|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mam problemz wypadaniem wlosow i nie tylko.. :(
Cytat:
![]() |
#4622 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Mhm... W tym tygodniu mam wizytę u endo, poradzę się z sprawie włosów i zapytam o te zastrzyki z wit. B6.
Tylko niestety ja się boję zastrzyków ![]() ![]() Tylko nie teraz, dopiero na początku nowego roku - poczekam 3 miesiące na efekty obecnie stosowanej kuracji. Włosy dalej mi masakrycznie wypadają. Głupio mi, że ciągle zapycham nimi odpływ umywalki (mieszkam w mieszkaniu studenckim...).
![]() |
#4623 |
Wtajemniczenie
|
Olka, a jaką kurację akutalnie stosujesz??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
A te zastrzyki w jakie miejsce dają? Pytam z ciekawości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 |
Wtajemniczenie
|
Zdaje się, że w pupcię
![]()
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
#4626 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i tak lepiej niż w brzuch ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Codziennie ucieka mi garść włosów Edytowane przez 201604211128 Czas edycji: 2009-11-07 o 17:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 |
Wtajemniczenie
|
Witamina B6 tylko domięśniowo. Pamiętam, że już przy 12-15 ampułce ciężko było siedzieć na co dzień za biurkiem, przy 20 spałam na brzuchu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 |
BAN stały
|
Dot.: Mam problemz wypadaniem wlosow i nie tylko.. :(
a mi na wypadanie włosów poprostu skrzypowita pomogła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | ||
Zakorzenienie
|
Ja teraz ją biorę i niby mi nie wypadają, ale wątpię, czy to jej efekt, dopiero 10 tabletek wzięłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4632 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Pierwszą serię witaminy B6 przepisał mi dermatolog, ale następną serię i zlecenie na zastrzyki do zabiegowego to już lekarz rodzinny. acha, muszę dodać, że włosy wypadają mi wskutek odchudzania i brania ZELIXY (potwierdził to lekarz)
Edytowane przez Tygrys Tati Czas edycji: 2009-11-07 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na wypadanie złożyło się kilka czynników, wszystko w tym samym czasie- poronienie z duża utratą krwi ![]() ![]() Jakos po miesiącu wypadania w czerwcu zaczełam zażywac belisse ze skrzypem, kompleks witamin i magnez. W połowie lipca gdy nic się nie poprawiało sięgnęłam po Vichy aminexil własnie i to albo pomogło, albo akurat zbiegło się w czasie z chwilą, gdy włosy miały przestac wypadac. przestały z początkiem września. No ale od połowy maja do końa sierpnia przezywałam dramat. Totalny dramat. Wyciagałam tak potworne ilosci włosów, ze bałam sie głowy dotykac. Teraz jak pisałam, wszytsko odrasta, ale strach pozostał. Wolę powtórzyc kuracje po 3 miesiącach od odstawienia, niż sprawdzac, czy nic nie wróci..
![]() |
#4635 |
Zakorzenienie
|
Opiszę swój przypadek. Mam 23 lata. Od dwóch lat biorę antykoncepcję. 6 mcy temu zmieniłam tabletki na Yaz (zero skutków ubocznych). 2 lata temu miałam anemię (parę razy się powtarzała, dziś jest kompletnie wyleczona). W sierpniu farbowałam włosy farbą Garnier Color & Shine (wcześniej farbowałam Castingiem, Garnier 100%, Pallette 10 min color). OD dwóch miesięcy koszmarnie wypadają mi włosy. Pierwsza moja myśl: Farba Ganiera C&S spaliła mi włosy - używałam masek, mgiełek, maski Gloria, myłam szamponem z rzepy, teraz używam nafty z olejem rycynowym i Radical. Zrobiłam badania krwi na pierwiastki (żelazo ok, magner ok, potas ok, ogólnie wszystko w normie). Od tygodnia biorę Belisse. Nadal zastanawiam się co jest przyczyną wypadania włosów...
Wypadanie wygląda tak - myję włosy - pełne sitko włosów, rozczesuję kołtuny, włosy niemal rwę żeby je rozczesać, pełno ich na podłodze, ubraniach itd. Czekam na wizytę u dermatologa może mi coś doradzi. Już nie wiem co robić. Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DarkNoir, być może przyczyną są tabletki hormonalne. Jak sięgam pamięcią wstecz, to praktycznie od 2 roku ich zażywania borykam się z wypadaniem włosów ( z przerwami oczywiście ). Gdy zgłosiłam to ginekologowi, to zmienił mi na Diane 35. Włosy po nieh wypadały, jak dawniej, a do tego jeszcze cerę sobie załatwiłam ![]() Tydzień temu odstawiłam hormony. Zobaczymy, czy coś sie będzie działo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Nie odchudzam się, nie chorowałam, morfologię zrobiłam tydzień temu wszystko w normie. Tarczyca? Hmm może faktycznie. i nie wyobrażam sobie odstawienia hormonów (zanim zaczęłam brać umierałam i mdlałam z bólu miesiączkowego).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
DarkNoir, w KWC czytałam, że dziewczyny skarżyły się, że po Palette wypadały im włosy.
A jak ze stresem w Twoim życiu?? Nadmiar może powodować wypadanie. Przyczyn wypadania może być mnóstwo, szczęśliwy, kto je zna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Przyczajenie
|
Myślicie, że mogę "sproszkować" sobie Vitapil i tak go przyjmować?
Bo niestety nie połknę całej tabletki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny,
coś mnie wczoraj podkusiło, aby nałożyć na włosy i skalp olejek Sesa. Już przy nałożeniu wypadło dużo włosów. Jak nakładałam na grzywkę, może jeden, ale jak na długość, to mnóstwo. Dzisiaj rano, jak umyłam włosy, to dopiero miałam wysyp ![]() I jak tu znaleźć w tym wszystkim złoty srodek?? Olejek ma zapobiegać wypadaniu, a lecą ze zdwojoną siłą. Na razie sobie zrobię przerwę z olejowaniem. Miałam sobie kupić olejek Bhringraj, aler zostawię to na lepsze czasy. Mam nadzieję, że reszta tygodnia będzie spokojniejsza i wszystko wróci do normy. Niech włos będzie z nami dziewczyny , jak to mawia MalaArielka. Pozdrawiam gorąco ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Wtajemniczenie
|
Snufki, a w jakim czasie po odstawieniu zaczęły Ci wypadać??
Dużo włosów tracisz dziennie?? Ile już się z tym borykasz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Rozeznanie
|
Nie licze ile, ale stanowczo za dużo :/ Zaczeło się około 2,5 miesiaca po odstawieniu. Trwa już jakies 2 miesiące. Jeżli ma się w tym czasie dobre badania to leczenie wygląda głownie wspomaganiem witaminami i czekaniem aż gospodarka hormonalna wrócido równowagi :/ Ja dodatkowo biore też cynk, bo przy tabletkach jest on "wypłukiwany" w nadmiarze z organizmu :/ Generalnie jak komuś w trakcie brania tablet wypadaja włosy to odstawienie nie jest najlepszym pomysłem, bo raczej będzie jeszcze gorzej :/ Ja nie miałam żadnych skutków ubocznych w trakcie brania, za topo odstawieniu...szkoda gadać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Wtajemniczenie
|
Snufki, na szczęście to nie jest regułą, że muszą wypadać.
Liczę, że w moim przypadku nie będzie tak źle. Za długo już brałam hormony i ciągle przekładałam termin odstawienia. Zawsze było jakieś "ale". W końcu podjęłam "męską decyzję" ![]() Gdyby było bardzo źle, to obetnę włosy na krótko ( na szczęście sporo włosów cały czas mi odrasta ). Jestem dobrej myśli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
Po tygodniu to jeszcze nie ma żadnych skutków odstawiena
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 |
Przyczajenie
|
podziel tabletke na pol albo 3 czesci i popij mlekiem, tak kazala moja dermatolog. Nie wiem czemu mlekiem, ale zazywam na noc 1 tabletke i popijam mlekiem. Acha u mnie zaczelo skutkowac masowanie receptorow, jak pisalam wczesniej i po tych alpricocieE??? czy jak mu tam po kilku dniach pomoglo. Teraz wypada mniej wlosow, ale prl i androstendion mam podwyzszony, wcieram te sterydy, jest poprawa, tylko na jak dlugo??? A pytalam 2 pan dr dermatologii czy to androgenowe , powiedzialy, ze nie, ze to ze stresu, jakies zlosliwe lysienie.
Zycze zdrowia i mniej stresu. Wiem, ze od wypadania wlosow mozna sie nabawic depresji a to poglebia sprawe, ale niestety stres miesza w hormonach a hormony zle wplywaja na skore i wlosy, kolo zamkniete, ktore trzeba przerwac. Glowa do gory, nie jestescie same |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.