|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Żony wyjątkowe (drapieżne kocice, anielice i gaduły) - PM 2009
Cytat:
. Wbrew nadzieii nie trać nadzieii .
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Jakoś mi tak smutno i przykro, cięzko żyć ze świadomością, że ukochana osoba moze tak zranić...miał mnie chronić przed całym światem a tu okazało się, ze najbardziej cierpię przez niego ![]() Nie będę juz tu wywlekać swoich smutków, bo i tak nic to nie da. Wszelkie zalecane przez Was metody nie skutkują...zresztą gdyby faktycznie kochał, to dawno by wrócił i próbować wszystko naprawiac, a tak chyba faktycznie jest tak jak wczoraj mi napisał...że nie kocha...straszne, tym bardziej, ze dla niego slub to było coś wielkiego bo był bardzo wierzący...nie pojmuję... Staram się wrócić do normalnego życia...nie wiem czy lepszego czy gorszego...w każdym razie uważam, ze nic nie dzieje się bez przyczyny i wszystko ma jakiś sens...
|
|
#3063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiedz jej, ze to jej kase pozyczaliscie, a nie tesciom a ze ona swoich pieniedzy nie moze sciagnac to juz jej problem, a nie Twoj Cytat:
czy ja czegos nie kumam przeciez Ty chyba jeszcze owulacji nie mialas
|
||
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-11-09 o 09:10 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, to tak raczej nie funkcjonuje z tego co wiem.
|
|
#3066 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
oczywscie ze nie tak
nie wazne kto złozyl pozew wazne z czyjej winy rozpadło si małzenstwo koelga własnie stara sie o rozwód, on złozyl papiery ale toona go zostawiła dla kochanka 2 miesiace po slubie
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
świat jest piękny, tylko ludzie podli
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałek
Agatko |
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Funkocjonuje, funkcjonuje, ponieważ jeśli Ty nie wnosisz pozwu, to po rozwodzie idziesz do spowiedzi i jeśli spełnisz wszytskie warunki postawione przez księdza, to możesz dostać rozgrzeszenie. Oczywiscie jeśli nie zwiążesz się z innym mężczyzną. Moja kuzynka znalazla się w takiej sytuacji i mimo tego, ze wniosla pozew z orzekaniem o wienie i winny był mąż, to nie mogła dostac rozgrzeszenia. Nie ważne kto był winny, tylko kto przyczynił się, czyli pierwszy chciał zakończyć małżeństwo. Ale to moze za szybko z tym tematem.
![]() A tak zupełnie innej beczki, to ja mam inne podejście do mojego męża, zazwyczaj nie kłoce się z nim, raczej wole ustapić. W ferworze walki wiem, że nic nie zdziałam, wiec odpuszczam i do tematu wracam innym razem. Pozwalam mu zastanowić się, ale nie robię tak, że od razu stawiam na swoim i mamy ciche dni. Nie znoszę takiej atmosfery, wiec jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się kłaść z nim do jednego łóżka, odwracać sie plecami i nie rozmawiać. Prawda jest taka, że zazwyczaj wychodzi na moim, ale przy tym nie ma wielkich kłótni. Potrzebne jest tylko trochę wiecej czasu. Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-11-09 o 10:55 |
|
|
|
#3072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko już wcześniej pisałam ci o rozwodzie kościelnym i masz jak najbardziej powód żeby się o niego starać. A co do rozwodu i składania pozwu to zależy od księdza czy się dostanie rozgrzeszenie czy nie. Warunkiem jest tylko to czy żyje się z innym mężczyzną. Problem są późniejsze chrzciny i komunie dzieci.
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 | |||
|
Zakorzenienie
|
MAGiALENA śliczne i bardzo naturalne zdjecia
![]() śliczny wzorek Cytat:
jaki obiad? jakie ciasto?! Soll chcesz dobrze, ale takie myślenie jest błędne. Przecież on ją wyzywa od szmat! Jakie zasady?! No aż mną zatrzęsło... Przecież ona już tyle razy się próbowała z nim pogodzić. Pisała, dzwoniła a on nic. On pierwszy ją wyzwał, zabrał swoje rzeczy, powiedział, ze jej nie kocha!!!!!!! Czy to wszystko nie robi na Tobie wrażenia. A jeszcze ta akcja z płaczem i grożenie ze się zabije Cytat:
Myślę Agatko, że on ma problemy psychiczne. Nie zmienisz go, choćbyś przelała na niego całą miłosć jaką masz w sercu. Widzę u Ciebie duże chęci żeby go zmienić. Ty tego chcesz, nie on. Ty wierzysz (albo wierzyłaś) ze Tobie się to uda. Teraz kiedy on jeszcze mówi takie rzeczy, płacze - ty czujesz się w pewnym sensie potrzebna, bo go kochasz. To jest takie zachowanie troszkę matczyne (kobiety tak mają). Nie wiem dlaczego, ale wiele kobiet łączy się z łajdakami i robią to swiadomie. Słabe jesteśmy. Jak taki pokręcony facet nam mięknie, mówi, że jest słaby, że ma problemy, ze jesteśmy cudowne ze z nim wogóle chemy być, to my kobiety same lecimy do niego jak do ognia. Tony ksiązek już o tym napisano Cytat:
|
|||
|
|
|
#3075 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
Agatko znasz moje zdanie na ten temat, ok starałaś się mimo wszystko naprawić to , ale kurcze chyba jednak nie ma sensu . Nie kocha cię czy to jest mały powód do rozstania ? dla mnie największy Gold popieram to w 100% co napisałaś, moje zdanie jest takie same, koleś ma problem z głową, i raczej winy Agatki tutaj za bardzo nie widziałam
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png Edytowane przez kasiaher Czas edycji: 2009-11-09 o 11:50 |
|
|
|
#3076 |
|
Wtajemniczenie
|
Jasne, że nie twierdzę, ze ja jestem be żadnej winy itd, bo tak nie jest - pewnie popełniłam wiele błędów gdzieś po drodze, ale kurde nie błędów stawiających na ostrzu noża nasze małzeństwo !!! Każdy się dociera i są sprzeczki, ale czy to jest powód do takiego zachowania...no cóż...zachował się tak jakbym go zdradzała na prawo i lewo a moje występy na scenie miały charakter erotyczny. Ot tyle...
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkaL
|
|
|
|
#3078 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-11-09 o 12:24 |
|||
|
|
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z całą sympatią i szacunkiem dla Agatki, znamy tylko jej wersję tej sytuacji sama pisała, że on ma dość ciąglych kłótni, a ciężko było mu z pewnością kłócić się samemu z sobą chłopak z całą pewnością jest niedojrzaly emocjonalnie - ale był taki przed ślubem o czym Agatka również wcześniej pisała co więcej dwa dni temu twierdził, że ją kocha ale się pogubił a dziś już nagle nie kocha - nikt nie odkochuje się na 'pstryk' jak dla mnie targają nim strasznie duże emocje, a takie emocje coś /ktoś/ musiało w nim obudzić nie znamy ich rozmów, nie wiemy w jakis sposób Agatka rozmawia z mężem, w jaki sposób próbuje na niego naciskać (?) aby do niej wrócił (oczywistym jest, że forum plotkowe nie jest z całą pewnością najlepszym miejscem na zamieszczanie tak intymnych rozmów) dlatego uważam również, że nie powinno się wydawać sądów nie znając całej sytuacji w zwiazku każdnej z nas przyjdzie kryzys - u jednej po 3 miesiącach kiedy się docierają u innej po roku a u jeszcze innej po pięciu a z pewnością żadna z nas nie chciałaby usłyszeć 'konstuktywnej' rady: rozwiedź się z nim bo nazwał Cię szmatą i w złości powiedział, że nie kocha... na koniec, żeby nie przedłużać moja konstruktywna, szczera rada dla Agatki: odpuść mu na chwilę, pozwól żeby sobie wszystko przemyślał, a po drugie: sama wybierz się do psychologa to nie bierze się z nikąd, że trafiasz na samych 'złych' chłopaków porozmawiaj szczerze, opowiedz jak wyglądały Wasze relacje, co Ty mu zarzucałaś a co on Tobie, jak wyglądały Twoje poprzednie związki i dlaczego się kończyły i co najważniejsze zrób to dla siebie, bo jesli nawet nie uda się uratować tego związku to będziesz wiedziała jak postępować w przyszłości powodzenia!
|
|
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wprawdzie mam w swoich zbiorach troche ale mysle ze dla moich dzieci w przedszkolu sie przyda... dzarosz84@wp.plCytat:
ooo dokladnie;D
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
![]() martus ihihihi niech juz ci ta szczeka tak nie opada nie widzialas reszty :PJa dzis odebralam nowy dowod fajny mam numer i serie, latwa do zapamietania ![]() Dodatkowo wczoraj jedna wizazanka pokazala mi fajny zespol o nazwie The xx. Polecam, Na prawde fajne kawalki
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile osoby nam bliskie mogą pocieszać i momentami owijać w bawełnę, tak osoby z zewnątrz (takie jak my) mozemy napisać niemal w 100% to co myślimy. A ja myślę, że przegiął na maxa. Mój były chłopak kiedyś powiedział w złosci coś co mnie zraniło- efekt: po tygodniu nie był juz moim chłopakiem, a dodam, że była to moja pierwsza, wielka miłosć, bylismy ze sobą 1,5 roku, ale wiedziałam, ze skoro w złosci umiał tak powiedzieć- (a chodziło o pierdołę) to nie da rady się pohamować jak naprawdę się pokłócimy. Nie chciałam być przez resztę życia poniżana. Nie załuję. To do kobiety należy wybór czy zgadza się żeby maż/narzeczony/chłopak mówił do niej takie rzeczy. Dla mnie tego typu słownictwo w małzeństwie o niczym dobrym nie swiadczy. Zero szacunku, zero miłosci. Apropo wizyty u psychologa, to popieram. Agatko powinnaś to zrobić dla siebie. Z miłosci do siebie. |
|
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wszystko jestem skłonna zaakceptowac jeśli chodzi o Wasze wypowiedzi...ale niby z jakiej racji kochajcy mąż uzależnia nasze małżeństwo od tego czy ja będę rozmawiać z teściową...no przepraszam bardzo...świadomość, że nigdy nie wygram z matką jest straszna i że on zawsze jest po jej stronie. On do moich rodzicó tez nie chciał jeździć po slubie i jakoś nie kazałam mu tego zmieniać, bo po prostu nie chciał i tyle. CO to ja z jego matką brałam ślub? DO tego wyzwiska i poniżanie mojego zespołu i znajomych, rozkazy, ze mam się zmienić...nagle mu się po słubie wszystko odmieniło, szkoda, że już nie ma mojego Kochanego Łukaszka. Fakt, ze ja nie pozostawałam mu dłużna na takie teksty, bo co miałam podkulić ogon i na wszystko się zgadzać, bo on odejdzie jak nie będe spełniac rozkazów...Moze sa i takie kobitki co tak robią, zgadzają się na wszystko, czy chłop pije czy bije, to trzeba z nim siedzieć, bo to jaśnie mąż.
Zgadzam sie z Goldi ...widać my skorpionice mamy takie podejście do zycia i podobny tok myslenia.
♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2009-11-09 o 13:57 |
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :ro tfl:Agatko, my skorpionice takie jesteśmy Muszę się wam pochwalić ze w sobotę miałam pierwszą jazdę po chyba 15 minutach krążania po parkinku instruktor zamiast kazać mi zakręcić, mówi że mam jechać prosto. Ja do niego taaakie oczy i mówię, że muszę zakecić bo inaczej wyjade na ulicę, a on z usmiechem ,,no, jedziemy w lewo " Ale poszło nieźle. W sobotę zgasł mi tylko 10 razy a w niedzielę tylko 5
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj też ide na kurs...narazie tydzień teorii przede mna...uffff
|
|
#3086 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podtrzymuję to co napisałam wcześniej o psychologu..
|
|
|
#3087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : ejjj nie badz taka ![]() a jesli chodzi o zespol to wlansie slucham... i calkiem calkiem ![]() Cytat:
z perspektywy czasu widze ze jednak to jest zbedne bo po co skoro i tak niekocha... zreszta po kij bral slub skoro nie kochal... bezsens.... a jesli chodzi o bycie z mezem ktory wyzywa poniza i bije to jestem jaknajbardziej przeciwna .. czy sie to robi dla siebie dla dzieci czy dla milosci dla mnie to jest tragedia.. jesli na mnie ktos podniols by reke czy popchnol bylby to jego pierwszy i ostatni raz... wiec tu jaknajbardziej popieram... a potem sluchac w tv ze po 15 latach bicia niewytrzyumala i zabila.. teraz bedzie siedziec... no tak wkoncu nerwy puscily... tyle ze trzyba bylo odejsc i sie rozstac po pierwszym udezeniu... koniec... madre slowa mojaj babci "raz mu poleciala zalewsze reka mu leciec bedzie.." i tego psychologa tez popieram... bynajmniej sama sie uspokoisz wewnetrznie i poukladasz... skorpionice.. moja siostra jest skorpionem.. zawsze musi postawi na swoim uparta jak osiol... nawet jak nie ma racji to zabije ale musi byc na jej ... do tego nigdy nieprzeprasza... taki mam obraz skorpiona;D no coz.. siostra to siostra.. a znak to znak D: Cytat:
|
|
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś przedszkolanką? a ty masz jakiesc jakieś materiały dla dzieci które mogłabyś mi przesłać?
|
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam duzoo roznych kolorowanek i nie tylko wysle ci zaraz jak tylko je zapakuje
|
|
|
#3090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() moze i mojego malucha zainteresują sollangelica@ gmail.com
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

COż ja moge zrobić w takiej sytuacji...nic...
. Wbrew nadzieii nie trać nadzieii 
powiedz jej, ze to jej kase pozyczaliscie, a nie tesciom
kwas mi się skończył w poniedziałek
) i zapłaciłam o 2 zł mniej. Ja wiedziałam że w tej aptece taniej będzie ale że aż tak 
czy ja czegos nie kumam 

jaki obiad? jakie ciasto?! Soll chcesz dobrze, ale takie myślenie jest błędne. Przecież on ją wyzywa od szmat! Jakie zasady?! No aż mną zatrzęsło... Przecież ona już tyle razy się próbowała z nim pogodzić. Pisała, dzwoniła a on nic. On pierwszy ją wyzwał, zabrał swoje rzeczy, powiedział, ze jej nie kocha!!!!!!! Czy to wszystko nie robi na Tobie wrażenia. A jeszcze ta akcja z płaczem i grożenie ze się zabije
nie widzialas reszty :P