|
|
#181 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy są obecne styczniowe Panny Młode??
Cytat:
![]() Cytat:
mam juz wybranego z rezerwacja powiedzieli , ze problemu nie bedzie , ale i tak juz niedlugo pewnie wplace zaliczke zeby nie bylo problemu pozniejdobrze zrobilas z welonem w koncu to twoj dzien i nie powinno cie obchodzc co inni powiedza |
||
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
moje drogie! zaszalałam dziś
istne szaleństwo mogę nawet powiedzieć ![]() wreszcie udało mi się wyrwać na zakupy do miasta no i się skończyło mega ogromnymi zakupami w sumie wszystko potrzebne i związane z weselem i prędzej czy później trzeba by kupić to wszystko najważniejsze- kupiłam buty <znowu> ale tym razem są takie już typowo ślubne![]() no i na obcasie 6 cm, ale co tam zdecydowanie się lepiej będzie suknia prezentować zrobię zdjęcie i umieszczę ale to nie dziś![]() kolejny zakup - bielizna z lupo line bo sprawdzona bardotka śnieżnobiała z silikonowymi paseczkami dzięki czemu nie spada;]do kompletu biżuterii dokupiłam grzebyk do włosów ![]() zakupiłam materiał na płaszczyk ![]() jeszcze tylko się nie mogę zdecydować co do fasonu, ale już mniej więcej mam wymyślone ![]() dekorację na samochód która zrobię sama mam nadzieję ze nie będzie to koszmarnie wyglądało kupiliśmy już różyczki, przyssawki, rattan, wstążki, kryształki![]() najbardziej chciałam zrobić dekorację autka a'la świąteczne klimaty, ale na razie jeszcze nie udało mi się męża nakłonić ale nad nim popracuję jeszcześwieczki srebrne (jeszcze chciałabym na nasz stół takie wielkie srebrne kule) serwetki zielone i białe konfetti - serduszka czerwone - zamiast ryżu do posypywania nas ![]() no i tablice na autko "nowożeńcy" chociaż mąż chciał game over aa i jeszcze znaleźliśmy kwiaty jakie będziemy mieć w domku- chyba z 15 rodzajów przeróżnych malutkich koktusków w brązowych lakierowanych doniczkach ![]() i zielone róże do bukietu ślubnego, prześliczne i trwałe więc znów mam dylematy bo sama nie wiem jaki bukiet mi się podoba;P mój faworyt to ten 3/4 rękaw, malutkie zdjęcie albo to z kwiatuszkiem z taka niby stójką
Edytowane przez tratata Czas edycji: 2009-11-07 o 18:55 |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
tratatataaaa alez zaszalala! a nie mowilam, ze lepiej suknia sie prezentuje w butach na obcasach! Kup dla swojego TZ korki do butow, zrob sobie nie za wysoko natapirowane fryzure i nisko upiety welon i bedzie ok
Plaszczyk podoba mi sie ten z niby kwiatem i ma taka smieszna stojke i mankiety![]() My jestesmy w fazie konczenia zawieszek na butelki, moze jutro damy rade je skonczyc, jutro mamy tez pierwsza lekcje tanca, moj (juz maz cywilny ) nie za bardzo chce isc, bo umie tanczyc i mowi, ze cos wymyslimy, a ja taki sztywniak jak pien drzewa, w ogole sobie nie wyobrazam naszego pierwszego tanca i pozniejszej calonocnej zabawy, wiec ublagalam zeby isc chociaz na pare lekcji, bede sie poprostu pewniej czula![]() Ja dzis z kolei dokupilam sobie rekawiczki, jutro wkleje fotke, brakuje mi tylko ozdoby do wlosow, wcale nie jest tak latwo ja znalezc, torszke zaluje ze jej w PL nie kupilam, bo tu choc sa b.ladne to ceny sa jak z kosmosu, ponizej 100euro nic a nic! jakis koszmar ![]() W nadchodzacym tygodniu mamy zamiar sie "zebrac" po obraczki, garnitur dla Mojego oraz wybrac wycieczke (podroz poslubna aha w kosciele juz wisza nasze publikacje, odbieramy wszystke dokumenty 22 listopada i z nimi idziemy do kurii rzymskiej zeby wyslali do Pl ![]() Pozatym co nowego...musze kupic papier do rozkow na ryz i platki roz, pudelka do bombonier (bomboniere to sa pudelka w srodku z jakims prezentem dla gosci np. wazonik, szkatulka, popielniczka lub cos z krysztalu, taki zwyczaj we Wloszech jest, ze na zakonczenie wesela daje sie taki prezent, tak jak w PL wodke ), no wiec te bomboniery juz mamy zamowione, tylko musimy je ladnie opakowac i kupic do tego confetti (confetti we Wloszech to nie to samo co w Pl, sa to recznie robione cukierki w liczbie nieparzystej ladnie zapakowane i dolozone kokardka do bomboniery, kurcze fotki musze Wam zalaczyc, bo turdno sobie to wyobrazic ), pod koniec tygodnia mamy zadecydowac zabawy weselne, bo musze je przetlumaczyc na wloski, nagrac plytke z wloskimi utworami oraz zaczac robic menu.Moj TZ za to ma podzwonic po gosciach, ktorzy nie dali jeszcze odpowiedzi a mieli czas do 30pazdziernika, no bo trzeba zarezerwowac samolot, w sumie mamy potwierdzonych 45 osoby z Wloch i Polski, myslelismy ze bedzie 40-50osob wiec wszystko jak narazie zmierza w jak najlepszym kierunku ![]() Ale sie rozpisalam! ah najwaznijsze to, ze we Wloszech nagrywa sie tez taki filmik przedslubny i mamy sie umowic na niego na za jakies 2 tygodnie, mam nadzieje ze jeszcze bedzie cieplo jak narazie jest jeszcze ok.20 st ![]() jutro powklejam foteczki milej nocki!
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
widze , ze przygotowania pelna para ida
![]() u mnie bylo oczywiscie kilka problemow tym razem z restauracja , ale na szczescie juz wyjasnione ![]() lece 16 listopada na kilka dni z moim TZ zalatwia juz koncowe sprawy ... zastanawia mnie tylko gdzie kupic ozdoby do wlosow?? wiecie moze gdzie w Pl ( Warszawa ) mozna cos takiego dostac ? bo ja pojecia nie mam do jakich sklepow uderzac ... tratatataaaa mi sie podoba plaszczyk numer 1 i 3 chyba najbardziej , ale to juz pewnie tez trzeba dopasowac do sukni ![]() principessina wklejaj koniecznie fotki tego confetti powiedz mi jeszcze gdzie beda wasi goscie spac?? macie juz cos na oku czy kazdy sam bedzie sobie czegos szukal?
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ozdob do wlosow w Wawie pod dostatkiem, ja tutaj nic nie moge znalezc w normlanej cenie
polecam salon Madonny na Wilczej lub na Marszalkowskiej 99A, odrazu na rogu jak wyjdziesz spodziemi, salon On i Ona na Nowolipiu i Nowolipkach, kazdy tramwaj spod centralnego w strone kina Feminy![]() My gosciom zamowilismy 2 noclegi, reszte beda oplacac ze swojej kieszeni, bo niektorzy robia sobie pare dni ferii i zostana na zwiedzanie. Zalaczam przykladowe fotki bomboniere i confetti
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki pochwale sie moimi rekawiczkami oraz kolczykami, do kolczykow jest tez naszyjnik, ale narazie ma go moja znajoma, ktora ma go nawlec na nowa zylke i troszke go zmodyfikowac, gdyz bylo za duzo swiecidelek, a ze suknia jest juz sama w sobie b.strojna to musze miec cos delikatnego
![]() Niestety niczym innym nie moge sie Wam pochwalic, bo wszystko zostawilam w Wawie tak sie zastanawialam macie pod suknie jakis pas wysmuklajacy czy jak to sie nazywa body??? ja nic takiego nie mam, chyba nie potrzebny skoro i tak jest porazajaco chuda...a rajstopy jakie cieliste czy jasne ecri? no i czy grube czy cienkie, bo przeciez bedzie zimno jak cholerka czy moze w ogole decydujecie sie na ponczochy???? ja napewno nie, bo by mi sie moje narzadki poprzeziebialy najlepiej to bym zalozyla jakies grube majtasy pod suknie, a pozniej na sali zdjela hihihiah zapomnialam napisac, ze te rekawiczki to oczywiscie zdejme w przedsionku kosciola razem z futerkiem, kupilam je tylko na przejscie zeby nie wyjsc z san do kosciola z odmarznietymi skostnialymi paluchami
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2009-11-08 o 21:05 |
|
|
|
|
#187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki za adresy napewno pojde jak teraz bede w Wawie bo u mnie tez nedza z bida ogolnie w Pl wszystkiego wiecej jest ![]() kurcze sliczne te bonbonierki i confetti ty to juz wogole widze dzialasz ostro ja jakos weny nie mam heheco do rajstop to wlasnie tez mysle jakie ?? chyba grubsze w kolorze jasne ecri... napewno nie ponczaszki , najwyzej jak cos na zmiane moze wezme ehhh tyle szczegolow |
||
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
eh tez mam "paranoje", ze o czyms zapomne, ale sobie zapisuje, pozatym to ja prawie o wszystkim msze myslec (az mnie glowa boli
), bo moj TZ to wiele nie rozumie, jak latalismy zalatwiac sprawy, restauracje, kapele, kosciol itd. to po calym dniu latania stwierdzil, ze sie tak zmeczyl (nic nie mowil, ja tyle sie nagadalam, ze sliny w buzi nie mialam ) i pytam sie czym sie tak zmeczyles, a on na to: no sluchaniem, ze go uszy bola po calym dniu swiergolenia po polsku hahahah dobre co![]() piszesz, ze dzialam ostro, Kochana jeszcze od 10 wloskich gosci nie mamy potwierdzenia i tak mobilizuje mojego zeby do nich w tym tygodniu podzwonil. jeszcze tyle roboty, organizacja kuligu, w kosciele mamy troche problemow, tzn. ksiadz jest jakis problematyczny, zadnych ozdob, no i nie chce dac telefonu do organisty, powiedzial, ze nia ma, a co sie pozniej okazalo to jego brat!!! a wiesz, ze teraz zauwzaylam ze mieszkasz w Strasburgu, bylismy z TZ w tamtym roku, pieknie i tak powalajaco czysto, co kole w oczy przy zasmieconych wloskich ulicach
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
hej ja tez sie dopisze slub mam podobnie jak koleznka 31 grudnia a druga połowa imperzy 1 stycznia hi hi
|
|
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
Jak tam przygotowania?
|
|
#191 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no wlasnie jak tam przygotowania ?? no i skad jestes , bo moze wymienimy sie doswiadczeniami hehe Cytat:
) zalatwia , bo jezyka nie zna i wszystko na mojej glowie ja wlasnie od rana dzwonie po apartamentach w Wawie ... musze zapewnic nocleg 5 osobom i dzieki Bogu , ze tylko bo ceny zwalaja z nog 1700 za tyg. najtaniej i i tak lepiej niz w hotelu gdzie za dobe od osoby 130 najmniej w badziewnych warunkach ...a zostaja na tyg. wiec koszt spory bedzie 40 osob wow tylko nie mow , ze placisz za wszystkich ??!!! normalnie koszty rosna z dnia na dzien
|
||
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
niestety musimy zaplacic za wszystkich, 3 noce kazdemu (moim z Wawy dwie), normlanie koszta noclegu chyba przewyzszaja koszta wesele, nic dodac nic ujac, ale podroz goscie oplacaja sobie sami, co nie dla kazdego jest malym wydatkiem, bo jest to lot laczony...jednak mysle, ze w Zakopcu kwatery sa tansze niz w Wawie, bo wiekszy wybor, porpstu ludzie tam z tego zyja
wynajelismy caly pensjonat, warunki sa ok, oczywiscie nie jest to hotel 5*
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dopisuję się do wątku ![]() ![]() bierzemy ślub 23.01.2010 r. pozdrawiam Styczniowe Panny Młode
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
witam w gronie
juz nas jest 5 jak tak dalej pójdzie to może przed styczniem do 10 dobijemy![]() współczuję płace4nia gościom za noclegi i pobyty, ale wiem ze taka jest sytuacja i inaczej nie wypada... koszty faktycznie horrendalne, ale nie ma innego wyboru zapewne jesli się chce mieć gości ![]() byłam dzis u krawcowej z materiałem .płaszczyk bedzie taki jak na zdjęciu nr 3- ten wyśniony wymarzony mam nadzieje ze babka nie zrobi z materiału jakiegos koszmaru. w sumie w poniedziałek juz mam pierwsza przymiarkę, wieć szybko sie okaże czy jest tak jak być powinno![]() zaczełam sie rozglądac jednak za kozaczkami białymi.. na razie mnie przerazaj pomysł połaczenia białej skórki z czarną podeszwą - nie wiem co to za głupia moda polując na takie białe kozaczki - czuję sie trochę jak galrianka![]() jesli chodzi o pończochy - rajstop- i takie tam inne ocieplacze - to pojdę na hardkora stringi i pończochy.. mam nadzieję ze nie przepłacę tego jakims zapaleniem ale w pończochach nabieram pewności siebie - ot taka moj alekka fanaberiabyłam u fryzjerki - umówic sie na fryzurkę slubna . no i dopiero nastąpi ten moment ...tydzień przed weselem.. wieć do samego końca bede zyc w niepewnośći i skrajnej niewiedzy, ale obiecała mi znajoma ze poswięci mi tyle czasu ile sobie tylko zapragne i zrobi mi tyle fryzur ile moje włosy wytrzymają ![]() od niedzieli zapraszamy gości - już mamy z 16 zaproszeń rozdanych ale jeszcze 110 przed nami ![]() pozdrawiam ciepło i spokojnej nocki |
|
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
hej jestem za. Jestem z kielc. w zasadzie wszytsko mam załatwione tez szyje płaszczyk. Mam dwie pary butów kozaczki i pantofle.. Z typowo zwiazanych z dniem mamy pokaz sztucznych ogni. mam nadzieje ze wypali. nie mam bizuterii
((((
|
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
ja na szczęście już komplet biżuterii mam, długie kolczyki, bransoletka i grzebyk do koka
wszystko z cyrkonii, będzie fajnie wyglądało do sukni wzór obrączek tez już mamy wybrany- prosty , bez zbędnych udziwnień, bardzo wygodny- tak żeby nie robiły krzywdy w życiu codziennym wzór zaczerpnięty z Apart, tylko o polowe tańsze początkiem grudnia się po nie wybierzemy
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
tratatata ladnie prosimy o fotki bizuterii
czy to dokladnie ta sama, ktora wkleilas?a co to jest galrianka? a jednak zdecydowalalas sie na kozaczki, ja mam zamiar zalozyc grube rajtuzy do pantofli hehe nie wiem moze jeszcze zmienia zdanie, bede w Zakopanem juz od 28 grudnia, wiec jesli wpadnie mi cos w oko to moze kupie![]() na fryzure probna tez ide pozno, 10 dni przed slubem, w dodatku w ciemno i co slyszalam, ze w Zakopacu nikt nie umie czesac, no ale chyba nie bedzie tak zle, moze to zwykle pogloski dzis w nocy jednak znowu mialam koszmar zwiazany z moja fryzura, az sie cala spocilam![]() a obraczki z bialego czy zoltego zlota?
|
|
#198 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja widze sam brud hehe , ale to moze dlatego , ze wczesniej 5 lat mieszkalam w Szwajcarii ...tam to dopiero bylo czysto ![]() Cytat:
chociaz ja tez bardzooo lubie i ponczoszki tez ... wiec sie nie dziewie w kazdym razie a zapasie bede miala tez i jak nie bedzie trzaskajacego mrozu to moze i ja sie skusze , a co Cytat:
no chyba , ze szukasz czegos " specjalnego " ![]() i napewno bedzie dobrze !! sama zobaczysz |
|||
|
|
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejna styczniówka sie melduje!!! Nasz ślub 23.01.2010
no dobra biore się za poczytanie was. Bo poki co ja nie mam pomysłu na ubranko wierzchne... Poza suknią oczywiście
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
hej Linka24 pochwal sie swoja sukienusia
asionek w austrii to czysto jak w talerzu, chyba nie bylas we Wloszech ihihih moje kolejne poszukiwania ozdoby do wlosow spelzly na niczym, tzn. wczoraj znalazlam 3 ozdobne wsowki (takie wieksze), cena 90 e
|
|
#201 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no i oczywiscie pisz co juz masz itd. , z checia tez suknie obejrzymy a tak wogole skad jestes i gdzie slub?? ![]() Cytat:
wiesz co naprawde jakis deficyt jest na rynku np. plaszczy slubnych ile ja sie naszukalam swojego ... to samo z torebkami na slub , ozdobami do wlosow ladnymi i w normalnej cenie ...a jeszcze wczoraj wpadl mi do glowy nastepny interes po tym jak przez 6 h szukalam u siebie i sasiadow (niemcy) ladnych , dalikatnych rajstop z jakas ozdoba na lydce ... no masakra totalne zero ![]() owszem jest duzo grubych rajtuzow z cotonu lub leginsy ... a przeciez do sukienki delikatnej eleganckiej nie naloze takich ![]() w koncu trafilam do najdrozszej galerii w miescie tuz przed zamknieciem i owszem bylo pelno i slicznych , ale jakie ceny od 27 euro w zwyz... szokno ale nic kupilam , przychodze do domu otwieram , a one dziurawe !! no myslalam , ze padne dzisiaj poszlam i po wielkiej awanturze wymienili mi na nowe , ale wiecie co to skandal taki sklep dla elity , ceny z kosmosu niby orginalne produkty znanych firm i wadliwe towary ![]() coz daleko im niekiedy do Pl gdzie produktow masa jest i cenowo mozna tez sobie cos wybrac w zaleznosci od wielkosci portfela |
||
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wrocilismy z "wybierania" obraczek, tzn. nie zamowilismy jeszcze, bo nic nam sie tak super bardzo nie podobalo, wy juz wybralyscie obraczki? Bo powiem Wam szczerze, ze dziwnie sie na ans patrzyli w sklepach jubilerskich, ze to ponoc pozno juz, na niektore modele czeka sie 40 dni...Mam madzieje, ze zdazymy, ja oczywiscie jak zwykle juz panikuje
![]() Jutro moj Tz jedzie ze swiadkiem po garnitur, a ja z nimi tylko ze w dalsze poszukiwania ozdoby do wlosow i jakies torebki, bo tamta co widzialam 2 tyg u Murzynkow juz jej nie mieli ![]() Asionek tuatj niestety tez nic nie ma w normlanych cenach, ostatnio widzialam piekne futerka slubne za....800 euro mamma mia! Rajstopki kupilam w PL zwykle gladkie w kolorze naturalnej bieli, takiej jak suknia, a Ty w jakim kolorze kupilas? Jutro zobacze jeszcze jakies ze wzorkami w Gatta i Calzedoni, naszczescie rajstopy tu sa, no ale pewnie tez z 20 e beda kosztowac A Ty kiedy lecisz do Wawki? nic sie nie martw tam sie obkupisz za normalna cene
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
witam styczniowe Panny Młode, moja data to 2.01.2010. Wiele osób dziwi się ze biorę ślub w zimę a ja nie wyobrażam sobie innego terminu. Nawiasem mówiąc moi rodzice pobrali się w styczniu i rodzice mojego Słonka też. Ciekawa jestem jak dekorujecie kosciół i salę, czy nawiązujecie jakoś np. kolorystyką do Świąt BN? Macie może linki do jakiś dekoracji w kolarach czerwień, bordowy, kremowy, srebrny albo kompozycji z poisencją?
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ślubujemy w tym samym dniu pozdrawiam serdecznie
|
|
|
#205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na slub swoj kupie juz w Pl , a lece teraz w pon. i piatek wracam , a pozniej to juz na slub 25 grudnia i wracamy 8 stycznia co do obraczek kurcze lepeij sie pospieszyc bo jak wybredni jestescie jak my to naszukacie sie troche i do tego trzeba czekac niekiedy 6 tyg. ja polecam firme http://www.breuning.com/interface2.html my mamy stad i sa boskie Cytat:
![]() nie za bardzo pomoge z ozdobami bo my mamy slub w sylwka to juz swiatecznie nie bedzie raczej imprezowo hehe moze zamiast nawiazywac do swiat nawiaz do karnawalu?? w koncu to juz 2 :01 jakies maski na scianach czy cus zabawowego bardziej ...masz juz suknie ?? bo ja ciekawska jestem
|
||
|
|
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
No co wy! Linka jeszcze nie ma sukienki
Poza tym większość mam pozałatwianą. w tym tyg planuje zająć się w końcu suknią. Ech tak to jest jak się pracuje.. nie ma się czasu na nic... Wiecie co? Tak sobie myślę, bo ksiądz ustalił nam godzinę śłubu na 17 i dziś rano się obudziłam z myślą \, że jak to na 17 Czy jak wyjdziemy z kościoła o tej 18 to nie będzie ciemno?? Bo jak tak to porażka na maxa. któras z was też ma na tak późną godzine?
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam godzinę 14 ślubu bo właśnie tak sobie pomyslalam ze poźniej bedzie juz ciemno jak sie wyjdzie z kosciola.. wczesniej planowalam 15 ale w styczniu to pewnie juz przed 16 bedzie ciemno eh
W sobote byłam z moim TŻ po garnitur i zakup dokonany, lezy swietnie takze jedna rzecz wiecej zalatwiona poza tym dalej jestesmy w trakcie rozdawania zaproszen, cudownie hehe
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
Linka moim zdaniem masza slubna na 17 w zimie to bardzo pozno, jak bedziecie szli do kosciola to juz bedzie noc...My mamy na 15 i nawt ksiadz nam powiedzial, ze jak wyjdziemy o 16 to (cytuje) "beda juz wilki wyly"...ale niestety rozdalismy wiekszosc zaproszen i nie mozemy zmienic, ale ja radze godzine 14.00
Moj Tz w sobote takze zakupil garnitur, butki, platko i wszystko co trzeba, juz idziemy dalej ogladac obraczki i rozdawac zaproszenia. W ogole caly weekend prawie nie spalam, bo babka z hotelu wywinela mi numer i wynajela komus czesc pokoii pomimo, ze wplacilismy zaliczke i rezerwowalismy caly pensjonat i teraz czesc gosci sie nie zmiesci, jestem starsznie zla, bo teraz z daleko trudno cos ladnego znalezc przez internet i blisko! uh jak nie urok to... Plusem jest to, ze w koncu zdobylam numer do organisty no i dlama spiewaczce zeby sie z nim skontaktowala. Dzis kupilam papier na menu, wiec pod koniec tygodnia sie za nie zabierzemy...ale rzeczy do roboty, a jeszcze chcialam isc na pare lekcji tanca Czy Wam juz goscie potwierdzili przybycie?
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
myśmy zastanawiali się na 13
żeby było środek dnia, jasno na wyjście z kościoła, no i żeby jak najdłużej trwał ten dzień no ale w końcu ustaliliśmy na 14 i jest to jedyny ślub tego dnia więc nie musimy się śpieszyć, stresować ze napatoczymy sie na jakąś inna parę pod kościołem![]() no ale zanim dojedziemy na miejsce imprezy, zanim życzenia i tak dalej- to pierwszy taniec będzie już po ciemku tak super nastrojowo![]() a wg mnie - godzina 17 to bardzo późno. ale z drugiej strony- jakby była taka prawdziwa zima-zima to przecudna atmosfera ![]() nie ma co się martwić późną porą- na pewno będzie wszystko ok ![]() my dopiero zaczęliśmy rozdawać zaproszenia z 125 na razie może mamy rozdanych z 30 powoli nam idzie bo chyba za dużymi gadułami jesteśmy... zamiast w miarę się sprężyć to przesiadujemy po 3 godzinki w każdym domku jeszcze nas czeka wyjazd w Polskę i impreza andrzejkowa w sobotę ale dziewczynki - najlepsze jest to ze w styczniu mam obronę magistra- a data została wyznaczona na 28 styczni a- czyli dokładnie 2 dni przed ślubem aaaaahh życie jest piekne
Edytowane przez tratata Czas edycji: 2009-11-16 o 16:24 |
|
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
Dołączam i ja
Ślub bierzemy 16.01 o 15, będzie już pewnie trochę ciemno, ale ksiądz nie zgodził się na wczesniejszą godzinę, gdyż chodzą jeszcze po kolędzie i nie zdążą. Sukienki nie mam, na wierzch planuję białe futerko, już mam upatrzone. Póki co mamy załatwioną salę na wesele, catering, zespół, jutro kupujemy obrączki. Ja jestem już umówiona na makijaż i fryzurę. Mój Narzeczony ma upatrzony garnitur i płaszcz. Ja czekam jeszcze z kupnem sukienki, prawdopodobnie do grudnia. Pokażę Wam jaką upatrzyłam Kurcze, wszystko szybko, ale chyba zdążymy ze wszystkim. Na początku grudnia damy zaproszenia, będzie około 130 osób.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

długi , kończy się na długości sukni, jednowarstwowy, bez żadnego zdobienia na dole. jedyny jaki mierzyłam i jestem w 100% pewna ze to ten właściwy

Juz widze miny moich ciotek, jak zobacza moj welon, ze taka stara a welon jak dla jakies mlodki, no ale raz sie zyje

polecam salon Madonny na Wilczej lub na Marszalkowskiej 99A, odrazu na rogu jak wyjdziesz spodziemi, salon On i Ona na Nowolipiu i Nowolipkach, kazdy tramwaj spod centralnego w strone kina Feminy

1700 za tyg. najtaniej
i i tak lepiej niz w hotelu gdzie za dobe od osoby 130 najmniej w badziewnych warunkach ...a zostaja na tyg. wiec koszt spory bedzie