|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
Cytat:
To nie dla mnie Z fajerwerkami to też tak trochę głupio, ja byłam na weselu gdzie była taka atrakcja. Pokaz trwał z 5 min, goście stali i się lampili w niebo, ognie sobie strzelały, ludzie albo bili brawo, ale krzyczeli "ach" "och" jak by nigdy sylwestra nie obchodzili Ja jeszcze dodatkowo z tych tzw. atrakcji planuję prezenciki dla gości, z czymś słodkim w środku no i tą fontanne. Może im wystarczy bajerów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie..gdzie tani Maximus?
|
|
|
#2762 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no słyszałam o spirytusie, ja amolem przemywam i tym zoviraxem smaruję. mój TŻ też ma często i spodziwałam się że przy moim pechu to on dostanie opryszczki a tu ja. kurdę nie chcę strupka na buzi w dniu ślubu
|
|||
|
|
|
|
#2763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... do tego klimat w tym kościele jest..ehhhh ).. pewnie będzie trochę z tym załatwiania ale..czego się nie robi dla tego dnia i tych chwil
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także polecam, tylko nie wiem czy nie na recepte
|
|
|
#2765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
..masakra.. nie zapomnę tego do końca życia.. nie martw się będzie dobrze tylko myśl pozytywnie i nie grzeb przy tym
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2009-11-08 o 20:32 |
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinaa z domowych sposobów przypomniało mi się jeszcze przykładanie cieplej łyżeczki, i miodek.
Gospela heviran faktycznie tani jest, pomyliła mi się cena z tym drugim przeciwirusowym ![]() Heviran na receptę
|
|
#2767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak będziesz coś wiedzieć na temat cen to daj znać gdzie , jak i za ile![]() Basienka666 odpisałam na PW, dzięki
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam wiem, może jakiś lek jest na to
A jeśli twój Tż miał to on cię mógł zarazić też, tyle ze teraz wyszło Ale będzie dobrze A lampiony nie muszą być puszczane w imię waszej miłości :d po prostu tak żeby było przyjemnie To jest jak na razie nowość więc może być ciekawie, ale wiadomo każdy woli co innego Dla mnie z kolei prezenciki dla gości całkowicie odpadają. nie dość że trzeba na to full kasy wydać, to jeszcze połowa z nich będzie się walała po stołach i podłodze bo po objedzie kazdy już o tym zapomni. Wolę dać po imprezie pozostałe ciasto i jedzenie niż cukierka w pudełku .
|
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Slyszałam,że oklady z cebuli dobrze robią na opryszczkę. Przyłożyć plaster ze świeżo ukrojonej cebuli, tak na poł godz. Tylko zmieniać ten plasterek,zeby zawsze był sok na nim,żeby nie wysechl. Tylko tego nie rozdrapywać i nie dotykać. W ciągu tygodnia napewno to przyschnie
. Nie martw się na zapas, stres nie wpływa dobrze .Też myslałam o czymś dla gości ale chyba najlepiej będzie zaopatrzyć się w jakieś jednorazowe pojemniki i dać ciasto po weselu .Czy widziałyście może gdzies tanio finlandię? . Czy to dobra wodka na wesele? Czy oprócz standardowej wodki, wina można np. wiśniówkę?
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widocznie nie obchodzili ![]() te lampiony są mało ładne, jak na hallowen. swoją drogą kto je potem posprząta? czy sobie bedą lezeć na ziemi i ulegać biodegradacji?
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() są zrobione z cieniutkiego papieru (bibułki) i deszcz je spokojnie rozpuści a jeśli jest wiatr to płomień je spali. A powiedzcie mi do tej fontanny alkoholowej to jaki się bierze trunek? tak z ciekawości pytam, bo jak przecież alkohol stoi otwarty to traci moc, to przecież jak się tak przelewa to tym bardziej traci na wartości.
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.ceremonieslubne.pl/sluby/...lkoholowa.html co do lampionów to kojarzą mi się z chińskim nowym rokiem a nie weselem - zdecydowanie już bardziej wolałabym pokaz ogni sztucznych, ogniomistrzów czy cos w tym guście ale i tak mieć tego nie będziemy może stolik alko, wiejski stól czy coś w tym stylu
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy moglabyś napisać gdzie się odbywają? Wiesz może, z jakich powodów można zapisać się na takie weekendowe nauki?
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jakos tak nastrojona jestem o tych naukach, że ta cała otoczka weselna mnie nudzi
![]() powiedziano nam na tych naukach że statystycznie w polsce rozwodzi sie 50% małzeństw.... to z rzeczy pesymistycznych... ale mój narzeczony ech cudny jest, a wesele, mogłoby go wsumie nie być... wystarczy mi sam ślubno nic uzewnętrzniłam się ociupinkę ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
a odbywaja się w kosicele przy staszica, wejdz sobie na stronę diecezji znajdziesz tam, ks Pyda organizuje, koszt 150zl od pary i powiem ci że 2 dni były całkiem ok
nie obiecuję Ci wiele, bo tyle prawie co nic, najwyżej wiosenną zieleń i pogodne dni, najwyżej uśmiech na twarzy i pomocną dłoń, nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie. Edytowane przez gospella Czas edycji: 2009-11-08 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#2776 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak będę miała jakieś info to się podziele oczywiscie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się takie "lejące" sposoby na podawanie alko kojarzą z ponczem. Cytat:
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=ana_01;15165431
Na serio 50%?? Myślałam, że mniej. To Was ksiądz zachęcił do zawierania związku małżenskiego [/QUOTE]powiem Ci, że bardziej zniechęcają niż zachecają, ale to akurat dobrze, bo można przemyśleć to i owo
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
poodlądałam suknie na all i jestem załamana wyglądem większości dziewczyn w rozmiarze 44 i do góry ;( musze jeszcze mocniej nad soba popracowac zeby tak nie wygladac
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
hihi ![]() Do tej fontanny to tak myślałam ze wino lub poncz pasują najbardziej bo nie wyobrażam sobie szampany cz czystej
|
|
|
|
#2779 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej z 10 lat wcześniej wszystko zarezerwować i zgrać.\ ech.. śmieszy mnie to straszenie nowych wizażanek, że 2 lata potrzebne są na zorganizowanie super ekstra wymarzonego ślubu i wesela, bo jak się przypadkiem przegapi tą datę, to klapa na maksa i już będzie byle co Cytat:
Cytat:
ludzie to teraz na głowy poupadali, żeby tylko było lepiej od innych, więcej przepychu i przerost formy nad treścią. wesele jest weselem a nie pokazem cyrkowym - lampiony, sztuczne ognie i inne pierdoły. dla mnie i mojego tż i naszych bliskich to będzie na pewno wyjątkowy dzień w życiu i każdy z nas zapamięta go na zawsze. a sztucznym rozbawianiem i zapewnianiem rozrywek ciotkom i wujkom, żeby im się nie nudziło, nie zamierzam sobie zawracać głowy. będą mieli wódeczkę, jedzonko, fajną muzykę i świetną parę młodą , to będą się dobrze bawić. zresztą nawet w stodole, przy rzępoleniu pijanego skrzypka można się świetnie bawić, jeśli tylko chce sie świętować ten dzień z młodymi![]() ![]() Cytat:
jest drugie wyjście (z którego my skorzystaliśmy) - wzięcie zezwolenia na przeprowadzenie rozmów kanonicznych do parafii ślubu. I to jest bezpłatne. teoretycznie można je wziąć z parafii PM albo Tż. ale to zależy od księdza. my poszliśmy do parafii tż, bo z mojej by nam nie chcieli dać, bo na kasie im zależy (za coś trzeba "supermarket" wykończyć )z zezwoleniem idzie się do parafii ślubu (my byliśmy wczoraj) i dostaje się indeksy na nauki i inne papierki i szczegółowe wytyczne co i jak dalej. Cytat:
właśnie 3 miesiące przed ślubem przychodzi się z dokumentami (akt chrztu, dokumenty z usc, świadectwem ukończenia katechizacji, dowodami i indeksem - nawet jeśli jeszcze nie wszystkie nauki są zrobione) i spisuje się protokuł i pierwsza spowiedź Cytat:
kurs trwa 10 tygodni, bo to 10 spotkań + 3 spotkania w poradni rodzinnej (czasami w ciągu dwóch sie wszystko załatwia) + skupienie Ana powodzenia jutro trzymam kciuki!
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=froggie;15150846]i tak kościółek u Magialeny to supermarket, znaczy się sw Wojciech. [/QUOTE]
tak, tam brałam ślub. ja to mówię, że to nowa Gala, bo taki ceglano-okrągły. ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-11-09 o 08:38 |
||
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
Maggie, Ana, Froggie zgadzam się co do lampionów - dla mnie to wygląda dokładnie jak jakies święto duchów. W moich stronach jedna para się w to zabawiła i nie dość, że spalili pobliską stodołę (był wiatr) to jeszcze byli pośmiewiskiem całego miasteczka
Atrakcje atrakcjami (sama się zagalopowalam przed weselem tylko obuchem w łeb dostałam), co prawda zostaliśmy zaskoczeni fontanną przez rodziców, ale główną atrakcją byliśmy my, ale oczywiście każdy robi jak uważa. Byle tylko pały nie przegiąć bo skutek i reakcja gości mogą być odwrotne do zamierzonego ![]() Maggie dziękuję
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukryła ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. Edytowane przez diya1983 Czas edycji: 2009-11-09 o 08:36 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
diya1983 jak tam żyjesz?
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki jak mnie już tu dawno nie było....
Powoli nadrabiam zaległości, dobrze że przynajmniej ten tydzień bedzie wolniejszy zamierzam zabierać się za zaproszenia i winietki dla osób których jestem pewna na 200%.... wiem co i jak mam materiały i trochę czasu więc nie ma na co czekać... u mnie na suwaczku 152 dni już sie nie moge doczekać... dobra ja uciekam muszę dzisiaj napisać 2 rozdziały pracy magisterskiej ![]() Ewelinaaa najlepiej będzie jak pojdziesz z opryszczka do lekarza jak najszybciej (ja na opryszczkę smarowałam się Sonolem nie robi wielkiego strupka tylko mocno szczypie, plastry compeed też mogę polecić ale trzeba stosować je od samego początku bo jak zrobi się strup to juz nie działa.... chociaż plastry oferowane w polskich aptekach nie są tak dobre ja swoje pierwsze opakowanie kupiłam w stanach i byłam baardzo zadowolona po powrocie do kraju zrobiła mi się opryszczka i wykorzystywałam jeszcze amerykańskie ale mi się skończyły kupiłam w Polsce jako kontynuację i opryszczka wróciła ze zdwojoną siłą.... ) Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2009-11-09 o 08:54 |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
Żyję Magialeno, zbieram się do kupy
dzięki że pytasz
|
|
#2786 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Wszystko zależy od gości, młodych i zespołu/dja. Ale każdy oczywiście zrobi jak uważa. |
|
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też nie było fajerwerków czy fontanny czekoladowej. akcentem było jedno z dań na ciepło - płonąca szynka na szabli.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2788 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Swoją drogą-był przepyszny.
|
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Jedzenie jedzeniem, ale dziewczynom chodzi chyba o atrakcje artystyczne
![]() Ja rozumiem, że kazdy chce by jego wesele było wyjątkowe, sama to przechodziłam i jedyne co mogę powiedzieć to drugi raz zrezygnowałabym z wielu rzeczy. Jak są fajni ludzie i towarzyscy młodzi to i tak wesele będzie fajne, niepotrzebne są dodatkowe bajery i wydatki, ale może każdy musi dojść do tego sam. Akurat co do fontanny polecam bardzo, mniamciu
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Wami Dziewczyny![]() Żonki przyznawać się gdzie alkohol można kupić (wykluczając makro gdzie ceny mnie zdołowały...)
Edytowane przez Telka10 Czas edycji: 2009-11-09 o 10:08 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

ja sięstrasznie na to napaliłam
Puszcza na pewno para młoda, rodzice i goscie, oczywiście nie wszyscy bo nie wiem ile kasy by trzeba było zeby kazdy dostał taki lampion, jednak one są na tyle duże że spokojne 3 osoby mogądo jednego lapiona podejść no i to całkiem niedroga przyjemnosc bo 10 lampionów kosztuje ok 43 zł 

flejksy

widocznie nie obchodzili

hihi
)