|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz.VII (& Żonki'09)
Cytat:
??
|
|
|
|
|
|
#2852 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście wybrałam się dziś do mojej dermatolog co by mi ją trochę zjonizowała (podsuszyła), wypisała mi właśnie heviran (bo to na receptę) (i nie jest drogi) i krem Viru-Merz czy jakoś tak, mam nadzieję ze to poskutkuje. może i spróbuję też tych domowych sposobów... Smutno by mi było gdybym nie mogła pocałować swojego już MĘŻA ![]() jestem dobrej myśli, dzis mam juz lepszy humor ![]() A co do tych plasterków, to kosmetyczka mi powiedziała żebym tego nie stosowała, że to wydłuża gojenie a pozatym roznosi w inne miejsce i żebym absolutnie nie używała. Cytat:
chodziło mi o to że wogóle on miewa, ale uważamy wtedy (nie jestem głupia) i jakoś nigdy się od niego nie zaraziłam.Cytat:
![]() A z rodzicami i teściami różnie, są sprawy do których się nie wtrącają, a są takie w których mają duuuużo do powiedzenia, aale na szczęście to już tuż tuż i wkońcu razem
|
|||||||
|
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszedł dzis krawat dla tżta, i jest po porstu sliczny, kolor złotawo ecru- idealnie do mej kiecki
![]() skupujemy powoli pierdołki, bo potem będzie spokój kurcze nie ma tzta mego od wczoajszego popłudnia i tęsknie oj oj a propos kluczy mój ojciec ma klucze od mieszkania gdzie mieszkamy i nie może zoruzmieć, żeby uprzedzac jak zamierza wpaść, nie raz mnie nakrył na lataniu na golasa po domu po kapieli ![]() mówiłam żeby uprzedzał o wizytacjach ale zrozumieć nie moze za bardzo.... tż w związku z tym z lekka nerwowy![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- ewelinaaa lecz się koniecznie, jednak heviran rules ![]() a jak stres przedślubny? ogarniasz? ![]() btw zazdroszcze , że to u Ciebie już
|
|
#2854 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
O tych atrakcjach, nowościach itp można by dyskutować i dyskutować. To i tak zależy od podejścia gości, byłam na 2 weselach gdzie było więcej bajerów niż standardowo (jeśli tak to mogę nazwać). Na jednym było bardzo fajnie, bo widać było, że młodzi włożyli w organizacje dużo serca i chcieli, żeby naprawdę fajnie i niezapomnianie. Znajomi bardzo chwalili to wesele, ja zresztą tez. Na drugim, ja odniosłam wrażenie, że jest robione pod publikę, byle więcej, byle drożej. W pewnym momencie z tego przesytu goście już mieli dosyć i mieli daleko i zabawy oczepinowe i prezenty dla rodziców itp. Cytat:
fontanna to fontanna nie Oby nikt u mnie łba pod czekolade nie wsadzałCytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- http://www.tvn24.pl/-1,1627937,0,1,w...wiadomosc.html To udowadnia moją tezę, że na wódkach się nie znam Żołądkowa de lux fuuuuj...
|
|
|
#2855 |
|
Wtajemniczenie
|
zapytam was kobietki (żonki coś milczą na ten temat)
czy wybieracie czytania na ceremonię ślubna? i czy bedziecie lub mialyście zespół np scholę, albo trio klasyczne(skrzypce,spiew itp) podczas mszy? może jakieś namiary poza tym skrzypkiem co był zapodawany
|
|
#2856 |
|
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, że u mnie to chyba nie było żadnych bajerów :P Ale to żadnych, nawet wiejskiego stołu ( wiadomość o braku tegoż zbulwersowała przed weselem jedną moją ciotkę, tzn może nie zbulwersowala ale okropnie zdziwiła, wiejskie stoły to chyba już teraz konieczność jest). Ale u nas w lokalu nawet nie bylo miejsca na to, zresztą taki stół by nie pasował zupełnie do wystroju sali moim zdaniem. Dla rodzców skomponowaliśmy w tesco kosze delikatesowe, jak planujecie kosze to polecam tesco
Potrafią je naprawdę pięknie zapakować. Prezencików niet, ale zauważyłam, że część gości zabrało sobie winietki na pamiątkę Winietki zrobilam sama, trafilam w hurtowni papier identyczny jak od zaproszeń Z tyłu każdej winietki wydrukowałam "z życzeniami dobrej zabawy /nasze imiona/ i data ślubu (bezczelnie ściągnęłam z allegro, bo sprzedawca od naszych zaproszen oferował właśnie takie winietki)Edit: w kosciele też nic ciekawego nie mialam, zadnych skrzypiec, spiewan, nie wybierałam czytań Edytowane przez ladyinred85 Czas edycji: 2009-11-09 o 20:58 |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale skrzypce mnie mega wzruszają i to czytanie o miłości... chciałabym to usłyszeć na własnym ślubie, ale nie uważam tego za bajer, bo to jakoś duchowo otacza
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas podobno fałszował organista strasznie, ale powiem szczerze ze ja nic nie pamietam :P Za to kazanie, czytanie i ogólnie prowadzenie mszy przez księdza było bardzo przyjemne, w ogole polecam kościół św Agnieszki, bardzo mili są tam wszyscy Dodam, że to nie nasza parafia.
|
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gospella ja nie miałam żadnych udziwnien na ślub i też nic nie wybierałam. wystarczyło ze tam poszłam
|
|
|
#2860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a moja dusza romantyczna łka jak słyszy ave marie, lub gdy słysze:"Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie dopuszcza się bezwstydu, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą. Wszystko znosi, wszystkiemu wierzy, we wszystkim pokłada nadzieję, wszystko przetrzyma. Miłość nigdy nie ustaje. " nic na to nie poradzę, że mnie to na ślubach znajomych ruszało, ave maria i ten tekst zawsze mnie wzruszał, jakoś tak jest zastanawiam się po prostu nad tym bardziej, że zawodzen organistów nie znoszę i wiem, ze bym tylko to słyszała ![]()
|
|
|
#2861 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś na jednym ślubie jakoś tam skrzypek smutno zagrał, że zamiast romantycznie to mi się z pogrzebem skojarzyło, a mojemu bratu z reklamą czekoladek Remoiur czy czymś takim. Cytat:
Froggie..ty sama robiłaś wasze figurki, które daliście rodzicom w prezencie? Znasz kogoś kto by się podjął uczynienia dla mnie podobnych? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Wracając jeszcze do tego ślubu i całej aranżacji, to my będziemy się starali, żeby ślubu nam udzielił znajomy ksiądz spoza mojej parafii i chciałabym żeby moi kuzyni służyli do mszy, są ministrantami. Oni już wyrazili chęć, tylko trzeba w kościele pogadać czy jest taka możliwość.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak chcesz to mogę Ci ulepić
|
|
|
#2863 |
|
Rozeznanie
|
no nie żartuj..bez kitu??
|
|
#2864 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I już zarezerwowałam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My tak jak pisałam wyżej kosze i kwiaty
|
|
|
#2866 |
|
Rozeznanie
|
Myszulek nam wyszło ok 230-240 zł za jeden kosz. Koszt zależy od tego, co do niego włożysz
Sam kosz, taki duży to ok 30 zł chyba. Ja dla swoich np kupilam taki zestaw alkoholi "dla niej i dla niego" w eleganckim pudełku, smirnoff black i baileys do tego głownie słodkości: ferrero rocher do rozsypania, ptasie mleczko, mojej mamy ulubione śliwki w czekoledzie z Solidarności w metalowym pudełku, jakąś fajną czekoladę Lindt, jakąs herbatę... ogólnie kupujesz to, co rodzice lubią Mój kupił jakiś fajny, taki podwójny alko (kremik czarny i biały, Sheridann?) i Martini, do tego też różne słodycze, jakąs dobrą kawę. Generalnie bierzesz do koszyka co Ci sie podoba, zanosisz do obsługi klienta. Jak jest coś nie tak, to pani z obsługi mówi, żeby coś dobrac jeszcze, jakiej wielkości albo koloru :P żeby wyglądało ładnie i nie było pusto. Potem za 2-3 dni przychodzisz i dostajesz kosz, wtedy też nabijają wszystko na kasę i płacisz.
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaproszeń nie zrobię sama bo to wyższa szkoła jazdy
|
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Dzisiaj potwierdził się czarny scenariusz Moja świadkowa wychodzi za mąż w sylwestra! I to ja mam być jej swiadkową, pod warunkiem ze dostanę wolne w pracy...Kurde trochęmi głupio na samym początku prosić o wolny dzień Może się ktoś zamieni ale wątpię, chociaż mam nadzieję że wyjdzie mi w grafiku że mam wolne I gdzie ja znajdę świadkową
|
|
|
|
#2869 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
stresu chyba jeszcze nie czuję, dużo załatwiania i różnych spraw nie mam czasu myśleć o stresie hehe pewnie poczuję go w sobotę dopiero. Dziś się nabiegałam za introligatorem bo oczywiście wszystko w ostatniej chwili, a tak sobie obiecywałam że zrobię to wcześniej :/ jakby któraś potrzebowała introligatora to polecam na ulicy Bocianiej bardzo fajnego pana ![]() ja też się cieszę że to już, chociaż przykrości i pecha było dużo po drodze (więc i na pogodę nie liczę) ale już niedługo będę miała z głowy tą bieganinę ufff
|
|
|
|
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tą pracą to raczej wiekszość ma wolne w sylwestra, ale to zależy w jakiej branży się pracuje.
|
|
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mniejsza ot o. Nie wyobrażam sobie żeby ona jako mężatka była moją świadkową z obcym chłopakiem, bo co jak przyjdzie do słodzenia? jej przyszły mąz jest mocno porywczy Mój Tż nie lubi tego chłopaka więc żeby on być jego swiadkiem całkowicie odpada, zresztą ma byćjuż ktoś inny. Będęmusiała poprosić jakaś koleżankę, szkoda bo chciałam żeby to był ktoś dla mnie bliski ![]() Dostałam pracę w pralni chemicznej i na pewno będzie czynna
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-11-09 o 23:53 |
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko będzie, ale dam radę, muszę
no i jestem pewna ze takie przyśpiewki będą bo goście im zaśpiewają jeśli nie orkiestra no niestety w tym towarzystwie to ich nie ominie a pary właśnie nie mamy, bo jak jest ktoś fajny to samotny albo ta druga połowa jest mocno niefajna moja najlkepsza koleżanka nie chce być starszą poza tym wiem ze siędo tego nie nadaje i jej nie zmuszam
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
na dole jest link: moje hobby. zaproszenie mogę przynieść na spotkanko.
![]() ja też tak myślałam.
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
co do świadków to dziewczyny już chyba wszystko napisały.
chyba ze tenze pan jest taki narwany, że sam fakt ze jego już wtedy żona jest świadkową będzie działał mu na nerwa ![]() Zresztą ja sobie nie wyobrażam nawet sytuacji że gdybym była świadkową miałabym się całować ze świadkiem. fuj! i mogą sobie śpiewać wtedy do woli bo i tak bym ich planu nie zrealizowała. a gdyby świadek mimo tego się do mnie przylepił to skończył by wesele na najbliższej izbie przyjęć
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mnie ciarki przechodzą po plecach i się wzruszam ![]() Cytat:
byłam kiedyś na weselu, gdzie starsza nie chciała się pocałować nawet w policzek, rozumiem nie trzeba chcieć w usta, tym bardziej głębszych pocałunków. Powiem szczerze, że strasznie nieładnie to wygladało. Jak z moim Tż byliśmy świadkami to dosłodziliśmy do 21 Słuchajcie a czy wy dajecie zgodę na alkohol dla zespołu w trakcie wesela bo ja jestem skłonna się zgodzić na 1-2 flaszki ale jak mi dadzą na piśmi ze jak się poupijająto im nie zapłacęTeż myślałam o tych koszach, mam Tesco pod nosem, tylko tak sobie pomyślałam, zeby zrobić sobie z Tż jakieś ładne zdjecie i obsadzicw antyramy i dołożyć do tego kosza A ile płaciliscie za taki kosz?
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2009-11-10 o 12:11 |
||
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
miałam pisać na temat świadkowej Bianeczki, ale wszysrko już Dziewczyny napisały
![]() Gospella alkohol kupilismy na Łęczyńskiej 9 w Eldorado Jeśli chodzi o oprawę ceremonii zaślubin to ja wybrałam sobie czytania, śpiewali mi przyjaciele < skrzypce, wiolonczela, trąbka, gitary, bębny>, pisałam też modlitwy wiernych. |
|
|
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście to najczarnieszy scenariusz ale wolałabym nie ryzykowac z takimi 'umowami' bo możesz wyjść jak zabłocki na mydlew nagrodę że się spisali a jaką kapelę wybraliście????
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

podobają mi się kokardki, ale w swoich już nie wcisne niestety
??

Ale będzie dobrze
chodziło mi o to że wogóle on miewa, ale uważamy wtedy (nie jestem głupia) i jakoś nigdy się od niego nie zaraziłam.
klask i:
flejksy

Mój Tż nie lubi tego chłopaka więc żeby on być jego swiadkiem całkowicie odpada, zresztą ma byćjuż ktoś inny. Będęmusiała poprosić jakaś koleżankę, szkoda bo chciałam żeby to był ktoś dla mnie bliski