![]() |
#2371 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam cz.II
Mahora - miodzio
![]() Le Baiser Lalique - niespecjalnie ciekawy kwieciuch, ma cos z lakieru do wlosow. Nie jest moze fatalny, ale bardzo przeterminowany w raczej kiepskim stylu. Pozwole sobie zacytowac ktosia z Basenotesu: "Sweet, cheap, nasty and flat as a fart". Cos w tym jest ![]()
#2372 |
spin doctor
|
Sensuous Estee Lauder-doleciała 30tka kupiona w ciemno
![]() ![]() ![]()
#2373 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ja czekam na próbaska z wymianki,z opisów wydaje mi się, że to moje klimaty ![]() a żeby nie było OTa-nowy Alien(u siostry)-podoba mi się bardziej niż "stary", chociaż na mnie pachnie jakby tam samo jest bardziej strawny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Currara Touch and Die -> Miało byc Flowerbomb, a otrzymałam coś ciastkowego z nutą czegoś drażniącego. Po 30 minutach zapach przypomina mi.... LLL
![]() ![]() ![]() ![]()
#2375 |
Zakorzenienie
|
A do mnie doleciala ostatnio Prada L'eau ambree. Nie powiem, ladna jest. Na pewno najladniejsza ze wszystkich zapachow tej marki. Flakon piekny (widzialam tylko na zdjeciach). Jak opisac ten zapach? Raczej cieply, kwiatowy, lekko slodki, minimalnie podobny do irysowej Prady. Amby tam bardzo nie czuc, zadnych kadzidel. Zapach jest raczej kobiecy i wywazony, bardzo elegancki. NIe wiem jak z trwaloscia, ale na mnie jest srednio trwala, trzyma sie blizej skory (chyba) i nie wiem czy to wina probki bez atmoziera? Chyba poniekad tak. W perfumeriach jeszcze nie ma, ale na pewno przetestuje z psikanego flakonika. Wart uwagi zapach, jesli ktos potrzebuje wiecej opinii, to polecam zapoznac sie z recenzja anki_res
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Zadomowienie
|
Dość pobieżne testy:
Lutens Chypre Rouge - pierwszy poznany przeze mnie zapach Lutensa; nie mój, ale doceniam - mocny, głęboki... Na pewno chcę poznać inne perfumy tej marki. Perles de Lalique - hm, no szypr. Bez emocji. Benefit Something about Sofia - fajny, taki retro, skojarzył mi się z AP Maitresse |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Zakorzenienie
|
angel ou demon le secret -delikatnie i zwiewnie, nie spodziewałam się że mnie zauroczy, jest kwiatowo nie nachalnie, chociaz demona to tam nie ma, nic a nic, czuc go delikatnie i czuje się w tym zapachu jakas romantyczna, ale pewna siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
spin doctor
|
Sonia Rykiel Woman-dla mnie to przykurzone, słodkie(ale nie cukrowo, tylko tak delikatnie kobieco) fiołki. Zapach bardzo ciekawy, inny. Podoba mi się ta nutka "kurzo-pudru"
![]() ![]()
#2379 |
Zadomowienie
|
szypr mówisz...
nie wiedziałam, że uwielbiam perfumy szyprowe ![]() i mówię serio, bo nie umiem rozpoznać szyprów jak mi ktoś powie, że to szypr, to wtedy wiem ale generalnie to nie moja bajka ze znanych mi szyprów jak dotąd lubiłam tylko CdG 2 ale znawcy tematu powiadają, że to nowoczesny szypr (cokolwiek to znaczy) dumam i dumam i nie wydumałam co wspólnego mają Perły z szyprami podpowiedzcie, oświećcie mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie Perły przypominają Dzongkhę, a przecież to też szypr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() to vanilopaczula z sephory jest szyprem? ![]()
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
nie, bo nie ma mchu ani cytrusów
![]() Alchimie też jest szyprem zaliczanym do grupy owocowo-szyprowej, trudno uwierzyć, co nie? Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2009-11-06 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
![]() ![]() juz trudniej mi uwierzyc w szyprowośc Chypre Rouge ![]() ![]()
![]() |
#2384 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Właśnie siedzi mi na nadgarstku Maroussia
Wahałam się przed zakupem, ale bardzo cieszę się, że jest. Otwarcie było mocne i nalewkowe, ale szybko uciekło, więc nie wiem co to za nalewka była. Nie wyczuwam w Maroussi czarnej porzeczki - a szkoda - ale za to jest piękny, jesienno-melancholijny zapach suchych kwiatów spowitych słodkawym dymem.. Im dłużej siedzi na skórze tym melancholijniej i piękniej.. Oj, coś mi się zdaje, że często będę nią straszyć znajomych i współpracowników.. Na drugim nadgarstku pachnie mój od niedawna upragniony a od dziś posiadany Midnight Poison Parfum Extrait - i nie mam co o nim powiedzieć, poza tym, że ![]()
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
![]() ![]() |
![]() |
#2385 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 |
BAN stały
|
od wczoraj Hypnotic Poison
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 |
Zakorzenienie
|
AbsolutelyGivenchy - delikatny nienachalny owoco kwiatek, całkiem przyjemny, trwałość raczej taka sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Zadomowienie
|
Eau Mega Victor&Rolf.
Flakon ciekawy, chociaż nieporęczny. Żeby uruchomić spray należy ścisnąć taką niby plombę z boku butelki. Najlepiej zrobić to przy pomocy obu dłoni: jedną trzymasz flakon a drugą ściskasz "plombę". Tylko żeby w taki sposób spryskać sobie nadgarstek, trzeba się nieźle nagimnastykować ![]() A sam zapach...denny. kwiatowo-owocowy, zupełnie nic w nim charakterystycznego nie znalazłam. Bardzo nietrwały.
#2389 |
grozi wypollizowaniem
|
ostatnie testy
Farmacia SS.Annunziata "Aurora" edt- cynamon-jak prosto z torebki-wytrawny,sucho-wilgotny, mało perfumeryjny, bardzo prawdziwie cynamonowy, raz słodszy, raz wytrawniejszy, czasem czuć cos jakby paczulę. Zapach bardzo kulinarny, ale nie jest to cynamon używany podczas pieczenia, nie ma w tle kuchennych ciepłych nut pieczonego ciasta (czy czegokolwiek) to cynamon-surowiec, w wielkich worach w ciemnym magazynie (ale nie zatęchłym) . Dziwny to zapach, ładny, ale nie budzi zadnych ,emocji, wspomnień, nie opowiada zadnej histori..... (ocena 7/10 pollików ![]() Santa Maria Novella "Marescialla"- po aplikacji powąchałam nadgarstek i ....dosłownie mnie zmroczyło, coś kwaśno, metalicznego przeszyło mi mózg ![]() Po kilku sekundach zapach zaczął ewaluować w mokrą glebę- ale nie czyściutką ziemię ogrodową jak Dirt Demeter. To najprawdziwsza-dzika gleba, świeżo kopana na jakimś odludziu..... PO kilku minutach do głosu dochodzą nuty zgniło- zielone- jakieś gnijące łodygi..... Zapach nabiera tez stopniowo jakiejś kwaśno-ziołowej nuty, która mi osobiście kojarzy sie z czymś trującym chorym....wszystko to od początku do tego momentu w mojej głowie układa się w makabryczną historię....rozpoczynając ą się smiercią od miecza i strącenia do wilgotnej mogiły...no a co w mogile...to wiadomo..... Niestety po jakiejs godzinie, zapach traci swoją zdolnośc opowiadania- zostają gorzkie zioła, przywodzące na mysl staroświecką męską wodę. W zapachu nie czuję żadnej rózy, ani absolutnie zadnej słodkości. Zapach obiektywnie rzecz biorąc jest okropny, jednakże tak pociągający, ze musiałamco kilka minut wąchać nadgarstek i otrząsać sie z obrzydzenia ocena (7/10 pollików ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-07 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Wtajemniczenie
|
Poznałam dziś nowe oblicze Neonatury Cocon. I bardzo się z tego cieszę, bo do mojej kolekcji dołączy wreszcie coś odmiennego od reszty.
Zaaplikowałam oszczędnie i ostrożnie. Uderzyły mnie 'mokre' nuty: goździki, apteka, stęchła piwnica, ziemia. Po około godzinie zapach stał się 'suchy', czułam piernik, cynamon, kakao i kawę powleczone lekką paczulową stęchlizną. Później stęchlizna ustąpiła miejsca wanilii, a wanilia razem z goździkami trwała dzielnie na mojej skórze. Zapach jest mocny, zdecydowany, nietypowy, ale nienachalny. Nie ma w nim ani grama słodkości, jest suchy i trochę gorzki, jak prawdziwe kakao. Teraz zapach gaśnie, i robi to bardzo zmysłowo. Mam na sobie cień męskich perfum, którychś TŻowych. Prowadzi to u mnie do bardzo nieskromnych myśli, wszak wszystkie wiemy, kiedy najczęściej zostaje nam cień TŻowych perfum ![]()
#2391 |
grozi wypollizowaniem
|
Escentic 02- bardzo przypomina mi Escentric 01 i zastanawiam sie czy którąś razą nie pomylono próbek (tylko którą?). W każdym razie zapach ziołowo-drewniano-cytrusowy, takie niby nic.
Jest to zapach słoneczny, energetyczny, kojarzy sie z wakacjami-ale nie komercyjnymi- drink i plaża, to wakacje z przygodą, niebezpiecznymi eksperymentami ![]() Gdy go mam na nadgarstku czuje sie pozytywnie naładowana, czuję ze cały świat do mnie należy ,ze mogę wszystko, czuję sie jakbym stała na wysokiej skale nad brzegiem oceanu i wrzeszczała przepełniona radością i pięknem świata. ufffffff...... ocena- 8/10 pollików ![]()
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-08 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Zakorzenienie
|
Coze - niestety, mimo chęci i bujnej wyobraźni, ja tam żadnej magii nie czuję
![]() Agent Provocateur Eau Emotionelle - pierwszy niuch z próbki zaleciał mi...octem ![]() ![]() ![]() ![]()
#2393 |
Zadomowienie
|
Dziś testowałam
Prada infusion d'iris -uderzenie mocne.Jakbym się znalazła w Kościele gdzie zapalono już kadzidło.Wszędzie czuję jego woń,wchodzi w nos ,świdruję i otumania .Ale trzeba przyznac jest to piękne i czyste kadzidło .Nic się więcej nie wytworzyło,żadnej innej nuty zapachowej nie wyczuwam. ![]() Hipnose Lancome.-testowałam edp.Słabiutkie i jakieś takie jadalne.Jakbym się znalazła dla odmiany w fabryce gum do żucia .Szybko się ulotnił z mojej skóry.Na skórze pozostała słaba smużka roztartego liścia namoczonego w papce bananowej.
#2394 | |
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Ja w Infusion d'Iris czułam głównie marchew..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2395 |
grozi wypollizowaniem
|
Durbano- Amethyste-
powiem tylko jedno ![]() nie ma to jak hałda tłucznia drogowego polana sosem malinowym edit-zapomniałam: ocena 4/10 pollików
Fotografia dziecięca i nie tylko ![]() Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-11-08 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
ʞɐɯǝuɐ
|
Polly, kocham Twoje porównania
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
Zadomowienie
|
Kamenko nie wyczuwam marchwi,bezpośrednio po nałożeniu rozwineło się kadzidło z delikatną cytrusową nuta.Cytrusy znikły,a kadzidło jak było tak zostało na skórze.Własnie drugi test zrobiłam
![]()
#2398 |
grozi wypollizowaniem
|
![]() ![]()
#2399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
Dla mnie Amethyste to twarde,czarne, jeżynowe mordoklejki, pfe. Kurka, nic nowego nie testowałam, nie mam o czym pisać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.