|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rocznik 87 Zgłoś Się!!! :) cz. III
Tri właśnie ostatnio zwróciłam uwagę, że nasz wątek zamienia się w wątek dla mam
jeszcze brakuje żebym ja zaczęła opowiadać co u mojego Kubusia (biedak paluszek sobie rozwalił) to już w ogóle się nie odnajdziesz w temacie ![]() Lim zamaskuj nosa i ładnei się usmiechaj Może ma przystojnych kolegów Ale pomyślałam sobei tak o Copy ![]() Narazie na sobotę nie mam planów, ale mam propozycję, więc proszę mi tu szybciutko mówić czy się spotykamy czy nie . Ale jak Lim nie da rady to picie chyba przełożymy
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z remanentu i jestem trochę wk**
![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
|
#2823 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Ja poki co dzieci nie chce i jakos nie ciagnie mnie do nich(delikatnie mowiac) Wiem za to ze TŻ by chcial miec malego Berbecia, ale ja sie boje ciazy, bolu i tego ze bede musiala poswiecic swoj czas komus. Tak wiem egoistka ze mnie, ale chce jeszcze sie pouczyc, popodrozowac itp.Cytat:
Nie po to mowilam TŻ o tym spędzie czarownic, zeby teraz odwoływac
|
|
#2824 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, robaczki
Znów nie mogę spać ( ), więc pomyślałam, że zamiast przewracać się w łóżku z boku na bok wolę spędzić miły poranek w Waszym towarzystwie ![]() Cytat:
Cytat:
Zapowiada się na prawdę ciekawie...Cytat:
![]() Będę się ładnie uśmiechać i założę duży dekolt... Jest szansa, że w takich warunkach nawet gdyby mi ten nos odpadł pozostanie to niezauważone Cytat:
![]() Czyżby zasługa nowej eee... "przyjaciółki"? ![]() Cytat:
Zdradzisz więcej szczegółów? Cytat:
![]() A co słychać u reszty koleżanek? Magic- jak tam? Udało Ci się poukładać sprawy na uczelni? Mag_rat- dawno się nie odzywałaś... Jak Ci się układa z TŻ? Rozwiązaliście w końcu swoje problemy lokalowe? Kaldea- wpadłaś na małą chwilę i znowu milczysz... Pochwal się co się tam u Ciebie w wielkim świecie dzieje! Mav- jak zdrówko? Sabciu- dlaczego już do nas nie zaglądasz? Tęsknię za Twoją pozytywną energią i szalonymi opowieściami... Enigma- jak się czują maleństwa i przyszła mama? Reszta nie wymieniona z imienia- a u Was co się dzieje ciekawego i czym wytłumaczycie swoją nieobecność na wizażu? ![]() Uciekam zobaczyć co się dzieje na innych moich ulubionych wątkach ![]() Miłego dnia, dziewczyny
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tez Trini probowala wmowic chociaz nie tylko ona![]() biorac pod uwage ze kaszel mnie dobija to chyba zbawczy dotyk mojego Tz cos pomogl bo czuje sie o niebo lepiej tylko nie wiem co zrobimy jak sie zarazil ![]() no ok calkiem jego zaslugi w tym nie ma bo robie sobie co trzy godziny inhalacje itp wiec jakby nie bylo radze sobie bez niego i moge w koncu normalnie oddychac.a do tego wczoraj znowu mnie tak wkurzyl ![]() Paulina Julia jest niesamowita i te oczy uwielbiam sie wpatrywac w oczy malych dzieci
|
|
#2826 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Czuję się wywołana do szeregu Lim![]() U mnie wszystko teoretycznie dobrze, z tż-em układa się super. Z mieszkaniem gorzej, bo żeby było lokum muszą być pieniądze, niestety dość konkretne. A pieniądze bez pracy? Dlatego szukamy, wysyłamy cv i czekamy. Męczy mnie to, ale nie mogę zrobić nic więcej teraz. A jak byłam w domu to siostra nagle, po ponad 3 latach moich studiów, zdecydowała się wygarnąć mi prosto w twarz co to ona nie mysli o moim kierunku/zyciu/przyszlosci/zwiazku itp itd. Padły naprawdę ostre słowa i niestety nie pierwszy raz, więc postanowiłam się do niej odzywać aż dojdzie ze sobą do ładu. Zawsze myślałam, że starsza siostra to oparcie itp... ![]() no nic, we Wrocławiu piękna pogoda się zapowiada, świeci słońce, zero chmur, zero ŚNIEGU (wczoraj jak wstałam i zobaczyłam śnieg to aż krzyknęłam ). Mam nadzieję, że pod innymi względami to też będzie piękny dzień![]() Lim, mav, zdrówka dziewczyny!
|
#2827 |
|
Komplikatorka
|
Limonka1987 księgowość w pewnej firmie polsko-duńskiej, więc sama rozumiesz
|
#2828 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczynki chyba nici z mojej rocznicy ślubu....Dzisiaj postanowiłam rozstac się z mężem albo narazie dac sobie czas
![]() Wiem, że dla was może to byc błachy powód bo chodzi o papierosy a raczej kłamstwa z nimi związane. Ja już mam tego wszystkiego dosyc. Czy ja zasluguje żeby mnie okłamywac;(;(;( |
|
|
|
#2829 |
|
Komplikatorka
|
Powinnaś sobie to wszystko przemyśleć na spokojnie... jeśli tylko papierosy są powodem rozstania.... to sądzę że nie warto... nikt nie zasługuje żeby byc okłamywanym, ale czasami ktoś okłamuje nas robiąc to w dobrej wierze...
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Paulunia8713 jak dla mnie to Dagunia ma racje, byc moze to bylo w dobrej wierze dla Ciebie, no a najlepszym rozwiazaniem to tylko ROZMOWA, ROZMOWA, ROZMOWA. Mnie na naukach przedmalzenskich to nam do glowy wbijano, ze rozmowa jest najwazniejsza, i ze nie powinno byc "cichych dni". Nie jestem dobra w doradzaniu, ale mysle ze bedzie wszystko dobrze.
|
#2831 |
|
Zadomowienie
|
Może tak w listopadzie przed ślubem była taka sama sytuacja. Mówił że się myle, że w pracy palą i stąd taki zapach no cóż uwierzyłam..... Jednak szybko go nakryłam. Była wielka wojna jednak przysięgał że to się już nie powtórzy. A dzisiaj znajduje rachunki. Wiecie ja od samego początku uprzedziłam go że nie akceptuje papierosów, ze nie będę z nim. Powiedział że za bardzo mnie kocha żeby mnie stracic. Widujemy się tylko w weekendy. Cały czas czułam fajki ale on twierdzi że to przez kumpli z pracy. Zobaczymy się dopiero w sobote. Nie chce z nim gadac, nie chce go widziec. Dla mnie to kłamczuch!!!!!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2832 |
|
Wtajemniczenie
|
paulunia przechodzilam przez to samo...
![]() Tylko, ze ja Marcina poznalam jak juz byl zaaawansowanym palaczem, wiec zaakceptowalam to... jednak w ciazy poprosilam go zeby z przyjsciem na swiat Kuby rzucil palenie. zgodzil sie... i tak prawie 2 miesiace przed urodzeniem Tzet, jego ojciec i Szwagier rzucli razem. Nie palili... 1.5 roku pozniej Szwagier zachorował na raka i zmarł - to inna smutna historia, ale Tzet bardzo to przezyl i zaczal znow podpalać. przyczailam ze zacząl wieczorami wychodzic i w koncu przypadkiem znalazlam w jego plecaku fajki... Przyznal sie do winy, ze to jego ktoras z koleji paczka ![]() Ok na poczatku nawrzeszczalam, ale zroumialam, ze jednak bardzo przezyl smierc najlepszego szwagra. pokonalismy to, pomagalam mu, pilnowalam zeby zuł Nicoretki. minął rok i ktorego pieknego popoludnia Tzet grał w pilke. w samochodzie zostawil rzeczy. Ja chcialam zabrac auto ale nie moglam znalezc kluczykow i znow siegnelam do plecaka a tam 2 paczki, jedna pusta druga pełna!!! Myslalam ze wybuchne. Znow byla klotnia. czulam zapach fajek ale tez wykrecal sie kolegami z pracy. najgorsi sa Ci koledzy!!!! chlopak sie oducza a jak kumpel czestuje glupio odmowic!! Wystrzelilabym ich wszystkich. nie wiem ale od wakacji puki co nie znalalam nic... czasem wyczuje - i albo ja mam obsesje albo podpala. aczkolwiek nie wychodzi wieczorami i innych dziwnych sytacji nie ma. nie wiem... paragony jak są tez sprawdzam ![]() nie wiem co zrobie jak znow znajde paczke fajek i podobnie jak Ty nie mam juz siły... ale kocham go, jesli ma palic to trudno ale nie w moim domu, nie przy mnie i przy dziecku, ani na zadnych imprezach gdzie ja tez jestem. jesli wyczuje fajki - ostatnio wącham palce u rąk to wszystko zdradzi, nawet po lekkim umyciu. wiec jesli wyczuje to nici z przyjemnosci. nie wiem co Ci poradzic... musisz z nim porozmawiac. skup sie na jego obietnicach i tym ze je złamał. ech ale nie decyduj pochopnie o rozstaniu. to bardzo powazna decyzja...
|
|
#2833 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieje ze wam sie ulozy. Zycze Kochana szczescia. Buziakm ;** Kochane jak zwykle w tyle, boze naprwde nie mam na nic czasu ;/ Zdjec rtowniez jeszcze nie mam ;/ Szukam teraz dla siebie szkoly.. moze jakies studia tu w Londynie a co za tym idzie to i przedszkola dla Filipa, jeszcze dom, obidy no i Mezus. Juz pdam z tego wszystkiego dam znac jak sie ogarne ;*
|
|
#2834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytają tą historie myślałam że czytam o sobie..... Krystian również był nałogowym palaczem ale jak zaszłam w ciąże sam postanowił rzucic i jakis czas tak było..... Jednak zaczełam czuc fajki ale on wmawiał mi, że histeryzuje że sobie cos wymyślam. Wkońcu przyłapałam go była straszna wojna szok poprostu.... Obiecał, że już tak nie zrobi a tutaj znajduje w plecaku paczke(niby ktoś mu ją tam włożył) dzisiaj rachunek(podobno dla brata kupował). Tylko wiecie dziwne bo brat mieszka 20km od nas.... Ja już nie wiem co mam o tym wszystkim myślec On wiele razy mnie okłamywał. Stracił całe zaufanie a ja nie widze związku bez zaufania Dzwonił wypierał się. I co ja mam o tym wszystkim myślec. Mówił że kocha, że jestem wszystkim ale jak można okłamywac osobę ktorą się kocha
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadłaś! Po prostu nie mam siły o tym gadać... na trzeźwo ![]() Nic wielkiego, ale ostatnio pare razy przychodził sam zagadać, a tak to zawsze ja musiałam się do niego fatygować ale widzę że jak nie wezmę sprawy w swoje ręce to się nie doczekam
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
paulunia to nie pozostaje Wam nic innego jak rozmowa i dojscie do jakiegos porozumienia.
moze przystan na palenie okazyjne, ale na serio okazyjne, tak zebys nie czula dymu i tego nie widziala. A Tzet niech ograniczy! przeciez nie mozecie rozstac sie przez fajki. muscie sie jakos dogadac bo przeciez zaraz ucieknie Ci do Holandii a lepiej niech wyjedzie nie w zlosci a w tesknocie do Ciebie i Malutkiej. ja wiem ze palenie szkodzi bla bla, ale sa gorsze nałogi - alkohol nakotyki, ktore bardziej szkodzą. a jak juz bedziecie mieszkac razem codziennie nie tak jak teraz - razem a jednak osobno - to wtedy niech probuje rzucic, tak zebys Ty byla blisko i pomagala mu w tej trudnej walce. co Ty na to? mysle, ze teraz ta jego sytuacja dobija... musi pracowac w innej miejscowosci niz tam gdzie jest jego rodzina, nie moze Was codziennie przytulic, polozyc do snu, wykapac Julki. dlatego z samych nerow pali, jeszcze koledzy... a jak juz bedzie mial Was przy sobie to bedzie mu łatwiej rzucic nałog. A Ty tez mysl pozytywnie, bo widze ze przez taka jedna klotnie przypominasz sobie wszystkie wpadki i klamstwa... tak jak to zwykle bywa przy zlym nastroju. macie teraz rocznice, przekalkulujcie caly Wasz rok bycia małżeństwem, pomyslcie nad tym co trzeba poprawic co jest zle, a co dobre. bedzie dobrze
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Paulunia mój TŻ tez podpala i wiem co czujesz (doslownie i w przenośni) :/ Było rzucanie, ale na próbach się skończyło. Na szczęscie juz nie wypala paczki dziennie a jednego papierosa na pare dni. Z doświadczenia wiem, że krzyki i pretensje nie pomagają. Najlepszym rozwiazaniem jest rozmowa. Rzucanie nie jest proste, tym bardziej dla osoby trwającej w nałogu. Wspieraj go i tłumacz mu jakie to dla Ciebie ważne.
Cytat:
|
|
|
#2838 |
|
Komplikatorka
|
Możecie mnie wyklnąć ale ja uważam,że jeśli w małżeństwie/związku jest wszystko super i tylko o papierosy chodzi to jest to cholernie błachy powód na rozstanie...
Mój TŻ też palił jak zaczynaliśmy być razem - palił wcześniej 5 lat. Powiedziałam,że mi to przeszkadza, że nie lubie tego smrodu ale nie było czegoś takiego że "jak nie rzucisz to nie będziemy razem". Jak palił to wychodził na dwór, jak wracał miał gume żebym nie czuła ale i tak jakoś to mi przeszkadzało. Jak raz-drugi nie dałam mu buzi bo "śmierdzi" to zastanowił się i rzucił a przynajmniej próbował. Wytrzymał 3 tyg i zapalił jednego, później znów na 2 mc rzucił i zapalił kilka ale wtedy jak zapalił to nie było awantur, byłam po prostu smutna, a jak nie palił to każdy tydzień "bez" -"świętowaliśmy" np. kupowałam mu jego ulubioną czekolade - za kolejny tydzień bez papierosa i po czasie mi wyznał,że go to motywowało do walki z nałogiem. Rzucił całkiem, czasami sobie na imprezie zapalił ale to też pytał niby żartem czy może a ja mówiłam "jednego" i tak było. Na wczasy sama mu pozwoliłam kupić paczke papierosów bo wiem,że basen-piwko-papieros to cos co lubił W Turcji palił - wrócilismy ->nie pali. Teraz nawet na imprezach nie pali. Dziewczyny może nie zakazujcie, bo przecież "zakazany owoc smakuje najlepiej" ale znajdźcie jakiś sposób. Nie nerwy - tylko może właśnie jakieś motywacje?
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym nie pailila tezbym jakis wielkich klotnich z tego powodu nie robila sa inne rzeczy o ktore robie dym i ktore mi sie nie podabaja a nie o takie blachostki
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2840 |
|
Zadomowienie
|
Fakt chodzi mi o papierosy bo ich nie toleruje zwłaszcza teraz gdy mamy córeczke. Bardziej chodzi mi o kłamstwa... Czemu on nie przyjdzie nie powie "słuchaj paula zapalilem z tego i tego powodu". Ok pogadamy do czegoś dojdziemy. A on że to w pracy palą a on sie nawdychał, a to że dla brata. Ja go przecież nie zabije. Czemu się mnie tak boi. Może nie powinnam mówic o rozstaniu bo tego nie zrobie. On jest moim mężem, ojcem i nie zabiore mu tego. Wczoraj stwierdził że nigdy z nas nie zrezygnuje bo jesteśmy jego szczęściem.
Dzisiaj przyjeżdza zobaczymy pogadamy. Cały czas mówi że nie pali, błaga żebym mu uwierzyła. Wczoraj popłakał się jak stwierdziłam że chce odejśc. Może powinnam mu uwierzyc |
|
|
|
#2841 |
|
Komplikatorka
|
Powinniście rozmawiać, dużo rozmawiać. Powiedz mu,że nie chcesz żeby Cię okłamywał, że nie chcesz żeby palił przy Tobie czy dziecku ale że nie zabraniasz mu tego całkowicie. Powiedz,że może palić ale chcesz żeby był z Tobą szczery... wytłumacz na spokojnie... ja takie "rozmowy" zawsze przeprowadzam jak leże przytulona do TŻ-ta - wtedy wiem,że bliskość sprawia że "inaczej" się myśli...
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Ja poki co godze te dwa kierunki jak mogę Pani na w oświeciła nas ostatnio że mając z nami zajęcia dwa razy w miesiącu w ciągu godzinki pragnie nas nauczyć na którymś semestrze delfina ![]() Poza tym szukam jakiegoś miejsca na Sylwestra pomału. Chętnie poszłabym do jakiejś wynajętej sali,zamiast restauracji czy hotelu gdzie koszt takiego Sylwka jest znacznie większy zobaczymy ![]() Co do palenia papierosów również uważam iż tylko szczera rozmowa może załatwić problem ważne by to była rozmowa a nie kłótnia po paru słowach palenie straszny nałóg jednak związek to też sztuka kompromisu ![]() ... a że kłamie to również nie rozumiem. Możliwe że boi się Twojej reakcji na to gdy przyzna że się skusił. Mój brat palił ileś lat,potem rzucił razem z dziewczyną swoją która też nałogowcem była . On wytrzymał parę miesięcy a ona szybko do nał0gu wrócila. Wystarczyło że pojechaliśmy w 4 na wakacje i ona przy nim kopciła :/ no i wrócił do nałogu bo ma taka głupią babę co po prostu lubi palić Ja ani Mój TŻ nie palimy i nidy nie paliliśmy nałogowo, aczkolwiek jeśli by zaczął to również bym mu gadała że buzi nie dam bo śmierdzi a co ![]() Dzisiaj się wybieram na integrację z moim drugim 1 rokiem zobaczymy jak to będzie dy zobaczę co Ci ludzie po pijaku wyprawiają bo pierwszy raz zawitam na tą libację
Edytowane przez asiaczek87 Czas edycji: 2009-11-06 o 16:55 |
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
|
A to moje szczescie przed dzisiejszym wyjsciem do parku
|
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Limonko - u mnie nic ciekawego.. zaczynam się podłamywać.. bo chyba Moja kuracja trądzikowa nie dała mi całego szczęścia i wraca to wszystko powoli..
![]() niedługo przylatuje Marcin.. poznał mnie piękną bez trądziku.. nawet juz mi się nie chce chyba go wiedzieć.. ![]() ![]() echh..
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
ale dziś jakby mnie nie zauważał, eech w ogóle faceci są dziwni... chyba za dużo sobie wyobrażam Jezuu znów wróciłam z pracy z podwyższonym ciśnieniem zgadnijta dlaczego! ale jest nadzieja że już niedlugo się stamtąd wyniosę... W ogóle ciężki okres mam ostatnio, praca mnie denerwuje, za naukę nie mogę się zabrać, nic mi nie idzie... Jeszcze puknęli mi auto na parkingu parę dni temu ![]() Cytat:
|
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki moje kochane dziękuje wam za rady, wsparcie. Bardzo mi pomogłyście. Wczoraj przyjechał mój mąż, dużo rozmawialiśmy. No i jest dobrze. Dałam mu ostatnią szanse. Mam nadzieje, że już będzie dobrze bo naprawde bardzo go kocham
Co te papierosy robią w związku ile jedna ze stron tego nie akceptuje.... szok poprostu!!! Oooo i dzisiaj siostra przyjechała. Pół roku jej nie widziałam. Julcia nawet nie płakała jak ją zobaczyła aż się zdziwiłam ![]() Ta moja malutka teraz tylko z tatusiem siedzi do mnie to tylko na cycusia heheheee Oooo właśnie mnie wypatrzyła. Lece kobietki. Miłego wieczorku życze. Buziaczki Weriidiana ślicznego masz synka Przystojniaczek...Ojojoj dziewczyny będą miały za kim latac![]() ![]()
|
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza?
My wczoraj podrinkowałyśmy trochę, tzn Tri, Muiee, Lim i ja poranek był ciężki ![]()
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
paulunia dobrze ze z Tzetem dogadaliscie sie
![]() copy zazdroszcze Wam tych spotkan, fajnie macie ![]() Ja wczoraj mialam rocznice z Tzetem - to juz 5 lat Wypilismy winko... bylo milo ![]() Za to dzis od 8 do 10 rano myslalam, ze umre... 2 godziny spedzilam w WC masakra... nie zycze tego nikomu... pewnie to wino mi zaszkodzilo... no nie wiem... teraz juz jest ok, nawet wciągnelam obiad. ok zmykam pod kocyk troszke zanim moi rozbojnicy przyjda... Tzet pojechal z Kuba do swoich rodzicow... ja dzis caly dzien leze...
|
|
#2849 | ||
|
Zakręcony Chochlik
|
Cytat:
Cytat:
Moze dlatego ze pilas i z kielicha i drinki. Ja pilam same drinki Btw. Powiem Wam laski, że TŻ was polubil Drzwi poki co zostawilam nietkniete Moze do nastepnej imprezy urośniemy
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak tam dziewczyny...Urośniemy hehe... chyba wszerz! ![]() Ja też polubiłam Twojego TZ, pomimo skandalicznych i obraźliwych opinii jakie wygłaszał na temat mojego samochodu
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

jeszcze brakuje żebym ja zaczęła opowiadać co u mojego Kubusia (biedak paluszek sobie rozwalił) to już w ogóle się nie odnajdziesz w temacie 

Ja poki co dzieci nie chce i jakos nie ciagnie mnie do nich(delikatnie mowiac)
), więc pomyślałam, że zamiast przewracać się w łóżku z boku na bok wolę spędzić miły poranek w Waszym towarzystwie 

i podobnie jak Ty nie mam juz siły...
to wszystko zdradzi, nawet po lekkim umyciu. wiec jesli wyczuje to nici z przyjemnosci.