|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. III
Cześć dziewczyny!! Ja dziś odpoczywam w domu i oglądam sobie program Cejrowskiego w tv - uwielbiam jego programy oraz książki...i pochwalę się, że wczoraj zdobyłam dwa autografy z dedykacją od niego i miałam okazję, zeby z nim porozmawiać
aha i od pana JL Wiśniewskiego też mam dedykację... marzę jeszcze o spotkaniu z Joanną Chmielewską![]() Jaka u was pogoda? bo u mnie ciepło i mglisto.
|
#1263 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewuszki.jak zobaczyłam sie na liście mamuś to
![]() niestety straciłam dzidzie Aniołek-16.10.09r.[*] a dziś właśnie dostałam pierwszą @ po zabiegu. ginka powiedziała że jest ok już i po drugiej @ moge sie starać ale nie wiem czy chce narazie ciężko jest psychicznie. Pozdrawiam was serdecznie. GABISUN-8/9.dokladnie w dniu kiedy konczył sie 8 a zaczynał 9t. Edytowane przez bela14 Czas edycji: 2009-11-08 o 12:14 |
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Bela14 bardzo mi przykro , nie wiem co napisać, na pewno będziesz jeszcze szczęśliwą mamą i widok maluszka na pewno wynagrodzi ci ból który teraz przeżywasz
Olliwka a co takiego się wydarzyło? Malga fajny brzusio Lenka może to jeszcze nic straconego jak @ jeszcze nie przyszła, ja dalej trzymam kciuki A ja dzisiaj leniuchuję nie chce mi się nigdzie ruszać i nic robić, dzisiaj muszę męża dorwać, może w tym cyklu coś się uda ![]() moja 100 wiadomość
|
|
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
bela
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ zawsze jest w cieniu swoich dwóch kuzynek , które są na każdej imprezie górą więc jak ja ide z Nim na tego typu impreze to czuje sie hmm "gorsza" od nich
takie pewne siebie , odpicowane wczoraj ,ze szok
|
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
Bela14 - bardzo mi przykro
Dziewczyny, bardzo Wam dziekuje za slowa pociechy i wiary, ze jeszcze nic straconego Czasem tez sie za taka uwazam, a czasem to nos na kwinte i plakac w poduszke. Ale juz coraz rzadziej, wiec mysle, ze tak - zaczynam byc silnaA my za 8 dni - jesli nic nam nie stanie na przeszkodzie - przeprowadzamy sie juz na nasze smieci Nigdy nie przypuszczalam, ze bede miala dom poza Polska a co dopiero w UK ale jednak Bog pomyslal inaczej Teraz tylko zgrac wszystko dobrze i bedzie super Milej niedzieli wam zycze!!
|
#1269 | |
|
Zadomowienie
|
bela14
Olliwka, to w sumie Ci się nie dziwię... ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
Siedzę sama w domku i myślę o tej pracy ciągle, jakaś depresja mnie łapie chyba
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Bela,
|
#1271 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bardzo mi przykro.....: ![]() ale wierze ze sie uda!!!dzieki za komentarze... pozdraiwam |
|
|
|
|
#1273 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Malga-brzuszek przesliczny ![]() Awenturyn,dziękuję za przepis,bardzo apetyczny spróbuję upitrasić jak mężuś przyjedzie ![]() Nie daj się chorobie,kuruj się kochana,herbatka z miodem i ciepła kołderka,koniecznie! Starlet,widzę że teś jesteś fanką Joanny Chmielewskiej , masz jakąś jej ulubioną do której lubisz wracać? U mnie dzisiaj tez było mglisto ale 8 st.bez wiatru,więc całkiem przyjemnie. Bela14 Ollliwka,nie daj się,nie jesteś od nich gorsza i nie powinnaś się tak czuć...ale znam to uczucie,więcej wiary w siebie Anessa,napisz mi prosze,nie boisz się wyprowadzki z Polski? Pytam o twoje odczucia ponieważ ja też najprawdopodobniej niedługo się wyprowadzę,też za granicę ale do skandynawii i szczerze mówiąc mam mieszane uczucia Byłam już parę razy u męża ale nie wiem jak się tam odnajdę,tak na stałe ....![]() A u mnie dzisiaj rozpoczął się właśnie nowy cykl poprzedni trwał 34 dni,jeśli ten będzie podobny to może w grudniu się uda...Oby!Znając życie i moje szczęście pewnie wszystko mi się rozreguluje,1 grudnia lecę do męża na tydzień...lot samolotem,kompletna zmiana klimatu...eeech...i weź tu człowieku coś zaplanuj Miłego wieczoru!
|
|
#1274 |
|
Rozeznanie
|
kretencja
bela14 bardzo współczuje i mocno przytulam agness813 kuruje sie kuruje ale miodzik odpada bo jestem uczulona najgorsze oczywiście wieczorki mam nadzieje,że bedzie Tz smakowało - bo nie wszyscy lubia "wynalazki "kulinarne hihi ![]() u mnie nudno byłam u dziadka,zjadłam torcika wypiłam szampana,jakoś tak dr ętwo było- zrobiłam kilka fotek aby mieć na pamiątke no ale oczywiście moja sis zmyła sie bardzo szybko z rodzinka bo nie chciało jej sie długo siedzieć a tak bardzo chciałam robić fotke dziadkowi z jego prawnukami a tu d......... jutro kolejny zwariowany dzień młody do szkoły a ja jak zwykle kilka spraw do załatwienia w biegu bede miala ehhh ja chce juz wiosne
|
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
No i prawie minęła niedziela...
Byliśmy z mężem na długim spacerze, porozwieszaliśmy ogłoszenia, że chcemy kupić mieszkanie, na blokach w okolicy, które nas interesują (same czteropiętrowe z dużymi balkonami ) Poszło półtorej rolki taśmy klejącej Samopoczucie trochę mi się poprawiło, zawsze jest najgorzej tuż po nadejściu krwawienia, po 2-3 dniach smutek mija... Miałam iść we wtorek na ten test prolaktynowy i zrobić morfologię przy okazji, ale pod koniec miesiączki trochę bez sensu morfo robić, bo wiadomo, że krew wtedy gorsza Dobrego wieczoru!
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
agness
kretencja tez rozwieszałam ogłoszenia po klatkach a najlepsze jest to ,że na drugi dzień na naszych ogłoszeniach jakieś biuro nieruchomości sie porozwieszało , chamstwo ![]() ale dzisiaj mielismy z Tz hardkorowy dzien , moja przyszla tesciowa nie chce zebym miala na slubie swiadka , ktorego sobie wybralam wszystko dlatego ,ze 2 lata temu przez tego chlopaka sie poklocilam z TZ , ale wszystko zażegnane bylo , nawet z Nim i jego dziewczyną sylwestra spedzielismy. Przemysle to , ale tylko dlatego ,ze TZ prosi mnie o to
|
|
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje bardzo dziewczynki.
na razie bardzo ciężko jest psychicznie. ![]() życze wam spełnienia marzeń. |
|
|
|
#1278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ja juz poza Polska jestem od czerwca 2006, czyli ponad 3 lata juz beda (łał , az tyle czasu zlecialo ). Tylko, ze najpierw przez prawie 2,5 roku mieszkalam we Wloszech a od roku w UK. Widzisz, ja zawsze wiedzialam, ze moje miejsce jest gdzie indziej, nie w Polsce.Wiec problemow z opuszczeniem kraju nie mialam, raczej byl strach co do nauki nowego jezyka (wloskiego nie umialam w ogole), czy sobie poradze ze znalezieniem pracy... Ale to przechodzi szybko i bezbolesnie - no, lub prawie bezbolesnie - i uczysz sie zyc normalnie i juz. Przyznaje szczerze, ze mialam opory z aklimatyzacja w UK. To nigdy nie byly moje klimaty ale zycie tak sie potoczylo i jesli nie chcialam zmieniac narzeczonego to musialam zmienic kraj, ktory pokochalam całym sercem i dusza (Włochy). Ale jakis czas temu i tu mi sie spodobalo, wiosna, lato i jesien sa tu naprawde piekne, ludzie sa ok, wiele ulatwien w zyciu, ale i wiele nowych wyzwan. Jak wszedzie tak naprawde, wiec trzymam kciuki za twoja nowa droge i nie martw sie na zapas! Wazne, ze bedziesz z osoba, ktora kochasz i darzysz zaufaniem, reszta sama sie rozwiarze, zobaczysz
|
|
#1279 |
|
Raczkowanie
|
Awenturyn,mój mężuś lubi wszystkie "wynalazki" które zapoda mu żonka (taki z niego lizusek) więc na pewno będzie zachwalał,tylko czy mi wyjdzie
?? Na pewno dam znać czy jeszcze czy przeżył tą degustację Ollliwka,święta oczywiście rodzinne nie wyobrażam sobie inaczej...chociaż od czasu jak jest w Norwegii,musi wybierać,albo Wielkanoc albo Boże Narodzenie,niestety,duzo polaków z jego firmy chce spędzać te dni w domu więc trzeba iść na jakiś kompromis...Ja lecę do niego na początku grudnia tylko na tydzień,mają jakąś imprezkę firmową w hotelu przy samych fiordach musze podszkolić angielski,jak dobrze że większość norwegów jest dwujęzyczna ![]() On przyleci do Polski 21 i zostanie już do 2 stycznia ![]() Ps.nie daj się teściowej ![]() ![]() Anessa,dziękuję,troszkę mnie pocieszyłaś Widzisz,ja boję się że za szybko się nie zaklimatyzuję w Norwegii....te białe noce,deszczowy klimat,srogie zimy,wszędzie daleko.... No i bariera językowa na szczęście jak już wspomniałam wyżej,w norgie wszędzie dogadasz się po angielsku a ten w stopniu komunikatywnym znam więc mam nadzieję że póki nie liznę trochę norweskiego-dam radę ![]() Ciesze się że będziemy w końcu razem,dzieci bardzo tęsknią i zdaję sobie sprawę z tego że będą tam miały lepszy start,chociaż na początku też nie będzie im łatwo...wiele przemawia ZA ale nie da się myśleć też o tym co jest PRZECIW,staram się nastawiać pozytywnie ![]() Dziękuję Ci za Twoją wypowiedź
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2009-11-08 o 20:12 |
|
|
|
#1280 |
|
Wtajemniczenie
|
Agness, nie ma za co
![]() Ciesze sie, ze spedzicie razem swieta! Ja jeszcze nie wiem, co bedziemy robic i gdzie jechac - moze sie uda do Włoch tym razem? Rok temu TZ przyjechal do Polski na Swieta i poznal cala moja rodzine, wiec raczej mi wybacza, ze te Swieta spedze gdzie indziej. Zreszta pierwsze 2 lata nigdzie i z nikim Swiat nie mialam bo zaiwanialam jak dziki osiol w pracy ![]() Ale pojechac do IT to mi sie troche marzy, bo zupelnie inaczej Wlosi je spedzaja i zupelnie inne potrawy jedza - pyszniutkie i owszem ale zupelnie nie nasze klimaty bigosowe Moj to sie przerazil jak zobaczyl uszka z grzybami
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
agness a kiedy na stałe do Norwegii się sprowadzasz? pisalas o tym , ale nie pamietam
![]() bela14 przykro mi
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Pobieżnie wszystko przeczytałam bo już zmęczona jestem, ale:
Cytat:
Bądź z nami, na ile będziemy mogły to pomożemy chociaż coś gderając Ci od czasu do czasu A my niedawno wróciliśmy od teściów. Jutro idę pierwszy raz od trzech tygodni do roboty... |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
agnes ja tez jestem za granica w irlandii i szczerze powiedziawszy nie mogeam sie doczekac az tu przyjade bo moj TZ tu juz prawie dwa lata sam a ja w polsce no i dojechalam do niego fakt zastanawialam sie jak to bedzie daleko od kraju rodziny i znajomych no i jezyk bo to zaupelnie inaczej niz to co ucza w szkole ale dalam rade dogaduje sie wiec nie jest zle
no i jesli chodzi o zycie tutaj to niebo a ziemia z tym co jest w polsce oczywiscie na plus dla irlandii takze mi sie wydaje ze dasz rade sie zaklimatyzowac w nowym otoczeniu
|
|
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
tity jak u teściów?
lindsley a Ty jak po wizycie u rodzinki? |
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dziś się dowiedziałam z nieoficjalnego źródła, że prawdopodobnie moja bratowa jest w ciąży. Nie utrzymujemy z nimi (a raczej oni z nami ) kontaktu bo bratowa uważa że my chyba nie sięgamy do jej progów (chyba głupoty). Ciekawe który to m-c![]() Czytałam na mamusiowym. Przykro mi
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko a dobrze, widzieliśmy dzidziusia. Zawadiaka mały, jakie miny robi, ho ho
Ale szwagierka zmęczona jest, mało sypia. Ale wszystko jest w porządku Nawet się uśmiechnął mały do swojej ciotki i ścisnął paluszek Chociaż mój paluszek przy jego to paluch ogromny
|
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam w biblioteczce ponad dwadzieścia książek a przeczytałam więcej moje ulubione to chyba Klin, Zwyczajne życie i Całe zdanie nieboszczyka, no i autobiografia A Twoje?
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
jak na razie to wszystko jest tak jakby palcem po wodzie pisane Planowo bliżej lata ale jak wyjdzie?-czas pokaże ![]() Anessa...Włochy...mmmm,chciałab ym kiedyś pojechać tam jest tak romantycznie ![]() Czy twój mąż jest włochem? Starlet,moje to Florencja córka diabła,oczywiście też autobiografia , Pafnucy (czytałam dzieciom-były zakochane w tym sympatycznym misiu ) ,Wszystko czerwone i Studnie przodków ,ale tak naprawdę ciężko wybrać bo wszystkie ma kapitalne ![]() elcia0787,mój w norgie już trzy lata ![]() Wiele polaków zyje tam i bardzo sobie chwali....zobaczymy jak to będzie z nami ![]() Dziewczyny,jakie plany na poniedziałek?
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() póki co planów już nie mam na dzisiaj , wyszłam z domu chciałam iśc do sklepu , ale wrocilam sie po 100 m jakoś dzisiaj smopoczucie średnie mam , krosta mi wyskoczyła na buzi taka widoczna ,że ochoty nie mam nigdzie wychodzic dzisiaj
|
|
|
|
#1290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry wszystkim!
Cytat:
Ale mezem zostanie jak sobie zasluzy![]() Wlasnie wczoraj mi oznajmil, ze nie bedzie mowil juz po wlosku w domu tylko po angielsku, bo musi sie przygotowywac do egzaminu, ktory ma ... w lutym A jak zapomne jak sie mowi po wlosku? Z drugiej strony i dla mnie byloby dobrze potrenowac troche jezyk, bo niby prace znalazlam (przeszlam pomyslnie interview w M&S![]() Milego tygodnia wszystkim zycze i ja tez bardzo lubie Chmielewska
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

aha i od pana JL Wiśniewskiego też mam dedykację...
nie chce mi się nigdzie ruszać i nic robić, dzisiaj muszę męża dorwać, może w tym cyklu coś się uda 

takie pewne siebie , odpicowane wczoraj ,ze szok

Nigdy nie przypuszczalam, ze bede miala dom poza Polska a co dopiero w UK ale jednak Bog pomyslal inaczej

spróbuję upitrasić jak mężuś przyjedzie
Byłam już parę razy u męża ale nie wiem jak się tam odnajdę,tak na stałe ....
) Poszło półtorej rolki taśmy klejącej 

Bądź z nami, na ile będziemy mogły to pomożemy chociaż coś gderając Ci od czasu do czasu
tam jest tak romantycznie