Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta) - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-04, 19:17   #151
mycha 85
Przyczajenie

Dot.: Dietetyk Leszno .Głogów.

Hej. Mogę napisać jakie ja mam odczucie po wizycie w Naturhouse w Poznaniu ( przypuszczam ,że wszystkie działają na takiej samej zasadzie). Ogólnie kryterium odchudzania się jest zakup drogich środków odchudzających, które wg mnie nie pomagają (mnie nie pomogły). Panie w Naturhouse są oczywiście bardzo miłe ale niestety mnie odstraszyły koszty suplementów, które były nie na moją kieszeń i niestety nie pomagały zrzucić kilogramów.Kiedy się odchudzałam szukałam już wszystkiego i niestety dla mnie Naturhouse jest bardzo podobne do Herbalife. Jedyne co mogę polecić to racjonalna dieta z dodatkiem ćwiczeń bez żadnych wspomagaczy chemicznych, które ingerują w nasze zdrowie.NATURHOUSE OSOBIŚCIE ODRADZAM.

Edytowane przez mycha 85
Czas edycji: 2009-10-04 o 22:18
mycha 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 11:07   #152
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Cytat:
Napisane przez mycha 85 Pokaż wiadomość
Hej. Mogę napisać jakie ja mam odczucie po wizycie w Naturhouse w Poznaniu ( przypuszczam ,że wszystkie działają na takiej samej zasadzie). Ogólnie kryterium odchudzania się jest zakup drogich środków odchudzających, które wg mnie nie pomagają (mnie nie pomogły). Panie w Naturhouse są oczywiście bardzo miłe ale niestety mnie odstraszyły koszty suplementów, które były nie na moją kieszeń i niestety nie pomagały zrzucić kilogramów.Kiedy się odchudzałam szukałam już wszystkiego i niestety dla mnie Naturhouse jest bardzo podobne do Herbalife. Jedyne co mogę polecić to racjonalna dieta z dodatkiem ćwiczeń bez żadnych wspomagaczy chemicznych, które ingerują w nasze zdrowie.NATURHOUSE OSOBIŚCIE ODRADZAM.
Czyli to nie ma nic wspólnego ze zdrową dietą.
A ja byłam u pani mgr Kingi Dudziak z Dietoteki Było naprawdę przyjemnie Okazało się że ważę trochę mniej niż myślałam i jestem też ciut wyższa W ten sposób okazało się ,że muszę schudną 11kg i potrwa to około 3miesięcy. Dowiedziałam się kilku ciekawostek dotyczących żywienia np; że nie można jeść i przy okazji robić coś jeszcze ,ponieważ nasz mózg skupia się na jednej czynności i zapomina, że przy okazji mamy pełen żołądek. W skutek czego nadal jesteśmy głodni itp.

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

Edytowane przez pink101
Czas edycji: 2009-10-05 o 11:10
pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 11:16   #153
aga97121
Przyczajenie

Hejka Ja też potrzebuję schudnąć. Z nadmiernymi kilogramami ( a jest ich niestety ponad 20 kg do zrzucenia) walczę już od paru lat i nie wiem już co robić. Po przeczytaniu postów na forum stwierdziłam, że umówię się do DIETOTEKI w Lesznie. Zobaczymy, może tam mi pomogą Jak tylko będę po wizycie to dam znać jak było. Jestem nastawiona optymistycznie .Tym razem musi się udać Trzymajcie za mnie kciuki. Pozdrawiam wszystkich odchudzających się
aga97121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 11:38   #154
Beata32
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o suplementy natur House nie działają one w żaden sposób negatywnie na nasz organizm, one tylko wspomagaja kuracje odchudzającą. Ważniejsza od suplementów jest dieta przepiasywana co tydzien przez panią dietetyk. To nie jest żadne Herbalife (miała ta nieprzyjemność odchudzać się w herbalife) - kiedy zapytałam sie Pani w Herbalife o jej wykształcenie okazało się że jest psychologiem a skonczyła jednodniowy kurs na dietetyczke.
,
Natomiast w Naturhouse na stanowisku dietetyka pracują osoby wykwalifikowane, po studiach wyższych i po długotrwałych szkoleniach.
Czasami bywa tak że suplementy i dieta nie pomagają, gdyż każdy organizm reaguje indywidualnie na kuracje odchudzająco. To że tobie nie pomogła nie znaczy ze inne osoby nie uzyskają wymażonego efektu - ja chudnę i nie narzekam. Suplementy sa drogie ale coś za coś - wolę wydac te pieniądze na suplementy niz na jedzenie tłuste i niezdrowe bądź doprowadzić do takiej sytuacji gdzie będę musiała wydawac pieniądze na leki na cukrzyce, nadcisnienie i inne chorobty związane z otylością. Ja jestem zadowolona z usłu Natur House w Głogowie i naprawde polecam go wszystkim moim znajomym - mialam problem z wysokim cholesterolem - zrobiłam wyniki |(w trakcie kuracji") i rewerlacja wszystko w porządku - na poczatku równiez miałam obawy co do tych suplementów - mój lekarz rodzinny nie wierzył mi a teraz sam poleca pacjentom Natur House.

Edytowane przez Beata32
Czas edycji: 2009-10-05 o 11:41
Beata32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-05, 12:14   #155
mycha 85
Przyczajenie

Ok, racja jest w tym że na każdego działa coś innego i każdy w inny sposób chudnie, dlatego ja dzielę się swoimi sposobami na chudnięcie oraz opisuję co było u mnie niewypałem, stąd mój post. Wiadomo, że lepiej wydać pieniądze na dietetyka, niż potem na lekarza , bo zachoruje się na chorobę związaną z otyłością. Jednakże mam duże porównanie cenowe NATURHOUSE z innymi poradniami dietetycznymi oraz duże dysproporcje w skuteczności. Kiedy poszłam do poradni dietetycznej Pani dietetyk nie narzucała mi żadnych suplementów, wprost odradzała (wcześniej uwielbiałam eksperymentować z nowinkami odchudzającymi z apteki) a w Naturhouse to jest po prostu warunkiem. Jeśli zarabiasz 3000zł miesięcznie to spoko Naturhouse jest dla Ciebie, jednakże przypuszczam,że wiele z odchudzających się takimi zarobkami nie dysponuje. Chodzi o to aby schudnąć zdrowo, racjonalnie i w miarę tanio. Wiadomo tanio się nie da, bo dietetyk to ktoś w rodzaju lekarza i wiele energii wkłada w to aby pomóc komuś schudnąć i jednocześnie nie zagrozić jego zdrowiu. Ja po prostu wyraziłam swoją opinię,że w Naturhouse jest bardzo drogo a suplementacja wg mnie ( przetestowałam na własnym ciele) nie działa.
Stary 2009-10-05, 12:53   #156
Beata32
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mycha 85 Pokaż wiadomość
Ok, racja jest w tym że na każdego działa coś innego i każdy w inny sposób chudnie, dlatego ja dzielę się swoimi sposobami na chudnięcie oraz opisuję co było u mnie niewypałem, stąd mój post. Wiadomo, że lepiej wydać pieniądze na dietetyka, niż potem na lekarza , bo zachoruje się na chorobę związaną z otyłością. Jednakże mam duże porównanie cenowe NATURHOUSE z innymi poradniami dietetycznymi oraz duże dysproporcje w skuteczności. Kiedy poszłam do poradni dietetycznej Pani dietetyk nie narzucała mi żadnych suplementów, wprost odradzała (wcześniej uwielbiałam eksperymentować z nowinkami odchudzającymi z apteki) a w Naturhouse to jest po prostu warunkiem. Jeśli zarabiasz 3000zł miesięcznie to spoko Naturhouse jest dla Ciebie, jednakże przypuszczam,że wiele z odchudzających się takimi zarobkami nie dysponuje. Chodzi o to aby schudnąć zdrowo, racjonalnie i w miarę tanio. Wiadomo tanio się nie da, bo dietetyk to ktoś w rodzaju lekarza i wiele energii wkłada w to aby pomóc komuś schudnąć i jednocześnie nie zagrozić jego zdrowiu. Ja po prostu wyraziłam swoją opinię,że w Naturhouse jest bardzo drogo a suplementacja wg mnie ( przetestowałam na własnym ciele) nie działa.
A czy mycha 85 nie robi reklamy DIETOTYCE w Lesznie??? Pani Beat Smektała i Natur House sa konkurencja dla Pani mgr Kingi Dudzik z leszna więc trzeba c9oś zrobić żeby pobić konkurencje.

p.s. zarabiam mniej niż 3 000 złotych miesięcznie i stać mnie na kuracje odchudzajacą w natur House - mam wyrozumiałą Pania dietetyk!!!
Stary 2009-10-05, 14:28   #157
mycha 85
Przyczajenie

Witam ponownie Równie dobrze mogłabym powiedzieć , że Pani Beata 32 robi reklamę Naturhouse. Nie ,nie robię reklamy jakiejkolwiek poradni dietetycznej, po prostu dzielę się swoimi oraz moich znajomych doświadczeniami. Nie jestem z Leszna i nie zależy mi na zniszczeniu jakiejś tam konkurencji,bo co bym niby miała z tego mieć sama jestem studentką i to co Pani pisze jest śmieszne Uważam, że każda firma specjalizująca się w odchudzaniu ma swoje plusy i minusy i napisałam,że panie z naturhouse są bardzo miłe co nie zmienia mojej opinii. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Pani też ją wyraziła. Myślę, że takie sprawy należy załatwiać kulturalnie a nie nerwowo Po to jest to forum, abyśmy dzieliły się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniami, nieprawdaż? Nie tylko ja wypowiadałam się na temat pani Beaty Smekt.
Pozdrawiam serdecznie Panią Beatę 32

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 20:00   #158
Beata32
Przyczajenie

Nie nerwicuje się Ja również pozdrawiam myche 85
Stary 2009-10-06, 13:53   #159
pink101
Raczkowanie

GG do pink101

Witam wszystkich Wczoraj dostałam moją dietę, dziś zakupiłam potrzebne mi składniki a od jutra zaczynam trochę się denerwuję ale damy radę...

od 22.11.2010 żyje bez słodyczy

walczę z tłuszczem
70kg
ma być
55kg

2x w tyg aerobik i biegii

pink101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 21:49   #160
widmoo
Przyczajenie

Dot.: dietetyk-kraków- gdzie??

Hej !
Osobiście polecam Panią Karolinę, z którą można się umówić osobiście albo mailowo. Prowadzi placówki z kliniki www.dobrydietetyk.pl . W dziale placówki są namiary ja mam jej telefon 609 476 846.
widmoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-15, 22:01   #161
widmoo
Przyczajenie

Dot.: Dobry dietetyk - kogo polecamy? (różne miasta)

hej!

W krakowie polecam Panią Karolinę. Prowadzi kilka placówek z kliniki www.dobrydietetyk.pl . Polecam - pełen profesjonalizm. Telefon to 609 476 846. Z tego co kojarzę jest też możliwość mailowego prowadzenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-19, 20:27   #162
widmoo
Przyczajenie

Dot.: dobry dietetyk

Polecam Panią Karolinę z Centrum Żywienia super babka! www.dobry-dietetyk.com.pl ! tel do niej 609476846
Stary 2009-10-26, 04:28   #163
chicaa
Raczkowanie

Słyszał ktoś może opinię o pani Izabeli Juniczak, która przyjmuje w Poznaniu?
26.10.09 - nie jem słodyczy, fast-foodów, nie pije gazowanego

Woda mineralna, czerwona herbata, marchew, jabłka, ciemne pieczywo.

Maturzystka 2010
chicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:53   #164
koral_444
Przyczajenie

dietetyk z Gdańska!!

Witam!!

Czy znacie dobrych dietetyków z Gdańska i okolic Gdańska??? którzy umieją fachowo wytłumaczyć i mieć dobre podejście do klienta!! proszę wysyłać na adres email cyrkonia_444@wp.pl.

z góry dziękuję.
koral_444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-29, 10:11   #165
koral_444
Przyczajenie

Dietetyk z gdańska kogo polecacie???

czy znacie dobrego dietetyka-specjalistę z gdańska i okolic gdańska??? proszę wysyłać na adres email cyrkonia_444@wp.pl proszę kilka odpowiedzi!!
koral_444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-01, 08:49   #166
crisis77
Przyczajenie

Dot.: dietetyk-kraków- gdzie??

Witam wszystkie Panie, mam pytanie odnośnie dietetyka w Krakowie....
Czy ktoś z Państwa zna dietetyka który zrobiłby badania oraz wystosował jakąś dietę dla kobiety w wieku 22 lat? Problemem jest to iż im więcej moja dziewczyna je tym więcej chudnie :-/ nie może przytyć a jada naprawdę dużo posiłków obiadowych, słodyczy, owoców. Waży 45 kg i strasznie się o nią martwię... Proszę o pomoc
crisis77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 06:26   #167
crisis77
Przyczajenie

Potrzebny dietetyk - Kraków - zbyt szybkie chudnięcie ! PILNE

Czy ktoś z Państwa zna dietetyka który zrobiłby badania oraz wystosował jakąś dietę dla kobiety w wieku 22 lat? Problemem jest to iż im więcej moja dziewczyna je tym więcej chudnie :-/ nie może przytyć a jada naprawdę dużo posiłków obiadowych, słodyczy, owoców. Waży 45 kg i strasznie się o nią martwię... Proszę o pomoc
Stary 2009-11-03, 07:07   #168
kika171
Zadomowienie

GG do kika171
Dot.: Potrzebny dietetyk - Kraków - zbyt szybkie chudnięcie ! PILNE

Cytat:
Napisane przez crisis77 Pokaż wiadomość
cześć hmm a ile Twoja dziewczyna ma wzrostu? chociaż 45 to tak samo z siebie już malutko się wydaje wiesz ja uważam, że tutaj bardziej potrzebna jest wizyta u lekarza i jakieś badania jeżeli ona dużo je a nie może przytyć i jak wspominałeś wręcz chudnie. Miała robione jakieś badania? Odchudzała się wcześniej? I od jak dawna trwa ta sytuacja? Może przechodzi jakiś nerwowy okres w życiu? Ile ma lat?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-03, 10:51   #169
Larissis
Raczkowanie

To mogą być problemy z tarczycą, warto zrobić badania. A czy miała wczesniej jakies problemy?
Larissis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 11:16   #170
crisis77
Przyczajenie

Przez ostatni rok tak się właśnie podziało. Wzrost około 173 cm. Rok temu ważyła 49. Nie miała żadnych badań robionych. Ma się udać jakoś niedługo właśnie do lekarza i na zrobienie badań odnośnie tarczycy... Poinformuje o wynikach na forum. Za podpowiedzi dziękuję,
Stary 2009-11-03, 21:06   #171
kiciakasia
Zakorzenienie

moga to byc tez zaburzenia wchlaniania albo cukrzyca, ewentualnie robale.
radze do lekarza ogolnego,wyspowiadac sie, on da skierowanie gdzie trzeba
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-07, 14:47   #172
doris81
Przyczajenie

Dot.: Dietetyk - Bielsko Biała

jest jeszcze centrum dietetyczne na ul. Widok chyba 12, z tego co słyszałam od znajomych to sobie bardzo chwalą.

Edytowane przez doris81
Czas edycji: 2009-11-13 o 11:36
doris81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-10, 23:59   #173
brunetkaa
Przyczajenie

Dietetyk Pilnie Poszukiwany !!!

Witam

Czy może ktoś mi polecić dobrego DIETETYKA z Wrocławia ??
Bardzo proszę o pomoc.
Z Góry Wielkie Dzięki
brunetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:57   #174
Kwaśna truskawka
Rozeznanie

Dietetyk- Zielona Góra

Dziewczyny, po wielu nieudanych próbach samodzielnego zrzucenia zbędnych kilogramów dojrzałam do tego, że bez wizyty u dietetyka raczej nie dam sobie rady. Problem w tym , że nie orientyję się, jak znaleźć taką osobę u mnie w mieście. Jeśli ktoś zna dietetyka w ZG, to proszę o namiary,
Pozdrawiam
Kwaśna truskawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 22:03   #175
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Ludzie na Boga
opamiętajcie się!
wyszukiwarka nie gryzie, a łączenie 10 wątków pt " dietetyk [miasto] - GDZIE?!?!?!" jest bardzo nużące.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:08   #176
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups
Dot.: Dietetyk z okolic Katowic

Jeśli ktoś jest z okolić Częstochowy to polecam panią Żanetę (dietetyk). Jestem z niej bardzo zadowolona, wylądowałam na dywaniku u dietetyka w momencie gdy nie jadłam chleba białego, ziemniaków, żadnych słodyczy, słodkich napojów, makaronów, itd. d0tego ćwiczyłam, a nie chudłam. Pani Żaneta była zaskoczona kazała mi zrobić parę badać na przysadkę mózgową, tarczyce i hormony. W rezultacie jestem miesiąc na diecie i już schudłam 5kg Można dla nie których to nie jest wiele, ale dla mnie to mnóstwo, ponieważ tak jak mówie przed wizytą u dietetyka waga nie chciała drgnąć Wizyta kosztowała mnie 100zł, dietę mam rozpisaną na 30 dni. Pierwsze 10 dni było fatalne, ponieważ było to odtruwanie, a potem to juz z górki. Teraz w niedziele znowu mam wizytę

Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę podać numer telefonu na priv.

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 15:35   #177
aboleth
Raczkowanie

Question dietetyk -ile to kosztuje?

witam,
chciałam się zapytać czy znacie może Szanowne Panie dietetyka w Bełchatowie lub Częstochowie.Może wiecie ile to kosztuje to znaczy ułożenie diety przez specjalistę i jak często trzeba ją zmieniać
pozdrawiam
aboleth jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 15:54   #178
lutien
Wtajemniczenie

Dot.: dietetyk -ile to kosztuje?

Ja płaciłam 440zł za dietę 14-dniową. W tym są 3 wizyty + ten jadłospis. Do tego dochodzą koszty jedzenia (bo wiadomo, że trzeba kupić produkty) i koszt treningów lub innych form ruchu.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 18:17   #179
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aboleth Pokaż wiadomość
witam,
chciałam się zapytać czy znacie może Szanowne Panie dietetyka w Bełchatowie lub Częstochowie.Może wiecie ile to kosztuje to znaczy ułożenie diety przez specjalistę i jak często trzeba ją zmieniać
pozdrawiam
drogo. nie tyle wizyta co dieta
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-15, 19:16   #180
mekkia
Przyczajenie

Ja co prawda byłam u dietetyczki w Warszawie,ale cene tez podam dla ogolnego rozeznania-1oo zł za wizytę i diete na poltora miesiaca,po tym okresie kolejna wizyta i nastepny jadlospis.
mekkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości