![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3902 | ||
Rozeznanie
|
W takich tematach zawsze mam rację
![]() Możesz wrzucić jeszcze przed ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Jego plusem jest brak gumek (ale to plus tylko dla tych co nie lubią), trochę rzadsze wizyty kontrolne oraz możliwość uniknięcia ekstrakcji zębów - choć nie zawsze się to sprawdza - czasem okazuje się, że bez względu czy to damon czy zwykły, trzeba wyrwać! Wg mnie syt. wygląda tak: jeżeli chcesz mniej widoczny to najlepszy kryształ (albo w ogóle niewidoczny lingwalny), jeżeli stawiasz na komfort noszenia to zwykły metal mini, jeżeli stawiasz na rzadsze wizyty i ew. uniknięcie ekstrakcji to damon! Ale to tylko moje zdanie. Co do szybkości leczenia nikt jeszcze nie dowiódł, że ten czy tamten jest szybszy/wolniejszy! Tak naprawdę to bardzo indywidualna sprawa, każdemu zęby prostuję się w troszkę innym tempie i nie jest to zależne od rodzaju aparatu. Taką bzdurką dla mnie jest też to, że kosmetyczne przeznaczone są do korygowania małych wad, a metal jest lepszy do dużych! Tak naprawdę dużo zależy od tego na jakich aparatach lubi pracować dany orto! Każdy z nich ma swoje ulubione metody! ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A gdyby nawet to popytaj o dobrych chirurgów dentystycznych już wcześniej, alby na wszelki wypadek mieć alternatywę. ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Podbijam pytanie JAKIE ZABIEGI NAJLEPIEJ ZROBIĆ PO ZDJĘCIU APARATU ORTODONTYCZNEGO (OPRÓCZ NAPRAWY UBYTKÓW)??? ![]() ![]() Edytowane przez AMLA8 Czas edycji: 2009-11-05 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3905 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się i chyba jestem tego dobrym przykładem, przecież miałam mega krzywulce i noszę kosmetyczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
ok, mam ten piep/rzony aparat
![]() ogolem spodziewalem sie gorszego bolu przy zakladaniu, a tu tylko smarowanie, wczepianie i swiecenie jakims ultrafioletowym dlugopisem. narazie tylko czuje, ze gorne zeby sa scisniete, ale juz pojawia sie bol; da sie jednak wytrzymac. tyle ze mam jakis taki aparat bez gumek, ktory trzyma sie krocej (niby "tylko" poltora roku), wizyty sa rzadsze, co jakies 2-3 miesiace. ma ktos taki sam? a co do fotek to zapodam dopiero jutro, bo mam tylko aparat w komorce a nie chce zepsuc efektu brzydka jakoscia zdjecia ![]() ![]() a czy moj styl na tym ucierpial? jeszcze nie wiem, musze czekac na opinie kolezanek z klasy no i wasza. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
i juz po 4 miesiacach mam proste zeby xD |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bartholomew witamy witamy wśrod ![]() ![]() ![]() nie no, zart of kors ![]() masz chyba damona,tak wnioskuje z tego co piszesz ale ja sie nie znam tak dobrze jak co niektore dziewczyny tutaj ![]() btw ale masz ciezki do zapamietnia nick :P Edytowane przez surykata Czas edycji: 2009-11-05 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
bartholomew Jak masz Damona to napisz czy on naprawdę tak bardzo odstaje. Nie daje mi to spokoju.
![]()
#3911 |
Raczkowanie
|
@gabrysiaa
jezu, obym i ja mial taki ![]() @surykata dzieki :d ano wiem, nick jest dziwny ale tak jakos mnie natchnelo ![]() @cozaczka wiesz, o to chodzi, ze ja jestem kompletnie zielony w tych sprawach. jutro pokaze zdjecia to powiesz mi sama co ja tam nosze na tych zebach bo naprawde nie mam pojecia - dla mnie to poprostu aparat ;D a czy odstaje to trudno powiedziec, nie nosilem zadnego innego aparatu wiec nie mam porowniania. te zapinki sa troche grube, to fakt, ale w lustrze wyglada jak zwyczajny aparat ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3913 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy zwykłym drutexie czas leczenia jest taki sam też wynosi ok 1,5 roku i pierwsze efekty widac nawet po miesiącu! Co do wyglądu to dla osoby z boku niczym sie on nie różni w wyglądzie, nie wygląda w każdym razie "dziwnie", bez obaw! Choć ten kosmetyczny damon wydaje się na pierwszy rzut oka delikatniejszy! Wyboru musisz dokanać sama, to Ty masz być zadowolona! Poproś naszego nowego aparaciarza o fotkę też wziął damona! ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() Dawaj fotki! ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-05 o 17:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
a mnie od wtorkowej wizyty już przestaje boleć <jupi>
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mam jeszcze parę pytań i mam nadzieję,że pomożecie mi na nie odpowiedzieć. ![]() -tam gdzie mam separację (między piątką a szóstką) wdała mi się próchnica ![]() -czy dentysta na kasę chorych może mi wyleczyć dwa ząbki? (one mają malutką próchnicę,dopiero takie białe "coś" się robi.Tak jakby dopiero te bakterie przez szkliwo przenikły/przeniknęły) -kto leczy zęby przed założeniem aparatu? Ortodonta,który zakłada aparat czy może to być zwykły dentysta?Moja orto w ogóle mi nie powedziała które zęby mam leczyć ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A właśnie cozaczka jaką będziesz miała różnicę w cenie między zwykłym metalem a damonem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]()
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-05 o 18:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Raczkowanie
|
Trochę tak, bo damon robi wielkie halo wokół swojego "systemu". Tylko, że niektórzy ortodonci powinni mieć trochę więcej rozumu i wypowiadać się zgodnie z prawdą, a nie sloganami z reklamy damona. Ktoś napisał, że jest to innowacja w ortodoncji, a ja się pytam co to za innowacja, która jest stosowana prawie od 10 lat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To słodkie w avatarku to Twoje maleństwo?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-11-05 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak na marginesie. Strasznie mnie dół swędzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3921 |
Raczkowanie
|
Dodaję zdjęcia moich krzywulców. Do dentystki jadę 18 listopada,a do innej ortodontki będę się umawiać
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Czemu się nie dodały te zdjęcia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Raczkowanie
|
Tak. To był nasz piesek. Niestety niedawno od nas odszedł.
Cytat:
A co do swędzenia to mi się jeszcze nie przydarzyło, ale podobno się zdarza i nie jest niczym nadzwyczajnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3924 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172106 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
http://i36.tinypic.com/14yb9fr.jpg
http://i34.tinypic.com/mkpxf.jpg Nie wiem,co się dzieje,ale nadal nie mogę dodać załącznika,więc muszę w ten sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daj znać koniecznie co "inny" orto Ci poradzi.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Raczkowanie
|
Hej! Nosze aparat od 2 miesiecy i chcialabym mieć taki kolorowe gumki ile takie coś kosztuje??? a i jeszcze jakie wziać kolory
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
to jest wliczane w wizytę, a ty nie masz gumek? moze amsz aaprat bezligaturowy?
#3929 |
Raczkowanie
|
mam gumki ale przeźroczyste i jak byłam ostatnio na wizycie to mi orto powiedziała że nic nie płacę bo tozwykła kontrola...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.