|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Dzieki Zebra
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
brzoskwinko dobrze, ze z dzidzia wszystko w porzadku, uwazaj na siebie, odpoczywaj i oby maluszek zapukal do wyjscia po 36 tygodniu bardotka, soraya bedzie wszystko dobrze, przetrzymacie to, a do konca juz niedlugo. Najwazniejsze, ze z wasze maluszki sa zdrowe Patka za nowe autko, teraz to bedziecie smigac ![]() Co do umiejetnosci majsterkowych mojego mezusia, to mam skarb w domu, bo wszystko zrobi i musi dana prace wykonac idealnie, bo tak to sie wkurza, ze cos jest nie do konca tak, jakby chcial. Na szczescie nie zostawia srubokretow i innych rzeczy w mojej torebce ![]() zawsze wiem, gdzie to cos lezy, no i tak sie uzupelniamy ![]() Jejku, znowu dzis smetna pogoda.... kiedy wyjdzie to slonko???!!!
|
#1743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i chyba jednak pojde do polskiego gina na wizyte, bo troche mnie to doluje, ze nie wiem co sie tam dzieje z moim Malenstwem.Patka Wy kupiliscie, a moj malz wlasnie mnie poinformowal, ze sprzedal swoj. wczoraj wlozyl kartke za szybe, ze sprzeda, a dzis juz ma klienta i jutro juz nie bedzie mial samochodu. niby dobrze, ale teraz ja bede musiala sie przeprowadzac sama, wszystko dzwigac A co do dziwnych snow, to od prau dni snia mi sie moi eks. dzis nawiedzil mnie moj przedostatni, chcial wrocic do mnie (po raz kolejny zreszta) ale sie dowiedzial, ze jestem w ciazy i sie biedak zalamal ![]() jakis tam jeszcze watek byl wplatany w miedzyczasie, ze ktos mnie zabic chcial, ale nie pamietam o co chodzilo dokladnie
|
|
#1744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własciwie to z troski, i z poczucia bezpieczeństwa.... Potem jednak...czyki ok 4 miesiaca spał u siebie w pokoiku...i tak jest do dziś dnia...sam zasypia u siebie w pokoju bez zbędnych ceregieli zarówno w ciągu dnia jaki i w nocy....jest to super wygodne i nie krepujace dla nas rozwiązanie... Przychodzi do nas tylko rano jak się obudzi i włazi pod kolderkę w środek ![]() Teraz też mam taki plan pysiatko w kołysce 3-4 miesiące....a potem aut do brata ![]() Cytat:
![]() Mimo że mąż jest fotografem i grafikiem lubi majsterkowac i wiele rzeczy umie zrobić sam....jest samoukiem....zawsze jednak lubi perfekcję....czasem jest to nawet męczące....ale lepsze to niż fuszerka ![]() A fakt że czesto kładzie rzeczy ni na miejsce i wtedy woła "Pysiu gdzie jest xxx ???
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Spiesze powiedziec, że jestem już po wizycie i na szczęscie nie mam znów skierowania do szpitala
Szyjka i rozwarcie bez zmian, ale że jest już starsza ciąża, to ginka jest zadowolona z obecnego stanu. Nawet nie wiecie jak się cieszę. |
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dwa dni temu snilo mi się że urodziłam dziewczynkę śliczną ![]() A dziś śniło mi się że spalismy i bylismy z mężem w trojkącie Masakra ta trzecia była zgrabną i sexi kobietą wstałam WNERWIONA... Nie omieszkalam nie okazac swego niezadowolenia męzowi, który się przytulił do mnie ucałował w czoło i stwiedził że NIGDY INNA...i to tylko głupi sen...potem zaczol gadać do brzuszka i mi przeszło ![]() Agape uffffff to super że wszystko OK Lila trzymaj się skarbie ....dacie radę...i słuchaj zaleceń lekarza....będzie dobrze...maly jednak koniecznie chce na te święta być z Wami ....a tu już dekoracje śiąteczne itp....ciekawy ot co
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-11-10 o 11:01 |
||
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie,
byłam wczoraj u gina: bezwzględny nakaz leżenia, ponieważ mam skurcze, szyjka skróciła sie do 2,35 cm, mam rozwarcie na 0,3 cm. Do tego jeszcze chlamydia szyjki i musiałam dostac wstrętny antybiotyk Sumamed, bo jestem uczulona na Penicylinę . Jestem załamana... Synus strasznie się spieszy na świat a musi jeszcze z 4 tygodnie wytrzymać.... masakra jakaś... ale najważniejszy jest terazspokój...Aha i mój"ulubiony" Fenoterol mam brac co 4 h. Zaraz Was nadrobię..
|
#1748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soraya a jakie miałaś wyniki z glukozy?jakie masz w ogole cukry?nie przejmuj się, też zauważyłam, że po chlebie jest wyższy.może nie używaj masła, no i herabtka bez cukru?chociaż ja i tak nie pije herbaty, chyba, że ze 2łyczki od TŻ. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- [QUOTE=madzikUK;15189851]Ja nie mam pojecia czy mam cukrzyce czy nie, bo nie mialam robionej glukozy, i nie wiem czy bede miala robiona. ostatnie usg mialam we wrzesniu i juz nie bede miala, nie mam pojecia jak sie malenstwo rozwija i ile wazy ![]() i chyba jednak pojde do polskiego gina na wizyte, bo troche mnie to doluje, ze nie wiem co sie tam dzieje z moim Malenstwem.Patka Wy kupiliscie, a moj malz wlasnie mnie poinformowal, ze sprzedal swoj. wczoraj wlozyl kartke za szybe, ze sprzeda, a dzis juz ma klienta i jutro juz nie bedzie mial samochodu. niby dobrze, ale teraz ja bede musiala sie przeprowadzac sama, wszystko dzwigac Madzik dziwne te zasady w Anglii.Tez na Twoim miejscu skorzystałabym z polskiego gina!!! ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Powiem Wam, że mi coś często dziś brzuch się stawia-już 2 razy!! |
|||
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale i tak odpoczywaj i uwazaj na siebieCytat:
![]() a malz przesiada sie na motor, bo 2h dojezdzal do pracy samochodem, 2h wracal Pysia nie martw sie, to tylko sen. ![]() mi sie kiedys snilo, ze bylam facetem ![]() ![]() Cytat:
|
|
#1751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Możesz mi napisać coś o diecie? Ja w zasadzie do tego pobytu w szpitalu nie wiem co moge a czego nie, po tym jak gin mi powiedzial ze mi wypisze skierowanie na odzdzial już nic nie pamiętam z wizyty. Tym glukometrem to jak często się kłujesz? Musimy się trzymać |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaka zaj..sta fura
![]() soraya - oj bidulko Przeraża mnei włąsnie fakt że wiele kobiet nie ma robionych takich badań albo w ogóle nie chodzi do gina ![]() Co do tej glukozy to mi wczoraj gin powiedział że miał taką pacjentkę, która do końca ciąży nie zdołała zrobić badania glukozy, podchodziła wiele razy ale bez skutku za każdym razem Biedaczka się namęczyła...madzikUK- a możesz sobie sama pójść i zrobić takie badanie? Bez skierowania? A z tym samochodem to jak to..? sprzedał i nie będziecie mieli teraz czym jeździć? Agape - bardzo się cieszę że szyjka bez zmian , tylko bądź grzeczna ![]() lila- zostało Ci już bardzo mało do wyleżenia a szyjka 2,35mm to nie tak malutko , zobaczysz że jeszcze możesz urodzić po terminie
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Agapee wspaniale
![]() Lila jak będdziesz odpoczywac dużo i się nie przemęczac napewno dzidzia wytrzyma jeszcze ten miesiąc ![]() Soraya1 i dokłądnie takie trzeba mieć podejście nie to co ja- rozstępy na tyłku znalazłam wczoraj... tzn ponad tyłkiem a myślałam, że to jakieś krosty z dalekaYouyou ale w trójkę się w niej nie powozimy
|
|
|
|
#1755 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Znów bury i ponury dzień. Ja złapałam jakieś świństwo od męża i gardło mnie boli i ogólnie tak grypowo się czuję. Całą noc się budziłam. Bardotka trzymaj się, w szpitalu się Tobą zajmą. Wiem, że to szok też to znam Brzoskwinka no to leż i odpoczywaj. Ile zostało Ci do 36 tygodnia? W którym jesteś? Agape super wieści Lila głowa do góry, leż i odpoczywaj. Ja mam to samo. Szyjka 1,5 cm i rozwarcie na 2 cm. Skurcze też miałam często pomimo fenoterolu. Teraz po duphastonie się trochę uspokoiły. Oby do 36 tygodnia. Patka gratuluję autka Na razie priorytet to budowa domu.Dobrze, że lepiej z bioderkiem. Madzik, fuks z tym koszykiem. Śliczny i tani. Spróbuję polować. Aldii śliczny Twój też. A gdzie go kupiłaś? |
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
pysiu hehe to mozemy sobie podac reke
![]() agape super, ze wszystko jest ok ![]() lila12 trzymaj sie dzielnie
|
#1757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mój mąż właśnie do mnie zadzwonił, że jego babcia jest w ciężkim stanie, źle się czuje no i nie wiadomo jak długo pożyje i jego mama czyli moja teściowa poprosiła go, czy nie mógłby jej zawieźć tam - to jest ok 100 km. Oczywiście mój mąż odpowiedział, że nie ma problemu - zawiezie. Dla mnie też ok, ale jeden dzień wolny gdzie mieliśmy spędzić razem a okazuje się, że mój mąż będzie tam cały dzień i wróci pod wieczór... Nie jest mi to zbytnio po nosie... Nie chodzi o to, że jestem zachłanna na mojego męża - choć ciutkę tak, ale teraz jak mamy ten samochód to akurat mój mąż ma jechać, a jego brat nie - choć my mieszkamy osobno a tamten brat mieszka z mamą i też ma samochód... A ta miejscowość jest niecałe 100 km od Szczecina... Kurcze, sama nie wiem co o tym myśleć. Z jednej strony nie chcę żeby jechał, a z drugiej niech jedzie, ale bardziej mi przeszkadza, że akurat jego poprosiła teściowa. Sama też bym pojechała, żeby nie siedzieć sama w domu, ale tam wszyscy będą smutni i smętni i sama nie wiem...
|
|
|
#1758 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do samochodu, to i tak planowalismy, ze jeden sprzedamy. tyle, ze TZ nie ma jeszcze prawka na motor, musial sprzedac swoje auto, zeby miec kase na prawko. a prawka nie zrobi wczesniej niz w styczniu, bo urlopu nie dostanie, a inaczej nie ma szans zeby zrobic, bo pracuje calymi dniami. i tak zostal bez samochodu na 2 m-ce, ![]() ![]() a tu jeszcze trzeba wszystkie moje rzeczy przewiezc do niego, czyli wychodzina to, ze musze to sama zrobic moim autem. a mialam nadzieje, ze on przyjedzie i podzwiga to wszystko. Cytat:
przestan juz sie patrzec w to lustro, bo tylko sie wkurzasz
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
soraya1 - to już kolejna bidulka
gooha - my w sumie dość późno przenieśliśmy naszego malucha do swojego pokoju, bo dopiero jak miał jakieś 2 lata (mieszkaliśmy wtedy z teściami). Od początku był z nami w pokoju, przede wszystkim z tego względu, że często budził się w nocy (co 2-3 godziny). Na początku spał w łóżeczku a potem ze mną w łóżku (tż na podłodze ). Teraz też się nie zapowiada lepiej. Maciek będzie z nami w jednym pokoju. Do pokoju brata raczej szybko go nie przeniesiemy, bo to różnica prawie 6 lat, poza tym Michał chodzi już do zerówki i wypadałoby, żeby w nocy trochę pospał, a nie był budzony przez płaczącego niemowlaka. Gdybyśmi mieli jeszcze 1 pokój to moglibyśmy Macka przenieść do swojego pokoju, no ale skoro nie mamy to będzie z nami. Agape - no to super wiadomości ![]() lila |
|
|
|
#1760 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, baaardzo Wam wszystkim dziękuję za ciepłe słowa
Dobrze, że nie jestem sama ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
My w domu u teściów mamy dwa pokoje na piętrze. W jednym nasza sypialnia, a w drugim zrobiliśmy sobie taką mini kuchnie. Miałam dość wspólnych śniadanek i kolacji z teściami i zakupiliśmy osobną lodówkę i kuchenkę mikrofalową, czajnik do nas na górę. Wprawdzie wody na górze nie mamy, wodę nosimy w butlach a z naczyniem musze schodzić na dół do mycia, ale zawsze to trochę więcej intymności i swobody. Ten pokój z lodówką jest dosyć długi i w jednej częsci jest biurko do pracy szafki z książkami, kanapa do spania dla gości a po drugiej stronie ta nasza kuchnia.
Zastanawiam się czy z tego pokoju dałoby się kiedyś przerobić pokój dla dziecka. Z drugiej strony pokój z lodówką i mikrofalówką dla dziecka to trochę głupio. NIe chcemy za bardzo przerabiać i stawiać jakiś ścianek, bo każdy wolny czas i fundusze pchamy w nowy dom. Niestety zanim sie tam przeprowadzimy to potrwa jeszcze kilka lat (nastawiam się na 4/5 lat) ... i mam dylemat czy tyle lat mieszkać z dzieckiem w jednym pokoju ![]() No nic na dumanie jeszcze mam troche czasu, a wszystko pewnie wyjdzie w praniu.
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik teraz nie trzeba się przygladać żeby je widzieć
No trudno jakoś to przeboleję, ze się smaruję jak każą od 4 miesiąca i i tak je mam... ale nad tyłkiem:| Dziwne miejsce sobie znalazły.Patka nie dziwię się, zę takie meiszane masz uczucia... A czy chcesz jechać zależy od Ciebie. Sama z Tż-tem bym się nie wachała ale tu powiedziałabym, że zależy jak znosisz podróże z teściową |
|
|
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, lepiej się Tobą zajmą w szpitalu, spokojnie.... Trzymaj się cieplutko!!!
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Byłam na wizycie u ginki, iii niestety szyjka się nieco skróciła od ost. razu, teraz jest 3cm. No i mam bóle i twardnienia macicy, wczoraj to poprstu co chwilkę.... (to stawianie).Oczywiście nadal leki, jak najwięcej leżenia i posiew z szyjki, a w perspektywie jak posiew będzie jałowy, założą mi pessar. W tedy będę spokojniejsza, bo w końcu przed nami jeszcze 3 miesiące... ![]() Do tego jeszcze dostałam skierowanie na badanie tarczycy... ciekawe... co się okaże... Aha i nasz malutek ułożony jest główką w dół i naciska nawet na szyjkę, ale z nim na szczęście wszystko ok! Pozdrawiam!
|
#1765 |
|
Rozeznanie
|
Olafkowi pokój zrobiliśmy na 2 urodziny, a wczesniej spal u nas ale w swoim lozeczku. Moim zdaniem to był dobry pomysl. Zrobiliśmy mu cały w thomasa lokomotywkę - cover na łóżko zasłonki, pościel, kocyk. Jak go zobaczył od razu chciał ta, spać
Rano przybiega na tulenie.Zosia tez bedzie z nami w sypialni, a potem albo zmienimy mieszkanie albo my bedziemy spac w salonie a jej zrobimy pokoik. Nie bede jej przenosic do Olafka, zeby go w nocy nie budzila. LILA trzymaj się. Już 34 tydzień więc jakby nie daj boże dzidzia zaczęła wyskakiwać to jest już duża i silna.
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Podróż z teściową to będzie pikuś. Bardziej myślę o tym, co będzie się działo jak pojadę - czy wszyscy będą smutni, smętni i będą popłakiwać po kątach - wtedy taki nastrój i mi się udzieli a nie wiem czy to dobrze dla Małej w brzuchu. A z drugiej strony jak nie wiadomo ile babci życia zostało to chyba ucieszy się, że zobaczy wnuczkę a do tego nie będę sobie potem wypominać że się z babcią nie pożegnałam. I sama nie wiem.
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, aby zając się innym tematem niż zdrowie: jakie prześcieradełka kupujecie? Z bawełny oczywiście ale: jersey, flanela, welur? No i ile? a materac?? gryka-kokos??
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Patka to chyba bym jednak pojechała... właśnie ze względu na to, że to może być takie pożegnanie już.
Lila ja kupię z 3 prześcieradełka z czego się trafia jakoś nie będę nad tym dumała, a materac mam pianka kokos. |
|
|
|
#1769 |
|
Zadomowienie
|
2-3 prześcieradełka z frotki na gumce, materac kokos-pianka-kokos 12 cm
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Pola - ten chleb nawet nie byl maslem posmarowany - bo na to wiem, ze trzeba uwazac, herbata oczywiscie bez cukru
ale taka pilam tez przed wiec chociaz przy tym nie musze sie przetawiac... Do tej pory mierzenie bylo OK - tylko jeden wynik 141 - no i ten dzis... boje sie teraz cokolwiek zjesc na obiad - ale rzeczywiscie nie wolno sie glodzic - maluszek musi miec z czego urosnac!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

za nowe autko, teraz to bedziecie smigac 

(( dostalam skierowanie do szpitala - tam dali mi diete i glukometr ... do dzis sie jakos trzymam - ale jest ciezko... zwlaszcza jak ktos lubil slodycze ... bardzo... shit...

Biedaczka się namęczyła...
przestan juz sie patrzec w to lustro, bo tylko sie wkurzasz
klask i: GRATULACJE!!!! 
. Mam brać Furaginum 3x2 i wtedy zrobimy posiew czy bakterie i paciorkowiec wybity..