|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Cytat:
No to sama widzisz,co być może jest jego problemem.Być może dla ciebie to nie jest nic aż tak strasznego,ale ja go rozumiem.Ja osobiście nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało,że moje dziecko jest chore,ale w baaaardzo wczesnej ciąży.Bo w tym tc co ty jesteś to już no niestety,jak dla mnie to jest za późno i cokolwiek miałoby się zdarzyć to on powinien się liczyć z tym,że to dziecko przyjdzie na świat chociażby z tego względu,że to już jest człowiek mający ręce,nogi,twarz i mózg.Musisz z nim w odpowiednim dla ciebie czasie porozmawiać o tym i dodać mu jakoś otuchy,bo ja wierzę że jego może to przerażać.Wiesz...inaczej się patrzy z punktu widzenia kobiety w ciąży,która nosi dziecko pod sercem i ja potrafię ciebie zrozumieć tak samo jak jego. A tym czasem daj mu czas na przełknięcie tego i sobie na wyciszenie. A poza tym ja wierzę w to,że leki nie zrobią krzywdy Twojemu dzidziusiowi ![]()
![]() |
#1982 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a lepiej powiedz jak tam Twoj maluszek-przedszkolaczek??? lepiej juz Mu troszke??? kurcze teraz tyle tych infekcji,ze nie wiadomo jak sie bronic przed tymi swinstwami. kobietki a co wogole u ENIGMY???????? cos jej ostatni dlugo tutaj nie widzialam,mam nadzieje,ze z Nia i z jej maluszkami wszystko jest ok,bo z tego co pamietam to Ona bidulka w szpitalu jest,ale dla dobra jej i dzieciaczkow to niech sobie lepiej tam posiedzi,choc na pewno dostaje tam szalu...wiem cos o tym. Edytowane przez alexa1307 Czas edycji: 2009-11-09 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zakorzenienie
|
Alexa cieszę się, że do takich wniosków doszłaś i nie zaczynasz wszystkiego od nowa
![]() Mam nadzieję, że rozmowa z mężem conieco rozjaśni i wtedy będziesz wszystko wiedziała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Wtajemniczenie
|
Alexa....no w zasadzie to chyba niby dobrze już.Fisiował pod wieczór,potem go wykapałam i teraz leży w łóżku u siebie i na razie nie wchodzę,więc nie wiem czy śpi.Ale wątpię,bo spał prawie cały dzień
![]() Na infekcje nie ma mocnych zwłaszcza jak dziecko chodzi do przedszkola lub szkoły.Prznajmniej tutaj tak jest.Do póki dziecko nie ma gorączki utrzymującej się kilka dni to nie ma po co z nim iść do lekarza.
#1985 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wiecie co ,wlasnie stanelam na wage i patrze a ja waze juz 62 kilo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zakorzenienie
|
Alexa wspaniale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to czekamy na jakąś fotkę ![]() On gorączki nie ma,dlatego do lekarza dzisiaj nie poszłam z nim.Wymiotował tylko i nie wiem czy to po wczorajszych plackach ziemniaczanych czy jakiś wiruch się przypałętał.Brzuszek go bolał już wczoraj przed 24 i dzisiaj po południu.No nic,zobaczymy jak minie noc i co jutrzejszy dzień nam przyniesie.Kaszle mniej,bo z PL kolega kupił nam nawilżacze na kaloryfery.I mamy po 2 w jadalni i salonie.A u Oskara jest elektryczny....właśnie,le cę go włączyć bo zapomniałam ![]() Tak się najadłam czymś,ale nie wiem czym,że normalnie w szwach pękam.Babkę biało czarną zrobiłam i jest pyszna. Zebra....przepis w sam raz dla ciebie ![]() ![]()
![]() |
#1988 | |
BAN stały
|
No ja tez kochana mam taka nadzieje,ze teraz kilogramy sie posypia
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty i słoniątko....zaraz umrę ze śmiechu ![]() ![]() Alexa,co ty na obiadek dzisiejszy wymysliłaś??Schabik z cebulką?Sprzedaj patent,bo ja schab już mam,ale zero pomysłu na obiad.
![]() |
#1990 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny... jak Wam pisałam - w tym cyklu zaszaleliśmy, a ja wczoraj dostałam pracę... no i teraż żałuję. dziś rano już nawet próbowałam zrobić test. nic się nie pojawiło, nawet jedna kreska.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No a pracy gratuluje ![]() ![]()
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
jeszcze kilka dni. ale ciekawośc była silniejsza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Wtajemniczenie
|
Oj oj .....trzeba było zapytać nas to byśmy ci powiedziały co zobaczysz na teście.Poza tym skąd miałaś wiedzieć,że dostaniesz prace??Test zrób 3 dni po terminie @,tak będzie najlepiej.
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to, że nawet kontrolnego paska nie było, to chyba nie przez moje siki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
BAN stały
|
Alexa super ze tak to rozegralas
![]() ![]() ![]() ![]() Magialena nic nie nie martw, ciesz sie z pracy, zwolnic Cie nie zwolnia jesli bedziesz nadal pracowac w ciazy ![]() ![]() ![]() Alexa, Sensuel zdrowka dla dzieciaczkow, oby im choróbska szybko przeszly ![]() A ja dzis dostałam @, takze juz niedlugo zaczynamy staranka ![]() Mój tż chciał wczoraj ale ja cos czulam ze okres dostane ![]() ![]() A powiedzcie mi kiedy są najpłodniejsze dni w cyklu? Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-11-10 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
BAN stały
|
Magialena no to trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Sensuel
![]() ![]() MAGiALENA nie ma co robic testów wcześniej... Niektórym czasem wychodzą ale to rzadkość. Mnie w dzień spodziewanej @ wyszła ta druga kreseczka bardzo słaba, dopiero powtórzyłam test po 3ech dniach i była wyraźna i mocna. Boli mnie ząb buuuuu mam na nim opatrunek uciskowy i mi wierci dziure w głowie takim bólem jak przy nadwrażliwych zębach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
BAN stały
|
Acha i Alexa czekam z niecierpliwością na fotki
![]() Zebra wspólczuję bólu zęba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
AgaMili no cuż miałam pecha... to ząb, który był już zrobiony ale dostała się pod plombe krew z dziąsła i odprysnął mi kawałek plomby i znów trzeba było rozwiercać i opatrunek załorzyć... najpierw musi się wygoić i pewnie dlatego tak boli. Mam nadzieję, że nie bezie bolało do następnej wizyty... Pocieszam się, zę przede mną jeszcze 2 albo 3 wizyty... i koniec
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
BAN stały
|
Matko Zebra jak czytam co piszesz to mnie ciary przechodza, nienawidze dentystow brrr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Źle zrobiłaś test.Albo za mało nasikałaś,albo go zalałaś....albo był do dupy ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
Alexa....nie oglądaj tego filmu!!!!!!!Koszmary murowane do końca życia!!!W LO pokazali nam ten film,a koleżanka miała go na płycie potem.Wtedy jakoś na mnie wrażenia nie zrobiło,aczkolwiek obraz ten mam przed oczami do teraz ![]() Film straszny.Na youtube unikam jak ognia tego typu filmy,bo aż mi się ciśnienie podnosi jak widzę obrazki z nimi. TŻ też nie pokazuj.To jest film dla dziewczyn,które mają wątpliwości czy ciążę usunąć czy nie.Bo wg mnie też nie jest to film dla tych które to zrobiły,bo mogły by sobie jakąś krzywdę po tym zrobić ![]() AgaMili.....skoro się już staracie to zacznijcie od końca @ do 14dc.W zależności jakiej długości masz cykle generalnie uważa się,ze w cyklu 28dni dzień ZERO wypada na 14 dc.Ale jak są inne to 14 dni od końca cyklu.Zawsze możecie przytulać się codziennie (jak dacie radę),albo co drugi dzień.Poczytaj też w necie o metodzie billingsa to o śluzie. Powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Ja jak na mojego TŻ patrzę to mam ciągle mokro w majtkach ![]() Trzeba sięgnąć dalej niż tylko patrzeć na majtki ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
To co ty masz za dentystę rzeźnika??Ja mam taką lekarkę,że pójście do niej to dla mnie czysta przyjemność.Odkąd chodzę do niej,to stomatolog mi nie groźny.Poza tym rzadko u niej bywam,bo moje zęby na szczęście są mocne ![]() A to dla ciebie.....spróbuj ![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe4975.html
![]() |
#2004 |
Raczkowanie
|
ale namazgrałyście dziewczyny bajka kochana coi tam u ciebie? z tz wszystko wyjasnione? nie martw sie ja ze swoim juz tyle wojen przeszlam ale jakos przetrwalismy.Faceci sa czasami dziwni ale co jak co ale oparcie to ja w nim mam szczególnie teraz.magdialenko ja zrobilam test po tygodniu i wyszly dwie kreski ale nie rob przed terminem@ nie ma co sie na zapas stresowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
Sensuel dzięki za przepis
![]() A dentyste mam ok tylko pecha miałam:\ no i robi mi akurat teraz z zębami, które mam wrażliwe... wcześniejsze nie bolały raczej... Ale za to ładnie robi- w końcu porządnie zrobię górę do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nie wiem.Faceci tak mają,że nie współczują ciąży,bo to tylko kobieta może czuć w ten sposób.Mój też jakby był obok,tylko ja go ciągnę do głaskania brzucha itp.Nie można od nich cudów oczekiwać,bo oni tak mają.Oni nawet nie wiedzą co to za ból podczas porodu,bo jak głowa ich boli to są obłożnie chorzy.Z tym niestety trzeba się pogodzić. Wydaje mi się,że mężowi Alexy nie chodzi oto o czym ty piszesz.Wg mnie on chce to dziecko tak samo jak ona,tylko przeraził się tym co może być dzieciątku po tych lekach jakie alexa bierze,co nie znaczy że on nie chce tego dziecka.A ona to inaczej odczuwa,bo to ona ma brzuch,bo to ona odczuwa ruchy i to ona będzie rodziła.A on jak zobaczy dziecko zdrowe czy chore to i tak pokocha,bo to jest jego dziecko. No nie sądzę aby okazał się takich chamem,ze ewentualnie wziąłby nogi za pas i uciekł od niej i dzieci.On po prostu się boi i tyle.A to co pisze alexa na swojego TŻ i każda z nas,która jest aktualnie wkurzona na swojego faceta to sama pewnie wiesz jak to jest ![]() Bo ja wiem.Teraz na szczęście jest OK,ale miałam takie jazdy z moim,że o rozwodzie myślałam i nawet papiery już przygotowane miałam.A pisałam też różne rzeczy.Ona pisze,bo wie że my ją wysłuchamy i wesprzemy,ale ona go kocha i pogodzą się bo inaczej się nie da. A co do tego filmu to ja bym mu tego nie pokazywała.To może nie wpłynąć na to,że on z miejsca zakocha się w dziecku które ona ma w brzuchu. Ja tam wierze,że ich bobasowi nic nie będzie,a jemu jeszcze będzie głupio za takie zachowanie ![]() No chyba,ze ona będzie chciała mu pokazać to co innego.Ja odradzam!Sama nie byłabym w stanie drugi raz go zobaczyć.To jest gorsze niż "oszukać przeznaczenie III" ![]()
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
Matko dziewczyny ale macie tempo i to zawsze jak mnie nie ma
![]() Magialena to trzymać za II kreski kciuki czy za to żeby nie było?
#2009 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
Ja tam tak jak Sensuel mocno wierzę, że wszystko sie uda. Czasem mówi się dużo dziwnych rzeczy których po czasie się żałuję i człowiek sobie uświadamia, że przecież tak na prawdę to kocha tego człowieka i żyć bez niego nie może.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.