|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
Sałatkę i tak robię bo już obiecałam TŻ tylko nie będę jej jadła
A przepis proszę bardzo: Sałatka anansowo-czosnkowa 1 puszka anansów - pokroić w kostkę 1 słoik selera naciowego - odcisnąć z zalewy i pokroić 1 puszka kukurydzy 30-40 dkg szynki - pokroić w kosteczkę 30-40 dkg sera żółtego - zetrzeć na grubych oczkach tarki 5-8 ząbków czosnku (zależy jakie duże i jak bardzo się lubi czosnek ) przecisnąć przez praskęmajonez sól, pieprz do smaku (daję znikome ilości) |
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Agape jeszcze nie dostałam, może pod koniec miesiąca dostaniemy.
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
brzoskwinia mam podobny przepis na sałatke,ale chyba smakuje inaczej bo moja bez czosnku i bardziej na słodko,w mojej sa jajka gotowane,szynka,kukurydza ,ananas,seler ze słoika , to chyba wszystko a teściowa daje jeszcze rodzynki ale ja bez rodzynek
Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:02 |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Addicted czosnek moze powodowac krwawienia, skurcze i tym samym przyspieszyc porod.Oczywiscie niewielkie ilosci raczej nikomu nie zaszkodza, ale na miejscu "szyjkowych" bym nie ryzykowala...strzezonego Pan Bog.... Brzoskwinia,Addicted,Filk a przepisy juz zapisane MAMUSKI FAJNY LINK ODNOSNIE BEZPIECZNYCH LEKOW W CIAZY JAK I PO CIAZY: http://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu-2005-f48/bezpieczne-leki-w-ciazy-473/ Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-11 o 15:10 |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zadomowienie
|
Wiem że jest taka podobna sałatka bez czosnku, ale jak ktoś lubi to naprawdę polecam bo jest pyszna, właśnie ten czosnek dodaje takiego smaczku
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
pluszaki to radzę wymrozić wcześniej (mrożenie zabija roztocza - zalecane zwłaszcza w przypadku małych alergików takich jak mój synuś) co najmniej przez dobę i dopiero potem uprać
brzoskwinia - dzięki za przepis, niestety na razie nie mam w domu selera myślisz że da się go pominąć, czy też sałatka za dużo straci na smaku?aldii - to w przypadku brzoskiwini rzeczywiście lepiej żeby nie ryzykowała, ale ja się skuszę na czosnek. Kiedyś w ogóle nie chciałam słyszeć o cebuli i czosnku, ale od jakiegoś czasu lubię ich używać jako dodatki do potraw, bo nadają lepszego smaku. Ale na syrop z cebuli to mnie nikt nie namówi ![]() link sprawdzę później - na razie odpukać w niemalowane nic mnie nie dopadło i mam nadzieję, że tak zostanie do końca ciąży |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
brzoskwinko jak bys mogla zmienic termin porodu na 22 stycznia
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia byłaś na usg??a jaki masz termin z OM?
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elcia - zmieniłam Ci termin, a taki Ci wyszedł z usg? U mnie szczerze mówiąc co usg to jest różnica dwa trzy dni, ale przyjęłam ten z OM. Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-11 o 15:54 |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam dziś dzień kulinarnych nowości - na obiadek zrobiłam pierś z kurczaka z pieczarkami w cieście francuskim. A efekt poniżej, bo smak to już w brzuszku
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Jak tak mało na temat, ale czy któraś używała Lancome, Genifique, Youth Activator (Serum odmładzające do skóry twarzy),
bo zastanawiam się, czy kupić sobie próbki na all. Co prawda na wizazu ma mało pochlebne opinie, ale może któraś z was mi doradzi
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Kurde cały dzień boli mnie podbrzusze, a najgorsze że moja ginka ma od 12-18 listopada wolne... Wzięłam nospę, leżę termofor sobie przyłożyłam i nadal nic...
Mam nadzieję ze to więzadła.... A tak swoją drogą - do kiedy się macica rozciąga...? Idę dalej leżec... |
|
|
|
#1934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, bo ja na pewno nie. nie sadze, zeby byl wart swoich pieniedzy.obiadek wyglada pycha
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Agape wywal ten termofor - nie wolno rozgrzewac !!!
Addicted przepis ![]() Pysiamn ojjj masz konkurencje ![]() Addicted uwielbiam ich kosmetyki, zarowno kolorowe, jak i do pielegnacji.Zawsze jest to zakup 100%.Jako firme polecam, ale odnosnie tego konkretnego produktu, to nie mialam...
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-11 o 17:13 |
|
|
|
#1936 |
|
Rozeznanie
|
Aldii ale to jest taka dluga nazwa jednego kosmetyku
![]() ![]() kosmetyki moze i maja dobre, ale ten akurat to taki niepotrzebny bajer ![]() edit: no i dlatego jak chcialam cytowac Twoja wypowiedz, to mi zjadalo pol wypowiedzi! bo edytowalas, a juz chcialam marudzic, ze wizaz szwankuje
02.02.2010 urodzilo sie najwieksze szczescie mojego zycia-Natalia: http://picasaweb.google.co.uk/stanczak.magdalena/Natalia# Edytowane przez madzikUK Czas edycji: 2009-11-11 o 17:17 |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
MadzikUK skapowalam dopiero jak napisalam odpowiedz
W pierwszej chwili jak zobaczylam przecinki to pomyslaam, ze to 2 rozne firmy czlowiek nie pomysli, a juz pisze....ajjjjj
|
|
|
|
#1938 |
|
Rozeznanie
|
a ja glupia cytuje Twoja wypowiedz i cos mi nie gra, bo brakuje mi zdania, cofam, no jest zdanie, cytuje- znowu nie ma.
![]() zbarani alam w koncu i dopiero jak wyslalam, to widze, ze edytowalas
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Podaję linka do przepisu na kurczaka w cieście francuskim - z dokładną instrukcją i zdjęciami jak zrobić (z tym, że w lodówce trzymałam tylko jedną pierś w cieście i to tylko do czasu aż zrobiłam tą drugą)
http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...-francuskim-3/ A ziemniaczki kroję na kawałeczki, dobrze osuszam ręcznikami kuchennymi, potem dodaję ze 2 łyżki oliwy+sól+zioła prowansalskie (lub oregano) mieszam i piekę w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok. 25 minut (aż się ładnie zrumienią). Dzięki za odpowiedzi dot. Lancoma - w tej chwili nie pamiętam w jakiej gazecie, ale tam go wybrali jako jeden z najlepszych kosmetyków (obok Advanced Night Repair), ale w tej gazecie wybrali też tusz do rzęs Astora (Volume Diva) a koleżanka powiedziała, że dla niej to był najgorszy tusz w życiu. No i jeszcze na dodatek dobrze ocenili golarkę Gillette Venus - dla mnie masakra, bo strasznie po niej wrastają mi włoski na łydkach i drapię się jak najęta. Czy któraś też tak ma ![]() ....................... madzik - ale to tylko dobrze świadczy o aldii, bo chciała mi szybko doradzić ![]() Pewnie się skuszę (11 zł za 10 ml) i przekonam na własnej skórze, że to badziew, ale to będzie i tak przy okazji zakupu innych kosmetyków. A może polecicie jakiś dobry do twarzy na dzień i na noc (oczywiście oddzielnie)? bo moje typy to na razie VICHY LIFTACTIV RETINOL HA ESTEE LAUDER Advanced Night Repair (serum pod krem) Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2009-11-11 o 17:35 |
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
ja zamawiałam na grudzień wiec jeszcze trochę poczekam...
Cytat:
On jest managerem w klubie a te dziś normalnie otwarte i pewnie z okazji wolnego jeszcze więcej ludzi będzie... a co pytanka o serum to ja go nie używałam U mnie też dziś babski wieczór, niedługo wpadają do mnie dziewczyny więc zmykam trochę się ogarnąć
|
|
#1941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do serum, to pewnie zalezy od tego co oczekujesz, bo jesli chcesz odmlodniec to niesadze, ale jesli zalezy na wygladzeniu i wyrownaniu zmarszczek (chwilowo) to pewnie i sie nada. a drogie te probki sa na allegro? bo ja mam 2 jeszcze i walaja mi sie po szufladzie. moge Ci podeslac jak chcesz.
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Addicted ja mam z Lancome serie Primodiale
Youyou udanej imprezki
Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-11 o 17:50 |
|
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie używałam tych kosmetyków, a co do kremu to miałam duże problemy z cerą przed ciążą (po odstawieniu maści sterydowych) i dopiero dermatolog pomógł, kazała odstawić wszystko co do tej pory używałam i dała mi biodermę z filtrem 50+ i kazała unikać słońca i ogólnie gorącej wody. I odkąd zaczęłam to stosować to cera mi się uregulowała.Okazało się że mam naczynkową wrażliwą cerę dodatkowo podrażnioną długim działaniem sterydów.
Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2009-11-11 o 17:52 |
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my dzisiaj mamy bardzo pracowity dzien z tzetem. Maz zrobil szafke do lazienki (sam poskrecal z desek) i dwie poleczki na sciane do synkowego kacika A ja przesadzalam kwiatki i sprzatalam A ze troszke sie zmeczylam to teraz lezakuje z wizazem. I zglodnialam wiec ide cos wszamac
|
|
|
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
youyou - to przynajmniej możesz (a raczej mogłaś) pochodzić do klubu
![]() udanej imprezki ![]() Cytat:
, ale nie tak żeby się od razu nie wiadomo o ile się odmłodzić. Bardziej zależy mi na kremiku z dobrymi składnikami, tak jak pisałaś żeby wygładził, wyrównał drobne zmarszczki i odżywił.Ten genifique kosztuje 11 zł za 10 ml więc tanizna. Dzięki za ofertę próbek dzięki, zerknę na allegro |
|
|
|
|
#1946 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info, odłożyłam już go na bok...
|
|
|
|
#1947 |
|
Rozeznanie
|
tak w sumie to te wszystkie kremy sa do
) ale najwazniejsze to chronic buzke przed promieniami, czyli uzywac najzwyklejszego kremu przeciwslonecznego, bo te promieniowania wlasnie powoduje zmarszczki i inne takie, ktore my widzimy (a nasz Tz nie ).latwo powiedziec, trudniej sie powstrzymac przed zakupem
|
#1948 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczęta!
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo kilka miesięcy tu mnie nie było.. a tu już widzę, że III część zaczęłyście Mam nadzieję, że przebaczycie milczenie i na powrót przyjmiecie mnie do swego grona;-) |
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie byłaś nieeeedoooobraaa???
|
|
#1950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

) przecisnąć przez praskę

myślisz że da się go pominąć, czy też sałatka za dużo straci na smaku?

a ja myslalam, ze na odwrot

przepis
nie mialam...
bo edytowalas, a juz chcialam marudzic, ze wizaz szwankuje
czlowiek nie pomysli, a juz pisze....ajjjjj