Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 16:37   #4021
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

monika nie moge sie napatrzec na te wloski moj to lysol

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
bo pękne ze smiechu
a ja jak przeczytalam jak ty to zrozumialas to oplułam mała ktora zasnela u mnie na brzuchu i tak nim trzeslam ze mala sie rozbudzila a ja nie moglam sie pohamowac

dobra jestes.Jak niewiele mi trzeba by sie smiac do rozpuku
sama z siebie smialam sie w glos
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a prosze bardzoto jest tiramisu karmelowe
-mleko skondesowane slodzone gotujesz 3 godziny na karmel i chlodzisz
-1kg serka naturalnego(ja kupuje w wiaderku z Plątnicy)-ucierasz na puszyste mase i powoli dodajesz karmel
-na koniec 1łyzke zelatyny rozpusczonej i krem gotowy!!
-3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej i 4 lyzeczki cukru zalewasz wrzatkiem tak z pol szklanki i troche koniaku albo whisky
moczysz w tym biszkopt i do pucharka na to krem i potem herbatnik nasaczony i znowu krem- dekoruje przed podaniem bita smietana i posypuje kakao oraz rurkawaflowa
mi wychodzi 10 pucharow
no to przesadzilas

a ja mam tylko wodke w domu a biszkopty mam takie zwykle okragle?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 16:44   #4022
katarzynka00
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a prosze bardzoto jest tiramisu karmelowe
-mleko skondesowane slodzone gotujesz 3 godziny na karmel i chlodzisz
-1kg serka naturalnego(ja kupuje w wiaderku z Plątnicy)-ucierasz na puszyste mase i powoli dodajesz karmel
-na koniec 1łyzke zelatyny rozpusczonej i krem gotowy!!
-3 lyzeczki kawy rozpuszczalnej i 4 lyzeczki cukru zalewasz wrzatkiem tak z pol szklanki i troche koniaku albo whisky
moczysz w tym biszkopt i do pucharka na to krem i potem herbatnik nasaczony i znowu krem- dekoruje przed podaniem bita smietana i posypuje kakao oraz rurkawaflowa
mi wychodzi 10 pucharow

dokladnie te same mysli mam i czuje to samo
ale bomba kaloryczna
odpada u mnie,choc brzmi przeapetycznie

No i rowniez witam nowe mamy.Milo ze w koncu postanowilyscie wyjsc z ukrycia bo my tak same sobie klikalysmy i dlatego bylysmy ta zwarta grupa, a przeciez w kupie raźniej
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:04   #4023
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja chyba naprawde jestem niewyspana - 3 razy czytalam to zdanie i sie glowilam o co chodzi z ta szmata, ze oczka otwiera i jak w ogole szmata moze otwierac oczka skoro ich nie ma
i dopiero zaczailam, ze oczka otwiera Twoja cora
popłakałam sie jak przeczytałam jak ty mnie zrozumiałas
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
coś ślicznego znalazłam, aż mi się łezka w oku zakręciła

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga: - Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne? - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą. - Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy. - A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie? - Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. - A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą? - Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić. - Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni? - Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. - Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział. - Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie. W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: - O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła. - Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "MAMUSIU".
A tu sie popłakałam 2 raz. piekny text
Cytat:
Napisane przez monika_net Pokaż wiadomość
Aktualne fotki Gabrysia:
Sliczniasty, a jakie włoski ma cudne
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:29   #4024
skierka1981
BAN stały

moje dziecko jest jak kura tak z mężem stwierdziliśmy - tylko się ściemni a ona już by chciała spać tak na noc. po 16 mi pospała a teraz oczka trze i marudzi i znowu chce spać. jak teraz ją położe to mi potem wstanie o 3 w nocy... muszę ją przeciągnąć co najmniej do 20....to jeszcze trochę ale mąż wraca to będzie córeczkę zabawiac a co
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:46   #4025
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

ja tez podpisuje sie pod tym co napisała skierka, ja dzis wiele żałuje swojego krzyku i nerwow ale zastanawiam sie czy jest recepta na grzeczne dziecko, bo niewszystki nasze watkowe dzieci sa marudne. Jak zamienic diabelka na aniołka??

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:01   #4026
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

TZ przyjechal, dalam mu obiad i pognalam go z powrotem do pracy po narzedzia - zmolestowalam go zeby w koncu przywiesil karnisz u Eryka, szafke w salonie i obraz na sciane - zobaczymy ile z tego mu sie uda
Stary 2009-11-07, 18:07   #4027
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Napisane przez viki_22_83 Pokaż wiadomość
ja tez podpisuje sie pod tym co napisała skierka, ja dzis wiele żałuje swojego krzyku i nerwow ale zastanawiam sie czy jest recepta na grzeczne dziecko, bo niewszystki nasze watkowe dzieci sa marudne. Jak zamienic diabelka na aniołka??
Ja tez chce wiedziec
Bo dzis marudzi cały dzien i spac nie chce :/
A i zapomniałam napisac, ze zis Zuzinka 3 m-ce konczy
Cytat:
TZ przyjechal, dalam mu obiad i pognalam go z powrotem do pracy po narzedzia - zmolestowalam go zeby w koncu przywiesil karnisz u Eryka, szafke w salonie i obraz na sciane - zobaczymy ile z tego mu sie uda
Nawet jak jedna rzecz zrobi to sie ciesz. Ja od chrzcin czekam zeby mi małz obrazek i aniolki powiesił (19.09 chrzciny były) a od poniedziałki obraz w salonie opart o sciane stoi zamiast wisisec. hyba sama bede musiała to zrobic bo on ciagle nie ma czasu.
ale sie dzis żale
Stary 2009-11-07, 18:08   #4028
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aa jeszcze ziemie ma kupic i przesadzic palme do mojej NOWEJ CUDOWNEJ DONICY nie zebym sie chwalila czy cus
Stary 2009-11-07, 18:09   #4029
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
mz to cechy osobnicze

nie uwierzycie ale moje dziecko juz jest po kapielii spi.
Jest dzien ze ja przetrzymam do 19, ale to wyjatkowe wyjatki.
Jak widze zezaczyna sie wtulac i mruczec to wiem ze sen tuz tuz
Wtedy akcja kapiel.
My juz zapomnialysmy co to zmiana czasu a moja corka ma to gleboko najwidoczniej zakodowane.

Maz wczoraj myslal ze jest juz ok.Zadzwonil nawet a po powrocie zaczal opowiadac jak minal dzien itp jakgdyby nigdy nic.Wysluchalam i bez komentarza udawalam sie do lozka gdzie uslyszalam pytanie o obiad "bo przeciez szkoda pieniedzy zeby kupowac a caly dzien w pracy"
Odpowiedzialam co wczesniej postanowilam i udalam sie spac.Kątem oka dojrzalam mega rozdziawiona ze zdziwienia mine i uslyszalam jego riposte"pewnie ze nie jest dobrze"
Zrobil sobie gore kanapeczek do pracy
Rano dostalam sms,potem dzwonil pod pretekstem jaki chce tel bo umowa sie konczy...
I na bank na dniach jak nie dzis pochwale sie wam ze przytargal mi nowy aparat

Chyba ide kąpac sie i do lozeczka.Poogladam tv,moze poczytam, zapale sobie swieczuszke w pieknym witrazowym swieczniczku.

Na jutro gotuje rosolek.Małżowina za zupami nie przepada i zawsze marudzil "jak to transportowac do pracy"...
Zeby ludzie tylko takie problemy mieli

Stary 2009-11-07, 18:14   #4030
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Ja tez chce wiedziec
Bo dzis marudzi cały dzien i spac nie chce :/
A i zapomniałam napisac, ze zis Zuzinka 3 m-ce konczy

Nawet jak jedna rzecz zrobi to sie ciesz. Ja od chrzcin czekam zeby mi małz obrazek i aniolki powiesił (19.09 chrzciny były) a od poniedziałki obraz w salonie opart o sciane stoi zamiast wisisec. hyba sama bede musiała to zrobic bo on ciagle nie ma czasu.
ale sie dzis żale
moje obrazki, szafki itp stoja od pol roku.....wiec wiesz
pomijajac, ze od dwoch miesiecy stoi w salonie stara lawa i komoda, ktora mial wywiezc "na drugi dzien"

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

jeju jak ja zazdroszcze Wam dzieci, ktore o 18 chodza spac - jak to mozliwe w ogole? moj chodzi 21-22 a czesto pozniej

jezeli nie wytrwa i zasnie np o 20 to jest pewne, ze za godzine badz dwie wstanie wyspany i conajmnie dwie lub trzy kolejne godziny bedzie walka o zasniecie ponowne
Stary 2009-11-07, 18:29   #4031
skierka1981
BAN stały

mayaha

ucałowania od wizazowej cciotki dla Zuzki
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:32   #4032
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

jeju jak ja zazdroszcze Wam dzieci, ktore o 18 chodza spac - jak to mozliwe w ogole? moj chodzi 21-22 a czesto pozniej
przyznaje ze nie wiem
Nastawialam sie na cięższe macierzynstwo a mam naprawde high life
Raz sprobowalam ją przeciagnac i tak jak wam pisalam padla jak bylam w drodze z kuchni do pokoju po smoczka i tak juz garowala do rana w bodziaku i rajtuzach.
Nie znosze jak jest niewykapana, czyli cale az 2x dotychczas nie byla kapana.Te mleko pod probdka,pupcia zapakowana w pampku i piąstki zaslinione, buziak oklejony fujjj
Rozumiem beztroskie dziecinstwo, ale wyszorowana i pachnaca na koniec dnia musi byc.
Dzis bylam u siorki i znalazlam cala serie piosenek dla dzieci z gazety wyborczej.Tik taki, Jeżowska, kolysanki mini mini i potem chodzilam po domu i spiewalam malej "moj tata dal mi psa" "a ja kocham moja mame" "pan tik tak" i ta piosenke o kapieli ..."mydlo lubi zabawe w chowanego pod woda" Mala rechotała

Stary 2009-11-07, 18:37   #4033
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
moje obrazki, szafki itp stoja od pol roku.....wiec wiesz
pomijajac, ze od dwoch miesiecy stoi w salonie stara lawa i komoda, ktora mial wywiezc "na drugi dzien"

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

jezeli nie wytrwa i zasnie np o 20 to jest pewne, ze za godzine badz dwie wstanie wyspany i conajmnie dwie lub trzy kolejne godziny bedzie walka o zasniecie ponowne
wuem wiem
a ja chyba jednak nie zazdroszcze. moja mała chodzi kiomac 21/22 dopiero ale za to spi albo do 7 bez przerwy albo do 9tej (wtedy je ok.5:30/6:00)
jak by szła spac o 18tej to pewnie w nocy by buszowała

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mayaha

ucałowania od wizazowej cciotki dla Zuzki
Stary 2009-11-07, 18:40   #4034
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

mayaha a ja zazdroszcze bo katarzynki mala chodzi spac o 18 i nie buszuje w nocy tylko spi do rana a moj nie dosc, ze chodzi spac poznym wieczorem to jeszcze budzi sie kilka razy w nocy

katarzynko - Ty to masz poki co najlatwiejsze macierzynstwo jakie w ogole kiedykolwiek u kogokolwiek widzialam, zazdroszcze naprawde

tylko gorzej bedzie jak pozniej Laurka rogi pokaze
Stary 2009-11-07, 18:45   #4035
Cassandra 23
Zakorzenienie

Dziewczyny nie bijcie ale nie chce mi sie pisać normalnie lenia mam na maxa Mały dzisiaj sporo marudził, juz mnie uszy bolą. Po południu nie chciał jesc mleka ale za to zjadł słoiczek zupki.

Cytat:
Własnie nie wiem jak to mozliwe. Mój tak spi chyba odkąd skonczył miesiac. Nawet jak chce go dluzej przetrzymac to na siedząco kima
Dzisiaj juz o 18 prawie spał jak go rozbierałam do kapieli.
Przesypia całą noc, raz lub dwa budzi sie na mleko. Nie płacze, nie jeczy tylko sie wierci, wiec to znak, że by cos zjadł daje mu butle, zjada i dalej spi.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2009-11-07 o 18:47
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 18:55   #4036
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

boszzz jak ja bym miala caly wieczor dla siebie juz od 18 to bym byla mega szczesliwa

a tak mam wieczor dla siebie dopiero o 22, z tym ze o tej porze to zazwyczaj juz nawet mi sie pierdnac nie chce
Stary 2009-11-07, 19:04   #4037
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
mayaha a ja zazdroszcze bo katarzynki mala chodzi spac o 18 i nie buszuje w nocy tylko spi do rana a moj nie dosc, ze chodzi spac poznym wieczorem to jeszcze budzi sie kilka razy w nocy

katarzynko - Ty to masz poki co najlatwiejsze macierzynstwo jakie w ogole kiedykolwiek u kogokolwiek widzialam, zazdroszcze naprawde

tylko gorzej bedzie jak pozniej Laurka rogi pokaze
czasem to ja sie zastanawiam czy mam normalne dziecko ale szybko te mysli przeganiam i tlumacze sobie ze takie jej usposobienie.
Jesli placze to naprawde cos musi jej byc.
Jak budzi sie w nocy to nie placze za mlekiem tylko sie wierci, cos tam mruka sobie,steka i to nas budzi.Podchodze do niej dajac znac ze ide szykowac mleczko.Jesli dlugo bym sie grzebala to bedzie placz, a jak nie to biore ja na rece a ona juz sie trzesie i szuka kora.Wypija i pada z pelnym brzuszkiem jak bączek.
Drugie karmienie podobnie.

Nie jest opłakana.Komunikuje sie z nami podniesionym tonem jesli np wkladam ja do hustawki a ona nie chce, lub takim biadoleniem jak juz po raz 6nakrecam jej karuzele i juz jej sie znudzi.
Dzis mala siorka chwile sie nia zajmowala i jak chciala z nia sie pobawic w pokoju to ledwo prog przekroczyla a ona juz "eeeee"wracala do kuchni i bylo dobrze.Jak siadala z nia to znow "eeee" jak chodzila i nosila to bylo dobrze.

Svinecko ja dlatego tak szybko chce miec drugie dziecko, bo nie wiem co to trud.Calkiem mozliwe ze drugie bedzie zupelnym przeciwienstwem, choc nie zycze sobie tego.
Nigdy nie sadzilam ze przebieg ciazy moze miec wplyw na to jakie bedzie dziecko ale patrzac na Laure to mogloby sie zgadzac.
Przeciez ja praktycznie cala ciaze bylam na maksa wyciszona, nie pracowalam od samego poczatku i wiekszosc przelezalam wizazujac i przespalam.

Siory dzieciaki maja teraz taka jazde ze kolo 3 w nocy oboje sie budza i bawia w najlepszej zgodzie co za dnia jest niemozliwe.Siora okrywa sie kocem i zasiada w fotelu czekajac az im sie znudzi i tak do ...6rana.

Po cichu drugi raz wam szepne ze druga tez bym chciala coreczke
I pewnie troche bede marudkac jak sie w razie okaze sie niteczka na usg bedzie miedzy nozkami.Wiem ze takie szczere wyznanie moze sprawic ze sobie o mnie nie tak pomyslicie, ale pisze z glebi serduszka

Stary 2009-11-07, 19:17   #4038
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej, wpadam tylko na chwilkę
Mam doła, chyba rzuce tego mojego meza....

Załączam fotę mojego fryza, wiem słabo wyszła...

Pa...
Stary 2009-11-07, 19:19   #4039
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
I pewnie troche bede marudkac jak sie w razie okaze sie niteczka na usg bedzie miedzy nozkami.Wiem ze takie szczere wyznanie moze sprawic ze sobie o mnie nie tak pomyslicie, ale pisze z glebi serduszka
Ja tez bym chciała w miare szybko drugie dziecko. Tak za ok rok pewnie bedziemy sie starac ( o ile nie zdarzy sie wczesniej)
I tez chce dziewczynke - do pary ale jak bedzie chłopak to sie nie pogniewam.

Dziewczyny znów sie musze wybrac do dermatologa. Pisałam Wam, że mam to rogowacenie okołonieszkowe (takie małe krostki na ramionach i udach). Przed ciązą i w ciązy prawie ich nie było. A teraz zaczynam miec to na całych rękach, i w dodatku strasznie mnie swędzą. Drapie sie i jest ich jeszcze wiecej A podobno nie ma na to dobrego leku

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Pa...
Unholy co sie stało?

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:21   #4040
katarzynka00
Zakorzenienie

No i wyszedl mi zaj*****ty żurek oczywiscie na zakwasie .Ze swierzutkim chlebkiem mmm palce lizac.
Myslicie juz moze prezentach na mikolajki,gwiazdory itp.Niestety nawet gnomom nalezy sie upominek za te czesci w roku kiedy nie wywijali.Zawsze mam problem z prezentem, bo jego byle co nie zadowli a takie gadgety jakie mu sprawiaja przyjemnosc i jakie potrzebuje to ja niedosc ze nie mam o nich pojecia (fotograficzne sprawy) to ich cena jest zatrwazajaca.
Do motocykla tez nie wiem co bo tez sie nie znam.
Poki co Mikolaj to raczej upominkowo-slodyczowy dzien wiec wymyslilam koszulke z alle "supertata" a'la supermen, bo tata jest dobrym To moze dostac.Z gwiazdorem nie mam zielonego pojecia.

Stary 2009-11-07, 19:22   #4041
morska
Zadomowienie

Dziękuję za miłe powitanie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Napisz cos o sobie i maluszku.
Synek ma na imię Tymoteusz i za tydzień skończy 4 miesiące. Jesteśmy na razie wyłącznie na piersi, dlatego też czytam uważnie Wasze wpisy na temat rozszerzania diety.
Młody jest z serii marud życiowych - mało śpi, dużo jojczy i lubi wysiadywać przy cycu niestety. Na szczęście mąż dużo mi pomaga, inaczej pewnie nie miałabym czasu nawet jeść.
Też zazdroszczę tym mamusiom, których dziecko śpi od 18, raj normalnie

Oto moja Maruda
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:34   #4042
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Pa...
Dlaczego slabo?wlasnie ze fajnie
kiedy ja bede miec takie dlugie wloski ?

Powaznie tak myslisz czy to tylko takie gadanie w afekcie?

Ja zawsze twierdzilam ze nigdy nie dam mu rozwodu jesli cos takiego jak rozwod mialoby miec miejsce.

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
A podobno nie ma na to dobrego leku

Unholy co sie stało?

No wlasnie wyplacz sie nam.Niech nie bedzie maz gorszy i niech zajmie miejsce na podium wsrod gnomow.
Jesli twoj doprowadzil cie do mysli o rzuceniu to ma zloto.Moj srebro.Ktory reflektuje na braz? (istnieje opcja ex equo czy jak to tam sie pisze)

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Oto moja Maruda
Tymku Marudo z jakiej czesci Polski jestes?

Stary 2009-11-07, 19:43   #4043
p4w
Zakorzenienie

mój synuś już od dawna staje - jak go sobie posadzę na kolanach przodem do siebie to on się zapiera nóżkami o mój brzuch i wstaje - bałam się, ze mu zaszkodzi i staram się go szybko kłaść, ale on się pręży i protestuje, więc chyba lubi tak stać

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
yyyyyyyyyyyy no w szoku jestem!
ale pieknie stoi!!!
A jaką ma śliczną siostrzyczke
Album zakłada sie w swoim profilu ... wchodzisz na swój profil i po lewej stronie są "Albumy"

no nie moge!

... może mu się po prostu zapomniało

no to nie jest źle! A raczej jest super i gotować wcale nie musi umieć

a moze on po prostu "szybko śpi"

o to tez chciałam zapytać, ale zapomniałam ... czy Mati wogóle preferuje butle??? Jak tak, to moze zostaw go na parę godzin małżowi /jak nie będzie chciał to postrasz go nami / i odeśpij troche te nieprzespane noce!

Ja wczoraj wyszperałam na allegro butelkę ze zmoczkiem imitujacym piers i zamierzam ja kupić
http://allegro.pl/item799240879_bute..._promocja.html

..................
idę pod prysznic .... pewnie wpadnę dopero jutro
ja też mam taką butelkę, ale nie podoba mi się, bo smoczek sie wciąga, zawartość szybko stygnie i odkręcenie butelki to masakra, a mokrą ręką to niemożliwe...

-------------
Svinecka, jak macie możliwość spłacić szybciej to pewnie, że lepiej, ale dla nas taka kwota co miesiąc byłaby zabójcza

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 19:48   #4044
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja też mam taką butelkę, ale nie podoba mi się, bo smoczek sie wciąga, zawartość szybko stygnie i odkręcenie butelki to masakra, a mokrą ręką to niemożliwe...
lovi ma taki sam smoczek.Moja jak je bardzo zachlannie(najczesciej w nocy) to delikatnie go przekrecam i odpowietrzam, a jak je za dnia to sobie z nim radzi.

Teraz naprawde spadam, bo juz od 18sie zwijalam.Ide z psem i na Mam Talent
Bede jutro.
Dobrej nocy

Stary 2009-11-07, 20:12   #4045
frida110
Zakorzenienie

Dobry Wieczór Mamusie Ja dzisiaj trochę późno, ale w dzień jakoś nie miałam weny.

Moja dzieciolinka już wykąpana i zasypia w drugim pokoju. W sumie to ja też już ziewam. Zaliczyłyśmy dzisiaj urodziny u szwagra. Kinga była grzeczniutka i tylko oczy robiła coraz większe, bo wszystko było nowe i taaaakie ciekawe.

Witam nowe mamusie. Bardzo nam miło, że jest nas więcej.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 21:08   #4046
p4w
Zakorzenienie

mój synuś już śpi, oczywiście uśpiony przy cycu
próbowałam go już wyciszać z ciemnym pokoju, przy Mozarcie tatuś głaskał i sam przy tym usnął, zostawianie przy karuzeli...

nic nie działa - może macie jakieś sposoby na usypianie, bo już się boję co będzie jak cyca zabraknie

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-07, 21:15   #4047
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Zuzia też miała taki okres że była istnym diabełkiem. To było na samym początku. Mineło i mam nadzieję, że nie wróci

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
wuem wiem
a ja chyba jednak nie zazdroszcze. moja mała chodzi kiomac 21/22 dopiero ale za to spi albo do 7 bez przerwy albo do 9tej (wtedy je ok.5:30/6:00)
jak by szła spac o 18tej to pewnie w nocy by buszowała
U nas to samo. Wolę jak mała zasypia ok 20.30 bo wtedy śpi dłużej. Przy zmianie czasu zaczęła zasypiać po 19 i już o 6 rano buszowała. Dla mnie to środek nocy

Cytat:
przyznam się że i ja bym chciała drugą córeczkę

Cytat:
mój synuś już śpi, oczywiście uśpiony przy cycu
próbowałam go już wyciszać z ciemnym pokoju, przy Mozarcie tatuś głaskał i sam przy tym usnął, zostawianie przy karuzeli...

nic nie działa - może macie jakieś sposoby na usypianie, bo już się boję co będzie jak cyca zabraknie
Jak jeszcze karmiłam mała piersią to też przy cycu zazwyczaj zasypiała ale odkąd zaczełam odciągać pokarm laktatorem trzeba było znaleźć nowy sposób. Najpierw usypialiśmy ja na poduszce kołyszac az pewnego dnia powiedzialam dosc i polozylam ja do lozeczka, dostala smoka pieluche i zasnela. Pierwszy raz sama. Od tamtej pory zawsze tak robie, czasem musze wlaczyc jej muzyczke a czasem pospiewac i potrzymac za raczke.

Edytowane przez gorgulek
Czas edycji: 2009-11-07 o 21:20
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 21:49   #4048
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Jak jeszcze karmiłam mała piersią to też przy cycu zazwyczaj zasypiała ale odkąd zaczełam odciągać pokarm laktatorem trzeba było znaleźć nowy sposób. Najpierw usypialiśmy ja na poduszce kołyszac az pewnego dnia powiedzialam dosc i polozylam ja do lozeczka, dostala smoka pieluche i zasnela. Pierwszy raz sama. Od tamtej pory zawsze tak robie, czasem musze wlaczyc jej muzyczke a czasem pospiewac i potrzymac za raczke.
mój usypia między 20 a 21 i też ok 6 jest już aktywny, zwykle biorę go jeszcze do siebie i trochę possie cycusia, trochę przyśnie, trochę gada do siebie i udaje mi się go przeciągnąć max do 8

jeśli chodzi o usypianie - smoka wypluwa, pieluchę tarmosi i wkłada ją sobie na buźkę i jest jeszcze bardziej pobudzony, przy muzyce usnął chyba raz, ale na rękach, więc się chyba nie liczy...

ktoś ma jeszcze jakieś patenty to poproszę

3220g 54 cm

------------------

Stary 2009-11-07, 21:57   #4049
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
czasem to ja sie zastanawiam czy mam normalne dziecko ale szybko te mysli przeganiam i tlumacze sobie ze takie jej usposobienie.
Jesli placze to naprawde cos musi jej byc.
Jak budzi sie w nocy to nie placze za mlekiem tylko sie wierci, cos tam mruka sobie,steka i to nas budzi.Podchodze do niej dajac znac ze ide szykowac mleczko.Jesli dlugo bym sie grzebala to bedzie placz, a jak nie to biore ja na rece a ona juz sie trzesie i szuka kora.Wypija i pada z pelnym brzuszkiem jak bączek.
Drugie karmienie podobnie.

Nie jest opłakana.Komunikuje sie z nami podniesionym tonem jesli np wkladam ja do hustawki a ona nie chce, lub takim biadoleniem jak juz po raz 6nakrecam jej karuzele i juz jej sie znudzi.
Dzis mala siorka chwile sie nia zajmowala i jak chciala z nia sie pobawic w pokoju to ledwo prog przekroczyla a ona juz "eeeee"wracala do kuchni i bylo dobrze.Jak siadala z nia to znow "eeee" jak chodzila i nosila to bylo dobrze.

Svinecko ja dlatego tak szybko chce miec drugie dziecko, bo nie wiem co to trud.Calkiem mozliwe ze drugie bedzie zupelnym przeciwienstwem, choc nie zycze sobie tego.
Nigdy nie sadzilam ze przebieg ciazy moze miec wplyw na to jakie bedzie dziecko ale patrzac na Laure to mogloby sie zgadzac.
Przeciez ja praktycznie cala ciaze bylam na maksa wyciszona, nie pracowalam od samego poczatku i wiekszosc przelezalam wizazujac i przespalam.

Siory dzieciaki maja teraz taka jazde ze kolo 3 w nocy oboje sie budza i bawia w najlepszej zgodzie co za dnia jest niemozliwe.Siora okrywa sie kocem i zasiada w fotelu czekajac az im sie znudzi i tak do ...6rana.

dobrze Ci naprawde......ale musze Cie zmartwic - we wszystkich przypadkach jakie znam a jest ich sporo, drugie dziecko jako niemowle jest zupelnie inne niz pierwsze - jak pierwsze ma kolki to drugie nie i na odwrot, jak pierwsze jest marudne to drugie nie i na odwrot, nawet u mnie sie to sprawdzilo, mimo ze z roznych ojcow
aczkolwiek nie jest powiedziane, ze wszyscy tak maja, napewno sa inne przypadki, tylko akurat te co ja znam tak maja

zauwazylam, ze duzo kobiet, ktore maja juz corke to drugie tez chca corke
a prawie zawsze te co maja chlopakow chca druga dziewuche hmmm dziewczynki lepsze czy co?

a ja tak zawsze chcialam miec corke a mam dwoch synow
oczywiscie kocham ich najbardziej na swiecie ale czasem mi zal grzech
Cytat:

Pa...
pieknie Ci w tych wloskach

a co maz narobil? co sie stalo?
Stary 2009-11-07, 21:58   #4050
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
mój usypia między 20 a 21 i też ok 6 jest już aktywny, zwykle biorę go jeszcze do siebie i trochę possie cycusia, trochę przyśnie, trochę gada do siebie i udaje mi się go przeciągnąć max do 8

jeśli chodzi o usypianie - smoka wypluwa, pieluchę tarmosi i wkłada ją sobie na buźkę i jest jeszcze bardziej pobudzony, przy muzyce usnął chyba raz, ale na rękach, więc się chyba nie liczy...

ktoś ma jeszcze jakieś patenty to poproszę
wiecej pomyslow nie mam trzymam kciuki zeby zaczal zasypiac sam

zmykam spać
dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości