|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Cytat:
![]() Ale czuję bo bimbałach że są takie pełniejszeee i większe
|
|
#1562 |
|
Przyczajenie
|
Ja siarę mam już od dawna. Nie pamiętam kiedy dokładnie ale pisałam o tym napewno ponad dwa miesiące temu. Ulewała mi się najczęściej w nocy i widziałam to po koszuli nocnej bo rano miała plamy. Dziś mam drugi raz jak mi się wieczorem puściła. Normalenie czuję, że piersi są wilgotne, patrzę a całe brodawki mokre. Ale to normale. Grunt, żeby ich nie dotykać, nie drażnić niczym, nosić delikatne staniki.
|
|
|
|
#1563 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski,
Czytam Was na bierzaco, ale dajecie takiego czadu, ze darowalam sobie pisanie przez jakis czas ![]() Pysiamn, Kurczaczka KFC wyprobuje przy najblizszej okazji ![]() Filka, tez lubie ta salatke, tyle, ze ja nie gotowalam zupek,. wrzucilam makaron prosto z opakowania i odstawilam na jakis czas. majonez i tak rozmiekczyl makaron. ale zrobilam tak tylko dla tego, ze cos mnie akurat przycmilo i nawet nie wpadlam na pomysl, zeby makaron zalac woda ![]() ![]() Madziulka82 ![]() super fotki,Malga19 sliczny brzuchol Olivia, ja snu nie potrzebuje zeby sie dolowac wygladem ![]() ![]() Aldii smrodek z pralki powiadasz?? niedobrze, oj niedobrze oooo i zelazko tez , ....... i termometr........... Ty sie do meza dzis lepiej nie dobieraj![]() ![]() Kancia, my z TZ skladalismy komody z Ikei 2 tyg temu nawet niezle wyszly, a dzis mebelki dla Naszego Kurczaczka![]() Addicted ![]() dla brzuszkaKampoolka, mam nadzieje, ze jednak nie bedziesz musiala do szpitala jechac, oby sie uspokoil brzusio, Patka to masz meza niezle wyszkolonego skoro wloski juz farbuje. ![]() Lila12 sliczne lozeczko. co do rozka, to moja mama juz kupila, mozna go tez rozwinac i przykryc Mala Youyou ![]() za jutrzejsza wizytePysiamn, dzieki wielki, doszla ksiazka A my dzis z Tz zlozylismy mebelki dla Kurczaka, i sliczne sa, szafa troche sie chwiala, ale ja po swojemu przybilismy i jest cacy jak jutro sie ogarne to porobie fotki i Wam pokaze. niestety mezus nie mial juz nerwow, zeby mi karnisz przymocowac i nie mogalam powiesic zaslonek no ale ze on nerwowy facet jest to nie chcialam naciskac za bardzo![]() Co do siary, to mi nic nie leci, ale ja cos czuje, ze bede miala malo pokarmu, cycole jakos mi nie urosly, no moze sie troche zaokraglily, ale szalu nie ma. ![]()
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
super brzuszki
![]() komoda złozona jutro ją wypełnię ![]() laski z wrocka bedzie któras na Brochowie rodzić ???? |
|
|
|
#1565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz tez mi nic nie jest. Ja zawsze mowie ze gdyby mi brzuch nie rosl to nie czulabym sie jak w ciazy. Wiec mysle ze ta siara u mnie tez moze bedzie najpozniej jak sie da......zobaczymy.A mnei tu przez weekend malutko bo mezus ma wolny weekend i caly czas cos wspolnie robimy. A jutro rano jedziemy do Wrocka i mam zamiar odwiedzic Ikee. |
|
|
|
|
#1566 |
|
Rozeznanie
|
U mnie w pierwszej ciąży siara się pojawiła koło 20 tygodnia i to tak, że koszula nocna była mokra. Teraz kończę 29 i nic nie leci, czasem widzę zastygłą rano, ale nie ma plam. Mam nadzieję, że pokarm będę miała. Synka karmiłam do 16 miesiąca. Teraz też chcę przynajmniej 12 miesięcy.
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
aldii no ładnie szalejesz z tymi sprzętami
![]() mi siara jeszcze nie leci, a laktator zastanawiałam się czy w ogóle kupować, ale chyba się zdecyduję na ten z Tommee Tipee co Zebra kupiła. Rożka jeszcze nie mam ale też na dniach myślę zamówić. Moja niedziela nie należała do najbardziej udanych, pokłóciłam się z tż i bardzo się zdenerwowałam, na szczęście szybko mnie przeprosił i przyniósł ze sobą kasztanki więc nie mogłam się gniewać. No i bez sensu, prawie się nie widujemy cały tydzień, a w jeden dzień co powinniśmy ze sobą mile spędzić to się kłóciliśmy... więc obiecaliśmy sobie że się już nie będziemy kłócić i będziemy dla siebie mili, bo jak byliśmy mali to nie lubiliśmy jak rodzice się kłócili, więc nasz bejbik nie może nas takich widzieć. Dziewczyny wrzucam linka do tej książki, bo widzę że Pysia ma problem z niektórymi mailami - można ją ściągnąć, tylko trzeba się zarejestrować, tam są też inne dziecięce poradniki, chociaż przyznam się, że nic jeszcze nie zaczęłam czytać ![]() http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/ewicze Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-08 o 21:32 |
|
|
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
pysiamn ja to tak nazawałam bo przypomina mi smak i wygląd ten kurczak a robie go tak
piersi kurczaka kroje w drobne kawałki i przyprawiam:papryka,zioła prowansalskie,czosnek,prz yprawa do kurczaka i troche sosu sojowego i odstawaim na jakiś czas a potem już tylko smaże na oliwie lub oleju ok 10-15min.można z sosami zimnymi jeśc tak jak w sphinxie ![]() szybkie i b. łatwe trzymajcie za mnie jutro kciukaski
|
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz wszystkim za miłe słówka
![]() ![]() ![]() youyou - za jutrzejsza wizytęmadzik za mebelki dla Kurczaczka ,a wielkością piersi się nie przejmuj, bo to nie ma wpływu na ilość pokarmu gosbaj - ostatnio czytałam, że u niektórych ciężarówek siara może pojawić się dopiero w szpitalu. Mi w pierwszej ciąży pojawiła się w jakimś 8 miesiącu, a teraz na razie cisza brzoskwinia - ja dziś też byłam trochę zła na tż, bo poszedł do sąsiadki naprawiać komputer i zapowiedział, że powinno mu to zająć pół godziny max. do 1 godziny, a wrócił po ponad 2. Potem poszedł jeszcze po bilety na jutrzejszy pociąg i wrócił z długaśną różą, więc już nie wypadało mi sie gniewać ![]() A i też pamiętam, że jak byłam mała to nie lubiłam jak się rodzice kłócili. A teraz mykam oglądać Londyńczyków. W zapasie mamy jeszcze Skazanego, ale coś czuję, że dwóch filmów to nie dam rady obejrzeć, bo ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ![]() ![]()
|
|
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane za kciukaski za moją jutrzejsza wizytę
poza szyjką ciekawe ile mi się przytyło , bo brzuch mi mooocno podskoczył hihiChyba zaraz zmykam spać bo jakoś dziś zmulona jestem
|
#1571 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis niepotrzebnie polozylam sie na kanapie na plecach i zeby zejsc to musialam najpierw nogi opuscic (tzn mezus pchal ) potem sie przekrecic i na kolanach wyladowalam i utknelam miedzy kanapa a stolem![]() nie moglam sie podniesc i wydostac, ![]() ![]() Cytat:
1. powieksza mi sie cycole 2. przestana pojawiac sie krosty na twarzy i co? nico, nadal jest jak bylo a co do Tzetow, to chyba dzis byl jakis dziwny dzien, bo ja tez sie wkurzylam na mojego. no nie chcial mi karniszy przykrecic, co za leniuch jeden ![]() wzial sie za pierwszy i cos mu nie szlo i lecialy same fochy i tego typu pochodne, to wkurzona mowie mu, ze juz nic od niego nie chce, i ze m to zostawic w cholere, niech lepiej usiadze z dupskiem na kanapie i oglada tv, a co do remontu to juz moze nic nie robic, mozemy na kartonie siadac, nie miec szafek w kuchni i tynk mi na glowe moze leciec, mam to gdzies. ![]() na szczescie sie ogarnal po jakims czasie i podchody robil, ![]() Milego wieczoru mamuski, od jutra zapewne znowu ruszacie z 6 stronami na dzien, ![]() Fotki pokoju Kurczakowego porobione, jutro je zaladuje, bo na tel sa. Dobrej nocki kochane
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu się rozpisałyście...
Idę poczytać...
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Chcialam Wam tylko zyczyc dobrej nocki
Ide sie nasmarowac oliwka i zmykam do lozeczka
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam wszystko na szybko...
Mamunia mi kupiła kolejne dwie koszule do karmienia, czyli mam już 4 i 1 piżamę... Aż za dużo... bardotka_a Cytat:
![]() Kampoolka Ja lubię tylko wtedy gotować, kiedy najdzie mnie chęć... Jak nie mam chęci, to robię jakieś proste rzeczy... Za to mam dużo książek kucharskich, więc jak się chcę wykazać to po nie sięgam... Jak się trzyma przepisu to zazwyczaj wychodzi...
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
Kamyku - zawsze możesz sprzedać na allegro, albo oddać komuś w prezencie.
......................... . A jednak daliśmy radę obejrzeć 2 seriale. Ale teraz to już pora spać. Dobranoc mamuśki |
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana mamuski
Fika dzieki za przepis Za wszystkie wizyty trzymam kciukaski ![]() Dajci znac jak najszybciej jak było ![]() Wczoraj do teściowej....maskowałam chyba ze 40 min krostki na twarzy ![]() Teściowa docenila mowiąc : "Ślicznie wyglądasz tylko te krostki" No i na dekoldzie ![]() Co gorsza wieczorem się dopatrzylam....że czerwone krostki to ja mam nie tylko na twarzy (do nich całą ciąże przywykłam) ale faktycznie i na dekoldzie i jeszcze na plecach teżżżżżżżżzz ![]() NIGDY TAK NIE MIAŁAM ![]() Wiemmm wiemmm pewnie to hormonyyyy
|
#1577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra... przecież się smaruję rano i wieczorem ![]() dziewczyny trzymam kciuki za wizyty ja o 11.oo muszę być u notariusza , troszkę głupio wyszło bo ten pogrzeb jest też o tej godzinie . na kolejkę u nota czekałam ponad miesiąc i nie mogę odwołać , mam nadzieję ze zdąże na cmentarz , pojadę po palmę , co będę wcześniej
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
|
|
|
#1578 |
|
Zadomowienie
|
pysia - nie jesteś sama, u mnie też się od kilku tygodni paskudy rozgościły na twarzy i to takie, co wcale nie mają zamiar zniknąć, a wprost przeciwnie chyba rozsiewają się dalej. Myślałam, że może same się zagoją, ale chyba jednak muszę wyciągnąć ostrą amunicję
ula - tylko się za bardzo nie spiesz, lepiej wolnej i cało dojechać A ja już po pobraniu krwi, bo w czwartek mam wizytę i właśnie zajadam ciastko francuskie z ananasem . Miłego dnia |
|
|
|
#1579 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A ja zaraz jadę z mężem na zakupki i w końcu może zmeinie telefon, bo mój cosik szwankuje:F |
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też się tylko zaokrągliły a siarę mam, więc nie martw się istnienie siary czy też jej brak nie zależy od tego czy piersi urosły.. dzisiaj Tż pojechał do Wa-wy na cały długi dzień i pewnie wróci późno w nocy ja teraz jem śniadanko i wybieram się na nowy towar do lumpa-wprawdzie już otwarty od 9, ale nie mam zamiaru teraz w ciąży iść tam się pchać z wszystkimi-przed ciążą chodziłam to wiem jakie dantejskie sceny się tam wyprawiały-szkoda, tylko że mgła i leje:/nawet nie wiem jakie buty ubiorę, bo kozaków na obcasie nie chce, a na płaskim wszystkie mam co przemakają:/no chyba, że ubiorę adidaski
|
|
#1581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet fotki sobie zrobić nie mogę...bo koszmarrr z ulicy wiązów Cytat:
![]() Mi się kończy umowa w styczniu....naciągne znowu operatora na jakiś fajny modellll ![]() Cytat:
|
|
#1582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No niestety to hormony... Ja miałam całe plecy w okropnych wielkich krostach... ale schodzi - powoli ale już prawie nic nie mam
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
a ja o dziwo na plecach nic nie mam chociaż przed ciążą miałam z tym problem..na twarzy czasami coś mi się robi, ale zawsze w jednym miejscu-generalnie jest lepiej niż przed ciążą-może to dlatego, że mam w brzuszku chłopca a Ty dziewczynkę?ciekawe...
|
#1584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale i tak powiem gin...jeszcze o tym nie rozmawiałyśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na plecach to juz przenigdy nie miałam ![]() Ale to chyba nie ma znaczenia na płeć...to chyba tylko takie głupie gadanie...kolezanka jest w II ciąży i znowu ma w brzuszku dzoewczynke i obie ciąże przechodziła bez krostek itp ![]() Btw na dniach rodzi....termin miała na pocz. listopada...mówi że siedzi jak na szpilkach nie dziwotaaaa ![]() ************************* ************ A ciekawe czy sprawdza się to ,że dziewczynki to zazwyczaj rodzą się przed terminem a chlopcy po ???? Bo jak mówię że będzie girl to wszyscy mowią...a to wczesniej urodzisz ![]() Z Kubą urodzilam prawie 2 tyg po terminie ...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-09 o 09:43 |
||
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
zostałam ciocią
bratowa urodziła dzis rano i nawet brat nie zdążył dojechać tak szybko ,piotrus spory bo 3850g i 55cm.no i mam zapowiedziane że mam zdać ehzamin bo ja jej wczoraj nagadałam że zobaczy że dziś urodzi a ja zdam i co teraz ![]() a ja spać nie mogłam bo sie stresowałam a jak zobaczyłam że deszcz pada to panikowałam,tż sie smiał ze mnie |
|
|
|
#1587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A generalnie poza tym nie jest źle - na twarzy też zdarzają się krostki ale raczej w normie a że czasami jest ich więcej to zwalam to na moją żarłoczność czekoladową ![]() Cytat:
Ale dla mnie no-spa jest teraz zbawieniem - wcześniej pomagał mi magnez ale teraz magnez za słaby.Co do tego zabobonu o terminach to ja nawet o tym nie słyszałam i nie wierzę. A widzę po moim koleżankach że to się nie sprawdza, bo albo dziewczynki przenosiły albo jeszcze lekarze musieli je wykurzać Także myślę, że to zwykła bujda
|
|
|
#1588 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam moje ukochane prychole, z ktorymi walcze juz pare lat. na szczescie nie mam na plecach jeszcze, a dekolt ujdzie, nie ma tragedii, ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zeberka pochwal sie co tam wychaczylac za fona ![]() Cytat:
![]() ![]() ps. znajoma z pracy urodzila w piatek. maly wazyl ponad 4kg i wyglada jak mala wersja swietego mikolaja- czerwone pultasne policzki ![]()
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej jak pada na egzaminie dzięki temu możesz wolniej jechać, ostrożniej - zyskasz na czasie, bo będziesz miała czas na zastanowienie się..ja zdawałam prawko właśnie w deszczu i spoko..dwa razy pomyślałam zanim coś zrobiłam i się udało-trzymam kciuki!! i pamiętaj-lepiej poczekać na drodze podporządkowanej i poczekać jak ktoś przejedzie niż się pchać - ja przez to 1 egzamin nie zdałam, chociaż mogłam sto razy przejechać, za drugim razem byłam cierpliwsza i się udało
|
|
#1590 |
|
Zadomowienie
|
pysia - też mi się wydaje, że to tylko bujdy z terminami porodu uzależnionymi od płci dziecka.
Ja akurat Michała przenosiłam 5 dni (więc tu by się zgadzało), ale koleżanka rodziła w tym roku córcię i przenosiła ją 12 dni (więc odpada). filka - gratuluję ciociu , czyli jednak dobrze, że nie pojechałaś w weekned. Teraz możesz jechać, żeby odwiedzić malucha
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

no ale ze on nerwowy facet jest to nie chcialam naciskac za bardzo

, bo brzuch mi mooocno podskoczył hihi

. Miłego dnia
ja teraz jem śniadanko i wybieram się na nowy towar do lumpa-wprawdzie już otwarty od 9, ale nie mam zamiaru teraz w ciąży iść tam się pchać z wszystkimi-przed ciążą chodziłam to wiem jakie dantejskie sceny się tam wyprawiały-szkoda, tylko że mgła i leje:/nawet nie wiem jakie buty ubiorę, bo kozaków na obcasie nie chce, a na płaskim wszystkie mam co przemakają:/no chyba, że ubiorę adidaski