|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kupę czasu się już znamy, ciągle siebie dość nie mamy- PM 2008 :)
Cytat:
jutro wychodzi ze szpitala...ma nakaz lezenia i bedzie pewnie kilka miesiecy chodzil w gorsecie...musi tez na jakis czas zawiesic dzialalnosc bo raczej praca odpada w takim stanie i co za tym idzie czesc jego firm spadnie na mojego malza.. ale dziekuje za pamiec ![]() przepraszam ze ja tak na chwile ale stesknilam sie za Wami bestyje!!!!!!!!!! ostatnio nie mamy za duzo wolnego czasu...a chcialam nadrobic chociaz te tygodniowe zaleglosci... psiak jutro ma miec zabieg bo ma grudkowe zapalenie powieki...ehh mam nadzieje ze bedzie ok...zaczelismy szkolenie w grupie..bo niby madry i slucha sie ale w towarzystwie gluchnie i sprawuje sie super! zmykam jeszcze z nim na spacer...czeka mnie samotna noc bo malzon pracuje.... buziaki i sorencje za nie odpisywanie wszystkim!! ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
wpadłam się przywitać po weekendzie i lecę pracować , choć nie chce mi się niesamowicie ...![]() Kasieńko, jakie cudaczne buciki miłego dnia laseczki |
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mychy
![]() Kasieńko- pracuj pracuj Fajna sprawa pisać instrukcje BHP . Zawsze możesz dorobić kurs BHP-owca i potem zarabiać melony w różnych firmach . Jeszcze do tego ISO 18001 i szafa gra![]() Aha i jeszcze jedno- ty się tak nie napalaj na Dawidka- to jest mój ulubieniec-łapki precz ![]() Butki ładne. Kuchnia super Troszkę uchwyty w szafkach mi się nie podobają ale poza tym klasa Piekarnik piękny![]() Katey- biedny teściu. Niech się kuruje ![]() Kina zaszalałaś z postem- nie ma co Jak już koteczek nasz kochany zaczął pisać coś więcej niż "cześć dziewczyny" to reszta umilkła
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zbytnio co pisać, więc się nie rozwinęłam ![]() jedynie co, to z nowości, wczoraj nabyliśmy w końcu mikrofalę - mała rzecz a cieszy (z tej okazji szarpnęliśmy się w kerfurze na 2 pizze mrożone i taki oto mieliśmy obiad Edytowane przez kina2807 Czas edycji: 2009-11-09 o 13:04 |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Rosnie nam chlopisko
Cytat:
. Widze ze malenstwo lezakuje na narozniku. Pieknie.... ![]() Kasienko spokojnie widac mnie jeszcze, choc waga znow wskazala 2 kg mniej. Oczywiscie w piatek do gina nie poszlam bo miejsc juz nie bylo ale ide dzis na 19. Czuje sie tak jakby walec po mnie przejechal. W piatek wieczorkiem pojechalismy do tesciow a tam zimnica. Standard po prostu a dzis czuje ze mnie przeziebienie wzielo . Wczoraj wieczorkiem zlozylismy szafke pod TV i 2 szafeczki i moj Skarb stwierdzil ze cos mu sie nie widzi feragment zestawu i ustalilismy ze dokupujemy jeden regalik z drzwiami a cos tam wywieziemy do tesciow. No i ... moj zdolny maz sciagnal na telefon program robiacy z telefonu pilota podpial sie pod kablowke i mozemy ogladac telewizje. Normalnie szok. Ja wykorzystalam jedna szafke z polka jako stolik i jest mega .... Ach wczoraj poczulam sie wysmienicie pijac kawe w pozycjisiedzaco- lezacej na mezowym fotelu |
|
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Hej babeczki
![]() mam chwilke to pisze........bylam dzisiaj z Wercia na szczepieniu-troche placzu bylo ale moja panna ma juz cale 62cm dlugosci i wazy 6300g wiec tak w sam razczekam na tż i jedziemy na zakupy ciuchowe a co nowa fryz to i nowe ciuszki musza byc......kupilam Werce lezaczek i zaluje ze wczesniej nie kupilam bo lezy sobie , bawi sie, zasypia a dzieki temu ja moge ja zostawic i cos zrobic..... pozdrawiam i caluje wszystkie żoncie
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() My wczoraj przewiezlismy nasze graty (te wieksze) nawet sprawnie to poszlo... teraz jeszcze musze posprzatac nowe mieszkanie zanim poukladam wszystko no i stary dom zanim sie wyniesiemy. W srode planujemy dowiezc rezte szpargalow i moze juz bedziemy tam spac a stary domek mamy oddac dopiero 20.11 to spokojnie sobie zdaze wszystko porobic ![]() Agusia fajne przytulne mieszkanko Malutka Kasienka ladna kuchnia a pazurki boskie - juz na nk widzialam Kotek skoro znajomej sie swiecznik podoba to bym jej go wziela ![]() Czekoladko i jak zakupki? pochwalisz sie
|
|
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć pszczoły
![]() Cytat:
Musimy się porządnie wygrzać ![]() ![]() .Ale mi dzisiaj szybko dzień minął, pomyśleć, że jutro wtorek i znowu wolne
|
|
|
#310 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Dawida tak męczą te ząbki, że masakra, strasznie marudny przez nie jest, nic go nie zainteresuje dłużej niż na 5 minut Cytat:
moja siostra mówi, że i tak za mało fotek dodaję ![]() Cytat:
ad. 2 za zabieg psinkiCytat:
Milenkę z wątku mamusiowego Cytat:
ad. 2 dla mężaCytat:
na szczęście nocki w miarę dobrze przesypia, ale to i tak nie jest jeszcze to co kiedyś no to myk do łóżka
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Heyka żabki widzę że odświeżacz pomógł i troszku się rozkręciło.
Ja na urlopiku, ale niestety nie w Jastarnii tylko w Wawie spędzam biegjąc po marketach budowlanych ..... w końcu niebawem styczeń trza zacząć sprzęty kupować a my w lesie. Zrobiłam wstępny kosztorys tego co musimy kupić do mieszkania i mam duże obawy czy się w 25 tysiącach zmieścimy ...... żegnaj marcowa Tajlandio ...... ![]() sama robocizna w łazience około 5 tysięcy ![]() - sanitariaty do łazienki - kafle, kleje, baterie, wężyki itd - lodówka - pralka - meble do sypialni - poprawka kuchni - drzwi wejściowe i jeden parapet tylko 3 tys - możliwe ,że jeszcze będzie cyklinowanie i olejowanie podłóg i WP!ZDU wylądował qrwa z meeeega dziurą w kieszeni wrrrrrr uwaga będę gryzła ![]() A tak pozatym wszystko dobrze, królik zdrowy, małż jakoś jeszcze się trzyma psychicznie ze mną katarzinka czekamy na aktualne fotki maleństwa i podziwiam, że masz już naskrobaną całą pracę ..... ja muszę się zabrać za konspekt agunia82 zazdroszczę że u Ciebie już końcówka remontów - mieszkanko całkiem spoko tylko ja dorzuciłabym troszku kolorków ale kazdy ma swój gust ..... a jako że ja mam we łbie mega tęcze to muszę ją mieć też wokół ..... najchetniej to bym u biurze te wszystkie szarości przemalowała ale to dobiero jak będą chcieli mnie zwolnić ...... kasica oddawaj te buciory ale to już ![]() No a kuchnia powiem szczerze że pomysł a raczej wizja Twojej mamci były ok a nawet bardziej niż ok tyle, że zawsze diabeł tkwi w szczegółach. Do wizji calości nie pasują mi te szafki ..... cały zamysł był skierowany na staroświecką dworkową kuchnię ...... kamień na ścianach, piękny obudowany wyciąg za***iaszczy piekarnik z kuchenką i do całości pasowałyby szafki stylizowane na stare kredensy (wklejam fotki żeby pokazać o czym piszę). Poza tym funkcjonalność kuchni to podstawa, powinien być zachowany ciąg : - wyjmujemy żarcie z lodówki - obok lodówki układamy na blacie i przygotowujemy - wrzucamy do zlewu - gotowe ustawiamy na kolejnym blacie - wrzucamy do gara na kuchence Generalana zasada to mały blat pomiędzy lodówką, zlewem i kuchnią. Ale w sumie zawsze można kiedyś tam wymienić mebelki a cała podstawa jest suuuper pomyslana. Dobra już się nie wymądrzam < kopa ważniakowi> ![]() katley trzymam kciuki za teścia i za psinkę daget jak czytam to jest mi raźniej widzę, że u Ciebie meblowania cd czekoladka21 laseczko pochwal się zakupami malutka_24 trzymam kciukasy za te wstętne zębole co męczą Dawidka żeby jak najszybciej wylazły, a z drugiej strony jak nam wyłażą ósemki to chodzimy po ścianach a dziwimy się dzieciom że płaczą jak im cała szczęka musi wyleźć Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-09 o 21:42 |
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, to jest jeszcze niedokończone wszystko. Dekorów sama bym dodała kolorowych (jakieś takie fioletowo-wrzosowe planujemy), do tego dojdą zasłonki, dywan. Ale nie wszystko od razu, budżet i tak cholernie przekroczyliśmy
Bardzo kolorowo nie lubię, ale chce to czymś przełamać.A co to za drzwi że razem z parapetem aż 3 tys wychodzi? My drzwi wejściowe za jakieś 500zł kupiliśmy
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
jestem zla bo nic mi sie nie podobalo
jakis dzien anty zakupowy chyba mialam
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
Agunia dzwi to atestowana Gerda cały kompet z zamkami, sztywnymi łańcuchami, futryną i progiem + monaż za jedyne 2500
Parapet z marmuru z montażem do jednego okna jedyne 500 zł. |
|
|
|
#315 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladko z tymi drzwiami różnie bywa- ogólnie super pancerne drzwi są potrzebne tam gdzie nie ma sąsiadów. U nas nie ma bata na włamywacza-czujne sąsiedzkie oko działa niesamowicie (raz aż mi męża chcieli przegonić).
Robocizna kupę pieniędzy zżera dlatego cieszę się że mam zdolnego mężulka i teściulka co to sami wiele zrobią U nas łazieneczka jak z obrazka a wszystko moi mężczyźni robili![]() 25tysiączków powiadasz??? Powiem jedno-zniknie prędko... Malutka przez tą Milenę całą mam depresję A na depresję najlepsze....kakao więc lecę do kuchni
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
izazusia zazdroszczę mężowskich umiejętności .... ja niestety w sprawach budowlanych muszę liczyć na siebie
Co do drzwi to ja mieszkam w podobno najniebezpieczniejszej dzielnicy więc warto było się zaopatrzyć w takie drzwi poza tym często małż wyjeżdża na dłuższe stypendia więc wówczas jestem sama. Co do sąsiadów to zapewne to w dużej części będą miłe, wścibskie babcie ![]() Chociaż chyba nas nie polubią po miesięcznym remoncie jak będziemy im młotkami zagłuszać seriale. Dodałam do profilu zdjęcia pęknej łązienki z naszego mieszkania
Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-09 o 22:43 |
|
|
|
#317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze na chwilunię i zmykam lulku
![]() Cytat:
ja już się boję tego co nas będzie czekać, chcemy położyć panele albo wycyklinować parkiet, zrobić przedpokój, kuchnię - tu chyba się nie obejdzie bez kuchni pod wymiar ad. 2 nie mogę ![]() ad. 3 ![]() Cytat:
smacznego
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko jakieś koszmarnie drogie te drzwi. My na początku też gerdę planowaliśmy, ale koszt ze wszystkim to miało być coś koło 1200-1300zł (takie najlepsiejsze do bloku to miały być). Ale potem doszłam do wniosku, że nie wiem po jakiego grzyba nam aż tak dobre drzwi z tyloma zabezpieczaniami... No i wyszło taniej, za to nadrobiliśmy koszty drzwiami do pokoi
Mimo, że przez teścia robione, i tak wyszło nam drogo. Ale za to porządnie
|
#319 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wieczorową porą
![]() zgadnijcie gdzie jestem? ehem... siedzę sobie z lapkiem w małżeńskim łożu (niestety bez Męża )Kasieńko - buciska urocze a co do kuchni... hmmm... niby fajna... ale troszku małopraktyczna, chyba że jestem już przyzwyczajona do 18m2 w mojej kuchni no ale mamcie masz pomysłową co do kosztów remontów.... to nawet nie chce mi się wspominać ile my wydaliśmy na salon i to z własną robocizną ![]() weekend minął nam za szybko w sobotę byliśmy na 2 urodzinach córeczki znajomych a w niedzielę wzięło nas na zakupy (co ja zrobię, że w tygodniu nie mamy czasu) i kupiliśmy rolety do sypialni, w końcu sąsiedzi nie będą mieli darmowego kina ![]() nie wiem czy napisałam tego posta logicznie... ale o tej godzinie chyba mam prawo bredzić
|
|
#320 |
|
Wtajemniczenie
|
Remont pochłania kasę- ja już przestałam liczyć
Ale musze przyznać ze wiele rozwiązań mego męża jest godnych podziwu- tzn wcześniej tego nie doceniałąm ale teraz jak wyjeżdzamy jednym guziczkiem wyłączam wszystko co żre prąd (prócz lodówki i pieca).Wydaje się to dziwne ale oszczędności są no i mieszkanie bezpieczniejsze. Poza tym dzięki tym zabezpieczeniom ubezpieczenie mieszkania jest śmiesznie niskie ![]() Czekoladko ja również lubuję się w kolorach dlatego mam ogniście Duży pokój żółtoczerwony, mały zielony groszkowy,łazienkę niebieskożółtą. Kuchnia za to będzie bardziej stonowana- planuję jasne waniliowe kafelki, i sosnowe mebelki. Ale ściany pewnie będą jakieś zielonozółte Przedpokój był pomarańczowy całe 2 tygodnie po czym tapeta została zerwana Na podłodze mamy szachownicę kafelkową pieczarkowo-bukową a ściany będą pieczarkowe.Misz masz totalny ale wbrew pozorom dobrze wypoczywam i nie zamierzam nic zmieniać- no może mały pokój hehehe ale to nie tak szybko
|
#321 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
U mnie kataru ciag dalszy Męczy mnie od piątku. A tak to wszystko bez zmian Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
agunia to Ty jakoś strasznie tanią ofertę tych drzwi miałaś http://www.drzwi-warszawa.pl/gsc.html ja mam te w kolorze orzecha - tu na stronie mają za 2030 niby z montażem ale do gotowego otworu
a za wyrwanie starych drzwi plus zamki i inne duperele liczą sobie pięknie.izazusia jak milutko, że Ty też lubisz tęcze ...... u mnie będzie tak: - duży pokój w kolorach tropikalnej pomarańczy i szarości plus mój żółty wypoczynek -sypialnia będzie fioletowo fuksjowa - kuchnia się jutro okaże bo sądziłam że te szafki są wanilowe z mahoniem a podobno to jest jasna pistacja ...... moja wina bo nie widziałam kuchni w dzień - łazienka za to będzie bardzo spokojna glazura kremowa plus terrakota pudowa brzoskwinia No i marzą mi się podłogi nie lakierowane tylko zaolejowane takim lekko rustykalnym olejem ..... dzasta ok powiedz ile na ten remont Wam poszło, nie myśl tylko napisz ciekawam bo mi się jakieś tu horrendalne sumy namnożyły w wykończonym już mieszkaniu. I powiedz co tam w przedpokoju ciekawego wymyśliłaś.biedronka1976 tak to już jest z tą jesienią życzę aby jak najszybciej nosek zaczął swobodnie funkcjonować. A co Wy tak dzisiaj się tulicie do tych laptopów obie z Dzastą ? ![]() Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-09 o 23:54 |
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladka kurcze... będe mogła do Ciebie na wakacje przyjechać??? czuję bluesa
|
#324 |
|
Zadomowienie
|
izaiusia wal jak w dym ...... wakacje pełne wrażeń masz jak w banku ..... zrobimy sobie warszawską tajlandię, wisła z plażą za płotem, słonie w zoo za płotem tyż są, palma gdzieś tam rośnie na rondzie - damy radę
Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2009-11-10 o 00:09 |
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
O palmę to się nie martwię-bo już nam odbiła
A tak całkiem serio moja siostra w akademiku koleżance zrobiła taki myk na urodziny Poznosiły kwiatkow ze wszystkich pokoi zrobiły liany. Moja maskotka którą potem dostałam (goryl Max) siedział na jednym z kwiatków,były drinki z palemką , basen nadmuchiwany- wakacje w tropikach
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
palma palmą ale na wakacje jesteśmy umówione
a tymczasem znikam bo jutro mam spotkanie z gościem od tej wyczesanej kuchni z syndromem zimnego pośladka. |
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żoneczki doskonałe
Jutro dzień wolny, ależ się cieszę ![]() Czeko my myśleliśmy początkowo o takich drzwiach: http://e-gerda.com.pl/?drzwi=1&sys=O...TM0NDI2#koszty Wam potrzebne są aż tak bezpieczne drzwi naprawdę Mi by szkoda kasy było, wolałabym wydać na co innego, a te co podałam linka też są antywłamanioweA jak potrzebujesz lepsiejsze, to te nie są o wiele gorsze a tańsze http://www.gerda-drzwi.pl/gwd.html Kurczaki, wracać mi tu babochy bo pustki tu straszne
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-10 o 09:07 |
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
czesc laseczki
wykanczamy pokoj (niestety tyle nam zeszlo bo oczywiscie zabraklo nam materialow ![]() ide se kawe zapodac bo cos senna jestem jak ktoras chetna to nadstawiac kubeczki
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Koteczku ja bardzo chętnie się załapie na kawusię, jest coś jeszcze?
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
no baa pewnie ze jest do wyboru paczki i muffinki prosze sie czestowac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

mam nadzieje ze lepiej? jak samopoczucie? buźkam
i sprawuje sie super!
zmykam jeszcze z nim na spacer...
, choć nie chce mi się niesamowicie ...

(z tej okazji szarpnęliśmy się w kerfurze na 2 pizze mrożone i taki oto mieliśmy obiad 

. Wczoraj wieczorkiem zlozylismy szafke pod TV i 2 szafeczki i moj Skarb stwierdzil ze cos mu sie nie widzi feragment zestawu i ustalilismy ze dokupujemy jeden regalik z drzwiami a cos tam wywieziemy do tesciow. No i ... moj zdolny maz sciagnal na telefon program robiacy z telefonu pilota podpial sie pod kablowke i mozemy ogladac telewizje. Normalnie szok. Ja wykorzystalam jedna szafke z polka jako stolik i jest mega .... Ach wczoraj poczulam sie wysmienicie pijac kawe w pozycjisiedzaco- lezacej na mezowym fotelu 

za zabieg psinki
dla męża

Bardzo kolorowo nie lubię, ale chce to czymś przełamać.
Mi by szkoda kasy było, wolałabym wydać na co innego, a te co podałam linka też są antywłamaniowe