|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12
Cytat:
Brylant to brylant, także sie nie zniszczy.
|
|
#932 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zdjęcie to zdjęcie. każde powinno być na osobnej stronie, żeby żyło własnym życie, niosło jakąś historię, a między stronami pergamin.... ahhh rozmarzyłam się i już widzę jak te strony z Tż przewracamy w 50 rocznicę ślubu Cytat:
![]() Cytat:
nam najbardziej podobają się standardowe obrączki z żółtego złota jakich wiele, więc fajnie będzie jak moja będzie czymś się wyróżniać i myślę, że nie będzie z tym brylancikiem żadnego problemu. my pewnie zdecydujemy się na obrączki z jakiegoś mniejszego zakładu, niż sztandarowy Apart, Kruk czy Yes, bo po prostu nas nie stać na obrączki o tak wygórowanych cenach. a nie należę do tych dziewczyn, które dadzą się pociąć za "markową" obrączkę, choćby nawet miała tylko 3 mm szerokości na chwilę obecną, najbardziej podobają mi się takie obrączki (choć nie są typowo gładkie) ale zobaczymy w piątek czy dalej będę w nich zakochana jak je przymierzymy z Tż
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Tancia a co myśłisz o takim kucyku jak ma GWen Stefani na początku teldysku?To ta blondynka
http://www.youtube.com/watch?v=2KLXVSsT2wQtakie cos tez mi sie podoba
|
#934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samoa, mi się wydaje, że jeśli pójdziesz do dobrej kwiaciarni i pokażesz zdjęcie i powiesz, że chcesz żeby ten bukiet pasował do czerwonych dodatków, to myślę, że coś Ci zaproponują co nie będzie bardzo odbiegało od tego kolorowego, polnego wyglądu, a jakoś się skomponuje z czerwienią. No chyba, że chodzi Ci właśnie o to żeby w tym bukiecie ze zdjęcia nic nie zmieniać, to wtedy inna kwestia.
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wolalabym nie iśc w tym czerwonym kierunku, bo mi sie ten bukiet strasznie podoba taki jaki jest![]() Jeszcze myślę o takim makijażu http://www.youtube.com/watch?v=uIvNB...eature=channel eyeliner i sztuczne rzęsy W sumie zamierzam sobie kupic sztuczne rzęsy, bo jestem ciekawa efektu![]() A ten teledysk, ktory wkliełam w poprzednim poscie przypomniał mi nasze greckie wakacje Juz nie mogę się doczekać podróży poślubnej
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny za opinie dotyczące obrączek nie ułatwiło mi to wyboru czy z brylancikiem czy bez ale na to jeszcze mam czas
|
|
#937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Mimo, że cały dzień znowu siedziałam w domku i zgalądałam to nie miałam siły pisać. Jutro idę pierwszy raz do pracy, a póki co prawie nie jestem w stanie chodzić, takie mam zapalenie pęcherza ![]() Jeszcze rano jakimś cudem muszę na badania wstępne przed podjęciem pracy iść i nie wiem czy mnie te badania nie zdyskwalifikują ![]() A do tego dochodzi zwykły stres przed pracą Cytat:
Ale te które my oglądaliśmy z Tż w wersji damskiej z brylancikiem były sporo droższe, a co ważniejsze powiedziano mi że w przypadku takiej obrączki nie można zmieniać rozmiaru, a u mnie obawiam się, że będę musiała zmieniać ![]() Cytat:
Dodatkowo jak już pisałam-ja nie bardzo wiem o czym jeszcze powinnam pomyśleć/zaplanować, bo nie bywałam na weselach i temat ich organizacji jest dla mnie czarną magią ![]() Np. dziś zaczęłam się zastanawiać czy często/zawsze dekoruje się dom/otoczenie domu, z którego wychodzą młodzi? I nie wiem kto ma to zrobić, co będzie potrzebne i ile itd. ![]() Wy będziecie dekorować domy? Cytat:
![]() Ja będę pierwszą synową teściów, ale raczej nie jestem typem, który ich zawojuje, bo raczej nieśmiała jestem i w ogóle trudno nawiązuje głębsze relacje. Póki co czuję się wobec nich skrępowana, no ale ledwo kilka razy się z nimi spotkałam. Martwi mnie też fakt, że ślub za 3 miesiące, a ja nie znam rodziny Tż ![]() Nie będzie mi przez to łatwo na weselu, ale też nie wyobrażam sobie planować ślub na za rok czy dwa, bo miałabym w tym czasie ich poznać ![]()
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Też myślałam o sztucznych rzęsach, tylko Ja gdybym robiła to nie takie na całości powieki, tylko takie 'kupki' rzęs i nie takie bardzo długie jak Przybylska ma w reklamie, tylko ciut krótsze, ale żeby wyglądały na gęstsze.
|
|
|
|
#939 |
|
Adwokat diabła
|
ale produkujecie! nie nadążam
![]() idę pichcić budyń czekoladowy z jabłuszkiem i bananami chce któraś?
|
|
#940 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
kiedyś jadłam budyń czekoladowy (jello) z rozdrobnionymi ciasteczkami (pieguski są idealne) i też rozdrobnionymi orzechami i na tym była bita śmietana. Mmmm...
|
||
|
|
|
#941 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kucyk wygrywa![]() Cytat:
A dalczego badania miałby Cie zdyskwalifikować?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym i tak wszyscy będziecie mieć tak dobry humor, ze na pewno będziecie sie do siebie nawzajem szczerzyć, mama tz bedzie Cie przytulac i takie tam Nie ma sie co tym martwić. Oni na pewno myślą tak, że skoro tż Cie kocha to musisz byc super![]() Cytat:
![]() &Uciekam juz chyba,pa
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jazz dobrze mówi- taka dekoracja informuje złodziei że dzisiejszej nocy nikogo nie ma w domu- zwróć na to uwagę ![]() a co do znajomości rodzinki tżta to nic się nie martw- jeszcze zdążysz ich poznać a co do brylancika to dałaś mi do myślenia tym że nie można z brylancikiem rozmiaru zmieniać w obrączce.. nie planuję żadnych zmian ale w sumie nie wiadomo czy za parę lat nie przytyję.. już nie wiem nic... kurczę ja chcę już iść do jubilera- a tu musze do soboty czekać
21.08.2010 ślub 02.10.2013 Dzidzia ![]() 26.07.2016 Dzidziol ![]() Edytowane przez tancerka212 Czas edycji: 2009-11-08 o 21:35 |
|
|
|
|
#943 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello po weekendzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak dla mnie ten pomysł odpada. Chcę mieć obrączkę identyczną jak Moje Kochanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie w piątek byliśmy u znajomych na poltrze i było bardzo fajnie ![]() Wiecie jaka beka wyszła z moją "uczelnią" Przyjeżdżam na zjazd, a tam odwołali wszystkie zajęcia dowiedzieliśmy się, że teraz będziemy się uczyć przez internet MASAKRA
|
|||||||
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Zna się któraś na budowaniu domu
Tzn. chodzi mi o koszty. Ile może kosztować wybudowanie takiego domku? http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabusia/tu rzuty: http://www.archipelag.pl/projekty-do...sia/rzuty.html Myślicie, że 200 tys. wystarczy ![]() Natj, jesteś???? Ty budujesz domek, to może mi podpowiesz co nieco. ![]() Pasowalby mi taki domek, ale nie mam pojęcia jak jest ogrzewany, bo nie widzę tam pomieszczenia gospodarczego no i nie ma przejścia z garażu do domu, ale to chyba da się zmienić, a plus jest taki, że mała działka wystarczy ![]() Samoa, ile kosztuje taka turbinka do kominka, o której ostatnio pisałaś? |
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
To juz Ci mówię
Dopiero dzisiaj, bo całe dnie w szkole byłam . na początku trochę się bałam w ogóle reakcji ludzi dlaczego cywilny i księdza.... I rzeczywiście ciotki itp.pytały po co nam ten cywilny... a ja wlasciwie nie wiem po co... my jesteśmy tacy "uzaleznieni od siebie", po prostu bez siebie żyć nie umiemy... napewno wiesz o czym mówię, że czekac nie chcielismy, a wiadomo, że kościelnego nie da się tak od ręki załatwić, to cywilny zalatwiliśmy, mama z ciocią przygotowaly nam obiad dla najblizszej rodziny (ja nawet nie pomogłam, bo miałam egz.wtedy ) . a odczucia... cudo, w ogóle nie potrafię słowami tego wyrazić, bo jestem taka szczęśliwa, że z moim tżcikiem jesteśmy juz małżeństwem i to oczekiwanie na kościelny jest takie bardziej "z glową", bo już mamy slub i tak sobie powolutku załatwiamy . i chyba jestem najszczęśliwsza na świecie . jakbys miala jeszcze jakies pytania to slużę pomocą
|
|
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie dziś z tz myszkowaliśmy w kuchni i nic nie było co by nas zadowoliło, bo mielismy ochote na niewiadomo co a teraz juz wiem, że taki budyń by mnie zadowolił![]() Cytat:
Ale my mamy ochronę, w oknach szyby, których nie da się przestrzelić i jeszcze rolety antywłamaniowe, więc nie ma chyba ryzyka
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehhe, no glupio , bo ja najpierw przeczytałam jedną odpowiedź, a później przeczytałam, że tam mogą być tylko 3 sluby w jeden dzień , u nas nie było tak ) wybaczcie. A bo tak teraz "po łebkach" nadrabiam.
|
|
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś wklejałam artykuł o tej uczelni, że nie ma prawa do zamiejscowych ośrodków. Jozi TŻ z tego co pamiętam, to chyba przyjęli do Łodzi, więc pewnie Ty też nie będziesz miała problemu. Tyle tylko, że dojazdy będą uciążliwe. Bliżej nie masz innej szkoły?
|
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miałas podpisana umowę?Może z nimi powojujesz, bo to chore![]() Cytat:
![]() mysle, ze wystarczy spokojnie, bo domek nieduży do tego niepodpiwniczony, dach dwuspadowy, więc tańszy ![]() Nie chce Ci skłamać, bo nie wiem ile kosztowała a znając moich rodziców to wzięli jakoś zbajerzoną i wypasioną więc tu masz link http://www.kratki.com/index.php?cPat...672ou0lcfick91 ceny nie sa przerażające Największy koszt to wkład kominkowy(absolutnie nie kupuj na promocji w markecie budowalnym, bo takie szitowe wklady potrafia nawet pęknąć nie mówiąc o tym, że z grzaniem jest problem)Poza tym koszty generuje tez rozprowadzenie ciepła po całym domku, ale chyba to nie jest jakis mega kosmos, tym bardziej, ze takie cos sie po prostu oplaca, bo sie oszczędza na ogrzewaniu a przy takim malym domku to juz w ogole JAk będe miała chwilke, zeby pogadać z tata to go podpytam.
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem już na II roku MSU, już tyle kasy wpakowałam w te studia, że szkoda rezygnować prawie na finishu |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nie mogę
|
|
|
|
|
#952 |
|
Rozeznanie
|
Ja?
Musiało Ci się z kimś pomylić. Gdybyśmy mieli działkę... eh marzenia Eh, zła jestem na swojego ojca. Jak czytam o waszych rodzicach, jak wam pomagają, jak się przejmują to zazdraszczam. Mój zarabia xx tyś na miesiąc a wysyła 400 zł m-c "na życie" i to z "łaską"... Nigdy nic nie zaproponował, że pomoże nam z weselem lub czymkolwiek. Ehh chyba w najbliższej przyszłości wyprowadzimy się bliżej stron TŻa.
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
o rany Aniołku ale was zrobili z tą uczelnią.. chociaż ja to bym chciała postudiować internetowo jak sobie pomyślę że jutro o 6:30 pobudka żeby dojechać na uczelnie
![]() co do kosztów domku to nie mam pojęcia. zanim ja wybuduję dom to minie duuużo czasu.. lecę się myć i przy okazji się wypeelingować
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście znam całą rodzinkę TŻta .
|
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Oj, przepraszam. Pomyliło mi się z Luskap edit: albo może rzeczywiście z Nati02.
Cholera, nie wiem dlaczego tak mi się pomieszałyście dziewczyny. Starość nie radość i pamięć już nie ta Edytowane przez Jazzmanka Czas edycji: 2009-11-08 o 22:15 |
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tata sie nie poczuwa, zwłaszcza, ze ma, moze cos zarzuci na prezent Chociaz często jest tak, że sa ludzie którzy maja kasiorę a sa strasznymi sknerami. Moi rodzice sie tak wczuwaja, że az jestem zaskoczona, za to tżta rodzice milczą a jak tz powiedział mamie ile kosztował komplet do salonu, który moi rodzice nam kupili to tylko powiedziała, że strasznie drogo(i chyba, że mogli kupic tańszy czy cos takiego), nic w stylu, ze super, że będziemy mieli takie porządne meble i ze sie cieszy Zaloże sie, że sobie pomyślala, że skoro moi rodzice dali xx to ona tez będzie musiała Moi rodzice chcą i sprawia im to przyjemnośc a rodzice tz z tego co widzę "nie chcą a będa musieli"![]() Jazz jeszcze znalazłam taką stronke, z boku w menu jest otwarta zaklada dystrybucja ciepła i tam sa chyba wszystki elelemnty to możesz tak pi razy drzwi sobi epodliczyć: http://www.galeriakominkow.pl/Sklep_..._osprz%C4%99t/
|
|
#957 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak w USC w tygodniu ale w soboty u mnie są 3 śluby - i tak jak Black pisze z całymi papierkami, szampanem, wejściem itp zejdzie do 40 min. My i tak mamy najpóźniej bo o 14. Nie wiem czemu tak, czy przez to że to nie sezon (czyt mniej ślubów), czy że sobota. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
![]() A uwielbiam rodziców TŻa, zawsze przesyłają ciasteczka, dżemy, grzybki i różne takie . A jak będziemy w okolicy mieszkać to będzie im można dzieci sprzedać bo lubią ![]() Boję się tylko bo Wrocław trochę daleko i kompletnie miasta nie znam |
||
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego dziwczyny )
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

i już ich nie chcę
ale za to podobają mi się inne- musze tylko zaciągnąć tżta do Apartu żeby zobaczyc czy na nim też tak ładnie wyglądają

i myślę, że nie będzie z tym brylancikiem żadnego problemu. my pewnie zdecydujemy się na obrączki z jakiegoś mniejszego zakładu, niż sztandarowy Apart, Kruk czy Yes, bo po prostu nas nie stać na obrączki o tak wygórowanych cenach. a nie należę do tych dziewczyn, które dadzą się pociąć za "markową" obrączkę, choćby nawet miała tylko 3 mm szerokości 

kiedyś jadłam budyń czekoladowy (jello) z rozdrobnionymi ciasteczkami (pieguski są idealne) i też rozdrobnionymi orzechami i na tym była bita śmietana. Mmmm...

Przyjeżdżam na zjazd, a tam odwołali wszystkie zajęcia
dowiedzieliśmy się, że teraz będziemy się uczyć przez internet
MASAKRA