Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-08, 20:51   #931
Samoa
Zakorzenienie

Dot.: Inne tytuły wątków to zwykłe banany- NASZ to Chiquita :D PM 2010 cz. 12

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
rzeczywiście śliczny i przede wszystkim efektowny ten element czerwonych kwiatów we włosy- powiem ci że genialnie to sobie wykombinowałaś wychodzisz na prowadzenie w mojej prywatnej liście najpiękniejszych pomysłów na ślubny image

a z tym brylancikiem hehe to dobry pomysł nosić go do dołu hehehe jeszcze zobaczę jak to wygląda na palcu i dopiero podejmę ostateczną decyzję jak popytam panie w salonie jak one widzą trwałość tego i komfort użytkowania
no to mnie przeraziłas, ze Cię efekt końcowy rozczarujeByłam dziś z mama w kościele i dziś miałam rozmyślania o tym, że jak odbiore suknie tydzień przed ślubem to sobie ja od razu przymierzę
Brylant to brylant, także sie nie zniszczy.
Stary 2009-11-08, 20:52   #932
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
miałam je w rękach, strasznie ciężkie są, a foto-książki nie bardzo mi się podobają, nie mają w sobie "duszy", jednak co wywołane zdjęcia, to zdjęcia
mi też czegoś brakuje w foto-książkach. co prawda, widziałam jedną, która była bardzo fajnie zrobiona...
ale zdjęcie to zdjęcie. każde powinno być na osobnej stronie, żeby żyło własnym życie, niosło jakąś historię, a między stronami pergamin.... ahhh rozmarzyłam się i już widzę jak te strony z Tż przewracamy w 50 rocznicę ślubu

Cytat:
tylko szlag mnie trafił bo szwagier ze szwagierką byli w weekend szukać obrączek i podobają im się TYLKO te które MY z tżtem już sobie dla siebie wybraliśmy w jednej sekundzie te obrączki stały się dla mnie obrzydliwe i już ich nie chcę ale za to podobają mi się inne- musze tylko zaciągnąć tżta do Apartu żeby zobaczyc czy na nim też tak ładnie wyglądają
ja na wszelki wypadek nie będę rozmawiała ze ślubującymi przed nami kuzynami Tż i ich wybrankami, bo nie chcę się niemile rozczarować jak wykorzystają połowę moich pomysłów. strzeżonego Pan Bóg strzeże

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o małym brylanciku w obrączce??? bo ja zawsze byłam przeciwna bo w koncu to obrączka a nie pierścionek i że obrączki męża i żony mają być identyczne ale odkąd zmierzyłam jedną obrączkę z brylancikiem to spokoju mi to nie daje bo mi się to strasznie spodobało i tż też mówi że fajnie jakbym miała brylancik ale ja się tak zastanawiam bo w głowie szumią mi te powyżej przedstawione argumenty.. i strach że on mi wypadnie i będę miała dziure w obrączce
mi się bardzo podobają brylanciki w obrączce i pewnie taką będę miała. z brylancikiem takie bardziej kobiece się robią i takie bardziej słodkie nam najbardziej podobają się standardowe obrączki z żółtego złota jakich wiele, więc fajnie będzie jak moja będzie czymś się wyróżniać i myślę, że nie będzie z tym brylancikiem żadnego problemu. my pewnie zdecydujemy się na obrączki z jakiegoś mniejszego zakładu, niż sztandarowy Apart, Kruk czy Yes, bo po prostu nas nie stać na obrączki o tak wygórowanych cenach. a nie należę do tych dziewczyn, które dadzą się pociąć za "markową" obrączkę, choćby nawet miała tylko 3 mm szerokości
na chwilę obecną, najbardziej podobają mi się takie obrączki (choć nie są typowo gładkie) ale zobaczymy w piątek czy dalej będę w nich zakochana jak je przymierzymy z Tż

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 20:55   #933
Samoa
Zakorzenienie

Tancia a co myśłisz o takim kucyku jak ma GWen Stefani na początku teldysku?To ta blondynka http://www.youtube.com/watch?v=2KLXVSsT2wQ
takie cos tez mi sie podoba
Stary 2009-11-08, 21:06   #934
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
czyli wy wybraliście te drugie tak? rzeczywiście z tą 'dziurą" to jak pierścionek wygląda i też bym nie chciała mieć w ten sposób robionej obrączki..
no nic narazie jeszcze mam czas do namysłu z tym brylancikiem- pójdziemy w sobotę i pooglądamy co lepiej wygląda
spodobały mi się te obrączki:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,175 ale niestety cena 3600zl za parę nas odstraszyła..
tu jest tańszy zamiennik bez brylancika za 2200zł http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,176 ale też troszkę drogo jak na takie zwykłe złote półokrągłe i znaleźliśmy sobie z tzcikiem takie za 1500zł za parę co o nich myślicie? http://wkruk.pl/imgzoom.php?id=27547&s=1
Te ostatnie z Kruka są najładniejsze, bo te pierwsze mają za duży brylancik, a te ostatnie są takie delikatniejsze.

Samoa, mi się wydaje, że jeśli pójdziesz do dobrej kwiaciarni i pokażesz zdjęcie i powiesz, że chcesz żeby ten bukiet pasował do czerwonych dodatków, to myślę, że coś Ci zaproponują co nie będzie bardzo odbiegało od tego kolorowego, polnego wyglądu, a jakoś się skomponuje z czerwienią. No chyba, że chodzi Ci właśnie o to żeby w tym bukiecie ze zdjęcia nic nie zmieniać, to wtedy inna kwestia.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:10   #935
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jazzmanka Pokaż wiadomość
Te ostatnie z Kruka są najładniejsze, bo te pierwsze mają za duży brylancik, a te ostatnie są takie delikatniejsze.

Samoa, mi się wydaje, że jeśli pójdziesz do dobrej kwiaciarni i pokażesz zdjęcie i powiesz, że chcesz żeby ten bukiet pasował do czerwonych dodatków, to myślę, że coś Ci zaproponują co nie będzie bardzo odbiegało od tego kolorowego, polnego wyglądu, a jakoś się skomponuje z czerwienią. No chyba, że chodzi Ci właśnie o to żeby w tym bukiecie ze zdjęcia nic nie zmieniać, to wtedy inna kwestia.
własnie myslę, ze w razie czego nie będzie problemem przerobienie tego bukietu na tonacje czerwonąAle wolalabym nie iśc w tym czerwonym kierunku, bo mi sie ten bukiet strasznie podoba taki jaki jest
Jeszcze myślę o takim makijażu http://www.youtube.com/watch?v=uIvNB...eature=channel eyeliner i sztuczne rzęsyW sumie zamierzam sobie kupic sztuczne rzęsy, bo jestem ciekawa efektu

A ten teledysk, ktory wkliełam w poprzednim poscie przypomniał mi nasze greckie wakacjeJuz nie mogę się doczekać podróży poślubnej
Stary 2009-11-08, 21:21   #936
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Tancia a co myśłisz o takim kucyku jak ma GWen Stefani na początku teldysku?To ta blondynka http://www.youtube.com/watch?v=2KLXVSsT2wQ
takie cos tez mi sie podoba
ogólnie mi się podoba ale wydaje mi się że twoje włosy są bardziej wygładzone hmm jakby to powiedzieć lejące a włosy Gwen wydają się takie bardziej lekkie i puchate i mam wrażenie że na twoich włosach się nie da takiego efektu osiągnąć tego zakręcenia tego końskiego ogonka..

dzięki dziewczyny za opinie dotyczące obrączek nie ułatwiło mi to wyboru czy z brylancikiem czy bez ale na to jeszcze mam czas
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:21   #937
toskaKrk
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny!
Mimo, że cały dzień znowu siedziałam w domku i zgalądałam to nie miałam siły pisać.
Jutro idę pierwszy raz do pracy, a póki co prawie nie jestem w stanie chodzić, takie mam zapalenie pęcherza
Jeszcze rano jakimś cudem muszę na badania wstępne przed podjęciem pracy iść i nie wiem czy mnie te badania nie zdyskwalifikują
A do tego dochodzi zwykły stres przed pracą

Cytat:
dziewczyny co sądzicie o małym brylanciku w obrączce??? bo ja zawsze byłam przeciwna bo w koncu to obrączka a nie pierścionek i że obrączki męża i żony mają być identyczne ale odkąd zmierzyłam jedną obrączkę z brylancikiem to spokoju mi to nie daje bo mi się to strasznie spodobało i tż też mówi że fajnie jakbym miała brylancik ale ja się tak zastanawiam bo w głowie szumią mi te powyżej przedstawione argumenty.. i strach że on mi wypadnie i będę miała dziure w obrączce
Mnie się podobają brylanciki
Ale te które my oglądaliśmy z Tż w wersji damskiej z brylancikiem były sporo droższe, a co ważniejsze powiedziano mi że w przypadku takiej obrączki nie można zmieniać rozmiaru, a u mnie obawiam się, że będę musiała zmieniać

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Ja dziś zrobiłam listę siedząc na mega nudnych (no może poza momentem kiedy koleś nam pokazywał jak zrobić różne rzeczy z origami ) zajęciach. Przeczytałam ostatnio "poradnik dla zapracowanych kobiet" i to mnie zmotywowało do zrobienia szczegółowej listy. Taka jest najlepsza, bo nie przeraża aż tak bardzo. I tak np. "obrączki" rozpisałam na kilka różnych działań: wybór wzoru, przymierzenie w sklepach takich modeli jakie nam się podobają, zebranie złota do przetopienia, zamówienie obrączek. I tak każdy element rozpisałam Później dopisałam orientacyjny termin na załatwienie danej sprawy i mam zamiar zrobić listy zbiorcze ze wszystkich kategorii na kolejne miesiące
Ja zrobiłam jakiś czasu temu listę, ale niezbyt dokładną, bo w sumie sporo rzeczy i tak już mamy załatwionych.
Dodatkowo jak już pisałam-ja nie bardzo wiem o czym jeszcze powinnam pomyśleć/zaplanować, bo nie bywałam na weselach i temat ich organizacji jest dla mnie czarną magią

Np. dziś zaczęłam się zastanawiać czy często/zawsze dekoruje się dom/otoczenie domu, z którego wychodzą młodzi?
I nie wiem kto ma to zrobić, co będzie potrzebne i ile itd.
Wy będziecie dekorować domy?

Cytat:
a w ogóle tż mi mówił że słyszał jak się rodzinka rozmawiała że szwagierka to jakaś dziwna jest i jak ktoś z nią zostanie sam na sam to nie ma o czym z nią rozmawiać i jakaś taka w ogóle no... że ja to taka ciepła osoba jestem a ona taka chłodna i ludzie jej nie ufają... ja wiedziałam że ona dobrego wrażenia to nie robi ale teraz to już jawnie się o tym rozmawia
Fajnie, że widzą różnicę między Wami

Ja będę pierwszą synową teściów, ale raczej nie jestem typem, który ich zawojuje, bo raczej nieśmiała jestem i w ogóle trudno nawiązuje głębsze relacje.
Póki co czuję się wobec nich skrępowana, no ale ledwo kilka razy się z nimi spotkałam.
Martwi mnie też fakt, że ślub za 3 miesiące, a ja nie znam rodziny Tż
Nie będzie mi przez to łatwo na weselu, ale też nie wyobrażam sobie planować ślub na za rok czy dwa, bo miałabym w tym czasie ich poznać

toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:24   #938
Jazzmanka
Zadomowienie

Też myślałam o sztucznych rzęsach, tylko Ja gdybym robiła to nie takie na całości powieki, tylko takie 'kupki' rzęs i nie takie bardzo długie jak Przybylska ma w reklamie, tylko ciut krótsze, ale żeby wyglądały na gęstsze.
Stary 2009-11-08, 21:29   #939
BlackAngel
Adwokat diabła

ale produkujecie! nie nadążam

idę pichcić budyń czekoladowy z jabłuszkiem i bananami chce któraś?

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:31   #940
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Np. dziś zaczęłam się zastanawiać czy często/zawsze dekoruje się dom/otoczenie domu, z którego wychodzą młodzi?
W żadnym wypadku. My mieszkamy w domu jednorodzinnym, więc pozamykamy wszystkie bramy na klucz i żadnych dekoracji nie będzie, bo po pierwsze nie podobają mi się żadne baloniki przy bramie czy napisy nad drzwiamy, że to dom weselny, bo rodzina i tak wie gdzie mieszkam, a po drugie nie będziemy informować złodzieji, że to ten dom, w którym nikogo dzisiaj nie ma

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość

Ja chcę, bo brzmi ciekawie kiedyś jadłam budyń czekoladowy (jello) z rozdrobnionymi ciasteczkami (pieguski są idealne) i też rozdrobnionymi orzechami i na tym była bita śmietana. Mmmm...
Stary 2009-11-08, 21:33   #941
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie mi się podoba ale wydaje mi się że twoje włosy są bardziej wygładzone hmm jakby to powiedzieć lejące a włosy Gwen wydają się takie bardziej lekkie i puchate i mam wrażenie że na twoich włosach się nie da takiego efektu osiągnąć tego zakręcenia tego końskiego ogonka..

dzięki dziewczyny za opinie dotyczące obrączek nie ułatwiło mi to wyboru czy z brylancikiem czy bez ale na to jeszcze mam czas
no ja mam takie śliskie, ze nawet cięzko koka zrobicKucyk wygrywa

Cytat:
Hej dziewczyny!
Mimo, że cały dzień znowu siedziałam w domku i zgalądałam to nie miałam siły pisać.
Jutro idę pierwszy raz do pracy, a póki co prawie nie jestem w stanie chodzić, takie mam zapalenie pęcherza
Jeszcze rano jakimś cudem muszę na badania wstępne przed podjęciem pracy iść i nie wiem czy mnie te badania nie zdyskwalifikują
nie stresuj sięA dalczego badania miałby Cie zdyskwalifikować?

Cytat:
Ale te które my oglądaliśmy z Tż w wersji damskiej z brylancikiem były sporo droższe, a co ważniejsze powiedziano mi że w przypadku takiej obrączki nie można zmieniać rozmiaru, a u mnie obawiam się, że będę musiała zmieniać
naszym obraczkom nie da się zmieniac rozmiaru nawet jak nie maja brylancików, także zapytaj o to w sklepie.

Cytat:
wlasnie nie wiem, chyba moznaby jakieś ladne wstążeczki na bramie umieścić może pare białych kwiatów, jesli cos zrobie to dyskretnie a nie baloniki i transpraenty

Cytat:
Ja będę pierwszą synową teściów, ale raczej nie jestem typem, który ich zawojuje, bo raczej nieśmiała jestem i w ogóle trudno nawiązuje głębsze relacje.
Póki co czuję się wobec nich skrępowana, no ale ledwo kilka razy się z nimi spotkałam.
Nie będzie mi przez to łatwo na weselu, ale też nie wyobrażam sobie planować ślub na za rok czy dwa, bo miałabym w tym czasie ich poznać
teściów do dobrej zabawy na weselu ni eprzebujeszPoza tym i tak wszyscy będziecie mieć tak dobry humor, ze na pewno będziecie sie do siebie nawzajem szczerzyć, mama tz bedzie Cie przytulac i takie tam Nie ma sie co tym martwić. Oni na pewno myślą tak, że skoro tż Cie kocha to musisz byc super

Cytat:
Też myślałam o sztucznych rzęsach, tylko Ja gdybym robiła to nie takie na całości powieki, tylko takie 'kupki' rzęs i nie takie bardzo długie jak Przybylska ma w reklamie, tylko ciut krótsze, ale żeby wyglądały na gęstsze.
no to nie pozostaje nam nić innego jak kupić i zrobic test

&Uciekam juz chyba,pa
Stary 2009-11-08, 21:33   #942
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:

.

ja mieszkam w bloku więc nie będę dekorować klatki.. może drzwi wejściowe do mieszkania jakoś delikatnie przyzdobię.. mi się wydaje że zazwyczaj jakoś delikatnie dziewczyny dekorują wejścia do domów ale jak, ile tego potrzeba i kto to robi to nie mam pojęcia i nie zgłębiam tematu bo ja po prostu nie mam takiej potrzeby.

Jazz dobrze mówi- taka dekoracja informuje złodziei że dzisiejszej nocy nikogo nie ma w domu- zwróć na to uwagę

a co do znajomości rodzinki tżta to nic się nie martw- jeszcze zdążysz ich poznać masz na to całe życie hehehe ja już 7 lat z tżtem jestem i co raz się czegoś nowego dowiaduję więc jakbyś nawet brała ślub za 2 lata to i tak ich doskonale znać nie będziesz hehe

a co do brylancika to dałaś mi do myślenia tym że nie można z brylancikiem rozmiaru zmieniać w obrączce.. nie planuję żadnych zmian ale w sumie nie wiadomo czy za parę lat nie przytyję.. już nie wiem nic... kurczę ja chcę już iść do jubilera- a tu musze do soboty czekać

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2009-11-08 o 21:35
Stary 2009-11-08, 21:36   #943
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello po weekendzie
Cytat:
I czy (niezaleznie czy sa poprawiny czy nie) przebieracie sie w czasie wesele z sukni slubnej w inna/wieczorowa?
Czy to jest czesta praktyka?
Mam wesele dwudniowe i sukienki nie zamierzam zmieniać, aż padnę po weselu
Cytat:
tż się ostatnio śniło, że w dniu śłubu sie kapnęliśmy, ze zapomnieliśmy zaprosić gości
Mojemu Kochanemu się śniło, że był dzień naszego ślubu i chodził uśmiechnięty od ucha do ucha. Patrz -->
Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Najpierw fryzjer
U Nas nie będzie testowania wódkiWóda to wóda jak dla mnie
Jednak jeszcze nie zdecydowaliśmy jaką konkretnie kupimy
No my też mamy dylemat. Sobieski lub Wyborowa
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej Właśnie ze szkoły wróciłam... ale nam dowalili... no ale cóż, czas zacząc się uczyć.
Szyszynko jak szłam sobie w Bdg. i oglądałam sobie wystawy sklepowe natknęłam się na salon sukień ślubnych- zobaczyłam taką jak Tobie się podobają... i od razu pomyślałam o Tobie... hehe, ale ja się z Wami zżyłam, ale niedługo będe musiała tymczasowo porzucić wizaż i się do nauki wziąć.
A gdzie studiujesz? Bo z tego co pamiętam, to jesteś z Gda
Cytat:
dziewczyny co sądzicie o małym brylanciku w obrączce???
Jak dla mnie ten pomysł odpada. Chcę mieć obrączkę identyczną jak Moje Kochanie
Cytat:
no nic narazie jeszcze mam czas do namysłu z tym brylancikiem- pójdziemy w sobotę i pooglądamy co lepiej wygląda
spodobały mi się te obrączki:
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,175 ale niestety cena 3600zl za parę nas odstraszyła..
tu jest tańszy zamiennik bez brylancika za 2200zł http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,176 ale też troszkę drogo jak na takie zwykłe złote półokrągłe i znaleźliśmy sobie z tzcikiem takie za 1500zł za parę co o nich myślicie? http://wkruk.pl/imgzoom.php?id=27547&s=1
Też mi się najbardziej podobają te z Kruka i do tego najtańsze
Cytat:
Napisane przez nutella.a Pokaż wiadomość
ok, przyznaję się, nie było mnie dość długo, ale to co wyrabiacie to już przechodzi ludzkie pojęcie! Jak możecie tak pędzić z wątkami?!?! Jeśli myślicie, że nadgonię to wszystko, to się grubo mylicie moje (jeszcze) PANNY!
A tak serio, to witam wszystkie po dłuuugiej przerwie! Pozdrawiam!
No cześć! Od czasu do czasu sobie o Tobie pomyślałam. Co tam u Ciebie? Jak tam przygotowania?
Cytat:
My mamy tak jakby trzydniowe, bo ludzie na polter się zwalą:Pi także z poprawinami, zastanawiamy sie tylko czy zespoł też wziąć na poprawiny. Ja byłam na weselach gdzie PM się przebierały, ale ja w życiu się nie przebiorę, to będzie jedyna noc w której będę miała tę suknię i chcę całą noc czuć się jak księżniczka
Oj, u nas też polter obowiązkowy. Rodzina i znajomi by nam tego nie przepuścili Właśnie w piątek byliśmy u znajomych na poltrze i było bardzo fajnie

Wiecie jaka beka wyszła z moją "uczelnią" Przyjeżdżam na zjazd, a tam odwołali wszystkie zajęcia dowiedzieliśmy się, że teraz będziemy się uczyć przez internet Po prostu paranoja. No i są dwa wyjścia. Albo przez neta (co jest jeszcze niepewne), albo będę musiała dojeżdżać do Łodzi na zjazdy... 350 km MASAKRA
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:36   #944
Jazzmanka
Zadomowienie

Zna się któraś na budowaniu domu Tzn. chodzi mi o koszty. Ile może kosztować wybudowanie takiego domku? http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabusia/
tu rzuty: http://www.archipelag.pl/projekty-do...sia/rzuty.html
Myślicie, że 200 tys. wystarczy

Natj, jesteś???? Ty budujesz domek, to może mi podpowiesz co nieco.

Pasowalby mi taki domek, ale nie mam pojęcia jak jest ogrzewany, bo nie widzę tam pomieszczenia gospodarczego no i nie ma przejścia z garażu do domu, ale to chyba da się zmienić, a plus jest taki, że mała działka wystarczy

Samoa, ile kosztuje taka turbinka do kominka, o której ostatnio pisałaś?
Stary 2009-11-08, 21:37   #945
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
opowiedz mi jak z cywilnym jest i jakie są twoje odczucia
To juz Ci mówię Dopiero dzisiaj, bo całe dnie w szkole byłam.
na początku trochę się bałam w ogóle reakcji ludzi dlaczego cywilny i księdza.... I rzeczywiście ciotki itp.pytały po co nam ten cywilny... a ja wlasciwie nie wiem po co... my jesteśmy tacy "uzaleznieni od siebie", po prostu bez siebie żyć nie umiemy... napewno wiesz o czym mówię, że czekac nie chcielismy, a wiadomo, że kościelnego nie da się tak od ręki załatwić, to cywilny zalatwiliśmy, mama z ciocią przygotowaly nam obiad dla najblizszej rodziny (ja nawet nie pomogłam, bo miałam egz.wtedy) . a odczucia... cudo, w ogóle nie potrafię słowami tego wyrazić, bo jestem taka szczęśliwa, że z moim tżcikiem jesteśmy juz małżeństwem i to oczekiwanie na kościelny jest takie bardziej "z glową", bo już mamy slub i tak sobie powolutku załatwiamy. i chyba jestem najszczęśliwsza na świecie. jakbys miala jeszcze jakies pytania to slużę pomocą
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:37   #946
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:

ja chcę własnie dziś z tz myszkowaliśmy w kuchni i nic nie było co by nas zadowoliło, bo mielismy ochote na niewiadomo co a teraz juz wiem, że taki budyń by mnie zadowolił

Cytat:
W żadnym wypadku. My mieszkamy w domu jednorodzinnym, więc pozamykamy wszystkie bramy na klucz i żadnych dekoracji nie będzie, bo po pierwsze nie podobają mi się żadne baloniki przy bramie czy napisy nad drzwiamy, że to dom weselny, bo rodzina i tak wie gdzie mieszkam, a po drugie nie będziemy informować złodzieji, że to ten dom, w którym nikogo dzisiaj nie ma
mój tata pewnie powie tak jak Ty Ale my mamy ochronę, w oknach szyby, których nie da się przestrzelić i jeszcze rolety antywłamaniowe, więc nie ma chyba ryzykaAle chyba cos zrobimy,bo przypuszczam, że mam będzie chciała, dlatego wstążeczki na bramie wjazdowej mogą być
Stary 2009-11-08, 21:41   #947
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
widać nie mogą / nie chcą większej ilości ślubów jednego dnia.. głupio?!

hehehhe, no glupio, bo ja najpierw przeczytałam jedną odpowiedź, a później przeczytałam, że tam mogą być tylko 3 sluby w jeden dzień, u nas nie było tak) wybaczcie. A bo tak teraz "po łebkach" nadrabiam.
Stary 2009-11-08, 21:42   #948
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Wiecie jaka beka wyszła z moją "uczelnią" Przyjeżdżam na zjazd, a tam odwołali wszystkie zajęcia dowiedzieliśmy się, że teraz będziemy się uczyć przez internet Po prostu paranoja. No i są dwa wyjścia. Albo przez neta (co jest jeszcze niepewne), albo będę musiała dojeżdżać do Łodzi na zjazdy... 350 km MASAKRA
Oj, Ty też z tej samej uczelni co Jozi TŻ Kiedyś wklejałam artykuł o tej uczelni, że nie ma prawa do zamiejscowych ośrodków. Jozi TŻ z tego co pamiętam, to chyba przyjęli do Łodzi, więc pewnie Ty też nie będziesz miała problemu. Tyle tylko, że dojazdy będą uciążliwe. Bliżej nie masz innej szkoły?
Stary 2009-11-08, 21:48   #949
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
ojaaaaa A miałas podpisana umowę?Może z nimi powojujesz, bo to chore

Cytat:
Zna się któraś na budowaniu domu Tzn. chodzi mi o koszty. Ile może kosztować wybudowanie takiego domku? http://www.archipelag.pl/projekty-domow/sabusia/
tu rzuty: http://www.archipelag.pl/projekty-do...sia/rzuty.html
Myślicie, że 200 tys. wystarczy

Samoa, ile kosztuje taka turbinka do kominka, o której ostatnio pisałaś?
słodki domek
mysle, ze wystarczy spokojnie, bo domek nieduży do tego niepodpiwniczony, dach dwuspadowy, więc tańszy
Nie chce Ci skłamać, bo nie wiem ile kosztowała a znając moich rodziców to wzięli jakoś zbajerzoną i wypasioną więc tu masz link http://www.kratki.com/index.php?cPat...672ou0lcfick91 ceny nie sa przerażająceNajwiększy koszt to wkład kominkowy(absolutnie nie kupuj na promocji w markecie budowalnym, bo takie szitowe wklady potrafia nawet pęknąć nie mówiąc o tym, że z grzaniem jest problem)Poza tym koszty generuje tez rozprowadzenie ciepła po całym domku, ale chyba to nie jest jakis mega kosmos, tym bardziej, ze takie cos sie po prostu oplaca, bo sie oszczędza na ogrzewaniu a przy takim malym domku to juz w ogole JAk będe miała chwilke, zeby pogadać z tata to go podpytam.
Stary 2009-11-08, 21:49   #950
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Oj, Ty też z tej samej uczelni co Jozi TŻ Kiedyś wklejałam artykuł o tej uczelni, że nie ma prawa do zamiejscowych ośrodków. Jozi TŻ z tego co pamiętam, to chyba przyjęli do Łodzi, więc pewnie Ty też nie będziesz miała problemu. Tyle tylko, że dojazdy będą uciążliwe. Bliżej nie masz innej szkoły?
Nie pamiętam na jakiej uczelni jest narzeczony Jozi, ale ja jestem na Akademii Humanistyczno - Ekonomicznej w Łodzi. Do tej pory mogłam jeździć do Gdańska (wiedziałam, że to do końca nie jest tak jak powinno być, ale myślałam że jakoś to się da). Od wczoraj ten ośrodek przestał istnieć Jutro dzwonię też do Bydgoszczy czy jest możliwość przeniesienia, a jak nie to będę musiała do Łodzi zasuwać Jestem już na II roku MSU, już tyle kasy wpakowałam w te studia, że szkoda rezygnować prawie na finishu
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:52   #951
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
przebranie się faceta z przepoconej koszuli jest ok, a wręcz wskazane, nie lubię jak od facetów "brzydko pachnie", przebieranie się w jeansy, choćby najdroższej firmy uważam za faux pas, to nie spotkanie przy grillu, czy wyjście do baru, dla mnie to brak szacunku dla młodych. A Panie to mogą w dzisiejszych czasach ubrać się tak, by i w kościele i na weselu było ok, nie uważam, by trzeba było się przebierać w stroje balowe, wesele to nie karnawał, czy sylwester suknie koktailowe, bądź skromne wieczorowe wystarczą, a do kościoła można narzucić żakiet No ale niektórzy to uważają za dobry powód by się pokazać
Dobrze, że u mnie nie jest to "na porządku dziennym", chociaż znam pewną panią, która pobiła PM w strojach i na weselu córki wystąpiła w 6 różnych kreacjach

nie sądzę żeby była ciężka, zrobisz, jak uważasz
zgadzam się, ja tak zawsze robię

No nie mogę
Stary 2009-11-08, 21:54   #952
natj
Rozeznanie

Cytat:
Natj, jesteś???? Ty budujesz domek, to może mi podpowiesz co nieco.
Ja?
Musiało Ci się z kimś pomylić.
Gdybyśmy mieli działkę... eh marzenia

Eh, zła jestem na swojego ojca. Jak czytam o waszych rodzicach, jak wam pomagają, jak się przejmują to zazdraszczam.
Mój zarabia xx tyś na miesiąc a wysyła 400 zł m-c "na życie" i to z "łaską"... Nigdy nic nie zaproponował, że pomoże nam z weselem lub czymkolwiek. Ehh chyba w najbliższej przyszłości wyprowadzimy się bliżej stron TŻa.
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 21:58   #953
tancerka212
Zakorzenienie

o rany Aniołku ale was zrobili z tą uczelnią.. chociaż ja to bym chciała postudiować internetowo jak sobie pomyślę że jutro o 6:30 pobudka żeby dojechać na uczelnie

co do kosztów domku to nie mam pojęcia. zanim ja wybuduję dom to minie duuużo czasu..

lecę się myć i przy okazji się wypeelingować
Stary 2009-11-08, 22:01   #954
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Ja zrobiłam jakiś czasu temu listę, ale niezbyt dokładną, bo w sumie sporo rzeczy i tak już mamy załatwionych.
Dodatkowo jak już pisałam-ja nie bardzo wiem o czym jeszcze powinnam pomyśleć/zaplanować, bo nie bywałam na weselach i temat ich organizacji jest dla mnie czarną magią

Fajnie, że widzą różnicę między Wami

Ja chyba w coś tam domek przystroję
Na szczęście znam całą rodzinkę TŻta.
Stary 2009-11-08, 22:03   #955
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natj Pokaż wiadomość
Ja?
Oj, przepraszam. Pomyliło mi się z Luskap edit: albo może rzeczywiście z Nati02.
Cholera, nie wiem dlaczego tak mi się pomieszałyście dziewczyny. Starość nie radość i pamięć już nie ta

Edytowane przez Jazzmanka
Czas edycji: 2009-11-08 o 22:15
Stary 2009-11-08, 22:04   #956
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja?

Eh, zła jestem na swojego ojca.
pewnie z NAti02, bo na cos tam robila z domkiem.
Szkoda, że tata sie nie poczuwa, zwłaszcza, ze ma, moze cos zarzuci na prezentChociaz często jest tak, że sa ludzie którzy maja kasiorę a sa strasznymi sknerami. Moi rodzice sie tak wczuwaja, że az jestem zaskoczona, za to tżta rodzice milczą a jak tz powiedział mamie ile kosztował komplet do salonu, który moi rodzice nam kupili to tylko powiedziała, że strasznie drogo(i chyba, że mogli kupic tańszy czy cos takiego), nic w stylu, ze super, że będziemy mieli takie porządne meble i ze sie cieszyZaloże sie, że sobie pomyślala, że skoro moi rodzice dali xx to ona tez będzie musiałaMoi rodzice chcą i sprawia im to przyjemnośc a rodzice tz z tego co widzę "nie chcą a będa musieli"

Jazz jeszcze znalazłam taką stronke, z boku w menu jest otwarta zaklada dystrybucja ciepła i tam sa chyba wszystki elelemnty to możesz tak pi razy drzwi sobi epodliczyć: http://www.galeriakominkow.pl/Sklep_..._osprz%C4%99t/
Stary 2009-11-08, 22:15   #957
natj
Rozeznanie

Cytat:
Ale przecież ceremonia w USC trwa ok. 20 minut, można ją brać o każdej godzinie...
Jakoś Cię nie doczytałam.
Nie wiem jak w USC w tygodniu ale w soboty u mnie są 3 śluby - i tak jak Black pisze z całymi papierkami, szampanem, wejściem itp zejdzie do 40 min.
My i tak mamy najpóźniej bo o 14.
Nie wiem czemu tak, czy przez to że to nie sezon (czyt mniej ślubów), czy że sobota.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
Szkoda, że tata sie nie poczuwa, zwłaszcza, ze ma, moze cos zarzuci na prezent
Może

A uwielbiam rodziców TŻa, zawsze przesyłają ciasteczka, dżemy, grzybki i różne takie .
A jak będziemy w okolicy mieszkać to będzie im można dzieci sprzedać bo lubią
Boję się tylko bo Wrocław trochę daleko i kompletnie miasta nie znam
natj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-08, 22:19   #958
Jazzmanka
Zadomowienie

Dziękuję Samoa, wyślę te linki TŻ, żeby pokazał swojemu tacie i niech myślą co wybrać. TŻ już pokazał tacie projekt i mój przyszły ulubiony teściunio powiedział, że będziemy musieli zamówić ekipę budowlaną tylko do zrobienia fundamentów, ścian i dachu, a całą resztę w środku to on sam potrafi i nam zrobi. Oczywiście TŻ mu pomoże.
Stary 2009-11-08, 22:21   #959
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janiiis Pokaż wiadomość
a my dziś mamy równiutko 8 miesięcy do Ślubu

wracam do nadrabiania Waszych wieści ślubnych i tych nie do końca ślubnych jestem na 16 stronie
widzę, że przegapiłam urodziny kilku z Was jeśli dobrze pamiętam, świętowały Jazzmanka, jozia i chilanes strrrrasznie spóźnione ale równie szczere sto lat!
My też równe 8 miesiecy do ślubu

Wszystkiego dobrego dziwczyny)
Stary 2009-11-08, 22:24   #960
Jazzmanka
Zadomowienie

Cytat:
Boję się tylko bo Wrocław trochę daleko i kompletnie miasta nie znam
A przeprowadzacie się do Wrocławia na stałe?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości