Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka 2009 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 21:42   #4381
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Moja panna juz spi.....dzisiaj przy kapieli zaczela plakac ale tak ja zagadalam ze przestala i znowu siedziala 10min w wanience!!
wiec ona chyba sie boi jak ktos inny ja kapie niz ja

tez zaraz spadam pod prysznic i jakis filmik obejrzec

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Dziewczyny, magi jest z Maciulkiem w szpitalu , mały ma ostre zapalenie układu moczowego , na dodatek jest powiększenie w prawej nerce (a nie było ). Trzymajcie za Nich kciuki
bardzo mi przykromialam nadzieje ze Macius bedzie zdrowy!!
zaciskam mocno i caluje

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:43   #4382
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka

Dziewczyny, przekażę magi ile kciuków jest zaciśniętych, Im jest teraz bardzo potrzebne wsparcie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
wiem, ale musiałam poszukać co to moze być ...
Jutro święto, więc w czwartek dzwonie do neurologa i idę z Bartekim prywatnie ... nie będę czekac do 1 grudnia na NFZ ... jeszcze nie wiadomo co z naszym szpitale, bo chcą go zamknąć
Idź koniecznie, z tymi wizytami na NFZ to szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Nie przeoczyłaś - ja nie pisałam kilka spraw - asymetria, obniżone napięcie mięśniowe...podobno mogą być winikiem ciężkiego porodu i przypadku niedotlenienia. A ja miałam przeboje z jego serduszkiem jak pamiętasz więc może to i to. W każdym razie jak czytam, że wasze dzieci siadają, wstają czy okręcają się z brzucha na plecy itp to troszkę mi przykro, bo my tego nie mamy (jeszcze). Niestety ćwiczenia w przymuszonej pozycji wywołują płacz u małego, a muszę tak 4 razy dziennie...ale jestem dobrej myśli
Może mu się nie odbija do końca? a może coś dodałaś do swojej diety? a może poprostu pogoda licha i mu się maruda włączyła. Nie przetrzymuj go z jedzeniem...jeśli więcej woła to znaczy, że zaczął więcej potrzebować mam nadzieję, że szybko dostaniesz swoje dawne dziecko spowrotem

O nie, o nie, a miałam nadzieję, że to ich ominie :-(
No właśnie, jeszcze , zresztą Kubuś też nie siada, nie wstaje, tylko kilka razy Mu się zdarzyło myknąć z brzuszka na plecki. Trzymam kciuki za rehabilitację

Dzięki za rady , brzuszek raczej Go nie boli
Już nie przetrzymuję, przecież nie będę Go głodzić

Tak, tak chcę dawnego Kubusia

Nie ominęło, w sobotę i niedzielę nie było zbyt ciekawie , magi pisała, że w wyniku moczu była ropa, krew, białko i bakterie Mówi, że z 2 tygodnie tam będą

Uciekam spać, dobranoc

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2009-11-10 o 21:45
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:47   #4383
Cassandra 23
Zakorzenienie

Chciałam odpisac ale sporo naprodukowałyscie. TŻ jutro wyjezdza wiec musze sie nim zająć
Jutro bede miała wiecej czasu to wszystko ponadrabiam.

Cytat:
Dziewczyny, magi jest z Maciulkiem w szpitalu , mały ma ostre zapalenie układu moczowego , na dodatek jest powiększenie w prawej nerce (a nie było ). Trzymajcie za Nich kciuki
Biedny Macius Mocno trzymam za niego kciuki.
Bedzie wszystko dobrze.

Uciekam. Do jutra. Papa

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 21:49   #4384
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

no i masz-dziecie sie zbudzilo i na nowo usypiamdobrze ze smok tak na nia dziala ze zaraz oczka zamyka
tz sie zdziwi jak zobaczy ze krolewne mam na rekach bo jak szedl sie kapac to juz spala w lozeczku.....

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-10, 22:00   #4385
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

co tak malo napisalyscie?

ja bylam u dentysty - zalozyl mi lekarstwo i mnie nie skasowal
za to zaplacilam za Eryka bo ma trzy zeby do zrobienia

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
To moze kremem rozjasnic
ale ja juz kupilam ta firanke a tam nie ma kremu
Cytat:
ojjj trzymam kciuki za Maciulka zeby szybko wyzdrowial

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

a tak w ogole to myslalam, ze beda trzy strony do nadrobienia a tu nawet jednej nie ma
rano jestescie zdecydowanie bardziej produktywne

a moje dziecko jak zwykle sie wyspalo lezy na macie i krzyczy na ojca

pomozcie z ta firanka
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:21   #4386
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Pieknie

Moje dziecko tez sie tak czasem kreci przy karmieniu, najczesciej gdy produkuje kupke, ale tez i bez przyczyny. Widac tak lubia

Ariniti nie obwiniaj sie. Viki ma racje, szkoda nerwow. Najwazniejsze, ze kochasz to dzieciatko, a to czy karmisz butelka czy piersia naprawde nie ma znaczenia.

Dziewczyny, widze, ze Wy wszystkie ostro ruszylyscie ze sloiczkami, a my nadal jedynie na mleku jedziemy. Ania nie zna zadnego innego pokarmu oprocz mleka. Nawet herbatek jej nie serwuje. Jest tu jeszcze jakas mama, ktora do 6-go miesiaca nie planuje urozmaicac jadlospisu dziecku?

Czy podajecie dzieciom wit. K i D? Do kiedy sie podaje?

Ania wreszcie zasnela, ciekawe na jak dlugo. Alez ma dzisiaj werwe
ja nie planuje bo i tak waży sporo wiec po co mam go jeszcze tuczyć
K nie podawałam, jest reguła że dziecko choć raz karmione sztucznie nie musi dostawać K,a Vigantol podaje cały czas ale nie mam pojecia jak długo sie to robi

Cytat:

A mnie ktoś podmienił dziecko , od soboty jest tak marudny, że szok , nie może zasnąć w dzień, no chyba, że na rękach i to po strasznym płaczu , popłakuje po jedzeniu - taki płacz z kategorii marudzenia Nie wiem, co się dzieje - zaczął częściej jeść w dzień, jak próbuję Go przetrzymać to jest mega histeria

czekaj czekaj mi ktoś podmienił od wczoraj a Twoj opis pasuje do mojego dawnego Natanka

Cytat:
Trzymam z Natankiem ogromne kciukasy

Aniu nie przejmuj sie i nie czytaj w googlach bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz lekarz napewno rozwieje twoje przypuszczenia
Svinecka coś mi komp szwankuje i linki mi sie nie otwierają jutro spróbuję i dam znać jakie jest moje zdanie

My po szczepieniu Natek chwilkę tylko płakał w sumie przy samym wkłuciu , śmiałam sie że dłużej płakał jak mu czape i kurtke zakładałam bo tego niecierpi a teraz już śpi mam nadzieje że nocka bewdzie spokojna,
chciałam sie pochwalić że moje dziecie waży 7765g czyli tyje 1kg na miesiąc więc prawidłowo i mierzy 67cm i jest małym klocuszkiem
Lece na Brzydulke o ile jeszcze jest i spać .
Do jutra Dobranoc

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

a jeszcze może mi któraś wytłumaczyć te centyle? z tej całeś siatki wychodzi że mały jest na górnej kresce przy wadze i wzroście co to znaczy?
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 22:57   #4387
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Ale się rozpisalyscie , a a ja zmeczona i lece spać dobranoc

Musze się pochwalić że Tomuś wczoraj po raz pierwszy przespał całe 5 h w nocy
Stary 2009-11-10, 23:24   #4388
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

moje mlodsze dziecko dopiero zasnelo i to przy suszarce

a starsze dziecko od trzech godzin walczy z kolacja

ja sie wykoncze

czy nie moge miec choc jednego wieczoru dla siebie? i dla TZ? ehhhh
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 23:30   #4389
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przeoczyłaś - ja nie pisałam kilka spraw - asymetria, obniżone napięcie mięśniowe...podobno mogą być winikiem ciężkiego porodu i przypadku niedotlenienia. A ja miałam przeboje z jego serduszkiem jak pamiętasz więc może to i to. W każdym razie jak czytam, że wasze dzieci siadają, wstają czy okręcają się z brzucha na plecy itp to troszkę mi przykro, bo my tego nie mamy (jeszcze). Niestety ćwiczenia w przymuszonej pozycji wywołują płacz u małego, a muszę tak 4 razy dziennie...ale jestem dobrej myśli
za Adasia! Moze mu sie w końcu spodobają cwiczenia z mamusią!
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
witam wieczornie
Zuzka spi a ja niedawno wrocilam z aerobiku, zaraz prysznic i lece na brzydulke
zajrze pozniej
ehhh zazdroszcze Ci tego aerobiku ... tezz bym poszła
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Moja panna juz spi.....dzisiaj przy kapieli zaczela plakac ale tak ja zagadalam ze przestala i znowu siedziala 10min w wanience!!
to super!
Bartosz tez juz nie płacze ... ale małz sie musi sporo nagimnastykować zeby go zabawić .. wczoraj nawet kupił mu kaczuszki
Cytat:

Nie ominęło, w sobotę i niedzielę nie było zbyt ciekawie , magi pisała, że w wyniku moczu była ropa, krew, białko i bakterie Mówi, że z 2 tygodnie tam będą
ojejjjj!!! To nieciakwie!!! strasznie to brzmi

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
a co ten tatuś mu zrobił???

Mój Bartosz tez zasnął dopiero pół godziny temu ... o 20 była kąpiel a potem jedzenie, śmianie, gadanie, znów jedzenie i wkońcu padł ...
Cytat:
Napisane przez cashmeree Pokaż wiadomość
czekaj czekaj mi ktoś podmienił od wczoraj a Twoj opis pasuje do mojego dawnego Natanka

Aniu nie przejmuj sie i nie czytaj w googlach bo tylko niepotrzebnie sie denerwujesz lekarz napewno rozwieje twoje przypuszczenia

My po szczepieniu Natek chwilkę tylko płakał w sumie przy samym wkłuciu , śmiałam sie że dłużej płakał jak mu czape i kurtke zakładałam bo tego niecierpi a teraz już śpi mam nadzieje że nocka bewdzie spokojna,
chciałam sie pochwalić że moje dziecie waży 7765g czyli tyje 1kg na miesiąc więc prawidłowo i mierzy 67cm i jest małym klocuszkiem
Do jutra Dobranoc

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

a jeszcze może mi któraś wytłumaczyć te centyle? z tej całeś siatki wychodzi że mały jest na górnej kresce przy wadze i wzroście co to znaczy?

już nie czytam

dzielny chłopak z Natanielka .. .no i jaka waga

ja to wogóle nie wiem o co chodzi z ta siatka ... nawet nigdy nie sprawdzałam wagi Bartosza
Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość

no to sie wyspałas

uciekam do łóżka ... dobranoc!

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 00:11   #4390
mariolasl
Zakorzenienie

Cześć
Zaglądałam wcześniej, ale miałam jakiś zakręcony dzien i nie udał mi sie nic wystukać. Na dodatek Antonio był nieszczęsliwy, bo prałam pokrowiec z leżaczka po porannym wymiotowaniu i nie mógl sobie w nim leżeć.
Dzis mieliśmy kolejny dzień bezmleczny . Wszystkie inne stałe pokarmy zjada: kaszkę, obiadek, deser... Tylko mleka nie chce, ani żadnego innego picia
Po kąpieli tak się rozpłakał na widok butelki, że zajęlo mi chyba z godzinę uspokojenie go, bo potem się denerwował i jęczał. W końcu zasnął przytulony do mnie na naszym łóżku, oczywiście po mnie jak przekazał mi mąż. Po dwóch godzinach wypił mleko bez problemu. Wychodzi na to, że zaczyna zdziwiać i pić mleko tylko w nocy i czasam na śniadanie. Przerwy między posiłkami ma długie, więc nie sądzę, żeby nie był głodny, poza tym jest bardzo aktywny.

Jutro idziemy do lekarki - specjalisty od chorób genetycznych, na rutynową kontrolę. Cieszę się, bo potrzebne mi nowe, świeże spojrzenie na Antosia, na jego rozwoj i niechęć do jedzenia. W tym tygodniu miałam iśc też do naszego lekarza rodzinnego, ale wolę iśc najpierw do pediatry i zobaczyć, co powie. Zresztą na pewno napisze list do naszego GP. A poza tym znam ją bardzo z pracy, więc będę czuła się swobodniej.
Cytat:
wrzucam fotki mojej panny jak siedzi.....
Śliczna panna z pieknymi włoskami
Cytat:
Napisane przez cokacabanka Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam moją córę.
Kolejna ślicznota
Cytat:
Gabrysia dopiero od tygodnia zaczęła dłużej leżeć na brzuchu, wcześniej wytrzymywała jakąś minutę, a częściej kilkadziesiąt sekund, teraz potrafi tak leżeć parę minut. Odmieniło się jej od kiedy zaczęłąm ją kłaść przodem do telewizora (uwielbia go niestety). Teraz staram się ją kłaść na brzuchu bez wspomagacza i działa.
Antonio od jakiegoś czasu znielubił leżenie na brzuchu. Kilka razy ćwiczymy leżenie, ale najlepiej mu wychodzi na przewijaku i na sofie z widokiem na telewizor
Cytat:
Napisane przez nerwusek Pokaż wiadomość
Przedstawiam człowieka-muchę znanego jako Weronika
Cudny tajniaczek!
Cytat:
Dziewczyny, mam doła
Bartuś znów miał taki atak ... godzinę temu go karmiłam i pod koniec karmienia /przysypiał juz, ale nie spał/ znów zaczął tak machać głową w góra i w dół
Podniosłam go na półsiedzaco, zawołałam do niego i przestał - ale otworzył szeroko oczy i buzie i tak siedział kilka sekund
Aniu,
nic nowego nie napiszę - idź do lekarza i wszystko sie wyjaśni, najgorsze są takie domysły i czarne wizje.
Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
Mamy butelkowe - tylko proszę się nie śmiać
czy jak myjecie butelki po jedzeniu, to za każdym razem wyciągacie smoczek z tej osłonki którą się przykręca do butelki ?

zamierzam skorzystać w końcu z tego wynalazku
Ja zawsze myłam i steryzlizowałam po każdym uzyciu. do wczoraj Stwierdziłam, że juz jest duzy i bedę to robic raz dziennie
Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
podczytuję nasz wątek ostatnio, ale nie miałam ani czasu,
ani ochoty zbytniej, aby się odezwać.
(...)Na koniec wstawiam zdjęcia Marysi z chrztu 17.10.
- nie obudziła się nawet na polewanie wodą
Witaj i nie smutaj się. Marysia śliczna

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ----------

Cytat:
Także chcę zameldować, że jestem i pójdę dalej nadrabiać.
Witaj , fajnie, że jesteś
Cytat:
Biedny Maciek! Przekaż im moc całusów od nas!
Cytat:
Tru
Antonio tez nie wszystko robi. Nie potrafi przekręcić sie z pleców na brzuch. Dopiero od niedawna interesują go ręce i pakuje je do buzi. dalej nie trzyma zabawek w rękach (jeśli juz to krotko), ani po nie sięga... Pomijając wadę wrodzoną i chorobe genetyczną to i tak rowija się ładnie, bo sknczyl 24 tygodnie, a korygowanych 15. niech się rozwija własnym tempem.
Serce mi rośnie, kiedy widzę, jak robi sie coraz mądrzejszy, rozpoznaje nasze nastroje, wie, co to żart, próbuje sie z nami komunikować i na pewno zaczyna rozumie co do niego mówimy i to nieważne czy po polsku czy angielsku.

A teraz już znikam. Pewnie znowu się zamelduję jutro wieczorem...
Stary 2009-11-11, 01:03   #4391
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiek1500 Pokaż wiadomość
morska a co ty o tej godzinie robisz na wizazu?
Moje dziecko poszło spać o 00:30, więc jadłam kolację przy czytaniu
Dzisiaj się nieco szybciej zlitowało, ale kto wie, czy na długo..

Cytat:
Jak będzie -10 stopni, to chyba zostanę w domu (ze względu na siebie )

Też mam cienki kombinezon i chcę przy nim zostać, mam Emmaljungę, która ma ciut dłuższą gondolę niż Roan (ale też 2-3 cm węższą), więc śpiwór powinien się zmieścić . A ile Twój synek teraz mierzy?
W sumie nie wiem ile teraz, za 2 tyg. idziemy na szczepienie to się dowiem

Cytat:
Przedstawiam wam moją córę.
Śliczna

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam napisać co niedawno usłyszałam w wiadomościach w radiu i wystraszyłam się strasznie
W jakimś meście niestety nazwy nie usłyszałam bo za poźno włączyłam troje dzieci umarło po szczepieniu na pneumokoki Wstrzymano szczepienia i robią badania dla czego tak się stało.
Zastanawiam sie teraz czy szczepić moje maleństwo bo boję się nieziemsko.
Też o tym czytałam i w pierwszej chwili się przestraszyłam. Ale z drugiej strony - ile dzieci zmarło przez NIEszczepienie? Ja będę szczepić w drugim półroczu - pediatra tak radziła.

Cytat:
Fajne zdjęcie

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
ja z kolei dzis mojemu dziecku dalam pierwszy raz ziemniaki ze szpinakiem...o jakie bylo jego zdziwienie - zjadl pare lyzek ale zadowolony nie byl, robil takie skwaszone miny, ze koniec

Cytat:
Dziewczyny, widze, ze Wy wszystkie ostro ruszylyscie ze sloiczkami, a my nadal jedynie na mleku jedziemy. Ania nie zna zadnego innego pokarmu oprocz mleka. Nawet herbatek jej nie serwuje. Jest tu jeszcze jakas mama, ktora do 6-go miesiaca nie planuje urozmaicac jadlospisu dziecku?
I ja też na samym cycu. Ale nie mogę się też doczekać jak moje dziecko zareaguje na inne posiłki - jeszcze z miesiąc spróbuję samym mlekiem, ale chyba dłużej nie wytrzymam, korci, korci

Cytat:
Ojej, trzymam i ja, zwłaszcza, że mój też ma w jednej nerce poszerzenie..

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ----------

Cytat:
ojej, biedny maluszek

Cytat:
pomozcie z ta firanka
najładniejsza pomarańczowa... ale jak narzuta złota to już za dużo przepychu, może jednak inną narzutą spróbuj zneutralizować ten pomarańcz?

Cytat:
że jest dorodny
Górna kreska to 97 centyl, czyli, że mniej więcej 97%dzieci w tym wieku ma mniejszą wagę/wzrost od Twojego, czyli z kolei tylko 3% dzieci w tym wieku ma taką lub większą.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2009-11-11 o 01:12
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 01:49   #4392
arinitti
Raczkowanie

Kochane mamusie, bardzo dziękuję za słowa otuchy ,
postaram sie jeszcze trochę powalczyć o naturalne karmienie,
ale nie bedę się zabijać, bo po prostu nie mam juz siły,
a małż nie potrafi mnie wesprzeć, wprost przeciwnie nawet .

W ogóle mam takie wrażenie, że mi ktoś małża podmienił .

Marysia dziś wieczorem już o 21 zasnęła
- to jak na nią wcześnie -ale dostała jakiejś kolki chyba,
bo po pół godzinie nagle obudziła się,
po czym płakała, stękała i jęczała,
i zrobiła strasznie wodnistą kupę.
Padła przed 1, po cycu i butli razy 2.

W sumie to nie wiem, czy jak dziecko ma biegunkę
i jest np. cycem karmione,
to daje się mu cyca, skoro to po nim
prawdopodobnie ma te sraczkę?
Ale nie może się przecież odwodnić, nie?
To co można dawać? wodę?
A jak karmi się sztucznym?

W ogóle moja myszeczka od kilku dni
strzela po 2-3 kupale dziennie,
jestem zaskoczona - poprzednio potrafiła nawet 1 na tydzień.

Może to dlatego, że juz prawie jest na sztucznym,
a pediatra powiedziała mi kiedyś, że przy karmieniu cycem
rzadziej robione kupki to ok, ale po sztucznym powinna
robic codziennie.

Trzymam mocno kciuki za magi i Maciulka

Pozdrawiam i zmykam do łoża

Edytowane przez arinitti
Czas edycji: 2009-11-11 o 01:50 Powód: błąd
arinitti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 02:10   #4393
gosiek1500
Rozeznanie

Cytuję po stronie - wtedy jak mi coś zeżre to się będę mniej wściekać

Cytat:
gosiek co za przeżycie, dobrze ze nic im sie nie stalo!
moja siostra miala kiedys wypadek z bratem, szla przez przejscie a jakis wariat jechal prosto na nich, zdazyla tylko pchnac wozek do przodu zeby samochod o niego nie zaczepil. kierowca wyszedl i prosil zeby nie wzywac policji
a wiesz, 2 m-ce przed tym wypadkiem Pati nasza koleżanka przechodziła po pasach z synkiem w wózku i jakiś debil na nich wjechał. Uderzył przodem, więc kolezankę wziął na maskę a wózek się przewrócił i przeciągnął ten wózek kilka metrów po asfalcie zanim się zatrzymał. Koleżanka nie wiedziała jak ma ratować synka bo nic nie mogla zrobic bedac na masce samochodu, a cale szczescie, ze wozek przewrocil sie kolkami w strone samochodu i dziecko nie polecialo pod kola tylko troche zaorało po asfalcie. Wtedy sobie pomyslałam jakie to musi być okropne uczucie i ze mam nadzieję, że nigdy nie bede miała okazji tego doświadczyć, a tu proszę, po 2 m-cach sama sie o tym przekonalam
Ach szkoda gadać, czasem takie sytuacje sie przytrafiają, że najlepiej byłoby nie ruszać sie z domu ... no bo kto by pomyslał, ze spacerując sobie normalnie chodnikiem jakis samochod wjedzie ci w wozek?

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój też dopiero od niedawna pozwala na spacery w wózku - do tej pory też tylko nosidełko wchodziło w grę
czyli jest jakaś nadzieja, dzięki za światełko w tunelu
Cytat:
Bry

a jeśli strasznie płacze to co ?
jeśli strasznie płacze to wg mnie jeszcze nie jest gotowe na odstawienie karmienia w nocy
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

A co do snów... Wyskoczyłam w nocy jak oparzona, szukając Martynki po naszym łóżku i przerażona że NA PEWNO spadła albo TŻ ją przytrzasnął ... ona spała spokojnie w swoim łóżeczku...a wiecie co w tym najśmieszniejsze? Mała NIGDY nie śpi z nami, jeszcze ani razu nie mieliśmy jej na noc w łóżku
to dobre
Cytat:
wrzucam fotki mojej panny jak siedzi.....
Piotruś identycznie, widzę że idą łeb w łeb (no w koncu tylko dzie różnicy)

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja też miałam taką sytuację Tylko że nasza mała śpi z nami (niestety) Co ja położe do łóżeczka to otwiera oczka wierci się położe ją koło mnie od razu śpi jak aniołek. Budzę się patrze a małej nie ma koło mnie Wyskoczyłam jak poparzona patrzę a ona śpi w łożeczku jakim cudem nie wiem do dziś
gosiek1500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 03:30   #4394
gosiek1500
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, chodzicie na spacer codziennie o tej samej porze? (wiem, że Svinecka tak) Bo mnie się nie udaje, Kuba je o różnych porach i nie wychodzi mi trzymanie się jednej godziny
ja o stalych, rano o 7.30-8.00 i po poludniu o 15.30-16.00, jak odprowadzam i przyprowadzam Pati, w ciagu dnia czasem jeszcze wyjde, ale tylko gdy Piotrus ma super humor
Cytat:
Przedstawiam wam moją córę. Generalnie jest spokojnym dzieckiem. Przesypia zazwyczaj całą noc. Dzisiaj np. spała od 19 do 5 rano z jedna przerwą na karmienie około 22.

Jest radosna, mało płacze, jeśli w pore odkryję co jest jej w danej chwili potrzebne.
W dzień ma dwie drzemki około 9 i później w południe.

Pózniej się jeszcze odezwę, dzisiaj teście przyjeżdżają... mój mąż zreszta też. Wyjechał do mamusi w czwartek i w końcu dziś wraca.
witam Gabrysie
Cytat:
niezłe to zdjecie
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
A tu takie małe cos do mamuś które nie daja sobie rady ze swoimi potworkami :P
http://demotywatory.pl/1235/Tasma-Klejaca
chyb a to kiedys wykorzystam

Cytat:
o matko poplakalam sie jak to przeczytalam cale szczescie, ze malej sie nic nie stalo - dzieki babci, jest bohaterka szkoda tylko, ze ona ucierpiala na tym - no ale z dwojga zlego.......mam nadzieje, ze chociaz ten kierowca pomogl
żartujesz? na oczy go nie widzialam, potem tylko tatus przyszedł (do tescia, nie do nas) bo chcial powiedziec przepraszam i oddac kase za wózek, nawet nie mial odwagi sie pokazac
Cytat:
Dziewczyny, mam doła
Bartuś znów miał taki atak ... godzinę temu go karmiłam i pod koniec karmienia /przysypiał juz, ale nie spał/ znów zaczął tak machać głową w góra i w dół
Podniosłam go na półsiedzaco, zawołałam do niego i przestał - ale otworzył szeroko oczy i buzie i tak siedział kilka sekund
Aniu nie ma co googlować, najlepiej iść do lekarza, bo naprawde w necie to niejedno można znaleźć, a nijak to się ma to danego przypdku.

Cytat:
Napisane przez arinitti Pokaż wiadomość
Bo moja mała 27.11. skończy 4 m-ce, a ledwo dobija do 6 kg,
chociaż staram sie nie przejmować się tym, dopóki jest zdrowa,
a na razie jest.
Dostaje też żelazo i witaminki tak na wszelki wypadek.
Marysia śliczna, a waga się nie martw, moja Pati miala 7kg na 6 m-cy, a Piotruś miał tyle na 2,5 -ca - więc sama widzisz jaka może być różnica, a oboje rozwijaja się dobrze i są zdrowi
Cytat:
Ja kombinowałam kiedyś - a to kołysanki, a to jakieś szumy wody uspokajające, a to głaskanie, noszenie. W końcu zorientowałam się, że moje dziecko do zaśniecia potrzebuje jedynie ciszy i spokoju także odkładam go, gaszę światło, chwilę posiedzę jeśli jest bardzo wiercący i wychodzę. Zasypia sam, ze smoczkiem lub bez (ale to tylko jeśli jest bardzo zmęczony), czasem pomaga dodatkowo włożenie do łapki jego ukochanej krówki - to taki kwadratowy kawałek milutkiego materiału z głową krówki (nie wiem jak to nazwać) - w każdym razie pomiętoli ją i usypia.
No to wracam do nadrabiania
dla Adasia
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

I wogole to teraz ja sie zaczełam streowac. Bo moja mysza jak śpi to czesto sie "rzuca", wali rekami i nogami i głowa z boku na bok, ale po chwili samo przechodzi. a jak ja karmie to tez mi sie czasami (nie zawsze) kreci sie tak ze nie moge butla wycelowac a napewno jest głodna bo jak jej nie dam to beeek. I czasami tez po jedzeniu płacze ale jak dam monia to od razu przechodzi i po chwili jak juz jej monia wyjme to usmiech I co ja mam o tym myslec? hmmm?
pamiętasz jak pytałam o rzucanie główka na boki? napisałam maila do naszej pediatry czy to coś złego i czy powinnam przyjść z nim do badania i dostalam taką odpowiedź:
I don’t think it is something you need to worry about. It doesn’t sound like a seizure or anything. If he has jerking of his arms and legs, that might be of a different concern.
nie wiem czy to może dotyczyć Waszego przypadku, ale może zapytaj swojego lekarza
Cytat:
hmmm no zlitowalam sie nad biednym oknem i je w koncu umylam
ide wyprasowac firanke teraz
Ty to zawsze znajdujesz czas na sprzątanie, jak Ty to robisz?

---------- Dopisano o 04:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:53 ----------

Cytat:
Czy ktoś mi odpowie na temat smoczka od butelek ?
ja nie rozkrecam, przelewam tylko wrzatkiem po umyciu
Cytat:
dziewczyny a ja jak zwykle prosze o rade - ktory kolor firanek wybrac do sypialni?
ja bym wziela braz, bo wszystko masz tam bardzo jasne, wiec dla kontrastu...a bedzie ladnie pasowal do złota
Cytat:
zacisniete mocno
Cytat:
K nie podawałam, jest reguła że dziecko choć raz karmione sztucznie nie musi dostawać K,a Vigantol podaje cały czas ale nie mam pojecia jak długo sie to robi
a ja nie podaje zadnych witamin, powinnam?
Cytat:
no brawo Tomaszku, brawo
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Cześć
Jutro idziemy do lekarki - specjalisty od chorób genetycznych, na rutynową kontrolę. Cieszę się, bo potrzebne mi nowe, świeże spojrzenie na Antosia, na jego rozwoj i niechęć do jedzenia. W tym tygodniu miałam iśc też do naszego lekarza rodzinnego, ale wolę iśc najpierw do pediatry i zobaczyć, co powie. Zresztą na pewno napisze list do naszego GP. A poza tym znam ją bardzo z pracy, więc będę czuła się swobodniej.
na pewno usłyszysz wiele poztywnych rzeczy o Antosiu, trzymam za to
Stary 2009-11-11, 03:43   #4395
gosiek1500
Rozeznanie

Zabieram sie za ćwiczenia, zeby zrzucic te moje tłuszcze, moze ktoras dołaczy? Bedzie nam razniej razem, a nie mam czasu na sledzenie drugiego watku na Fitnessie - ledwo za Wami nadążam. Sa chetne?
A moze macie jakies dobre i skuteczne sposoby? Byle nie długie, cos szybkiego a skutecznego poprosze

Edytowane przez gosiek1500
Czas edycji: 2009-11-11 o 05:23
Stary 2009-11-11, 07:27   #4396
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry Dziecinka już nie śpi, leży teraz z tatem i uskutecznia z nim rozmowy życiowe Jest tu ktoś z kim można kawę wypić?

za Maćka

Jeżeli któraś z nowo przybyłych mam chciałaby znaleźć się na liście z pierwszej strony proszę o przesłanie na pw wszystkich danych.

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2009-11-11 o 07:36
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 07:37   #4397
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

Większość z nas pewnie była karmiona butelką i to mlekiem o wiele gorszym niż to, które teraz jest dostępne..i co? żyjemy, jesteśmy bystre i inteligentne
O to to to

Cytat:
Koszmar. trzymaj sie magi

Cytat:

Wow! Niezly klocuszek Jak przespal nocke po szczepieniu?

Cytat:

Brawo! Widzisz, moze juz teraz bedzie coraz lepiej

Cytat:

ja sie wykoncze

Cytat:
ja o stalych, rano o 7.30-8.00 i po poludniu o 15.30-16.00, jak odprowadzam i przyprowadzam Pati, w ciagu dnia czasem jeszcze wyjde, ale tylko gdy Piotrus ma super humor
o 7:30 na spacer?

czesc mamusie!
Nocka minela spokojnie, 2x karmienie, to juz norma.
Kiedys pytalam Was o swinska grype, czy w Polsce sie o tym mowi. W Holandii w poniedzialek postanowili, ze beda szczepic ludzi starszych, chorych, kobiety w ciazy oraz dzieci od 6 miesiaca do 4 roku zycia. Poza tym wczoraj postanowili, ze beda tez szczepic mlodych rodzicow dzieci ponizej 6 miesiaca zycia (czyli nas z mezem np.).
Ania wczoraj znowu malo spala w ciagu dnia. W takie dni pod wieczor jestem jak detka. Oby dzisiaj chciala troszke pospac
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 08:47   #4398
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

przynajmniej grosz ci w portfelu zostal a zabek juz nie boli

Cytat:

Do jutra Dobranoc
o jeny ale klocuszekmoja mala jest mlodsza o 2 tygodnie a ma 6300g a kazdy mowi ze okraglutka

Cytat:

trzymam kciuki za zdrowko Antoniego

Cytat:
Zabieram sie za ćwiczenia, zeby zrzucic te moje tłuszcze, moze ktoras dołaczy? Bedzie nam razniej razem, a nie mam czasu na sledzenie drugiego watku na Fitnessie - ledwo za Wami nadążam. Sa chetne?
A moze macie jakies dobre i skuteczne sposoby? Byle nie długie, cos szybkiego a skutecznego poprosze
ja cwicze na orbitreku po 20min dziennie i mi pomaga!! na poczatku robilam tez brzuszki i skretosklony

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-11, 09:02   #4399
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka babeczki

No kurcze nie mam czasu Wam odpisac. Mały co prawda usnał ale TŻ sie kręci i jeszcze pakuje torbe. Ok południa wyjazdza. Bede miała wiecej czasu na wizaż (oczywiscie wieczorkiem jak mały usnie )

Mariolu Twój Antonio jest bardzo podobny do Kuby, pod wzgledem jedzenia oczywiscie. Mój tez ma strajk na mleko. Moge mu je wcisnac tylko jak przysypia juz. Dzisiaj nie chciał mleka na sniadanie a ostatni posiłek jadł o 24. 8 rano sie zbliza, robie mu mleko a on wpada w zlosc i wypluwa smoka. Już sie zdenerowałam bo ile mozna nie jesc. Otworzyłam puszke Nan Activ i zrobiłam mu 90 ml. I wiecie co...wypił Dossał sie do smoka i wszystko wydoił.
Chyba mu ten Bebilon Pepti nie smakuje. Bo wypije tylko jak spi albo jak jest naprawde głodny. Jesli nie wystapi reakcja alergiczna, nie bedzie bolał go brzuszek to przechodzimy na Nana. Może w koncu zacznie jesc.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2009-11-11, 09:09   #4400
gorgulek
Zakorzenienie

no i nie zajrzalam juz wczoraj

dzien dobry

Cytat:
...
oby tak juz zostalo

Cytat:
...
Tak, tak chcę dawnego Kubusia

...
to trzymamy kciuki zeby dawny Kubus wrocil

Cytat:

porzadek musi byc

Cytat:

ja sie wykoncze

my tez kiedys ratowalismy sie suszarka, na samym poczatku a teraz zasypia ladnie i mamy wieczor dla siebie
w koncu i wy bedziecie mogli sie soba cieszyc

Cytat:
...
ehhh zazdroszcze Ci tego aerobiku ... tezz bym poszła
...
chodze tylko dwa razy w tyg ale zawsze to cos, nie moge zmobilizowac sie zeby w pozostale dni cwiczyc w domu ale moze w koncu kiedys zaczne

i nie czytaj juz, wszystko na pewno jest dobrze
jak bylam w ciazy to tez sama sobie diagnozy stawialam a tz na mnie krzyczal i w koncu przestalam i od razu lepiej bylo

Cytat:
Cześć
...
...
czesc
trzymam kciuki za dobre wiesci

Cytat:
Cytuję po stronie - wtedy jak mi coś zeżre to się będę mniej wściekać

a wiesz, 2 m-ce przed tym wypadkiem Pati nasza koleżanka przechodziła po pasach z synkiem w wózku i jakiś debil na nich wjechał. Uderzył przodem, więc kolezankę wziął na maskę a wózek się przewrócił i przeciągnął ten wózek kilka metrów po asfalcie zanim się zatrzymał. Koleżanka nie wiedziała jak ma ratować synka bo nic nie mogla zrobic bedac na masce samochodu, a cale szczescie, ze wozek przewrocil sie kolkami w strone samochodu i dziecko nie polecialo pod kola tylko troche zaorało po asfalcie. Wtedy sobie pomyslałam jakie to musi być okropne uczucie i ze mam nadzieję, że nigdy nie bede miała okazji tego doświadczyć, a tu proszę, po 2 m-cach sama sie o tym przekonalam
Ach szkoda gadać, czasem takie sytuacje sie przytrafiają, że najlepiej byłoby nie ruszać sie z domu ... no bo kto by pomyslał, ze spacerując sobie normalnie chodnikiem jakis samochod wjedzie ci w wozek?
...
normalnie udusic

Cytat:
ja mam taki problem ze ciagnie mnie ciagle do slodkiego, caly czas bym cos jadla

my juz po sniadanku i kawce (niestety zadowalam sie inka narazie)

lece bo mega koopa poszla
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 09:31   #4401
eleeri
Zakorzenienie

Bry,
myślałam że więcej będzie do czytania

Cytat:
czyli Mati lubi butlę ,,, to super
Mój się nie da oszukać

Nawet dzisiaj małż dawał mu zamoczony smoczek w soku jabłkowym, pomlaskał, troszke sie pokrzywił, bo kwaśne było a smokiem i tak pluł!
też się cieszę, tzn że babcia będzie mu dawać butlę, a nie karmić łyżeczką (nie wiem czy nerwowo by wtedy wytrzymała )

może się jeszcze przekona

Cytat:
A mnie ktoś podmienił dziecko , od soboty jest tak marudny, że szok , nie może zasnąć w dzień, no chyba, że na rękach i to po strasznym płaczu , popłakuje po jedzeniu - taki płacz z kategorii marudzenia Nie wiem, co się dzieje - zaczął częściej jeść w dzień, jak próbuję Go przetrzymać to jest mega histeria

chyba się u Was skok zaczął

Cytat:
nigdy nie wyciagam tylko raz dziennie wyparzam a tak to tylko dokladnie plucze po karmieniu
dziękuję

Cytat:
o matko
ciekawe jaka była tego przyczyna
oczywiście że trzymamy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
wit D daje się chyba do 1,5 roku
wit D do końca 3 miesiąca
coś Ci się chyba pomyrdało

Cytat:

pomozcie z ta firanka
to zostajesz u tego dentysty ?

taaa moje też nie mogło zasnąć, znowu

ja już sama nie wiem którą firankę

Cytat:
no to gratuluję,
chyba zostanę sama z dzieckiem budzącym się co 2 godziny, bo takie miałam dziś pobudki
wieczór daję mleko z kaszką i zobaczę ile będzie spał

Cytat:

ja sie wykoncze

ja takiego wieczoru nie miałam od baaardzo dawna
ale i tak się boczę na męża

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 09:35   #4402
mariolasl
Zakorzenienie

Hej
Noc mielismy taką sobie. Pobudka o 2, ale nie wiem po co, bo i tak nie chciał pic ani mleka ( 2 rodzaje) ani niczego innego.
O 6 kolejna, tym razem wypił 100ml i potem juz wyciskał smoczek.
Cytat:
na pewno usłyszysz wiele poztywnych rzeczy o Antosiu, trzymam za to

Cytat:
trzymam kciuki za zdrowko Antoniego

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Mariolu Twój Antonio jest bardzo podobny do Kuby, pod wzgledem jedzenia oczywiscie. Mój tez ma strajk na mleko. Moge mu je wcisnac tylko jak przysypia juz. Dzisiaj nie chciał mleka na sniadanie a ostatni posiłek jadł o 24. 8 rano sie zbliza, robie mu mleko a on wpada w zlosc i wypluwa smoka. Już sie zdenerowałam bo ile mozna nie jesc. Otworzyłam puszke Nan Activ i zrobiłam mu 90 ml. I wiecie co...wypił Dossał sie do smoka i wszystko wydoił.
Chyba mu ten Bebilon Pepti nie smakuje. Bo wypije tylko jak spi albo jak jest naprawde głodny. Jesli nie wystapi reakcja alergiczna, nie bedzie bolał go brzuszek to przechodzimy na Nana. Może w koncu zacznie jesc.

widzisz, u nas trik ze zmiana mleka nie działa, poza tym Antonio najlepiej je i lubi to mleko, ktore aktualnie mu daję
Cytat:
trzymam kciuki za dobre wiesci

Ja to zawsze stresuję się przed pójściem do lekarza, bo zawsze kojarzy mi się to tylko ze złymi wiadomościami...

Ściskam was mocno, zajrze wieczorem.
Stary 2009-11-11, 09:48   #4403
katarzynka00
Zakorzenienie

Ktos tu ma dzisiaj urodzinki....
w takim razie składam bukiet najserdeczniejszych zyczen
Cytat:
Ja dzisiaj zrobiłam pranie tylko swoich i dzieci ciuszków

miedziany chyba się zleje, ja bym wybrała pod kokol narzuty np, cos ciemniejszego lub np kremowy, ale nie widze takiego

Gdzie Katarzynka nasza sie podziała
Cytat:
Moze net jej muli, albo spaceruje, albo nie wiem
tak trzymaj.I u nas chmury jeszcze wisza.I mowi do mnie "prosze cie,zebys byla normalna jak wroce z pracy"

Mysle tak samo.

Juz sie usprawiedliwiam.
Przedwcoraj tak fatalnie sie czulam ze jak mąż wrocil popoludniu z pracy to wreczylam mu mala i pomaszerowalam do lozka nie majac ochoty nic widziec.
A wczoraj o 10 bylam juz na spacerze a jak wrocilam do halasy remontowe i wiertarki doprowdzaly moja corke do ataku histerycznego placzu, wiec ewakuowalam sie do siory zeby miala mozliwosc sie wyspac.
Mama na gorze chora na grype wiec nie spacerowalam na net zeby zarazkow nie roznosic.
Czujne jestescie kochane.W mig zauwazylyscie moja nieobecnosc
Dobrze ze rano zdazylam was nadrobic kazdego dnia bo dzis bym musiala tu sporo przysiedziec

Cytat:
To jak taka narzuta, to firanki dałabym w zupełnie innym kolorze.
Np. dokupiłabym jakieś dwie dodatkowe poduszki na łózko w jakimś kolorze (moze braz) i pod ten kolor firanka. I wtedy jeszcze inne dodatki w tym kolorze. Bo tak to się zalejesz w tych pomarańczach i złocie, szczególnie, że ściany też pomarańczowe.
A narzuta chyba ta jaśniejsza
czytasz w moich myslach

Cytat:

no właśnie ciekawe gdzie ?
juz jestem usprawiedliwiona,wytlumac zona i obecna

Cytat:
K nie podaje bo jest dostatek w mleczku
D podaje po kapieli przed mlekiem.Zalecona mam przez polozna do 2 r ż

Cytat:
o matko.......zaparlo mi dech, jakie to niesprawiedliwie....
moc kciukow
przykro mi

Cytat:
TŻ jutro wyjezdza wiec musze sie nim zająć
Jutro bede miała wiecej czasu to wszystko ponadrabiam.
ja wiecej jestem w stanie zrobic w domu jak jestem sama z mala niz jak jestesmy wszyscy.Wtedy nasz plan i organizacje o tylek mozna roztrzasnac

Cytat:
tzn jest niejadkiem czy z porcja przesadzilas?

Cytat:
wszystko wiem jak wyglada w teorii, zdecydowanie gorzej z praktyka

Cytat:
Może w koncu zacznie jesc.

Chyba pozjadalo mi cytaty bo pamietam ze jeszcze chcialam napisac ze butelek nie wyparzam, nie sterylizuje, nie przelewam wrzatkiem i nigdy nie wpadlam na rozebranie na czesci pierwsze.W ciagu prawie 4mc moze ze 2,3x wygotowalam i nie wiecej jak 5x przelalam wrzatkiem.

Nasivin soft-bez recepty.

Lece pod prysznic.Reszta spi.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
wieczór daję mleko z kaszką i zobaczę ile będzie spał
ooo ja tez bym juz chciala ale jakos tchorze

zdaj nam relacje jak smakowalo no i potem jaki sen byl
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:02   #4404
cashmeree
Zakorzenienie

GG do cashmeree

Cytat:

dzielny chłopak z Natanielka .. .no i jaka waga

ja to wogóle nie wiem o co chodzi z ta siatka ... nawet nigdy nie sprawdzałam wagi Bartosza
Nie to żebym się czepiała czy cuś ale Nataniela ma Gizmo mój to Natan ale i tak dziękujemy za pochwałę

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
że jest dorodny
Górna kreska to 97 centyl, czyli, że mniej więcej 97%dzieci w tym wieku ma mniejszą wagę/wzrost od Twojego, czyli z kolei tylko 3% dzieci w tym wieku ma taką lub większą.
dziękuje Ci dobra kobieto a jeszcze mi powiedz czy to coś złego jak są na innych kreskach waga i wzrost?

Cytat:
a ja nie podaje zadnych witamin, powinnam?
nie jestem pewna ale z tego co sie orientuje to D podaje się dzieciom na cycu a te które są na sztucznym nie muszą bo sztuczne zawiera już vit. D, a co do K to tyle opini ile ludzi spotkałam każdy malec dostaje ją w zastrzyku zaraz po porodzie i bodajże do 2007 roku to wystarczyło potem zrobili badania i stwierdzili że powinno się podawać ją też do 3 m-ca życia, dla mnie osoby z branży farmaceutycznej jest to po prostu chwyt na zarabianie pieniędzy przez koncerny farmaceutyczne.

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziecinka już nie śpi, leży teraz z tatem i uskutecznia z nim rozmowy życiowe Jest tu ktoś z kim można kawę wypić?

za Maćka

Jeżeli któraś z nowo przybyłych mam chciałaby znaleźć się na liście z pierwszej strony proszę o przesłanie na pw wszystkich danych.
ja bym sie napiła ale pewnie ty już o swojej zapomniałaś że ją piłaś
Cytat:
Wow! Niezly klocuszek Jak przespal nocke po szczepieniu?

czesc mamusie!
Nocka minela spokojnie, 2x karmienie, to juz norma.
Kiedys pytalam Was o swinska grype, czy w Polsce sie o tym mowi. W Holandii w poniedzialek postanowili, ze beda szczepic ludzi starszych, chorych, kobiety w ciazy oraz dzieci od 6 miesiaca do 4 roku zycia. Poza tym wczoraj postanowili, ze beda tez szczepic mlodych rodzicow dzieci ponizej 6 miesiaca zycia (czyli nas z mezem np.).
Ania wczoraj znowu malo spala w ciagu dnia. W takie dni pod wieczor jestem jak detka. Oby dzisiaj chciala troszke pospac
nocka po szczepieniu mineła idealnie nakarmiony o 19 zasnął ok 21 i obudził się na karmienie o 4:10 mogło by tak już zostać, a co do szczepień to fajnie że macie taką możliwość w Polsce to nawet nie wiedomo czy te szczepionki wejdą na rynek bo nikt sie nie chce podjąć odpowiedziałności za to.....

Cytat:
o jeny ale klocuszekmoja mala jest mlodsza o 2 tygodnie a ma 6300g a kazdy mowi ze okraglutka
hehe no mam co dzwigać Natek taką wagę miał 6 tyg temu no ale nasze szkraby z innymi wagami się urodziły
Cytat:
Siemka babeczki

No kurcze nie mam czasu Wam odpisac. Mały co prawda usnał ale TŻ sie kręci i jeszcze pakuje torbe. Ok południa wyjazdza. Bede miała wiecej czasu na wizaż (oczywiscie wieczorkiem jak mały usnie )

trzymam żeby brzuszek nie bolał, od Nan Activ jeszcze łagodniejszy jest Nan Sensitiv może tego spróbuj jakby coś po Activ było.

Mariolu dla ciebie też żeby były same dobre wieści o Antonio

Witam się z wami prawie porannie, Natek śpi, Tż na rybach a ja po necie buszuję Svinecka zaraz zobacze te firanki . Aha co do butelek to ja mam samosterylizujące się w mikrofali wiec po myciu wrzucam na 1,5 min i po sprawie, a jak myje to na czesci rozkładam.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
nooo i jak zwykle tego nie docenia - jeszcze narzeka

hmmm - to to na lozku to posciel
narzuta bedzie taka
http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=809729164
tylko nie wiem czy zloto czy jasne zloto

firanki podobaja mi sie milano pomarancz ale bedzie za duzo pomaranczowego wiec juz sama nie wiem - podoba mi sie jeszcze ten zloty kolor co jest na zdjeciu gdzie firanki sa upiere i po srodku jest braz a na brzegach taki zloty - napisalam do sprzedawcy jaki to kolor
ja bym wzięła narzutę jasne złoto i firanki te co ci sie podobają na tym foto z brązem te złote

Edytowane przez cashmeree
Czas edycji: 2009-11-11 o 09:56
cashmeree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:04   #4405
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze myłam i steryzlizowałam po każdym uzyciu. do wczoraj Stwierdziłam, że juz jest duzy i bedę to robic raz dziennie
dziękuję

Cytat:

jeśli strasznie płacze to wg mnie jeszcze nie jest gotowe na odstawienie karmienia w nocy
a te wypadki to były tu w Polsce ?
aż strach z domu wychodzić

to moje dziecko nigdy chyba nie będzie gotowe na odstawienie cyca

Cytat:
ja nie rozkrecam, przelewam tylko wrzatkiem po umyciu
dziękuję

Cytat:
ja bym dołączyła ale mam lenia
a co byśmy ćwiczyły ?
mi by pasowały brzuszki ale z motywacją u mnie kiepsko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:10   #4406
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

oby tak juz zostalo

wiesz Weronika nie plakala wogole juz chyba od mcaa kiedys plakala bo jej za zimno bylo i teraz farelka grzeje......a przedwczoraj to nie wiem czemu albo dlatego ze to nie ja ja kapalam albo sie przestraszyla po tym szczepieniu i jej sie przypomnialo cos bo wczoraj juz zaczynala ale mowie ze to "ja twoja mamusia ,umyjemy ladnie brzuszek,plecki ,plusku plusku itd" i sie uspokoila

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Mamusie wyczilam przez NK ze nasza Tru ma dzis urodzinki

Wszystkiego najlepszego dla mamusi,usmiechu na twarzy i spelnienia marzen!!:roza :

Dominika 04.11.2014
Stary 2009-11-11, 10:13   #4407
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Cześć

Tomaszek ładnie przespał noc obudził się tylko dwa razy na jedzenie Obudził się o 8.30 a o 9.30 znow zasnął I co najdziwniejsze w nocy go karmiłam , brałam do odbicia i odkładałam do łozecxzka jak jeszcze nie spał i sam zasypiał

A ze słych wiadomośc to zaraziłam Tomcia katarem

Aha i mam znow tyle pokarmu co wczesniej, niepotrzebnie panikowalam....
Stary 2009-11-11, 10:13   #4408
skierka1981
BAN stały

Witajcie ja tylko na chwilkę bo mąż zaraz wraca - był na trochę w pracy niestety.

kciuki i uściski dla Magi oby wszystko było ok.

Wczoraj poszliśmy spać ok 21 z Amelką i dziś wstałyśmy po 9. pogoda dość paskudna wprawdzie nie pada ale pochmurno...

Mariolu, kciuki za Antonio i czekamy na relację po wizycie

dziś rano to się wystraszyłam, przebierałam Amelkę na łóżku - na przewijaku jej trochę ciasno, i tyle co odłożyłam pieluszkę i wzięłam nową czyli dosłownie kilkanaście sekund wracam do łózka a ona leży odwrotnie niż ją zostawiłam , szybko się uwinęła dobrze że na środku łóżka leżała. w łóżeczku to szaleje ale raczej w poprzek ją ciągnie i tak ją dużo razy zastawałam a tu niespodzianka, Amelka - wędrowniczek...

czekoladko dzięki za namiary na tru a tru

wszystkiego co najlepsze,spełnienia marzeń i zadowolenia z potomstwa :roza :

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2009-11-11 o 10:15
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:29   #4409
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem pewna ale z tego co sie orientuje to D podaje się dzieciom na cycu a te które są na sztucznym nie muszą bo sztuczne zawiera już vit. D, a co do K to tyle opini ile ludzi spotkałam każdy malec dostaje ją w zastrzyku zaraz po porodzie i bodajże do 2007 roku to wystarczyło potem zrobili badania i stwierdzili że powinno się podawać ją też do 3 m-ca życia, dla mnie osoby z branży farmaceutycznej jest to po prostu chwyt na zarabianie pieniędzy przez koncerny farmaceutyczne.

nieprawda
pomerdalas
malo tego... w sztucznym jest i D i K
Mz na piersi D i K
Na butelce tylko D

Cytat:
ja bym dołączyła ale mam lenia
a co byśmy ćwiczyły ?
mi by pasowały brzuszki ale z motywacją u mnie kiepsko
intensywna prace szczenka

Cytat:

Mamusie wyczilam przez NK ze nasza Tru ma dzis urodzinki

Wszystkiego najlepszego dla mamusi,usmiechu na twarzy i spelnienia marzen!!:roza :
wyczailam przed toba

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość

dziś rano to się wystraszyłam, przebierałam Amelkę na łóżku - na przewijaku jej trochę ciasno, i tyle co odłożyłam pieluszkę i wzięłam nową czyli dosłownie kilkanaście sekund wracam do łózka a ona leży odwrotnie niż ją zostawiłam , szybko się uwinęła dobrze że na środku łóżka leżała. w łóżeczku to szaleje ale raczej w poprzek ją ciągnie i tak ją dużo razy zastawałam a tu niespodzianka, Amelka - wędrowniczek...
ja wciazna to czekam jeszcze
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2009-11-11 o 10:38
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:31   #4410
Cassandra 23
Zakorzenienie

Tru życzę Ci spełnienia wszystkich skrytych marzeń, w życiu pomyślnego toku zdarzeń, w realizacji celów wytrwałości i satysfakcji z codzienności.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości