Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (: - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-05, 19:05   #3571
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

i tego trzeba się trzymać!

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:40   #3572
kropka75
Zakorzenienie

Yolu - taki szalony deczko. X-lander X-run

Tylko nie wiem jeszcze czy gondola x-lander czy quinny.

Mykam do wanienki, szalony dzień, zmęczona jestem... Buziaki.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:42   #3573
margo80
Zakorzenienie

Kropko - super wieści czyżby obsługiwał Cię dr Cnota (strasznie go chwalą w opiniach o Genomie)?
będą jakieś foty dzidka?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 19:46   #3574
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a my siedzimy od tygodnia w domku na zwolnieniu...
Cytat:
na szczęście w szpitalu nie byliśmy, ale z powodu wymiotów siedzimy w domku, poza tym przeprowadzka i nie miałam czasu się nawet z Wami poczytać, ale teraz już w owym mieszkanku mam czas żeby z Wami pisać
Ja już się zastanawiałam, gdzie zniknęłaś... Fajnie że odpoczywasz sobie w domku - w nowym domku A jak się czujesz? Dalej Cię męczy?

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
U nas też ok.
Super placówka, świetny lekarz, miła obsługa... cieszę się, że pojechałam.
Maluch ma wielkość pasującą do 12tyg. i 3 dni - 58,1mm. Pięknie widać kość nosową, kręgosłup. Ma bardzo niskie NT=1,1
Wszystko co ma być widać to widać: pęcherz, żołądek, półkule mózgowe, zarys oczu, paluszki... Serducho bije z prędkością 156 uderzeń na minutę.
Małe było dziś spokojne, leżało sobie na boku i machało łapkami i nóżkami. Pan dr. pokazał nam kości nóg - długonogie będzie moje dziecko chyba.

Dr spytał czemu chciałam badanie, powiedziałam, że mamusia ma 34 lata, więc... I dostało mi się, że ho. Usłyszałam wykład, że 18tolatki też rodzą dzieci z Zespołem Downa, że wiek to najmniej ważny wykładnik, że jestem młoda i mam przestać kwękać ale że dobrze, że badanie robię, bo każda kobieta powinna.
Super wiadomości
A za gadanie o wieku słusznie Ci się dostało, mam nadzieję, że inne dziewczyny to przeczytały - dziś właśnie o tym pisałyśmy
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 20:02   #3575
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Kropko - super wieści czyżby obsługiwał Cię dr Cnota (strasznie go chwalą w opiniach o Genomie)?
będą jakieś foty dzidka?
A owszem - świetny gość, z poczuciem humoru, na luzie, bardzo dokładnie tłumaczy, wyjaśnia. Ze sposobu bycia podobny do mojego gina, wita się, podaje rękę, traktuje pacjenta z sympatią i szacunkiem. Przemiłe wrażenie zrobił na mnie.

Mam nadzieję, że w 20 tyg. też do niego trafię.

Dziś fotek nie będzie, z lampą nie fotnę zdjęcia z USG bo się światło odbija.

Cytat:
Napisane przez DAnia Pokaż wiadomość
A za gadanie o wieku słusznie Ci się dostało, mam nadzieję, że inne dziewczyny to przeczytały - dziś właśnie o tym pisałyśmy
A tak se palnęłam. Wiadomo - strach jest.

Nażarłam się kapuśniaku - mogę iść spać.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-05 o 20:04
Stary 2009-11-05, 21:16   #3576
kardashi
Zakorzenienie

Wiecie co.. zmieniam gina.. Mama mnie przekonała. Jako że obraca sie w środowisku lekarskim, to zna ginekologów, położne i wogole. Zaproponowała mi kobietę która jest ordynatorem. Odbiera każdy poród swojej pacjentki. Nawet i w innym mieście. Zleca mase badań BEZPŁATNYCH. Tyle że mama nie jest pewna czy ona np robi usg co miesiąc. Jest to możliwe?! W sumie na czym by się opierała wizyta w ciązy jak nie na usg?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:03   #3577
Darianna25
Zakorzenienie

Witam.
Własnie wstałam, zjadłam i zaraz ide spać dalej.
yolanda9 fajnie,że udało ci sie z tym badaniem.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
zajrze napewno tylko ze jesli moje dzidzi urodzi sie chore bedzie to tylko moja wina bo to ja czekałam az do 32 Lat!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam nadzieje ze wszystko jednak bedzie dobrze
O Boże jaka maruda.
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Jestem z Kartuz więc mam niedaleko a jutro zaczynam 14 tydz. wiec zastanawiam się czy mnie jeszcze przyjmą.
Próbuj.

Wczoraj byłam u dentysty i on mi zrobił zdjęcie zęba.Ja mu,że w ciąży jestem a on,że to nic nie zaszkodzi. Zaszkodzi czy nie? Nie byłam pewna.
Dziś w uk jest świeto Guy Fawkes, który podłożył dynamit pod Parlament.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzie%C5%84_Guya_Fawkesa
I cały wieczór słychac fajerwerki.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2009-11-05 o 22:27
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-05, 22:52   #3578
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
jakby mógł to komputer ulepszał by co chwilę.
To zdanie w pełni opisuje mojego Tz-a

Kropka, Bydgoszczanka gratuluję udanych wizyt.
I ja się pochwale.
Z dzidzią wszystko ok. Duża jest jak na swój wiek ma 8 cm i wg usg 13t i 5d (wg OM 12t i 4d) Pooglądaliśmy nóżki, główkę, posłuchaliśmy chwilę serduszka. Dostaliśmy kilka zdjęć ale nie mam skanera żeby Wam pokazać A i Tz dzielnie zniósł usg dopochwowe. A długo się wahał czy wejść ze mną do gabinetu.

A w ogóle to dziś moja przyjaciółka też szła do gina. Jak byłyśmy małe to obiecałyśmy sobie że razem będziemy miały dzieci. Na jej ślubie jak składałam jej życzenia to jej o tym przypomniałam. Dzień później zbroiliśmy nasze maleństwo. We wrześniu tego samego dnia zrobiłyśmy testy nie wiedząc o tym, że ta druga też robi. Ale tylko ja zobaczyłam II. Od razu jej napisałam, że mają się brać za dzidka. Dziś była u gina bo @ się spóźnia ale test wychodzi negatywny. Gin zrobił usg i jest mały pęcherzyk. Niby mówi, że to nie musi być to ale ma się pojawić za tydz to będzie już coś widać. Tyle że ona we wt już wraca do UK. Poradziłam jej zrobić bete to na pewno będzie wiedziała. Jutro jedzie do laboratorium. Już nie mogę się doczekać. Między dzieciaczkami były by 2-3 m-ce Ale było by super.

Aha i obżarłam się dziś pizzą, że brzuch mam na 8 miesiąc

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 05:54   #3579
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Któras prosiła o relacje ze sklepów w uk.Byłam już w 3 w miarę tanich sklepach tzn.Tesco, Matalan i Primark.Niestety Primark już do tanich nie należy i we wszystkich tych sklepach ceny są na tym samym poziomie.
Tzn. w Primarku (jak już pisałam) 7 bodów z krótkim rękawkiem zapłaciłam 4,50 funta.Są takie zestawy składające sie z 5 ciuszków (pajac, ramper,body,kaftanik i śliniak) i to kosztuje 8-9 funtów.
Niestety kolorystyka mi nie odpowiada w ogóle.Body jeszcze można dostać kolorowe lub całe białe.Natomiast wszystkie kaftaniki i śpiochy, pajace jak na chłopaka to w kolorystyce niebieskiej a jak na dziewczynkę to różowe.Jest jeszcze kolor biały lub beżowy.Nie ma w ogóle kolorowych śpiochów takich jak Kropka kupiła i dlatego zamierzam zakupy zrobić w Pl. aby moje dziecko miało kolorowe ciuszki.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 06:50   #3580
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
faktycznie trochę szalony tylko bez obrazy, ale te pochylone koła kojarzą mi się z wózkiem dla niepełnosprawnych no ale w końcu liczy sie bezpieczeństwo i wygoda maluszka, a nie wygląd
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam.

yolanda9 fajnie,że udało ci sie z tym badaniem.
No jestem mega zadowolona, ze sie udało... a do tego personel taki mily, ze się zastanawaiam czy nie rodzić właśnie tam
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
I ja się pochwale.
Z dzidzią wszystko ok. Duża jest jak na swój wiek ma 8 cm i wg usg 13t i 5d (wg OM 12t i 4d) Pooglądaliśmy nóżki, główkę, posłuchaliśmy chwilę serduszka. Dostaliśmy kilka zdjęć ale nie mam skanera żeby Wam pokazać A i Tz dzielnie zniósł usg dopochwowe. A długo się wahał czy wejść ze mną do gabinetu.
Pięknie! taka duża już ta Twoja dzidzia moja jest o wiele mniejsza, a mamy podobny czas od OM Mam nadzieje, że mój dzidziolek jeszcze nadrobi zaległości

A najlepsza wiadomość dzisiejszego ranka, to to, ze mamy piątek

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:06   #3581
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Tyle że mama nie jest pewna czy ona np robi usg co miesiąc. Jest to możliwe?! W sumie na czym by się opierała wizyta w ciązy jak nie na usg?
Oczywiście, że możliwe. Kobieta w ciąży chodzi do gina co miesiąc. A USG z ubezpieczenia zwyczajowo przysługuje trzy.

Na czym by się opierała? A na czym opierały się comiesięczne wizyty u gina 20 lat temu?

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Super. Gratki.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
faktycznie trochę szalony tylko bez obrazy, ale te pochylone koła kojarzą mi się z wózkiem dla niepełnosprawnych no ale w końcu liczy sie bezpieczeństwo i wygoda maluszka, a nie wygląd
No i?
Jeśli byłby tu ktoś niepełnosprawny, dostałoby Ci się nie wąsko. Głównie za to połączenie skojarzenia z tym "bez obrazy".

Mnie to lotto. Więc ja się nie obraziłam. Ale też nie jestem niepełnosprawna.

Nasz wózek miał spełniać wiele punktów, ten spełnia wszystkie z wyj. jednego:
- jest bardzo lekki (sama go wniosę);
- nie ma skrętnego przedniego koła, więc nie lata jak żyd po pustym sklepie;
- składa się niemal do zera (kółka zdejmują się jednym ruchem i jest prawie płaski);
- ma dużą spacerówkę;
- ma śpiwór do spacerówki (a nasze spacerówkowe maluchy będą jeździć zimą akurat);
- ma świetne pasy;
- nie jest wywrotny, stoi twardo na ziemi i tak samo się porusza;
- można go prowadzić jedną ręką, jedzie tam gdzie ja chcę, a nie tam gdzie on chce;
- pasują do niego gondole dwóch firm, więc jest wybór;
- można założyć adapter i pasuje fotelik Maxi Cosi - co było dla mnie mega ważne;
A do tego mieścimy się w wyznaczonej przez nas kwocie.
I jeszcze nam się obojgu podoba. Dla nas liczył się wygląd.

Wada jest jedna - nie ma na dole koszyka, tylko mały plecaczek.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-06 o 08:09
Stary 2009-11-06, 08:34   #3582
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
No i?
Jeśli byłby tu ktoś niepełnosprawny, dostałoby Ci się nie wąsko. Głównie za to połączenie skojarzenia z tym "bez obrazy".
mam nadzieję, że nie wyniknie teraz z tego jakaś wielka dyskusja na temat traktowania, postrzegania czy też niedyskryminowania niepełnosprawnych nie miałam nic złego na myśli poprostu kółka ułożone pod katem widziałam w wózkach, na których ścigają się osoby niepełnosprawne i tyle ... a to, ze napisałam "bez obrazy" to tylko dlatego, żebyś Ty nie pomyślała, że coś sugeruję Widzę, że Ciebie to nie doktnęło i git i nie ma powodu, dla którego trzeba by było dopatrywać sie jakichś ukrytych znaczeń (w tym mojego braku szacunku dla niepełnosprawnych)

Stary 2009-11-06, 08:34   #3583
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam,
Któras prosiła o relacje ze sklepów w uk.Byłam już w 3 w miarę tanich sklepach tzn.Tesco, Matalan i Primark.Niestety Primark już do tanich nie należy i we wszystkich tych sklepach ceny są na tym samym poziomie.
Tzn. w Primarku (jak już pisałam) 7 bodów z krótkim rękawkiem zapłaciłam 4,50 funta.Są takie zestawy składające sie z 5 ciuszków (pajac, ramper,body,kaftanik i śliniak) i to kosztuje 8-9 funtów.
Niestety kolorystyka mi nie odpowiada w ogóle.Body jeszcze można dostać kolorowe lub całe białe.Natomiast wszystkie kaftaniki i śpiochy, pajace jak na chłopaka to w kolorystyce niebieskiej a jak na dziewczynkę to różowe.Jest jeszcze kolor biały lub beżowy.Nie ma w ogóle kolorowych śpiochów takich jak Kropka kupiła i dlatego zamierzam zakupy zrobić w Pl. aby moje dziecko miało kolorowe ciuszki.
No właśnie, mnie też ta kolorystyka do szału doprowadza W PL też mnóstwo ciuszków różowych i niebieskich! A ja lubię niebieski kolor, i o ile chłopiec w różu może średnio wyglądać, to dziewczynka w niebieskim - super. Niestety, większość niebieskich ciuszków ma np. traktor, lokomotywę (aczkolwiek szalenie podoba mi się taki jeden bodziak z lokomotywą i go kupię), auta... Paranoja. A różu nie lubię i w miarę możliwości dziewczynki też na różowo nie będę ubierała. Ostatnio szalenie podobają mi się ubranka COCODRILLO, wiem, że w uk też są, może tam poszukaj? W PL nie są przerażająco drogie. Droższe, niż z tesco (chociaż mega pozytywne rzeczy słyszałam o ich ubrankach dla maluchów), ale do zniesienia.

Cytat:
No i?

Otóż to

Kropko, a cena tych wózeczków jaka jest?

Wstałam, kaszel lepszy, bo nie suchy, pini pomaga. Teoretycznie też na nim podane jest, że nie stosować w ciąży, ale gin pozwolił. Zresztą mam wrażenie, że na każdym leku ten zakaz jest. Nic, tylko zamknąć się w namiocie tlenowym i nie wychodzić przez 9 miesięcy...
Wczoraj poszłam do księgarni, kupiłam sobie 3 książki (nieważne, że na półkach stoi za 40 do przeczytania nowych - i tak maniacko kupuję, a zapasy mamy ze ślubu, bo książki dostawaliśmy zamiast kwiatów, i jeszcze z urodzin wrześniowych). Kupiłam ZMIERZCH (pozostałe części mam, tylko pierwszej mi brakowało, książka dla małolatów, ale miło się czyta no i gruuuuuba ), kupiłam DRUGI ŚCIEG - dalszą część Piątkowego Klubu Robótek Ręcznych, szalenie mi się książka podobała, i zestaw ćwiczeń ortograficznych - moja mania, uwielbiam takie rzeczy kupować, bo ciągle coś dzieciakom z upośledzeniem muszę przerabiać inaczej niż na lekcji.
A potem sobie pranie machnę, napalę w piecu, dokończę prezentację do pracy. Cały dzień mój Luby w pracy do wieczora. A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 08:48   #3584
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347]
Kropko, a cena tych wózeczków jaka jest?

Wstałam, kaszel lepszy, bo nie suchy, pini pomaga. Teoretycznie też na nim podane jest, że nie stosować w ciąży, ale gin pozwolił. Zresztą mam wrażenie, że na każdym leku ten zakaz jest. Nic, tylko zamknąć się w namiocie tlenowym i nie wychodzić przez 9 miesięcy...

A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE]
Cena podstawowa to cena spacerówki, ok. 600-700zł, ze stelażem oczywiście i pokrowcem na szłapki (polarowym).
Gondole to już różnie X-landery 2008 to już za 300zł można kupić, 2009 i Quinny to tak 500-700zł.

Chyba tak to jest, producenci chronią swoje interesy. A my pod namiot, maseczkę na pysk i siedzieć cicho.

Będziemy trzymać.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
mam nadzieję, że nie wyniknie teraz z tego jakaś wielka dyskusja na temat traktowania, postrzegania czy też niedyskryminowania niepełnosprawnych nie miałam nic złego na myśli poprostu kółka ułożone pod katem widziałam w wózkach, na których ścigają się osoby niepełnosprawne i tyle ... a to, ze napisałam "bez obrazy" to tylko dlatego, żebyś Ty nie pomyślała, że coś sugeruję Widzę, że Ciebie to nie doktnęło i git i nie ma powodu, dla którego trzeba by było dopatrywać sie jakichś ukrytych znaczeń (w tym mojego braku szacunku dla niepełnosprawnych)
Nie podnosiłam kwestii braku szacunku i nie zamierzam...

Natomiast w kwestii technicznej... Jak mówi sama nazwa wózka, to wózek taki deczko sportowo-wyczynowy. Można z nim jeździć na rolkach. Albo biegać.
Koła umożliwiają szybką, gładką jazdę, właśnie tak jak to mają zorganizowane wyczynowe wózki inwalidzkie. Inaczej by się wywratały.

Mój mąż to taki tuning majster, jak nie poprawi kompa, samochodu, nie zmieni wydechu czy zawieszenia, to chory. Stwierdziliśmy, że wózek sportowy musi być dla niego i już. Na początku to w ogóle był ubaw, bo znalazłam wózek o nazwie GT. Cały sklep się śmiał jak go za rękaw ciągnęłam, że mam wózek ztuningowany dla niego.

Stary 2009-11-06, 09:17   #3585
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że możliwe. Kobieta w ciąży chodzi do gina co miesiąc. A USG z ubezpieczenia zwyczajowo przysługuje trzy.

Na czym by się opierała? A na czym opierały się comiesięczne wizyty u gina 20 lat temu?

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Super. Gratki.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

No i?

Nasz wózek miał spełniać wiele punktów, ten spełnia wszystkie z wyj. jednego:
- jest bardzo lekki (sama go wniosę);
- nie ma skrętnego przedniego koła, więc nie lata jak żyd po pustym sklepie;
- składa się niemal do zera (kółka zdejmują się jednym ruchem i jest prawie płaski);
- ma dużą spacerówkę;
- ma śpiwór do spacerówki (a nasze spacerówkowe maluchy będą jeździć zimą akurat);
- ma świetne pasy;
- nie jest wywrotny, stoi twardo na ziemi i tak samo się porusza;
- można go prowadzić jedną ręką, jedzie tam gdzie ja chcę, a nie tam gdzie on chce;
- pasują do niego gondole dwóch firm, więc jest wybór;
- można założyć adapter i pasuje fotelik Maxi Cosi - co było dla mnie mega ważne;
A do tego mieścimy się w wyznaczonej przez nas kwocie.
I jeszcze nam się obojgu podoba. Dla nas liczył się wygląd.

Wada jest jedna - nie ma na dole koszyka, tylko mały plecaczek.
a ja nie wiem na czym sie opierały wizyty 20 lat temu. No ale skoro idę prywatnie to chyba dziwne że bede miała tylko 3 usg.. bo nawet zobaczyć dzidzie.. ale mama ma się wypytac jak to z tymi usg u niej. i jak nie bedzie co miesiac to nie idę do niej..

Stary 2009-11-06, 09:18   #3586
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie wiem na czym sie opierały wizyty 20 lat temu. No ale skoro idę prywatnie to chyba dziwne że bede miała tylko 3 usg.. bo nawet zobaczyć dzidzie.. ale mama ma się wypytac jak to z tymi usg u niej. i jak nie bedzie co miesiac to nie idę do niej..
Jak idziesz prywatnie to nie ma opcji iluś tam USG, jak sobie zażyczysz, zapłacisz, to Ci zrobi.

Stary 2009-11-06, 09:18   #3587
Konto usunięte

My na rolki na Pogorię jeździmy. I tam jest taki mężczyzna, który jeździ z wózkiem właśnie

A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:25   #3588
kropka75
Zakorzenienie

Aaaa pytałam wczoraj gina o odczucia malucha przy USG.
Powiedział, że owszem jest odbiór termiczny, ale każdy dobry sprzęt ma oba szkodliwe dla malucha wskaźniki jak najniższe. Oba są widoczne na zdjęciach z USG, można porównać.

Ale tak czy siak badanie powinno być jak najkrótsze.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115849]My na rolki na Pogorię jeździmy. I tam jest taki mężczyzna, który jeździ z wózkiem właśnie

A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?[/QUOTE]
No proszę.
Ja będę kolejna, tak się będziem odchudzać po ciąży.

Ja miałam 3 wizyty u swojego gina, z czego dwa razy bad. fotelowe.

Stary 2009-11-06, 09:25   #3589
kardashi
Zakorzenienie

Ja do tej pory mialam
Ale nie wiem jak u tej babki bedzie..

Ee.. no to dobrze. Bo ja bede sobie zyczyła co miecha usg

Stary 2009-11-06, 09:30   #3590
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
My też liczymy na bliźniaki, zwłaszcza TŻ sobie ubzdurał, że będą i tak mi wkręcił, że ja też już czasem tak myslę. Badania jeszcze nie było. Fajnie by było otrzymać takie szczęscie w podwójnej dawce. Ale zobaczymy, może się uda - w rodzinie wczesniej były i u mnie i u niego.
moja babcia ma siostrę bliźniaczkę, brat babci ma synów bliźniaków, kuzyn taty ma bliźniaczki, siostra taty ma bliźniaki (ch+dz), moja siostra ma bliźniaczki, siostra mamy miała ciążę bliźniaczą (ale jeden dzidek niestety nie dotrwał), ... a z troszkę dalszej rodziny to jeszcze z klika par by się uzbierało... Ja jestem w drugiej ciąży- ale pojedynczej.

Cytat:
U nas też ok.

Maluch ma wielkość pasującą do 12tyg. i 3 dni - 58,1mm. Pięknie widać kość nosową, kręgosłup. Ma bardzo niskie NT=1,1
Wszystko co ma być widać to widać: pęcherz, żołądek, półkule mózgowe, zarys oczu, paluszki... Serducho bije z prędkością 156 uderzeń na minutę.
Małe było dziś spokojne, leżało sobie na boku i machało łapkami i nóżkami. Pan dr. pokazał nam kości nóg - długonogie będzie moje dziecko chyba.
cieszymy się razem z Wami!

Cytat:
ładny, ale rzeczywiście szalony, ja też nad X-landerem myślę , ale model X1 lub XA.

Cytat:
Tyle że mama nie jest pewna czy ona np robi usg co miesiąc. Jest to możliwe?! W sumie na czym by się opierała wizyta w ciązy jak nie na usg?
tak jak kropka napisała, w ramach NFZ tylko trzy usg przysługują,
różne sa opinie na temet wpływu badania usg na dzidka, więc chyba nie ma co szaleć i co miesiąc robić.

Cytat:
I ja się pochwale.
super, że i u Was ok.
pstryknij fotkę aparatem.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115347]
A jutro - usg prenatalne, o 9 rano ksiuki trzymajcie![/QUOTE]
kciuki gwarantowane.

Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej.

więc dziś dietetycznie, suchy chleb i słaba herbata miętowa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:33   #3591
yolanda9
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15115849]
A powiedzcie mi, czy prócz usg macie zawsze badanie fotelowe?[/QUOTE]
ja miałam za każdym razem (m.in. sprawdzał czy szyjka trzyma)

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995]
Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej. [/QUOTE]
ojej...jeszcze przeboje... oby Ci sie poprawiło...

Stary 2009-11-06, 09:39   #3592
kropka75
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995]moja babcia ma siostrę bliźniaczkę, brat babci ma synów bliźniaków, kuzyn taty ma bliźniaczki, siostra taty ma bliźniaki (ch+dz), moja siostra ma bliźniaczki, siostra mamy miała ciążę bliźniaczą (ale jeden dzidek niestety nie dotrwał), ... a z troszkę dalszej rodziny to jeszcze z klika par by się uzbierało... [/quote]
O rany.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15115995]
Ja wczoraj na obiad- w pracy- zjadłam kabanosa i bułkę, taka mi ochota przyszła, że musiałam... i zaszkodziła mi ta cholerna kiełbaska. Do wieczora z ubikacją się ściskałam, , jeszcze o 4 nad ranem mnie zmuliło, a teraz wcale nie jest lepiej.

więc dziś dietetycznie, suchy chleb i słaba herbata miętowa.[/QUOTE]
Ja miałam fazę kabanosową przedwczoraj, ale kiełbaska weszła i nie wychodziła uparcie przodem.

za szybki powrót do formy

Stary 2009-11-06, 09:40   #3593
araczki
Zadomowienie

Cytat:
doczytałam na razie o Bydgoszczance, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku

gratuluję innym mamusiom, które są już po badankach

i witam wszystkie nowe mamusie

a my siedzimy od tygodnia w domku na zwolnieniu...
A wracasz do pracy czy juz zostaniesz na zwolnieniu bo nie dali Ci umowy jeszcze?

Cytat:
U nas też ok.

Dr spytał czemu chciałam badanie, powiedziałam, że mamusia ma 34 lata, więc... I dostało mi się, że ho. Usłyszałam wykład, że 18tolatki też rodzą dzieci z Zespołem Downa, że wiek to najmniej ważny wykładnik, że jestem młoda i mam przestać kwękać ale że dobrze, że badanie robię, bo każda kobieta powinna.
Super, gratulacje fajnej dzidzi i lekarza

A pogrubione powinna przeczytac Edzia bo wczoraj jeczala

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
bydgoszczanka, yolanda, kropka - rewelacyjne wieści

Ach, zazdroszczę Wam, ja mam genetyczne w przyszły wtorek i trochę się boję
Bedziemy trzymac i bedzie dobrze. Nie musisz sie bac

Cytat:

Tylko nie wiem jeszcze czy gondola x-lander czy quinny.

Mykam do wanienki, szalony dzień, zmęczona jestem... Buziaki.
Fajne duze kolka. Mi sie podoba

Cytat:
I ja się pochwale.
Super

Szajajaba, kciuki zacisniete za wizyte

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 09:55   #3594
cate_
Zadomowienie

Yolu umówiłam się na badanie na 3.12 i pytali się tylko czy spełniam warunek do 35 lat
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:04   #3595
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Yolu umówiłam się na badanie na 3.12 i pytali się tylko czy spełniam warunek do 35 lat
No to świetnie!

Stary 2009-11-06, 10:19   #3596
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ano właśnie

Te badania są bez skierowania i to dla kobiet do 35 rż
Tutaj więcej info:
http://www.szpital-lebork.com.pl/mat...cko/index.html

Na pewno bedzie wszystko dobrze!! Nie ma co się stresować na zaś... to ni esłuży ani Tobie ani dziecku

Ja już po badaniach Było super najpierw dzidziolek sobie smacznie spał i idealnie ułożył się do pomiarów A potem się obudził, widać było jak przełyka płyny...a na koniec miał czkawkę pobrano mi krew i wyniki wszystkich badań przyślą mi za dwa tygodnie do domciu Z tego co na razie mówił gin, wszystko jest na swoim miejscu no i serduszko pierwszy raz usłyszałam i biło 151 uderzeń na minutę No i teraz widzę różnicę w sprzęcie... ponizej zdjecie z wczorajszego usg i dzisiejszego genetycznego:

dzidziolek jest boski i ze jest wszystko wporzadku

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Dania dzieki za słowa otuchy
Co to za jakieś głupie pomysły??? Faktycznie baty Ci się należą... Tu nie ma takich prostych zależności - na szczęście. No, jakbyś miała 45, to może... Ja też mam 32 i nie mam zamiaru martwić się na zapas.[/QUOTE]

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15101454]Truteń Życiowy. Turkuć Żerujący. Totalny Żarłok.

A na serio - Towarzysz Życia [/QUOTE]

Totalny Żarlok od kiedy jestem w ciazy je za dwóch

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Slyszalas o samosprawdzajacej sie przepowiedni?!!!!

Nie kracz bo lansko sie nalezy

Ja mam 34 lata i to moja 1 ciaza po wielu przejsciach i roznych niepowodzeniach a wierze, ze urodzi sie zdrowe. Wiek nie jest wyznacznikiem zdrowia dziecka..

Bezdie dobrze, zobaczysz

Super gratulacje!
Zdjecia rewelacja

rany jestem w 14 + 3 dni tc. Czyli, ze zaczelam juz 15?

Dziekuje !!!!!!!!! Kochane jestescie juz nie bede takich głupot gadac

czas szybko mija mi te leci szybciutko wczoraj pisałam z kuzynka która jest w australii i mówi ze juz jej tylko 9 tyg do porodu zostalo a iedawwno sie dowieedzielismy ze jest w ciazy

Tylko ze ona dzidzi widziała chyba tylko raz bo tam ie ma takiej opieki jak u nas w Polsce !!

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 10:30   #3597
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
yolanda, super fotka i jaka fajna dzidzia

A ja dopiero przyszłam ze szpitala, od 8.30 tam siedziałam Poznałam 2 fajne dziewczyny. Z moją dzidzią wszystko dobrze, ma 6 cm, serduszko bije, wszystko na swoim miejscu. Jesteśmy w połowie 13 tygodnia. Przezierność 1,8, muszę jeszcze rozszyfrować skrót FL 8,9 - 12,5. Za 2 tygodnie muszę się zgłosić po wyniki testu Papa. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok Młode sobie spało i miało wszystko w nosie Tylko zdjęcia nie dostałam USG miałam przez powłoki brzuszne. W ogóle to pan doktor spóźnił się prawie 1,5 godziny i badał wszystkie dziewczyny szybko.
Mój TZ nakręcił się na bliźniaki i jak mu powiedziałam, że jest jeden żywy płód, to się zasmucił, głupolek jeden

: jupi::c mok:

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
witajcie
gratuluje wszystkim szczęśliwym mamuśką zdrowych dzieciaczków
nasze maleństwo też zdrowiutkie i jak na razie wg danych z oststniej wizyty( 21.10 ) siusiaka brak
następna wizyta 30.11
samopoczucie naszczęście już superowe tylko sny jakieś potworne miewam ale to normalka w ciąży
pozdrawiam

ciesze sie ze wszystko dobrze co do snów mnie tez sie snia i w tych snach sa same chłopaki aaaaaa moja przyjaciolka mówi ze jesli snia sie chłopcy bede miała dziewczynke nie wierze w takie rzeczy chociaz moze <mysli> okaze sie jak juz bedzie szlo rozszyfrowac kto sie zadowmowił u mnie w brzucholku wiem jedynie ze taki sam zarloczek (zarłoczka) jak tatus

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

[QUOTE=kropka75;15107071]Halo halo... ja mam 34.

kurka Kropeczko ale ty nie jestes panikara mozesz mnie bic zasłuzyłam

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
na szczęście w szpitalu nie byliśmy, ale z powodu wymiotów siedzimy w domku, poza tym przeprowadzka i nie miałam czasu się nawet z Wami poczytać, ale teraz już w owym mieszkanku mam czas żeby z Wami pisać
Tobie tez ja juz sie zaprzyjaznilam z wc myslałam ze powinno sie juz sie skonzyc a mi sie chyba dopiero zaczyna teraz troche juz mniej bo mniej jem ale czesciej i nie jest to juz az takie meczace ale ciagle chodze i naciagam masakra mozna oszalec moj Tż jak widzi jak biegne do wc to robi taka smutna minke ze bardziej mi zal jest jego niz mnie

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
U nas też ok.

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Po badaniach zrobiliśmy sobie przyjemność i pojechaliśmy do sklepu dla dziecisków... i wiemy już jaki wózek chcemy.

: jupi: a teraz prosze sie pochwalić co to za wózek

Stary 2009-11-06, 10:44   #3598
Konto usunięte

Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie
Stary 2009-11-06, 10:50   #3599
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
: jupi: a teraz prosze sie pochwalić co to za wózek
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15117337]Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie [/QUOTE]
Tak jest, post #3572, na górze strony.

A ja dziś mam dzień prezentowy. Najpierw przyszła mi przesyłka z allegro z ogrodniczkami i sweterkiem - i w szoku byłam, że taki stan idealny. Kupowałam używki po naście zł sztuka. A potem do domu przyszła paka zamawiana przez męża ze sweterkiem, spodenkami i czymś tam jeszcze, a w niej rzeczy niezamawiane: kilka par skarpetek, rękawiczek niedrapek i śpiochy (niektóre nawet z metką) - dziewczyna dorzuciła nam gratis. Jak ja lubię takie transakcje.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-06 o 10:51
Stary 2009-11-06, 13:01   #3600
Edzia400
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15117337]Kropka pokazywała fotki, nawet chyba na tej stronie [/QUOTE]
no wiem ja to zawsze na koncu hahahaha zaraz to zmienie albo nich juz tak zostanie bo znów cos pokrece

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości