|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
hehehe no no pierwszy post i taka wypowiedź ;P to może poprosimy o więcej informacji na temat tej galerii
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
trochę poszperałem i zobaczcie czym jeszcze poza spamowaniem zajmuje się inkubator http://www.konsultacje-medyczne.pl/2...0,Kontakt.html
|
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
a mi nikt nie wysłał zaproszenia do żadnego inkubatora
![]() na miejscu właścicieli trendy założyłabym jakąś sprawę o plagiat wyglądu galerii... bo to zbyt podobnie wygląda żeby było przypadkowe ![]() wcale się ciekawie nie zapowiada, współpracować z kimś kto już na starcie oszukuje... ja tam bym się zastanowiła czy bedą wypłacać rozliczenia artystom - skoro już zakwestionować można uczciwość właścicieli |
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
no własnie to straszliwe podobienstwo do Trendy spowodowało że zadałam to pytanie....
|
#1986 |
|
Raczkowanie
|
temat plagiatowy jest dzis na topie,
zajrzalam na te dwie stronki i rzeczywiscie uklad jest bardzo podobny. (w domyśle baaaaardzo..- w zasadize te strony wyglądają jak zrobinone za tego samego szablonu i stąd też moja poniższa myśl) jest jedna kwestia. Trendy nie podaje info kto popełnił design strony, natomiast inkubator w stopce podaje info "designed by: xxx " zupełnie tak jakby ktoś dla nich zaprojektował te strone, więc sprawa niełatwa. owszem, link do strony designera nie działa za dobrze, co jest conajmniej podejrzliwe- sprawa raczej śliska nie zrozumcie mnie źle- nie mam nic wspónego z żadną z tych organizacji, ale czy nie jest możliwe, że obydwa projekty zostały zakupione od osoby trzeciej a przez to ta właśnie osoba trzecia posiada byćmoże prawa autorskie do tworu i ma prawo go powielać i sprzedawć komu tylko jej się żywnie podoba? to tylko taka myśl, bo jak mówię- nie znam szczegółów funkjonowania ani jednej ani drugiej galerii. jeśli ktoś wie więcej, to niech się udzieli
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Trendy i kilka innych stron dziewczyn robiących biżu zrobiła ta firma http://www.papps.pl/
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 | |
|
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
, ale każda ma inny klimat i wygląd. A ta jest strasznie podobna, chyba że miałby to być taki przedsmak do Trendy, ale chyba nie o to tu chodzi.
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Hej, działa Wam Modna??
|
#1990 |
|
www.dulcedo.pl
|
mi działa
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), podpatrując pewno po trochę rozwiązania obecne w innych miejscach w sieci, ale Trendy jest jej (w sumie jej i jej męża) pomysłem i nie kupowali tej galerii jako gotowej od nikogo (zresztą jak byś sobie to wyobrażała? przecież zawsze jak ktoś projektuje Ci stronę od zera to pyta o Twoje sugestie i życzenia, na tym to polega właśnie) a tym samym nie ma osoby trzeciej, która mogłaby potem ten sam skrypt sprzedać ponownie (zresztą do diaska, tak się nie robi, przecież to nie jest jakiś SOTE ani oscommerce no!). Jedyną osobą, która mogłaby komuś odsprzedać do przeróbek trendymanię, jest Iza i jej mąż, a mam 99% pewności, że tego by nie zrobili, bo raz, że byłby to strzał w kolano, a dwa, że po prostu wiem że nie ![]() A firma (czy też może raczej marka) Papps też zapewne tego nie zrobiła, bo według moich obserwacji ona powstała później niż trendymania w znanej nam obecnie formie (i więcej naten temat nic nie piszę, bo nie wiem czy to nie nieładnie, a kto ma w głowie choć jedną kołaczącą się szarą komórkę, ten będzie wiedział o co chodzi )W każdym razie wniosek jak dla mnie jest jeden - i ta nowa galeria, i inna którą mam na myśli, nie kupiły sobie u nikogo kserokopii trendymanii, bo to nie jest "Pani domu" ze stutysięcznym nakładem, tylko po prostu powiedziały programiście, który dla nich pisał galerię oraz grafikowi: "zrób nam tak jak tu, o, identycznie, tylko na różowo/niebiesko/beżowo/whatever". A dla mnie to jest conajmniej dziwne, że galeria "artystyczna", w której ludzie mają kupować unikaty, cenić autorskie pomysły i tak dalej, zaczyna od tego, żeby zerżnąć od kogoś lay. Ot co. (sorry za ten wywód, ale mnie ruszyło, chyba pms się zbliża )
Edytowane przez marisella Czas edycji: 2009-11-10 o 16:47 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
spoko, ja lubie czytac
![]() ![]() ![]() po takim wyjasnieniu wszystkie watpliwosci zostaly rozwiane ![]() juz nie mam nic do powiedzenia i dyskusji nie bede rozjuszac ![]() ![]() ![]() edit: A tych buziek tyle dodaje, bo ja w ogole jestem raczej usmiechnieta, a w forum niestety nie slychac tonu glosu
Edytowane przez Aga em Czas edycji: 2009-11-10 o 16:44 |
|
|
|
#1993 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1994 | |
|
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
. To się nazywa Twórcze ADHD.
ZAPRASZAM do mojego świata. Edytowane przez lubomirka Czas edycji: 2009-11-10 o 22:32 |
|
|
|
|
#1995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi z kolei z tą nazwą od razu skojarzyła się Wylęgarnią (rzeczy wyjątkowych)
![]() Blog https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379204 -> książkowa wymiana Edytowane przez Sol89 Czas edycji: 2009-11-10 o 22:42 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1996 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O, jakie ładne!! W końcu mam wytłumaczenie na moją niestałość artystyczną (Żeby było jasne - wraping zawsze pozostanie moją najwiekszą miłością ) Jeszcze tylko proszę bardzo o podanie mi autora tegoż cytatu i bedę miała nowe motto
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie tak
|
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie chcą mnie i cholera mnie bierze, bo nie wiem nawet dlaczego.. niby jest ok ale widac że nie bardzo.. zastanawiam się czy moje zgłoszenia dochodza? bo moze gdzieś lewitują??
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie wiem co się dzieje z jednym zgłoszeniem. bo jak się wygląda na nachalnego tez niefajnie. ale skąd masz wiedzieć czy jesteś nachalny czy nie skoro odzewu brak <-- to taki off top |
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy z Paki nie można usunąć przedmiotu??? Usunęłam kolce i była informacja, że jest niewidoczny ale usunięcie do zaakceptowania przez moderatora. Dzis weszłam ot tak sobie w panel a tam te kolczyki znowu w sprzedaży. Nie wiem, szukałam w regulaminie ale może coś przeoczyłam???
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Admin usuwa wszystkie prace zaznaczone jako te "do usuniecia" hurtowo raz w tygodniu, czasem rzadziej.
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2004 |
|
Rozeznanie
|
To dlaczego moja praca wróciła do sprzedaży?? Tak jakby ktoś mi odmówił usunięcia. A gdyby się sprzedały??? Może to jakiś błąd ale się zestresowałam :/
|
#2005 |
|
Zadomowienie
|
A ja sie pochwale -przyjeli mnie do Haloart
Edytowane przez karolinqa23 Czas edycji: 2009-11-27 o 07:29 |
|
|
|
#2006 |
|
Raczkowanie
|
w pace można pracę usunąć tylko w ciagu 24 godzin od wystawienia lub dopiero po 10 dniach - może w tym był problem?
|
|
|
|
#2007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może jakiś błąd
|
|
#2008 |
|
www.dulcedo.pl
|
Mam do was pytanie dziewczyny nie mam za wiele czasu bo jutro raniutko wyjeżdżam, a muszę wysłać kolczyki sprzedane w Modnej. Niestety a może stety wysyłka jej do Francji, powiedzcie jak to jest liczone?? bo w regulaminie pisze że należy uwzględnić różnicę w wadze, a o wysyłce zagranicznej nic wiem że ktoś tu pisał o jakiś wyrównaniach, jest to dla mnie ważne bo wiecie u mnie kasa fiskalna wpływ się zgadzać musi
.
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego, co pamiętam, to powinno być 12 złotych wg tych obowiązujących stawek
|
|
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn z dg z Trendy. Kobity, czy wy wstukujecie na kasę całą kwotę zamówienia z tymi płatnościami.pl też? Bo ja chyba przegapiłam jakąś zmianę i dopiero teraz zczaiłam, że coś takiego się pojawiło. I oczywiście wstukałam ze dwa razy na kasę bez tego, a to jest na fakturze z Trendy, czyli chyba zonk? Coś będę z tym kombinować, ale dobrze rozumiem, że na kasę mamy wstukiwać całą wartość zamówienia razem z kwotą, którą klient płaci za użycie płatności.pl? No ale my tej kasy przecież nie dostajemy, tak więc...? Bo że wstukuję z kasą za przesyłkę to rozumiem, bo ta kasa idzie do mnie na konto i jest moim przychodem, ale te płatnosci.pl?
Edytowane przez smoczek Czas edycji: 2009-11-27 o 12:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)
. zdjęcia poniżej krytyki
nie chcą mnie i cholera mnie bierze, bo nie wiem nawet dlaczego.. niby jest ok ale widac że nie bardzo.. zastanawiam się czy moje zgłoszenia dochodza? bo moze gdzieś lewitują??