|
|
#2401 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
kejti85- zazdroszczę tego początku;-)
ja dopiero wymyśliłam o czym będę pisać i nadal jestem przerażona - porównanie wybranych elementów składni w j. wietnamskim i polskim. Za 2 tyg. mam przynieść konspekt i mieć wybraną literaturę do założenia. Promotor pogania i jest wymagający, ale to dobrze. Niemniej boję się, że nie dam rady. Robię 4 i 5 rok jednocześnie i mam czas na mgr tylko do czerwca a czeka mnie od groma roboty.;/Ech. Wszystkim, którym udało się obronić, od kiedy ostatnio tu zaglądałam serdecznie gratuluję.
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Panie magister, jak to jest? Czy ocena z pracy = ocena na dyplomie? Spotykam się z przypadkami, że jaką otrzymało się ocenę z pracy, to taką wpisują do dyplomu, bez względu na przebieg egzaminu. Oczywiście nie mam tu na myśli osoby kompletnie nieprzygotowane, a przychodzące na egz. Czy też zauważyłyście taką zależność? Czy coś w tym jest?
I jeszcze jedno... Jest tu ktoś studiujący na akademii muzycznej?
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jak przygotowywałyście/przygotowujecie się do obrony?
Moja już w środę, a mój promotor na pyt jak będzie przebiagała ta (przeklęta) obrona tylko się uśmiechną i stwierdził, że to tylko formalność i nie ma się co stresować..wryyy mnie już brzuch boli na samą myśl! Przeczytałam moją pracę już z 5 razy chyba i nie wiem co dalej..ech tak to jest jak się zostawia wszytsko na ostatnią chwilę, w moim przpadku zajęcia skończone 2 lata temu
|
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ocenę na dyplomie składa się : 60% - średnia ze studiów 20% ocena obrony 10% ocena z egzaminu mgr (jeżeli taki masz) 10% ocena z pracy Tak było u mnie na AGH, jest na UJ czy PK i innych krakowskich uczelniach. Myślę, że te % mogę się nieznacznie różnić na uczelniach ale na pewno jest to jakiś polski wyznacznik! Cytat:
Przed obrona ok. 1-2 miesięcy miałam egz mgr pisemny i na niego się przygotowywałam. Na obronie miałam pytania od komisji odnośnie pracy, nie znałam ich wcześniej bo nie znałam ani przewodniczącego komisji ani recenzentki, natomiast promotorka powiedziała mi, że mam się nie martwić ![]() Pytania rzeczywiście dotyczyły mojej pracy. Jeżeli znasz swoją prace, pisałaś ją sama i orientujesz się w temacie to nie ma się co martwić!! Głowa do góry, powodzenia i napisz jak będziesz po
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie,
zaczynam zmagania z pisaniem mgr. potrzebuję materiałów o wolontariacie, może wesprzecie mnie materiałami?
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Moja praca nad mgr ruszyła od wczoraj na dobre. Jak na razie zbieram literaturę i dużo czytam - bo temat dla mnie zupełnie nowy
Do końca tygodnia mam przygotować szczegółowy konspekt, z datami dokładnymi - kiedy pilotaż, badania, rozdziały będą napisane, yhymm Jak się zacznie jakoś idzie, ogrom materiału przeraża, i w większości to chaotyczne informacje jak na razie, no ale samo się nie zacznie |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
ja czekam na spotkanie w Centrum Wolontariatu,
biblioteki obskoczyłam jedną książkę mieli - masakra!
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
Ja znalazłam kilka ciekawych książek w antykwariatach, szukam na allegro (antykwariaty tam wystawiają często), potem idę na miejsce i kupuje
no i internet, niezastąpione źródło informacji
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciężko zabrać się do pisania, aura za oknem nie nastraja do wysiłku intelektualnego. Jak Wam idzie, dziewczyny? Proszę o solidnego motywującego kopniaka
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja broniłam się na początku lipca, zaraz po otrzymaniu wyniku z pisemnego egzaminu mgr, natomiast połowa mojej grupy do tej pory się męczy z pisaniem mgr... Jeżeli u Was są takie przeliczniki to nie mogą dawać Wam innych ocen na dyplomie wg. własnego uznania.
|
|
|
#2411 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluje Justysia 171 determinacji! Zgadzam się z Tobą lepiej się zmobilizować i mieć to z głowy |
|
|
|
|
|
#2412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Dzwoniła przed chwilką moja promotorka, wygląda na to że w piątek będę mieć w łapkach moje narzędzie badawcze. W temacie już jestem sporo oczytana. Jakoś czuję że powolutku to rusza do przodu - miłe uczucie (tak jeszcze apropo motywacji ).
|
|
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie nie płaci się za przedłużenie terminu, do tej pory ludzie piszą i piszą, z tego co wiem mają czas do grudnia a co potem to nie wiem
|
|
|
#2414 |
|
Raczkowanie
|
plan pracy mam, wiekszosc materialow tez, gorzej z pozycjam ksiazkowymi- nadal szukam.
dziewczyny czy ktoras moze mi wyjasnic o co chodzi z ta czescia pracy?? moj II rozdzial ma byc zarysem metodologicznympracy : 2.1 Problem badawczy pracy 2.2 metody badan 2.2.1 metody empiryczne 2.2.2 metody statystyczne 2.2.3 metody katrograficzne 2.3 zrodla informacji dodam ze pisze o strukturze przestrzennej i funkcjach miasta hel czy mam sobie wymyslic problem, zrobic ankiety i opisac i wyciagnac wniski?? nie wiem jak sie do tego zabrac, jesli ankieta, to jaki problem, ile pytan , jakie?? pomocy |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, od razu lepiej człowiekowi, kiedy ma świadomość, że nie tylko on teraz sobie siedzi - jednym okiem w komputerze, drugim w książce... i się męczy
. Jestem w trakcie pisania części teoretycznej, a w między czasie przeprowadzam też badanie. Mam nadzieję, że się wyrobię ze wszystkim. A jak już odbiorę dyplom... ech... .bartosia, na te wszystkie pytania powinien odpowiedzieć Twój promotor. A z tego względu, że każdy z nich ma swoje wymagania względem pracy. Poszperaj też w necie, wgryź się w temat i działaj . Dopóki nie usiądziemy, nie zaczniemy czytać i myśleć, to często czujemy się bezradni. A więc do roboty .
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
jutro mam seminarium, na które mam przyjść z tematem mojej pracy, a ja ani tematu nie mam ani chęci żeby go sobie odnaleźć/stworzyć
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
bartosia zastosuj obserwacje zamiast ankiety
najlepiej obserwacje niestandaryzowana mozesz tez przeprowadzic wywiac czyli tak ulozyc pytania, zeby Ci byly potrzebne do pracy i sama sobie na nie odpowiedziec a podczepic, ze ktos jakis tam dyr czy ktos tam inny odpowiedzial Ci na nie ja tak zrobilam i bylo dobrze mialam obserwacje i wywiad
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, musze sie Wam wygadać, bo zwariuje zaraz;/ ciagle sie stresuje moja praca magisterska, nie ma minuty w ciagu dnia zebym o tym nie myslała
najgorsze, ze to rzutuje na moje relacje z otoczeniem, ze znajomymi podobnie bylo przy maturze, ostatnia klasa liceum to byl koszmar az do maturymacie jakies rady na stres zwiazany z praca magisterska?
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2420 |
|
Raczkowanie
|
hmmm z tym wywiadem i obserwacjami to nieglupi pomysl
musze chyba faktycznie poczytac w necie na ten temat i cos wymyslec.dzieki dziewczyny za podpowiedz |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2422 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!
. Już mam dość tego głazu wiszacego nad głową.Chciałabym mieć to już za sobą, ale jednocześnie nie robię tyle ile powinnam, aby tak było. A im dłużej zwlekam tym jest gorzej i trudno o mobilizację
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Wpadłam się tylko pochwalić, że 28 października obroniłam się na 5!!! Myślałam, że padne trupem ze stresu, ale udało się! Promotor okazał się świetny, a na dodatek zaproponowował doktorat! Mam nad czym myśleć.
Wszystkim piszącym życzę wiele wytrwałości i ciągłej WENY. Satysfakcja ogromna. Powodzenia!
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teleskop jak pisałam pracę to też myślałam niemal wyłącznie o tym, to chyba po prostu tak bywa
|
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, ja sie tez zmagam z praca mgr...ale nie moge za nic w swiecie wymyslic tematu. tzn wiem juz jaki obszar, troche literatury przeczytanej,ale zupelnie pomyslu nie mam na hipoteze. obszar to intuicja, myslenie konstruktywne, intuicyjnyvs. racjonalny system myslenia.
mam zupelna puste w glowie;( |
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
A ja skończyłam pisać część teoretyczną i zabieram się za metodologę
. Motywacją jest dla mnie to, że nudzą mnie już studia, nudzą dojazdy na zajęcia, w jedno i to samo miejsce i nudzą ludzie (niestety, na moim roku nie ma zgranego towarzystwa), więc chcę je zakończyć o czasie .
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a możecie mi wyjaśnić jak to jest z tym systemem plagiat. Jest możliwe, że napiszemy pracę samodzielnie, ale na temat wielokrotnie już wcześniej poruszany, a ten system uzna naszą pracę za plagiat? Jak to w ogóle działa?
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli napiszesz pracę samodzielnie, to nie ma takiej opcji, żeby okazała się plagiatem... Ile jest książek o jednej tematyce?
|
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
A ja obroniłam się tydzień temu
Pisałam na temat środków przymusu bezpośredniego używanych przez Policję
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja się nie mogę zebrać znów |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

Do końca tygodnia mam przygotować szczegółowy konspekt, z datami dokładnymi - kiedy pilotaż, badania, rozdziały będą napisane, yhymm

Gratuluje Justysia 171 determinacji! Zgadzam się z Tobą lepiej się zmobilizować i mieć to z głowy
.
. Już mam dość tego głazu wiszacego nad głową.Chciałabym mieć to już za sobą, ale jednocześnie nie robię tyle ile powinnam, aby tak było. A im dłużej zwlekam tym jest gorzej i trudno o mobilizację