Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 13:38   #4381
Kacha17
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Cytat:
Napisane przez jabuho Pokaż wiadomość
Kolejny minus Oriflame... Przecież to woła o pomstę... Skoro produkt jest w katalogu-to powinien być dostępny, potem tłumacz klientom... Nie wspomnę już o tym, że jakieś ciekawsze akcesoria pojawiające się w katalogu (np właśnie czapka-szalik-rękawiczki) znikają natychmiastowo... Znając tą sytuację wystarczyłoby więcej ich naprodukować... ale po co ??!!
Zgadzam sie:S problem w tym ze Oriflame sam w sobie tych rękawiczek nie produkował tylko zlecili jakiejś firmie uszycie kompletu, no ale nie wiem jak możnabyło nie przewidzieć, że taki ładnie wyglądający w katalogu komplet nie zejdzie jak ciepłe bułeczki :/
Kacha17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 13:49   #4382
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
To jest podatek który Orfilame same odprowadza, podejrzewam że jest to podatek z tytułu PCC czyli podatek od czynności prawnej
Ale to nie jest żaden podatek, tylko punkt widzenia.
Oriflame reklamuje się, że zarabiasz 30% na kosmetykach, które sprzedajesz, a nie że jest 30% rabatu. I z ich strony wygląda to tak:

Kupuję Wonder za 15,31 zł (tyle płacę Oriflame) --> 30% tej kwoty to marża, z którą mogę sprzedać (cena pokazana w katalogu), w tym przypadku 15,31 zł x 1,3 (czyli 130%) = 19,9 - cena tego tuszu dla osób spoza Oriflame.

I stąd się bierze 30%. Nigdzie nie jest napisane, że to 30% rabat , tylko że tyle zarabiamy - od osób, którym to sprzedajemy dostajemy o 30% więcej tego, co płacimy Oriflame. A nie żaden podatek .

Poza tym - każdy płaci podatek, gdy coś kupuje - nawet dla siebie. Podatek VAT .

A propos tego zestawu: ja się na przykład dziwię, że się rozszedł . I gdybym była Oriflame, to na pewno bym tego nie przewidziała . Ale przyznaję całkowitą rację, jeśli chodzi o braki. I mam nadzieję, że uzupełnią magazyny przed 16 - zwłaszcza, że są tam w promocji perfumy, które są w brakach .

Edytowane przez SdC
Czas edycji: 2009-11-06 o 13:51
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:02   #4383
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ale to nie jest żaden podatek, tylko punkt widzenia.
Oriflame reklamuje się, że zarabiasz 30% na kosmetykach, które sprzedajesz, a nie że jest 30% rabatu. I z ich strony wygląda to tak:

Kupuję Wonder za 15,31 zł (tyle płacę Oriflame) --> 30% tej kwoty to marża, z którą mogę sprzedać (cena pokazana w katalogu), w tym przypadku 15,31 zł x 1,3 (czyli 130%) = 19,9 - cena tego tuszu dla osób spoza Oriflame.

I stąd się bierze 30%. Nigdzie nie jest napisane, że to 30% rabat , tylko że tyle zarabiamy - od osób, którym to sprzedajemy dostajemy o 30% więcej tego, co płacimy Oriflame. A nie żaden podatek .

Poza tym - każdy płaci podatek, gdy coś kupuje - nawet dla siebie. Podatek VAT .

A propos tego zestawu: ja się na przykład dziwię, że się rozszedł . I gdybym była Oriflame, to na pewno bym tego nie przewidziała . Ale przyznaję całkowitą rację, jeśli chodzi o braki. I mam nadzieję, że uzupełnią magazyny przed 16 - zwłaszcza, że są tam w promocji perfumy, które są w brakach .
Przepraszam Cię, ale ja znam różnicę między podatkiem VAT a PCC
Nie wgłębiałam się w te zasady obliczania, wiadomość dostałam świeżo z biura, widocznie powiedzieli mi coś żeby powiedzieć, bo inaczej wytłumaczyć nie potrafili

Odnośnie braków, ciężko jest przewidzieć który akurat produkt najlepiej się sprzeda, niestety widocznie nawet marketingowcy nie są w stanie przewidzieć tego. Planowanie dostaw nie jest taką łatwą sprawą, trochę więcej wyrozumiałości musimy okazać
A Klientka powinna się cieszyć, że coś co chciała ona kupić tak szybko się rozeszło, można jej to za argumentować jako potwierdzenie jakości produktu
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 14:44   #4384
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Odnośnie braków, ciężko jest przewidzieć który akurat produkt najlepiej się sprzeda, niestety widocznie nawet marketingowcy nie są w stanie przewidzieć tego.
Jasne. Trudno przewidzieć, że będzie się dobrze sprzedawać produkt, który jest w promocji lub edycją limitowaną Mnie to zupełnie nie przekonuje.
Stary 2009-11-06, 15:26   #4385
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jasne. Trudno przewidzieć, że będzie się dobrze sprzedawać produkt, który jest w promocji lub edycją limitowaną Mnie to zupełnie nie przekonuje.
Mnie jednak przekonuje ponieważ jestem krajowym dystrybutorem kilku urządzeń do lokalizacji pojazdów i wiem, że mimo zwiększenia nakładu i produkcji można i tak nie sprostać zapotrzebowaniu.
Niestety łatwo oceniać z zewnątrz. Z pewnością działanie celowe to nie jest, bo żadna firma nie chce działać na swoją szkodę
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 15:54   #4386
Malla
Nie depcze krokusów

Nie wydaje mi się. Pewne produkty są w brakach praktycznie od kilku katalogów, więc łatwo można ocenić, jakie było na nie zapotrzebowanie.
Stary 2009-11-06, 16:29   #4387
kasiencja
Pani Buka

no coś w tym jest. ja w Ori jestem od niedawna, wiec zamawiam dopiero od 13 katalogu, ale już mnie braki, szczególnie wód toaletowych, zdążyły wkurzyć no i przez to przepadnie mi najprawdopodobniej rabat 40zł...

szkoda że braków nie uzupełniają szybciej, skoro np Divine nie ma już od dawna, a w katalogu 15 pojawia się jako promocja. :/ można by więc przewidzieć, że za 72,90 dużo osób chciało by mieć wodę + krem + dezodorant...

a ma któraś wody z serii Aromabliss? jak się podobają? jak z trwałością?

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2009-11-06 o 16:31
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 17:05   #4388
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam Cię, ale ja znam różnicę między podatkiem VAT a PCC
Nie wgłębiałam się w te zasady obliczania, wiadomość dostałam świeżo z biura, widocznie powiedzieli mi coś żeby powiedzieć, bo inaczej wytłumaczyć nie potrafili

Odnośnie braków, ciężko jest przewidzieć który akurat produkt najlepiej się sprzeda, niestety widocznie nawet marketingowcy nie są w stanie przewidzieć tego. Planowanie dostaw nie jest taką łatwą sprawą, trochę więcej wyrozumiałości musimy okazać
A Klientka powinna się cieszyć, że coś co chciała ona kupić tak szybko się rozeszło, można jej to za argumentować jako potwierdzenie jakości produktu
Do pogrubionego: to nie było do Ciebie , tylko ktoś wyżej napisał, że skoro ktoś kupuje tylko dla siebie, to nie będzie przecież podatku płacił . A i tak przecież płacimy . Zresztą, skąd mogę wiedzieć, co Ty wiesz?

Cytat:
Napisane przez Malla
Przecież wiele razy było tak, że akcesoria nie były w brakach, więc mogli nie przewidzieć . Ale akurat zarządzanie zapasami w Oriflame leży i kwiczy .
Stary 2009-11-06, 17:28   #4389
Kacha17
Raczkowanie

Cytat:
na przykład gdybym ja była klientką nie konsultantką, taki argument by do mnie nie przemawiał
Stary 2009-11-06, 19:40   #4390
Tysia1907
Zadomowienie

dziewczyny patrząc w katalog 16 jaki mi polecicie krem do rąk??
chodzi m io krem dla mojeje mamy, ma prace glownie rekami przy farbach i innych drudnych rzeczach i chcialabym jeje jakis dobry, nawilzajacy łagodzacy krem kupic----który jest najlepszy???
bo ja mam ten z serii H&C 2w1 do rąk i paznokci i w sumei jest ok a co sadzicie o tym z serii sweedish spa, lub ten nowy maly 50ml do rak? lub inne z seri co robia dodatki np do ciala, wlosw kapeili i do rąk.

wyraźcie opinie
Stary 2009-11-06, 21:10   #4391
Malla
Nie depcze krokusów

Swedish Spa w takim razie.
Stary 2009-11-06, 21:19   #4392
BogaczKa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
chodzi m io krem dla mojeje mamy, ma prace glownie rekami przy farbach i innych drudnych rzeczach i chcialabym jeje jakis dobry, nawilzajacy łagodzacy krem kupic----który jest najlepszy???
bo ja mam ten z serii H&C 2w1 do rąk i paznokci i w sumei jest ok a co sadzicie o tym z serii sweedish spa, lub ten nowy maly 50ml do rak? lub inne z seri co robia dodatki np do ciala, wlosw kapeili i do rąk.

wyraźcie opinie

Ja tutaj poleciłabym ten nowy jasno-zielony razem z pelingiem JEst rewelacyjny. Ja też grzebię się z farbami i ten zestaw bardzo mi służy

A co do braków to jest jeszcze inna kwestia. Otóż ostatnio jeden z dyrektorów wytłumaczył mi, ze katalogi tworzone są ok 10 miesięcy wcześniej i w związku z tym nie można do końca przewidzieć jakie będzie zapotrzebowanie na dane produkty.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 21:24   #4393
Malla
Nie depcze krokusów

Tylko czemu Avon przewiduje
Stary 2009-11-06, 21:52   #4394
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

oj w Avonie też są często braki. Ale ...działają ona na 'korzyść' konsultantki. Możesz zamówić na 500zł produktów, które są w brakach a na 10zł z produktów, które są dostępne --> i nie zapłacisz za paczkę i naliczą ci na rzecz, która przyjdzie ten wyższy (30%) upust.
Stary 2009-11-06, 22:17   #4395
jabuho
Raczkowanie

GG do jabuho

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kacha17 Pokaż wiadomość
na przykład gdybym ja była klientką nie konsultantką, taki argument by do mnie nie przemawiał
Tu się zgodzę, ten argument nie przemawia. A weźmy jescze sytuację, że klient(-ka) w jednym katalogu zamawia coś co nie przychodzi, w kolejnym znowu i w kolejnym... co bardzo często się zdarza... W pewnym momencie taki klient pójdzie do drogerii za rogiem i kupi sobie perfum, krem, cokolwiek innego co może dotknąć, powąchać i przede wszystkim mieć pewność, że to dostanie...

A jeśli chodzi o mnie - to chyba mam takie 'szczęście', że zawsze jak tylko pojawi się jakaś ciekawsza biżuteria, lub inne akcesoria (jednokatalogowe) to od początku ich brakuje.. nie wspomnę o tym, że nieraz klienci woleliby poczekać i zobaczmy zobaczyć na zywo dane produkty, a takiej możliwości NA OGÓŁ nie ma, bo jeśli nie zamówisz od razu, to potem na 90% nie będzie...

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
wyraźcie opinie
wg mnie bardzo dobra jest pomarańczowa seria Hand Care oraz ta nowa seria Hand Care Intense , tylko, że krem z tej drugiej serii jest malutki
Jeśli chodzi o krem na noc Swedish Spa, wydaje mi się , że ostatnio się popsuł, ale to może tylko moim rękom przestał aż tak odpowiadać - teraz furorę robią obie serie Hand care.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
oj w Avonie też są często braki. Ale ...działają ona na 'korzyść' konsultantki. Możesz zamówić na 500zł produktów, które są w brakach a na 10zł z produktów, które są dostępne --> i nie zapłacisz za paczkę i naliczą ci na rzecz, która przyjdzie ten wyższy (30%) upust.
A spróbuj zrobić takie zamówienie... będzie psikus jak jednak te braki się znajdą i przyjdzie Ci za nie zapłacić ;> Więc nie jest to tak do końca... W Avonie na ogół w brakach są rzeczy z wyprzedaży, końcówki i oferty netto.. Nowe produkty oraz starsze, które cieszyły się sporym zainteresowanie na ogół są dosyłane w późniejszym zamówieniu...

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

faktycznie w Avonie wydaje się być mnie braków, ale może to być efektem tego, że Avon jest chyba jednak bardziej rozpoznawalną firmą... A dlaczego? Może chociażby dlatego, że o wiele łatwiej jest wejśc do Avonu i robić zamówienia tylko dla siebie ( a wtedy czasem przy okazji także i dla bliskich..) Tam wystarczy zrobić zamówienie na 150zł w cenach katalogowych, żeby nie płacić za paczkę, a tutaj? I jescze te punkty... fakt prezenty sa ciekawe, ale nie zawsze ktoś kto chciałby wejść do Oriflame, ma możliwości-znajomości, czas by zrobić to zamówienie na 100PP, tym bardziej, że połowy rzeczy może nie być. Może gdyby trochę zmieniono te zasady byłoby więcej osób chętnych do współpracy z Oriflame (wystarczy spojrzęć na ilość odsłon tego wątku, a wątku Avonowego). Więcej konsultantów = więszke zamówienia, większe zamówienia = koniecznośc powiększenia magazynów ze strony Oriflame, większe zaopatrzenie Oriflame=mniej braków...... Ale to tylko moje skromne zdanie...

Osobiście w mojej rodzinie zajmujemy się Avonem i Oriflame od kilkunastu już lat, a ciągle ta różnica (pozytywnie w kierunku Avonu - mimo, że wg mnie Oriflame ma o wiele więcej lepszych kosmetyków niż Avon) jest coraz bardziej znacząca...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

OOOOO się rozpisałam
jabuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:23   #4396
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jabuho Pokaż wiadomość

faktycznie w Avonie wydaje się być mnie braków, ale może to być efektem tego, że Avon jest chyba jednak bardziej rozpoznawalną firmą... A dlaczego? Może chociażby dlatego, że o wiele łatwiej jest wejśc do Avonu i robić zamówienia tylko dla siebie ( a wtedy czasem przy okazji także i dla bliskich..) Tam wystarczy zrobić zamówienie na 150zł w cenach katalogowych, żeby nie płacić za paczkę, a tutaj? I jescze te punkty... fakt prezenty sa ciekawe, ale nie zawsze ktoś kto chciałby wejść do Oriflame, ma możliwości-znajomości, czas by zrobić to zamówienie na 100PP, tym bardziej, że połowy rzeczy może nie być. Może gdyby trochę zmieniono te zasady byłoby więcej osób chętnych do współpracy z Oriflame (wystarczy spojrzęć na ilość odsłon tego wątku, a wątku Avonowego). Więcej konsultantów = więszke zamówienia, większe zamówienia = koniecznośc powiększenia magazynów ze strony Oriflame, większe zaopatrzenie Oriflame=mniej braków...... Ale to tylko moje skromne zdanie...

Osobiście w mojej rodzinie zajmujemy się Avonem i Oriflame od kilkunastu już lat, a ciągle ta różnica (pozytywnie w kierunku Avonu - mimo, że wg mnie Oriflame ma o wiele więcej lepszych kosmetyków niż Avon) jest coraz bardziej znacząca...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

OOOOO się rozpisałam
Ja to raczej widzę tak: więcej konsultantów -> większe zamówienia -> większe braki . Skoro teraz, przy mniejszej ilości konsultantów, są takie braki (mniemam, że to również skutek zbyt małych możliwości produkcyjnych), to co by było, gdyby było ich więcej? Najpierw muszą unormować sytuację przy obecnej liczbie konsultantów, bo nagłe zwiększenie ich liczby na pewno pogorszy sprawę .

Czy w Avonie trzeba robić zakupy w każdym katalogu?
Stary 2009-11-06, 23:47   #4397
Kacha17
Raczkowanie

ja odbiegne troche od tematu braków, mam pytanie co do tego fioletowego kremu takiego na przebarwienia jego już nie będzie w ofercie czy po prostu np. zmienią forme w jakiej będą go 'przedstawiać'? i czy ten krem chociaz troszke spisalby sie na przebarwienia potrądzikowe?:P ktoś go używał? chodzi mi o ten takim kanciastym opakowaniu.
Stary 2009-11-07, 07:19   #4398
OriOri
Raczkowanie

GG do OriOri Send a message via Skype™ to OriOri

jestem w Ori prawie 3 lata i szczerze mowiac juz sie do brakow przyzwyczaiłam ;-) chociaż za Magnusa i tak są mniejsze niż za Kurkowej...

A swoją drogą zrobiła do centrali w swojej karierze kilka bardzo niecenzuralnych telefonow i maili wlasnie ze względu na braki ;-) wyrażajcie swoje zbulwersowanie ;-) piszcie do nich maile i dzwoncie
OriOri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:53   #4399
Ania1367
Rozeznanie

Jesienna wyprzedaż w Oriflame
https://poland.secure.oriflame.com/p...tka_kat_15.pdf
Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 09:25   #4400
BogaczKa22
Zadomowienie

Szczerze powiedziawszy chyba najmniej interesująca ulotka od czasu jak jestem w ori a jestem od kwietnia.

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:57   #4401
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy chyba najmniej interesująca ulotka od czasu jak jestem w ori a jestem od kwietnia.
Rzeczywiście beznadziejna... Jedynie jeśli ktoś używa perfum, które akurat są w tej ulotce, to może taniej je kupić, a tak to nic ciekawego. Dla siebie chyba kupię tylko ten tusz brokatowy do rzęs Visions - na karnawał się może przydać

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Dziewczyny, czy któraś z Was ma tę antystatyczną mgiełkę do włosów? Czy działa? Strasznie elektryzują mi się włosy i czaję się na tę mgiełkę, ale mam pewne wątpliwości, czy ona będzie działać...

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2009-11-07 o 11:49
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:58   #4402
Egzystencjalna
Przyczajenie

Cytat:

wyraźcie opinie
Polecam ten z swedish spa Jak sie położy na noc grubą warstwe to nadrugi dzień dłonie są mięciutkie i gładkie
Egzystencjalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:09   #4403
Jul084
Raczkowanie

Ja piszę w sprawie tego mini kremu do rąk 50ml z tej nowej serii nie wiem czy wiecie ale to jest krem skoncentrowany, więc nakłada się go znacznie mniej niż normalnego kremu. Dlatego jest mały ale za to wydajny. Wiem bo używam
Jul084 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:26   #4404
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Egzystencjalna Pokaż wiadomość
Polecam ten z swedish spa Jak sie położy na noc grubą warstwe to nadrugi dzień dłonie są mięciutkie i gładkie
Ja również go polecam - to mój ulubiony krem do rąk z Ori. Jest naprawdę skuteczny.
Stary 2009-11-07, 13:02   #4405
Anisiaa
Przyczajenie

GG do Anisiaa

Jeśli chodzi o kremy to uwielbiam maseczkę do dłoni z serii hand cere(12879). Oczywiście nowy peeling jest znakomity.

Nawiązując do tematu o brakach. Zauważmy,że w minikatalogach często pojawia się jakaś biżuteria która nie zeszła z magazynów. I co ciekawsze - często nie raz, lecz dwa czy trzy. I nie schodzi... Jak Oriflame ma przewidzieć, że ta biżuteria się sprzeda a ta nie ... Z drugiej strony, szukając dobrych stron.... Jesteśmy kobietami. Nie lubimy gdy ktoś ma takie same dodatki. Dzięki temu, że nie ma tego wiele - możemy być wyjątkowe bo prawdopodobieństwo, że ktoś będzie miał to samo co Ty nie ejst wielkie.

Wszystkie kosnultantki wiedzą, że u nas braki są prawdopodobne. Dlatego też możemy przewidzieć czego może nie być. Mamy też pewność, że ten kosmetyk jest godny uwagi i ma wysoką jakość gdyż... produkt nie leży np. 2 lata czekając aż wreszcie ktoś zamówi i będzie można opróżnić magazyn. To chyba dobre rozwiązanie.

Do Oriflame zapisałam się dokładnie rok temu. Zamówienie wysłałam na początku katalogu. Nie miałam braków. 200PP było. Nie narzekałam. Zawsze staram się wysyłać 1 dnia i moje braki są minimalne.
Mam jednak klientki które zamawiają kosmetyki, chcą je otrzymać poźniej.. dlatego często zamawiam je 1 dnia i nawet 2 tygodnie czekają by klientka je dostała.
Anisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:07   #4406
MadameButterfly6
BAN stały

A ja mam takie pytanie: czy ten dwustronny meski pasek z katalogu 16 jest skorzany?
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:23   #4407
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

witam dziewczyny W cenniku na katalog 16 widziałam kalendarze książkowe, jeden wielkości A5 a drugi mniejszy Nie wiecie może jak one wyglądają na żywo? Ile mają miejsca na notatki, czy mają jakieś ciekawe rzecz , czy mają twardą okładkę i z jakiego papieru są zrobione. Byłam u mnie w oddziale ale pani pokazała mi tylko plakat z nimi. Może nie mieli ich jeszcze żeby zobaczyc... może któraś z was już je widziała albo wcześniej miała takowe

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:46   #4408
wkroplideszczu
Rozeznanie

GG do wkroplideszczu Send a message via Skype™ to wkroplideszczu

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny W cenniku na katalog 16 widziałam kalendarze książkowe, jeden wielkości A5 a drugi mniejszy Nie wiecie może jak one wyglądają na żywo? Ile mają miejsca na notatki, czy mają jakieś ciekawe rzecz , czy mają twardą okładkę i z jakiego papieru są zrobione. Byłam u mnie w oddziale ale pani pokazała mi tylko plakat z nimi. Może nie mieli ich jeszcze żeby zobaczyc... może któraś z was już je widziała albo wcześniej miała takowe
możesz podrzucić numerki tych kalendarzy?

69 -> 68 -> 67 -> 66 -> 65 -> 64 -> 63 -> 62 -> 61 -> 60 -> 59 -> 58
wkroplideszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:50   #4409
mrowkamrowka
Raczkowanie

GG do mrowkamrowka

SdC - nie trzeba w A. robić co miesiać zamówień.

A co do braków. Są i w Avonie na produkty 'chodliwe' ale szybko je uzupełniają i jakby biorą na siebie te braki. Nie trzeba dopłacać za przesyłkę. I to jest uważam sprawiedliwsze.

Jeszcze nie zrobiłam zamówienia z 15 bo czekam czy uda mi się uzbierać do 100PP. A jak mi się uda i okaże się, że połowa z tych rzeczy jest w brakach to się wścieknę :/

Mam pytanie. Perfumy Precious są warte uwagi? Trwałe? Warto zamówić w tej ulotce wyprzedażowej?
Stary 2009-11-07, 15:56   #4410
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez wkroplideszczu Pokaż wiadomość
możesz podrzucić numerki tych kalendarzy?
620136 Kalendarz książkowy A5
620137 Kalendarz kieszonkowy 9 x 15.5 cm

Jakby któaś z was je widziała na żywo to proszę o wiadomości jak wyglądają

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości