|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Wszystko o Oriflame cz. III
revontulet - Cóż, jeśli uważasz to za zaśmiecanie wątku, to jestem ciekawa, jak tłumaczysz klientkom kilkumiesięczny brak czegoś, co chcą i nie chcą niczego innego w zamian...
Konkurs Discover uświadomił mi, że sukces osiągają tu w sporej mierze osoby, które kombinują. Nie wiem jak Ty, ale ja nigdy nie robię tak, że jak idę po coś konkretnego, to kupuję co innego, bo tamtego nie było. Idę do innego sklepu. Tu nie mogę pójść do innego sklepu, więc rezygnuję z zakupu i zaglądam do oferty innej firmy. madziula - to zapytaj w wątku o Avonie cz.8.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-11-08 o 17:15 |
|
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
min. 150 zł- przesyłka gratis
marża w zależności od kwoty zamówienia. od 15% przy zamówieniu do 150 zł do 40% przy zamówieniu powyżej hmm 3000 zł bodajże |
|
|
|
#4443 |
|
Zadomowienie
|
jest, dziekuje;*
|
|
#4444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdy ich wybrany produkt znajdzie się w brakach, informuję je o tym i podaję przyczyny takiego stanu rzeczy (np. duże zainteresowanie = znaczy to, że dobrze Pani wybrała... itp.) Pamiętaj, że minusy najlepiej równoważyć... plusami dobrze działa słówko ale. Np. ten krem rzeczywiście jest drogi, ale zawiera starannie wyselekcjonowane składniki o takim a takim działaniu....Jeśli braki się przedłużają - trwają np, dłużej niż kilka tygodni, nie pojawiają się aż do końca następnego katalogu (nigdy nie pozwoliłabym na to, aby klientka czekała na produkt parę miesięcy...)- wykorzystuję swoje kontakty. To znaczy pytam inne konsultantki, Dyrektora, Złotego Dyrektora , czy przypadkiem danego produktu nie posiadają lub czy nie znają kogoś, kto posiada. Jeszce nigdy nie miałam sytuacji, że produkt się w końcu nie znalazł. Życzę powodzenia w zwalczaniu braków
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn początku , tego rozładu miesięcznego i przykładowej strony?
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Malla - czemu usuwasz hologramy? myślałam, że standardowo należy wysłać kupon, a w wypadku, gdy się nie dostało naklejek można to zgłosić w jakiś specjalny sposób. Jak więc zgłaszasz się po nagrody?
i co z tym konkursem Discover? przyznam, że gdy przyłączyłam się do Ori, to on już sobie trwał w najlepsze i nie interesowałam się szczegółami (chodziło o kupowanie dużych ilości produktów Discover, tak?) i jeszcze jedno pytanie, tym razem do wszystkich: czy ktoś miał okazję używać produktów z serii Pop Glam? w ulotce jest woda toaletowa i żel+szampon 2 w 1 i mnie kuszą i czy w ogóle polecacie jakieś produkty z ulotki? bo faktycznie jest słaba, poza serią radiance energy, ale na to jestem jeszcze za młoda ;D moje klientki są zadowolone z klasycznych pomadek, które z kolei na stronie mają kiepskie opinie
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2009-11-08 o 20:01 |
|
|
|
#4447 |
|
Nie depcze krokusów
|
Revontulet - dzięki za porady
![]() ola_gie - nie potrzebuję karnetu na hologramy, bo robię małe zamówienia Swoje zamówienia podrzucam najczęściej sponsorce, aby miała więcej punktów, wtedy mam większą zniżkę na te produkty przy wspólnym zamówieniu, niż gdybym zamawiała sama poniżej 100 pp. Zostałam konsultantką dla towarzystwa, nigdy wcześniej by mi to do głowy nie przyszło, nie lubiłam nawet tej firmy. A jednak dałam się przekonać i nie żałuję.madziula0605 - co jest niezaprzeczalnie lepsze w Oriflame niż w Avonie? Bezpłatne szkolenia. Można na nich pomacać nowości i nauczyć sie wykorzystywać je, poznać triki makijażowe (łącznie z byciem pomalowaną i wymasowaną przez profesjonalną kosmetyczkę) i pielęgnacyjne, nauczyć się dobierać kosmetyki i typ makijażu do odpowiedniego typu urody, przyprowadzić potencjalne klientki-konsultantki, aby poznały firmę itp. Są też płatne szkolenia weekendowe z makijażu za 40 zł, to przystępna cena, a jest przy tym sporo zabawy
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-11-08 o 20:02 |
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
ile w jednym zamówieniu można mieć zestawów "gwiazdka z bajki" ? proszę o pilną odpowiedź
|
|
|
|
#4450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny.
Sorry, za zamęczanie Was ale mam jeszcze jedno pytanie do Was. Będę jutro składać swoje pierwsze zamówienie. Poradźcie co mam zamówić. Wiem o pakiecie próbek. A co z katalogami? Przyjdą już jakieś w paczce? Może jakieś torebeczki? (W cenniku jest kilka typów do wyboru) Może coś jeszcze się przyda?
|
|
#4452 |
|
Nie depcze krokusów
|
Tylko 1 katalog jest bezpłatny, pozostałe kosztują 1 zł. Lepiej zagadać do kogoś wyżej postawionego i kupić po 60 gr.
|
|
#4453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno z ulotki wezmę szampon przeciwstarzeniowy, żel Pop Glam, mydełko Swedish Spa, kilka tuszy do rzęs. |
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tyle ile Ci wychodzi z dzielenia wartość zamówienia/99 zł. Zresztą jak zamówisz więcej niż Ci przysługuje system to wychwyci.
|
|
#4455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chyba będzie musiała sama sprawdzić .Wychwyci czy po prostu policzy niepromocyjną cenę? Wydaje mi się, że to drugie, ale mogę się mylić . |
|
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to chyba masz rację. Myślałam że ten zestaw nie jest w regularnej sprzedaży i że w systemie będzie "nie może być sprzedany" jak będzie większa ilość.
|
#4457 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do katalogów to możesz je sobie kupić sama, cena kształtuje się w zależności od ilości sztuk - wszystko masz wyszczególnione w cenniku. Mogą też Ci się przydać karty stałego klienta - u mnie się sprawdzają |
|
|
|
|
#4458 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny a czy mozna zakupic torebki w filli Oriflame przy odbiorze kosmetykow? Czy tylko przy zamowieniu przez internet i trzeba czekac?
|
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Obawiam się, żę tylko przez net ale zadzwoń do swojego biura albo filii i zapytaj.
|
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W moim biurze można sobie torebki kupić. Zawsze bowiem sprowadzają ich więcej. Zatem może warto zapytać w biurze czy mają jakieś wolne jeśli jest to sprawa niecierpiąca zwłoki:P
|
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale torebki w biurze to nie jest reguła, tylko dobra wola prowadzących je .
|
|
|
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
A biuro u nas jest do d...
nie sprzedają reklamówek i torebek, możan nabyć u nich druki żeby kogoś zarejestrowac ale bardzo niechętnie je dają. Ostatnio zostały odwołane dwa spotkania z kosmetyczka z rzędu. A o katalogi i próbki w niższej cenie boję się zapytać bo znowu któraś z tych dwóch Pań warknie że " są ale tylko na nasz użytek i że można kogoś przyprowadzić żeby sobie powąchał i pomacał". Nie lubię naszego biura i tyle. Zazdroszczę Wam że macie takie wspaniałe osoby w biurach i że zawsze możecie prosić o radę, kupić katalogi, próbki, i tym podobne. |
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Pani Buka
|
Mówicie o takich zwykłych foliowych siatkach? ja dostałam za darmo jak poprosiłam
no a za dwa dodatkowe katalogi dałam chyba aż po 1,30... (Kraków)
|
#4466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, to pewnie co najwyżej dostaną jakieś upomnienie. Jeśli jednak właścicielem jest ktoś inny, a one w biurze tylko pracują, to wtedy można byłoby prosić o zmianę... taka moja dedukcja ale niekoniecznie prawidłowa
|
|
#4467 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki widziałyście na żywo już która te kredki hipnotic???
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ponawiam pytanie o zapach zestawu z pierwszej strony katalogu 16.
![]() Czy któraś miała okazję wąchać, macać, oglądać którykolwiek z produktów?
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? Może tak, jak kremy do rąk z Hand Care?Tylko teraz nie mogę znaleźć, gdzie ja wyczytałam, że to z olejkiem z migdałów... Ale wyczytałam na pewno, bo na tej podstawie stwierdziłam, że chcę![]() Już wiem, uff...Na stronie Oriflame w prezentacjach nowości z katalogów, była wyróżniona ze składu gliceryna i olejek ze słodkich migdałów w tym zestawie
Pielęgniarka z zawodu. Konsultanka Oriflame z zamiłowania! http://oriflameszczecin.blogspot.com/ Edytowane przez sunek Czas edycji: 2009-11-09 o 20:38 |
|
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie ciekawią opinię nt. tego zestawu.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

dobrze działa słówko ale. Np. ten krem rzeczywiście jest drogi, ale zawiera starannie wyselekcjonowane składniki o takim a takim działaniu....
Trudno, nie te buty, to inne.
), miejsce na telefony i adresy. Jest też skrócony terminarz na 2010 rok. Polecam, naprawdę świetne wykonanie i przyjemnie się go użytkuje

Wydaje mi się, że to drugie, ale mogę się mylić