Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-06, 22:07   #3961
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Dobry wieczór

Wpadam na chwilkę przed spaniem.

Svinecko, Twój Tż mnie rozbawił do łez

Aniu, jeżeli nie cierpi butelki możesz zanim zaczniesz podawać gęstą kaszkę zwykłą łyżeczką spróbować takiego rozwiązania. Koleżanka polecała
http://allegro.pl/item803204360_s_sp...ml_canpol.html
do niej można dokupic dodatkową róznież łyżeczkę do deserków:
http://allegro.pl/item789460705_2_58...plyw_lovi.html

Tru, czekam na fotki Adasia
Jaka macie nianię? Właśnie chcę kupić i zbieram opinie
Mały śpi juz u siebie, ale ja również wylądowałam w pokoju dzieci - muszę czuwać czy się nie krztusi. Czas jednak wrócić do swojego łózia

Viki, ja tak jak dziewczyny śpiewam, opowiadam, przytulam itp Pomaga mi też starszak, śpiewając przeboje z czasów przedszkola

Lecę juz lulu, bo oczka sie kleja.
Dobranoc - do juterka
Stary 2009-11-06, 22:11   #3962
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez moniniteczka Pokaż wiadomość
właśnie miałam pisać do Was z prośbą o radę.........

co zrobić albo jak kłaść Młodego żeby z chęcią leżał na brzuchu????? bo normalnie ani pół minuty nie poleży a już jest wielki płacz przechodzący w ryk.....właśnie zaczął 4 miesiąc a do leżenia na brzuchu ma wstręt......nawet na śpiąco jak go położę to góra po 5 minutach jest wrzask!! wiem że niektóre dzieci po prostu tak mają..... tylko że leżenie na brzuchu pomogło by mu w zrośnięciu się przepuklinki pępowinowej którą ma...... wolałabym mu zaoszczędzić zabiegu chirurgicznego po skończeniu roczku.....
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
chyba naprawdę czas się ujawnić

Witam wszystkie mamusie i dzieciaczki!
Podczytuję Was od baaardzo dawna Jeszcze na poczekalni namiętnie śledziłam wątki. Jestem mamusią lipcową a raczej czerwcową bo urodziłam 30 czerwca córeczkę (cc).
Brakiem czasu nie mogę się wykręcić bo Zuzka nie jest dzieckiem absorbującym. Miewa gorsze dni (jak każdy z nas) ale ogolnie jest grzeczna. Potrafi się sobą długo zająć a płacze jak coś ją boli lub jest śpiąca.

Postaram się pisać częściej

Witamy witamy

No a ja mykam juz lulu bo trzeba sie wyspac przed imprezowanim
pazurki zrobiłam jak te ostatnie tylko czerwony frenczyk, a sukienka jednak czarna w niej najszczuplej wygladam o ile mozna tu mówic o szczupłości , jeszcze jutro skoczę z rana do miasta to może cos ciekawego kupię. buziaki miłego weeeeeeeeeeekendowania do poniedziałaku
Stary 2009-11-06, 22:14   #3963
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Aniu, jeżeli nie cierpi butelki możesz zanim zaczniesz podawać gęstą kaszkę zwykłą łyżeczką spróbować takiego rozwiązania. Koleżanka polecała

Tru, czekam na fotki Adasia
Jaka macie nianię? Właśnie chcę kupić i zbieram opinie
Mały śpi juz u siebie, ale ja również wylądowałam w pokoju dzieci - muszę czuwać czy się nie krztusi. Czas jednak wrócić do swojego łózia
No właśnie o tej butelce pisałam, taką dostałam
Nianię mamy z Angelcare razem z monitorem oddechu. Sprawdza się super, bardzo dobrze wyłapuje wszystkie szumy, stęknięcia, ma też dobry zasięg - w wakacje na działce kładliśmy go do łóżeczka spać, a sami szliśmy z nianią do domku obok
Zdjęcia Adasia zamieściłam na nk kilka dni temu

Marica miłej zabawy!

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2009-11-06 o 22:15
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:22   #3964
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjątko naszego łobuziaka

kolejny mały przojniaczek rosnie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
W Kodaku choć mogliśmy w Rosmannie, wyszłoby sporo taniej..
A mogłabys mi napisac po ile sa w Rosmannie? 10x15 mnie interesuja

Moniteczko, gorgulek
witajcie

Cytat:
Powiem szczerze, że Zuzia też nie lubiła leżeć na brzuszku a mimo to kładłam ją chociaż na parę minut i jak był ogromny wrzask to dopiero przekładałam na plecy. Pomogło "wietrzenie dupki" wtedy może leżeć dłuuugooo

Ja tez mam Zuzie
a co do lezenia na brzuszku to u mnie tez to sie zaczeło jak je dupcie wietrzyłam, barzxo czesto tak spała na pocxzatku a teraz jej zostało
Uwielbia tez bez pieluchy lezec
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:27   #3965
katarzynka00
Zakorzenienie

Ale poszlyscie
ostrrro do przodu
myslalam ze mniej tego i nie pocytowalam
z pamieci:
Sweet moze zmien srodek.Ja testowalam infacol,espumisan, i z apteki saszetki-zapomnialam nazwy i bobotic i ostatnie najskuteczniejsze
A z lezeniem na brzuszku to moze nos go "na samolocik"Laura miala cos w stylu tendencji do przepukliny i lezeniem na brzuszku uratowalam sytuacje.Wtedy jeszcze chetnie lezala.Teraz gorzej.Proboj choc na chwile moze nadejdzie ten dzien ze sie przelamie.

Gorgulek-swietny masz podpis.Zgapie i wykorzystam niebawem.Nie pogniewasz sie?
Svinecko-chcialam napisac ze nie wymysle co tz wykombinowal bo jest nieobliczalny kulinarnie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:27   #3966
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A mogłabys mi napisac po ile sa w Rosmannie? 10x15 mnie interesuja
A prosze, tu są różne promocje :
http://www.fotouslugi.pl/index.html widzę np. do 70zdjęć za 0,30zł, ale pewnie są i inne promocje.
Wywoływaliśmy tam zdjęcia ślubne, było zupełnie ok i to fotograf nam to polecił.
Stary 2009-11-06, 22:28   #3967
katarzynka00
Zakorzenienie

I Gabrys pieknis

Stary 2009-11-06, 22:29   #3968
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

dziekuje za odpowiedzi

ja to o usmiech walcze i marze kiedy sam zacznie sie uśmiechac, gaworzyc tez gaworzy ale najczesciej jak go sie do tego sprowokuje. Na zdjęciu mówił uuuuuu (mamusi ulubione )

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:35   #3969
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Gorgulek-swietny masz podpis.Zgapie i wykorzystam niebawem.Nie pogniewasz sie?
jasne że nie też zgapiłam

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-06 o 22:36
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:35   #3970
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

tam niewidac calego Gabrysia - tu juz w pełnej krasie

czy ktoras z Was walczy z zapaleniem kanalika łzowego- ja jedno oczko wyleczyłam a drugie non stop ropieje były kropelki, potem rumianek , sól fiziologiczna teraz znow rumianek i niewiem co jeszcze moge

polećcie jakiegos dobrego okuliste w lublinie

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:43   #3971
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:

co zrobić albo jak kłaść Młodego żeby z chęcią leżał na brzuchu????? bo normalnie ani pół minuty nie poleży a już jest wielki płacz przechodzący w ryk.....właśnie zaczął 4 miesiąc a do leżenia na brzuchu ma wstręt......nawet na śpiąco jak go położę to góra po 5 minutach jest wrzask!! wiem że niektóre dzieci po prostu tak mają..... tylko że leżenie na brzuchu pomogło by mu w zrośnięciu się przepuklinki pępowinowej którą ma...... wolałabym mu zaoszczędzić zabiegu chirurgicznego po skończeniu roczku.....
witamy!

hmmm ja kładłam Bartka tak, zeby mógł widzieć swoje ulubione zabawki - podziałało
Cytat:

Podczytuję Was od baaardzo dawna Jeszcze na poczekalni namiętnie śledziłam wątki. Jestem mamusią lipcową a raczej czerwcową bo urodziłam 30 czerwca córeczkę (cc).
Brakiem czasu nie mogę się wykręcić bo Zuzka nie jest dzieckiem absorbującym. Miewa gorsze dni (jak każdy z nas) ale ogolnie jest grzeczna. Potrafi się sobą długo zająć a płacze jak coś ją boli lub jest śpiąca.

no nareszcie witamy
Zuzinka śliczna!
Cytat:
Są takie kubeczki Medeli z dzióbkiem do karmienia od urodzenia zamaist butelek właśnie (kupiłam za 6zł na Allegro), ale dopatrzyłam się teraz, że butelka z Lovi ma bardzo podobną zatyczkę.
Albo łyżeczka - tu tez polecam Lovi butelkę miękką z mięciutką łyżeczką na końcu - poprostu wyciska się z butli trochę na łyżeczkę i do dzioba tej jeszcze nie użyłam, czeka na kleiki właśnie, ale dostałam od jednej bardzo zadowolonej mamusi

Cytat:
Dobry wieczór

Wpadam na chwilkę przed spaniem.

dziękuję
Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Witamy witamy

No a ja mykam juz lulu bo trzeba sie wyspac przed imprezowanim
pazurki zrobiłam jak te ostatnie tylko czerwony frenczyk, a sukienka jednak czarna w niej najszczuplej wygladam o ile mozna tu mówic o szczupłości , jeszcze jutro skoczę z rana do miasta to może cos ciekawego kupię. buziaki miłego weeeeeeeeeeekendowania do poniedziałaku
no to udanego imprezowania! ... a mała z kim zostaje?
Cytat:
No właśnie o tej butelce pisałam, taką dostałam
Nianię mamy z Angelcare razem z monitorem oddechu. Sprawdza się super, bardzo dobrze wyłapuje wszystkie szumy, stęknięcia, ma też dobry zasięg - w wakacje na działce kładliśmy go do łóżeczka spać, a sami szliśmy z nianią do domku obok
Zdjęcia Adasia zamieściłam na nk kilka dni temu

Marica miłej zabawy!
tez szukam info o niani, bo tato chce mi zrobić prezent na mikołaja i kazał mi sie rozpatrzeć w temacie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-06, 22:58   #3972
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
no nareszcie witamy
Zuzinka śliczna!

dziękujemy ale w między czasie zdążyłam już zmienić zdjęcie

dobranoc

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-06 o 23:04
Stary 2009-11-07, 06:39   #3973
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

czy ktoras z Was walczy z zapaleniem kanalika łzowego- ja jedno oczko wyleczyłam a drugie non stop ropieje były kropelki, potem rumianek , sól fiziologiczna teraz znow rumianek i niewiem co jeszcze moge

polećcie jakiegos dobrego okuliste w lublinie
ja to bym odradzila rumianek...powaznie.Nie pomaga.Podobno juz sie nie stosuje.Proponuje swietlik zaparzyc i tak samo kilka x dziennie przemywac.

W grubym vademecum matki i dziecka czyt ost ze takie rzeczy do 1 cz2 roku moga sie dziac i dopiero wtedy interweniowac mozna-np jakas wieksza ingerencja lekarska a tak przemywac itp

Stary 2009-11-07, 07:49   #3974
megi b
Wtajemniczenie

Dzień dobry laseczki
Ale u mnie mgła, nic nie widać Amelka dziś wstała o 6:30 może jej się już znudziły te pobudki o 5 Co prawda kręciła się już wcześniej, ale ją głaskałam po rączce, dawałam smoka, zmieniałam pozycję i usypiała dalej ide jej wody dać bo czkawkę ma

marica5
udanej imprezy i dobrze, że Martynka jednak nie ma tego zapalenia

moniniteczka
cześć moja mała na brzusiu nie za bardzo lubiła, ale sposobem ją przekupiłam tak jak Ania Bartusia czyli zabawkami i Amelka też miała przepuklinę, ale sama się wchłonęła więc może i u was obejdzie się bez zabiegu

gorgulek hej gratuluję Zuzinki zazdroszczę, że twoja malutka taka grzeczna w moją ostatnio diabeł wstąpił

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:45   #3975
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam i o zdrowie pytam
Pogoda fatalna, pada, ciemno i ponuro
Kuba ucina drzemke w bujaczku a ja w szlafroku z kawka przeglądam wątek

Cytat:
Właśnie gdzieś mi świtało, że kleiki zawierają gluten i trzeba dziecko powoli przyzwyczajać, bo poźniej może się nabawić alergii. Ja karmie w 99 procentach cycem więc chyba odciągnę i zmieszam... albo spróbuje z tym kleikiem na noc, bo wtedy najczęściej podaję butlę z modyfikowanym - moje dziecię na noc opróżnia 2 cyce i ogląda się za dokładką
Dziękuję za wskazówki
Tru - ryż i kukurydza nie zawierają glutenu. Można je podawac juz po 4 miesiacu. ( te kleiki są bezglutenowe). Gluten sie wprowadza po 5 mies.
Możesz dodac do swojego mleczka.

Cytat:

No prosze jak ładnie przywołałam nowe mamusie do porządku

Troche sie mnie przestraszyłyscie, nie?

Mój mały tez dlugo nie chciał leżec na brzuchu ale nie zmuszałam go do tego. Przyszedł czas, że w koncu to polubił i teraz czesto wyleguje sie na brzuszku Cierpliwosci

Cytat:

Witam

No w koncu gorgulek sie odezwał

Pisz z nami jak najwięcej. I poprosimy fotki córeczki.

Cytat:
tam niewidac calego Gabrysia - tu juz w pełnej krasie
Pięknie sie Gabrys prezentuje

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
ja to o usmiech walcze i marze kiedy sam zacznie sie uśmiechac, gaworzyc tez gaworzy ale najczesciej jak go sie do tego sprowokuje. Na zdjęciu mówił uuuuuu (mamusi ulubione )
U nas jest podobnie mały sie prawie wcale nie smieje, czasami tylko jak go łaskocze albo robie głupie miny (ale z tym musze sie namęczyć ). Gada jakos tez mało... mam nadzieje, że niebawem mu sie to zmieni bo narazie to tylko pluje i pojękuje

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:49   #3976
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Czesc
nie mialam juz sily wczoraj zeby was cytowac ale poczytalamtż mial kompa w pracy i wrocil pozno ale musialam wejsc na wizaz

witam kolejne mamcie na watku jakis ruch sie zrobil

wpadaja do nas dzisiaj znajomi wiec znowu bedzie piwkowaniei tiramisu bede robic......

ide malej zrobic mleczko chyba zrobie z kleikiem.....

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 08:53   #3977
gorgulek
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

gorgulek hej gratuluję Zuzinki zazdroszczę, że twoja malutka taka grzeczna w moją ostatnio diabeł wstąpił
nie chce przechwalić i mam nadzieje ze jej juz tak zostanie
Był okres kiedy wychodziłyśmy na miasto i był jeden wielki ryk, niestety kolki (ma je czasem do dziś ). Zmieniłam godz spaceru i było ok.

Któraś z was pytała o łapanie się za uszy. Moja Zuzia też to robi ale nie płacze. Wyczytałam że to może być objaw ząbkowania

A moje dziecko spało dziś od 20.30 do 7.30 bez żadnej przewy na jedzenie!

O oto moj skarbek
Stary 2009-11-07, 08:57   #3978
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana

nie chce przechwalić i mam nadzieje ze jej juz tak zostanie
Był okres kiedy wychodziłyśmy na miasto i był jeden wielki ryk, niestety kolki (ma je czasem do dziś ). Zmieniłam godz spaceru i było ok.

Któraś z was pytała o łapanie się za uszy. Moja Zuzia też to robi ale nie płacze. Wyczytałam że to może być objaw ząbkowania

A moje dziecko spało dziś od 20.30 do 7.30 bez żadnej przewy na jedzenie!

O oto moj skarbek
Też czytałam, że łapanie za uszka to objaw ząbkowania

Śliczna córcia

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-07, 09:45   #3979
katarzynka00
Zakorzenienie

mala pije wlasnie herbatke hippa jabluszko z melisa...boziu ale przezycie

Stary 2009-11-07, 10:17   #3980
truheart
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Cytat:
mala pije wlasnie herbatke hippa jabluszko z melisa...boziu ale przezycie
Fotografuj, fotografuj!!

Ja zmykam, bo jadę do okulisty, a później goście, a trzeba jeszcze chałupkę do jakiegoś ładu doprowadzić

Śliczne dzieciaczki widzę na nowych zdjęciach
Stary 2009-11-07, 10:40   #3981
eleeri
Zakorzenienie

Bry

mam dość bycia mamą, poważnie
czy Mateusz kiedyś w końcu przestanie płakać i krzyczeć, czy w końcu prześpi chociaż kilka godzin, żebym mogła zregenerować siły ???

dzisiaj powtórka z rozrywki,
mały spał niby od 21 ale budził się co kilkanaście minut i żądał na ręce - mały szantażysta
tak było do północy, potem padł i spał do 1,
potem zbudził mnie o 3 i płakał do 3.30 następnie zasnął, by zbudzić mnie godzinę później
wyspany
szalał do 6 po czym zasnął,
a o 8 obwieścił mamie że nastał już nowy dzień

ja nie wiem co to za dziecko, liczyłam że średnio śpi ok 10 godzin na dobę
nie wiem w kogo się wdał, gdyby nie to że miałam poród rodzinny to pomyślałabym że nam go podmienili
razem z mężem dawniej spaliśmy nawet ok 15 godzin na dobę

a w ogóle dziwie się, że piszecie o zmęczeniu a jednocześnie nie możecie zasnąć
widać nie jesteście jeszcze porządnie zmęczone
ja obecnie mogę zasnąć w każdych warunkach i o każdej porze, tylko nie mogę słyszeć swojego dziecka, przypuszczam, że byłabym w stanie zasnąć nawet na dyskotece pod głośnikiem

co jeszcze (skoro już narzekam )
młody nie umie już podnosić główki leżąc na brzuchu
a już podnosił
leży jak kłoda i beczy

a z dobrych wieści to dostaliśmy kolejną paczkę, tym razem z Hippa

w ogóle to dużo żeście popisały
nie przypuszczałam, że naskrobiecie tyle, o i nowe mamusie się znalazły
witam, witam

Svinecka pisała że babcie dawały wcześnie nowe rzeczy do jedzenia, moja mama mojemu bratu dawała mleko krowie jak miał 2 tygodnie
pozostawię to bez komentarza
ale faktycznie tak było,
ziemniaki ze swojską śmietaną
skórka od chleba (kto tam wiedział wtedy o jakimś glutenie),
itp

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
zaraz na zastrzyk jade, musze soie przeciw grypie zaszczepic. juz dawno mialam to zrobic ale przez ten brak @ czekalam bo balam sie ze moge w ciazy byc a z tego cowiem to lepiej nsie nieszczepic w ciazy
poczekam tylko na brzydulke, dam małej mleczko i jade
do zobaczenia pozniej
u nas przecież szczepią ciężarne

Cytat:

ja mam pytanko jakie sa objawy zapalenia ucha??? bo moja mała cos tak przy lewym uszku sobie rączka łapie, i tak się troszke zaniepokoiłam bo słyszałam że dziecko ciągnie uszko jak ma zapalenie
u mojego objawiało się tym, że odwracał głowę z lewa w prawo i z powrotem (takie szybkie pokazywanie "nie")
nie można mu było tej głowy zatrzymać - miał lekkie zapalenie,
przy ciężkim zapaleniu ucha dziecko nie je a płacze, na pewno być zauważyła

Cytat:
- nadal śpi jak zając czyli lulanie pół h sen 5-30 minut i znow replay az zasnie na 1,5 do 2 h (tez ze straszeniem lub przebudzeniem- wtedy akcja łyk herbatki i smoczek i śpi dalej) CZY KTÓRAŚ Z WAS MA TAK SAMO ZE SWOIM BĄBLEM
no mój ma podobnie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:48   #3982
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
A prosze, tu są różne promocje :
http://www.fotouslugi.pl/index.html widzę np. do 70zdjęć za 0,30zł, ale pewnie są i inne promocje.
thx

Ide sprzatac bo mała kima. Zaraz pewnie sie obudzi ale moze cos zdarze zrobic

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
mam dość bycia mamą, poważnie
czy Mateusz kiedyś w końcu przestanie płakać i krzyczeć, czy w końcu prześpi chociaż kilka godzin, żebym mogła zregenerować siły ???

dzisiaj powtórka z rozrywki,
mały spał niby od 21 ale budził się co kilkanaście minut i żądał na ręce - mały szantażysta
tak było do północy, potem padł i spał do 1,
potem zbudził mnie o 3 i płakał do 3.30 następnie zasnął, by zbudzić mnie godzinę później
wyspany
szalał do 6 po czym zasnął,
a o 8 obwieścił mamie że nastał już nowy dzień

ja nie wiem co to za dziecko, liczyłam że średnio śpi ok 10 godzin na dobę
nie wiem w kogo się wdał, gdyby nie to że miałam poród rodzinny to pomyślałabym że nam go podmienili
razem z mężem dawniej spaliśmy nawet ok 15 godzin na dobę

a w ogóle dziwie się, że piszecie o zmęczeniu a jednocześnie nie możecie zasnąć
widać nie jesteście jeszcze porządnie zmęczone
ja obecnie mogę zasnąć w każdych warunkach i o każdej porze, tylko nie mogę słyszeć swojego dziecka, przypuszczam, że byłabym w stanie zasnąć nawet na dyskotece pod głośnikiem

co jeszcze (skoro już narzekam )
młody nie umie już podnosić główki leżąc na brzuchu
a już podnosił
leży jak kłoda i beczy

u nas przecież szczepią ciężarne

Nie łam sie. ale widze ze ty chyba podenerwowana jestes. A on to czuje i moze dlatego tez taki niespokojny. A moze ppo prostu ma trudnie dni. Musiszz myslec pozytywnie. A co do podnoszenia główki moze sprouj samolocika albo go na bzruchu na kolana połóz. A wogole lubi na brzuchu lezec? jak nie to moze sprobuj go połozyc na brzuszku bez pieluchy.
A co do szczzepien ciezarnych to ogólnie wiem ze niby mozna ale lepiej w 2 trymestrze. Niewiem czy to prawda ale wolałam nie ryzykowac. tak czy inaczek mam@ wiec mnie to nie dotyczy :P

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2009-11-07 o 10:57
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 10:50   #3983
katarzynka00
Zakorzenienie

eleeri szkoda mi ciebie, i tego ze masz chwilowo takie macierzynstwo.Mimo wszystko uwazam ze to ty jestes najlepsza mama.Ja tak naprawde jestem tylko od dawania butli,przewijania i zabawy i nie mam okazji sprawdzic sie w ciezkich sytuacjach takich jak u ciebie.
Zasyłam moc wytrwalosci i duzo spokoju

Stary 2009-11-07, 11:02   #3984
skierka1981
BAN stały

Eleeri będzie lepiej, zobaczysz. piszesz że Mateusz już podnosił główkę a teraz nie??możliwe że skupił się na doskonaleniu innych umiejętności i to mu się zapomniało. moja Amelka w ogóle nie podnosi - próbuję każdego dnia i rączek nie trzyma pod sobą żeby tułów ładnie podnosić tylko ręce na boki i też się denerwuje i płacze a noskiem dziobie w podłoże

a tak w ogóle to dzień dobry miałam iść do sklepu ale deszcz się rozpadał. jakoś nic mi się nie chce a czeka mnie zrobienie obiadu jakiegoś i sprzątanie....żeby jakieś krasnoludki pomogły
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:03   #3985
katarzynka00
Zakorzenienie

Mala na poczatku mielila smoczek i wywalala jezorek bo smak nowy, ale z 20ml pociągnęła.Myślę że sie przekona do nowej herbatki.
Uważam to za hmmm brak mi określenia...coś fajnego ze mogla wypic cos nowego.Jeszcze troszke i bede szperac po regalach i wybierac soczki,przecierki itp
Niecierpliwie sie
Czekam az sie zbudzi i idziemy na spacerek bo ładna pogoda.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

acha i wstawilam fotke na nk z gorgulka podpisem

Stary 2009-11-07, 11:05   #3986
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

elerii łącze sie z Tobą w bolu.. Tomus dzis i wczoraj jest tak okropny ze brak slow , marudzi ,placze spi po 15 min...Ehhh juz mi nerwy puszczaja i powiedzialam do Niego spi j bahorze i teraz czuje się jak wyrodna matka
Stary 2009-11-07, 11:16   #3987
Cassandra 23
Zakorzenienie

Eleeri uważam, że jesteś najwspanialszą mamusią na swiecie
Poprostu Mati jest małym marudkiem. Jedne dzieci są spokojne a inne dadzą sie we znaki.
Podziwiam Cie nie wiem jak ja bym wytrzymała tyle nieprzespanych nocy.
Nie mam pojecia co Ci doradzic. Nic mi nie przychodzi do głowy dlaczego Twoj mały tak marudzi i płacze. Nie mam z Kuba takich problemów.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-07, 11:17   #3988
p4w
Zakorzenienie

viki, mój synuś też tak spi w dzień, w nocy na szczęście lepiej

a w dzień jak leży przy cycu to śpi nawet godzinę, a jak go odłożę to max 15-20 min
gdyby był pogodny to ok-może mniej snu potrzebuje, ale jak są dni, że wcale spać nie może to jest marudny na maxa

właśnie piszę jedną ręką,bo jegomość śpi, a ja już 2 razy próbowałam go odłożyć z wiadomym skutkiem, a potem chcemy wyjść i zależy mi na jego dobrym humorku

Cytat:

Jaki, jaki? a ja skusiłam się na zestaw startowy bare minerals z S i powiem Ci, że podoba mi się toto na twarzy, niby takie niepozorne pyłki, ale wszystko razem wygląda bardzo sensownie, lekko i naturalnie
Ty też kusisz tymi minerałami
ja się jeszcze opieram, bo zapas podkładów mam na 3 lata chyba

a upolowałam w świetnej cenie prasowane motylki Guerlain i Terracotte dla blondynek

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Ja tez jestem kosmetoholiczką, tylko tymczasowo na odwyku
tak, tak - ja też jestem na wiecznym odwyku

------------
Svinecka 2800 za kredyt
to ile daliście za mieszkanie?

chyba, że macie na krótko ten kredyt, a nie na 30 lat

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2009-11-07 o 11:19
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 11:21   #3989
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
Svinecka 2800 za kredyt
to ile daliście za mieszkanie?

chyba, że macie na krótko ten kredyt, a nie na 30 lat
2800 zł miesiecznie?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-07, 11:22   #3990
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucę fotkę jak moja córcia preferuje ułożżenie dydolka w buxce bo oczywiście jak mam poda dydka to źle musi sama sobie go wyjąć i po swojemu włożyc
dobra jest

Cytat:
Siostro

Dzisiejszy dialog:
ja :w lodowce masz kostke sera i reszte co potrzeba.Zrob obiad
on: a ty nie wrocisz do tego czasu?
ja:wroce, ale nie gotuje
he, he

mój mnie przepraszał,
padalec
wczorajwieczór też mnie przepraszał,
nawet wczoraj nosił małego i plecy mi pomasował
dziad

dzisiaj w nocy zaoferował się że będzie wstawał do małego bo jutro niedziela (taaa, a potem mi powie, że nie będzie sprzątał bo zmęczony nocnym wstawaniem do dziecka )

marica5 pewnie już jesteś zdecydowana
ja bym wybrała tę drugą czerwoną a z paznokci tak jak napisała Katarzynka

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
byłam dzisaij z Bartusiem u lekarza, bo wczoraj zaczał kaszleć i dzisiaj był zachrypnięty ... no ale pani doktor stwierdziła, ze gardełko ok, płucka też ... tylko jest przeziebiony ... dała kropelki na katar Nasivin, Wapno bananowe , i syropek na kaszel - tylko, ze ten syropek na alkoholu i od 3 roku zycia ... mama ma mi kupić jakiś homeopatyczny

Wróciłam i zaraz wpadła do mnie przyjaciółka ... kurcze termin ma na za dwa dni i dalej cisza ... jutro jedzie do szpitala i pewnie będa wywoływać poród
Mogę prosić o kciuki dla niej? ... żeby nie bolało!
No jak ja lubię takich lekarzy
znających się na rzeczy, oczywiście
tzw. lekarze za jajka

kciuki

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
u okulisty ok maly ma dobry wzrok
bylam tez u dentysty, jeszcze tylko jedna wizyta i zalatwilam tez zus, bylam tez u komornika ale sie okazalo, ze nie ten rejon i bylo juz za pozno wiec musze jechac w poniedzialek
no i zapisalam Eryka do okulisty przy okazji

teraz robie obiadek a TZ pojechal cos zalatwic i po starszaka a potem jade zarezerwowac urodziny

ahaaaaa a moj Marcel przewrocil sie z brzucha na plecy wczoraj pierwszy raz ale byl zdziwiony

wspolczuje Ci znowu i jeszcze Tz.....ahhh biedna,
ale napewno zycie Ci to kiedys wynagrodzi
gratuluję, a ja znowu zapomniałam się spytać o tego okulistę u pediatry

zdjęcia będą z urodzin ?

ja Ci powiem, że masz chyba genialne dziecko

wynagrodzi ...
hmm już nie mogę się doczekać, czym
mam nadzieję że nie kolejnym Mateuszem
wolę szóstkę w totka

Cytat:
Fotkę fryza wstawię niedługo, jak będę miała chwilkę
czekamy

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
hehe bo moj TZ akurat do gotowania to ma dwie lewe rece, nawet jajecznicy nie potrafi

byl tak nauczony, ze od tego jest kobieta (mama), potem jego kobiety mu gotowaly i nigdy sie nie nauczyl

on jest tym typem co to pracuje i utrzymuje rodzine a kobieta zajmuje sie domem, gotowaniem i dziecmi

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

moj TZ nawet ostatnio powiedzial, ze nie chce zebym ja pracowala, chce zebym zajmowala sie dziecmi a on nam wszystko zapewni
ale się uśmiałam z poczynań Twego TŻ w kuchni

i co Ty na taką propozycję, tzw "pani domu"

Cytat:
Jest jeszcze nadzieja w dzialalnosci meza ktora rozkreci niebawem.
Wtedy kredyt nie bedzie nam straszny i bede mogla rowniez zajac sie...dziecmi, bo plan jest taki(wstepny) ze wracam do pracy na 7/8 etatu-wtedy pracodawca nie moze zwolnic mnie przez rok i w tym czasie drugi raz zajde w ciaze
Kasia jaki plan

Cytat:
Jakiego skoku? to wciąż kolki?
Nie kolki to już przeszłość od dawna, chodziło mi o skok rozwojowy
Młody dzisiaj skończył 18 tygodni, więc wedle rysunku jeszcze min. tydzień takich "atrakcji"

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości