|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Ale już jestem !
#2102 |
Zadomowienie
|
zapytam mamy, może mi kupi
![]() ![]()
#2104 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY...jestem jakaś głupia chyba.. szukam w internecie jakichś mp3 słuchania z jęzka niemieckiego na poziom rozszerzony, na jakiej stronie mam tego szukać ?? w google pokazuje mi że audiobooki są i za wszystko płatne ;/ i w ogóle..
#2105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tu sie rejestrujesz i o ile wiem sluchanie tez jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
Np matury z poprzednich lat. Gazeta.pl -> edukacja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Raczkowanie
|
oki dziękuję ;*
chodzi mi też o po prostu jakies słuchawiska które pusczam sobie w mp3 i idę na spacer na przykład. ![]()
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
zapewne też są na rapidzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
małe pytanko ;d przypomniało mi sie ^^
czy jesli mam na ustna brać z literatury + film, to ile mam miec tych ksiazek? 3 ksiazki + 3 filmy, 4 ksiazki + 2 filmy? jak lepiej?
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moim zdaniem conajmniej 2 książki i 2 filmy ![]() może jakaś poezja. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Do jutra ![]() lecę na House'a. napisałam pól wypracowania ![]() i nie wiem co z tymi słowami, ile może być maksymalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Raczkowanie
|
Spamerki z Was !! coraz więcej piszecie tu
![]() ![]() dzisiaj większość dnia się uczyłam o.O o dziwo..! ale stwierdziłam, że nie idę jutro do szkoły xD !
#2112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juhu ![]() ![]() a jakie wypracowanie? xd jak jakies z j.obcych to najlepiej do 260 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |||||
Zakorzenienie
|
Spamery.
![]() Będę cytować w ratach, żeby nic mi nie uciekło. Otóż ksiądz powiedział, że jesteśmy chamscy, więc i on będzie dla nas chamski. Oczywiście nie powiedział tego wprost tylko za plecami, ale dowiedziałam się, bo moja przyjaciółka ma z nim dobre układy. ![]() W tamtym tygodniu nie mieliśmy chemii, bo nie było sorki, po chemii w planie mam religię. Jest to ostatnia lekcja w piątek. Ksiądz nie zgodził się wziąć z nami lekcji godzinę wcześniej i siedzieliśmy godzinę bezczynnie, czekając na religię. Tamtą sytuację jeszcze zrozumiem, bo nie miał okienka i musiałby wziąć 2 klasy jednocześnie. Dlatego zrozumiem, że się nie zgodził. Może potrzebował mieć z jedną klasą w jednym czasie. ![]() Jutro nie mam biologii i chemii, więc 2 h okienka. Ksiądz teoretycznie mógłby wziąć nas na tej 5. lekcyjnej, bo ma wolne. Ale nie zgodził się. ![]() ![]() My poszlibyśmy do domu o 12.20, ale dzięki niemu skończymy o 14.20 tylko dlatego, że on ma taki kaprys i robi nam na złość. Poszliśmy z tym do wychowawczyni i postanowliliśmy iść do dyrektorki w tej sprawie. xD Ale aktualnie jej nie ma, więc dopiero za tydzień to załatwimy. No tak mnie wkurzył, że szok. ![]() Cytat:
![]() ![]() Też jestem na biologii przy tym temacie. ![]() ![]() Cytat:
![]() Też kocham chemię. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znając swoją klasę, to my byśmy w ogóle nie poszli, w obu sytuacjach ![]() Idę spać, bo jutro wreszcie do szkoły ![]() Nie wierzę, że to powiedziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | ||
Zakorzenienie
|
Dyskusja o śpiewającym i grającym papierze toaletowym - boska.
![]() Cytat:
![]() Dostał się? ![]() ![]() Cytat:
![]() ------------- Przyznam się. Nie łuczyłam się dziś. ![]() ![]() 'Powiedz: mucha.' 'Apu' ![]() I tak za każdym razem. ![]() Ale napisałam 4 krótkie formy z angielskiego. ![]() Idę spać. Dobranoc. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2117 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Napisałam wczoraj mega długie wypracowanie na 15 stron a4 na fakultety z historii do matury o kulturze antycznej oddaję to dziś nauczycielowi a on sory pomyliłem tematy miało być o średniowieczu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aaangaaa Czas edycji: 2009-11-05 o 23:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooo, będziemy kimś ![]() dzisiaj mi ktoś napisał, że jak będę się tyle uczyć to się dostanę na ten UJ ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w skrócie - przy laktozowym - brak laktozy powoduje przyłączenia się białka represorowego do operatora, przez co blokowany jest operon; polimeraza RNA nie może się przesuwać i nie dochodzi do ekspresji genów i enzymy nie są produkowane ![]() jeśli jest laktoza to aktywne białko represorowe zostaje dezaktywowane poprzez przyłączenie się do tego białka laktozy. nieaktywne białko nie przyłącza się do operatora; operon jest czynny i polimeraza przesuwa się i dochodzi do ekspresji genów i produkcji enzymów ![]() a przy tryptofanowym jest odwrotnie xD przy braku tryptofanu białko represorowe jest nieaktywne i nie łączy się z operatorem; operon jest cały czas czynny; polimeraza przesuwa się i dochodzi do ekspresji genów i prod. enzyów ;P a przy obecności tryptofanu nieaktywne biało represorowe zostaje aktywowane (poprzez przył. do białka tryptofanu), dołącza się do operatora; operon jest nieaktywny; polimeraza nie przesuwa się; nie dochochodzi do ekspresji genów i enzymy nie są produkowane :P a no i jeśli dochodzi do mutacji genów represora, białka represorowe nie są produkowane i operator jest cały czas czynny no to żem zabłysła wiedzą ![]() mam nadzieję, że mnie za to nie zabijecie, ale jakoś tak po północy mi zawsze odwala ![]() chupa-chupsa! ![]() kuuurde uczyłam się tej bio i zasypiałam ![]() złapałam się na tym, że translację rozumiem i umiem, ale replikacja mi się popier.. xD ale już opanowałam ^^ idę w kimę ![]() kolorowych xD
![]() |
#2119 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi raczej też przywykli do tego, że z du.pą se rady nie mogę dać. Nawet nie komentowali Woodstocku, choć swoje pewnie myśleli ![]() Wiem tylko, że mama coś tam marudzi, że 'przyjdzie październik, a zapomnisz o starej matce' ![]() Jaka to melodia ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------- Łikend ![]() Idę to uczcić i wybieram się na zakupy ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To już prawie jak dostanie się. Kto taki ? Eee ![]() Nie miałam tego jeszcze i szczerze mówiąc nic nie kapuje. Z czym to się je ? Masz jakieś notatki z tego? W ogóle tak przejęta byłam tym, że nie naspamowałyście kolejnych 5 stron że zapomniałam się przywitać. Dzieeeń Dobry ! Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-11-06 o 11:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No za całą, ale za 1 osobę, a w tym dużo mamy, bo żarcie itd, do tego film, i fotki na świadectwo maturalne itd. Sama jestem zdziwiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
to nic innego jak regulacja ekspresji genów ![]() nie jest to takie trudne, trzeba zrozumieć.. i mając przed oczami rysuki dużo łatwiej idzie zrozumieć :P mam notatki, jakby co mogę je uporządkować, bo panuje tam mały chaos i zrobić zdjęcia ![]()
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
O transkrypcja i translacja i przepisywanie inf z DNA na białka było fajne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czytoweekend.pl TAK weekend! można już świętować! ![]() ![]() ![]() ![]() idę świętować ![]()
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Transkrypcje i translację to ja mam opanowaną. A to, to pierwsze słyszę. Ale w repetytorium i podręczniku mam. Dam radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak zobaczyłam regulację ekspresji to ![]() ale sorka na lekcji nam wszystko wytłumaczyła i kapuję to ^^ a nie miałam dziś spr., bo w połowie xerowania naszych spr. xero w pokoju nauczycielskim się zacięło ;P i mam we wtorek ![]() I też już świętuję łikent xD miałam mieć o 16. chemię, ale babka zadzwoniła, że jej mama ma imieniny i na środę przełożyła ;P
![]() |
#2127 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wywalczylam ta 4 z historii i przyznala mi racje, ze dwie rzeczy dobrze napisalam yeah
![]() ![]() poza tym mam pytanie do dziewczyn zdajacych rozszerzony polski, uczycie sie juz z czego? ogolnie z czego korzystacie ? :P
Edytowane przez edziiaa Czas edycji: 2009-11-06 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po pierwszym przeczytaniu z podr. nie wiedziałam kompletnie o co cho xD ale tak jak mówiłam - po wytłumaczeniu i analizie schematów zrozumiałam ;P
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś spałam na tych lekcjach, ale gościu mi wytłumaczył, taki co mnie przygotowuje z chemii, bo no studiuje bio. W sumie nie zdaję biologii, ale skapować to muszę, bo będzie sprawdzian niedługo pewnie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Rozeznanie
|
Beas - wspolczuje ;/ ale dobrze, ze chcecie cos z tym zrobic
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.