|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: CZY MAJOWE CZY CZERWCOWE, NASZE DZIECI są BOMBOWE! 2009 cz III
Caro fontanna pilkowa
Ty mnie wystraszyc? przeciez ja Cie kocham ![]() Nicola fajne te nazwy To natan ma uchwyt bociana ![]() a Antosia slodziutka
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
taka stara, a taka ... niewierząca
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
No to mojego dziecka ani bocian nie przyniósł ani aniołek nie cmoknął
![]() Ja to go po prostu urodziłam ![]() Kuroikaze są na allegro fajne fontanny za 29 zł i 39 bo te z play cośtam to drogie ze szok! zaraz wam wkleje zdjęcie pokoiku, nie skończony jeszcze
|
#1984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bercia, mam nadzieję, że tu jeszcze zaglądniesz, takie starania nie mogą pójść na marne ![]()
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-11-10 o 10:42 |
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Antośka fajna laska pokoik:
|
#1986 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry!
wczoraj poszlam do Tz przytulilam sie i obejrzelismy do konca Majewskiego...pozniej jz zasypialam a Tz mnie przytulil i powiedzial ze mnie kocha... jak milo ![]() Troszke jestem niewyspana bo od 7 juz nie spimy (ostatnio tak czesto) Aleks wlasnie wybudza sie z drzemki mialam spac z nim ale wygral wizaz... sprobuje przespac sie podczas jego popoludniowego snu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj ja tez jak tam jade to najwiecej rzeczy biore wlasnie dla malego...szkoda mi nie wziasc jakiegos ciuszka bo sobie mysle ze jak wroce to moze juz byc za maly... ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Najlepsze zyczonka dla solenizantow!!! Ursull piekny wierszyk masz talent! Carolajna pokoik cudny az maluszkom zazdroszce... A pokazesz o jaka fontanne Ci chodzi?
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
Carolajna
![]() Ło matko, to pokoik twojego dziecka? Ale normalnie czad! ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Carolajna, z czego zrobiłaś to drzewo? Mów szybko!
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-11-10 o 11:01 |
|
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Nicola drzewo jest zrobione ze stelażów i na nie nabite są takie resztki z regipsów. Na tym jest gips i gałęzie też są z gipsu
Musze jeszcze liście namalowac ![]() i Iwci też![]() Mell idę na all po linka ![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Mell http://allegro.pl/listing/search.php...category=11820 porównaj sobie tą fontannę za 29 zł i tą PLAYSKOOL za 130
Edytowane przez Carolajna24 Czas edycji: 2009-11-10 o 11:14 |
|
|
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
Carolajna, to jak skończysz zapraszam do siebie, muszę dziewczynkom pokoje urządzić
Dzisiaj luz w pracy, na szczęście niewiele się dzieje, ludzie już o wolnym myślą
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-11-10 o 11:19 |
|
|
|
#1991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tylko malowałam, pomysł tż, wykonanie ekipy remontowej
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy za mile komentarze
co do rodzinki to racja tesknie za nimi strasznie... mam 16 kuzynek i 5 kuzynow 3 siostry i brata i to najlbizsza rodzinka... wiec jak spotykamy sie na jakis zjazdach to jest ciekawie... 2 kuzynki maja juz dzieciaki wiec jest wesolo.... ogolnie moja najblizsza rodzinka to 85 osob ok ide sie wykapac bo bobok wstal wiec mozna skorzystac... Cytat:
jej jakie zabojcze spojrzenie!!! sliczna Cytat:
ale musimy list napisac Cytat:
nie potrujesz ja uwielbiam placki po wegiersku... ale sos robie po swojemu i nawet nie wiem jaki powinien byc orginalnie na mikolaja Kubie kupie chodzik.... Julce kupie pieska... takiego na baterie, ostatnio widzialam u nas w sklepie i sie normalnie zakochalam... to taki malutki szczeniaczek ktorego jak glaskasz po karczku to zaczyna sie budzis... wstaje na lapkach i tak pieknie oczka otwiera, szczeka, piszczy a oczy ma jak ten kot ze szreka jej sama bym sobie kupila ![]() a Ameli nie mam pojecia... jeszcze sie zastanowie
|
|
#1993 |
|
Raczkowanie
|
Pakusia
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Carolajna, a jaką masz podłogę w pokoju dzieciaków, bo nie mogę dojrzeć
|
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
A ja juz po kawce i ploteczkach z sąsiadeczką, a teraz nasze dzieciaczki sobie śpią. Później śmigniemy na spacerek i rozejrzec sie za prezentem dla ojego taty bo robi bibke imieniniwą tzn. ja muszę wszystko przygotowac dla 14 osób
gosikk_s - a ile chcesz jeszcze karmic? no praca z głowy tylko sie jej nauczyc później i sie obronic ![]() Carolajna - no to chyba ma chłopina twarde spanie co? Mój jeden ruch i buch oczy jak 5zł. ![]() Bercia - a ja pamiętam jak pisalas rok temu o złamanym obojczyku, a nie dokucza mu bol na zmiane pogody? nie skarży się? tak, racja porozpieszczaj swojego solenizanta ja porozpieszczam w sobote kuroikaze - nie wiem gdzie na UŚ wiem że Viola ma na imię a reszta anonimowośc hehe. Folozofia bleeeee nie zazdraszczam, chociaz ja mam przygotowac na public relations za 2 tygodnie ale to jest chyba prostsze iwciag - kurcze a nie idzie jakos dojśc do tego, gdzie ta paczka zagineła? 200zł to nie mało, mnie Tż by przechrzcił gadka pewnie. |
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
pakusia: http://allegro.pl/item800385236_chod...super_bcm.html
nicola tam jeszcze nie ma podłogi tzn jest ale sama płyta, na to beda szły panele---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Marika jak zaśnie to śpi ze można z armaty strzelac ![]() Córa może sobie krzyczeć do woli i w dzień dużo spi jedna drzemka ta najdłuższa trwa do 4 godzin ![]() ale w nocy... A pokój jest w domku Bo to jest po prostu piętro domu gdzie cały czas mieszkamy. Do tej pory mieliśmy je nie wykończone no i nas urodziny Michała zmobilizowały
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do przesyłki, to jeszcze muszę do mnie tu w Wwie iść na pocztę i się wywiedzieć, ale to dopiero jak tż wróci bo dosyć daleko jest, z małym nie pojadę, poza tym ja sama po Wwie nie jeżdżę autem(taki ze mnie kierowca ![]() No mój tż na pewno się tyle nagada, że mi w pięty wejdzie, dziś muszę zapier do rossmana i apteki kupić nowe rzeczy..no i po mojej torebce ![]() carolajna zazdroszczę domku, chciała bym byśmy też już mieli coś swojego... ale ze mnie zazdrośnica ![]() a i zazdroszczę, że Michaś tak twardo śpi, Iwo jak na szpilkach! Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-10 o 11:57 |
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a już myślałam ze Antosia zapomniała o narzeczonym ![]() no to buziole ps.śliczna ta moja synowa Marika kilka razy skarżył się że boli go rączka bo on nie wie gdzie ma obojczyk z restą ręke też miał nastawianą ale zeby jakos specialnie narzekał to nie ![]() kurcze ile się zmnieniło piesek który mu to zrobił nie wiadomo gdzie jest
Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2009-11-10 o 12:09 |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2000 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedyś pytałam już ale chyba mnie olałyście
![]() Czy któraś orientuje się ile jest czasu na wyrobienie nowych dokumentów(chodzi mi głównie o paszport, bo dowód i prawko już doczytałam)po zmianie nazwiska? witamy i pozdrawiamy Ninę Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2009-11-10 o 12:34 |
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Iwciag - na paszport u nas czeka się 3-4 tygodnie
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dowiedziałam się przypadkiem jak pojechałam z koleżanką odebrać wujka z PKP i legitymowała nas Straż Graniczna. Koleżanka była po ślubie już więcej niż pół roku i funkcjonariusz ją uświadomił, że dokumenty dawno powinny być wymienione. Ale jeszcze dopytam koleżankidokładnie dla pewności i potem Ci napiszę
|
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
okej, tylko mnie chodzi ile jest jeszcze ważny ten ze starym nazwiskiem??
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co wczoraj mój Tż wieczorem wymyślił... żebyśmy wzięli ślub cywilny bez niczyjej wiedzy, tylko ze świadkami, nie mówiąc nikomu. Chce żeby wszyscy zobaczyli już na naszych palcach obrączki...
A kościelny byśmy wzięli w tym terminie jaki mamy zaklepany z resztą ferajny. Powiedziałam mu, że mi to obojętne ale nie wiem, czy długo by się cieszył świeżo upieczoną małżonką, bo moi rodzice mogliby mnie trochę "podmordować":brzydal :Chociaż mi kiedyś taki pomysł też po głowie chodził...
|
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=iwciag;15192245]okej, tylko mnie chodzi ile jest jeszcze ważny ten ze starym nazwiskiem??
Ustawowo, to pewnie tak jak pisze Cinusiowa. Ja będę tu ewenementem, bo na stary paszport z nazwiskiem panieńskim podróżowałam 7 lat. Miałam wizę 10-letnią i bałam się, że mogą nie zechcieć mi jej dać jeszcze raz
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza czarownica jak jechała drugi raz do USA to wymieniała paszport, bo stary stracił ważność więc jakoś to można zrobić W końcu z tym nowym ją wpuścili... szkoda tylko, że wypuścili z powrotem![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- nicola2002 już wieem bo dzwoniłam do Czarownicy z ciekawości Jak zmienia się paszport, to należy podróżować z dwoma - tym starym, gdzie jest wbita wiza i z tym nowym jako dokumentem pozwalającym przekraczać granice Natomiast najlepiej (i to dla osób, które zmieniały nazwiska) pojechać do Warszawy do konsulatu i tam na podstawie dokumentów przebijają wizę do nowego paszportu |
|
|
|
|
#2007 |
|
Raczkowanie
|
Cinusiowa, jak się nie zmienia nazwiska, tylko paszport straci ważność wcześniej niż wiza, to jeżdzi się ze starym paszportem z wizą i z nowym paszportem, tak podróżował tż. A ja, jak chciałam zmienić paszport i nazwisko, to kazali mi starać się o wizę od początku. Dlatego nie zmianiałam. To było parę lat temu.
A kto to jest Czarownica?
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Wciagnelam sie w prace i do Was nie zagladam. Zreszta moja nieobecnosc i tak zostala nie zauwazona
![]() A Wy gadacie i gadacie. Kto Wam sprzata, gotuje, prasuje, nianczy dziecko?
|
|
|
|
#2009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona drugi raz wyjeżdżała w 2006 roku w marcu, a wracała we wrześniu. W styczniu dzowniła do konsulatu, czy ambasady i pytała co z wizą skoro paszport stracił ważność i tak ją poinstruowali. Nie jechała wbić nowej wizy, bo i tak nie zmieniała nazwiska więc by to były niepotrzebne koszty. Pojechała więc z dwoma. Jakiś pracownik którejś z t5ych instytucji tak ją instruował, to piszę to co ona mi przekazała.Cytat:
![]() A co do prania, gotowania i bawienia dzieci, to proszę, proszę... i kto to mówi. A jak Ania bywała na wątku 24h/dobę to kto jej to robił Ciekawe...aniu jest sposób... ja wkreciłam córke w wizazowanie
|
||
|
|
|
#2010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Śliczny maluch Ja pracuję ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
DZIĘKUJĘ Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-11-10 o 13:28 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.

To natan ma uchwyt bociana 

kiedy to zleciało
no i objad musze zrobić dziś pierwszy raz robię placki po węgiersku chyba nie zatruje wszystkich 
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK