|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
majkela12 na jednym z usg wyszło, że jest o tydzień większy i data porodu wg tego usg to 5 styczeń, ale któż to wie.... Jutro idę do lekarza, więc się dowiem, jaka jest waga małego wiercipięty
![]() Też tak myślę, że z moją wagą nie jest źle, na razie jak to mój mężuś ujął, fajnie tyje troszeczkę tylko bioderka, pupcia i nogi, no a reszta poszła w brzusio i biust Nawet wcięcie w talii pozostało Więc, jak stoję tyłem to nie widać, że w ciąży jestem. Obracam się do kogoś, a tu niespodzianka hehe. Już chyba ze dwa razy widziałam miny zaskoczonych w ten sposób osób ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Patka nie ma co się bać Ja to raczej przyjmuję to moje ważenie domowe, rano, jeszcze przed śniadankiem. Bo do gin chodzę zawsze po południu, wiadomo, po kilku posiłkach, no i jeszcze teraz się ma więcej warstw na siebie, niż na przykład w sierpniu.Agape007 hehe, czemu nie. Będziemy razem jechać na porodówkę
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Może któraś z was jeszcze nie natknęła się na tę stronkę więc wklejam linka:
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ |
|
|
|
#1233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby waga się zepsuła to byłoby dobrze ![]() Cytat:
Ale ja tam się waga nie przejmuję. Przytyć trzeba i tyle. Tylko najgorzej, jak słyszy ile przytył to wtedy to dociera do człowieka
|
|
|
#1234 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam identycznie,jak się wkurzę to albo zaczynam sprzątać i robić zaległe rzeczy,albo robić rzeczy potrzebne na egzamin z duńskiego np.opracowywanie tematów jakiś czy książek.
|
#1235 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny..
nie mam siły, przeczytałam może ostatnie dwie strony co napisałyście.. od 8 byłam w szkole, miałam być do 17 ale nie miałam już siły żeby wracać jak przyszłam na przerwę. Poza tym akurat jak wracałam to mnie tak jakoś 'ciągnęło' u dołu brzucha. Czasem tak mam od paru dni, może to jak dzidzia na dół zlezie bo to nie jest notoryczne jak chodzę, ale czasami.. Ale jakby co to zapytam gina na następnej wizycie czy na pewno nie ma się czym martwić. Dzisiaj to już jestem taka 'oklapnięta', że szok. Posprzątałam dzisiaj całe mieszkanie, bo jutro jadę na pogrzeb babci, później byłam jeszcze pół godziny z mamą na spacerku a teraz nareszcie odpoczywam.. Dzisiaj szybko padnę i zasnę no ale pobudka o 6.. Później jeszcze do Was zajrzę to może więcej nadrobię |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
lila12- ja też odkryłam że pojawił mi się cellulit
przed ciążą nigdzie nie miałam a teraz zauważyłam że pojawiło się co nieco na pośladkach jak je tak ścisnę ![]() Madziulka83 - +9 kg w 31 tygodniu to elegancko ![]() Cytat:
ale trafiłam na jakiegoś bezdusznego urzędnika rodem z PRLu, którego mój brzuch w ogóle nie zainteresował, a tylko rzucał non stop formułki prawne, przepisy, artykuły, paragrafy etc ![]() zebra - tak dla pocieszenia
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Agape dzieki za link, przegladnelam wlasnie ta stronke, bardzo fajna
|
#1238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
A to nie czasem przewrażliwienie po rozmowach w toku?? Może się udrapnęłas albo coś i tylko wygląda to jak rozstęp...?
|
|
|
|
#1242 |
|
Zadomowienie
|
aldii moze to jednak nie rozstep
![]() A ja wlasnie robie sobie herbatke z soczkiem malinowym. Chyba sie dzis wczesniej poloze do lozeczka, wezme laptoka i bede z wami wizazowac ![]() ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Agape a czym sie Twoj maz zajmuje, ze tak czesto wyjezdza??
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dwa rozstępy też na początku wyglądały podobno jak siniaki... Podobno, bo za duży mam brzuch żeby na nie popatrzeć, ale może to i dobrze
![]() Zamówiłam sobie w aptece ciśnieniomierz, jak dostanę, to muszę przejść u mamy szkolenie, bo to taki starodawny, ja w elektroniczne nie wierzę... ![]() Ja będę miała dużą córeczkę, ale jeszcze nie rozmawialiśmy o poradzie... Ja chcę koniecznie rodzić naturalnie, nie wyobrażam sobie cesarki...
|
#1244 | |||
|
Zadomowienie
|
no nie... 3 strony musiałam nadrobić
jak powiedziałam mężowi jaki to jest rozrzutny ze byle gdzie rzuca kasą i pokazałam sumę to zrobił oczy jak kartofle podejrzewa że dwa tygodnie temu jak sprzedał samochód świeżą gotówę zabrał a starą porzucił lepiej niech do mojej porebki rzuca kasą , u mnie się nie zmarnuje ![]() Cytat:
![]() na 3 tony wacików , do końca życia nie będę się martwić że nie mam czym makijażu zmyć Cytat:
zjadło by sięa na poprawę humorku buziaczek Cytat:
znalazłam kaszę manną i powiem wam że pyszna przekąska ![]() a ja robię saładkę z wędzonej makreli : makrela , ogórek kiszony , jajko , cebula i troszkę majonezu robię pierwszy raz i nie wiem jaka będzie ale szwagierka mówi ze pyszna ![]() moze troszkę pokosztuję
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Firma, w której pracuje wygrała przetarg w Warszawie i dlatego cały czas tak wyjeżdża. Wyjeżdża w poniedziałek rano w wraca w piątek popołudniu i tak już od września zeszłego roku. A on jest monterem instalacji elektrycznej i teletechnicznej.
Bardzo chciałby pracowac tu w Bydgoszczy, ale w jego dziedzinie to mało jest ofert pracy. Póki co musimy wytrzymac i czekac na ofertę, która przebije jego zarobki, choc cięzko porównywac zarobki warszawskie z bydgoskimi. Ale z drugiej strony pieniądze to nie wszystko... Tym bardziej jak już Dzidzia będzie z nami... |
|
|
|
#1246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja Ci zrobię szybki kurs mierzenia ciśnienia aparatem ze stetoskopem. Musisz napompować i słuchasz na jakiej wartości usłyszysz pierwsze puknięcie i ostatnie.Wtedy masz wynik .Mnie mama pielęgniarka anestezjologiczna uczyła,jak tacie mierzyłam albo babci.Bo samemu sobie to ciężko jakoś.agape....fajna stronka.Czekam właśnie na link aktywujący i doczekać się nie mogę .Może na youtube coś będzie.
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-11-05 o 19:18 |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Oj Agape, doskonale Cie rozumiem. Na szczescie moj maz nie wyjezdza na caly tydzien. Jak ma byc na drugi dzien w tym samym miejscu, daleko to zostaje nocowac. Te przejazdy sa juz wykanczajace!!! Jestem zla juz na ta firme, bo malo ludzi, a co chwile nowe projekty i jest tak ze jedna osoba zajmuje sie kilkoma rzeczami. A moj maz pisze programy do sterowania wentylacja, klimatyzacja, ogrzewaniem, jest tez przy uruchamianiu tych calych urzadzen. No wlasnie, pieniadze to nie wszystko.... I zastanawiam sie jak to bedzie, jak maluszek bedzie na swiecie. Maz bedzie mial tydzien albo dwa wolnego, a pozniej znowu bede cale dnie sama.....ehhh...wyzalilam sie.....
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1250 |
|
Zadomowienie
|
Hmm... A dobrze wpisałaś adres mailowy? Bo mi od razu przyszedł link aktywacyjny
|
|
|
|
#1251 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Ha, mam już nowego lapka
Dzięki za miłe słowa Fajne wydarzenie, ale cieszę się, że mam już to za sobą Teraz mogę się wziąć za wszystkie sprawy Frania. Nawet część już załatwiłam, bo przyszedł materac do łóżeczka i kupiłam wszystkie mebelki do jego pokoju ![]() Franek w brzuchu szaleje, jak się czasem wypnie z jednej strony, to TŻ mówi, że zaraz wyjdzie jak obcy Wizytę u gina mam w przyszły wtorek, a dziś byłam z moim nieszczęsnym cukrem na patologii i... tadamUbawiłam się na tej wizycie, bo w gabinecie dokształcali się studenci i z jedną dziewczyną miałam kiedyś zajęcia. Patrzyła na mnie jakbym była z innej planety No kurcze, w końcu każdy może mieć dziecko, nie rozmnażam się przez pączkowanieA skutki diety są całkiem, całkiem. Ubyło mi 1,5kg i to z tyłka i bioder ![]() Cytat:
na czczo < 5,6 mmol/l = 100mg/dl po 2h < 7,8 mmol/l = 140mg/dl Takie same normy podali mi na klinikach na patologii ciąży.... Cytat:
Ale do karty ciąży nic mi nie wpisywała...A do okulisty wybrałabym się, bo coś mi się na wzrok rzuciło Tyle, że musiałabym iść do przychodni, a tam sami kaszlący i zakatarzeni, więc na razie rezygnuję.Cytat:
![]() :conf used: muszę sprawdzić, auta co prawda duże, ale cholera wie....![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie zapięcie pasów to odruch bezwarunkowy ![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1252 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też wyjeżdza do Belgii po samochody ( na 3-4 dni) ale ostatnio to był we wrześniu , nakupił tyle samochodów że dopiero w grudniu pojedzie ![]() ale wczesniej pamiętam że prawie co 2 tygodnie wyjeżdżał ![]() Cytat:
a ta dieta to może mnie by się przydała ( na zdrowie by nam to wyszło ) , ale motywacji brak saładka wyszła pyszna , troszkę skubnełam sobie
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
|
|
|
#1253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze wpisałam,ale coś linku nie dostałam a chciałabym filmiki obejrzeć.
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
No i własnie w to wierzę, że kiedyś zostanie nam to wynagrodzone
![]() No to już nie wiem, może u nich na łączach coś nie rychci |
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
xmila super że wszystko w porząsiu
![]() ja właśnie zakupiłam na All książkę T. Hogg "Język niemowląt" wiele osób ją poleca a ja muszę nauczyć się o zasadach obsługi niemowlaka
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka a coz innego by to moglo byc....to to paskudztwo
Ula dzieki za wyjasnienie co do grysiku z jablkami ![]() Kamyku moj brzuch tez uniemozliwia mi dokladne ogledziny.Mama wysledzila paskude ![]() Sensuel dzwonilas do tego gina odnosnie 3/4D ? Xmila a dzie mozna taka karte zrobic ? to jest jakas specjalna ? Tak a propo monitora oddechu.Znow sie upewnilam, ze to sluszny zakup.Slyszalyscie dzisiaj w Faktach o tym malenstwie 4 tyg. ? Mama zadzwonila na 112, ze dziecko nie oddycha i policjant przez tel ja instruowal jak robic sztuczne oddychanie i udalo sie |
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1258 |
|
Zakorzenienie
|
ach i chciałam się pochwalić że kupiłam taką bluzę dla Filipka:
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie, a szkoda
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podziel się opiniami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

troszeczkę tylko bioderka, pupcia i nogi, no a reszta poszła w brzusio i biust 

Od ilu kg są wskazania do cc???
.Może na youtube coś będzie.

ale ja tez mam monitor i nie wyobrazam sobie zeby mały miał spac w domu bez niego