Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 08:21   #151
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 3

Witam was z rana co do gum to wiolin pisała ze mozna mentol z eukaliptusem te gumy mozna .Ja po wazeniu .Dzis 8 dzien uderzeniowki i 4 kg.mniej .Jeszcze pociagne 2 dni i przechodze na P+w.Bede szła systemem 7/7

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

aha a wiesniak ze szczypiorem chyba nie bo warzywa w uderzeniowce niewskazane
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 08:24   #152
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Mam kolejne pytanie (Nie bijcie- to mój 2 dzień tej diety)

Czy można żuć gumy?
A wieśniak ze szczypiorkiem?Oczywiście dot to I protalu.
I czy pierwszego dnia na diecie było Wam niedobrze?(tzn miałyście mdłości?)

Aguś tyle zrzuciłaś na Dukanie?????
Na pierwszej fazie lepiej unikać takich rzeczy jak gumy,na drugiej możesz sobie pozwolić o ile są na bazie aspartamu a nie sorbitolu czy innych słodzików. Szczypiorek możesz sobie dodać do serka wiejskiego. Na pierwszej stronie forum wiolqn wpisała listę rzeczy dozwolonych na każdej fazie. Jeśli czegoś na niej nie ma to znaczy że nam nie wolno jeść.
A te 19kg to tak,właśnie na dukanie schudłam
Specjalnie zajrzałam do książki i ocet,zioła,tymianek,czosn ek,pietruszka,cebula szalotka,szczypiorek oraz wszystkie przyprawy są nie tylko dopuszczalne ale i gorąco polecane.
1 grudzień Start III faza

Edytowane przez agus30
Czas edycji: 2009-11-11 o 08:29
agus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 08:25   #153
kasia_05
Rozeznanie

Dzięki za szybką odp.
Aguś gratulacje

Moje wątpliwości wynikają z tego ze na str www.dukan.wu.pl znalazłam wśród przepisów na I protal:
CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników) wersja na słodko

CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słodko

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli
1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego
1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu )

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety.
UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

Czy można coś takiego? WG listy na początku 1 wątku nie.

mam dość

Edytowane przez kasia_05
Czas edycji: 2009-11-11 o 08:30 Powód: dopis
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 08:39   #154
agus30
Raczkowanie

Podobno w tłumaczeniu jest błąd i mąki kukurydzianej nie wolno używać tylko skrobię kukurydzianą.Tak dla lepszego efektu lepiej poczekać z tymi naleśnikami do II fazy.Na I jemy przede wszystkim duuuużo białka
Stary 2009-11-11, 08:46   #155
kasia_05
Rozeznanie

Aha więc tylko białko.
Dzięki Nie będę robić wyjątków, bo jeszcze nie schudnę

mam dość
Stary 2009-11-11, 09:02   #156
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

Dziewczynki potrzebuje niemicka nazwe na otreby owsiane i na skrobie kukurydziana czy ktoras z was wie ?
Stary 2009-11-11, 09:07   #157
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Cytat:
Napisane przez BogaczKa22 Pokaż wiadomość
I w piątek przed umówionym spotkaniem idę do fryzjera wydębiłam kasę od mężulka

I jeszcze będę musiała sobie sprawić co nieco garderoby nowej, bo nie dość że schudłam to jeszcze do pracy muszę się ubrać jak człowiek no nie ?
kazdy powod jest dobry co?

Cytat:
Napisane przez HaKa Pokaż wiadomość
Aż tu nagle katastrofa;( Po tym jak było już 57,5 nagle dzisiaj z powrotem waga wyjściowa - 59,4! Poryczałam się schodząc z wagi i prawie straciłam motywację... wiem, że to może za krótki okres czasu, żeby były jakieś wielkie rewolucje, ale żeby aż tak? Jestem aktualnie przedostatni dzień na P+W, nie grzeszę, jem tylko to co wolno bez odstępstw... co jest nie tak? Ważę się zawsze wieczorem, przed snem. Rano waga jest zwykle niższa, ale za tę właściwą uznaję tę z wieczora. Co ciekawe, dziś rano było 57,6 a teraz wieczorem 59,4. Jak to możliwe? Poratujcie, radą lub kopniakiem, a najlepiej jednym i drugim. Ściskam!
po pierwsze zadna katastrofa. Pozwol diecie zadzialac przynajmniej przez miesiac i dopiero wtedy trac motywacje. Dukan pisze ze na warzywach waga zazwyczaj idzie do gory.
Wazenie wieczorem nie ma sensu, bo wtedy masz w sobie jedzenie z calego dnia. Wazyc nalezy sie rano, nago, na czczo. To jest twoja walsciwa waga, a nei to co wieczorem

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wotam dukanki nocną porą;p
Tak sie zastanawiam piszecie o grzeszkach..moim zdaniem ta dieta jest swietna ale jka od czasu do czasu zje sie cos nie do konca dozwolonego nic sie takie nie stanie (mowie tu o jogurtach np;jogobella light,czy parowki z indyka czy szynki czy tez te rybne).
Ta dieta jest moja pierwszą i uwazam ze czasami male odstepstwa nie zmienia wyniku koncowego.po moim przykladzie po wypiciu jednego duzego piwa na drugi dzien na wadze był spadek jaies 20 deko...
twoja dieta i mozesz robic co chcesz. My bedziemy sie trzymac naszych zasad. Jezeli uwazasz ze na diecie proteinowej gdzie cukier jest niedozwolony piwo ktore jest jego pelne ma ci sluzyc, twoja sprawa.
Niektore rzeczy sa w tej diecie neiedozwolone nie po to by nas dreczyc ale dlatego ze zaburzaja lub powstrzymuja dzialanie odchudzajace tych wlasciwych.

Cytat:
Dziewczynki potrzebuje niemicka nazwe na otreby owsiane i na skrobie kukurydziana czy ktoras z was wie
Haferkleie,
Maisstärke lub Maizena

ale glowy bym nie dala bo ja niemieckiego ni w zab. tak google tlumacz twierdzi

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska

Edytowane przez wiolqn
Czas edycji: 2009-11-11 o 09:11
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 09:13   #158
eliza40
Zakorzenienie

Witam

Bogaczko no super jak nowo narodzona

Agus jak tak szybko polecisz to nam znikniesz takie osoby jak Ty są dla nas ogromną motywacją.

U mnie spadło sobie od wczoraj 0,4 kg dobrze,że w ogóle coś bo jutro @

Miłego dnia
Stary 2009-11-11, 09:31   #159
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Witam

Bogaczko no super jak nowo narodzona

Agus jak tak szybko polecisz to nam znikniesz takie osoby jak Ty są dla nas ogromną motywacją.

U mnie spadło sobie od wczoraj 0,4 kg dobrze,że w ogóle coś bo jutro @

Miłego dnia
Myslę że ostatnio to trochę,stres,przemęczenie i zmartwienie pomagaja w utracie wagi.Mój 7 letni syn w ciągu 1,5 miesiąca dostał już wczoraj 3 antybiotyk,jest osłabiony,stracił apetyt i problemy z brzuszkiem ma co mnie nie dziwi bo od tylu leków to już on wyjałowiony organizm ma.
Do tego sama z dzieciakami jestem bo mąż wyjechał do Niemiec 15 września i dopiero 22 listopada wróci.Więc nie mam wsparcia jako takiego a rodzinka najbliższa 50km ode mnie mieszka
Wiem że stres zawsze przyczyniał się do spadku na wadze.Kiedyś miałam tak stresującą pracę że w ciągu 2 miesięcy schudłam 20kg i nie stosowałam przy tym oczywiście żadnej diety.Potem zaszłam w ciążę i kg narastały,ale to chyba było na + bo gdybym tam dłużej pracowała to bym na pewno znikła.
Stary 2009-11-11, 09:31   #160
BogaczKa22
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim

jak to miło kiedy poranek może być taki dłuuugi i leniwy jak dzisiaj. Bez pośpiechu bez terminów bez zakupów i wysyłania dzieci do szkoły... Jest cudnie

Jest też drugi powód do radości bo dziś nareszcie osiągnęłam swój pierwszy zaplanowany cel czyli 70,0 kg hurra! Naprawdę opłaca się trzymać zasad Grzesząc może i chudniemy trochę ale dużo szybciej byłoby bez grzeszków

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 09:34   #161
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

dziekuje za odpowiedz ta pierwsza to tez znalazłam na otreby ale nie wiem na skrobie a to potrezbuje dokladnie bo chce kogos poprosic zeby mi kupił dlatwgo potrzebuje nazwe dokladna w 100%

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Ateraz dziewczynki ide na kijki .Swietny sport polecam kazdemu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 09:44   #162
agus30
Raczkowanie

Brawo BogaczKa
W końcu i na ciebie przyszła kolej.Mam nadzieję ,że kg zaczną teraz w szybszym tempie spadać.Tylko jak będziesz sobie ciuchy kupować to od razu o co najmniej rozmiar mniejszy niż obecnie nosisz
Stary 2009-11-11, 09:44   #163
stozynka44
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

jak to miło kiedy poranek może być taki dłuuugi i leniwy jak dzisiaj. Bez pośpiechu bez terminów bez zakupów i wysyłania dzieci do szkoły... Jest cudnie

Jest też drugi powód do radości bo dziś nareszcie osiągnęłam swój pierwszy zaplanowany cel czyli 70,0 kg hurra! Naprawdę opłaca się trzymać zasad Grzesząc może i chudniemy trochę ale dużo szybciej byłoby bez grzeszków
Super! Uwielbiam czytać jak Wam wszystkim świetnie idzie U mnie zgroza jestem po porannym ważeniu i mam 59 kg Także tygodniowy wzrost Cóż nikt nie mówił, że będzie łatwo! Potrzebuję trochę wsparcia...bo opadam z sił...

Anything that’s worth having is sure enough worth fighting for !
stozynka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 09:58   #164
eliza40
Zakorzenienie

Agus na pewno jest Ci cięzko
Ja wręcz przeciwnie jak mam stres to bym żarła na okrągło z tym ,że na tej diecie mogę dopiero nad tym trochę zapanować
Bogaczko i uda nam sie na pewno
Stary 2009-11-11, 10:01   #165
_kasiulka_
Rozeznanie

zabilabym za wage 59 dzis swieto wiec i ja swietuje jem wlasnie jablecznik a co :P 2 miesiace nie jadlam. moja waga 67 nadal bez zmian ,wiec jem cos zeby ja ruszyc mam nadzieje ze w dobra strone
milego dni

..z miłości do motocykli

-----------------------------
mój związek z Dukanem :
start wrzesień 2009 -> 76 kg
faza III-->listopad 2009 - > 67
powrot na II faze cnotliwie 04.05.2011
cel : 65...64..63..62..60.
_kasiulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 10:06   #166
moni_ca
Raczkowanie

GG do moni_ca

No i u mnie wreszcie się ruszyło dzisiaj -0,9 od wczoraj
w sumie równiutkie 6 kg od początku tzn. od 26.X
No to jest motywacja
tylko mam wrażenie z tego co piszecie że ja jednak troche za mało jem, no ale wciskać na siłe w siebie nie potrafie za to bardzo dużo pije ok. 3 litrów dziennie.

Narazie kawka i czytanko uhmmmm jak miło
Miłego dnia wszystkim
moni_ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:07   #167
kasia_05
Rozeznanie

Brawo Bogaczka
Rzeczywiscie ładnie Ci poszło, możesz napisać w jakim czasie?
Pewnie gdzieś pisałaś, ale en watek jest baaardzo długi, więc wybacz, że nie wiem

mam dość
Stary 2009-11-11, 10:23   #168
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

Bogaczka super. Dobrze ze nareszcie cos sie u ciebie rusza. Jak tam twoje dziecie? Wyzdrowialo juz?

wczoraj w nocy mialam smaka na cos slodkiego, krazylam wokol lodowki jak sep az w koncu zrobilam sobie pol porcji nutelki i mi przeszlo. I teraz kombinuje jakby tu blok czekoladowy zrobic? Mleko w proszku nam mozna, slodzik tez, kakao, ciastka otrebowe mozna upiec i polamac. Tylko margaryny nie mozna ale jakby ja odrobina oleju parafinowego zamienic? bo to tylko po to by elastycznosci masie dodac. Hmmm Ciekawe gdzie tu w Londonie mozna olej dostac.

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-11, 10:32   #169
Isabelll
Raczkowanie

Dziewczyny! Nie uwierzycie! Od ostatniego ważenia 10 dni temu schudłam 2,2kg!

Czyli po dwóch miesiącach schudłam już 9,5kg!

Ale się cieszę. Wielkie zaskoczenie gdy weszłam rano na wagę bo wczoraj jadłam duuuużo mojego dukanowego serniczka, a tu taki efekt!

po I fazie: 76.1 kg

aktualnie:
71 kg

cel: 60 kg
Damy radę
Isabelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:37   #170
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
kazdy powod jest dobry co?

twoja dieta i mozesz robic co chcesz. My bedziemy sie trzymac naszych zasad. Jezeli uwazasz ze na diecie proteinowej gdzie cukier jest niedozwolony piwo ktore jest jego pelne ma ci sluzyc, twoja sprawa.
Niektore rzeczy sa w tej diecie neiedozwolone nie po to by nas dreczyc ale dlatego ze zaburzaja lub powstrzymuja dzialanie odchudzajace tych wlasciwych.

ja wiem ze moja dieta i nie chodiz mi o codzienne lamanie a z tym piwem to podalam tylko przyklad...ale ydaje mi sie ze nikt w 100% nie trzyma sie dokladnie tej diety...
alekaz1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:39   #171
lanka
Rozeznanie

Cytat:

Lanka bylas na jakichs fajerwerkach pprzez weekend? wybierasz sie w sobote na Mayor of London Show? tez maja byc nad rzeka. Moze sie spotkamy? Juniora w cieply szalik
Witam dziewczyny! Sloneczko dzis pieknie swieci nad Londynem i nawet nie mrozi szpiku w kosciach
Waga zleciala mi o cale 10 dkg od wczoraj, czyli mam 71.9 co cieszy. Mala rzecz a cieszy

Wiolqn ten mlynek to ja tez sobie wlasnie chce kupic, ale zastanawialam sie tez nad takim robotem wielofunkcyjnym, bo gotuje potwornie czesto i przydalby mi sie - oni tu to nazywaja food procesor, no i czy nie wie ktoras z Was, czy to zmieli otreby? W koncu i w mlynku i w procesorze noz obrotowy jest...

Wiolqn bylam na fejerwerkach w czwartek z juniorem w Scaut Park na Bounds Green, ale wiesz, to takie skautowe fajerwerki - troche lepiej niz u nas w Bielsku-Bialej za dawnych czasow na osiedlu sie puszczalo
Zatem bardzo chetnie zobaczylabym cos bardziej spektakularnego Swietny pomysl z tym Mayor`s Show. Jak sie domyslam Ty bedziesz tez biegac?
Moglybysmy sie spotkac po poludniu, ja mam zaplanowany weekend bez juniora (pieke kolezance z pracy muffinki i inne deserki bo nie umie, a zaczela diete, a ona w zamian ma mi mlodego wziac na sobote - lacznie z nocka ). Nie wiem jeszcze czy go wezmie w koncu czy nie, ale na pewno sie zobaczymy w sobote

lanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 10:43   #172
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ja poszlam do Victoria Park na Mille End, super fajery byly przez 25min.

W sobote nie biegam. W ciagu dnia duzo wazniakow bedzie tarasowalo drogi przemarszem to sobie mozemy na jaka kawke pojsc albo co a pokaz jest na Tamizie pomiedzy Waterloo i Blackfriers Bridge o 5. akurat sie sciemni to wczesniej mozna jakies strategiczne miejsce na laweczce na Southbanku lub embankmencie zajac

Kuchnia Tygryska
Stary 2009-11-11, 10:54   #173
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Donna_Wr Pokaż wiadomość
Witajcie babeczki
Milczałam trochę ostatnimi czasy, a to dlatego, że ręce zajęte miałam wypróbowywaniem Waszych przepisów .
Dzięki nim jeszcze jestem na tej diecie .. i dzięki nim schudłam już 36 kg .
....ale spokojnie drogie Panie - kiedyś już pisałam, że dużo jeszcze przede mną , stąd takie oszałamiające efekty .
Postanowiłam jednak podzielić się z Wami moim małym sukcesem, bo widze, że niektórym z Was waga robi na złość i nie wskazuje tyle ile powinna, otóż - cierpliwości , skoro takiemu słoniątku i niereformowalnemu obżartuchowi jak mi, kilogramów ubywa, to i Wam ubędzie
Cieszy mnie wielce, że już się nie kulam, ale...w szafie mam przeciąg - nie mam co na siebie włożyć! I tym razem nie jest to zwykłe, babskie gadanie 2-mce temu kupiłam nowe jeansy...i już mam worki na tyłku i w kroku ! Może pomyślimy o jakiejś akcji wymiany ciuchów ?
Donna_Wr Chapeau bas! Szacunek i w ogole! Zostan z nami i odzywaj sie jak Ci idzie!

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
mi dzis w windzie tez najomy z pracy powiedzial:
- a ty sie na jakis modeling wybierasz? bo kazdego dnia jestes szczuplejsza i tak jakos inaczej wygladasz.
No i dla takich komentarzy warto bylo sie pomeczyc. Az nie chce mi sie myslec ze moglabym nadal z tymi kilogramami chodzic. Oficjalnie wszystkie spodnie musze pozwezac. Super uczucie
hihhiihi to jest normalnie super! Ja po prostu kocham te komentarze! A najlepsze jest to, ze moja rodzina mnie jeszcze nie widziala! Siedza sobie w Polsce nieswiadomi, ze corcia zrzuca wdzieczna forme mastodonta
Dzis w pracy kolega mi powiedzial, ze wprowadzilam nowa mode noszenia za duzych ciuchow ,
Wczoraj kolezanka, ze doslownie nikne w oczach (a mu sze powiedziec, ze jest ona super szczupla kobietka. Zasuszona jak lubi o sobie mawiac

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 10:56   #174
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość

Ale się cieszę. Wielkie zaskoczenie gdy weszłam rano na wagę bo wczoraj jadłam duuuużo mojego dukanowego serniczka, a tu taki efekt!
Super moje gratulejszyn : roza:
Stary 2009-11-11, 11:05   #175
lanka
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

No brawo!!
Doczekalas sie w koncu i waga ruszyla!
A tak swoja droga to to nasze nagabywanie o pozytywne myslenie chyba tez pomaga troche ?

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Bogaczka super. Dobrze ze nareszcie cos sie u ciebie rusza. Jak tam twoje dziecie? Wyzdrowialo juz?

wczoraj w nocy mialam smaka na cos slodkiego, krazylam wokol lodowki jak sep az w koncu zrobilam sobie pol porcji nutelki i mi przeszlo. I teraz kombinuje jakby tu blok czekoladowy zrobic? Mleko w proszku nam mozna, slodzik tez, kakao, ciastka otrebowe mozna upiec i polamac. Tylko margaryny nie mozna ale jakby ja odrobina oleju parafinowego zamienic? bo to tylko po to by elastycznosci masie dodac. Hmmm Ciekawe gdzie tu w Londonie mozna olej dostac.
Wiolqn olej parafinowy kupisz w aptece, Bootsie itp. ale wychodzi dosc drogo. Patrzylam na necie i jest znacznie tanszy. Tu masz na necie http://www.chemistdirect.co.uk/liqui...in_1_1071.html
Ja kupilam w zwyklej aptece i zaplacilam 3 razy tyle... Hmmm jak bedziesz zamawiac, to moze ja tez wezme i sprobuje ten protomajonez zrobic?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelll Pokaż wiadomość

Isabelll no rewelacja! W ogole dziewczyny slow mi brak! Pieknie chudniecie! Moze powinnam przestac zazerac sie otebowymi ciastami to tez schudne? Ale ja mam taka slaba silna wole... Wszystko wyczerpalam na rzucenie palenia.

Stary 2009-11-11, 11:37   #176
BogaczKa22
Zadomowienie

Dziewczyny dzięki wielkie za gratulacje i wsparcie

Wiolqn dziecię moje wyzdrowiało - dzieki

A ja lecę do kuchni, dziś na obiadek kotlety rybne dla nas wszystkich + dla familii sałatka z kapusty pekińskiej i jakieś ziemniaczki może. Potem muszę skończyc masosolne anioły bo zalegają mi na stole a ja ciągle nie mam dla nich czasu.

Życzę wszystkim udanego dnia

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Brawo Bogaczka
Rzeczywiscie ładnie Ci poszło, możesz napisać w jakim czasie?
Pewnie gdzieś pisałaś, ale en watek jest baaardzo długi, więc wybacz, że nie wiem

Te 6,6 kg schudłam w troszkę ponad 2 miesiące, także widzisz, że dość wolno ale lepiej tak niż wcale Bardzo się cieszę i wierzę, że jeszcze kilka kg do końca stycznia uda mi się zrzucić.

Nawet jak komuś wolno spadają kg albo zastoje są to niestety ale trzeba to przeczekać, robić swoje konsekwentnie i cierpliwie a efekty na pewno się pojawią. NA PEWNO

Dukan

BogaczKa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:01   #177
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Witam !!!

U mnie od kilku dni 94 kg ..... ciesze sie ,ze po malu idzie do dolu . Po prawia miesiecznym zastoju co sie ruszylo ... Tak wiec po 73 dniach diety pozegnalam 12 kg zbednego ,,ciala,, Mozna by rzec 1/3 zamierzonego spadku .Jesli dalej tak pojdzie to na wiosne wymienie cala garderobe , a przed domem rozpale ognisko ze starej i bede tanczyc w kolo .

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 12:03   #178
aloes61
Raczkowanie

Witam . Za oknem brzydko ale na ustach uśmiech bo waga -01kg mniej i to dobre ale dziś są imieniny mojego wnuka i świadomie zgrzeszę kawałkiem ciasta ,Upiekłam dzisiaj herbatniki oraz biszkopt a teraz będę jeszcze robić sernik na zimno, bo mam więcej czasu i do końca tygodnia będę zaopatrzona w te rarytasy .Kawa i coś do kawy musi być .
Gratulacje Bogaczko osiągnięcia upragnionego pułapu wagowego , i gratuluję że masz pracę bo to ważne , człowiek inaczej żyje kiedy pracuje . Życie jest wtedy o wiele ciekawsze .
aloes61 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:06   #179
moni_ca
Raczkowanie

GG do moni_ca

mam pytanie czy do placków serowych dodoajemy same białka ile????
czy razem z złółtkami bo mam dwa różne przepisy???

PROSZE O SZYBKĄ PODPOWIEDZ bo jestem głodna a jeszcze ich nie robiłam
moni_ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:14   #180
agus30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moni_ca Pokaż wiadomość
mam pytanie czy do placków serowych dodoajemy same białka ile????
czy razem z złółtkami bo mam dwa różne przepisy???

PROSZE O SZYBKĄ PODPOWIEDZ bo jestem głodna a jeszcze ich nie robiłam
Ja robię z 3 białek,ale mozna tez zrobić z 2 białek i jednego całego jajka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości