Cicha woda brzegi rwie, czyli nieśmiałe rwą facetów! cz. 2 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-10, 22:20   #961
pyska17
Rozeznanie

GG do pyska17
Dot.: Cicha woda brzegi rwie, czyli nieśmiałe rwą facetów! cz. 2

ehh napisał dzisiaj 2smy pierwszy.potem była wymiana kilku smsów i to wszystko.Tęsknię i to bardzo,ale już podrywają mnie inni;d co ja będę się ograniczać dziewuszki nie? w Weekend idę na imprezę jak zawsze
pyska17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 23:23   #962
LuksusssxD
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyska17 Pokaż wiadomość
ehh napisał dzisiaj 2smy pierwszy.potem była wymiana kilku smsów i to wszystko.Tęsknię i to bardzo,ale już podrywają mnie inni;d co ja będę się ograniczać dziewuszki nie? w Weekend idę na imprezę jak zawsze

ojej aleeee zazdroszcze ja bym chciala miec choc jednego adoratora ;p

numb05
mam identycznie ale ja sie raczej nie odwaze na rozmowe bo nawet "czesc" mi nie mowi o.O
no ale mozesz zawsze zaczac od rozmowy na gg a potem sie samo rozkreci no i jesli on Cie odprowadzil to teraz do Ciebie nalezy nastepny ruch.. powodzenia (niedlugo andrzejki zapytaj czy sie gdzies wybiera ?)

Miłość jest to jakieś nie wiadomo co, przychodzące nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak, i sprawiające ból nie wiadomo dlaczego.
LuksusssxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 23:35   #963
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuksusssxD Pokaż wiadomość
ojej aleeee zazdroszcze ja bym chciala miec choc jednego adoratora ;p
też bym chciała
Stary 2009-11-10, 23:40   #964
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
też bym chciała
Ja też
a dzisiaj nic, jakoś nie było okazji

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 23:56   #965
Motylicaja
BAN stały

GG do Motylicaja

porzykro mi Pysia....

Odrazu was przepraszam ze Marudze....ale P. mnie wpienia... i chyba zerwie te znajomosc... On chyba mam ajkos depresje bo dzis naprzyklad pisze mi smska ze on za wszytsko mnie przepraszam a ja mu mowie idz do lekarza a ten nie.... Wiec nawet juz nie mam ochoty wchodzic na gg bo zacznie sie marudzienie.....ja jestem wytrzymala ale do pewnego czasuu.......
Stary 2009-11-11, 11:56   #966
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

A u mnie nijak...
Niby sytuacja jest jasna (że on mnie chce, i ja jego też...) ale dalej ciemna

W skrócie - koncert, nieśmiałe podchody, przytulanie,
trzy dni później jego sms z propozycją spotkania, moja odmowa (miałam już cały dzień zajęty i nie mogłam zmienić planów), dzień po tym znowu jego sms... taki dłuuuugi że... zrozumiał, jak bardzo jestem mu potrzebna i jak bardzo chciałby mnie częściej widywać.. No i mieliśmy się wczoraj spotkać, ale znowu nie wyszło.

Męczy mnie to trochę Że wiemy, że chcielibyśmy, ale ciągle jakieś komplikacje
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 12:27   #967
moniaszelki
Zadomowienie

a po co jakiekolwiek podchody .
kurcze. zamiast ciągle się o siebie starać BĄDŹCIE ze sobą i już ^^
powodzenia : D

męczy się, to może zrób jakiś megakrok ; p ? i się w końcu spotkajcie ;p
wierzę w was ; p
moniaszelki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 12:45   #968
__Fallen Angel__
Zadomowienie

witam laski

Dołacze sie dow as bo sama nie wiem co robić

ja mam taki problem jak mi nie zalezy to zarywam do facetów i nic mi nie przeszkadza, zenby flirtować...ale gdy czuje coś więcej zamykam się ja grzeczna dziewczynka. Mam hjakies przekonania,że facet powinien wykonać pierwszy krok...ale może w tych czasach to bez różnicy...Jak myślicie?

Słuchajcie ja postanowiłam wyznać co czuje mojemu wybrankowi serca...ale nie wiem czy powinnam pierwsza? Druga sprawa jst taka,że on chyba na tyle się już sparzył przeze mnie że nie powie mi co czuje. Zaznaczam,że to mój przyjaciel( byliśmy ze sobą przez miesiąc parą,ale za wspólnym porozumieniem rozstalismy się) ja dopiero teraz czuje,że zakochałam się w nim po uszy Wyznać mu to co czuje? Boje się że jak on tego nie odwzajemnia to wogóle starce go nawet jako kumpla...a zdrugiej strony jeśli mu nie powiem to nie dowiem sie o jego uczuciach,a mam wrażenie że on coś czuje ale się boi
doradźcie mi

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 12:52   #969
Copykat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
ja mam taki problem jak mi nie zalezy to zarywam do facetów i nic mi nie przeszkadza, zenby flirtować...ale gdy czuje coś więcej zamykam się ja grzeczna dziewczynka. Mam hjakies przekonania,że facet powinien wykonać pierwszy krok...ale może w tych czasach to bez różnicy...Jak myślicie?
Ja mam tak samo, jak facet mi się nie podoba to mogę sama podejść i gadać o dupie marynie, a jak mi zależy to zaczynam się stresować

they said there's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life

Copykat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 13:30   #970
Anianiani
Raczkowanie

U mnie kiepsko... Oj, kiepsko. Znów włączyła się we mnie ta okropna blokada. Żelazna kurtyna znowu opadła pomiędzy nas.

On ze wszystkich sił starał się podtrzymać rozmowę ale ja nie potrafiłam zacząć mówić. Znów się zamknęłam w sobie, zapadłam się we własnej beznadziejności i kompleksach. W końcu przestał próbować, zamilknął i siedzieliśmy w krępującej ciszy, a on co dziesięć minut spoglądał na zegarek...

...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?!
to najpewniej głód.
w źrenicy tak pełnej żywej mgły
nie ma nic...
Anianiani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 14:52   #971
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A u mnie nijak...
Niby sytuacja jest jasna (że on mnie chce, i ja jego też...) ale dalej ciemna

W skrócie - koncert, nieśmiałe podchody, przytulanie,
trzy dni później jego sms z propozycją spotkania, moja odmowa (miałam już cały dzień zajęty i nie mogłam zmienić planów), dzień po tym znowu jego sms... taki dłuuuugi że... zrozumiał, jak bardzo jestem mu potrzebna i jak bardzo chciałby mnie częściej widywać.. No i mieliśmy się wczoraj spotkać, ale znowu nie wyszło.

Męczy mnie to trochę Że wiemy, że chcielibyśmy, ale ciągle jakieś komplikacje
czasem tak jest,że nie ma okazji się spotkac..ale skoro oboje macie się ku sobie,to jakoś tą wolną chwilę powinniście znaleźć
_Fallen Angel_ - niby facetom trzeba wprost,bo inaczej nie zrozumieją aluzji..ale nie wiem czy w tej sytuacji powinnaś mu powiedzieć..może najpierw spróbuj wybadać czy on też coś do Ciebie ma?
Anianiani - musisz się przed nim otworzyć, nie od razu niewiadomo jak..ale stopniowo

a M. dalej milczy

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2009-11-11 o 15:02
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 14:57   #972
nicka01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oluskaaa922 Pokaż wiadomość
a co Ty takiego robisz? moze jakies raady?:P
Ale jakiej ty rady oczekujesz?

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 15:28   #973
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
_Fallen Angel_ - niby facetom trzeba wprost,bo inaczej nie zrozumieją aluzji..ale nie wiem czy w tej sytuacji powinnaś mu powiedzieć..może najpierw spróbuj wybadać czy on też coś do Ciebie ma?
no właśnie puki nie zostaliśmy parą ,wszyscy naookoło widzieli jak za mną lata,ja też to zauwazałam i uciekalam od rtego bo nie chciałam się w nim zaochać,właśnie ze względu na przyjaźń. Ignorowałam jego zaloty i unikałam,gdy on zaczynał mnie zaczepiać, przytulać itp. A te jego maślane oczy ahh, wszyscy mówili "bierz się za niego,wystarczy tylko jedno Twoje słowo".Potem wyszło tak ,że w pewien piękny magiczny wieczór całowaliśmy sie namiętnie,on był cały w skowronkach,ja na drugi dzień bałam się wszystkiego,że to co się stało sprawi że zostaniemy parą,powiedziałam mu że nie jestem na to gotowa,on że powinniśmy sprubować,że mu zależy,ale nic nie wspomniał o jakimś uczuciu do mnie...Zostaliśmy parą i nikt z nas nie powiedział,że coś d\czuje do siebie...wkońcu tak się skończyło,że postanowiliśmy wrócić do przyjaźni żeby nikt z nas nie został skrzywdzony gdyby coś nie wyszło.Od tego dnia nie śpie po nocach, płacze,myśle tylko o nim, gdy go widze, to nogi mi się uginają, gadamy normalnie jak kiedyś,wczoraj przypadkiem go spotkalam w barze pogadaliśmy chwile, potem wróciliśmy do swoich znajomych, gdy szedł obrócił się uśmiechnoł sie tak wspaniale i puścił mi oczko...wogóle wydaje mi sięm,że oboje boimi się przyznać że coś czujemy bo oboje jesteśmy po poważnym związku(wcześniej z kimś innym).Ja nie wiem co on czuje,wydaje mi się że jest wpatrzony we mnie,ale dlaczergo gdy go o to pytałam zawsze zap[rzeczał?

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-11, 15:44   #974
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
,wydaje mi się że jest wpatrzony we mnie,ale dlaczergo gdy go o to pytałam zawsze zap[rzeczał?
czasami to jest taka reakcja obronna..żeby sprawdzić czy ta druga osoba coś więcej do nas czuje..tzn.ja się kiedyś spotkałam z takim zachowaniem i to zaprzeczanie wcale nie było prawdą..
Stary 2009-11-11, 16:11   #975
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
czasami to jest taka reakcja obronna..żeby sprawdzić czy ta druga osoba coś więcej do nas czuje..tzn.ja się kiedyś spotkałam z takim zachowaniem i to zaprzeczanie wcale nie było prawdą..

no właśnie też mam takie wrażenie że on sie boi,że nie chce mi tego powiedzieć, bo tak naprawde boi się ukazania swoich uczuć i odrzucenia. Jak rozstawaliśmy się to było na tej zasadzie,że ja mu powiedziałam coś w stylu"Im dłużej jesteśmy razem,tym bardziej się oddalasz, zamykasz w sobie. Nie prawdą jest jak kiedyś powiedziałeś,że boisz si.e że już nikogo nie pokochasz,że Twoja miłosc już mineła, prawda jest taka,że Ty boisz się zakochać, nie chcesz otworzyć się na kogoś nowego.Mysle,że to nie ma sennsu bo co najwyżej możesz sie do mnie przyzwyczaić ale nie pokchać, nasz związek do niczgo innego nie będzie prowadził.Jesteś warty miłości i nie bój się kogoś pokochać"."On mi na to że":"masz racje,trudno jest się do tego przyznać,ale ją masz. lepiej żeby zostać dalej przyjaciólmi. Ja nie chce Cię nigdy skrzywdzić. Jesli teraz się rozstaniemy będzie lepiej.Dalej chcę z Tobą rozmawiać,chodzić na piwo, bo lubie z Tobą spędzać czas. Nie chce żeby Ty sie we mnie zakochała ,a ja nie odwzajemnie Ci tego uczucia,mieliśmy się nie angażować. Ja jestem złuy i nie można mnie kochać."No takie tam długo jeszce gadaliśmy. wychodzac w ten wieczor ode mnie juz jako przyjaciel, ja powiedziałam "Dobranoc" on uśmiechnoł się powiedział"dobranoc" i schyliśsie by mnie pocałować w policzek( tak myslała) a on pocałował mnie w usta iśmiechnoł się i wyszedł. ja mu nie powiedziałam co czuje nigdy, gdy zamknełam drzwi łzy pociekły mi w tym samym momencie.
Sama też jestem za dumna,żeby pierwsza okazać uczucie, bo to facet ma być pierwszy, niby

A jak wyglądała Twoja sytuacja?Czemu zaprzeczał swoim uczuciom i jak to się skończył?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

P.S boski avatar

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-11, 20:34   #976
__Fallen Angel__
Zadomowienie

dziewczyny co sądzicie o mojej histori?powiedzieć mu o swoich uczuciacj?

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-11, 20:47   #977
behindblueeyes
Zakorzenienie

Długa historia i niewarto do niej wracać. Niemniej faceci boją się odrzucenia i czasami kręcą. Niekiedy warto zaryzykować i wyznać im uczucia..Byle się tylko ten Twój nie przestraszył Powodzenia
Stary 2009-11-11, 20:50   #978
sungold
Rozeznanie

Cytat:
pewnie, ze powiedz.
nie widzę, zebys mogla cos stracic, bo przeciez teraz nie czujesz sie dobrze z ta cala sytuacja.
ja na Twoim miejscu bym powiedziala
sungold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 22:52   #979
Motylicaja
BAN stały

GG do Motylicaja

Cytat:
HM.... dosc zawila sytualcja...bo Ja to rozumiem tak ze jestescie przyjaciolmi czyli jak byc mu powiedzia co czujesz On by mogl na 2 sposby zaareagowac:1-odwzajemnic to uczucie 2-zerwac kontak i ne byc twym przyjacielem
Motylicaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 22:57   #980
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Motylicaja Pokaż wiadomość
HM.... dosc zawila sytualcja...bo Ja to rozumiem tak ze jestescie przyjaciolmi czyli jak byc mu powiedzia co czujesz On by mogl na 2 sposby zaareagowac:1-odwzajemnic to uczucie 2-zerwac kontak i ne byc twym przyjacielem
własnie też się tego obawialam..ale jesli on zerwie kontakt,to chyba pokaże jakim naprawdę jest przyjacielem.. wiem,że sytuacja może nie byłaby komfortowa jeśli on stwierdzi,że nic do niej nie ma..no ale różnie się w życiu układa i szkoda by było stracić przyjaciela..
niestety wielu facetów (w sumie kobitki też) uważa,że kobiety można kochać albo nienawidzić..a coś pomiędzy tym nie ma szans..echh
Stary 2009-11-11, 23:09   #981
__Fallen Angel__
Zadomowienie

powiedziałam...tone we łzach...ale z jednej strony mi lżej bo mu wszystko wyznałam i wiem na czym stoje...
powiedziałam mu wszystko,pogadaliśmy szczerze i on powiedział"Nie wiem co ma Ci powiedzieć" ja na to "Nic nie mów,niech tak zostanie",nie wiem co bym zrobiła jakbym usłyszała słowa nic do ciebie nie czuje;(

Ogólnie to powiedział,że te wszytskie "zaloty" to samo tak wychodziło. Że nie chodzi o mnie bo próbował juz z wieloma dziewczynami i gdy one się angazowały to on uciekał. Powiedział,ze nie wie czemu tak sie dzieje,że nie robił specjalnie. Powiedział,że jestem dla niego ważna, bardzo mnie lubi i mu się podobam i widzi jak faceci się za mną ogladają i on chciałby mnie kochać, ale...twierdzi że już kochał i nikogo nie pokocha,że jest złym człowiekiem i w ogóle dużo takich rzeczy...długa rozmowa była...Koniec konców powiedział, ze nie chce zrywać ze mną kontaktów,ale żebym się nie starała o niego bo on nie chce mnie skrzywdzić,że woli być do końca życia sam niż mnie skrzywdzić Ze nie zasługuje na to,a teraz nie moge wiedzieć że on w przyszłości mnie nie skrzywdzi
masakra normalnie...

nie wiem jak to dalej będzie,tego co czuje do niego jeszce nigdy nie czułam do nikogo...

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-11, 23:25   #982
behindblueeyes
Zakorzenienie

Skoro tak Ci powiedział,to chyba powinnaś to uszanować. Tobie będzie ciężko..no ale co zrobić Trzymaj się
a jeszcze chciałam zapytać ile macie lat?

Ewcia,Marzenka,co u Was?
Stary 2009-11-11, 23:33   #983
__Fallen Angel__
Zadomowienie

21, a co za młodzi na miłość?

uszanuje to nic innego mi nie pozostaje, nie będe nachalna, nie żałuje że mu to powiedziałam,cieszę się ze nie zrezygnował z przyjaźni i był szczery...

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-12, 07:21   #984
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
21, a co za młodzi na miłość?

uszanuje to nic innego mi nie pozostaje, nie będe nachalna, nie żałuje że mu to powiedziałam,cieszę się ze nie zrezygnował z przyjaźni i był szczery...
dobrze,że Ci nie kręcił tylko powiedział prawdę co do wieku..po prostu wg mnie nieco inaczej patrzy się na sytuację kiedy wypowiada się osoba w Twoim wieku..a inaczej np. 15latka (bez urazy )
uciekam na zajęcia..i ciągle myślę o M. aj
Stary 2009-11-12, 14:09   #985
numb05
Zadomowienie

ahh ten ruch już właściwie BYŁ mój - to odprowadzenie, to ja go UPROSIŁAM tak jakoś, on tylko się zgodził bez ceregieli a nie chcę - no właśnie - nie chcę żebym to ja miała "jaja" w tym związku, mi dalej marzy się rola chociaż w pewnym stopniu księżniczki - zdobywanej. a właśnie... mi też włącza się BLOKADA. i to okrooopne. w ogóle to jestem odrobinę ślepawa, i nawet jak nawiążemy kontakt wzrokowy, chociażby po to żeby się do niego uśmiechnąć, zanim ja obczaję że on patrzy NA MNIE a nie w moją stronę to on już się odwraca, albo ja bo się wstydzę że robiłam miny jak jakiś muminek. ehhh ... ahh... to tak łatwo powiedzieć: BĄDŹCIE RAZEM, a wykonać trudno, bo ja nie mam żadnego dowodu że choć trochę mu się podobam, a nie chcę wyjść na żałosną zakochaną sierotkę bo wiem, że w życiu bym już z nim ze wstydu nie pogadała, a tego też nie chcę! btw. __Fallen Angel__ - ja sama pewnie bym się nie przyznała, ale moja siostra, po chyba roku naprawdę bliskiej przyjaźni z chłopakiem jej koleżanki, zdała sobie sprawę że się w nim zakochała, oczywiście ten chłopak i jej ex-przyjaciółka (nie poszło o chłopaka, nie nie) już dawno ze sobą nie byli. no i pierwsza powiedziała mu co do niego czuje... najpierw ją odrzucił, przyjaźń była dalej, ale nic więcej. aż do pewnej imprezy po której to zaczęli ze sobą być - już chyba ze 2 lata... więc w sumie przynajmniej grasz w otwarte karty, to dobrze w sumie, jak on dojdzie do tego że też się kocha, nie będzie się aż tak bał do tego przyjrzeć... kto wie...

W taki dzień jak ten Marco Polo wyruszył do Chin.
Jakie są Twoje plany na dzisiaj?
numb05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 15:24   #986
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
dobrze,że Ci nie kręcił tylko powiedział prawdę co do wieku..po prostu wg mnie nieco inaczej patrzy się na sytuację kiedy wypowiada się osoba w Twoim wieku..a inaczej np. 15latka (bez urazy )
uciekam na zajęcia..i ciągle myślę o M. aj
no też tak myśle A Ty ile masz lat?
zreszta jeśli mówimy tu o wieku to tak samo myśle o tym jego powiedzeniu"kochałem raz i już więcej pewnie nie będę"- on miał wtedy 16-17 lat i się zakochał, związek polegał na wiecznych kłótniach, nie są razem od dwóch lat,a ona ma narzeczonego.
Nie wiem czemu on tak od razu zakłada,że już przeżył swoją miłośc...ja w wieku 16 lat byłam zakochana jak gówniara i myslałam że to ten jedyny....nie dawnp go spotkałam i nawet po 5 latach próbowaliśmy byc razem,ale to nie to...tak samo gdy byłam z tym chłopakiem z którym spędziłam ponad 3 lata, początek pierwszza liceum...i tak się ścieraliśmy aż poszliśmy na studia i się rozpadło...wg mnie każda miłość jest ważna,ale w każdym wieku ma się inne oczekiwania co do obiektu swoich uczuć...to co kochamy w kimś w wieku 17 lat nie sprawia,że gdy będziemy mieć dwadzieścia pare też nas zauroczy...Takie moje zdanie, o każdym zwiazku i zakochaniu mysli się to ten jedyny ale po jakimś czasie cos pęka i okazuje się że to nie to...mysle,ze każda miłośc jest pierwsza i w danym momencie najważniejsza...A tą prawdziwą jest ta która trwa wiecznie Nie twierdze tez zatem,ze to co dziś czuje kiedys nie minie, bo jeśli on mnie nie pokocha to pewnie inny jest mi przeznaczony...choć chciiałabym zeby to był on

A wy jakie macie na ten temat pogląd?czy jest tylko jedna miłość?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez numb05 Pokaż wiadomość
ahh ten ruch już właściwie BYŁ mój - to odprowadzenie, to ja go UPROSIŁAM tak jakoś, on tylko się zgodził bez ceregieli a nie chcę - no właśnie - nie chcę żebym to ja miała "jaja" w tym związku, mi dalej marzy się rola chociaż w pewnym stopniu księżniczki - zdobywanej. a właśnie... mi też włącza się BLOKADA. i to okrooopne. w ogóle to jestem odrobinę ślepawa, i nawet jak nawiążemy kontakt wzrokowy, chociażby po to żeby się do niego uśmiechnąć, zanim ja obczaję że on patrzy NA MNIE a nie w moją stronę to on już się odwraca, albo ja bo się wstydzę że robiłam miny jak jakiś muminek. ehhh ... ahh... to tak łatwo powiedzieć: BĄDŹCIE RAZEM, a wykonać trudno, bo ja nie mam żadnego dowodu że choć trochę mu się podobam, a nie chcę wyjść na żałosną zakochaną sierotkę bo wiem, że w życiu bym już z nim ze wstydu nie pogadała, a tego też nie chcę! btw. __Fallen Angel__ - ja sama pewnie bym się nie przyznała, ale moja siostra, po chyba roku naprawdę bliskiej przyjaźni z chłopakiem jej koleżanki, zdała sobie sprawę że się w nim zakochała, oczywiście ten chłopak i jej ex-przyjaciółka (nie poszło o chłopaka, nie nie) już dawno ze sobą nie byli. no i pierwsza powiedziała mu co do niego czuje... najpierw ją odrzucił, przyjaźń była dalej, ale nic więcej. aż do pewnej imprezy po której to zaczęli ze sobą być - już chyba ze 2 lata... więc w sumie przynajmniej grasz w otwarte karty, to dobrze w sumie, jak on dojdzie do tego że też się kocha, nie będzie się aż tak bał do tego przyjrzeć... kto wie...

Ty tyu opowiadasz jakby o mojej historii, bo ja tą jego byłą znam i to moja dobra koelzanka...choć nie mamy zbytnio kontaktu bo ona mieszka teraz za granicą. Wiesz,że może to głupie i naiwne ale ja mam przczucie,że jeszce nam się ułoży,że on wkońcu obudzi się,odważy i wyzna swoje uczucie....bo na fakt że mnie podrywał, przytulała, dbał, zapraszał gdzieś,dążył do spotkań i takie tam odpowiedział,że nie wie czemu tak robi,że samo tak się dziecje...A czemu tak się dzieje?musi być coś że ciągnie go do mnie...moze jeszce nie czas,ale ja poczekam jeśli warto

Co do Ciebie to tez tak miałam...do tej pory oczewiści
nidgy nie latałam za facetami, czekałam na ich pierwszy krok , co tu diopiero mówić o wyznaniach...Przecież to ja jestem ksieżniczką a facet ma mnie zdobyć...teraz nie wytrzymałam,żeby dusić to w sobie schowałam dume razem z koroną i nie żaluje że mu to wyznałam(choć przepłakałam wczoraj pół nocy) jest mi lżej na sercu...Czasami warto przejac inicjatywe...bo po co wkrecac się bardziej jeśli facet nie odwzajemnia uczucia,albo jest tak nieśmaiły,ze się pierwwzy nie przyzna,niestety są różne przypadki na świecie.Powodzenia

Aha i jak się na ciebie patrzy i TRy odwrócisz głowe to uśmiechnij się...na pewno będziesz wyglądała pieknie ,a faceci to uwielbiają(jak dawniej tak robiłam to wszyscy za mną latali hehe) uśmiech słoneczny ,uroczy i zalotny, będziesz panna migotka a nie żaden muminek

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-12, 15:24   #987
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
no też tak myśle A Ty ile masz lat?
zreszta jeśli mówimy tu o wieku to tak samo myśle o tym jego powiedzeniu"kochałem raz i już więcej pewnie nie będę"- on miał wtedy 16-17 lat i się zakochał, związek polegał na wiecznych kłótniach, nie są razem od dwóch lat,a ona ma narzeczonego.
Nie wiem czemu on tak od razu zakłada,że już przeżył swoją miłośc...ja w wieku 16 lat byłam zakochana jak gówniara i myslałam że to ten jedyny....nie dawnp go spotkałam i nawet po 5 latach próbowaliśmy byc razem,ale to nie to...tak samo gdy byłam z tym chłopakiem z którym spędziłam ponad 3 lata, początek pierwszza liceum...i tak się ścieraliśmy aż poszliśmy na studia i się rozpadło...wg mnie każda miłość jest ważna,ale w każdym wieku ma się inne oczekiwania co do obiektu swoich uczuć...to co kochamy w kimś w wieku 17 lat nie sprawia,że gdy będziemy mieć dwadzieścia pare też nas zauroczy...Takie moje zdanie, o każdym zwiazku i zakochaniu mysli się to ten jedyny ale po jakimś czasie cos pęka i okazuje się że to nie to...mysle,ze każda miłośc jest pierwsza i w danym momencie najważniejsza...A tą prawdziwą jest ta która trwa wiecznie Nie twierdze tez zatem,ze to co dziś czuje kiedys nie minie, bo jeśli on mnie nie pokocha to pewnie inny jest mi przeznaczony...choć chciiałabym zeby to był on

A wy jakie macie na ten temat pogląd?czy jest tylko jedna miłość?
ja już staruszka w tym wątku-mam 23
pewnie,że w każdym wieku mamy swoje miłostki..ale jak czasem czytam wypowiedzi 15letnich dziewczyn,które znając faceta kilka dni mowią,że go kochają..no trochę to na wyrost; powiedzieć komuś kocham..to trzeba - moim zdaniem oczywiście - trochę czasu i poznania się..chociaż większość osób chyba trochę nadwyręża słowo 'kocham', takie mam wrażenie
nie wiem czy jest tylko jedna miłośc..miałam do tej pory tylko jednego faceta,który okazał się totalną pomyłką, w międzyczasie były jakieś zauroczenia..z jednym spotykaliśmy się kilka miesięcy,ale po tym czasie-bez slowa i powodu-olal mnie
a 2 miesiące po rozstaniu po raz pierwszy zwróciłam uwagę na M..i on na mnie też..i tak do dziś-przez te prawie 3 lata-nie mogę o nim zapomniec,jak go widzę to i mimo iż po drodze spotykałam się z innymi..M. ciągle był w moim serduchu (ja być może w jego też,skoro do dziś sypie tekstami..no i ta ostatnia propozycja wspólnego Sylwka..)
straszne to jest,bo na wszystkich innych patrzę przez pryzmat M.. i wiem,że mogłabym(taką mam nadzieję,hehe) mieć faceta mniej więcej w moim wieku..a on jest starszy,a mimo to ma to coś..echh

Edytowane przez behindblueeyes
Czas edycji: 2009-11-12 o 15:29
behindblueeyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 15:52   #988
__Fallen Angel__
Zadomowienie

mam takie samo wrażenie co do miłości i mówienia "kocham"...ja zastanawiałam się długo czy mam mu co kolwiek wyznać...ale znam go już 3 lata, był moim przyjacielem ,wspaniałym rozmówcą,zawsze miło spędzałam czas, a przez nasz miesięczny związek gdy doszły pocałunki itp. to po prostu jest dla mnie wszystkim

Własnie dobrze to okresliłaś są miłości i zauroczenia, często mylimy jedno z drugim... bo te krótkotrwałe to pewnie zauroczenia, bo chenmia mija i związek się rozpada, widzimy wady, kłocimy się i takie tam...a miłośc to zaufanie, więź duszy, to bycie razem,ale tez umiejętnośc zrezygnowania z włsnego szczęscia dla obiektu naszych uczuć, to chęć bycia z tą osoba mimo wszystko...nie tylko zapatrzenie w fizyczność, pare usmiechów, flirt a potem wszytsko pryska i zastanawiamy się dlaczego się zakochaliśmy w tej osobie...

a jaka Ty tam stara, 23 to piękny wiek za niedługo sama tyle będę miała więc dobre babki z nas jeszce hehe
I tak jak w Twoim przypadku jesteś dorosła,wiesz czego chcesz w życiu, nie wystarczy Ci do zakochani pare tekstów i już maślane oczy,ale masz tego jednego kóry przysłania Ci cały świat...może on tez coś czuje

I need your love

Moje Serduszko bije już

Stary 2009-11-12, 15:59   #989
behindblueeyes
Zakorzenienie

Cytat:
mam takie samo wrażenie co do miłości i mówienia "kocham"...ja zastanawiałam się długo czy mam mu co kolwiek wyznać...ale znam go już 3 lata, był moim przyjacielem ,wspaniałym rozmówcą,zawsze miło spędzałam czas, a przez nasz miesięczny związek gdy doszły pocałunki itp. to po prostu jest dla mnie wszystkim
skoro się tyle znacie to co innego na pewno spędziliście ze sobą już sporo czasu
Cytat:
Napisane przez _Fallen Angel_
Własnie dobrze to okresliłaś są miłości i zauroczenia, często mylimy jedno z drugim... bo te krótkotrwałe to pewnie zauroczenia, bo chenmia mija i związek się rozpada, widzimy wady, kłocimy się i takie tam...a miłośc to zaufanie, więź duszy, to bycie razem,ale tez umiejętnośc zrezygnowania z włsnego szczęscia dla obiektu naszych uczuć, to chęć bycia z tą osoba mimo wszystko...nie tylko zapatrzenie w fizyczność, pare usmiechów, flirt a potem wszytsko pryska i zastanawiamy się dlaczego się zakochaliśmy w tej osobie...
tak się mówi jak ktos komuś wpadne w oko,że się zakochaliśmy..albo 'miłość od pierwszego wejrzenia'..ale to zauroczenie..tym bardziej,że oceniamy -na początku-głównie po wyglądzie
Cytat:
Napisane przez _Fallen angel_
a jaka Ty tam stara, 23 to piękny wiek za niedługo sama tyle będę miała więc dobre babki z nas jeszce hehe
no ba!
Cytat:
Napisane przez _Fallen Angel_
I tak jak w Twoim przypadku jesteś dorosła,wiesz czego chcesz w życiu, nie wystarczy Ci do zakochani pare tekstów i już maślane oczy,ale masz tego jednego kóry przysłania Ci cały świat...może on tez coś czuje
po prostu nie mogę przestać o nim myśleć! kiedyś mnie zapytał czy myślałam kiedyś o nas,ale oczywiście nie potrafiłam powiedzieć prawdy,bo mi głupio było więc się wymigałam,heh
uwielbiam jego cudny uśmiech, to przeszywające i tajemnicze spojrzenie, jego piękny głos..no i fajnie całuje
Stary 2009-11-12, 16:12   #990
numb05
Zadomowienie

czytam i czytam i niedobrze mi się robi. z zazdrości. o ja zła
bo u Was cokolwiek jest. JEST jasna, bardziej lub mniej, sytuacja. ha! ale może za te kilka lat będę w takiej samej ( 18i7 - SZCZYL!)

W taki dzień jak ten Marco Polo wyruszył do Chin.
Jakie są Twoje plany na dzisiaj?
numb05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości