Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 17:40   #1231
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

majkela12 na jednym z usg wyszło, że jest o tydzień większy i data porodu wg tego usg to 5 styczeń, ale któż to wie.... Jutro idę do lekarza, więc się dowiem, jaka jest waga małego wiercipięty

Też tak myślę, że z moją wagą nie jest źle, na razie jak to mój mężuś ujął, fajnie tyje troszeczkę tylko bioderka, pupcia i nogi, no a reszta poszła w brzusio i biust Nawet wcięcie w talii pozostało Więc, jak stoję tyłem to nie widać, że w ciąży jestem. Obracam się do kogoś, a tu niespodzianka hehe. Już chyba ze dwa razy widziałam miny zaskoczonych w ten sposób osób

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Patka nie ma co się bać Ja to raczej przyjmuję to moje ważenie domowe, rano, jeszcze przed śniadankiem. Bo do gin chodzę zawsze po południu, wiadomo, po kilku posiłkach, no i jeszcze teraz się ma więcej warstw na siebie, niż na przykład w sierpniu.

Agape007 hehe, czemu nie. Będziemy razem jechać na porodówkę
Stary 2009-11-05, 17:44   #1232
Agape007
Zadomowienie

Może któraś z was jeszcze nie natknęła się na tę stronkę więc wklejam linka:
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:47   #1233
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Patka a chętnie jakby było blizej mogłabym fugi myć, bo z niewiadomych przyczyn mi to pomogło i cieszy do teraz, ze w końcu się do tego ruszyłam
Bo są w domku rzeczy, które zaniedbałam- najpierw ze wgzlędu an złe samopoczucie, teraz brzuszek mi przeszkadza w niektórych porządkach... ale z ato jak już za coś się wezmę to raz dwa i zrobie jak trzeba.

Patka nie bój sie warzenia może też waga się popsuje przed Twoim ważeniem
W sumie ja też tak czasami mam, że jak się zezłoszczę to muszę za coś się zabrać i zaczynam sprzątać
jakby waga się zepsuła to byłoby dobrze

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Patka nie ma co się bać Ja to raczej przyjmuję to moje ważenie domowe, rano, jeszcze przed śniadankiem. Bo do gin chodzę zawsze po południu, wiadomo, po kilku posiłkach, no i jeszcze teraz się ma więcej warstw na siebie, niż na przykład w sierpniu.
No własnie ja też mam zawsze wizyty popołudniu albo wieczorami, a wiadomo że po całym dniu to człowiek ma pełny żołądek, jeszcze czasami w stresie przed wizytą akurat nie da się wypróżnic i wszystko daje piękną wagę Ale ja tam się waga nie przejmuję. Przytyć trzeba i tyle. Tylko najgorzej, jak słyszy ile przytył to wtedy to dociera do człowieka

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 17:52   #1234
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja mam identycznie,jak się wkurzę to albo zaczynam sprzątać i robić zaległe rzeczy,albo robić rzeczy potrzebne na egzamin z duńskiego np.opracowywanie tematów jakiś czy książek.
Stary 2009-11-05, 17:53   #1235
oliviaoO
Rozeznanie

hej dziewczyny..
nie mam siły, przeczytałam może ostatnie dwie strony co napisałyście..
od 8 byłam w szkole, miałam być do 17 ale nie miałam już siły żeby wracać jak przyszłam na przerwę. Poza tym akurat jak wracałam to mnie tak jakoś 'ciągnęło' u dołu brzucha. Czasem tak mam od paru dni, może to jak dzidzia na dół zlezie bo to nie jest notoryczne jak chodzę, ale czasami.. Ale jakby co to zapytam gina na następnej wizycie czy na pewno nie ma się czym martwić.
Dzisiaj to już jestem taka 'oklapnięta', że szok. Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie, bo jutro jadę na pogrzeb babci, później byłam jeszcze pół godziny z mamą na spacerku a teraz nareszcie odpoczywam.. Dzisiaj szybko padnę i zasnę no ale pobudka o 6..
Później jeszcze do Was zajrzę to może więcej nadrobię

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:33   #1236
youyou
Zakorzenienie

lila12- ja też odkryłam że pojawił mi się cellulit przed ciążą nigdzie nie miałam a teraz zauważyłam że pojawiło się co nieco na pośladkach jak je tak ścisnę

Madziulka83 - +9 kg w 31 tygodniu to elegancko

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
C
youyou ale miałaś dzień pełen przygód w razie czego bierz ich na litość, że ciężarna itp
też na to liczyłam i wystroiłam się w taką obcisłą bluzkę podkreślająca brzuszek ale trafiłam na jakiegoś bezdusznego urzędnika rodem z PRLu, którego mój brzuch w ogóle nie zainteresował, a tylko rzucał non stop formułki prawne, przepisy, artykuły, paragrafy etc

zebra - tak dla pocieszenia nie stresuj się, nie warto, emocje opadną to jakoś rozwiążecie problem , a teraz Piotruś najważniejszy
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 18:34   #1237
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Agape dzieki za link, przegladnelam wlasnie ta stronke, bardzo fajna
Stary 2009-11-05, 18:37   #1238
lila12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agape007 Pokaż wiadomość
A ja najchętniej zamiast koszuli do karmienia kupiła sobie taką piżamę dwuczęściową i żeby góra była cała na guziki. Jakoś nie lubię koszul nocnych.
No ja też wolałabym piżamkę ale dla mnie z dziurą w brzuchu chyba lepsza będzie jednak koszula....

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Agape007 na pocieszenie. To my takie dwie slomiane wdowy I popatrzylam na Twoj suwaczek, jestes dokladnie w tym samym tygodniu i dniu co ja

lila12 mi tez cellulit sie namnozyl i to tak nagle Rozprawimy sie z nim po porodzie
Noooo mega się rozprawimy!!! Bo on chyba za dobrze się czuje w naszych organizmach
Stary 2009-11-05, 18:39   #1239
aldii
Zakorzenienie

NO I MAM PIERWSZY ROZSTEP chyba wylazl mi po tym ogladaniu Rozmow Poki co jest siniak, wiec to na bank to okropienstwo
Stary 2009-11-05, 18:44   #1240
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
NO I MAM PIERWSZY ROZSTEP chyba wylazl mi po tym ogladaniu Rozmow Poki co jest siniak, wiec to na bank to okropienstwo
A to nie czasem przewrażliwienie po rozmowach w toku?? Może się udrapnęłas albo coś i tylko wygląda to jak rozstęp...?

Stary 2009-11-05, 18:53   #1241
aldii
Zakorzenienie

Agape po tych rozmowach to kazalam sie mamie obejrzec i ona do mnie mowi : - nic nie masz, tylko jeden siniak na brzuchu....no i wszystko jasne
Stary 2009-11-05, 18:59   #1242
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

aldii moze to jednak nie rozstep

A ja wlasnie robie sobie herbatke z soczkiem malinowym. Chyba sie dzis wczesniej poloze do lozeczka, wezme laptoka i bede z wami wizazowac

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Agape a czym sie Twoj maz zajmuje, ze tak czesto wyjezdza??
Stary 2009-11-05, 18:59   #1243
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Moje dwa rozstępy też na początku wyglądały podobno jak siniaki... Podobno, bo za duży mam brzuch żeby na nie popatrzeć, ale może to i dobrze

Zamówiłam sobie w aptece ciśnieniomierz, jak dostanę, to muszę przejść u mamy szkolenie, bo to taki starodawny, ja w elektroniczne nie wierzę...

Cytat:
Cały czas zapominam się Was zapytać, czy którejś z Was lekarz mówił, że będzie miała duuuużego dzidziusia i może być cc Od ilu kg są wskazania do cc???
Ja będę miała dużą córeczkę, ale jeszcze nie rozmawialiśmy o poradzie... Ja chcę koniecznie rodzić naturalnie, nie wyobrażam sobie cesarki...
Stary 2009-11-05, 19:11   #1244
ula 87
Zadomowienie

no nie... 3 strony musiałam nadrobić
jak powiedziałam mężowi jaki to jest rozrzutny ze byle gdzie rzuca kasą i pokazałam sumę to zrobił oczy jak kartofle
podejrzewa że dwa tygodnie temu jak sprzedał samochód świeżą gotówę zabrał a starą porzucił
lepiej niech do mojej porebki rzuca kasą , u mnie się nie zmarnuje

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Zaczynaja się "Rozmowy w toku" - jak pokazywali w zapowiedziach te kobiety z tymi rozstępami to masakra... Mają okrutnie wielkie te rozstępy...
patrzałam chwileczkę na ten program ... juz wolę moje na pośladkach
Cytat:
Ulcia super!!! Będzie na "waciki"
na 3 tony wacików , do końca życia nie będę się martwić że nie mam czym makijażu zmyć

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Na poprawę chumoru wypucowałam mleczkiem fugi pod prysznicem i płytki po czym zjadłam hałwę i princesse
.
ooooo proncessa zjadło by się
a na poprawę humorku buziaczek
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Ula niezle znalezisko, moze poszperaj tez w innych szafkach A co to jest grysik z jabłkami ???
chciałam sobie zrobić ryż na mleku i do tego starte jabłko z cynamonem ,ale ryżu brakło
znalazłam kaszę manną i powiem wam że pyszna przekąska

a ja robię saładkę z wędzonej makreli :
makrela , ogórek kiszony , jajko , cebula i troszkę majonezu
robię pierwszy raz i nie wiem jaka będzie ale szwagierka mówi ze pyszna
moze troszkę pokosztuję

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:12   #1245
Agape007
Zadomowienie

Cytat:

Agape a czym sie Twoj maz zajmuje, ze tak czesto wyjezdza??
Firma, w której pracuje wygrała przetarg w Warszawie i dlatego cały czas tak wyjeżdża. Wyjeżdża w poniedziałek rano w wraca w piątek popołudniu i tak już od września zeszłego roku. A on jest monterem instalacji elektrycznej i teletechnicznej.
Bardzo chciałby pracowac tu w Bydgoszczy, ale w jego dziedzinie to mało jest ofert pracy. Póki co musimy wytrzymac i czekac na ofertę, która przebije jego zarobki, choc cięzko porównywac zarobki warszawskie z bydgoskimi. Ale z drugiej strony pieniądze to nie wszystko... Tym bardziej jak już Dzidzia będzie z nami...

Stary 2009-11-05, 19:14   #1246
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Moje dwa rozstępy też na początku wyglądały podobno jak siniaki... Podobno, bo za duży mam brzuch żeby na nie popatrzeć, ale może to i dobrze

Zamówiłam sobie w aptece ciśnieniomierz, jak dostanę, to muszę przejść u mamy szkolenie, bo to taki starodawny, ja w elektroniczne nie wierzę...

Ja będę miała dużą córeczkę, ale jeszcze nie rozmawialiśmy o poradzie... Ja chcę koniecznie rodzić naturalnie, nie wyobrażam sobie cesarki...

To ja Ci zrobię szybki kurs mierzenia ciśnienia aparatem ze stetoskopem.
Musisz napompować i słuchasz na jakiej wartości usłyszysz pierwsze puknięcie i ostatnie.Wtedy masz wynik .Mnie mama pielęgniarka anestezjologiczna uczyła,jak tacie mierzyłam albo babci.Bo samemu sobie to ciężko jakoś.

agape....fajna stronka.Czekam właśnie na link aktywujący i doczekać się nie mogę .Może na youtube coś będzie.

Edytowane przez Sensuel
Czas edycji: 2009-11-05 o 19:18
Sensuel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:22   #1247
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83

Oj Agape, doskonale Cie rozumiem. Na szczescie moj maz nie wyjezdza na caly tydzien. Jak ma byc na drugi dzien w tym samym miejscu, daleko to zostaje nocowac. Te przejazdy sa juz wykanczajace!!! Jestem zla juz na ta firme, bo malo ludzi, a co chwile nowe projekty i jest tak ze jedna osoba zajmuje sie kilkoma rzeczami. A moj maz pisze programy do sterowania wentylacja, klimatyzacja, ogrzewaniem, jest tez przy uruchamianiu tych calych urzadzen. No wlasnie, pieniadze to nie wszystko.... I zastanawiam sie jak to bedzie, jak maluszek bedzie na swiecie. Maz bedzie mial tydzien albo dwa wolnego, a pozniej znowu bede cale dnie sama.....ehhh...wyzalilam sie.....
Stary 2009-11-05, 19:25   #1248
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Musisz napompować i słuchasz na jakiej wartości usłyszysz pierwsze puknięcie i ostatnie.Wtedy masz wynik .Mnie mama pielęgniarka anestezjologiczna uczyła,jak tacie mierzyłam albo babci.Bo samemu sobie to ciężko jakoś.
No teoretycznie z tymi puknięciami to wiem, ale praktycznie, to nigdy tego nie robiłam...
Stary 2009-11-05, 19:27   #1249
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
No teoretycznie z tymi puknięciami to wiem, ale praktycznie, to nigdy tego nie robiłam...
Proste jak budowa cepa...dasz rade
Stary 2009-11-05, 19:28   #1250
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
agape....fajna stronka.Czekam właśnie na link aktywujący i doczekać się nie mogę .Może na youtube coś będzie.
Hmm... A dobrze wpisałaś adres mailowy? Bo mi od razu przyszedł link aktywacyjny

Stary 2009-11-05, 19:29   #1251
xmila
Raczkowanie

Ha, mam już nowego lapka i znów mogę wam towarzyszyć

Dzięki za miłe słowa
Fajne wydarzenie, ale cieszę się, że mam już to za sobą

Teraz mogę się wziąć za wszystkie sprawy Frania. Nawet część już załatwiłam, bo przyszedł materac do łóżeczka i kupiłam wszystkie mebelki do jego pokoju Teraz tylko trzeba zaszpachlować pęknięcia w regipsach i pomalować pokój. Do końca listopada powinno być już wszystko gotowe

Franek w brzuchu szaleje, jak się czasem wypnie z jednej strony, to TŻ mówi, że zaraz wyjdzie jak obcy Wizytę u gina mam w przyszły wtorek, a dziś byłam z moim nieszczęsnym cukrem na patologii i... tadam jest ok. Wszystkie wyniki przy stosowaniu diety są super, mam mierzyć 4 razy dziennie jeszcze tylko przez 2 tygodnie, potem kontrola i jeśli będzie tak dalej to mogę się kłuć tylko 2 razy w tygodniu

Ubawiłam się na tej wizycie, bo w gabinecie dokształcali się studenci i z jedną dziewczyną miałam kiedyś zajęcia. Patrzyła na mnie jakbym była z innej planety No kurcze, w końcu każdy może mieć dziecko, nie rozmnażam się przez pączkowanie

A skutki diety są całkiem, całkiem. Ubyło mi 1,5kg i to z tyłka i bioder A brzuszek urósł... W zeszłym tygodniu przybyło 4cm, myślałam, że się w kieckę ślubną nie zmieszczę, ale dałam radę

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Podaję normy z fachowej literatury, bo widzę,że to jest przedmiot wielu dyskusji i wątpliwości:
glukoza na czczo <5,8mmol/l (105 mn/dl)
po obciążeniu 50g glukozy po 1h <7,8mmol/l (140mg/dl), jeżeli wynik jest >140 mg/dl powtórzyć badanie z 75mg/dl po 2h
po obciążeniu 75g glukozy: po1h <10,5mmol/l (190mg/dl)
po 2h <9,1mmol/l (145mh/dl)

100mg/gl=5,5mmol/l
hmmm.... u mnie w labie normy po 75g są inne, zgodne jak sprawdzałam z wytycznymi WHO:
na czczo < 5,6 mmol/l = 100mg/dl
po 2h < 7,8 mmol/l = 140mg/dl
Takie same normy podali mi na klinikach na patologii ciąży....

Cytat:

Ja o żadnych konsultacjach stomatologicznych nie słyszałam Ale aż wstyd się przyznać przez całą ciąże nie odwiedziłam dentysty.
Myślałam prędzej o wizycie u okulisty
Ja już u dentysty byłam w 4 miesiącu, kolejna wizyta w grudniu. Mam mocne zębiska, więc liczę, że nic się nie pojawi... No i super dentystkę, więc zero stresu Ale do karty ciąży nic mi nie wpisywała...
A do okulisty wybrałabym się, bo coś mi się na wzrok rzuciło Tyle, że musiałabym iść do przychodni, a tam sami kaszlący i zakatarzeni, więc na razie rezygnuję.

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
to prawda z tymi pasami. Niektóre modele samochodów mają za krotkie pasy na foteliki np suzuki moich teściów. Tych samochodów nie jest wiele ale warto dzwoniąc po taksówkę poinformować, ze macie taki i taki fotelik i chcecie zeby pasował do auta.
W moim oplu astrze pasy sa bardzo długie i spokojnie mozna zapiąc fotelik i jeszcze trzeba naciągać zeby było sztywno.

:conf used: muszę sprawdzić, auta co prawda duże, ale cholera wie....

Cytat:
No nieźle....
Jak to mówią (sorry za słówko):
"jak masz syna martwisz się o jednego ch... we wsi, a jak córkę to martwisz się o wszystkie..."

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ja też tak się czuję, nie dość że siedzę całymi dniami w domu i powoli dziczeję, to jeszcze przez to leżenie mięśnie mi zastygły i czuję się taka obolała i ociężała jak się ruszam. Zazdroszczę mamuśkom które mogą sobie latać po mieście, sklepach itd...
Skąd ja to znam... Nawet jak kilka razy wejdę po schodach na piętro w domu to nogi bolą :/ A jeszcze niedawno śmigałam z zakupami na 5.

Cytat:
Dziewczyny czy też tak macie, jak nawet spokojnie idziecie to kłuje was centralnie w wiadomym miejscu?? Mam schize, że to jakiś objaw skracania się szyjki albo rozwarcia może byc (choc wiem, że raczej trudno o "namacalny" dowód skracania się szyjki).
Mam tak od wczoraj. I nieco się martwię. Zobaczę co powie lekarz we wtorek...

Cytat:
Sensuel apropos monitora. Wiadomo, ze wszystkiego nie da się przewidziec ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego
a przykład, który podałaś tylko bardziej mnie w tym utwierdza, ze skoro choć w domu może byc bezpieczniej to niech będzie.
Ja mam monitor z nianią od szwagierki. Nie wiem czy sama bym kupiła... Pewnie i tak będę mieć schizę i w nocy co chwile sprawdzać czy mały oddycha, ale korzystać będę

Cytat:
co do grupy krwi to mnie poinformowano jedynie o tym, ze ma byc na specjalnej kartce. Jak ktoś chce to wrzucę zdjęcie
Zrobiłam sobie na początku specjalną kartę z grupą krwi - plastikową, starczy do końca życia i wszędzie jest honorowana. Bo niestety wszystkie moje wcześniejsze wyniki z grupą były z 1 podpisem

Cytat:
Napisane przez brzoskwinia82 Pokaż wiadomość
Hmm, co do pasów, to ja zapinam i powiem szczerze że na razie nie odczuwam żeby mi uciskały brzuch. Jak zapnę to zawsze obniżam go poniżej brzucha i tam zostaje, nie podwyższa się, więc nie poprawiam. I też jakoś zawsze o tym pamiętam.
Ale wiadomo, każdy decyduje za siebie.
Temat powraca jak bumerang.
U mnie zapięcie pasów to odruch bezwarunkowy

Cytat:
Ja mam mieszane uczucia po tym programie, pokazali najbardziej ekstremalne przypadki, aby ludzi przerazić...
Nie ma co się schizować bo jak ktoś tyje 30 kg w ciąży to bardzo prawdopodobne że skóra popęka , a duże znaczenie maja nasze geny i skłonność do rozstepów.

Smarować się oczywiście będę dalej
Na razie rozstępy mnie omijają, może dlatego, że mało przytyłam... Ale mam stare, gdzieś z okresu liceum, więc pewnie teraz też coś wyjdzie. Trudno

Frane
k
Franiowe ząbki
Kota
xmila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:48   #1252
ula 87
Zadomowienie

Cytat:
Firma, w której pracuje wygrała przetarg w Warszawie i dlatego cały czas tak wyjeżdża. Wyjeżdża w poniedziałek rano w wraca w piątek popołudniu i tak już od września zeszłego roku. A on jest monterem instalacji elektrycznej i teletechnicznej.
Bardzo chciałby pracowac tu w Bydgoszczy, ale w jego dziedzinie to mało jest ofert pracy. Póki co musimy wytrzymac i czekac na ofertę, która przebije jego zarobki, choc cięzko porównywac zarobki warszawskie z bydgoskimi. Ale z drugiej strony pieniądze to nie wszystko... Tym bardziej jak już Dzidzia będzie z nami...
no to rzeczywiście męża masz jak na lekarstwo , ale moze to sie zmieni
mój też wyjeżdza do Belgii po samochody ( na 3-4 dni) ale ostatnio to był we wrześniu , nakupił tyle samochodów że dopiero w grudniu pojedzie
ale wczesniej pamiętam że prawie co 2 tygodnie wyjeżdżał
Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
Ha, mam już nowego lapka i znów mogę wam towarzyszyć

Dzięki za miłe słowa
Fajne wydarzenie, ale cieszę się, że mam już to za sobą

Teraz mogę się wziąć za wszystkie sprawy Frania. Nawet część już załatwiłam, bo przyszedł materac do łóżeczka i kupiłam wszystkie mebelki do jego pokoju Teraz tylko trzeba zaszpachlować pęknięcia w regipsach i pomalować pokój. Do końca listopada powinno być już wszystko gotowe

Franek w brzuchu szaleje, jak się czasem wypnie z jednej strony, to TŻ mówi, że zaraz wyjdzie jak obcy Wizytę u gina mam w przyszły wtorek, a dziś byłam z moim nieszczęsnym cukrem na patologii i... tadam jest ok. Wszystkie wyniki przy stosowaniu diety są super, mam mierzyć 4 razy dziennie jeszcze tylko przez 2 tygodnie, potem kontrola i jeśli będzie tak dalej to mogę się kłuć tylko 2 razy w tygodniu

Ubawiłam się na tej wizycie, bo w gabinecie dokształcali się studenci i z jedną dziewczyną miałam kiedyś zajęcia. Patrzyła na mnie jakbym była z innej planety No kurcze, w końcu każdy może mieć dziecko, nie rozmnażam się przez pączkowanie

A skutki diety są całkiem, całkiem. Ubyło mi 1,5kg i to z tyłka i bioder A brzuszek urósł... W zeszłym tygodniu przybyło 4cm, myślałam, że się w kieckę ślubną nie zmieszczę, ale dałam radę

fajnie ze już lepiej się czujesz
a ta dieta to może mnie by się przydała ( na zdrowie by nam to wyszło ) , ale motywacji brak

saładka wyszła pyszna , troszkę skubnełam sobie

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:48   #1253
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm... A dobrze wpisałaś adres mailowy? Bo mi od razu przyszedł link aktywacyjny

Dobrze wpisałam,ale coś linku nie dostałam a chciałabym filmiki obejrzeć.
Stary 2009-11-05, 19:58   #1254
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ula 87 Pokaż wiadomość
no to rzeczywiście męża masz jak na lekarstwo , ale moze to sie zmieni
No i własnie w to wierzę, że kiedyś zostanie nam to wynagrodzone

Cytat:
Dobrze wpisałam,ale coś linku nie dostałam a chciałabym filmiki obejrzeć.
No to już nie wiem, może u nich na łączach coś nie rychci

Stary 2009-11-05, 19:59   #1255
youyou
Zakorzenienie

xmila super że wszystko w porząsiu i jak widać taka dieta ma też swoje niewątpliwe zalety jak piękna figurka

ja właśnie zakupiłam na All książkę T. Hogg "Język niemowląt" wiele osób ją poleca a ja muszę nauczyć się o zasadach obsługi niemowlaka
Stary 2009-11-05, 20:07   #1256
aldii
Zakorzenienie

Madziulka a coz innego by to moglo byc....to to paskudztwo
Ula dzieki za wyjasnienie co do grysiku z jablkami A taka salatke tez robie, tylko ze z tunczykiem i dodaje jeszcze czosnek i kukurydze
Kamyku moj brzuch tez uniemozliwia mi dokladne ogledziny.Mama wysledzila paskude
Sensuel dzwonilas do tego gina odnosnie 3/4D ?
Xmila a dzie mozna taka karte zrobic ? to jest jakas specjalna ?

Tak a propo monitora oddechu.Znow sie upewnilam, ze to sluszny zakup.Slyszalyscie dzisiaj w Faktach o tym malenstwie 4 tyg. ? Mama zadzwonila na 112, ze dziecko nie oddycha i policjant przez tel ja instruowal jak robic sztuczne oddychanie i udalo sie
Stary 2009-11-05, 20:07   #1257
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
ja właśnie zakupiłam na All książkę T. Hogg "Język niemowląt" wiele osób ją poleca a ja muszę nauczyć się o zasadach obsługi niemowlaka
A to nie dają jej w szpitalu? tzn. instrukcji obsługi?

Stary 2009-11-05, 20:10   #1258
youyou
Zakorzenienie

ach i chciałam się pochwalić że kupiłam taką bluzę dla Filipka:
Stary 2009-11-05, 20:10   #1259
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie dają jej w szpitalu? tzn. instrukcji obsługi?
no właśnie nie, a szkoda
Stary 2009-11-05, 20:11   #1260
lila12
Zadomowienie

Cytat:
xmila super że wszystko w porząsiu i jak widać taka dieta ma też swoje niewątpliwe zalety jak piękna figurka

Ja też kupiłam właśnie tę książeczkę i zamierzam przestudiować Podziel się opiniami

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości