|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jaki szampon .. ?
Czesc dziewczyny. Poszukuje jakiegos dobrego szamponu. Ostnio uzywalam Pantene Pro-V i chcialabym cos zmienic odrazu mowie ze z Nivei odpadaja bo strasznie przesuszaja mi wlosy ; o
Prostuje wlosy co jakies 2 dni od 2 lat i nie wiem czy ich dobra zasluga to strugtura moich wlosow (sa geste i grube) czy tez jakos kosmetykow, ale poszukuje czegos co wygladzi i nada wlosa gladkosci oraz, zregeneruje lub bedzie chronic przed czesta stylizacja. Polecacie jakis szampon ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki szampon .. ?
Cytat:
po drugie: wyszukiwarka po trzecie: nie to podforum po czwarte: regulamin ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Marwari, po prostu chcialam sie poradzic dziewczyn tu na forum. A jesli cos w tym zlego to przepraszam, ale od dzis dopiero jestem na wizazu wiec jestem jeszcze zielona :P
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oczywiście żartuje. Zobacz sobie na kwc- tam jest tego duzo dla babek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ile mozesz wydac? Bo przy Twoich wymaganiach to by pasowal jakis bardziej profesjonalny/apteczny szampon.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh .. bo w drogeriach to same l`oreale i te inne a ja bym chciala cos dobrego, nie musi byc drogie ale wazne zeby naprawde dobry byl ten kosmetyk.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a może kuracja jedwabiem do włosów?
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
kurde też mam podobny problem, kiedys też prostowałam tak często włosy, teraz tylko od czasu do czasu, ale mimo to moje wlosy dalej są zniszczone (do tego jeszcze je rozjasniam) a ich długość już od daaawnaa stoi w miejscu:/ bo tak mi sie lamią. Jak mam kręcone to juz chyba od 3 lat mi ramienia nie przekroczyły;p a nie ścinałam ich;/ ( a mam takie do ramienia
![]() Myśle ze powinnaś pomysleć o odżwkach, maskach, szampon to ci tam niewiele pomoze bo jego glówna funkcja to popsrotu umyć włosy ![]() Ja przeglądając wizaż zdecydowalam sie kupić maskę stapiz.. ale jakoś niespecjalnie widze efekty.. jakby ktoś znał jakieś cuda na takie problemy to piszcie.. albo przekierujcie na jakiś odpowiedni wątek ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze szampon tu niewiele da, przy takich włosach czestowanych prostownicą warto zainwestować w maski i odzywki, bo rola szamponu to mycie, oczyszczenie ze srodków do stylizacji. Rozumiem ze używasz czegos do termoochrony?
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, uzywam odzywki termoochronnej do prostowania, ale pamietam jak uzywalam kiedys szampon Gliss Kur (czy jak tot am sie pisze ;d) i wlsoy mialam po nim tak obciazone ze wygladaly jakby byly caly czas brudne, natomiast po szamponach Nivei mialam sianowaet wlosy ktore wygladaly na zniszczone, wiec tez od szamponu sporo zalezy a chcialabym uzywac taki po ktorych wlosy beda po prostu ladne i zadbane.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja prostuje włosy ok kilku dobrych lat prawie codziennie... Wypróbowałam już chyba wszystkiego... Szampony, które mają za zadanie już od umycia prostować włosy, strasznie je obciążają i wieczorem wyglągają na tłuste.. Ostatnio kupiłam na allegro szampon i balsam z STAPIZ, SLEEK LINE szampon z jedwabiem, aż 1000 ml... Jestem strasznie z tych kosmetyków zadowolana. Włosy są gładkie i lśniące, nie przetłuszczają się szybko.. Jedyny minus wg. mnie to.. za intensywny zapach.. ale da się przeżyć
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Autorko, tyle jest tematow na ten temat. Wejdz sobie chociazby w KWC lub wpisz w wyszukiwarce 'dobry szampon'.
Naprawde, wystarczy 15 minut, i znajdziesz wszystko co Tobie potrzebne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tobie ktoś coś mówił odnośnie tego zapachu? moze ja mam tylko rodzine taką wyczuloną;p
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przesuwam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ale jakie Pantene? Bo ja wszedzie będę polecań Pantene Gęste i mocne ;D Rewelacja
![]() Po dwóch tygodniach używania tego szamponu nawet te od spodu są mięciutkie i ładnie się delikatnie zakręcają (mam takie trochę podatne włosy, ale wcześniej nie zakręcały się tylko puszyły). Teraz tylko muszę poszukać czegoś na rozdwajające się końcówki, bo niby są rozdwojone tylko niektóre i tylko na jakieś 2 mm to strasznie mnie to wkurza ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Ja używam szamponu i maski stapiz sleek line z jedwabiem. Wlosy sa faktycznie bardziej lśniące i miłe w dotyku. Jeśli chodzi o zapach, to faktycznie intensywny, ale mnie się on podoba. Ogolnie włosy pachną intensywnie nawet na drugi dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.