|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Mam takie pytanko do Was mamuśki,czy Wy kupujecie takie karuzele montowane do łóżeczka/kołyski??Ja miałam dla synka,ale on się tym kompletnie nie interesował
,ale słyszałam że one pobudzają zmysły maluszka i teraz mam myślówki....czy kupić czy też nie.I czy z plastiku czy pluszowe?Co wy o tym sądzicie??
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel ja mam jedna taka do kolyski, plastikowa - dostalam w prezencie.Sama planowalam kupic taka z pluszakow.Ale na palaku w bujaku mam grzechoczace pluszaki i karuzelke z rybkami i kolorami w hustawce.Pwiem Ci, ze jak wlozylysmy do hustawki, z kolezanka jej 3 miesiecznego synka, to byl zafascynowany tymi rybkami i swiatelkami.Wiec chyba cos w tym jest....
|
|
|
|
#1893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo na pewno będą chcieli kupić jakiś prezent, tym bardziej że pierwszy raz zostaną ciociami i wujkami, więc licze że mały dostanie taką karuzele i tak wydaje mi się że dzieci zaczynają się nią interesować dopiero około 2 miesiąca
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted ciacha
![]() poprosimy przepisna sniadanko zjadlam hot-doga i activie Wiekszosc moich pluszakow ma w srodku, albo cos grajacego, albo grzechoczacego i dlatego nie wiem jak je wyprac ![]() Moze ktoras z mamusiek wie ???????? ![]() Brzoskwinko w III trymestrze czosnek znow jest niewskazany, zwlaszcza przy Twoich problemach.... |
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Tako Jumper X
wczoraj byłam tylko zamówić, idziemy odebrać go w piątek także jak już go przyprowadzę do domku to mogę cyknąć kilka fotek ![]() a my dzisiaj zaczynamy 32 tydzień ![]() pogoda smętna dziś, to fakt, ja pierwszy raz od dawna spałam 12 godzin miałam dzisiaj iść do dziadków ale chyba nic z tego w taką pogodę bo chcę się podleczyć, żeby leki na próżno nie brać..
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karuzelę mam zamiar kupić, chciałabym taką z pluszakami i w żywych kolorach. TŻ przyjechał i ściągnął mi te pudła z ciuszkami więc zacznę dzisiaj pranie. Przy okazji nie był zadowolony że chcę to robić, ale to tylko kwestia wsadzenia do pralki ciuszków a rozwiesi mi mama
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted ale mi smaka narobiłaś, a ja na dietce!zrobie jak urodzę, czyli za niecale 3 mies. ale i wtedy przeciez tez jesc nie wolno.ale pech. no ale wczoraj pozwolilam sobie na nalesniczka zjabłuszkiem i cynamonem i wyszło 117~!
|
|
|
|
#1898 |
|
Zadomowienie
|
No i mam cala komode!
Gosc przywiozl Hehehe, ale biedak nie wiedzial jak sie zabrac z ta zla paczka. Bo ta co przywiozl to sobie niosl pod pacha i wazy tylko 15 kg. A ta co odebral to kolo 50 kg. Ale moj maz go uprzedzal...Jakas taka dzis cala polamana jestem.... A dzis idziemy na pierwsze zajecia do szkoly rodzenia, ciekawa jestem jak bedzie
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz jak wrócisz z SR! |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
No już się z tym pogodziłam... coś wymyślę innego bez czosnku
|
|
|
|
#1902 |
|
Zadomowienie
|
No tez strasznie sie ciesze, bo bede mogla w koncu wyprac i powkladac ciuszki do niej, a nie beda gdzies zalegac na dnie szafy
![]() No, oczywiscie zdam relacje, a idziemy na 17 ![]() Olivia super zakup Nam tez sie on podobal i bylismy juz prawie na niego zdecydowani, ale pozniej zobaczylismy w innym sklepie nasz i kupilismy go. Tako przegral pod wzgledem wagi i kilku drobnostek.
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.gp24.pl/apps/pbcs.dll/art...YTOW/924914540 - kolizja 2 aut i w obu ciezarne pasazerki
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was dostała te próbki proszki z Loveli? Bo ja jeszcze
|
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Nie dostałam, a też właśnie dzisiaj o tym pomyślałam. Wstawiłam już białe ciuszki do prania. Tylko jak już będą suche i uprasowane to co do komody tylko włożyć czy w jakieś woreczki?
|
|
|
|
#1910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A próbki Lovelli jeszcze mi nie przyszły, ale do końca listopada daleko.
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
ale lenistwo!!do 12-ej leżeliśmy w łóżku
fajnie tak z tż ,bo tak to zawsze leci do pracy.zaraz będę gotować rosołek![]() aldii dziś jest świeto więc uważaj z tym praniem karuzelke też chce kupić ale to tak jak mała bedzie miała z miesiąc i raczej z pluszakami. a pluszaki ja piore w worku do prania(zwykły szmaciany),ale takie z grzechotkami w środku to nie wiem ![]() my może dziś sie wybierzemy w końcu do kina. |
|
|
|
#1912 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry świątecznie
![]() Nadrobiłam brzoskwinia82 będzie dobrze, wytrzymacie PatkaM84 gratuluję samochodu , też nam się marzy kombi . Jak dzisiaj bioderko???? Też bym miała mieszane uczucia, rzeczywiście dziwne że brat nie mógłby pojechać. Jak będziesz dobrze się czuć to jedźSweet Delights dobrze, że nie mam takiego wózka ![]() soraya1 współczuję, ale dietka może wyjdzie Wam na zdrówko Agape007 super że wszystko jest ok. i ze zostajecie w domku lila12 trzymaj się i leż, musi być dobrze. mamaidy nie daj się grypie pliwa kciuki za szyjkę ![]() rybcia2309 kciuki, abyś wszystko załatwiła ![]() azzis nie mam zielonego pojęcia jak takie badanie powinno wyglądać głupie to.Kancia to się trzeba cieszyć. I kciuki za glukozę ![]() xmila elcia0787 czasem boli jak za dużo łażę. oliviaoO to fajnie, że już wózeczek macie KarmazynowyKamyk dziękuje że mi przypomniałaś aldii ja mam 2 pokrowce Madziulka83 biedne bioderka ![]() addicted to wizaz mniam mniam ![]() Sensuel planuję zakup karuzeli tylko nie mogę się zdecydować ![]() ---------------------------- Ja ubranka z lumpka wyprałam w naszym proszku i porządnie wyprasowałam. Pod koniec listopada będę prała je jeszcze raz + rzeczy nowe w proszku dzidziuś i jak starczy sił to wyprasuję ![]() -------------------- Imprezka się udała Jadłam jak świnka oprócz mojego ciasta dziewczyny przyniosły np. ciasto krówkę- i jak tu nie zjeśćRano powtórka na śniadanko ![]() Jedna z koleżanek przyniosła dla Adasia piękne niebieściutki buciki ------- A i tz stanął na wysokości zadania i wrócił z baru nawet nawet... i punktualnie Chyba się mnie przestraszył------ Myślałam że pójdziemy dzisiaj na spacerek a tu cały czas leje
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
ja pluszaki z grzechotkami prałam normalnie, grającyh nie miałam to nie wiem. Miałam jedna taką co się naciagnie i ona tak się trzęsie, tez wyprałam
ja karuzelę bym chciała ale mam fatalne doświadczenia z wymienioną tu Fisher Price z misiami Baterie starczaja na 1 h !!!!! akumulatory na 2 h dramat.Synek ją lubiał ale tym razem nie wiem czy kupię ![]() myslałam o tej http://www.allegro.pl/item803584856_...ka_kurier.html btw nie ma co kupowac karuzeli o pastelowych kolorach bo dzieci ich długo nie widzą
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Agape nie dostalam jeszcze
Brzoskwinko ukladam juz w komodzie Filka Ty mnie nawet nie strasz zrobilam tylko 1 i juz do pralkie nie podchodze ![]() Majkela fajnie, ze mialas udany wieczor.Dobrze tak czasem spotkac sie w babskim gronie ![]() Kancia a w jakiej temp. pralas ? 30 ? i normalnie w plynie do prania ? Pikna ta karuzela.Nawet bardziej mi sie podoba niz ta FP.Ma zywe kolory, no i lusterko - dzieci to uwielbiaja |
|
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez chce kupic karuzele ale nie moge sie zdecydowac
![]() A wlasnie, dla zainteresowanytch - wczoraj kupilam gazete Mamo to Ja grudniowa z bajka i byla tam karta rabatowa 15% do smyka. |
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
aldii tak w 30, prałam noralnie w proszku dla dzieci
takim zwykłym pluszakom nic sie nie stało i nadal były ładne ten naciągany nadal działa wyprałam nawet taką zabawkę do maty z dzwoneczkami w srodku ale musiałam ja wyprac bo synek ja trasznie wybabrał ![]() teraz co jakiś czas piorę" zestaw do spania" ale juz w normalnym proszku i miśki są w dobrej kondycji chociaz juz kilka razy prane Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-11-11 o 13:43 |
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mozna wyprać ręcznie
mam nadzieje, ze Twoje pluszaki tez będą wytrzymałe |
|
|
|
#1919 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamauski,
U Was pada, a u mnie sloneczko ladnie swieci, niestety dzisiejszy dzien musze spedzic przed kompem przygotowujac prezentacje do szkoly na jutro Cytat:
![]() ale cos przepisu nie widac![]() ![]() Cytat:
![]() i dobrej zabawy w SR Cytat:
2 zdania, ktos sie napracowal![]() Cytat:
|
|
#1920 | |
|
Zadomowienie
|
youyou - czym zajmuje sie tż, że musi dziś pracować
![]() brzoskwinia - już przeczytałam, że rezygnujesz z tego czosnku, ale jakbyś dała przepis na sałatkę to bym była wdzięcznaaldii - a z tym czosnkiem to nie jest lekka przesada? Pewnie już nieraz o tym pisałaś, ale ja nie pamiętam o co dokładnie chodziło, więc może jeszcze raz ![]() A pluszaki z grzechotkami też można uprać. Chodziło mi tylko o takie, które mają baterie w środku - tych nie wrzucaj do pralki, może jakoś delikatnie delikatnie ręcznie je uprać? Sensuel - ja mam karuzelkę po pierwszym synku taką z pluszakami i o ile dobrze pamiętam, to synuś wykazywał jakieś zainteresowanie, tak więc to nie był bezcelowy zakup (dostał w prezencie od dziadków ). Poza tym mam matę z pałąkami i tam są plastikowe zawieszki, dodatkowo mamy pałąk na wózek z rożnymi plastikowymi rzeczami - ale to już raczej dla trochę starszego malucha Madziulka - udanych pierwszych zajęć Cytat:
Agape - ja też jeszcze nie dostałam próbek z Loveli, ale do końca listopada zostało jeszcze trochę czasu. W sumie tak naprawdę to zależy mi na czapce i niedrapkach ![]() majkela superowo, że imprezka sie udała, a że się przejadłaś to szczegół - raz na jakiś czas coś się nam należy od życia ......................... . A ja już po wizycie siostry - w końcu odwiedzili nas wcześniej. zostało jeszcze trochę ciastek, więc zapraszam i podaję przepis (z reklamówki biedronki )Czekoladowe ślimaczki Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 300 g kremu czekoladowego 50 g posiekanych orzechów Przygotowanie: Ciasto rozkładamy na stolnicy, smarujemy kremem czekoladowym i posypujemy orzechami. Zwijamy wzdłuż dłuższego boku, ale tylko do połowy. To samo robimy z drugiej strony. powstałe w ten sposób ruloniki smarujemy na złączeniu wodą, żeby się skleiły, a następnie kroimy w plastry. Plastry układamy na blasze (możemy je lekko spłaszczyć dłonią oraz posypać cukrem). Pieczemy w temp. 220 stopni przez 10-15 minut. Moje uwagi: posmarowałam ciasto Nutellą (cienką warstwą i nie mam bladego pojęcia ile gram ) i w ogóle nie posypałam orzeszkami). Nie wiem jak je trzeba było ułożyć na blasze (czy bokiem, czy tak jak było zwinięte), wiec ułożyłam je dokładnie tak jak leżało - niektóre się ładnie przewróciły i zrobiły prawdziwe ślimaczki, a z niektórych wyszły... cycki murzynki (tak to określił szwagier ).Tak czy inaczej wyszły przepyszne, więc polecam. tym bardziej, że nie trzeba się przy tym dużo napracować. Tak mnie wciągnął ten wizaż, że zapomniał o tym, że gotuje się makaron dla synka Całe szczęście, że się nie przypalił |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

,ale słyszałam że one pobudzają zmysły maluszka i teraz mam myślówki....czy kupić czy też nie.I czy z plastiku czy pluszowe?Co wy o tym sądzicie??

bo na pewno będą chcieli kupić jakiś prezent, tym bardziej że pierwszy raz zostaną ciociami i wujkami, więc licze że mały dostanie taką karuzele 

miałam dzisiaj iść do dziadków ale chyba nic z tego w taką pogodę bo chcę się podleczyć, żeby leki na próżno nie brać..

głupie to.
Jadłam jak świnka
oprócz mojego ciasta dziewczyny przyniosły np. ciasto krówkę- i jak tu nie zjeść
dramat.