|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Każdą gdzieś wywiało.
![]() Jakie Żbiki, no.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2283 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ooo, jaka cichoszaa tu dziś
![]() a ja ciągle dziś jem ![]() byłam na biologii, robiliśmy rozmnażanie - układ rozrodczy u człowieka i powiedział mi, że dużo wiem o swoim ciele, dojrzewaniu itp. rzeczach, wiec wiecie - jakis problem to mozecie walic do mnie a tak serio to wizaż jednak jest skarbnicą wiedzy o tej godzinie to ja już w łózku leżałam ![]() nie wiem czemu pokazywało mnie na ON ![]() Cytat:
![]() w sumie to jakby ja sama to pisała ![]() a z tej Waszej hist to kwiczę Cytat:
dla siebie ?Cytat:
![]() z obowiązków to sprzątam u siebie w pokoju, po sobie, sama gotuje dla siebie... no i tyle w sumie. czasem jakies małe zakupy... dla kogos to będą obowiązki, ale dla mnie to normalka po prostu ![]() mi nie robili wymówek nigdy o nic. w życiu nie miałam kary. a już na pewno nie za oceny. rozmowa, rozmowa i tyle. wyjaśnianie czemu coś jest złe, a coś dobre. i także zawsze słyszałam, że ważne to co w głowie, ale może też dlatego, że do moich oceń nie ma jak się przyczepić. (choć są rodzice, którzy oczekują samych 5, inna sprawa...) a takie życie - bez stresu, że tata skrzyczy za 5- i za nieumyty kubek jest łatwiejsze i przyjemniejsze. Cytat:
niesprawiedliwe, ale w sumie, całe zycie jest niesprawiedliwe... nic tylko sie z tym pogodzic i miec gdzies. a ja zawsze powtarzam, że przy dobrych fluidach i jesli nic innego źle nie pójdzie, to wszystko, cała wiedza wyjdzie na maturze... tam juz nikt nie wygra, nie bedzie "lepszy" w ocenie (%) za twarz czy nazwisko... Cytat:
wiem na pewno, że z więszkości przedmiotów oceny wystawią nam na koniec te, co na 1 semestr. a jak z niechodzeniem... nie wiem. naszej wych zalezy na tym abysmy chodzili na te wybrane lekcje... maturalne. no wiem ze na francu bedzie luz, bedzie mozna raczej nie chodzić, ona juz nam obiecała i w sumie teraz nam robi klasówke w ogole bez gramatyki nie spodziewalam sie tego po niej.z pp mamy ch.jowo. pani taki sprawdzian dowaliła ze wychodzi mi 2. a pare osob ma dwie 1... w sumie w tamtym roku kazdy mial 5 i 4, a teraz? 5 nie ma nikt. 4 raczej tez nikomu z ocen nie wychodzi. spoko. ale takie juz zycie... kl z historii napisałam ostatnio idac na hardcorze... kolezanka zrobila mi zamkniete, a otwarte troche zmysliłam, moze 2 bedzie, a 3 na koniec tak czy siak wystawi. wiec u mnie w szkole rozumieją, że maturalne są ważniejsze, a jak nie rozumieją to my mamy gdzieś ich przedmioty ![]() byle zdać. fajnie jest miec ladne swiadectwo... ale nie kosztem moich nerwow, siły, odpoczynku, czy tym bardziej nauki maturalnych przedmiotów. ajem!
|
|||||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
ja?
nie mam żadnych testów.Dzień dobry;* Boże dziewczyny teraz to ja się czuję jak wy.ruch.any zając Podróż męczona, nie lubię spać w samochodzie, dlatego jak wróciłam kawałek po 11, poszłam spać i wstałam po 17. I tak śpiąca jestem. ![]() I nic dziś nie zrobiłam oczywiście i raczej nie zrobię już. I faktycznie pogoda do d.
|
#2285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
robiłam z mamuśką i czekam aż się skończy piec jesli chodzi o rodziców, to chyba lepiej trafić nie mogłam Także nie robią mi wymówek jeśli chodzi o oceny, kiedyś jak jeszcze byłam mała to sprawdzali zeszyty, jak pewnie każdy. Teraz sama musze mamę wysylać na zebrania, bo sama stwierdziła, że to nic nie da jak zobaczy moje oceny, bo przeciez nie zmusi mnie do nauki. Ale jak to mama- mówi, że mogłabym mieć lepsze oceny Jesli chodzi o obowiązki, to mama cały czas narzeka na bałagan w moim pokoju, ale poza tym musze odkurzać parter domu i zmywać naczynia po sobie plus w niedzielę po rodzinnym obiedzie. |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice nie wypowiadaja sie co do moich ocen, najwyzej skwituja że bardzo dobre i tyle, a czemu cos mam i za co to nawet nie pytaja i nigdy nie pytali.
Nigdy z ich ust nie uslyszalam żebym się poszla uczyc, albo wziela za nauke, czasem slysze żebym sie nie przejmowala szkola i sie tyle nie uczyla. Obowiazkow w domu nie mam, zadnego zmywania naczyn, wyprowadzania psa, odkurzania ani nic kiedys sprzatalam w pokoj w sobote, wsumie sama z siebie, ale teraz nie mam okazji, bo chodze na kursy maturalne w soboty i jak wracam to juz jest wysprzatane i poodkurzane a mam dom 250m kwadratowych...wiec moja mama naprawde duzo musi sprzatac... jestem pasozytem w domu i zdaje sobie z tego sprawe rodzice sa zadowoleni ze sie dobrze ucze i wsumie nic ode mnie nie wymagaja. Wsyztsko co potrzebuje mam, moich wydatkow tez nie kontroluja, przelewaja pieniadze na konto, czasem jak mowie żeby jeszcze cos dali to daja i nawet nie pytaja na co...wracam sobie do domu kiedy chce, spotykam sie z kim chce, robie co chce, jak sie uchleje tez wymowek mi nie robia, aż żal tego sluchac, nie;/ kiedys to zmienie i sie im odplace
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#2287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to sie poleń! ![]() Cytat:
![]() mam ze mna pd robila, ale dlatego ze ja chcialam i chciala mnie nauczyc ze im szybciej zaczne, tym szybciej skończę ![]() nigdy nie usłyszałam, że moglabym miec lepsze oceny. no widzisz, a dla mnie to nawet nie są obowiązki. ot, po prostu, normalne zajecia, ktore sie wykonuje i juz, naturalnie. Cytat:
![]() mysle tylko, ze rodzice (jesli są z tych ktorzy trzezwo na swiat patrza) widzą, ze ktos sobie radzi, uczy sie, wie co w zyciu wazne, ma umiar - czepiac sie nie będą ważne żeby wiedzieli i mieli pewność, ze nie rozpieszcza sobie dziecka, ze wychowaja je na czlowieka, ktory bedzie umial zyc sam i radzic sobie sam. |
|||
|
|
|
#2288 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie to mam zamiar zrobić.
Co do rodziców. To chyba lepiej trafić nie mogłam. Nigdy nie czułam żadnej presji z ich strony. Na oceny pracowałam tylko i wyłącznie dla siebie. Nie miałam obaw, żeby przyjść do domu powiedzieć, że dostałam 1. Wiem, że jest sporo ludzi, uważają to za tragedię życiową i wiem, że dużo rodziców wywiera presję na swoje dziecko. Zawsze mogłam (-ę) liczyć na ich wsparcie. A co do obowiązków. To od dziecka starali się wbić mi (-nam) do głowy, żeby dbać o swoje rzeczy, że porządek jest bardzo ważny. Nikt mi nie musiał mówić, że mam coś sprzątnąć. To było takie normalne.Każda z nas coś zrobi i raz dwa jest porządek. Pies to był mój i sióstr obowiązek, dlatego mamy dyżury.
Dzieciństwo kończy się wtedy, gdy bezpowrotnie przestajemy pytać dlaczego. Edytowane przez effciaa16 Czas edycji: 2009-11-07 o 19:41 |
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam takiego kolege z klasy- dorosly chlopak, co jak mama wraca w wywiadowki to on ucieka z domu bo sie boi, ostatnio nocowal u innego mojego kolegi wsumie te kursy maturalne to masakra, po 6 godzinach nie wiedzialam jak sie nazywam takim to tempem leci nawet na zakupy juz sily nie mialam, ale no kupilam sobie plaszczyk tylko niestety chyba drugi na jesien, bo na zime to jednak za zimny
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
|
#2290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja muszę sobie kupić jakiś płaszczyk na zimę, póki co jeszcze żaden nie wpadł mi w oko. ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- dobra lecę ogląd tv, miłego wieczoru żbiki;*
|
|
#2291 |
|
Konto usunięte
|
cześc ;*
jeśli chodzi o moich rodziców to też w sumie mam dobrze. .w gimnazjum zawsze się uczyłam bardzo dobrze, średnia 5,0. dlatego nie narzekali na oceny. wiedzieli że mam wszystko zaplanowane, na dużo mi pozwalali, do domu wracałam o której chciałam. w liceum ocenki mam gorsze, tata czasem pomruczy że stac mnie na więcej, ale to wszystko, bo powiedziałam rodzicom że się uczę dla siebie, kładę większy nacisk na przedmioty maturalne. mam dużo swobody, dlatego nauczyłam się byc samodzielna, odpowiedzialna za swoje czyny. jeśli chodzi o obowiązki, to często z siostrą sprzątamy cały dom. dla mnie to normalne. staramy się odciążyc mamę,ponieważ po pewnym wypadku złamała nogę,teraz może już chodzic ale kuleje. ale nie narzekam
|
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
hejop
![]() ale tu cisza ![]() myślę, że się nie uczycie, a gdzieś bawicie ;P ja byłam dzisiaj na meczu i jestem trochę zdegustowana, bo liczyłam na więcej w wykonaniu moich panów, ale cóż... mam jakiś chuyowy humor ;]]] w ogóle to mam jakieś gUUpie koleżanki ;P może niektóre jeszcze pamiętają jak pisałam o koleżance, która chce być z chłopakiem, ale nie może xD okazało się, że ona nie chce ;]]] ale dalej prowadzi z tym gościem grę ;] trochę mi go szkoda, bo chłopak się angażuje, a ona tak pogrywa sobie ;]]] ale na szczęście już coś jej przemawia do rozsądku i doszła do wniosku, że musi mu powiedzieć prawdę... tylko nie wie jak to zrobić. dobrze, że nie chce zrobić tego przez smsa... dzisiaj siedzimy na meczu, a ona do mnie "wiem! ty się z nim spotkasz i mu powiesz" na co ja "dlaczego ja?" - "bo ty go znasz" ;]] no cóż... cała K. jak tak nad tym pomyślałam, to bardzo chętnie bym się z nim spotkała i mu powiedziała, bo już nie mogę słuchać i patrzeć jak ona go oszukuje... wczoraj była z koleżankami na imprezie no i w trakcie on napisał smsa, to ona powiedziała, że jest u babci... dzisiaj na meczu napisała mu, że... robi ze mną projekt na bio. o genetyce molekularnej chyba jakiś film obejrzę... Dirty Dancing albo Titanic ;]
|
#2293 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama uczy się przez kilka ostatnich miesięcy do egzaminu na licencję ochroniarza,więc ja też robię więcej niż dotąd - sprzątam, odkurzam. ale nie zmywam... bo nie lubię.
![]() Któraś ogląda MT?
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednym okiem patrzę na MT :P
ech.. już sie naoglądałam filmów ;] właśnie się dowiedziałam, że mam konferencję redakcyjną ;]]]]]
|
#2295 |
|
Zakorzenienie
|
'Titanic' oglądałam z 10 razy i zawsze płaczę.
![]() Świetny film. Zawsze się zastanawiłam czy ta staruszka, która opowiada tę historię to naprawdę Rose. ![]() Chciałam pisać 'co to?' , ale chyba się domyśliłam. 'Mam talent?' ? ![]() Nie mam TVN. ![]() ---------- Ja też mam duuuużo swobody. Naprawdę dużo. Ale nie dostałam jej ot tak. Moja mama widzi, że jestem odpowiedzialna i wie, że nie popełnię żadnego głupstwa. Mogę wychodzić dokąd chcę i z kim chcę. Tylko wolałaby wiedzieć dokąd i o której wrócę. ![]() Co do nauki, cóż. Powiedziałam, że nie zawsze oceny odzwierciedlają poziom wiedzy. Oceny mam bez rewelacji, ale złe nie są. Zawsze miałam pasek, tylko w 2. liceum nie, bo pierdzieliłam oceny i zaczęłam uczyć się dla siebie, a nie dla ocen. Ale średnia 4,5 nie jest zła. Wiem, że stać mnie na więcej, ale po co? Nie widzę sensu w ściganiu się o oceny.
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedyny film, na którym płaczę ((
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ten film jest optymistyczny, o prawdziwej miłości, ale taki smutny.
|
|
|
#2298 |
|
Zadomowienie
|
Kaasiak, ano widzisz, ja np ani się nie uczę, ani nie bawię się..
siedzę jak głupia, wlepiając oczka w monitor, hehe |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na Szkole uczuć też płakałam, ale kiedy to było. Ostatnio nie oglądałam.
|
|
|
|
#2300 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
fajnie miec mamę ochroniarza ![]() Cytat:
gdy oglądam 'Titanic' też płacze ;] a ' szkoła uczuc ' naprawdę bardzo fajny film i niestety smutny. zostałam dzisiaj w domu. buszuję sobie po różnych stronkach bo tu cicho jakos
|
||
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
Zagra któraś ze mną w coś na kurniku?
Martę Tż mi porwał. ![]() Edit: Ale mnie jakaś zamuła złapała. Słuchałam dziś z 50 razy Leonę Lewis - Lost Then Found. Śliczna.
Edytowane przez BeaS Czas edycji: 2009-11-07 o 21:29 |
|
|
|
#2302 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamila (Reg) - fajnie, fajnie,tylko trudniej ten egzamin zdać. Moja mama już 4-ty raz będzie do niego podchodziła, jest bardzo dużo materiału do wykucia i trzeba wszystko znać szczegółowo, a nie 'z grubsza'.
|
|
|
|
#2304 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Balsam Neutrogena, ten Formuła norweska.
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój brat cioteczny zdawał, na szczęście zdał. ale widziałam te testy. masakrycznie dużo materiału... on na egzaminie miał takie zadanie, że ma podaną sytuację i ma ustawić konwój itd. i trzeba wszystko opisać na kilkanaście stron podaniowych ![]() dziewczyny! ale miałam świetny wieczór! naśmiałam się. ale nie mam siły opisywac już ![]() Szatek, Ty brzydalu jesteś taka podobna ! haha ;*dobranoc Trolle Moje;***
|
|
#2307 | |
|
Wtajemniczenie
|
czesc wam z rańca po sobocie ;d;*
dlaczego weekend tak szybko mija ... w ogole czas zapiernicza tak szybko ze juz sie nie orientuje Cytat:
Ile macie godzin francuskiego? no chyba ze uczyłaś sie go też juz w gimnazjum bo ja coś nie mogę tego jezyka zrozumieć za nic ;pooo na tym też ryczałam jak głupia ;( aż mi sie go zachciało obejrzeć :P
|
|
|
#2308 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. --------- Dobry Jak ja nie lubię niedzieli ! Cały dzień zamulam i jem 2 razy więcej niż każdego innego dnia. Chyba wezmę się za naukę. Matematyka najsampierw ( ), bo podobno we wtorek mamy mieć kartkówkę, a w czwartek klasówkę Potem idę do arkuszy z biologii z Operonu. Nie podoba mi się to, że wymagają one dużo teorii, bo ja na razie nie jestem przygotowana na nią za dobrze, wolę coś na logikę .Aaaaa, zapomniałabym . Do dziewczyn, które przygotowują włamanie . Co myślicie o takim stroju ? http://www.buksinski.pl/sklep/images..._brazowy_z.gif |
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nada się. xD----------------- Dzień dobry, Dziunie. Wprowadzam w życie swój ambitny plan. Właśnie szukam arkuszy z biologii i chemii. Wydrukuję i będę przynajmniej raz w tygodniu rozwiązywała 1 z biologii i 1 z chemii. ![]() Dziś duuużo biologii w planie. Genetyka + botanika. A do tego matma i historia. Do wieczora.
|
|
|
#2310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ładnie brzmi ostatni niem. miałam jakoś pod koniec września, bo sorka ciągle na zwolnieniu, bo w ciąży, ale jest nie jest na macierzyńskim, więc nie mogą za nią dać nam innej sorki i dobrze :P matury z Operonu nie są zbyt miarodajne... oni czasami potrafią takie pytania wymyślić, że nie wiadomo, z której strony zacząć ![]() ooooooo doobreeeeeee strój genialny! ^^heloł lachony obudziłam się dziś po 8., ale nie wiem po co :P pamiętam, że się obudziłam i poszłam dalej spać ![]() obejrzałam dziś kawałek "90210" i normalnie nie wiem, jak można jak perfidnie wykorzystywać tytuł takiego kultowego serialu do takiego gów.na ;]]] na szczęście na jutro nie muszę się nic uczyć, tylko odrobić jakieś lekcje ;P we wtorek spr. z bio, ale to się już uczyłam, dziś może PWNu przeczytam sobie brat na szczęście już jedzie, ale długo spokojem się nie pocieszę, bo w środę znowu przyjeżdża, ale w piatek jedzie mogę się założyć, że jak już będzie w Lublinie to w naszych rozmowach nie będą padać słowa "idioto, debilu, głupku" na TVN Style leci "66 niezapomnianych programów" i na 66. miescu było "Disco Relax" achhh pamiętam, jak miałam kilka lat, ale w wielką pasją siedziałam w niedzielne poranki przed TV ![]() miłego dnia
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

((

obudziłam się dziś po 8., ale nie wiem po co :P pamiętam, że się obudziłam i poszłam dalej spać