|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
długość paznokci - naturalne i te przedłużone ?
przedłużając paznokcie zastanawiam się zawsze jakiej długości powinny być paznokcie... zazwyczaj tipsy skracam na oko, tak żeby wszystkie paznokcie u jednej ręki wyglądały ok, proporcjonalnie. później przechodzę do drugiej ręki i porównuje długość całego paznokcia (naturalna płytka+tips) z paznokciem u tej pierwszej ręki.
podobnie jest z piłowaniem naturalnych ... wszystkie paznokci powinny być takiej samej długości? wszystkie paznokcie powinny "wystawać" tyle samo za opuszki palców? czy długość każdego paznokcia powinna być proporcjonalna do innych?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: długość paznokci - naturalne i te przedłużone ?
Słyszałam różne opinie.
Mnie uczono, że paznokcie mają wystawać równo znad opuszków i z tym się identyfikuję. Sama mam bardzo różną płytkę - jedna jest krótsza, inna dłuższa i uwierz, że wyglada to karykaturalnie, gdy z przodu paznokcie są proporcjonalne, jak to ujęłaś, a z tyłu widać, że różnią się długością nawet kilka mm...
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Są różne szkoły, różne techniki i różne poglądy. Niektórzy skracają tips na mniej więcej tę samą długość, niektórzy np małego palca robią dłuższego. Wszystko zależy od długości i szerokości naturalnej płytki. Ważne żeby paznokcie wyglądały estetycznie.
|
|
#4 |
|
Różowy Jednorożec
|
Ja mam zwykle kciuki krótsze od reszty. Ale to tak z wygody.
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
bardzo czesto jest tak ze u srodkowego palca paznokiec naturalny ma krotszą płytke. o ile przy zdobionych paznokciach nie wiedac tego moze na pierwszy rzut oka, o tyle przy klasycznym frenczu bardzo, przynajmniej mnie to drazni, dletego czasem robię srodkowe odrobinke dłuzsze zeby oszukac oko
wiadomo ze nie mozna przesadzic ale człowiek ma palce roznej długosci wiec serio, to az tak nie przeszkadza
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ja patrze od dołu ile wystają, a dodatkowo porównuje długość z drugą reką
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a ja robie p[aznokiec od palca srodkowego minimalnie dluzszy , staram sie dopasowac dlugosc do reki, paznokci tak aby esteycznie wszystko wygladalo
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

(Wito, 22.01.2020