|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | ||||||
|
celebriti
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja to co drugi raz ![]() Cytat:
![]() swoja droga mozecie zalozyc KLUB NArzeKACZY NA GNOMY hihi albo jakis z radami jak naprostowac delikwenta gdy narozrabia ![]() mialam pytac czy zastepujesz tym deserkiem obiadem jedno mleko ale gdzies juz odpisalas po drodze ze nie, o ile dobrze zrozumialam. za to mam pytanie do tego szpinaku, w jakiej postaci od kiedy mozna podac.
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne nasze Szkraby przywitały swoje Mamy!!! - Lipcowo-Sierpniowe Słoneczka
Tru wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4414 |
|
Zakorzenienie
|
W dniu urodzin Twych kochana
Życzę szczęścia pod dostatkiem. Aby troski i kłopoty Odpłynęły gdzieś ukradkiem. Słońce niech Ci zawsze świeci, A na twarzy uśmiech gości. I by nigdy Ci nie brakło Marzeń, wiary i miłości. 100 LAT TRU
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję i po cichu zazdroszczę hmm, zawsze musi być coś, nie ? mój ma ciągle katar, już chyba od 1,5 m-ca codziennie odciągam, ale to chyba z tego że jest za sucho, kaloryfery grzeją i mimo mokrych pieluch, nawilżacza i wietrzenia jest sucho i sypie śnieg u mnie, jest zero stopni i pochmurnie a chciałam wykorzystać męża i iść na spacer
|
|
|
#4417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Tru spelnienia marzen
Cytat:
Ania po dwoch piersiach zasnela. Rano zrobilam pranie, wrzucilam do suszarki, ale mysle sobie "e, glosno chodzi, obudzi mi Anie- wylacze". Wylaczylam i bezmyslnie otworzylam drzwiczki suszarki, wypuszczajac pare na hol. Oczywiscie, natychmiast wlaczyl sie czujnik dymu, ktory wisi w holu, a ktorym zapomnialam. ![]() Ma sen bardzo gleboki. Kiedys szlam z Nia chodnikiem, spala sobie grzecznie w wozeczku, a tu autobus musial uzyc klaksona na rowerzyste- doslownie 3 metry od nas. Klakson tak doniosly, ze mi doslownie serce podskoczylo do gardla. A Ania nic, kimala slodko
Kocham mojego Meza Kocham moja Coreczke ![]() Ania 28.08.2009 Edytowane przez Tulipfever Czas edycji: 2009-11-11 o 11:34 |
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Tru wszystkiego najlepszego i spełnienia wszystkich marzeń
![]()
|
|
#4420 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Mi by sie przydaly jakies cwiczenia na brzuch i posladkiCytat:
, ale popoludniowa kawke moge z toba strzelic![]() Cytat:
Zaciskam kciuki za Magi Maciusia. Wierze ze wszystko bedzie dobrze. I za Ani Bartusia. To napewno nic powaznego, moze jakis taki odruch tylko . Moja tez czasami ma dziwne tiki i jak do tej pory nie martwilam sie. A moze powinnam![]() Dolaczam do zyczen dla Tru ![]() W DNIU URODZIN …………… ( …… ( ……( …… ( …………… () --- () --- () --- () …………… || -— || — || — || ………… .{*~*~*~*~*~*~*} ………@@@@@@@@@@@@@ …… { ~*~*~*~****~*~*~*~ } … . @@@@@@@@@@@@@@@ … .{*~*~*~* H A P P Y *~*~*~*} …{ *~*~ * B I R T H D A Y * ~*~* } …{ ~*~*~*~*~*~ *~*~*~*~*~ } …@@@@@@@@@@@@@@@@@ ……………… … )---------( ………… ____ ,-----------, ___ …… … /_________________\ Wszystko, co było Twoim marzeniem.. co jest i będzie w przyszłości, niech nie mija z cichym westchnieniem lecz się spełni w całości. Wszystko, co piękne i upragnione niech będzie w Twoim życiu spełnione!
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co dr na to? umarlabym gdyby Laura mial tak dlugo katar.Byla wtedy straszna marudka. My sie wybieramy do szwagra na imieninki i rogale, choc chcialam ich samych wyprawic i odkurzyc i odgruzowac chate. Moj klopsik od kilku dni wodzi za ojcem oczkami i zaczepia go smiechem.Pocieszna na maksa.Wymusza zainteresowanie swoja osoba ![]() Syla- u mnie na odwrot nie wiem co poczac by szla spac pozniej i pozniej rano wstala.Idzie spac ok 18 i ok 6 wstaje.Jakby tak kolo 20 i 0 8 wstala to nie mialabym sie do czego doczepic ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- jeszcze chcialam zauwazyc ze kilka dni i wkroczymy w druga czesc watku Jak fajnie ze tyle nas
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko chciałam zaprosić na nk bo dodałam nowe fotki Natka
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się wczoraj bo nie miałam siły ![]() Od przedwczoraj toczę dosłownie walkę z dziennym karmieniem..Bartek ciągle się pręży, wygina do tyłu, popłakuje martwi mnie to, zdarza się to tylko przy karmieniu, już sama nie wiem czy to wina gazów, czy czegoś innego? Chociaż w nocy tak nie jest, podejrzewam, że z racji spowolnionego metabolizmu i to wyjaśniałoby kwestię dziennych batalii..Ale i tak się martwię..Widzę, że chce zjeść, ale 'coś' mu nie pozwala skoro się tak pręży. ![]() Podciągam mu nóżki do góry, kładę na brzuszku, odbijam po karmieniu, daje gripe water, infacol, czy możliwe, że nic nie pomaga? Tzn pruka sobie w ciągu dnia, podczas karmienia też mu się zdarzy i je w tedy spokojnie, a czasem po prostu karmienie przeradza się w koszmar ![]() Nie mam siły.Szkoda mi jego, a najgorsze jest to, że w pewnym momencie tracę cierpliwość ![]() No i jest tak, że zje 40 ml i za pól godz znowu troszkę..bez sensu.. W sobote wybiorę się do neurologa, wolę, żeby go zbadał, bo już odchodzę od zmysłów. Tak mi go żal.. ![]() Przepraszam, że tak wpadam i się od razu żalę, ale... no własnie, nawet nie mam głowy, żeby pisać coś innego
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tż-ta rozbiera przeziębienie. Ma temperaturę 37,8 i bóle mięśniowe. A ja się boję, żeby nie zaraził Kingi. Byłyśmy już na spacerku i czekamy na gości. |
||
|
|
|
#4425 |
|
BAN stały
|
ogłaszam wszem i wobec że melduje się kolejna żona GNOMA
![]() ![]() już się nacieszyłam że będzie w domu dziś. mówił mi wprawdzie że ma się kiedyś tam spotkać z kolega z pracy na piwko i teraz wrócił i mi mówi że się kąpie i jedzie, no to ja pytam gdzie a on że no przecież ci mówiłem że z Łukaszem na piwo ![]() ![]() już mi się wszystkiego odechciało, zawsze coś i nie mamy dla siebie czasu...
|
|
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, Tru!
Wszystkiego co najlepsze, spełnienia najskrytszych marzeń!
|
#4427 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hello dziewczynki
![]() w koncu chwilke dorwałam. musze posprzatac bo gosci dzis mam ![]() A moja myszka juz 3 noc przespała w całosci (czyt. od 21 do 9) oby tak juz zostało ![]() Tru wszystkiego naj naj naj Cytat:
synek mojej kumpeli miał 10kg jak miał 7 m-cy i lekarka kazała im wyeliminowac niocne karmienie. Cytat:
![]() Cytat:
lekarza zapytam Cytat:
ja na Bebilon HA ale chyba s probuje tez na zwykle mleczko. Czemu wybralas NAn? bo ja zastanawian ktore lepsze, NAN, ENFAMIL czy BEBILON ![]() I co sie dziwisz, Bebilon Pepti podobnie jak Nutramigen jest beeee, ja bym tego niewypiła ![]() a duze to rozbieznosci sa? Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2009-11-11 o 12:32 |
||||
|
|
|
#4428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz dzis dostala troche jabluszka, zobaczymy jak zareaguje ![]() Cytat:
![]() mala spi, dzis zrezygnowalysmy ze spacerku bo co raz cos pada a teraz nudze sie, obiad mam u mamy dzis, tz nie ma
|
||
|
|
|
#4429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dr nic na to, a nawet dwóch nic na to ![]() pytałam, mówili, że jest to normalne w sezonie grzewczym ![]() dodam, że nie jest to taki typowy mokry katar tylko takie gile gdyby mały był większy to by se je wydłubał palcem ![]() II część wątku - zobaczymy ![]() Cytat:
ech ci faceci, do niczego są wszyscy są tacy sami ![]() a po co są ? po to żeby kobieta już za życia wiedziała jak wygląda piekło ![]() Cytat:
|
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Witam i melduję sie w kolejny ponury, listopadowy dzień.
![]() Gabrysia dzisiaj jest strasznie marudna, ciągle płacze. Wydaje mi się, że to przez wczorajszą wizytę teściów, i powrót męża do domu. Jak zobaczyła swego dziadka to się strasznie rozpłakała, praktycznie wpadła w jakąś histerię. Długo musiałam ją uspokajać. Męża też na początku nie poznała.... Na szczęście teraz śpi w swoim łóżeczku i mam trochę czasu dla siebie i męża. Jakoś nigdy nie mogę sobie poradzić z Gabrysią po wizycie teściów. Przez całą wizytę nie dają jej spokoju, ciągle ją noszą, podchodzą do jej łóżeczka i ją zagadują, kiedy ją odkładam, by się chwilę przespała. A potem mam cyrki w domu. Wczoraj wieczorem zasypiała 3 godziny, kiedy normalnie zajmuje jej to max 30 minut, no a dziś ten ciągly placz.... A i pocytowałabym was, ale nie wiem jak . Pojedyncze cytaty wiem jak, ale wielocytowanie to na razie dla mnie czarna magia |
|
|
|
#4431 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kuba spi, zjadłam obiad (mama mi przyniosła
Wiec zabieram sie za zaległości ![]() He he fajny pomysł na fotke a Wercia słodka Oj dobrze znam to uczucie wściekłości Cytat:
My tez kilka dni nie bylismy na spacerze bo cały czas leje. Mglisto i ponuro. Czekam na lepszą pogodę. Zreszta Kuba cos pokasłuje i w nocy miał zatkany nosek. Boje sie, żeby sie nie przeziebił. Cytat:
Jesli sytuacja sie powtórzy to zabierz małego do neurologa. Mam nadzieje, że to nic poważnego Ucałuj Bartusia ![]() Cytat:
Zaczynasz dopiero przygodę z butelką wiec masz prawo być zielona ![]() Tak, ja mam butelki z Aventa i Lovi. Tam bez problemu wyciaga sie smoczek. Mam taka małą szczotke do smoczków i myje każdy dokładnie. Cytat:
Jesli malutka jest wesoła, nie marudzi, ładnie je to nie masz sie co przejmowac. Wiem co czujesz. Ja co prawda tylko kilka dni karmiłam piersią ale to było okropne uczucie nie móc wykarmic własnego dziecka. Długo płakałam nie mogłam sobie darowac dlaczego nie mam mleka. A probowałam wszystkiego zeby rozkręcic laktacje. Niestety nie udało sie. Mam nadzieje, że może jak bede miała drugie dziecko, mleka bedzie pod dostatkiem ![]() Nie smutkaj sie. Jestes wspaniałą mamusia. Najwazniejsze, że karmiłas małą przez te 4 miesiace. To naprawde sporo.
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I budził się dzisiaj tak co godzinę, az w końcu o 9 rano po wielkim stękaniu zrobił kupkę. Kurcze, wcześniej nie miał problemów![]() No, ale zrobił tą kupkę, o 10 zjadł tylko 40ml, bo znowu zaczął się prężyć ![]() Teraz śpi, ale już boję się kolejnego karmienia ![]() Tz nawet cos bąknął o tym, że może jemu nie smakuje mleko?Bo to wygląda tak: Ciągnie smoka, aż miło, za chwile odpycha się nóżkami i płacz, po czym znowu łapie za smoka ![]() Daje aptamil easy digest, ale nie wiem jaki odpowiednik tego jest w Pl, chyba bebilon comfort A Twoja Malutka po takim prężeniu zjada całe mleczko? Czy czekasz aż jej przejdzie i znowu podajesz?
Bartuś 29.08.2009 "Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota" /S.J.Lec/ Edytowane przez Sweet_21 Czas edycji: 2009-11-11 o 13:03 |
|
|
|
|
#4433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
pozżerało mi cytaty, chyba za dużo zaznaczyłam ![]() Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia ![]() Dziękuję też za kciuki za Adasia wczoraj pani nas pochwaliła ja wiem, że nie wszystkie dzieciaki robią te same rzeczy w tym samym tempie, że to są indywidualne kwestie i staram się tym nie przejmowaćCytat:
![]() Zazdroszczę śniegu, u nas gloomy to mi najbardziej pasuje do stanu za oknem ![]() Cytat:
Cytat:
powinnam poćwiczyć brzuszki codziennie dosłownie 15min i byłyby świetne efekty, ale oczywiście ciągle mi się nie chce, tzn zawsze są ważniejsze rzeczy do zrobienia Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
|
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod kazdym postem obok ramki "cytuj" masz wielocytuj (taki kwadracik). Jesli chesz zacytowac daną osobe klikasz w ten kwadracik i podswietla Ci sie on na czerwono. Możesz tak kilka razy klikac, cutując różne osoby. Potem jak klikniesz w odpowiedz pokażą Ci sie te cytowane wypowiedzi. Jesli chcesz odniesc sie do konkretnego zzdania w danej wypowiedzi, mozesz skasowac reszte (wtedy bedzie przejrzyscie). Pamietaj, że zawsze na poczatku musi byc Cytat:
Mam nadzieje, że jasno napisałam?
|
|
|
#4435 |
|
Raczkowanie
|
Witam Słonecznie
Człowiek-mucha dziękuje za wszystkie miłe i ciepłe słowa pod jego adresem |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Tru
Wysłałam Ci zaproszenie na NK Przyjmiesz mnie do znajomych
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tamtej pory dziwnie patrzy na dziadka.---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Niebawem przekroczymy 5000 postów
no i trzeba założyc kolejną część wątku czy ktos jest zainteresowany ? Bo jak nie to ja sie chętnie tym zajmę
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. corka mojego szwagra zawsze sie bala mnie!!jak tylko mnie widziala to w ryk
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
wklejam zdjecie mojej akrobatki
![]() nie bijcie za lampe bo nie wiedzialam ze wlaczona jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

Wstrzymano szczepienia i robią badania dla czego tak się stało.

ja to co drugi raz 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)