Wszystko o Oriflame cz. III - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 16:31   #4411
e0b2f6ed679ded97207c82a698bbac76568d6c1c
Konto usunięte

Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III

Treść usunięta
e0b2f6ed679ded97207c82a698bbac76568d6c1c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:20   #4412
madziula0605
Zakorzenienie

hej

zastanawiam sie nad zostaniem konsultantką Oriflame czy tu moge sie dowiedziec jakis info na temat warunkow, opłat, umowy, zarobków itp ??

madziula0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:50   #4413
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez madziula0605 Pokaż wiadomość
hej

zastanawiam sie nad zostaniem konsultantką Oriflame czy tu moge sie dowiedziec jakis info na temat warunkow, opłat, umowy, zarobków itp ??
Jasne, znajdziesz tu ekspertki
A możesz napisać więcej o sobie? W jakim towarzystwie się obracasz, czy miałabyś potencjalnie dużo klientek, czy wolałabyś nie skupiać się na zamówieniach, tylko rekrutować nowe osoby? Co sądzisz o kosmetykach Oriflame?
Stary 2009-11-07, 19:00   #4414
madziula0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jasne, znajdziesz tu ekspertki
A możesz napisać więcej o sobie? W jakim towarzystwie się obracasz, czy miałabyś potencjalnie dużo klientek, czy wolałabyś nie skupiać się na zamówieniach, tylko rekrutować nowe osoby? Co sądzisz o kosmetykach Oriflame?
mam 22 lata studiuje zaocznie. bezrobotna jestem aktualnie wolalabym sie skupiac na zamowieniach, ewentualnie przy okazji ludzi rekrutowac
jak mialam 14 lat o bylam konsultantka orifalem ale niezabardzo mi szlo, chyba bylam za mloda a poza tym kosmetyki byly chyba drozsze
jesli chodzi o otaczajacych mnie ludzi to :
- starzy znajomi
- kolezanki ze studiow
- znaomi znajomych
- rodzina

bardzo dawno nie uzywalam nic Oriflame myslalam ze sa drogie i nawet nie ogladalam katalogu

konkretni interesuje mnie
ile moge zarobic?
na ile podpisuje sie umowe i ile trzeba zaplacic wpisowego?
co dostaje na wstepie (jakis pakiet startowy czy coos ? ) ?
co z paczka, czy za nia place?

Stary 2009-11-07, 19:25   #4415
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
mam 22 lata studiuje zaocznie. bezrobotna jestem aktualnie wolalabym sie skupiac na zamowieniach, ewentualnie przy okazji ludzi rekrutowac
jak mialam 14 lat o bylam konsultantka orifalem ale niezabardzo mi szlo, chyba bylam za mloda a poza tym kosmetyki byly chyba drozsze
- starzy znajomi
- kolezanki ze studiow
- znaomi znajomych
- rodzina

bardzo dawno nie uzywalam nic Oriflame myslalam ze sa drogie i nawet nie ogladalam katalogu

ile moge zarobic?
zerknij do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67775
jest dość krótki, a na pewno znajdziesz tam dużo informacji na początek, a z resztą wątpliwości zgłoś się do nas ;D

Dziewczyny, a stosujecie karty stałego klienta? Czy potem jej posiadacz wybiera sobie totalnie dowolny produkt z oferty za określoną kwotę, czy np. zaopatrujecie się w zapas nagród (choćby z ulotek promocyjnych) i oferujecie którąś z nich? Na karcie jest napisane "wybór należy do Ciebie" (tzn do klienta), ale to się niekoniecznie może opłacać jak to wygląda u Was?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:34   #4416
perfectbeauty
Raczkowanie

Cytat:
- starzy znajomi
- kolezanki ze studiow
- znaomi znajomych
- rodzina

ile moge zarobic?
Im więcej zamówień tym więcej zarabiasz, ja np. 100pkt- mniej więcej 30zł.
Z umową to nie jest tak, że podpisujesz na jakiś czas, zanika Twoja praca konsultantki, gdy nie składasz zamówień prze określony czas Wpisowe to zależy kiedy wchodzisz w oriflame, jeśli nie ma żadnych "promocji" na to płaci się 19zł, jesli są 1zl. JEsli uzbierasz 100pkt przy każdym zamówiniu(co katalog) nie płacisz żadnych dodatkowych opłat

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
zerknij do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67775
jest dość krótki, a na pewno znajdziesz tam dużo informacji na początek, a z resztą wątpliwości zgłoś się do nas ;D

Dziewczyny, a stosujecie karty stałego klienta? Czy potem jej posiadacz wybiera sobie totalnie dowolny produkt z oferty za określoną kwotę, czy np. zaopatrujecie się w zapas nagród (choćby z ulotek promocyjnych) i oferujecie którąś z nich? Na karcie jest napisane "wybór należy do Ciebie" (tzn do klienta), ale to się niekoniecznie może opłacać jak to wygląda u Was?
własnie też jestem ciekawa.. jak to jest z tą kartą klienta, jak wygląda ?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Mam jeszcze takie pytanie; ile tych zestawów z pierwszej strony można zamówić w jednym zamówieniu ?
perfectbeauty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:06   #4417
Malla
Nie depcze krokusów

Madziula0605 - wpisowe jest niskie (19 zł lub 1 zł w promocji), przedłużane automatycznie co rok, jeśli przez ten czas zostanie złożone co najmniej 1 zamówienie. Zwrot opłaty wpisowej następuje, gdy masz duże pierwsze zamówienie (200 pp.). Dla mnie jest bardzo ważne, że nie ma obowiązku zamawiania co katalog!

Nie ma niestety bezpłatnych pakietów startowych, na początku można zamówić zestaw próbek w niższej cenie. Możesz przejść przez bardzo fajny program "Witamy", w którym po uzyskaniu 100 pp. przez 3 pierwsze katalogi (co 3 tygodnie, ok. 200 zł za zamówienie) można dostać coś fajnego, np. solidny kuferek. W przypadku nowości często dołączana jest bezpłatna próbka do zamówienia.

Warto poznać osoby z Twojej grupy (czyli powyżej Ciebie w hierarchii), gdyż od nich możesz kupować taniej próbki i katalogi (60 gr zamiast 1 zł). W filiach też często w trakcie trwania katalogu jest wyprzedaż i można kupić katalogi taniej, przy czym i tak najlepiej zbierać zamówienia jeszcze zanim zacznie obowiązywać, aby już pierwszego dnia złożyć zamówienie. Polecam nie zapisywać się przez internet, tylko zapisać się pod kogoś znajomego lub przejść się osobiście do siedziby i poznać tę osobę - na pewno przyszłą konsultantkę osaczy grono chętnych sponsorek. Od sponsora wiele zależy, jest źródłem wiedzy i może Ci pomagać, np. jeśli niewiele Ci brakuje do kolejnego progu punktowego, jeśli będziesz chciała zamówić coś dalej lub wkręcić się do jakiejś akcji promocyjnej.

Przesyłka jest płatna, gdy w danym katalogu masz mniej niż 100 pp. nawet jeśli odbierasz bezpośrednio w filii. W strukturze istnieją oprócz filii "biura regionalne" działające na nieco innych zasadach, w których również możesz odbierać paczki i jeśli masz mniej niż 100 pp. aby uniknąć dodatkowej opłaty 8 zł można zamówić dostepny na odpowiedniej liście produkt - lista jest krótka, ale ceny naprawdę zachęcające. Możesz zrobić jedno zamówienie w trakcie katalogu na 150 pp. a drugie na 1 pp. i nie zapłacisz za przesyłkę za to drugie.

Ile się zarabia? To zależy, jak działasz - czy robisz tylko zamówienia, czy wprowadzasz innych. Najwięcej zarabia się, tworząc grupę, ale wymaga to też więcej czasu i poświęceń. Im wyższe zamówienie, jeśli załapiesz się na odpowiedni próg, masz dodatkową zniżkę o odpowiedniej wartości procentowej. Kupowane kosmetyki sprzedaje się wg katalogu z 30-procentową marżą.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2009-11-07 o 20:11
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 20:22   #4418
Tysia1907
Zadomowienie

dziewczynkiiiiii, S8 jest w brakach;/ a mam zamownienie na zestaw S8, co prawda ma inny kod bo to kod calego zestawu, i pytani brzmi czy on bedzie na brakach czy bedzie dsotepny z racji ze to w tym sestaiw i wogle;/
Stary 2009-11-07, 23:18   #4419
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfectbeauty Pokaż wiadomość

własnie też jestem ciekawa.. jak to jest z tą kartą klienta, jak wygląda ?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Mam jeszcze takie pytanie; ile tych zestawów z pierwszej strony można zamówić w jednym zamówieniu ?
o jakim zestawie mówisz?

co do kart to mam kilka egzemplarzy i wyglądają one w ten sposób, że jest tam 10 pozycji, gdzie należy wpisać zakupione przez klienta produkty. Wówczas 11. rzecz jest gratis. Cenę prezentu ustala konsultant wpisując w odpowiednie miejsce procent, który będzie wyliczany od sumy cen tych 10 zakupionych produktów. Jak już napisałam jest tam zdanie "wybór należy do Ciebie" i chciałam dowiedzieć się, jak Wy to rozwiązujecie. Czy dajecie klientowi wybór ograniczony do kilku produktów, które posiadacie, czy ma całkowicie wolną rękę?

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 23:21   #4420
Kajula
Raczkowanie

tez mnie to ciekawi, bo rowniez mam zamowienie na zestaw :/ wkurze sie okrutnie jak bedzie w brakach, bo to ma byc prezent na 6.12 no i moj nowy klient...

Zapuszczam włosy
Kajula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 01:58   #4421
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kacha17 Pokaż wiadomość
na przykład gdybym ja była klientką nie konsultantką, taki argument by do mnie nie przemawiał
To był argument pierwszy lepszy wyjęty z rękawa Argumenty dobiera się różne w zależności od tego, z jaką Klientką rozmawiamy
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:24   #4422
kajdulka
Raczkowanie

Cześć Dawnoooo mnie tu nie było. Czy możecie mi powiedzieć czy jest jeszcze ten program z hologramami? Jeśli tak to co mogę 'dostać' zaczynając zbierać je od k.16?
kajdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:39   #4423
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajdulka Pokaż wiadomość
Cześć Dawnoooo mnie tu nie było. Czy możecie mi powiedzieć czy jest jeszcze ten program z hologramami? Jeśli tak to co mogę 'dostać' zaczynając zbierać je od k.16?
W kat 16 rusza nowy program lojalnościowy. Nagrody to wyboru to: zestaw Delight, zestaw Deep Impact lub zielony toster Oriflame.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 10:56   #4424
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfectbeauty Pokaż wiadomość
Im więcej zamówień tym więcej zarabiasz, ja np. 100pkt- mniej więcej 30zł.
Z umową to nie jest tak, że podpisujesz na jakiś czas, zanika Twoja praca konsultantki, gdy nie składasz zamówień prze określony czas Wpisowe to zależy kiedy wchodzisz w oriflame, jeśli nie ma żadnych "promocji" na to płaci się 19zł, jesli są 1zl. JEsli uzbierasz 100pkt przy każdym zamówiniu(co katalog) nie płacisz żadnych dodatkowych opłat
Tak naprawdę, jeśli zrobisz 100 pkt. nie zamawiając nic dla siebie, to jest ok. 70 zł różnicy .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:33   #4425
perfectbeauty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Tak naprawdę, jeśli zrobisz 100 pkt. nie zamawiając nic dla siebie, to jest ok. 70 zł różnicy .
właśnie nic dla siebie, a ja przy każdym zamówieniu mam połowe dla
siebie i rodziny po cenach dla konsultantki

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
o jakim zestawie mówisz?

co do kart to mam kilka egzemplarzy i wyglądają one w ten sposób, że jest tam 10 pozycji, gdzie należy wpisać zakupione przez klienta produkty. Wówczas 11. rzecz jest gratis. Cenę prezentu ustala konsultant wpisując w odpowiednie miejsce procent, który będzie wyliczany od sumy cen tych 10 zakupionych produktów. Jak już napisałam jest tam zdanie "wybór należy do Ciebie" i chciałam dowiedzieć się, jak Wy to rozwiązujecie. Czy dajecie klientowi wybór ograniczony do kilku produktów, które posiadacie, czy ma całkowicie wolną rękę?

chodzi mi o zestaw świąteczny, który można zamówić za 19,90 przy zakupie 99zł z tego katalogu. "GWIAZDKA Z BAJKI"
perfectbeauty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 12:09   #4426
Malla
Nie depcze krokusów

Eflinka - to fakt, słowa trzeba dostosowywać do rozmówcy
Stary 2009-11-08, 12:59   #4427
bernatunia
Raczkowanie

A zauważyłyście dziewczyny, że od samego poczatku obowiązywania katalogu 15 nie były wogóle uzupełniane braki Zastanawiające co nie ?
Ciekawe jak to będzie. Może specjalnie nie uzupełniają.

bernatunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:14   #4428
MadameButterfly6
BAN stały

Zrobilam zamowienie w piatek i odp mi, ze około poniedzialku kosmetyki powinny byc do odebrania. Czy dostane na maila jakas wiadomosc, ze kosmetyki juz sa do odebrania czy bede musiala tam chodzic sama i sie dopytywac czy juz sa?
MadameButterfly6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:56   #4429
Tysia1907
Zadomowienie

dziewczyny ponawiam pytanie o zestaw S8,
oraz posaidam nowe....gdzie jest na stronie ori zakłdka z nowosciami....tam co bylo w formie pdf i w prezentacji w power poincie, bo tam gdzie dostychczas to bylo znikło;/ czy jest to gdzies przeniesione czy ja sobie znalesc nie moge??
Stary 2009-11-08, 14:01   #4430
Egzystencjalna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tysia1907 Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanie o zestaw S8,
oraz posaidam nowe....gdzie jest na stronie ori zakłdka z nowosciami....tam co bylo w formie pdf i w prezentacji w power poincie, bo tam gdzie dostychczas to bylo znikło;/ czy jest to gdzies przeniesione czy ja sobie znalesc nie moge??
Wejdź w Informacje później w wirtualne,następnie Nowości 2009 i powinno Ci sie wyświetlić
Egzystencjalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 14:03   #4431
MadameButterfly6
BAN stały

Dziewczyny znowu mam problem... Przyszlo mi zamowienie na maila i nie odliczyli tam 20 zl rabatu jaki powinnam miec.... Czy mam im zwrocic uwage przy odbiorze paczki?

Jesli zaznaczylam opcje "na kredyt" to nie musze placic przy odbiorze w biurze tak? Jesli tak, to jak mam pozniej zaplacic? Czy moge przyjsc do biura innego dnia i zaplacic w kasie? Czy moge zrobic przelew na konto?

Czemu doliczaja mi oplate za katalogi za 2zl skoro ich wcale nie zamawialam? Kupuje od swojej sponsorki za 60gr i nie widze sensu wydawania 2zl na 2 katalogi, ktore sa mi zbedne...

I jeszcze... Zamowilam torebki papierowe i wyskoczylo mi, ze sa w brakach... Nie mam w co zapakowac klientkom kosmetyków

Licze na Wasza pomoc, z gory dziekuje i przepraszam, ale jestem nowa i niewiele jeszcze wiem...
Stary 2009-11-08, 14:10   #4432
Egzystencjalna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MadameButterfly6 Pokaż wiadomość

Jesli zaznaczylam opcje "na kredyt" to nie musze placic przy odbiorze w biurze tak? Jesli tak, to jak mam pozniej zaplacic? Czy moge przyjsc do biura innego dnia i zaplacic w kasie? Czy moge zrobic przelew na konto?

Czemu doliczaja mi oplate za katalogi za 2zl skoro ich wcale nie zamawialam? Kupuje od swojej sponsorki za 60gr i nie widze sensu wydawania 2zl na 2 katalogi, ktore sa mi zbedne...

I jeszcze... Zamowilam torebki papierowe i wyskoczylo mi, ze sa w brakach... Nie mam w co zapakowac klientkom kosmetyków
Jeśli zamawiasz w opcji na kredyt to płacisz przelewem,
co do katalogów to jeden katalog się dostaje gratis a dwa są po złotówce i to jest tak jakby z góry narzucone.
A zamiast torebek papierowych możesz kupić reklamówki Oriflame. Napewno będą się lepiej prezentowały od tych papierowych torebek.. przynajmniej to jest moje zdanie.
Egzystencjalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 14:44   #4433
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny znowu mam problem... Przyszlo mi zamowienie na maila i nie odliczyli tam 20 zl rabatu jaki powinnam miec.... Czy mam im zwrocic uwage przy odbiorze paczki?
Na necie tego nie wiadać, ale na papierowej fakturze będziesz mieć odliczony rabat, więc spokojnie.

Cytat:
Na zapłatę masz 14 dni. Najlepiej zapłacić przelewem, można na poczcie ale wtedy długo idzie.

Cytat:
Katalogi za 2 zł są automatycznie wrzucane do koszyka, ale można je usunąć! jednak jeśli od razu nie zamawiasz tylko sprawdzasz czy wszystko dostępne pojawią się w koszyku znowu i znów trzeba je usunąć.

Aby usunąć katalogi należy w weryfikacji zamówienia dać na "zobacz oczekujące"i tak je sobie odhaczyć.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:37   #4434
kasiencja
Pani Buka

Co do tych 'oczekujących'... nie wyświetla mi się tam woda Signature oczekująca z poprzedniego katalogu (tj 14), w brakach niby jej nie ma, czy jest jakakolwiek szansa że ją dostanę?

a gdy chcę dodać do koszyka na nowo (nawet w standardowej cenie) to wyświetla się "nie może być sprzedany" co prawda mam na koncie pustą niezapłaconą fakturę, ale obiecali mi że ją usuną w ciągu paru dni no i zamówienia normalnie mogę składać, więc nie rozumiem...

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2009-11-08 o 15:41
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:44   #4435
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez bernatunia Pokaż wiadomość
A zauważyłyście dziewczyny, że od samego poczatku obowiązywania katalogu 15 nie były wogóle uzupełniane braki Zastanawiające co nie ?
Ciekawe jak to będzie. Może specjalnie nie uzupełniają.
Może za dużo osób osiągało wyższe pułapy punktowe i w ten sposób chcą obniżyć awanse
Nie dociera do mnie tłumaczenie, że braki są spowodowane przygotowywaniem katalogów rok wcześniej albo popularnością produktów w Chinach (nie podoba mi się wyśmiewanie Chińczyków przy okazji, tak jakby połykali każdą tandetę z Europy). Wręcz przeciwnie, bardziej mnie to dziwi.

Żel stymulujący do nóg jest w brakach regularnie od czerwca. Moja koleżanka raz się wbiła w zamówienie, gdy nie był, ale wieczorem tego dnia już mi się nie udało. Rozumiem, że w danym katalogu może coś mieć duże wzięcie, czego można nie przewidzieć (z odrobinką ironii dodam, że baaardzo "trudno" przewidzieć, że dobrze będzie się sprzedawać rzadko dostępna, zawsze rozchwytywana woda perfumowana...). Przecież od tego czasu można zwiększyć produkcję lub przenieść nadmiar z innego magazynu.

Cytat:
Zrobilam zamowienie w piatek i odp mi, ze około poniedzialku kosmetyki powinny byc do odebrania. Czy dostane na maila jakas wiadomosc, ze kosmetyki juz sa do odebrania czy bede musiala tam chodzic sama i sie dopytywac czy juz sa?
Oriflame trzyma się terminu z dostawy, który wyświetlił przy składaniu zamówienia. Nie dostaniesz żadnego potwierdzenia, po prostu idziesz i masz.
- Rabat odliczany jest dopiero na fakturze, nie przy zamówieniu, nie przejmuj się.
- Mimo wybrania opcji "na kredyt" możesz przy odbiorze od razu zapłacić w kasie.
- Katalogi usuwaj z "oczekujących" za każdym razem, jak wchodzisz w koszyk. Jest tam też info o produktach, które są w koszyku, bo w poprzednim zamówieniu były w brakach. Zresztą zanim zatwierdzisz zamówienie, to widzisz, co się w nim znajduje, więc warto listę przeglądnąć. Ja również usuwam karnet na hologram, druk zamówienia, biuletyn i różne pierdołki, które tylko marnują gałęzie drzew.
Stary 2009-11-08, 16:01   #4436
MadameButterfly6
BAN stały

dzieki dziewczyny

Jeszcze odnosnie tych torebek to jesli np. dzisiaj zamowie sobie te foliowe, to one automatycznie beda dodane do zamowienia ktore bedzie do odebrania w poniedzialek czy beda zamowione osobno i bede musiala na nie czekac kolejne kilka dni?
Stary 2009-11-08, 16:06   #4437
rypka85
Zakorzenienie

Dziewczyny Ponawiam pytanie.Jaki zapach ma ten zestaw kosmetykow Gwiazdka z bajki?????
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 16:25   #4438
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Jeszcze odnosnie tych torebek to jesli np. dzisiaj zamowie sobie te foliowe, to one automatycznie beda dodane do zamowienia ktore bedzie do odebrania w poniedzialek czy beda zamowione osobno i bede musiala na nie czekac kolejne kilka dni?
Osobno.
Stary 2009-11-08, 16:49   #4439
revontulet_
Zadomowienie

GG do revontulet_

Dziewczyny, dajcie już spokój z tymi brakami. Od wielu wielu lat braki były, są i pewnie będą, a mimo tego wielu ludzi odniosło w Oriflame sukces. A wiecie dlaczego? Bo nie narzekali na nie, tylko mimo przeciwności szli dalej. Zamiast danego produktu proponowali klientowi inny. A narzekanie na nie na tym forum tylko je zaśmieca, jeśli macie pretensje do firmy, to ślijcie je tam.
Gdy idziecie do sklepu, nawet spożywczaka, zawsze dostajecie to, co chcecie? Czy też czasem słyszycie od ekspedientki: przykro mi, ale się skończyły?
Często słyszę w obuwniczym: przykro mi, tego numeru już nie mamy.
I jakoś nie robię z tego powodu rabanu na prawo i lewo ani nie wysyłam listów z pogróżkami do kierownika Trudno, nie te buty, to inne.

A propos kalendarzy, bo ktoś pytał Mam aktualny kalendarz książkowy. Wykonanie jest naprawdę solidne, kalendarz ładnie się prezentuje i nadaje się nawet na prezent (jedyne, co go odróżnia od innego kalendarza, tzn. z innej firmy, to napis Oriflame i wkładka "Ważne informacje" z numerami telefonów, adresami oddziałów i filii itp. + zdjęcie jakiegoś kosmetyku, np. w tym roku to Enigma). Każdy dzień ma osobną stronę i podział na godziny (oprócz sobót i niedziel). Przed każdym miesiącem jest terminarz miesięczny. Po zakończeniu kartek kalendarza mamy jeszcze zbiór ciekawych informacji, jak to w kalendarzach bywa, np. jednostki miar, numery kierunkowe itd. Są też plany największych polskich miast (niestety mało szczegółowe ), miejsce na telefony i adresy. Jest też skrócony terminarz na 2010 rok. Polecam, naprawdę świetne wykonanie i przyjemnie się go użytkuje

revontulet_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 17:11   #4440
madziula0605
Zakorzenienie

wiem, że to wątek o Oriflame ale mam pytanie na temat Avon :

jak jest z zamowieniami za ile trzeba zamowic żeby była przesyłka za darmo ?
i ile ja mam z tego dla siebie pieniedzy??

bo wiem, że w Oriflame jest tak, że:
- od 100 pp przesylka gratis
- 30 % marży od kazdego produktu dla mnie

i chodzi mi o porównanie z Avon

b chce zostac konsultantka ale nadal nie wiem ktorej z tych firm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości