WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-07, 12:29   #4621
anencjax3
Raczkowanie

Dot.: Mam problemz wypadaniem wlosow i nie tylko.. :(

Cytat:
Napisane przez level27 Pokaż wiadomość
ja myślę, że raczej brakiem witamin niż prostowaniem. ja również prostuję włosy regularnie i stosując dobre preparaty ochronne - włosy są w miarę bezpieczne. warto dodać, że idzie jesień i wiatr bardzo osłabia włosy, a zła pogoa również sprawia, że włosy stają się cieńkie i wypadają. zrób tak jak ja - idź do apteki, opowiedz o swoim problemie i popros, aby aptekarz dał ci odpowiednie witaminy!
Tak tez myslam. Wlasnie mam zamira isc do apteki po jakies tabletki czy suplementy. Nie wyobrazam sobie zycie bez prostownicy, w snesie ze lwosy nie mam krecone, ale po tym jak 2 lata temu je wycieniowalam to teraz sa one takie .. jak sie uloza na poduszce takie beda, jakies wgniecenia, podkrecone koncowki.. dziwne, takie wiec zeby isc do ludzi musze sie doprowadzic do pozadku.

!@#$%&*.
anencjax3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 13:04   #4622
--Olka--
Zakorzenienie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Mhm... W tym tygodniu mam wizytę u endo, poradzę się z sprawie włosów i zapytam o te zastrzyki z wit. B6.
Tylko niestety ja się boję zastrzyków. Niby często pobierają mi krew, ale jakoś nie mogę się przyzwyczaić do igły. Skoro jednak miałoby pomóc, to zdecyduję się.
Tylko nie teraz, dopiero na początku nowego roku - poczekam 3 miesiące na efekty obecnie stosowanej kuracji.
Włosy dalej mi masakrycznie wypadają. Głupio mi, że ciągle zapycham nimi odpływ umywalki (mieszkam w mieszkaniu studenckim...).
Stary 2009-11-07, 13:06   #4623
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Olka, a jaką kurację akutalnie stosujesz??
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:11   #4624
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

A te zastrzyki w jakie miejsce dają? Pytam z ciekawości

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:45   #4625
Maria221
Wtajemniczenie

Zdaje się, że w pupcię
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255
Maria221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 15:53   #4626
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zdaje się, że w pupcię
Auć to nie dla mnie

Przy okazji witam w wątku... się załatwiłam szamponem Babydream i teraz przy czesaniu mi włosy lecą
201604211128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 17:05   #4627
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
Auć to nie dla mnie

Przy okazji witam w wątku... się załatwiłam szamponem Babydream i teraz przy czesaniu mi włosy lecą
Babydream ma to do siebie, że lubi plątać włosy. Może po prostu przez to je sobie wyszarpujesz?

Cytat:
Napisane przez Maria221 Pokaż wiadomość
Zdaje się, że w pupcię
To i tak lepiej niż w brzuch Miałam kiedyś i teraz samo wspomnienie strzykawki powoli zbliżającej się w moją stronę niczym na horrorze klasy C przyprawia mnie o wypadanie włosów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 17:55   #4628
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Babydream ma to do siebie, że lubi plątać włosy. Może po prostu przez to je sobie wyszarpujesz?
tylko nie w takich ilościach.... nawet po jakimkolwiek szamponie mi tak się dzieje Dodatkowo zrobił mi takie siano, że teraz mam mieszane przez niego - tłusta skóra głowy i suche włosy
Codziennie ucieka mi garść włosów

Edytowane przez 201604211128
Czas edycji: 2009-11-07 o 17:56
Stary 2009-11-07, 18:45   #4629
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witamina B6 tylko domięśniowo. Pamiętam, że już przy 12-15 ampułce ciężko było siedzieć na co dzień za biurkiem, przy 20 spałam na brzuchu. Zastrzyki z witamin zawsze trochę bolą, a potem już się zrosty na pośladkach robią. Ale czego się nie robi dla pięknych włosów
Stary 2009-11-07, 20:28   #4630
Mrrówcia
BAN stały

Dot.: Mam problemz wypadaniem wlosow i nie tylko.. :(

a mi na wypadanie włosów poprostu skrzypowita pomogła
Mrrówcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 21:23   #4631
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Mrrówcia Pokaż wiadomość
a mi na wypadanie włosów poprostu skrzypowita pomogła
Ja teraz ją biorę i niby mi nie wypadają, ale wątpię, czy to jej efekt, dopiero 10 tabletek wzięłam

Cytat:
Napisane przez dysk Pokaż wiadomość
tylko nie w takich ilościach.... nawet po jakimkolwiek szamponie mi tak się dzieje Dodatkowo zrobił mi takie siano, że teraz mam mieszane przez niego - tłusta skóra głowy i suche włosy
Codziennie ucieka mi garść włosów
To może po prostu masz łojotok? Bo Babydream nie powinien przetłuszczać włosów, jest bardzo delikatny... Masz mocno tłuste włosy? Może to jakieś zapalenie, łupież, albo jeszcze co innego

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witamina B6 tylko domięśniowo. Pamiętam, że już przy 12-15 ampułce ciężko było siedzieć na co dzień za biurkiem, przy 20 spałam na brzuchu. Zastrzyki z witamin zawsze trochę bolą, a potem już się zrosty na pośladkach robią. Ale czego się nie robi dla pięknych włosów
Jakby mi wypadały w takich ilościach jak jeszcze niedawno, to pewnie bym się zdecydowała, bo i tak śpię na brzuchu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-07, 21:39   #4632
201604211128
Konto usunięte

Cytat:
To może po prostu masz łojotok? Bo Babydream nie powinien przetłuszczać włosów, jest bardzo delikatny... Masz mocno tłuste włosy? Może to jakieś zapalenie, łupież, albo jeszcze co innego
Mam i mam łupież na dodatek, a babydream doprowadził mnie do przesuszenia włosów. Zrobił mi siano i włosy po nim szły przy czesaniu garściami
Stary 2009-11-07, 21:49   #4633
Tygrys Tati
Zakorzenienie

Pierwszą serię witaminy B6 przepisał mi dermatolog, ale następną serię i zlecenie na zastrzyki do zabiegowego to już lekarz rodzinny. acha, muszę dodać, że włosy wypadają mi wskutek odchudzania i brania ZELIXY (potwierdził to lekarz)

Edytowane przez Tygrys Tati
Czas edycji: 2009-11-07 o 21:50
Tygrys Tati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 11:48   #4634
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaArielka Pokaż wiadomość
Mysiu m, proszę daj znać za jakiś czas czy nadal nie będą Ci tak wypadać włosy, bo podobno po niektórych preparatach przestają wypadać, a potem znowu zaczynają( czasem jeszcze bardziej niż przed kuracją) i trzeba znowu zastosować.
Powiem Ci, że licze włosy jak maniaczka, ale na razie wszystko w normie. Boję się własnie, że to znów wróci.
U mnie na wypadanie złożyło się kilka czynników, wszystko w tym samym czasie- poronienie z duża utratą krwi, farbowanie włosów pallette i duży spadek wagi spowodowany stresem po poronieniu. To było w maju. Aha, jeszcze zaczełam brac tabletki antykoncepcyjne.
Jakos po miesiącu wypadania w czerwcu zaczełam zażywac belisse ze skrzypem, kompleks witamin i magnez. W połowie lipca gdy nic się nie poprawiało sięgnęłam po Vichy aminexil własnie i to albo pomogło, albo akurat zbiegło się w czasie z chwilą, gdy włosy miały przestac wypadac. przestały z początkiem września. No ale od połowy maja do końa sierpnia przezywałam dramat. Totalny dramat. Wyciagałam tak potworne ilosci włosów, ze bałam sie głowy dotykac.
Teraz jak pisałam, wszytsko odrasta, ale strach pozostał. Wolę powtórzyc kuracje po 3 miesiącach od odstawienia, niż sprawdzac, czy nic nie wróci..
Stary 2009-11-08, 13:20   #4635
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Opiszę swój przypadek. Mam 23 lata. Od dwóch lat biorę antykoncepcję. 6 mcy temu zmieniłam tabletki na Yaz (zero skutków ubocznych). 2 lata temu miałam anemię (parę razy się powtarzała, dziś jest kompletnie wyleczona). W sierpniu farbowałam włosy farbą Garnier Color & Shine (wcześniej farbowałam Castingiem, Garnier 100%, Pallette 10 min color). OD dwóch miesięcy koszmarnie wypadają mi włosy. Pierwsza moja myśl: Farba Ganiera C&S spaliła mi włosy - używałam masek, mgiełek, maski Gloria, myłam szamponem z rzepy, teraz używam nafty z olejem rycynowym i Radical. Zrobiłam badania krwi na pierwiastki (żelazo ok, magner ok, potas ok, ogólnie wszystko w normie). Od tygodnia biorę Belisse. Nadal zastanawiam się co jest przyczyną wypadania włosów...
Wypadanie wygląda tak - myję włosy - pełne sitko włosów, rozczesuję kołtuny, włosy niemal rwę żeby je rozczesać, pełno ich na podłodze, ubraniach itd. Czekam na wizytę u dermatologa może mi coś doradzi.
Już nie wiem co robić. Macie jakieś pomysły?
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 13:26   #4636
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Pokaż wiadomość
Opiszę swój przypadek. Mam 23 lata. Od dwóch lat biorę antykoncepcję. 6 mcy temu zmieniłam tabletki na Yaz (zero skutków ubocznych). 2 lata temu miałam anemię (parę razy się powtarzała, dziś jest kompletnie wyleczona). W sierpniu farbowałam włosy farbą Garnier Color & Shine (wcześniej farbowałam Castingiem, Garnier 100%, Pallette 10 min color). OD dwóch miesięcy koszmarnie wypadają mi włosy. Pierwsza moja myśl: Farba Ganiera C&S spaliła mi włosy - używałam masek, mgiełek, maski Gloria, myłam szamponem z rzepy, teraz używam nafty z olejem rycynowym i Radical. Zrobiłam badania krwi na pierwiastki (żelazo ok, magner ok, potas ok, ogólnie wszystko w normie). Od tygodnia biorę Belisse. Nadal zastanawiam się co jest przyczyną wypadania włosów...
Wypadanie wygląda tak - myję włosy - pełne sitko włosów, rozczesuję kołtuny, włosy niemal rwę żeby je rozczesać, pełno ich na podłodze, ubraniach itd. Czekam na wizytę u dermatologa może mi coś doradzi.
Już nie wiem co robić. Macie jakieś pomysły?
A miałaś w ostatnich miesiącach jakieś stresy? Albo intensywnie się odchudzałaś? Zmieniłaś dietę? Może chorowałaś, brałaś antybiotyki? Ja i tak w razie czego radziłabym zrobić morfologię, ob i cukier

Stary 2009-11-08, 14:02   #4637
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
A miałaś w ostatnich miesiącach jakieś stresy? Albo intensywnie się odchudzałaś? Zmieniłaś dietę? Może chorowałaś, brałaś antybiotyki? Ja i tak w razie czego radziłabym zrobić morfologię, ob i cukier
Myślę, że do tego jeszcze przy okazji hormony tarczycy warto zbadać.
DarkNoir, być może przyczyną są tabletki hormonalne.
Jak sięgam pamięcią wstecz, to praktycznie od 2 roku ich zażywania borykam się z wypadaniem włosów ( z przerwami oczywiście ).
Gdy zgłosiłam to ginekologowi, to zmienił mi na Diane 35. Włosy po nieh wypadały, jak dawniej, a do tego jeszcze cerę sobie załatwiłam i czym prędziej wróciłam do marvelonu.
Tydzień temu odstawiłam hormony. Zobaczymy, czy coś sie będzie działo.
Stary 2009-11-08, 14:28   #4638
DarkNoir
Zakorzenienie

GG do DarkNoir

Nie odchudzam się, nie chorowałam, morfologię zrobiłam tydzień temu wszystko w normie. Tarczyca? Hmm może faktycznie. i nie wyobrażam sobie odstawienia hormonów (zanim zaczęłam brać umierałam i mdlałam z bólu miesiączkowego).
DarkNoir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 14:34   #4639
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

DarkNoir, w KWC czytałam, że dziewczyny skarżyły się, że po Palette wypadały im włosy.
A jak ze stresem w Twoim życiu?? Nadmiar może powodować wypadanie.
Przyczyn wypadania może być mnóstwo, szczęśliwy, kto je zna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-08, 15:43   #4640
Diffrentgirl
Przyczajenie

GG do Diffrentgirl

Myślicie, że mogę "sproszkować" sobie Vitapil i tak go przyjmować?
Bo niestety nie połknę całej tabletki...
Diffrentgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 15:44   #4641
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Diffrentgirl Pokaż wiadomość
Myślicie, że mogę "sproszkować" sobie Vitapil i tak go przyjmować?
Bo niestety nie połknę całej tabletki...
Jak nie jest powlekany to możesz ssać Bo nie wiem, czy całkowicie dałoby się go pokruszyć.

Stary 2009-11-08, 17:50   #4642
Diffrentgirl
Przyczajenie

GG do Diffrentgirl

Cytat:
Jak nie jest powlekany to możesz ssać Bo nie wiem, czy całkowicie dałoby się go pokruszyć.
da się
Diffrentgirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 07:42   #4643
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny,
coś mnie wczoraj podkusiło, aby nałożyć na włosy i skalp olejek Sesa. Już przy nałożeniu wypadło dużo włosów. Jak nakładałam na grzywkę, może jeden, ale jak na długość, to mnóstwo.
Dzisiaj rano, jak umyłam włosy, to dopiero miałam wysyp ( myślę, że 200 minimum ).
I jak tu znaleźć w tym wszystkim złoty srodek?? Olejek ma zapobiegać wypadaniu, a lecą ze zdwojoną siłą.
Na razie sobie zrobię przerwę z olejowaniem. Miałam sobie kupić olejek Bhringraj, aler zostawię to na lepsze czasy.
Mam nadzieję, że reszta tygodnia będzie spokojniejsza i wszystko wróci do normy. Niech włos będzie z nami dziewczyny , jak to mawia MalaArielka.
Pozdrawiam gorąco

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 08:47   #4644
Snufki
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Myślę, że do tego jeszcze przy okazji hormony tarczycy warto zbadać.
DarkNoir, być może przyczyną są tabletki hormonalne.
Jak sięgam pamięcią wstecz, to praktycznie od 2 roku ich zażywania borykam się z wypadaniem włosów ( z przerwami oczywiście ).
Gdy zgłosiłam to ginekologowi, to zmienił mi na Diane 35. Włosy po nieh wypadały, jak dawniej, a do tego jeszcze cerę sobie załatwiłam i czym prędziej wróciłam do marvelonu.
Tydzień temu odstawiłam hormony. Zobaczymy, czy coś sie będzie działo.
Mipo odstawieniu właśnie to dopiero zaczeły wypadać! Przedtem było w normie, teraz masakra :/
Snufki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-09, 09:14   #4645
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Snufki, a w jakim czasie po odstawieniu zaczęły Ci wypadać??
Dużo włosów tracisz dziennie?? Ile już się z tym borykasz??
Stary 2009-11-09, 11:35   #4646
Snufki
Rozeznanie

Nie licze ile, ale stanowczo za dużo :/ Zaczeło się około 2,5 miesiaca po odstawieniu. Trwa już jakies 2 miesiące. Jeżli ma się w tym czasie dobre badania to leczenie wygląda głownie wspomaganiem witaminami i czekaniem aż gospodarka hormonalna wrócido równowagi :/ Ja dodatkowo biore też cynk, bo przy tabletkach jest on "wypłukiwany" w nadmiarze z organizmu :/ Generalnie jak komuś w trakcie brania tablet wypadaja włosy to odstawienie nie jest najlepszym pomysłem, bo raczej będzie jeszcze gorzej :/ Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych w trakcie brania, za topo odstawieniu...szkoda gadać Mój organiz woli byc na hormonach chyba
Stary 2009-11-09, 13:14   #4647
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Snufki, na szczęście to nie jest regułą, że muszą wypadać.
Liczę, że w moim przypadku nie będzie tak źle.
Za długo już brałam hormony i ciągle przekładałam termin odstawienia. Zawsze było jakieś "ale". W końcu podjęłam "męską decyzję" i czekam, co będzie dalej. Ten tydzień bez hormonów był całkiem, całkiem. Nie denerwuję się, jestem wyjątkowo spokojna, apetyt mi zmalał tak, że jem, bo trzeba, a nie, że jestem głodna.
Gdyby było bardzo źle, to obetnę włosy na krótko ( na szczęście sporo włosów cały czas mi odrasta ).
Jestem dobrej myśli
Stary 2009-11-09, 13:57   #4648
Snufki
Rozeznanie

Po tygodniu to jeszcze nie ma żadnych skutków odstawiena Hormony utrzymują sie w organizmie około 3 miesięcy... a cała gospodaraka hormonalna kuruje się jeszcze dłużej. Nie ma reguły to fakt i nietórzy w ogóle nie maja żadnych problemów w czasie i po braniu, więc może będziesz należeć do szczęśliwców
Stary 2009-11-09, 14:13   #4649
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Snufki Pokaż wiadomość
Po tygodniu to jeszcze nie ma żadnych skutków odstawiena Hormony utrzymują sie w organizmie około 3 miesięcy... a cała gospodaraka hormonalna kuruje się jeszcze dłużej. Nie ma reguły to fakt i nietórzy w ogóle nie maja żadnych problemów w czasie i po braniu, więc może będziesz należeć do szczęśliwców
Marzę o tym
Stary 2009-11-09, 16:40   #4650
Etelia
Przyczajenie

podziel tabletke na pol albo 3 czesci i popij mlekiem, tak kazala moja dermatolog. Nie wiem czemu mlekiem, ale zazywam na noc 1 tabletke i popijam mlekiem. Acha u mnie zaczelo skutkowac masowanie receptorow, jak pisalam wczesniej i po tych alpricocieE??? czy jak mu tam po kilku dniach pomoglo. Teraz wypada mniej wlosow, ale prl i androstendion mam podwyzszony, wcieram te sterydy, jest poprawa, tylko na jak dlugo??? A pytalam 2 pan dr dermatologii czy to androgenowe , powiedzialy, ze nie, ze to ze stresu, jakies zlosliwe lysienie.
Zycze zdrowia i mniej stresu. Wiem, ze od wypadania wlosow mozna sie nabawic depresji a to poglebia sprawe, ale niestety stres miesza w hormonach a hormony zle wplywaja na skore i wlosy, kolo zamkniete, ktore trzeba przerwac.
Glowa do gory, nie jestescie same
Etelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości