Jedo. Sama bralam go pod uwagę ale 4 Fyn - sprawdz sobie tutaj w zakladce porownanie modeli:
http://www.jedo.pl/2009/index.html

Cytat:
Woda destylowana to nie wiem. U nas na SR mówili tylko, żeby do przemywania dziecka stosować przegotowaną, a nie z kranu.

A sól fizjologiczna służy do oczyszczania nosa. Ja nie mam żadnej gruszki, tylko sól. Sama z niej korzystam (tzn. z drugiego opakowania, Mała ma swoją indywidualną) i mi pomaga, i przy suchym powietrzu i katarze
Ale sama sol nie pomoże, przecież dzidzius sam nie oczyści noska.
Ja też mam fridę.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 11:27   #1976
2befree
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie Jedo. Sama bralam go pod uwagę ale 4 Fyn - sprawdz sobie tutaj w zakladce porownanie modeli:
http://www.jedo.pl/2009/index.html

Ale sama sol nie pomoże, przecież dzidzius sam nie oczyści noska.
Ja też mam fridę.
Sól można stosować nawet u noworodków. Nadmiar płynu po prostu wypływa, dziecko nie musi wydmuchiwać noska. Moje znajome korzystały jedynie z soli i wszystko było ok. Zobaczymy czy u nas się sprawdzi

A co do Jedo, to my kupiliśmy Bartatinę (używaną). Mi najbardziej odpowiada to, że przy sporych gabarytach, jest lżejsza od porównywalnych wózków.
Stary 2009-11-05, 11:44   #1977
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Mam juz numery dziewczyn które mają numery w orange.Jak cos to będę pisać co i jak kochane.Jak narazie leże w łóżku i ogladam tv.Wiktor wierci sie po dole .
Czuję się do dupy bo ten katar.Wszystko mnie boli kości głowa oczy nos ręcę no wszystko .....dosłownie.

Mam nadzieję że dziś lub jutro to sie stanie bo ja już niewytrzymam tego co robi mi Wiktor w środku.Mam ndzieję ze żadna z was tak niemiała jak ja ma teraz.Bo to okropnie bolące uczucie.Już chcę żeby wyszedł już niechcę go w brzuszku.Kocham go bardzo tego maluszka ale to co robi to cholerne przekleństwo które mnie spotkało.Niemiałam tak z Nikolką.Boże zmiłuj się nademną:pro si:
Uciekam sie położyć:confuse d:

Później napisze jak coś. .
Stary 2009-11-05, 11:44   #1978
brombusia
Zakorzenienie

Młody dalej śpi, to korzystam, znaczy się prasuję

Cytat:
Ja używam do kąpieli mydła bambino i ręki, żadna myjka mi nie potrzebna na razie, a właściwie mojemu mężowi, bo on wczoraj sam Filipka kąpał, a ja robiłam za instrumentariuszkę
Dzisiaj zapowiedział, że da radę bez mojej asysty.
Potem smaruje oliwką Hipp, ale bez przesady, naoliwiam swoje ręce i nimi smaruję maluszka, wszystkie zgięcia i fałdki
Do pupki używam bepanthenu, a raz na jakiś czas smaruję sudokremem.
Pupkę przy zmianie pieluszki wycieram chusteczką, albo wodą przegotowaną i takim dużym kwadratowym wacikiem.

Cytat:
Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych komplikacji w trakcie i po porodzie i Dzidzia urodzi sie zdrowa(
Będzie dobrze, grunt że wiedzą że ta bakteria jest, gorzej gdyby tego nie wykryli
Cytat:
Brombi to dzisiaj poszalalas ze spaniem. Podziekuj pięknie małemu za laskawość. A mama Ci dużo pomaga? Tak sie pytam pod katem czy sama dam radę
Mama mi dom prowadzi na razie
Znaczy gotuje głównie, bo sprzątać się staram sama i TŻ pomaga, sama pewnie dałabym radę, ale jest ciężko z bolącym kroczem, teraz jest lepiej ale w zeszłym tygodniu byłam jeszcze bardzo słaba.

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

Heloł mamuśka Ja dziś też spałam w sumie ponad 6 godzin. Ale o 24 Wiki nie chciał za bardzo spać no i wylądował przy cycku w łóżku. Oczywiśćie zasneliśmy i obudziłam się o 3 Ale ja strasznie nie lubie tak z nim spać bo to bardziej czuwanie niż spanie jest. No ale potem już było ok i grzecznie spał w łóżeczku. Tylko że ja mam z nim czasem taki problem: Karmię on zasypia noszę go do odbicia to mi się rozbudza i nie chce spać tylko znowu jeść Potem znowu kupka to się rozbudzi potem karmię i czasem nie wiem co mam robić. Też tak masz?? A co do spania to mój po kąpaniu czasem spi 4 godziny ale ani minuty dłużej. A co do pokarmu to sam fakt że nasze maluszki spią 3 godziny świadczy że mamy dobry pokarm. Także chyba nie ma powodu do obaw.
Z tymi kupkami i odbijaniem też tak mam, a co do spania przy piersi, to ja też bardziej czuwam, poza tym ręka mi drętwieje i w ogóle całe ciało, bo pozycji nie zmieniam. Co do pokarmu, to ja się nie martwię, póki co jest i nie muszę go dokarmiać sztucznie, więc jest dobrze.
Trzymam kciuki za wizytę
Ja byłam we wtorek w przychodni i Mały przytył ponad 100 g od czwartku, więc jest dobrze

Cytat:
Woda destylowana do rozrobienia ze spirytusem do przemywania pępuszka, a sól sie przydaje do przemywania oczu i noska. Ja Młodemu zakraplam nosek, bo mam suche powietrze w mieszkaniu. Właśnie, muszę się chyba szarpnąć jeszcze na nawilżacz powietrza

Co do kąpieli i pępuszka, to ja normalnie kąpałam, dzisiaj w nocy ten kikutek odpadł Teraz nie wiem czy wyrzucić czy zostawić
Moja Mama mówi, że się zostawia na szczęście, ale ja mojego nie mam

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2009-11-05 o 11:48
Stary 2009-11-05, 11:49   #1979
domi7ks
Zakorzenienie

Konspi dzieki za linka

Brombi a do pupki używasz kremu Bephanten czy masci?Bo ja mam narazie kupiona masc, ta na brodawki czyli mydelko Bambino sie sprawdza? a oliwke jakas masz?

Guci cos nie ma

Paczka a czy Ty mowilas lekarzowi o tych swoich dolegliwosciach????

Stary 2009-11-05, 11:54   #1980
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Brombi a do pupki używasz kremu Bephanten czy masci?Bo ja mam narazie kupiona masc, ta na brodawki czyli mydelko Bambino sie sprawdza? a oliwke jakas masz?
Maść, tą co na brodawki, smaruję nia pupke, bo brodawki mam ok, jak dziecko głęboko ssie, dobrze chwyci pierś to Ci brodawek nie porani i to ssanie nie boli. Poza tym na bepanthenie jest napisane, że trza cycka myć przed karmieniem, ja leniwa jestem, więc kupiłam medelę, jej zmywać nie trzeba, ale użyłam kilka razy i na razie nie mam potrzeby.
Mydełko się chyba sprawdza, w każdym razie, nie zapeszając, żadnych niepodzianek skórnych nie mamy. A co do oliwki, to tak jak napisałam powyżej, używam Hipp

Filip włączył piski, więc na razie znikam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości