Aparaty ortodontyczne cz. VII :) - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 11:22   #3961
marta19xx
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)

Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Nie, ja mam zamkni na wszystkich zebach, wiec nie bedzie mi nic usuwać. Ja muszę 4 ósemki usunąć chirurgicznie, bo jeszcze nie zaczęły nawet rosnąć. W mojej buzi wszystkie ósemki się ustawiają pod takim kątem, że rosną mi skosem na moje zęby, czyli jakby wyszły to wszystko by mi się spowrotem stoczyło.
ehh czyli cala przyjemnosc przed Toba.. Ja mam tylko jedna oseme do dlutowania a i tak boje sie jak cholera, choc jak przeczytalam chyba z milion razy na watku o wywrywaniu osemek, strach ma wielkie oczy

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
ale jak ktoś jest perfekcjonistą to chciałby, żeby wszystko było idealne
dokładnie !!
Stary 2009-11-07, 11:57   #3962
mclilu
Rozeznanie

Blondi2989, Śmiechotka nie martwcie się! zawsze może być gorzej
Ale 8 styczczen doć późno Ci tą wizytę wyznaczyła!
A tak w ogóle to mogłybyście częściej nas odwiedzać

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez bartholomew Pokaż wiadomość
ok, minal drugi dzien, prawa strona zebow boli jak chorera. w dodatku gdzies tam na koncu wystaje mi jakies go/wno, ktore rani moje policzki. gosciowa dala mi jakis wosk, niby do złagodzenia ostrych koncowek, ale nie dosc, ze nie potrafie go wcisnac na sam koniec zebow, to jeszcze co chwile spada ._. chyba bede musial sie zapisac jakos wczesniej, bo do nastepnej wizyty, czyli na 7 stycznia, na pewno nie wytrzymam
A nie mówiłam - od razu po założeniu nie ma sie co cieszyć, że nie boli
Musisz podjechac do orto żeby przycieła ci drucik na końcu - pewnie zostawiła za długi, a tam ciężko pomóc sobie nawet woskiem!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 12:39   #3963
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Otóż to Ale jak ktoś jest perfekcjonistą to chciałby, żeby wszystko było idealne
A jak tam na studiach?
Orto stwierdziła, że z umysłami ścisłymi się najgorzej współpracuje, bo u nas wszystko musi być co do milimetra i prawie jak od linijki.. Taa..
A na studiach? Poziom wysoki, ludzie cudowni, wojsko przystojne, chyba znalazłam swoje miejsce i szczęście..
Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
Blondi2989, Śmiechotka nie martwcie się! zawsze może być gorzej
Ale 8 styczczen doć późno Ci tą wizytę wyznaczyła!
A tak w ogóle to mogłybyście częściej nas odwiedzać

Niby dlatego tak późno, bo już wszystko jest w fazie stabilizacji.. Dostałam wczoraj mega grube druty, które ledwo powłaziły w zamki.. Strasznie mi się to wszystko nie podoba.. A i dostałam skierowania na wyzbycie się górnych zalążków 8ek.. Skoro nie mam już dołu, to na co mi góra.. Z tym się akurat zgadzam :P.

Skarbie, ja Was bardzo często podczytuje jak tylko mam czas, ale się nie udzielam, bo mało kto o mnie tu pamięta, a poza tym czyste lenistwo

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:06   #3964
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
A na studiach? Poziom wysoki, ludzie cudowni, wojsko przystojne, chyba znalazłam swoje miejsce i szczęście.. [/COLOR]
Poprostu czad korzystaj z chwili bo szybko minie - normalnie pozazdrościć ... jak ja bym się chętnie z Tobą zamieniła i wróciła na studia....
Cytat:
Skarbie, ja Was bardzo często podczytuje jak tylko mam czas, ale się nie udzielam, bo mało kto o mnie tu pamięta, a poza tym czyste lenistwo
Z tym lenistwem to mogę się zgadzić
....ale co do pamięci o Tobie kogo jak kogo ale Ciebie starsze forumowiczki pamiętają najlepiej ( a nas jeszcze tu dużo )
In my time of need
Stary 2009-11-07, 13:15   #3965
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Poprostu czad korzystaj z chwili bo szybko minie - normalnie pozazdrościć ... jak ja bym się chętnie z Tobą zamieniła i wróciła na studia....
Oj, nie przeczę, cudowny okres w życiu.. Nie wiem gdzie, ale przez ostatni miesiąc zgubiłam 6,7kg.. Gnaty sterczą mi niesamowicie, mama z babcią bidują, a ja czuję, że żyję.. Masakra jakaś!
Cytat:

....ale co do pamięci o Tobie kogo jak kogo ale Ciebie starsze forumowiczki pamiętają najlepiej ( a nas jeszcze tu dużo )
W takim razie obiecuję poprawę! Wrzucę nawet jutro fotki zęboli.. Żebyście same zobaczyły, że wiele im brakuje do perfekcji..

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-11-07, 14:06   #3966
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Oj, nie przeczę, cudowny okres w życiu.. Nie wiem gdzie, ale przez ostatni miesiąc zgubiłam 6,7kg.. Gnaty sterczą mi niesamowicie, mama z babcią bidują, a ja czuję, że żyję.. Masakra jakaś!

W takim razie obiecuję poprawę! Wrzucę nawet jutro fotki zęboli.. Żebyście same zobaczyły, że wiele im brakuje do perfekcji..
7 kilosów ? Duuuuużo!!!
Czyżbyś się kochana zakochała

Czekamy na fotki!
In my time of need
Stary 2009-11-07, 14:17   #3967
surykata
Zadomowienie

GG do surykata

Cytat:
Sorry, ale musiałam wyrzucić z siebie ten żal
no nie dziwie Ci sie ze jestes niezadowolona, po to nosimy aparaty zeby miec piekne zabki, tyle kasy sie wyklada to oczekuje ladnych efektow

Cytat:
ok, minal drugi dzien, prawa strona zebow boli jak chorera. w dodatku gdzies tam na koncu wystaje mi jakies go/wno, ktore rani moje policzki. gosciowa dala mi jakis wosk, niby do złagodzenia ostrych koncowek, ale nie dosc, ze nie potrafie go wcisnac na sam koniec zebow, to jeszcze co chwile spada ._. chyba bede musial sie zapisac jakos wczesniej, bo do nastepnej wizyty, czyli na 7 stycznia, na pewno nie wytrzymam

tu macie moje zębole
tez mam z jednej strony za dlugi drut, asystentka mojej orto mi zakladala gumki i druta i tylko z jednej strony go przyciela wiec mam poligon tam gdzie drut mi haczy
najgorzej jest jak sie smieje, musze sie wtedy odwrocic do ludzi tylem i sobie po prostu ten drut z policzka wyciagac
w pon mam wizyte i juz dopilnuje zeby mi to poprawily
Cytat:
Napisane przez Lensky Pokaż wiadomość
Nie, ja mam zamkni na wszystkich zebach, wiec nie bedzie mi nic usuwać. Ja muszę 4 ósemki usunąć chirurgicznie, bo jeszcze nie zaczęły nawet rosnąć. W mojej buzi wszystkie ósemki się ustawiają pod takim kątem, że rosną mi skosem na moje zęby, czyli jakby wyszły to wszystko by mi się spowrotem stoczyło.
mam ta sama sytuacje z osemkami co Ty, ale decyzja w ich sprawie nie jest jeszcze podjeta, sa zablokowane przez siodemki i siedza sobie na ukos łajzy

jeszcze tylko dwa dni do wizyty ciekawe co powie o postepach i czy w ogole powie ta moja milczaca orto
surykata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 14:27   #3968
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
A na studiach? Poziom wysoki, ludzie cudowni, wojsko przystojne, chyba znalazłam swoje miejsce i szczęście..
Cytat:
To znakomicie. Ja też zazdroszczę szczególnie, że ja studiowałam zaocznie i życia studenckiego nie dane było mi doświadczyć.

Cytat:
Cytat:
Nie liczy się ilość tylko jakość I niech nam się Śmiechotna nie wykręca i częściej do nas wpada, bo jak nie to
mclilu już tak nas nie postarzaj

Cytat:

Mi też by się przydało coś zrzucić, a mam takiego listopadowego lenia, że masakra. A mój organizm jedyne czego się domaga to słodycze i sen.
Wrzuć fotki tych swoich ślicznych (nieidealnych) zębów.

Ja już nie mogę się doczekać poniedziałku i pełnego zadrutowania. Udało mi się namówić moją najmłodszą siostrę do aparatu i też w poniedziałek zakłada, więc będzię mi raźniej. Z resztą mój brat też nosi aparat już prawie o roku górny łuk, a od ponad miesiąca dolny, więc jesteśmy rodziną aparaciarzy
Tylko jeszcze jednej siostry nie udało nam się nawrócić, ale pracuję nad tym, bo nad Jej uśmiechem orto też mógłby popracować.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:45   #3969
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Kathy - no to nieźle, dobrze że Cię chociaż pochwalił

Mam do was takie pytanie: jak często macie zmieniane druty, albo podkręcane? Ja na górze miałam wymieniony po 4 miesiącach od założenia i to od razu na bardzo gruby, krawężny. Orto nigdy mi nie podkręca druta, tylko wymienia gumki, łańcuszki i to tyle. Ostatnio pytałam, kiedy wymieni mi ten drut, powiedziała że jeszcze trochę (w sensie że nie tak szybko). Nie żebym się przejmowała
Mi orto przy każdej wizycie zmienia łuk Od czego to zależy cy musi go zmienić czy tylko podkręcić? Słyszałam też, że są różne łuki, ale nie wiem czym one się różnią wizualnie. Podobno ich przekrój może być jest okrągły lub kwadratowy. Wiecie coś na ten temat?

redrose89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:48   #3970
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez redrose89 Pokaż wiadomość
Mi orto przy każdej wizycie zmienia łuk Od czego to zależy cy musi go zmienić czy tylko podkręcić? Słyszałam też, że są różne łuki, ale nie wiem czym one się różnią wizualnie. Podobno ich przekrój może być jest okrągły lub kwadratowy. Wiecie coś na ten temat?
Te okrągłe są cieńsze od tyvh o kwadrqtowym przekroju. Ja mam teraz na górze dwunastkę i wygląda jak włos i jest niesamowicie giętki. Zawsze miałam grube druty - właśnie takie kwadratowe
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:50   #3971
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Dobrze że założyłeś aparat bo Twoje zęby nie są 'przystojne' i zapewne bardzo psują efekt Twojej domniemanej (szkoda że nie dałeś całego zdjęcia to byśmy oceniły) przystojności
hie hie hie

Cytat:
Orto stwierdziła, że z umysłami ścisłymi się najgorzej współpracuje, bo u nas wszystko musi być co do milimetra i prawie jak od linijki.. Taa..
Ja też to czasami słyszę jak się czegoś czepiam, ale na szczęście nie od orto. Tyle, że o ile jak ci ktoś gwoździa krzywo wbije w ścianę to jeszcze nie problem, o tyle jak bulisz grube tysiące na leczenie orto, a ktoś ci wmawia, że jest ok, gdy nie jest, to się można wkurzyć. Lepiej jakby orto powiedziała: "rozumiem co masz na myśli, ale obawiam się, że nie da się zrobić lepiej, żeby nie popsuć gdzie indziej" niż "pitolisz babo, wszystko ok" :P
bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 15:02   #3972
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:

tu macie moje zębole
Dobrze, że założyłes aparat, bo Twoje zęby pozostawiają wiele do życzenia Facet z krzywym zębami niestety nie jest zbytnio przystojny A to na końcu łuku to pewnie rurki lub pierścienie Wosk nie jest trudny do zakładania. Trzeba go w palcach trochę rozgnieść podobnie jak plastelinę i nałożyć do zamek, który Cię obciera A jak to nie pomoże to podejść do orto i się poradzić

Stary 2009-11-07, 15:32   #3973
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Nie liczy się ilość tylko jakość I niech nam się Śmiechotna nie wykręca i częściej do nas wpada, bo jak nie to
Stare ale jare

Cytat:
a już nie mogę się doczekać poniedziałku i pełnego zadrutowania. Udało mi się namówić moją najmłodszą siostrę do aparatu i też w poniedziałek zakłada, więc będzię mi raźniej. Z resztą mój brat też nosi aparat już prawie o roku górny łuk, a od ponad miesiąca dolny, więc jesteśmy rodziną aparaciarzy
Tylko jeszcze jednej siostry nie udało nam się nawrócić, ale pracuję nad tym, bo nad Jej uśmiechem orto też mógłby popracować.[/FONT][/SIZE]
To masz wesoło i chyba dużo raźniej, dookoła tyle drutków
Ja niestety jestem ewenementem w rodzinie i wśród przyjaciół, wszyscy mają piekne uśmiechy!
In my time of need
Stary 2009-11-07, 15:35   #3974
bartholomew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez REDROSE89
Dobrze, że założyłes aparat, bo Twoje zęby pozostawiają wiele do życzenia Facet z krzywym zębami niestety nie jest zbytnio przystojny A to na końcu łuku to pewnie rurki lub pierścienie Wosk nie jest trudny do zakładania. Trzeba go w palcach trochę rozgnieść podobnie jak plastelinę i nałożyć do zamek, który Cię obciera A jak to nie pomoże to podejść do orto i się poradzić
no niestety nikt nie jest doskonały
ta, samo uzywanie wosku nie wydaje sie byc trudne jesli mamy go zalozyc w jakies latwo dostepne miesjce. sytuacja zmienia sie gdy trzeba go wcisnac na sam koniec szczeny, gdzie dochodzi tylk omoj najmniejszy palec i to ledwo - a juz o manewrowaniu w takim zakamarku nie ma mowy

Cytat:
Napisane przez CathyKathy
Dobrze że założyłeś aparat bo Twoje zęby nie są 'przystojne' i zapewne bardzo psują efekt Twojej domniemanej (szkoda że nie dałeś całego zdjęcia to byśmy oceniły) przystojności
na zdjeciu zeby wygladaja marnie, az sie sam zdziwilem, bo jak przegladam sie w lustrze mysli samobojczych na ich widok nie mam. nawet kolezanka spytala sie mnie "po co mi aparat" - moge miec tylko nadzieje, ze nie z grzecznosci ;d
ogolem przerazaja mnie w moich zebach dziwne jedynki ( chodzi o to ze sa niesymetryczne, jedna z nich zaczyna sie nizej, jesli kapujecie o co chodzi ;d) i dwojka maxymalnie nie rowna, nie mam pojecia od czego bo kiedys byla prosta :O
w dolnych zebach to dwojki mi sie cofnely chyba od krzywego zgryzu ale jakos szczegolnie tego nie widac.
w sumie ciesze sie z aparatu, bo w duzym stopniu przykrywa niedoskonalosci i przez to nie rzucaja sie one w oczy.
a zdjecie w sumie moge dac, jesli chcecie, ale nie widac w nim mojego buntowniczego stylu. wyszedlem na nim raczej jak ciota, a wiecej nie chcialo mi sie robic ich samemu sobie, bo smierdzialo to nasza-klasa

Edytowane przez bartholomew
Czas edycji: 2009-11-07 o 16:18
bartholomew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:39   #3975
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
a zdjecie w sumie moge dac, jesli chcecie, ale nie widac w nim mojego buntowniczego stylu. wyszedlem na nim raczej jak ciota, a wiecej nie chcialo mi sie robic ich samemu sobie, bo smierdzialo to nasza-klasa
Chcemy, dodaj

ps. Ile masz lat?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 16:03   #3976
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Czyżbyś się kochana zakochała
Oj tam zakochała.. Po prostu bardzo lubię się z pewnym podchorążym..
Cytat:
Napisane przez surykata Pokaż wiadomość

tez mam z jednej strony za dlugi drut, asystentka mojej orto mi zakladala gumki i druta i tylko z jednej strony go przyciela wiec mam poligon tam gdzie drut mi haczy
najgorzej jest jak sie smieje, musze sie wtedy odwrocic do ludzi tylem i sobie po prostu ten drut z policzka wyciagac
w pon mam wizyte i juz dopilnuje zeby mi to poprawily
Czaaasami dłuższy drut z jednej strony zostawia się, gdy ząbki mają wędrować i 'wyciągnąć' jeszcze odrobinę drutu do przodu. Także to przycięcie z jednej strony mogło być umyślne
Cytat:
To znakomicie. Ja też zazdroszczę szczególnie, że ja studiowałam zaocznie i życia studenckiego nie dane było mi doświadczyć.
'Warszawiacy' z roku zazdroszczą nam, przyjezdnym studenckiego życia na emigracji, bo podobno dopiero wtedy czuję się, że jest się studenciną. Swoją drogą drobna anegdotka. Studenci podobno zawsze kłamią jeżeli mówią: od jutra nie piję, od dziś się uczę, nie dziękuję - nie jestem głodny
Cytat:
Obiecuję poprawę, tylko nie bijcie
Cytat:
Mi też by się przydało coś zrzucić, a mam takiego listopadowego lenia, że masakra. A mój organizm jedyne czego się domaga to słodycze i sen.
Wrzuć fotki tych swoich ślicznych (nieidealnych) zębów.
Nawet nie wiesz ile słodyczy pochłania mój organizm . Ale szadełko jest teraz w modzie! Fotki jutro, bo wzięłam do Bstoku aparat, ale o kablu już nie pomyślałam
Cytat:
Ja już nie mogę się doczekać poniedziałku i pełnego zadrutowania. Udało mi się namówić moją najmłodszą siostrę do aparatu i też w poniedziałek zakłada, więc będzię mi raźniej. Z resztą mój brat też nosi aparat już prawie o roku górny łuk, a od ponad miesiąca dolny, więc jesteśmy rodziną aparaciarzy
Tylko jeszcze jednej siostry nie udało nam się nawrócić, ale pracuję nad tym, bo nad Jej uśmiechem orto też mógłby popracować.
A to całkiem sympatycznie . Moje kuzynki tak polubiły swój aparat, że jedna zadrutowała przyjaciółkę i chłopaka powtarzając im 'Paatrz jakie zęby ma Aga, też tak chcesz, no nie?'
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;15140279]
Ja też to czasami słyszę jak się czegoś czepiam, ale na szczęście nie od orto. Tyle, że o ile jak ci ktoś gwoździa krzywo wbije w ścianę to jeszcze nie problem, o tyle jak bulisz grube tysiące na leczenie orto, a ktoś ci wmawia, że jest ok, gdy nie jest, to się można wkurzyć. Lepiej jakby orto powiedziała: "rozumiem co masz na myśli, ale obawiam się, że nie da się zrobić lepiej, żeby nie popsuć gdzie indziej" niż "pitolisz babo, wszystko ok" :P[/QUOTE]
Bo my baby już takie jesteśmy, wybredne bladziny

Cytat:
Chcemy, dodaj

ps. Ile masz lat?
Jeden toro Ci nie wystarczy flirciaro?

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-11-07, 16:25   #3977
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Oj tam zakochała.. Po prostu bardzo lubię się z pewnym podchorążym..
Szczęściara

Cytat:
Swoją drogą drobna anegdotka. Studenci podobno zawsze kłamią jeżeli mówią: od jutra nie piję, od dziś się uczę, nie dziękuję - nie jestem głodny
Ta... .to stara życiowa prawda! troche mi teskno za czasami jak wpadalismy z kumplem do niego i mama: "moze zrobie wam obiadek?", a my: "nie dziekujemy, nie jestsmy głodni", a po 15 min krzyczy: "chodźcie juz podalam"- i wszystko zawsze wymiecione było

Cytat:
Z ust mi to wyjełaś
CatchyKathy zostaw cos dla nas
In my time of need
Stary 2009-11-07, 16:38   #3978
gabryssiaa
Zakorzenienie

mclilu, sorki za offtopa, tam w lokalizacji świadomie napisałaś Centum czy miało być Centrum?
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:41   #3979
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
[COLOR=Silver]

Ej no! Tylko zapytałam a Wy już swoje Chciałam się zorientować iluletni, bo np na mojej kochanej uczelni nie widziałam jeszcze ANI JEDNEGO faceta z aparatem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 16:48   #3980
majeczka3
Raczkowanie

hey
ciężko w tak obszernych wątkach znaleźć to czego się szuka więc jeśli się powtarzam to sorry. Czy możecie mi polecić jakiegoś ortodonte w Warszawie, który leczy wady zgryzu systemem damona? fajnie by było gdyby to był ktoś sprawdzony
majeczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:04   #3981
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Ej no! Tylko zapytałam a Wy już swoje Chciałam się zorientować iluletni, bo np na mojej kochanej uczelni nie widziałam jeszcze ANI JEDNEGO faceta z aparatem
Tiruru, zapraszam do mnie. U mnie takich dostatek

Cytat:
Szczęściara
Jak zwykle u mnie - to skomplikowane i wcale nie jest łatwo i prosto

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-11-07, 17:15   #3982
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabryssiaa Pokaż wiadomość
mclilu, sorki za offtopa, tam w lokalizacji świadomie napisałaś Centum czy miało być Centrum?
Wyszło przez przypadek ale na upartego tez moze być

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Tiruru, zapraszam do mnie. U mnie takich dostatek
Nigdy takich za wiele wiec moze ja tez wpadne

Cytat:
Jak zwykle u mnie - to skomplikowane i wcale nie jest łatwo i prosto
cala Ty!
Nigdy nie moze byc nudno
In my time of need
Stary 2009-11-07, 17:15   #3983
redrose89
Zadomowienie

GG do redrose89

Cytat:
no niestety nikt nie jest doskonały
ta, samo uzywanie wosku nie wydaje sie byc trudne jesli mamy go zalozyc w jakies latwo dostepne miesjce. sytuacja zmienia sie gdy trzeba go wcisnac na sam koniec szczeny, gdzie dochodzi tylk omoj najmniejszy palec i to ledwo - a juz o manewrowaniu w takim zakamarku nie ma mowy

na zdjeciu zeby wygladaja marnie, az sie sam zdziwilem, bo jak przegladam sie w lustrze mysli samobojczych na ich widok nie mam. nawet kolezanka spytala sie mnie "po co mi aparat" - moge miec tylko nadzieje, ze nie z grzecznosci ;d
ogolem przerazaja mnie w moich zebach dziwne jedynki ( chodzi o to ze sa niesymetryczne, jedna z nich zaczyna sie nizej, jesli kapujecie o co chodzi ;d) i dwojka maxymalnie nie rowna, nie mam pojecia od czego bo kiedys byla prosta :O
w dolnych zebach to dwojki mi sie cofnely chyba od krzywego zgryzu ale jakos szczegolnie tego nie widac.
w sumie ciesze sie z aparatu, bo w duzym stopniu przykrywa niedoskonalosci i przez to nie rzucaja sie one w oczy.
Czekamy na Twoje zdjęcie, aby zobaczyć jak wygląda ten Twój styl buntownika Parę z nas już się tutaj ujawniłoI jeszcze mógłbyś dodać wyraźniejsze zdjęcie Twoich zębów po założeniu aparatu, ale tak żeby było widać też dół

Co do tego obcierania to może Ci po prostu drut za bardzo wystaje i trzeba go przyciąć. Lepiej jak zgłosisz się z tym do orto bo on zrobi to fachowo

Stary 2009-11-07, 17:56   #3984
domiluk
Zadomowienie

Cytat:

jakoś mnie to rozbawiło

domiluk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:09   #3985
rapifen
Zakorzenienie

Heeeej długo mnie tu nie było aparat mam od chyba 20 lipca 2008, więc już trochę minęło wrzucam zdjęcia ku pokrzepieniu serc wszystkim którzy wahają się założyć !:P

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:11   #3986
rapifen
Zakorzenienie

Jo a teraz mam problem, noszę wyciągi... I przez sen sama je sobie wyciągam :/ raz taką maluteńką gumeczkę kurcze średnica 2 mm zdjęłam i została mi na palcu. Obudził mnie okropny ból, krew odpłynęła myślałam że mi palec amputują. Ktoś ma pomysł jak temu zapobiec?? :{

Stary 2009-11-07, 18:20   #3987
gabryssiaa
Zakorzenienie

o kurcze, rapifen, aż się nei chce wierzyć, że to twoje zęby! ;o
piękne są w porównaniu do ich stanu przed założeniem
a co do wyciągów - niestety nie mogę pomóc. Nie mam ich
gabryssiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 18:20   #3988
gorzalkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
Heeeej długo mnie tu nie było aparat mam od chyba 20 lipca 2008, więc już trochę minęło wrzucam zdjęcia ku pokrzepieniu serc wszystkim którzy wahają się założyć !:P
piekne masz zeby !
czy mialas cos wyrywane??

mam do was pytanie wizazanki taki offtopowe lekko. czy na dowod tymczaswoy mnie nie puszcza na lotnisku? mam 20 lat ale wazny dowod tymczaswoy do sierpnia 2010 a chce leciec do anglii w grudniu wiec moga mnie nie puscic na tymczasowy ? przeciez wizualnie sie nie rozni tylko tyle ze normalny jest na 10 a moj na 5 lat
i 2 pytanie czy rezygnujac z biletu i nie robiac odprawy przez neta lub z odprawa to czy linie lotnicze ryanair moga minalozyc jakas kare ?
gorzalkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:25   #3989
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Rapifen, świetnie! Jakie efekty, boskie masz zęby!
Ale przedtem miałaś takie, że aż wstyd się uśmiechnąć ( już takich nie masz więc się nie obrazisz). Ostatnio na moim przystanku wsiadłam a raczej dopchnęłam się jak sardynka do autobusu nr 159 i nademną stała dziewczyna właśnie z takimi zębami jak Ty miałaś Możliwe żeby dziewczyna w 21 wieku nie miała lusterka? <myśli>
Stary 2009-11-07, 18:25   #3990
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
piekne masz zeby !
czy mialas cos wyrywane??
jedną czwórkę, trzy piątki... , cztery ósemki i ósemką bis (dziewiątkę) ;{

Nie wiem co z tymi wyciągami zrobić, kiedyś sobie krzywdę zrobię xD

Cytat:
Ale przedtem miałaś takie, że aż wstyd się uśmiechnąć ( już takich nie masz więc się nie obrazisz).
Oj prawda, ja trzymałam w rozmowie głowę dosłownie między nogami patrząc się w ziemię.

Czuję się jakbym dostała nie wiem jakąś nową szansę od życia czy coś xD jak inny człowiek.
Jak mi zdejmą aparat i wybielę zęby to będę się szczerzyć 24h. Nie wiem ja nie wierzę jak mogłam mieć takie zęby.
Kiedyś sobie nie wyobrażałam jak to jest mieć inne. Teraz nie wierzę że one mogłby tak wyglądać:d

Edytowane przez rapifen
Czas edycji: 2009-11-07 o 18:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości