|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III
Cytat:
"Tajemnica szczęścia leży nie w posiadaniu rzeczy, ale w umiejętności rozkoszowania się nimi." MÓJ BLOG książkowy WYMIANKA wszystkowątek nowy Oszczędzam i staram się nie zaglądać na wątek wspólnozakupowy |
|
|
|
|
#2342 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() dziewczyny, szybkie pytanko - jak to jest ze scisliwoscia i miseczkami w Pandorze? na balkonetce tylko 3 wypowiedzi, jedna niepokojaca, ze obwod luzny dosc, a ja na brastop widze cudna Pandorke (o ktorej marzylam od dawna) w rozmiarze 70E, czyli typowym, w jakim nosze Maszkarady wlasnie. no i sie zastanawiam czy aby na jakies 72 - 73 cm pod biustem ta 70 - tka nie bedzie za luzna^^
|
|
|
#2343 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie jest normalna, bardzo standartowa
obwod jak isis, ciut luzniejszy niz czerwona m antosia miski wieksze niz isis, ale imho isis miala zanizone, miska jest chyba tej wielkosci co w sorii czy nemesisie (ten ma moim zdaniem luzniejszy obwod niz pandora) |
|
|
|
#2344 |
|
Szef ds. Wymianek
|
pushit, wielkie dzieki za blyskawiczna odpowiedz
![]() wprawdzie staniki, ktore wskazalas, nie sa mi osobiscie (nabiustnie) znane (no, poza Soria, ktora kiedys mierzylam; Antoske w zlym rozmiarze jeno), ale grut, ze napisalas ogolnie, ze raczej i michy, i obwod standard. a fasonem to blizej Pandorze do Antosi czy Sorii?
|
|
#2345 |
|
Konto usunięte
|
wykopalam z szuflady, jednak miska wydaje sie jak patrze z profilu ciut wieksza niz w pandorze, ale moze gabka grubsza? bo jedna i druga nosilam w tym samym czasie i byly dobre
fasonem jest otwarta od gory jak antoska, czyli wahania drobne wagi nie zmuszaja jej odlozyc do szuflady, np sahara, czy maya sa dla mnei jakby zamkniete od gory, wyzej zabudowane, przez co minimalny skok wagi i robi sie bulka ale kroj to nie bandage, tylko zdecydowanie half cup (dobrze? nie krece? bo juz taka godzina, ze mozg nie do konca pracuje...) edit: a moze nie half cup, tylko balkonetka? nadal bede to zganiac na godzinę i jest z takiego fajnego materialu, nie odciska sie pod bluzkami polecialam szybko obejrzec brastop, ale znalazlam tylko stringi nie trafie juz poprzednich maskaradek w "swoim wiekszym rozmiarze"pamietam ze kiedys robilam pomiary dla dziewczyn i wyszlo, ze isis i anto maja ciut mniejsze miski, chyba roznica w glebokosci pol cm niz pando, soria, english , maya i nemesis i odziwo sahara (ktora tak jak teraz tiffany musialam brac wieksza )edit: jeszcze raz, po polsku blizej fasonem do sorii Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2009-11-08 o 23:46 |
|
|
|
#2346 |
|
Szef ds. Wymianek
|
pushit, jestem pelna podziwu i wdziecznosci dla szperania dla mnie po nocy w tych szufladach
ja ogolnie staram sie sama wyczaic co i jak, ale Pandora szczegolnie popularna nie byla na balkonetce, no i nikogo nie znalazlam z moimi wymiarami. ja z Maszkarad nosze 70E Polke i Szanghaja, jak rowniez nabylam Kokiete w tym rozmiarze - z tym, ze ona faktycznie ma mniejsze miski (jednak jako ze rozbieznosc z tabelka wrasta wraz z miska, u mnie to jest na oko mniej niz pol miski) - i chyba ja zostawie, wiadomo, nie jest to stanik codzienny, a raczej na "lepsze" okazje gdyby Pandorka okazala sie podobna - a przynajmniej nie z mniejszymi miskami, to byloby niezle. ja ogolnie kroju balkonowego sie troche boje, bo raczej nie mam pelnego biustu - ale moze przy takiej na styk misce wlasnie byloby ok?no, nie znalazlas swojego rozmiaru, bo juz resztki zostaly - dokladnie dwa, w tym moj (znak jakis? ).EDIT dzieki wilkie rowniez za edita, Antoska mi niezbyt lezala, Soria calkiem niezle, tak ze jakis punkt zaczepienia zyskuje
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2009-11-08 o 23:57 |
|
|
|
#2347 |
|
Konto usunięte
|
ja ani w polke, ani w shanghaia ani w kokietke (ta to juz w ogole) sie nie wpasowalam, zupelnie nie moj ksztalt, w ogole bida z plungami
a szuflade mam calkiem niedaleko i wiecznie otwarta ![]() pandora i isis mi calkiem ladnie unosily biust, do nie za duzych dekoltow wygladalo cacy mam nadzieje, ze bedzie dobra, bo jest bardzo wygodna i ladna |
|
|
|
#2348 |
|
Szef ds. Wymianek
|
hmm, a Ty z takich z pelnym biustem jestes, czy tez nie?
co do szuflady - moze i byc otwarta, ale co to za radocha, jak przyjdzie baba po nocy i marudzi, ze jej sie Pandory zachcialo, i jeszcze bezczelna, setke pytan ma ![]() no, Pandorka jest sliczna, juz dawno mnie urzekla (bardziej mi sie podoba niz na przyklad Anna Liza), wprawdzie wersja z czarnym taka stonowana jest, ale chyba ta kwiecista bardziej mnie pociaga <marzy>
|
|
#2349 |
|
Konto usunięte
|
ja mam obie i wole te w jasnym turkusie
nudze sie spac nie moge, to sobie pogrzebalam w szufladzie.. teraz wlasnie wyciagnelam zza lozka charlie cleo.. chyba byl moim faworytem, szkoda, ze teraz jest za duzy :/ annalise mi robil dzioby, dziwaczny byl, odeslalam ja hmm co jak co, ale moge powiedziec, ze biust mam jak 100% modelka gdzies, cos jest pod bluzka nic nie widac, ale jak ja zdejmiesz, to faktycznie cos tam siedzi, tylko sie trzeba przyjrzec, no tak bardziej siedzi z tendencja do wiszenia... wlasciwie bardziej wyglada jakby wiecznie leżało ale pelny w tej chwili raczej napewno nie jest, wlasciwie od gory to to co mam wypukle to tylko mięsień, wiec jest raczej plasko |
|
|
|
#2350 |
|
Szef ds. Wymianek
|
pushit, dzieki za obrazowe porownanie, wiem, o co cho
![]() jeszcze sie chyba przespie z tym zakupem (bo mialam juz nic nie kupowac, no jedynie zakup plandza Chili bralam pod uwage; poza tym, to trza mi wziac na wstrzymanie sobie, chyba, ze cos uplynnie z dotychczasowych zbiorow), a jesli jutro Pandory nie bedzie - coz, widac tak mialo byc^^ mam nadzieje, ze nadto Cie nie wyeksploatowalam ![]() jeszcze raz dziekuje za cierpliwosc
|
|
#2351 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W każdym razie na ukośnym szwie na misce jakoś się dziwnie zaginał.Cytat:
Ale jeśli chodzi o georgianę, to w moim odczuciu też była mała. Normalnie mam coś ok. 60dd (arabelka) a georgiana była dobra dopiero 60e. Jak tylko uzbieram trochę kasy, to będę na nią polować ![]() Cytat:
Czerwoną antośkę mam w wersji gorsetowej i niestety jest przymała Ale ostatnio przytyłam 2-3kg, więc pewnie jak wrócę do standardowej wagi to pewnie będzie ok.Nową antośkę mierzyłam i wypadam międzymiskowo No i za luźna dla mnie.Heh... tak to jest, niby prawie nic nie mam z przodu, ale jak śliczny gorset źle leży tj. mam efekt Marii Antoniny (wszystko się wylewa górą i mostek nie przylega dokładnie) to też mnie coś trafia. I tak źle i tak niedobrze
Edytowane przez freyah Czas edycji: 2009-11-09 o 12:20 |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2352 |
|
ćwir ćwir
|
Dziewczyny, doszedł mi w zeszłym tygodniu stanik, dopiero dzisiaj miałam okazję go dorwać w swoje ręce. Jest to miękki Panache Sienna. Miseczki są ok, nie mam bułeczek, nie wylewa się, nie są za luźne, ale nie wiem co z obwodem. Niby siedzi ładnie tam gdzie powinien, nie podjeżdża wyżej, ale po doświadczeniach z La Senzą dziwnie się w nim czuję, bo oddycham, nie wżyna mi się... No i mogę sobie wsunąć między stanik a plecu całą dłoń jak się uprę ( jak się uprę da się też z niego "strzelić" - wiecie odciągnąć tak ze 3 cm plask!), ale czy to wynik tego, że obwód mam za luźny czy to, że jest to miękki stanik a nie usztywniany? Nie znam się tak do końca i nie wiem czy w końcu dobry obwód to na granicy oddychania i czuć, że ściska czy taki jak mam- łagodnie, miękko, siedzi konkretnie, ale da się z nim zrobić to o czym pisałam wyżej
![]() Teoretycznie za nic w świecie nie powinnam przy moich wymiarach założyć obwodu 34, wychodzi jak złoto 36 na pograniczu z 38, więc zgłupiałam Problem o tyle mnie nagli, że stanik jest piękny i chcę zakupić dwa następne, ale nie wiem czy się porywać na 34 obwód- i tu pytanie- czy przy zmniejszeniu obwodu zmienia się miseczka?
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-11-09 o 12:29 |
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie podjeżdża, stanik nie zmienia miejsca a piersi siedzą w misce po wykonaniu kilku podskoków, wymachów rękoma itp., to jest ok
![]() Nie trzeba się ściskać aż tak, żeby oczy wychodziły Ma trzymać, a nie dusić ![]() Odnośnie drugiego- jeżeli podszywasz tasiemką, to nic się nie zmienia. Jeżeli skracasz w sensie tniesz na długości to owszem. Miski mogą i najczęściej robią się płytsze przez większa naciągnięcie obwodu i co za tym idzie fiszbin.Często też jest tak, że w za luźnym obwodzie nie widać, że miski są za małe, bo nie przylegają tak idealnie jak w przypadku odpowiednio ścisłego obwodu. Dopiero po jego skróceniu, pojawiają się buły
Edytowane przez Jelonek Czas edycji: 2009-11-09 o 13:24 |
|
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli jest zapięty na najluźniejszą haftkę i obwód nie podjeżdża, jak się ruszasz, podnosisz ręce do góry itp. nic się nie przesuwa, obwód nie da się odciągnąć na więcej niż około 5 cm, jeśli podciągniesz ramiączka i obwód nie zmienia swojego położenia to wszystko jest ok i nie ma sensu bardziej zaniżać. Co do drugiego pytania jeśli zmieniasz obwód na mniejszy trzeba brać większą miskę
|
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Witam was dziewczęta!!
Jest naprawdę sztuką kupić dobrze dopasowany biustonosz!!! Słyszałyście to już pewnie z 1000 razy, ja też. Mam ogromny problem bo musze się strasznie nachodzić zanim kupie jakiś dobry stanik (moje wymiary to 75E lub F) masakra. No ale cóż nie kupuje już absolutnie na targu czy w sklepach gdzie jest problem z przymierzeniem. Zakupiłam ostatnio ładniutki z Triumpha. Od razu biust mniejszy się wydaje. Dziewczyny macie minimizer może? Jaki on jest? Faktycznie pomniejsza sporo? Chyba sobie jutro go kupie. Pozdrowionka mocniutkie. papa |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła moja antośka i według mnie jest za mała... o ile z przodu wygląda ok, to tył msakra
|
|
|
|
#2358 |
|
Konto usunięte
|
odstaje troche na biodrach wiec za duza byc nie moze
moja tez sie tak wcina, nawet bardziej
|
|
|
|
#2359 | |||
|
ćwir ćwir
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Poskakałam, powyginałam się, przy bardzo intensywnych ruchach obwód siedzi w miejscu, więc chyba OK Mogę się rzucić w wir stanikomani Cytat:
Zapytam jak ostatni debil pewnie- ale jak to się nosi? Pod bluzki czy to na romantyczne wieczory?
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-11-09 o 16:20 |
|||
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale na osttanim zdjeciu widac jak okropnie mi skóra sie nad nim zbiera na plecach |
||
|
|
|
#2361 |
|
Konto usunięte
|
mirelka, a w stanikach tak ci sie nie robi?
moje antosie jeszcze leza z metkami, bo nie wiem gdzie i jak to zalozyc... cwirko to niebezpieczne... tutaj moze sie skonczyc jak na butach, przy 80 poczujesz zaspokojenie :P |
|
|
|
#2362 | |
|
ćwir ćwir
|
Bardzo ładne to
Cytat:
|
|
#2363 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
ale ten rok sie jakos rozciagnal niedlugo dwa bedzie
|
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo piersi sie w miseczkach nie mieszczą... sama niewiem.. Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2009-11-09 o 17:58 |
|
|
|
|
#2365 |
|
Rozeznanie
|
Z przodu rewelacja, z tyłu nie jest źle. Jeśli ciasno, to lepiej odesłać, ale jeśli nie czujesz ścisku, a jedynie przeszkadza Ci, że coś wystaje, to ja bym się tym nie przejmowała.
|
|
|
|
#2366 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
no ale wiesz na ten rok, na przyszly, noszone w poprzednim... |
||
|
|
|
#2367 |
|
Rzabbocop
|
czyli po prostu co tydzien nowy stanik
![]() Bylo duzo wiecej ale w miare chudniecia duzo poszlo do ludzi |
|
|
|
#2368 |
|
biegam dla Zabawy
|
Czaję się właśnie na antośkę, w celach - założyć pod marynarkę jako bluzkę. Na ile da się ją dopasować na ciele? Chodzi mi szczególnie o talię, jest dość wąska?
|
|
|
|
#2369 |
|
Konto usunięte
|
ja mam w kilku rozmiarach, zaleznie od wagi
|
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
na tym zdjeciu widac lepiej
troche ściska ale nie jakos bardzo mocno, tym bardziej, ze gorset sam w sobie ma byc dosc scisliwy... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

nie trafie juz poprzednich maskaradek w "swoim wiekszym rozmiarze"
)
gdyby Pandorka okazala sie podobna - a przynajmniej nie z mniejszymi miskami, to byloby niezle. ja ogolnie kroju balkonowego sie troche boje, bo raczej nie mam pelnego biustu - ale moze przy takiej na styk misce wlasnie byloby ok?
).

niedlugo dwa bedzie
ale w miare chudniecia duzo poszlo do ludzi