American & Polish Girl cz. XII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 12:09   #2851
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2
Dot.: American & Polish Girl cz. XII

co tynk się skończył?
Stary 2009-11-11, 12:14   #2852
aagusiaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ToTyLkoJa2 Pokaż wiadomość
co tynk się skończył?
Nie... boje sie, ze wode zafarbuje na brazowo :P
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:22   #2853
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

błagam Cie! pomóż mi! zainspirowałam się Violą Kubasińską z Brzydulki, powiedz, że to złe
Stary 2009-11-11, 12:22   #2854
1985SiWA
Zakorzenienie

a mi sie przez noc chyba ciut jeszcze rozjasnily te włosy, takie mam wrazenie, szczegolnie góra
Stary 2009-11-11, 12:27   #2855
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Siwa i tak jesteś laska po co Ci ten blond teraz wszystkie chłopy będą widzieć tylko Ciebie
Twój chłopak musi być o Ciebie zazdrosny nie? taka laska, napewno inni na Ciebie lecą i tego nie ukrywają
Stary 2009-11-11, 12:29   #2856
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Patiirafaello Pokaż wiadomość
A ja bym sobie zrobila sztuczne rzeczy. Moja kolezanka widziala kobiete ze sztucznymi rzesami w centrum i wraz z kolezankami bardzo jej sie przypatrywaly, bo swietnie to wygladalo.Podobno kosztuja 200 zl. Nie pamietam na ile starczaja.Ktos wie?
Ja miałam takie rzęsy. Nazywa się to permanentne przedłużanie rzęs. Polega na przyklejaniu rzęs jeden do jednego czyli do każdej twojej rzęsy jedna sztuczna. Grubość, długość, podkręcenie wybiera się samemu (można też wybrać coś extra typu kolo czy kryształki)Zabieg jest przyjemny bo się leży z zamkniętymi oczami ale dość długi ok 2 godzin. Kosztuje od ok. 300 zł. Są też tańsze ale uwaga gdy rzęsy są źle przyklejone np. do twoich kilku jedna itp. wygląda to strasznie więc trzeba wybrać sprawdzoną osobę pracującą na znanych produktach. Co do tuszu to malować można (czasem stylistka ma w ofercie specjalny tusz na bazie wody) ale nie można używać tłustych (dwufazowych) mleczek do demakijażu. Ale szczerze powiem że tusz nie jest potrzebny - nawet z tego co pamiętam grudki robił (ja lubię mocne makijaże i myślałam że bez tuszu nie dam rady a nawet na własnym ślubie go nie miałam.) Wstawiam fotki (niestety nie ma lepszej jakości) i na nich nie mam grama tuszu.
Rzęsy wytrzymują do ok 2 mcy bo tyle trwa naturalny cykl życia naszych rzęs i wraz z naszymi odpadają. Niestety przy zakładaniu nie widać która rzęsa jest w jakiej fazie dlatego czasem z jednego oka wypadają szybciej niż z drugiego. Uzupełniać należy co ok 4 tyg. Rzęsy ściąga się u specjalistki, nasącza ona wacik jakimś preparatem i rzęsy same odchodzą. Można też je skrócić nożyczkami no naszej długości i poczekać aż same zrosną.
Ogólnie jest to fajny zabieg (miałam 2 uzupełnienia) ale jak planujemy uzupełnienia. Bo niestety czasem jak z jednego oka wypadnie nam kilka obok siebie to wygląda to niefajnie i trzeba iść uzupełnić wcześniej. Jeśli ktoś lubi robić sobie kreski to niestety demakijaż jest później ciężki bo trudno dokładnie wszystko zmyć aby nie przygniatać rzęs. Lubią się one czasem plątać ale grzebyczek kosmetyczny rozwiązuje sprawę.
Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:33   #2857
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Siwa i tak jesteś laska po co Ci ten blond teraz wszystkie chłopy będą widzieć tylko Ciebie
Twój chłopak musi być o Ciebie zazdrosny nie? taka laska, napewno inni na Ciebie lecą i tego nie ukrywają
dziekuje jak to kobieta potrzebuje czasami radykalnej zmiany co do TZ no to chyba jak kazdy jest w zwiazku zazdrosny, ale wszystko w granicach zdrowego rozsadku

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 12:38   #2858
Gwiazdeczka90
BAN stały

GG do Gwiazdeczka90 Send a message via Skype™ to Gwiazdeczka90

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
no wlasnie, zreszta jak dla mnie to zbyt duzy wydatek, tez nie wyobrazam sobie nie uzywac tuszu, za tydzien w sobote ide na wczesniejsze andrzejki to sobie zafunduje te kepki, a to bez roznicy jakie, czy moze masz jakies sprawdzone no i nie sprawia to trudnosci - przyklejenie?
Ja kupuje rzesy w calosci nie kepki, i przyklejam je na swoje juz lekko wytuszowane rzesy bo jak oko jest gole ,tzn rzesy niewymalowane nie chca mi sie przykleic sztuczneale jak mam juz wymalowane to przykleja sie spokojnie
Gwiazdeczka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:44   #2859
aagusiaa88
Zakorzenienie

Jezuuuuuu, dziewczyny, on ma 18 lat. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa jaka masakra czuje sie taka staraaaaaa
aagusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:46   #2860
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

aaaa tam wiek nie stanowi problemu
Stary 2009-11-11, 12:46   #2861
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4
Konto usunięte

Cytat:
błagam Cie! pomóż mi! zainspirowałam się Violą Kubasińską z Brzydulki, powiedz, że to złe
Zapomniałaś, że jej imię piszę się "przez V i dwa 't''. :P Violetta. Jej, ja ja uwielbiam. I zawsze pamiętam ten jej tekst. Ale jakoś nigdy nie mogę pokojarzyć jej z Małgosią Socha. Ona tam tak świetnie wciela się w jej postać, że dla mnie to są jakby dwie różne osoby, coś w stylu siostry bliźniaczki. Ten sam wygląd, ale to całkiem kto inny. Jest naprawdę świetną aktorką, zawsze aktora/kę uosabiałam z grana rolą, a tutaj tak nie potrafię.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 12:47   #2862
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Pati a uzywalas juz moze takich szkiel? tez mi to chodzi po glowie, chcialabym takie niebieskie albo zielone, super to wyglada, jak w ogole z kosztem czegos takiego i na ile to starcza, bo ja calkiem zielona w tym temacie
Jaki masz kolor oczu?To moze coś Ci doradze. Ja juz prawie wszystko probowalam nawet ringi -wypadla mi z glowy nazwa.Mialam Ceba vision i johnson&johnson.Ja upatrzylam sobie teraz freshlooki na moje szarozielone oczy koszt w sklepie w galeri colorblends to 72 zl teraz patrzylam na allegro to 53-60zl. To jest para i starcza na 1 miesiac.Jesli masz piwne oczy to polecam freshlooki colors. Zmieniaja teczowki, a te co ja chce to tylko podkreslaja. Jesli masz jasne oczy to beda sztucznie wygladaly te zmieniajace.Jest tutaj fajny watek o soczewkach z fotkami.
Patiirafaello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:48   #2863
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;15214562]Zapomniałaś, że jej imię piszę się "przez V i dwa 't''. :P Violetta. Jej, ja ja uwielbiam. I zawsze pamiętam ten jej tekst. Ale jakoś nigdy nie mogę pokojarzyć jej z Małgosią Socha. Ona tam tak świetnie wciela się w jej postać, że dla mnie to są jakby dwie różne osoby, coś w stylu siostry bliźniaczki. Ten sam wygląd, ale to całkiem kto inny. Jest naprawdę świetną aktorką, zawsze aktora/kę uosabiałam z grana rolą, a tutaj tak nie potrafię.[/QUOTE]
Mój Tż mówi, że jest strasznie seksowna
Stary 2009-11-11, 12:53   #2864
Patiirafaello
Raczkowanie

GG do Patiirafaello

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja miałam takie rzęsy. Nazywa się to permanentne przedłużanie rzęs. Polega na przyklejaniu rzęs jeden do jednego czyli do każdej twojej rzęsy jedna sztuczna. Grubość, długość, podkręcenie wybiera się samemu (można też wybrać coś extra typu kolo czy kryształki)Zabieg jest przyjemny bo się leży z zamkniętymi oczami ale dość długi ok 2 godzin. Kosztuje od ok. 300 zł. Są też tańsze ale uwaga gdy rzęsy są źle przyklejone np. do twoich kilku jedna itp. wygląda to strasznie więc trzeba wybrać sprawdzoną osobę pracującą na znanych produktach. Co do tuszu to malować można (czasem stylistka ma w ofercie specjalny tusz na bazie wody) ale nie można używać tłustych (dwufazowych) mleczek do demakijażu. Ale szczerze powiem że tusz nie jest potrzebny - nawet z tego co pamiętam grudki robił (ja lubię mocne makijaże i myślałam że bez tuszu nie dam rady a nawet na własnym ślubie go nie miałam.) Wstawiam fotki (niestety nie ma lepszej jakości) i na nich nie mam grama tuszu.
Rzęsy wytrzymują do ok 2 mcy bo tyle trwa naturalny cykl życia naszych rzęs i wraz z naszymi odpadają. Niestety przy zakładaniu nie widać która rzęsa jest w jakiej fazie dlatego czasem z jednego oka wypadają szybciej niż z drugiego. Uzupełniać należy co ok 4 tyg. Rzęsy ściąga się u specjalistki, nasącza ona wacik jakimś preparatem i rzęsy same odchodzą. Można też je skrócić nożyczkami no naszej długości i poczekać aż same zrosną.
Ogólnie jest to fajny zabieg (miałam 2 uzupełnienia) ale jak planujemy uzupełnienia. Bo niestety czasem jak z jednego oka wypadnie nam kilka obok siebie to wygląda to niefajnie i trzeba iść uzupełnić wcześniej. Jeśli ktoś lubi robić sobie kreski to niestety demakijaż jest później ciężki bo trudno dokładnie wszystko zmyć aby nie przygniatać rzęs. Lubią się one czasem plątać ale grzebyczek kosmetyczny rozwiązuje sprawę.
Jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie.
Dziekuje za dluga i wyczerpujaca odpowiedz. A ile kosztuje dopelnienie?Czyli po 2 m-ach trzeba znowu wydac 300zl?
Patiirafaello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 12:57   #2865
zmija19
Zadomowienie

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;15214562]Zapomniałaś, że jej imię piszę się "przez V i dwa 't''. :P Violetta. Jej, ja ja uwielbiam. I zawsze pamiętam ten jej tekst. Ale jakoś nigdy nie mogę pokojarzyć jej z Małgosią Socha. Ona tam tak świetnie wciela się w jej postać, że dla mnie to są jakby dwie różne osoby, coś w stylu siostry bliźniaczki. Ten sam wygląd, ale to całkiem kto inny. Jest naprawdę świetną aktorką, zawsze aktora/kę uosabiałam z grana rolą, a tutaj tak nie potrafię.[/QUOTE]

Viola jest the best jak dla mnie -gdyby nie ona to ten serial nie miałby takiej oglądalonosci- lubie ja najbardziej z całego serialu no i Przemko tez mnie rozśmiesza właśnie tą postacie Socha udowodniła że jest bardzo dobra aktorka. i jej wczorajszy tekst :" jak Kuba Bogu tak Bóg Kubańczykom"

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
no i ma racje- jest super laseczka w porównaniu do Brzyduli- ona wcale mi sie nie podoba nawet po swojej metamorfozie- nie podoba mi sie jej uroda ani troche no i brzydka ma figure coz taki gust
zmija19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:03   #2866
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Dziekuje za dluga i wyczerpujaca odpowiedz. A ile kosztuje dopelnienie?Czyli po 2 m-ach trzeba znowu wydac 300zl?
Dopełnienie to około połowy ceny czyli w moim wypadku ok 150 zł .
Nie czekasz do dwóch miesięcy bo gwarantuję ci że byś nie wytrzymała bo w tym czasie straciłabyś większość doklejonych rzęs. Po ok 4 tyg. (czasem mniej czasem więcej to już zależy od tego jak wyglądają twoje oczy i czy wymagają już uzupełnienia) idziesz na uzupełnienie (tak jak załóżmy przy tipsach - nie musisz zakładać nowa a jedynie uzupełnić ubytek).
Jak widać jest to dość kosztowne i radzę przemyśleć decyzję bo gdy wybierzemy długie rzęski to wtedy widać różnicę i trzeba regularnie uzupełniać.
Plusem jest to że oczy wyglądają pięknie i rano, i na basenie i w każdej sytuacji gdy jesteśmy bez makijażu

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:15   #2867
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki masz kolor oczu?To moze coś Ci doradze. Ja juz prawie wszystko probowalam nawet ringi -wypadla mi z glowy nazwa.Mialam Ceba vision i johnson&johnson.Ja upatrzylam sobie teraz freshlooki na moje szarozielone oczy koszt w sklepie w galeri colorblends to 72 zl teraz patrzylam na allegro to 53-60zl. To jest para i starcza na 1 miesiac.Jesli masz piwne oczy to polecam freshlooki colors. Zmieniaja teczowki, a te co ja chce to tylko podkreslaja. Jesli masz jasne oczy to beda sztucznie wygladaly te zmieniajace.Jest tutaj fajny watek o soczewkach z fotkami.
ja mam takie niebiesko zielone i wlasnie chcialabym tylko podkreslic ich kolor albo w jedna albo w druga strone

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:15   #2868
sintagma
Wtajemniczenie

Patirafaello tutaj jest fajny wątek o przedłużanią rzęs
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19017
Rok temu miałam zrobione jednak ta dziewczyna wcale nie umiała tego robić... Po skończonym zabiegu powiedziała ze jestem jej pierwszą klientką.... Obciełam je do łysa..
Teraz na swieta bym chciała sobie zrobić rzęsy Nouveau Lashes... Efekty widziałam piorunujące. Zresztą na tamtym wątku jest duzo linków i osób które sie tym zajmują na codzień. Ja tam własnie znalazłam dziewczę które mi tą przyjemność zrobi
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:22   #2869
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Patirafaello tutaj jest fajny wątek o przedłużanią rzęs
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=19017
Rok temu miałam zrobione jednak ta dziewczyna wcale nie umiała tego robić... Po skończonym zabiegu powiedziała ze jestem jej pierwszą klientką.... Obciełam je do łysa..
Teraz na swieta bym chciała sobie zrobić rzęsy Nouveau Lashes... Efekty widziałam piorunujące. Zresztą na tamtym wątku jest duzo linków i osób które sie tym zajmują na codzień. Ja tam własnie znalazłam dziewczę które mi tą przyjemność zrobi
jak znioslas siebie bez rzes, jak sie malowalas? chociaz Tobie to pewnie nawet to nie zaszkodzilo, Ty i Siwa jestescie moimi absolutnymi faworytkami w tym watku pod wzgledem urody, a tak apropo jaki masz teraz kolor wlosow bo przyciemnialas cos kiedys wyczytalam na metamorfozach

Niki

Alex
Stary 2009-11-11, 13:24   #2870
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:

a ja sie wlasnie kiedys z TŻ posprzeczałam przy ogladaniu bo powiedział ze ona jest przeokropna z wygladu hehe i o taka bzdure sie poklocilusmy
Stary 2009-11-11, 13:25   #2871
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

od ilu ostrzeżeń jest ban?

<-- patrz moje
Stary 2009-11-11, 13:28   #2872
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
a ja sie wlasnie kiedys z TŻ posprzeczałam przy ogladaniu bo powiedział ze ona jest przeokropna z wygladu hehe i o taka bzdure sie poklocilusmy
mnie ona sie tez nie podoba z buzi no i taka troche tandetna jak dla mnie

Niki

Alex
Stary 2009-11-11, 13:31   #2873
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zmija19 Pokaż wiadomość
Viola jest the best jak dla mnie -gdyby nie ona to ten serial nie miałby takiej oglądalonosci- lubie ja najbardziej z całego serialu no i Przemko tez mnie rozśmiesza właśnie tą postacie Socha udowodniła że jest bardzo dobra aktorka. i jej wczorajszy tekst :" jak Kuba Bogu tak Bóg Kubańczykom"

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

no i ma racje- jest super laseczka w porównaniu do Brzyduli- ona wcale mi sie nie podoba nawet po swojej metamorfozie- nie podoba mi sie jej uroda ani troche no i brzydka ma figure coz taki gust
Oj, ma, ma. Wie jak podkreślić to, co w niej ładne, ciuszki ma świetne.
Mi się Ula też nie podoba, figurę ma tragiczną jak dla mnie. Choć po prostu jako Ulę ją lubię. Ale i tak najlepsza jest Violetta. Mi zapadł w pamięci jej tekst: "No i co się tak patrzysz jak ciele na malowane wrotki?". Nie wiem mój TŻ jej nie lubi, wgl jakis dziwny jest,bo owszem patrzy na wygląd, ale od razu zwraca też uwage na charakter, to dla niego jest również na pierwszym miejscu, a nie, że najpierw liczy się tylko jak dziewczyn wygląda. Może dlatego jej nie lubi, zawsze mówi, że jest głupia.
9ae544c8ed618748ef1b3bf710ce6405c703bba9_5d8e948b3a8b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 13:33   #2874
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
od ilu ostrzeżeń jest ban?

<-- patrz moje
mnie tez sie oberwało zupełnie bez podstawnie
Stary 2009-11-11, 13:34   #2875
ToTyLkoJa2
Zadomowienie

GG do ToTyLkoJa2

Siwa przez Ciebie wariuję Zaraziłam się od Ciebie i poszukuję na gwałt fryzjerki która mnie przefarbuje Tylko tanio nie tak jak ostatnio, a moja prywatna złamała rękę i muszę szukać zastępstwa. Ciągle chodzę od lustra do lustra i sprawdzam czy moje włoski nie są ciut jaśniejsze niż były Aż się rodzice złoszczą, że powinnam tak o maturze myśleć a nie o włosach
Stary 2009-11-11, 13:35   #2876
Konto usunięte

Cytat:
mnie tez sie oberwało zupełnie bez podstawnie
Za co?
Stary 2009-11-11, 13:37   #2877
1985SiWA
Zakorzenienie

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;15215839]Za co?[/QUOTE]

za posta na barbie beauty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-11, 13:41   #2878
Konto usunięte

Cytat:
za posta na barbie beauty.
A no tak. Chciałabym się wypowiedzieć na temat banów i ostrzeżeń, ale wole tego nie ruszać. Nie chcę też dostać. Ja będę siedzieć chyba grzecznie i ciuchutko.
Stary 2009-11-11, 13:43   #2879
1985SiWA
Zakorzenienie

[1=9ae544c8ed618748ef1b3bf 710ce6405c703bba9_5d8e948 b3a8b4;15215977]A no tak. Chciałabym się wypowiedzieć na temat banów i ostrzeżeń, ale wole tego nie ruszać. Nie chcę też dostać. Ja będę siedzieć chyba grzecznie i ciuchutko. [/QUOTE]

a ja mam to w nosie, nikogo nie obrazam, nie bede siedziec jak mysz pod miotłą, dostane bana to dostane, swiat mi sie nie zawali
Stary 2009-11-11, 13:45   #2880
sintagma
Wtajemniczenie

Kamciurka powiem Ci ze nawet nie było widać braku rzęs, maluję kreskę eyelinerem wic ich brak sie jakoś zatracał Co do włosów, tak przyciemniłam jednak ten brąz po tygodniu mi całkowicie sie wymył, i w sumie mam takie same włosy jak miałam, tj miodowy blond, na rozjaśnianych włosach nic nie nie trzyma
Ps dziękuję
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości