Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 16:56   #1201
lila12
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Olafek zaczął wymiotować
Co do koszulek to polecam http://www.allegro.pl/item780284904_...ma_com_pl.html
Poprzenim razem mialam takie z rozcienciami na piersiach, ale były beznadziejne, bo niestety mam wieksze piersi i uciekaly, więc nie były komfortowe.

Lila a nie pytałaś jak długo będziesz na fenoterolu? Jakie dawki bierzesz?

Co do odchudzania to ja po porodzie zchudłam w 3 tygodnie 20 kilo - 14 z ciąży plus 6. Potem wysiadłą mi tarczyca - Hashimoto i tylam, tylam tylam. Jak udało mi się dawkę ustawić to przeszłąm na dietę Montignaca i schudłąm 15 kg bez żadnych wyrzeczeń 15 kg. Polecam dla zainteresowanych forum Zuzla.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

A ciekawe co dzisiaj z Zeberka? Nic nie pisze?
Na Fenoterolu chyba będę do końca już. Biorę co 8h + Izoptin ofkors ale i tak ręce mi się mega trzęsą i mam płytki oddech.....
Stary 2009-11-05, 16:58   #1202
brzoskwinia82
Zadomowienie

ja się smaruję codziennie po prysznicu wieczorem balsamem, ale z tego co słyszałam to i tak genetyka odgrywa największą rolę..

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:00   #1203
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
A w jakim odstępie czasu od porodu to można się obwiązywać? Tydzień po porodzie? Dwa?

Wiecie co, po obejrzeniu tego programu już teraz bez picu będę się smarować rano i wieczorem kremom przeciw rozstępom... Teraz po kąpieli smaruję się oliwką a kremem przeciw rozstępom to jak mi się przypomni... Ale teraz juz będę się smarować.
Najgorsze jest to, że niektóre kobiety dbają, smarują i nic to nie daje. Czy lekarstwem na to jest waga max +10 kg.??? To ja nie mam szans

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:01   #1204
youyou
Zakorzenienie

Ja mam mieszane uczucia po tym programie, pokazali najbardziej ekstremalne przypadki, aby ludzi przerazić...
Nie ma co się schizować bo jak ktoś tyje 30 kg w ciąży to bardzo prawdopodobne że skóra popęka , a duże znaczenie maja nasze geny i skłonność do rozstepów.

Smarować się oczywiście będę dalej
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:02   #1205
zebra666
Zakorzenienie

Malinka dziękuję za troskę Tak podczytuje cały zcas w sumie ale mam keipski nastrój to nie piszę... Pokłoćiłam się z mamą przez siostrę no i z siostrą... Lepiej nawet się nie wgłębiać, ale chumor pospuły mi już na maksa i na długo.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:03   #1206
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
A w jakim odstępie czasu od porodu to można się obwiązywać? Tydzień po porodzie? Dwa?
No wiesz, ciężko powiedziec. Nie będziesz się przeciez katowac bandażem jak bedziesz się jeszcze kiepsko czuła po porodzie. Ja jak tylko wszystko przestanie mnie bolec to będe się wiązała tzn. będą mnie wiązac, bo to trzeba tak fest...

Cytat:
Wiecie co, po obejrzeniu tego programu już teraz bez picu będę się smarować rano i wieczorem kremom przeciw rozstępom... Teraz po kąpieli smaruję się oliwką a kremem przeciw rozstępom to jak mi się przypomni... Ale teraz juz będę się smarować.
Oj to nie dobrze, że regularnie się nie smarujesz.... Ale mam nadzieję, że teraz motywacja będzie....? Mnie jak się wieczorem nie chce, to mówię - e tam raz nie zaszkodzi, ale potem i tak idę i się smaruję, żeby własnie nie miec przykrej niespodzianki...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:03   #1207
pysiamn
Zakorzenienie

łooooo naskrobałyście....a ja myslałam że wszystki ogładcie TVN

Eeee faktycznie te dziewczyny miały masakryczne rozstepy...moje po Kubie to pikuś

Ciekawe czy teraz się uchronię przed nimi czy nie
Dbam i smaruję się 2 razy dziennie ale to nie gwarancia...to wiem po I ciąży ;/

No i Zebcia faktycznie dziś coś mało się udziela.... Zebciu hop hop

Oooo jest Zebia...skarnie na poprawę humorku

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-11-05 o 17:05
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:03   #1208
lila12
Zadomowienie

Ja smaruję się od początku kremem na rozstępy, nie mam żadnego natomiast atak cellulitu to jakaś masakra! W życiu takiego nie miałam!
Stary 2009-11-05, 17:03   #1209
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że niektóre kobiety dbają, smarują i nic to nie daje. Czy lekarstwem na to jest waga max +10 kg.??? To ja nie mam szans

Pocieszę cię,że ja w 1 ciąży przytyłam 32kg i na brzuchy nie mam ani jednego rozstępu.Na piersiach troszkę,ale malutkie i blade także nie widać,no i od nastu lat na biodrach też blade.Także to chyba genetyka,a nie iliść kg w ciąży.Bo ja to powinnam byc jednym wielkim rozstępem
Stary 2009-11-05, 17:06   #1210
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Na taką wage to ja też nie mam żadnych szans

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja mam mieszane uczucia po tym programie, pokazali najbardziej ekstremalne przypadki, aby ludzi przerazić...
Nie ma co się schizować bo jak ktoś tyje 30 kg w ciąży to bardzo prawdopodobne że skóra popęka , a duże znaczenie maja nasze geny i skłonność do rozstepów.

Smarować się oczywiście będę dalej
No dali ekstremalne przypadki ale lepsze to, niż miałaby przyjść kobieta, której się pojawiły 3 rozstępy i robi z tego tragedię - lepiej pokazać już konkretnie jak wyglądają najgorsze przypadki.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Malinka dziękuję za troskę Tak podczytuje cały zcas w sumie ale mam keipski nastrój to nie piszę... Pokłoćiłam się z mamą przez siostrę no i z siostrą... Lepiej nawet się nie wgłębiać, ale chumor pospuły mi już na maksa i na długo.
Oj to niedobrze, zjedz coś słodkiego i popisz z nami i będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No wiesz, ciężko powiedziec. Nie będziesz się przeciez katowac bandażem jak bedziesz się jeszcze kiepsko czuła po porodzie. Ja jak tylko wszystko przestanie mnie bolec to będe się wiązała tzn. będą mnie wiązac, bo to trzeba tak fest...

Oj to nie dobrze, że regularnie się nie smarujesz.... Ale mam nadzieję, że teraz motywacja będzie....? Mnie jak się wieczorem nie chce, to mówię - e tam raz nie zaszkodzi, ale potem i tak idę i się smaruję, żeby własnie nie miec przykrej niespodzianki...
Na prawdę trzeba mocno się obwiązywać? Ale chyba tak, żeby dało sie chociaż oddychać?
No regularnie nie smaruję niestety, ale ten program to dobra motywacja dla mnie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:07   #1211
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
E tam, nieprawda. Moja koleżanka przed ciąża ważyła 48-50 kg. Smarowała się uczciwie każdego wieczora Ziajką - Mamma mia (wcale niedrogi, a widac skuteczny w jej przypadku). Przytyła ok. 20 kg i nie ma ani jednego rozstępu na brzuchu, tylko jeden mały na piersi, ale to wiadomo jak z B urosły jej do D czy nawet więcej to nie ma się co dziwic.

Cytat:
Tak podczytuje cały zcas w sumie ale mam keipski nastrój to nie piszę... Pokłoćiłam się z mamą przez siostrę no i z siostrą... Lepiej nawet się nie wgłębiać, ale chumor pospuły mi już na maksa i na długo.
wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Pogodzisz się z mamą i siostrą szybciej niż ci się wydaje. A jak Ci pomoże na poprawę nastroju, to zawsze możesz się nam wygadac

Stary 2009-11-05, 17:10   #1212
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Pocieszę cię,że ja w 1 ciąży przytyłam 32kg i na brzuchy nie mam ani jednego rozstępu.Na piersiach troszkę,ale malutkie i blade także nie widać,no i od nastu lat na biodrach też blade.Także to chyba genetyka,a nie iliść kg w ciąży.Bo ja to powinnam byc jednym wielkim rozstępem
Genetyka? no może. Ja mam kilka rozstępów po tym jak mocno przytyłam przed maturą. Ale skąd, skoro ani moje sisotry, ani rodzice (mama po kilku ciążach) nie mieli z tym problemu??? Chyba zę po pradziadkach gdzieś.
Smaruję się rano i wieczór kremami Czasem nawilżam balsamem zwykłym w ciągu dnia, okaże się czy dotrwam i czy po porodzie sie nie pojawią

Cytat:
Na taką wage to ja też nie mam żadnych szans

No dali ekstremalne przypadki ale lepsze to, niż miałaby przyjść kobieta, której się pojawiły 3 rozstępy i robi z tego tragedię - lepiej pokazać już konkretnie jak wyglądają najgorsze przypadki.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Oj to niedobrze, zjedz coś słodkiego i popisz z nami i będzie lepiej

Na prawdę trzeba mocno się obwiązywać? Ale chyba tak, żeby dało sie chociaż oddychać?
Chyba masz racje. Kto by oglądał program, gdyby pojaiły isę dziewczęta z czterema małymi paseczkami?

Stary 2009-11-05, 17:11   #1213
zebra666
Zakorzenienie

Na poprawę chumoru wypucowałam mleczkiem fugi pod prysznicem i płytki po czym zjadłam hałwę i princesse

Dzięki dziewczyny Tu się nie da nic zaradzić więc pozostaje mi tylko czekać jak batrdzo się jeszcze sytuacja na gorsze rozwinie... Nie dzwonię do nich, nie odpisałam na smsy od siostry ani telefonu od niej nie odebrałam... Wtedy mogłabym się tylko bardziej zdenerwować a nie potrzebuję tego wolę niewiedzę już.

Stary 2009-11-05, 17:12   #1214
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
No trzeba mocno, ale z umiarem, żeby można było oddychac

Stary 2009-11-05, 17:15   #1215
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Na poprawę chumoru wypucowałam mleczkiem fugi pod prysznicem i płytki po czym zjadłam hałwę i princesse

Dzięki dziewczyny Tu się nie da nic zaradzić więc pozostaje mi tylko czekać jak batrdzo się jeszcze sytuacja na gorsze rozwinie... Nie dzwonię do nich, nie odpisałam na smsy od siostry ani telefonu od niej nie odebrałam... Wtedy mogłabym się tylko bardziej zdenerwować a nie potrzebuję tego wolę niewiedzę już.
Zeberka będzie dobrze, jesteśmy z Tobą

Stary 2009-11-05, 17:15   #1216
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Cos mi tak smetnie. Jestem sama, mezus wroci dopiero jutro po poludniu Dobrze, ze jest wizaz
A jutro zobacze Szymona po poludniu, jak maz wroci z pracy idziemy do lekarza Moze uda sie jakies fajne zdjecko w 3d zrobic....
Stary 2009-11-05, 17:16   #1217
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:

Jak Ci poprawia humor mycie fug to może zechcesz się do mnie przejechać? Ja wolę słodkości
Z tego zdawkowego opisu wychodzi na to, że faktycznie coś złego, wkurzającego i stresującego mogło się zdarzyć... Najlepiej wyłącz telefonik i będziesz mieć spokój. Albo niektóre telefony mają taką funkcję blokowania niektórych nr i będziesz miała spokój na kilka dni, a potem je z powrotem odblokujesz

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
No trzeba mocno, ale z umiarem, żeby można było oddychac
No to będę musiała zapamiętać ten sposób

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-05, 17:16   #1218
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Zeberka na pocieszenie
Stary 2009-11-05, 17:19   #1219
aldii
Zakorzenienie

Lila cykne wieczorkiem foty i pokaze jakie kupilam. Kupilam na takiej zwyklej hali targowej.Nigdy tam nie chodze, a dzis cos mnie ciagnelo zeby tam zajrzec, noi kupilam te koszule Tylko wlasnie nie mam pojecia co na porod
Ula niezle znalezisko, moze poszperaj tez w innych szafkach A co to jest grysik z jabłkami ???
Addicted dzieki.Ja pilam 50 glukozy
Lila moja 2 koszulka to taka jak w linku od Malinki - identyczna, tylko moja cala rozowa w siwe kwiatki i placilam za nia 35zl. A 1 dziala na takiej samej zasadzie jak ta z linku od Brzoskwinki i kosztowala 39zl. To taka o:
http://www.allegro.pl/item790015958_...ebieska_l.html tylko ja mam w innych kolorach
PatkaM moja mam tez sie obwiazywala i nie ma ani jednego rozstepu, ani obwislej skory
Zebra

Jejku jak mnie zebra bola !! nie wiem co mi sie tam bardziej rozciaga, ale masakra jakas....bo nie czuje zeby mala kopala, wiec to raczej nie jej sprawka
Stary 2009-11-05, 17:19   #1220
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Cos mi tak smetnie. Jestem sama, mezus wroci dopiero jutro po poludniu Dobrze, ze jest wizaz
A jutro zobacze Szymona po poludniu, jak maz wroci z pracy idziemy do lekarza Moze uda sie jakies fajne zdjecko w 3d zrobic....
Ja tez się dziś tak czuję.... Mój mężuś tez dopiero jutro wróci z delegacji, ale jest nadzieja, że cały przyszły tydzień będzie w domu. Chociaż nie nastawiam się, żeby potem niemile się rozczarowac.

Stary 2009-11-05, 17:19   #1221
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
To może sobie gorset zakładać? Ja miałam do ślubu taki bieliźniany, ciekawe czy jeszcze się w niego kiedyś zmieszczę...

Zrobiłam sobie właśnie zamówienie w aptece, bo się nie będę miała zaraz czym myć, więc przy okazji wzięłam Ziajkę na rozstępy, bo już ledwo co w opakowaniu zostało...
Stary 2009-11-05, 17:20   #1222
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Obwiazywanie sie bandazem, hmmmm....

Jak na razie rozstepow nie mam, na wieczor smaruje sie oliwka, a rano kremikiem przeciwko rozstepom.... I mam nadzieje, ze do konca sie nie pojawia Wazylam sie dzis rano i mam +9 kg w 31 tygodniu. Chyba nie jest zle.......
Stary 2009-11-05, 17:22   #1223
Agape007
Zadomowienie

A ja najchętniej zamiast koszuli do karmienia kupiła sobie taką piżamę dwuczęściową i żeby góra była cała na guziki. Jakoś nie lubię koszul nocnych.

Stary 2009-11-05, 17:22   #1224
Sensuel
Wtajemniczenie

Kalka....no to ja nie mam pojęcia skąd to się bierze .Ja się nie smarowałam jakoś specjalnie,a nie miałam.Zobaczymy co będzie teraz chociaż tez jakoś specjalnie nie szaleję.Na początku tej ciąży smarowałam się olejkiem z jojoby,ale już mi się skończył to smaruję się po kąpieli oliwką j&j albo balsamem i to wszystko.

Zebra...nie martw się kochana,bo nerwy odczuwa też Piotruś .Emocje opadną to sobie pogadacie z mamą.
Stary 2009-11-05, 17:23   #1225
majkela12
Zadomowienie

Cześć czołem
gooha3 gratuluję siusiaka
celka2000,addicted to wizaz, malinka118 szybkiego powrotu do zdrówka dla Waszych pociech i uważajcie, żebyście same nie zachorowały
pysiamn fajny fotelik
ula 87 też miałam niski cukier, ale lekarz powiedział że lepiej niski niż wysoki
bardotka_ kuruj się. Na pewno Ci starczy, badanie grosze kosztuje- tylko nie zapomnij kupić glukozy
youyou ale miałaś dzień pełen przygód w razie czego bierz ich na litość, że ciężarna itp
Kampoolka rozumiemy
zebra666

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny szukałam po szafkach coś dobrego do jedzenia ... będę robić grysik z jabłkami
ale nie o tym chciłam napisać , no więc szukam po tej szafce , patrze a tam leży 400zł w gumce mąż musiał wrzucić i zapomnieć
Oj też kocham takie niespodzianki
Ale ja wczoraj znalazłam w spodniach tz tylko 10zł Szczęściara
----------------------------------------
Jutro wolne ależ się cieszę
Zmęczona jestem i jeszcze ta pogoda- dzisiaj pewnie też szybko padnę. Choć coraz ciężej mi się w wyrku przekręcać- wszystko boli Niedługo tz będzie musiał mnie turlać
----
Cały czas zapominam się Was zapytać, czy którejś z Was lekarz mówił, że będzie miała duuuużego dzidziusia i może być cc Od ilu kg są wskazania do cc???

Edytowane przez majkela12
Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25
majkela12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:24   #1226
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Wazylam sie dzis rano i mam +9 kg w 31 tygodniu. Chyba nie jest zle.......
jest bardzo dobrze Ja +9 kg miałam w 26 tygodniu Jutro mam ważenie i już sie boję...

Dominiś - 20.05.2012
Stary 2009-11-05, 17:25   #1227
zebra666
Zakorzenienie

Patka a chętnie jakby było blizej mogłabym fugi myć, bo z niewiadomych przyczyn mi to pomogło i cieszy do teraz, ze w końcu się do tego ruszyłam
Bo są w domku rzeczy, które zaniedbałam- najpierw ze wgzlędu an złe samopoczucie, teraz brzuszek mi przeszkadza w niektórych porządkach... ale z ato jak już za coś się wezmę to raz dwa i zrobie jak trzeba.

Mnie koleżanka po ciąży polecała jakieś pasy do zakładania na brzuch po ciąży, ze jej pomogły szybciej do formy wrócić i przy pierwszym i drugim dziecku.

Patka nie bój sie warzenia może też waga się popsuje przed Twoim ważeniem

Stary 2009-11-05, 17:27   #1228
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Agape007 na pocieszenie. To my takie dwie slomiane wdowy I popatrzylam na Twoj suwaczek, jestes dokladnie w tym samym tygodniu i dniu co ja

lila12 mi tez cellulit sie namnozyl i to tak nagle Rozprawimy sie z nim po porodzie
Stary 2009-11-05, 17:32   #1229
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Cały czas zapominam się Was zapytać, czy którejś z Was lekarz mówił, że będzie miała duuuużego dzidziusia i może być cc Od ilu kg są wskazania do cc???
Ja się nie orientuję, ale kuzynki syn ważył ponad 4,6 kg i sama musiała go urodzic... Nikt nie zaproponował jej cc ze względu na masę dziecka.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Agape007 na pocieszenie. To my takie dwie slomiane wdowy I popatrzylam na Twoj suwaczek, jestes dokladnie w tym samym tygodniu i dniu co ja
Hihihi no proszę, ciekawe czy w tym samym dniu tez urodzimy

Stary 2009-11-05, 17:34   #1230
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel właśnie nie martwiłabym sie jakbym wiedziała, że emocje opadną to ona przemysli i troche spuści z tonu... Ale tak nie będzie Daje się siostrze nakręcać i staje za nią murem i już nic się wtedy nie da zrobić ani przemówić do rozsądku. Bardzo stronnicza jest. Dlatego muszę to poprostu przeboleć i nic nie robić.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości