przyszłe młode mamusie do 23roku życia - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 18:08   #4771
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dot.: przyszłe młode mamusie do 23roku życia

Zebra ty masz taka prawdziwa pileczke Zuzi sie podoba ciotka bo jak ogladalam fotki to sobie pofikala
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:16   #4772
zebra666
Zakorzenienie

Dzięki Asiuulka 2 tygodnie nie robiłam zdjęć to teraz widzę różnicę i czuję Ciągnie mnie coraz częściej brzuch po bokach no i synuś coraz bardziej się rozpycha- czuć, że rośnie w siłę

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:30   #4773
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ażeście o żarciu gadały to mi ślina teraz cieknie Tż siedział na kompie jak wrócił o 15tej:P Ale amcie bonusa Dzisiaj skończyliśmy 29 tydzień... czyli mamy 30ty Macie brzusia:P
heh ales ty slodka z tym brzuszkiem taki okraglutki...slicznie

dziewczynki dziekuje za przypomnienie...wg tego co tu juz bylo ukladam swoja

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

kurde i znalalzam tylko liste zebry i to co asiulka wklejala:/
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 18:32   #4774
zebra666
Zakorzenienie

Mloda dziękuję ani się obejrzysz a Twój będzie już taki okrągły to się zmienia z tygodnia na tydzień...

Stary 2009-11-06, 18:56   #4775
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Ażeście o żarciu gadały to mi ślina teraz cieknie Tż siedział na kompie jak wrócił o 15tej:P Ale amcie bonusa Dzisiaj skończyliśmy 29 tydzień... czyli mamy 30ty Macie brzusia:P
Super brzusio i ładna z Ciebie mamusia no no
-------
Cisza, więc lecę z tz i młodą oglądać sezon na misia
do jutra dziąchy
Stary 2009-11-06, 18:58   #4776
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję Majkela też na to czekam... Tż ze mną czekał ale widzę, że chyba nie wstanie już

Stary 2009-11-06, 19:07   #4777
Asiuulka89
Zakorzenienie

ja ogladam inflirtacje... poza tym lep mnie tak boli ze umieram

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 19:10   #4778
zebra666
Zakorzenienie

Asiuulka może apapa albo nasmarowanie skroni amolem? Jak jest silny ból to może lepiej coś wziąść...

Stary 2009-11-06, 19:29   #4779
Asiuulka89
Zakorzenienie

jak leze jest okej... ale jak wstaje to mnie tak kluje z tylu i kreci sie w glowie ehh bede lezec w takim madzrazie...
Stary 2009-11-06, 19:42   #4780
zebra666
Zakorzenienie

Lepiej leż faktycznie Ja sama mam zamiar się położyć tylko w brzuchu mi się poukłada... ech zjadłam sałatke owocową i za dużo tego było i teraz ciężko

Stary 2009-11-06, 19:46   #4781
Sweet Delights
Zadomowienie

Zebra aleś Ty jest laska, ja pierdziuuu ślicznie Ci chudzino

Byłam w Tesco kupiłam srajtaśmę i tonę pomarańczy pokłóciłam się z jakąś pindą o tampony w kolejce do kasy wróciłam do domu i zjadłam pół tony pomarańczy i ide se bo mam straszną zgagę bo mi czyjaś gardłem wychodzi
Sweet Delights jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-06, 19:50   #4782
zebra666
Zakorzenienie

Sweet dziękuję szkoda tylko, że tyłek jednak rośnie... ale jeszcze troche i zaczniemy diety
ale jak o tamopony- przecież Tobie niepotrzebne

Stary 2009-11-06, 19:56   #4783
Sweet Delights
Zadomowienie

No mi nie, ale w tesco jakaś promocje na tamony zrobili i były po złoty coś i babka miałą te tampony w reku chyba z 10 paczek i ryje się przed wszystkich bo "ona tylko to ma" a kolejki oczywiście takie jak stąd do chin a ja stoję i mnie nikt oczywiście nie przepuszcza a ją z tymi tamponami oczywiście 'uprzejmy pan' wpuścił. No to ja na cały głos, że pani ma okres i pierwszeństwo w kolejce a ja termin za parę dni i jakoś mnie nikt nie przepuszcza i ja się nie zgadzam, żeby ona została obsłużona poza kolejnością. Zaczęła coś tam sapać pod nosem ale sie zmyła i poszła sępić do innej kasy żeby ją ktoś wpuścił, a "pan uprzejmy" spalił raka tylko
Stary 2009-11-06, 20:03   #4784
zebra666
Zakorzenienie

Sweet facet nie pomyślała zapewne... ale baba mega cwana :P ja nawet z paczką wkładek w kolejce muszę stać, w busie jak nie ma miejsca też stoję...a ludzie zerkaja na mój brzuch i patrzą już potem tylko w szybę

Stary 2009-11-06, 20:07   #4785
Sweet Delights
Zadomowienie

Przemilczałabym może, ale zgaga mnie męczy i gorąco mi było więc nie wytrzymałam a pan uprzejmy dobrze wiedział, że stoję z brzuchem za nim bo jeszcze do mnie wcześniej z tekstem ze on przede mną tylko pójdzie jeszcze po coś tam
Stary 2009-11-06, 20:24   #4786
zebra666
Zakorzenienie

FaceciChociaż aż teraz się boję co bedzie jak przed świętami się wybierzemy, mnie tam ochrona wyniesie

Stary 2009-11-06, 20:26   #4787
Sweet Delights
Zadomowienie

Będziem kopać, gryźć, drapać i szczekać a co
Stary 2009-11-06, 21:51   #4788
idealnecialo
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!!!
Czy 23 latka jeszcze sie zaliczą? Chyba tak bo wątek jest z 2008r

No wiec, mam 23 lata, jestem mamą 2,5 letniej dziewczynki, mężatką od ok 3 lat..
30.09 mialam ostatni okres, mialam dostac 1 listopada, 3 zrobilam test byl negatywny, dzis robila popoludniu i jest POZYTYWNY!!! Jutro zrobie kolejny rano na potwierdzenie (bo ten wyszedl blado, ale taki sam z Amila przy corce tez byl samowidoczny..)
Nie wiem kiedy do gina.. lepiej poczekac i lepiej nie czekac.. pisza ze miedzy 6-9 tyg najlepiej sie wybrac.. bo wtedy widac dzidzi, slychac serduszko..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2009-12-28 o 13:40
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 06:24   #4789
Puma13
Zadomowienie

Dzieńdoberek

Ja to jednak w ciąży byłam bardziej perfidna, bo jak jechałam tramwajem i nikt nie ustąpił miejsca (a dziwne, bo rzadko się to zdażało) to wybierałm ofiarę i stałam przy niej i prawie machałam wielkim brzuszkiem pod nosem, zawsze działało ale zima niestety nie sprzyja, bo kurtka psuje magię ciąży.

A u was w tesco, nie ma kasy pierwszeństwa? u nas jest i ja mam zamiar korzystać, a przed ciążą chodziliśmy z małą na zakupy, jej też przysługuje brak kolejki

Zebra , brzuszek masz śliczny

Asiulka, polna to masówka, ja przeczytałam chyba z milion opini na temat szpitali i z 90% o tym jest poprostu złych. Więc jak mała poczeka u mnie w brzuchu 31 tygodni, to na pewno mnie tam nie zobaczą Nie chcę się przekonywać na własnej skórze.

Idealnecialo, witaj. Gratuluję fasolki. Ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tygodniu, to było widać pęcherzyk, ciałko żłóte i kropeczkę później chyba w 8 albo 9 boło już serduszko. A mąż się pewnie ucieszy, ochłonie i ucieszy. A mamą się nie przejmuj i miej nadzieję, że wszystko będzie w porządku. A napisz jeszcze swoje wrażenia, po pierwszym porodzie.

Wczoraj tżcik przyniósł na kolację dwa kebaby. Jednego zjadłam, a drugi czeka na mnie w lodówce, bo moje kochanie nie dało rady zjeść, bo w środku jest sos z papryczek chili, aż pestki wystają pycha i kupiłam fissan, normalnie czuję się już jak 100% ciężaróweczka

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 06:50   #4790
zebra666
Zakorzenienie

Idealnecialo rozumiem strach kiedy lekko nie jest i dużo planów na raz, mało kasy, ciężkie warunki mieszkaniowe... Jak zaszłam w ciążę było identycznie. Mieszkamy u taty w pokoju, bo on mieszka narazie z babką swoją gdzie inadziej, ale nasze jest poddasze... tylko, że do zrobienia tam było absolutnie wszytsko- na szczęście dach i okna wymienione były... tylko jednego brakowało ale to zawsze nie 7:F
Tż zarabia ok 1700 a ja zarabiałam 800zł... I jak tu zapłacić rachunki, przygotowywać wyprawkę i remont robić? Jeszcze trudniej będzie po macierzyńskim, bo nie b ędzie miał mi kto z dzieckiem iedzieć(teściowoa do d..., mama na drugim końcu Polski i też zresztą różnie z nią mam). Ale wiesz co??? I tak nie żałuję i cieszymy się oboje strasznie Do etgo to nasze pierwsze dziecko i to oczekiwanie jest niesamowite kiedy nie wie się jeszcze co Cię czeka... ty masz juz obraz tego, a widzę, że się cieszysz i to najważniejsze!!! a mama niech nie starszy poronieniami, bo to są rzadkei przypadki- przeważnie my wiemy kiedy tzreba zatestować- czujemy to Ja tak maiłam... Mimo, że drugiej kreski nei było widać na początku(to był dzień spodziewanej@) to ja i tak wiedziałam, ze jestem w ciąży. A po paru minutach test to potwierdził GRATULUJĘ!!! I zagladaj do nas jak najczęściej

Pumuś dziękuję

Patrze na rzeczy dla Piotrusia i tyle jeszcze brakuje mi Masakra- a Tż do mnie- przecież mówiłem zamawiaj co brakuje... taaa potem by umierał z rozpaczy jakby zobaczył ile to kasy... lepiej mu dawkować szok hihi

Stary 2009-11-07, 07:00   #4791
Puma13
Zadomowienie

Zebra, jeszcze macie trochę czasu, żeby uzupełnić wyprawkę, zdążycie na pewno. Ja jeszcze nic nie kupiłam. Zobaczymy koło świąt może będziemy znać już płeć, to wtedy się wyjaśni, czy trzeba bedzie coś dokupić.

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-11-07, 07:17   #4792
zebra666
Zakorzenienie

Oki doki:F ja lece z babcia do Suszca dzisiaj więc nie będzie mnie długo. Tęsknić!!!!
A i mąż mi kupił fajna gazetkę za 4,50 "Rodzice małego dziecka- jak akrmić zdrowo" jest o karmieniu butelka, naturalnie, alergików, jak wdrażać i keidy nowe potrawy i przepisy dla maluchów

Stary 2009-11-07, 07:41   #4793
Asiuulka89
Zakorzenienie

idealnecialo nie zawsze w zyciu uklada sie kolorowo i tak jakbysmy chcieli jednak ciaza to wspanialy dar od Boga.. jesli juz macie jedno dziecko daliscie sobie rade to dacie i teraz. maz jest przciez czlowiekiem i napewno sie ucieszy. a co do poronien to moim zdaniem naprawde rzadko sie zdarza owszem ten piuerwszy trymestr jest pelen obaw ze to moze pojsc nie tak ze tamto... oszcedzaj sie dbaj o siebie a wszytsko bedzie dobrze zobaczysz

Zebra
no gdziez ty sie dzisiaj wybierasz? hmmm no to pewnie jak przyjedziesz bedzie II czesc bedymy teskinic a jak

ja bede miec lozeczko we wtorek bo wted sa dostawy ale bedzie fajnie bede skladac ogladac ustawiac i zachwycac si

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 08:08   #4794
Puma13
Zadomowienie

Idziemy na śniadanko, będę później

Nadia 06.05.2010
Stary 2009-11-07, 08:40   #4795
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Idziemy na śniadanko, będę później
smacznego

ja tez wlasnie jem sniadanko
Stary 2009-11-07, 09:49   #4796
samanthhha
Wtajemniczenie

Hej

Ja dziś mam mało czasu na wizażyk Biorę się za sprzątanie i za obiad. Teściowie przyjechali i pomagają robić salon rodziców na dole. Tata dalej robi łazienkę, Tż pomaga no to i ja coś muszę robić nieee....

Nadrobie Was później

Strasznie dużo tu kurzu i wielki bałagan Pewnie plecy będą mnie boleć ale co poradze...

3majcie się kochane
samanthhha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:13   #4797
mloda1989
Zakorzenienie

idealnecialo trzymamy kciuki

no u nas tez dodatkowy wydatek bo jak sie okazalo pralka przecieka...i musimy nowa kupic...ale to moze i dobrze...bedzie mniejsza cichsza ladniejsza szybsza miej pradu i wody bedzie pobierac wiec same plusy
przyszla mi dzisiaj pierwsza paczka z allegro....bodziaki i pajace....takie malutki i sliczne...hehe myslalm ze tż bedzie cos gadal ze tak szybko kupuje ale sie ucieszyl....dzisiaj rano jak wspominal o poscieli do lozeczka to gadal ze takie przedwczesne zakupy zle wroza...grrr...tylko malutkie te bodziaki nie wiem czy je wogole zaloze...zobaczymy
Stary 2009-11-07, 11:00   #4798
majkela12
Zadomowienie

Strzałka
Cytat:
Napisane przez Sweet Delights Pokaż wiadomość
No mi nie, ale w tesco jakaś promocje na tamony zrobili i były po złoty coś i babka miałą te tampony w reku chyba z 10 paczek i ryje się przed wszystkich bo "ona tylko to ma" a kolejki oczywiście takie jak stąd do chin a ja stoję i mnie nikt oczywiście nie przepuszcza a ją z tymi tamponami oczywiście 'uprzejmy pan' wpuścił. No to ja na cały głos, że pani ma okres i pierwszeństwo w kolejce a ja termin za parę dni i jakoś mnie nikt nie przepuszcza i ja się nie zgadzam, żeby ona została obsłużona poza kolejnością. Zaczęła coś tam sapać pod nosem ale sie zmyła i poszła sępić do innej kasy żeby ją ktoś wpuścił, a "pan uprzejmy" spalił raka tylko
Ty to jesteś niezła aparatka. Wielkie Ja bym się pewnie nie odezwała, ale miałaś rację A przepuścili Was w końcu????

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!!!
Czy 23 latka jeszcze sie zaliczą? Chyba tak bo wątek jest z 2008r

No wiec, mam 23 lata, jestem mamą 2,5 letniej dziewczynki, mężatką od ok 3 lat..
30.09 mialam ostatni okres, mialam dostac 1 listopada, 3 zrobilam test byl negatywny, dzis robila popoludniu i jest POZYTYWNY!!! Jutro zrobie kolejny rano na potwierdzenie (bo ten wyszedl blado, ale taki sam z Amila przy corce tez byl samowidoczny..)
Nie wiem kiedy do gina.. lepiej poczekac i lepiej nie czekac.. pisza ze miedzy 6-9 tyg najlepiej sie wybrac.. bo wtedy widac dzidzi, slychac serduszko..
Wiec chyba przed 28 listopada pojde.. Ale chyba zwariuje do tego czasu!!! Mama mnie straszy ze po co robie tak wczesnie testy skoro mogą wyjsc pozyt. ale potem moze nastapic samoistne poronienie (ktore czesto bywa choc o nim nie wiemy,bo np przed nim nie zrobimy testu).. Wiec bardzo jest pocieszająca...

Ja się cieszę, mąż nie wiem.. chyba powiem jak bedzie wszystko ok u ginka, bo dla niego nie bedzie to raczej zbyt dobra wiadomosc, bo dzidzia nie planowana(miala byc dopiero w 2011r..) I do tego dosc cienko z kasą, zyjemy w 1 pokoju w trojke itd.. a jeszcze wyjezdza do pracy za granice na rok, do ciezkiej, trudnej i niebezpiecznej pracy.. wiec to bylby kolejny stres i nie pomogl by mu w tych pierwszych krokach w pracy.. A powinien byc tam bardzo skupiony.. a nie zamartwiac sie..

Widze ze wy juz macie dosc duuuze brzusie Gratuluje wszystkim wam

Licze tez na wasze wsparcie psychiczne w oczekiwaniu na wizyte u ginka i potwierdzenia istnienia zyjącej istotki..
Ja też się łapię wiekowo ostatnim rzutem
Gratulacje, wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek

Ja to jednak w ciąży byłam bardziej perfidna, bo jak jechałam tramwajem i nikt nie ustąpił miejsca (a dziwne, bo rzadko się to zdażało) to wybierałm ofiarę i stałam przy niej i prawie machałam wielkim brzuszkiem pod nosem, zawsze działało ale zima niestety nie sprzyja, bo kurtka psuje magię ciąży.
Też urządzam "tańce brzucha" ale to nic nie daje
-----------
Śniadanko dawno zjedzone, a ja nie mogę siebie ani domu do porządku doprowadzić Taaaki leń we mnie wszedł po 14 tz wraca do domu więc mam jeszcze troszkę czasu i później bierzemy się za sprzątanie ogrodu.

Zrobiłabym jakieś ciacho, ale nie mam pomysłu. Macie jakiś przepisik na szybkie ciacho plisss
Stary 2009-11-07, 11:02   #4799
mloda1989
Zakorzenienie

allegrowe zakupy
Stary 2009-11-07, 11:29   #4800
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
allegrowe zakupy
Ładniutkie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości