PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko .... - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 18:52   #1891
Sensuel
Wtajemniczenie

Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....

Co tu taka cisza
Zgage mam jak złoto.Jak nie minie to z tym cukrem spróbuję co AgaMili proponowała.A teraz idę sobie zrobić grzanki z serem.Ale dzidziol daje czadu,ale tak od dupnej strony
Stary 2009-11-05, 19:47   #1892
zebra666
Zakorzenienie

Ja bym się bała cukru na zgagę, bo zauwarzyłam, że po słodkim mi się pogarszało... Ale się nie znam:F Wiem tlyko o mleku, migdałach i rzuciu skórki od chleba z takich domowych sposobów.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 21:17   #1893
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ja bym się bała cukru na zgagę, bo zauwarzyłam, że po słodkim mi się pogarszało... Ale się nie znam:F Wiem tlyko o mleku, migdałach i rzuciu skórki od chleba z takich domowych sposobów.

A ja jednak nie muszę brać cukru bo zgaga sama minęła,jak pozycje zmieniłam.Teraz hopa hopa na piłce robię i maluch się przemieścił to i kopie inaczej i zgagi brak.Nie cierpię jak mnie po części tyłkowej lutuje
Stary 2009-11-05, 21:25   #1894
AgaMili
BAN stały

Czesc kochane
Co do zgagi to cukier pomaga mojemu tż i mi, jest to sposób babciny tż podobno
Katarzy na pewno Twojej mamie się niedlugo poprawi, po chemii zawsze jest najpierw gorzej ale skoro to już ostatnia to trzymam kciuki za szybki powrót do formy.
Bajka a ja nie znam tego przesądu a z tą gazetą w skrzynce to fajny zbieg okoliczności
Eniggma gratulacje, pierwsze kopniaki to jest wspaniale uczucie
Alexa zdrowia dla dzieci a jak Ty się czujesz?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 04:00   #1895
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel fajna ta piłka ale ja już jej pewnie nie kupie może jakbym wcześniej pomyślała...
A zgagę mam codziennie prawie tlyko ostatnio troche jednak zelrzała...na szczęście. Pod poduszką składam koc i mam troche wyrzej głowe i dam arde spać- inaczej budziła mnie w nocy... Zresztą i tak sporo latam do wc na siku- nawet jak nie opije się na noc jak bąk

Stary 2009-11-06, 06:54   #1896
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a tak w ogole, to wybiegajac juz w swiateczna przyszlosc, to wierzycie w zabobony ze nie powinno sie partnerowi kupowac zegarka ? ja tak wlasnie siedze i sie zastanawiam co sprawic na gwiazdke TŻ i do glowy wpadl mi wlasnie zegarek,ale sama nie wiem
ja tez słyszalam o tym zegarku. jak TŻ-powi się pospuł, to powiedziałam, że nie kupię (bo jakas tam okazja była - chyba urodziny) i sam sobie w końcu kupił.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:52   #1897
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Czesc kochane
Co do zgagi to cukier pomaga mojemu tż i mi, jest to sposób babciny tż podobno
Katarzy na pewno Twojej mamie się niedlugo poprawi, po chemii zawsze jest najpierw gorzej ale skoro to już ostatnia to trzymam kciuki za szybki powrót do formy.
Bajka a ja nie znam tego przesądu a z tą gazetą w skrzynce to fajny zbieg okoliczności
Eniggma gratulacje, pierwsze kopniaki to jest wspaniale uczucie
Alexa zdrowia dla dzieci a jak Ty się czujesz?
dziekuje kochana przyda sie im zdrowko bo na razie idzie mi mozolnie leczenie a i pogoda nie sprzyja poprawie mimo,ze trzymam ich w domciu bo panicznie boje sie czegos powazniejszego jak np tej swinskiej grypy,a co do mnie to juz jest duzo lepiej niz bylo dziekuje,nie jest to jeszcze wszystko tak jak powinno byc ale mam nadzieje,ze juz bedzie coraz lepiej i z gorki najbardziej martwie sie swoim malenstwem bo jedna sterydy ponoc moga zrobic swoje ale ja tlumacze sobie to tym,ze jakies pijaczki i narkomanki rodza zdrowe dzieci to i mi tez musi sie udac w koncu sama moja choroba bylaby gorsza w sumie niz te leki.

A tak pozatym to witam dziewczynki bo chyba zapomnialam sie z tego wszystkiego sie z Wami przywitac od rana
alexa1307 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:55   #1898
zebra666
Zakorzenienie

Alexa naprawdę jest duzo lepiej i to najwarzniejsze Teraz szanse wzrosły myslę i to sporo... Mam nadzieje, że dzidziuś nadgoni też wielkoscią

Stary 2009-11-06, 13:01   #1899
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Alexa naprawdę jest duzo lepiej i to najwarzniejsze Teraz szanse wzrosły myslę i to sporo... Mam nadzieje, że dzidziuś nadgoni też wielkoscią
Tez mam taka nadzieje kochana
staram sie nadrabiac i z jedzonkiem i z witaminkami zeby teraz bynajmniej dzidziulkowi niczego nie zabraklo
26 ide na skan i beda sprawdzac czy dzidzia sie rozwija prawidlowo,mam nadzieje,ze z tym domnienaym chlopcem lekarz sie mylil w sumie nie powiedzial nic na 100 % tylko stwierdzil,ze to rownie dobrze mogla mu blysnac pepowina bo dzidzia nozki tak skulone miala i od 26 bede miala usg rowno co 2 tygodnie robione,mam nadzieje,ze nie szkodzi to niuni.
Stary 2009-11-06, 13:13   #1900
zebra666
Zakorzenienie

Alexa bedzie dobrze zobaczyszTeraz będzie- być może synuś -nadganiał.

Stary 2009-11-06, 13:19   #1901
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Alexa bedzie dobrze zobaczyszTeraz będzie- być może synuś -nadganiał.
Tak sobie mysle co by nie bylo tym razem wazne aby zdrowe najwyzej bede miala prawie druzyne pilkarska juz zaczynam sie oswajac z ta mysla ,ze maly Dorian sie pojawi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 13:42   #1902
zebra666
Zakorzenienie

Ładne imię

Stary 2009-11-06, 13:55   #1903
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Ładne imię
A dziekuje to wybor mojego meza ja mozna powiedziec wymyslilam 2 poprzednie takze niech On tym razem wymysla
Stary 2009-11-06, 16:56   #1904
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Alexa a jakie imię masz dla dziewczynki? Nie możesz zakładać, że na 100% chłopczyk

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:22   #1905
olcia26
Raczkowanie

hej dziewczyny!!!
dawno mnie tu nie było ale moja kruszynka daje mi popalić, ciągle mnie mdli od rana do wieczora a wczoraj
jutro jedziemy na urodziny babci i będą takie pyszności a ja pewnie niewiele zjem a o torcie to mogę tylko pomarzyć

alexa strasznie się ciesze, że jest już lepiej, dbaj o siebie i nie przemęczaj się
olcia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:03   #1906
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pepus Pokaż wiadomość
Alexa a jakie imię masz dla dziewczynki? Nie możesz zakładać, że na 100% chłopczyk
No wlasnie kochana jeszcze nie mamy imienia dla dziewuszki
jakos tak nam sie wydaje,ze i tym razem bedzie chlopczyk mam nadzieje,ze sie mylimy,mialo byc na poczatku Ann Christin(po babciach) ale mojemu sie cos juz nie podobaja i kreci nosem,chcielibysmy aby imie bylo wyjatkowe,ladne i takie inne niz wszystkie wiec ciezko takie znalezc tak naprawde
niby jest tyle imion ale jak sie potrzebuje cos znalezc i wybrac to jest naprawde ciezko ;-)

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez olcia26 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!!!
dawno mnie tu nie było ale moja kruszynka daje mi popalić, ciągle mnie mdli od rana do wieczora a wczoraj
jutro jedziemy na urodziny babci i będą takie pyszności a ja pewnie niewiele zjem a o torcie to mogę tylko pomarzyć

alexa strasznie się ciesze, że jest już lepiej, dbaj o siebie i nie przemęczaj się
No to Ci współczuje kochana,naprawde,ja mialam identyczne samopoczucie ale nie martw sie jeszcze troszke i z dnia na dzien bedzie coraz lepiej wtedy bedziesz mogla nadrobic zaleglosci w jedzonku
Stary 2009-11-06, 18:15   #1907
olcia26
Raczkowanie

oj alexa mam nadzieję, że masz racje bo ja nie mam siły na nic pewnie też dlatego, że niewiele jem. najgorzej jest w pracy, są rzeczy które mogę zrobić później ale nie wszystko a jak to zrobić jak ja ledwo chodzę w domu to leże plackiem a moż mnie obsługuje, od 3 tygodni to on gotuje bo ja mam cofki a do lodówki podchodzę na wdechu
Stary 2009-11-06, 18:22   #1908
alexa1307
BAN stały

Cytat:
oj alexa mam nadzieję, że masz racje bo ja nie mam siły na nic pewnie też dlatego, że niewiele jem. najgorzej jest w pracy, są rzeczy które mogę zrobić później ale nie wszystko a jak to zrobić jak ja ledwo chodzę w domu to leże plackiem a moż mnie obsługuje, od 3 tygodni to on gotuje bo ja mam cofki a do lodówki podchodzę na wdechu
ja wiem,ze to sie ciagnie i wydaje sie ,ze to trwa wiecznosc ale przejdzie juz niedlugo,wiadomo,ze nie zniknie calkowicie z dnia na dzien ale z dnia na dzien bedzie coraz lepiej,postaraj sie duzo pic chociaz,ja jadlam jedynie chlebek z maslem i czasem z pomidorkiem i 2 jedyne co mi wchodzilo to jajeczka na miekko ale sama nie moglam ich robic bo mi smierdzialo dasz rade wytrzymac
Stary 2009-11-06, 18:22   #1909
Sensuel
Wtajemniczenie

Alexa....a ty na gg bywasz?
Nie ma co popadać w jakieś przewrażliwienia.Dlaczego Ty od razu myślisz o świńskiej grypie,albo o tym że sterydy mogą zaszkodzić dzidzi.Czemu od razu myślisz o najgorszym???
Mój Oskar ma kaszel od 2 tygodni i katar od kilku dni,a dzisiaj byłam z nim u lekarza na bilansie 3 latka i okazuje się,że wszystko OK (jak zwykle) .Co do dzidzi,to lepiej nie myśl w ogóle o tym.Strydy to sterydy,miejmy nadzieję,że nie zrobią krzywdy Doriankowi.Nie ma co się martwić na zapas.

Odezwę się później,bo muszę synka spać polożyć i kolację mu dać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 18:33   #1910
olcia26
Raczkowanie

jajka to bym chyba nie przełknęła, ja wcinam twarożki i jogurty naturalne, staram się też zjadać trochę obiadu ale wczoraj się nie udało, pije dosyć dużo i zajadam się owocami i marchewką. zauważyłam, że odrzuca mnie od potraw mocno aromatycznych i konkretnie przyprawionych, im bardziej jałowe tym lepiej, troszkę mi się poprzestawiało
Stary 2009-11-06, 18:36   #1911
zebra666
Zakorzenienie

A ja się bosko objadłam i czekam na Sezon na misia dziś na wieczór zostają mi owoce, bo nie mam słodyczy:P wyjdzie mi to na dobre heh

Stary 2009-11-06, 18:43   #1912
alexa1307
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
Alexa....a ty na gg bywasz?
Nie ma co popadać w jakieś przewrażliwienia.Dlaczego Ty od razu myślisz o świńskiej grypie,albo o tym że sterydy mogą zaszkodzić dzidzi.Czemu od razu myślisz o najgorszym???
Mój Oskar ma kaszel od 2 tygodni i katar od kilku dni,a dzisiaj byłam z nim u lekarza na bilansie 3 latka i okazuje się,że wszystko OK (jak zwykle) .Co do dzidzi,to lepiej nie myśl w ogóle o tym.Strydy to sterydy,miejmy nadzieję,że nie zrobią krzywdy Doriankowi.Nie ma co się martwić na zapas.

Odezwę się później,bo muszę synka spać polożyć i kolację mu dać.
Czasem jest to gg wlaczone ale zazwyczaj jak mojego nie ma w domu bo wtedy to On wiecznie sciaga jakies *******y i marudzi ,ze mu gg spowalnia transfer no coz ale oslowi nie da sie wytlumaczyc wiec pisze z Wami od mojego malego z kompa a On ma taki bylejaki komputer ,ze znowu tylko jedna max 2 rzeczy moga byc wlaczone bo inaczej zamula jak diabli jutro caly dzien bede na gg
A co do sterydow to dali mi w szpitalu 2 kartki (1 po angielsku a 2 po pl) do podpisania,ze Oni nie daja gwarancji na urodzenie zdrowego dziecka,donoszenie do terminu i takie inne mniej przyjemne rzeczy po tych dawkach lekow ktory mi zaserwowali,takze jak patrze na te karteczki to od razu mam dziwne mysli ale jak tak czytam o zdrowych dzieciach matek narkomanek i innych pijaczek to zaczynam wierzyc w to,ze moje tez sie urodzi zdrowe

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
jajka to bym chyba nie przełknęła, ja wcinam twarożki i jogurty naturalne, staram się też zjadać trochę obiadu ale wczoraj się nie udało, pije dosyć dużo i zajadam się owocami i marchewką. zauważyłam, że odrzuca mnie od potraw mocno aromatycznych i konkretnie przyprawionych, im bardziej jałowe tym lepiej, troszkę mi się poprzestawiało
Na poczatek dobre i to zaczniesz nadrabiac jak tylko poczujesz sie lepiej ja teraz jem za 10 a nie za 2 chociaz nie wszystko moge i pozniej musze zapijac litrami wode no ale coz ponoc takie uroki ciazy nie my pierwsze nie ostatnie moja kochana

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Cytat:
A ja się bosko objadłam i czekam na Sezon na misia dziś na wieczór zostają mi owoce, bo nie mam słodyczy:P wyjdzie mi to na dobre heh
Ja tez czekam z dzieciakami na bajeczke ja bym sie objadla z mila chcecia slodyczy a nie moge niestety moge Ci podzrucic jak chcesz to poobjadzasz sie za nas dwie
Stary 2009-11-06, 18:45   #1913
olcia26
Raczkowanie

alexa nie możesz się tak zamartwiać, trochę więcej optymizmu. poza tym tak jak piszesz dzieci narkomanek rodzą się zdrowe a bywa też, że zdrowe kobiety rodzą chore dzieci, nie ma reguły i nie zawsze mamy wpływ na to co los nam szykuje więc głowa do góry i pozytywnego myślenia Ci życzę
Stary 2009-11-06, 18:45   #1914
zebra666
Zakorzenienie

Alexa lepiej nie, bo coprawda na ostatniej wizycie u gina waga akurat się zepsuła ale napewno miała co pokazać

Stary 2009-11-06, 18:57   #1915
olcia26
Raczkowanie

zeberka co Ty piszesz? na zdjeciu wyglądasz ślicznie!
koleżanka jest na poczatku 8 miesiąca i przytyła prawie 20 kg ale szczerze to wogóle tego po niej nie widać, wygląda pięknie, jakby piłke połknęła

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

kochane ja na dzisiaj kończę, dobrej nocki Wam życzę i udanego weekendu
Stary 2009-11-06, 19:00   #1916
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez alexa1307 Pokaż wiadomość
No wlasnie kochana jeszcze nie mamy imienia dla dziewuszki
jakos tak nam sie wydaje,ze i tym razem bedzie chlopczyk mam nadzieje,ze sie mylimy,mialo byc na poczatku Ann Christin(po babciach) ale mojemu sie cos juz nie podobaja i kreci nosem,chcielibysmy aby imie bylo wyjatkowe,ladne i takie inne niz wszystkie wiec ciezko takie znalezc tak naprawde
niby jest tyle imion ale jak sie potrzebuje cos znalezc i wybrac to jest naprawde ciezko ;-)
Ann Christin - podoba mi się Wiesz imion jest wiele, więc pewnie znajdziecie odpowiednie jakby to była dziewczyneczka z czego życzę wam z całego serca Może akurat to była tylko pępowina? I nie martw się twoja kruszynka jest bardzo silnym dzieciaczkiem i na pewno będzie zdrowe. Będzie musiało tylko nadrobić do rówieśników, a to już nie będzie problem.

Pepus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 19:17   #1917
Sensuel
Wtajemniczenie

Olcia...jeszcze ci się nie raz pozmienia

Zebra....na którym programie leci ten film,bo ja niestety nie posiadam gazety z PL programem

Alexa....chłopiec też dobry .Ja do myśli,że będę miała drugiego synka przyzwyczajałam się bardzo opornie.Jakoś do tej pory nie chce mi się wierzyć,bo tylu moich kombinacjach,ale byłabym chyba już zła jakby się okazało,że to jednak dziewczynka .Już jakoś nastawiłam się na to,że Oskar będzie miał brata.Poza tym niby imię wybrane,ale jakoś mam wątpliwości.
Tak też myślałam,że lekarze jakoś zabezpieczyli się tymi karteczkami.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 19:23   #1918
zebra666
Zakorzenienie

Sensuel na polsacie:F Właśnie patrze na niego i wlacze z sennością... Poczułam się taka zmęczona nagle

Stary 2009-11-06, 19:52   #1919
atinas
Zadomowienie

Cytat:
Sensuel na polsacie:F Właśnie patrze na niego i wlacze z sennością... Poczułam się taka zmęczona nagle
Też oglądałam chwilę, ale tak mi się spać zachciało, że postanowiłam się położyć a przedtem coś jeszcze do Was skrobnąć.
Byliśmy dzis z tż w USC, ślub zamówiony na 09.01.2010 r. I powiem szczerze, że jednocześnie się cieszę i boję jak to będzie jak będę mieć męża. Hehe bo to mi się takie dziwne wydaje, że ja mam mieć męża. Jak nam pani w urzędzie odczytywała oświadczenie, czy nie pozostajemy w innych związkach i nie jestesmy spokrewnieni to aż głupia śmiechem parsknęłam i patrzyli na mnie jak na wariatke

Olcia Ty się nie przejmuj, do 12 tyg powinno Ci przejść, chociaż mi i do tej pory zdaża się jak mi coś w smaku nie podejdzie. A u moich teściów w lodówce to tak zajeżdża że maskara.

Uciekam spać bo jakiś taki dziwny brzuch na wieczór mi się zrobił, twary i tak ciężko mi, że wolę się już położyć.

Doberj nocki
atinas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 20:00   #1920
zebra666
Zakorzenienie

Atinas małżeństwo u nas niczego nie zmeiniło między nami, bo od dawna bylismy jak mąż i żona- ale chcieliśmy to zalegalizować i wsród społeczeństwa i prawnie także być małżeństwem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości