|
|
#481 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!
Hej Principessina
![]() Mam ciemne włosy i trochę hiszpański typ urody, więc myślę, że czerwień będzie pasowała, nawet się trochę obawiam tego "natłoku" hiszpańskich akcentów, żeby nie wyszło, że chce się "przebrać" za hiszpankę ale co mi tam... i tak pewnie znajdzie się jakaś ciotka, która mnie obgada, zauważyłam, że to taka weselna "norma"![]() Z tym solarium to mam podobne obawy. Ja nie opalam się już od dobrych paru lat, ale mam ten sam dylemat co Ty. Nie jestem co prawda bardzo blada, ale nawet nieco ciemniejsza karnacja chroniona przed słońcem z czasem jaśnieje... Myślę, że jak parę razy skorzysta się z solarium po kilka minut, to nic się chyba nie stanie. Nawet lekarze pozwalają na jedną-dwie pięciominutowe wizyty w solarium, które mają pomóc uporać się z jesienną depresją ![]() Skoro bierzesz ślub w styczniu to faktycznie będzie zimno i futerko z całą pewnością będzie potrzebne, a i rękawiczki są dobrym pomysłem. Ja będę miała koronkowe bolerko, które pasuje do sukni, jest z tej samej koronki. Jak chcesz podpiąć welon? Ja myślałam, żeby go wymienić na krótszy (jeżeli się na długi zdecyduję). Co robisz z trenem? Mnie poradzono, żeby usunąć materiał spod trenu i zostawić samą koronkę, wtedy suknia stałaby się automatycznie dużo lżejsza. Ramiączek nie dorabiam, bo pod suknią jest w sumie wszyty gorset i mam nadzieję, że to wystarczy. Celowo wybrałam model bez ramiączek, bo te z ramiączkami mi się strasznie nie podobały. Przejrzałam poprzednie wypowiedzi i napisałaś, że zmieniłaś dekolt i usunęłaś tasiemkę. To mnie w sumie zastanowiło, bo ja nie mam żadnej tasiemki i tak jest w sumie w tym modelu (Fontana, La Sposy)... potem przeczytałam, że Twój model to Finesa Może to tylko różnica tasiemki, nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
Mierzyłam mnóstwo modeli, bezy - w których podobałam się mojej mamie, rybki - w których wyglądałam seksownie i w końcu wybrałam taką, która pasuje do mojego temperamentu, marzeń... nie jest ani bezą ani rybką Bardzo ważne jest dobranie sukni do figury, zatuszowanie mankamentów i pokazanie atutów, a jednoczesne pamiętanie o swojej osobowości. W końcu stając się na jeden dzień "panną młodą" nie przestajemy być sobą Przymierzyłam mnóstwo sukien o różnych fasonach, wiele mi się podobało, zastanawiałam się, czy to przypadkiem nie ta jedyna, ale zawsze odchodziłam zastanawiać się dalej Dopiero, kiedy włożyłam tą "jedyną" wiedziałam, już bez większych namysłów, może to trochę dziwaczne, ale nie miałam wątpliwości i od razu ją zamówiłam...
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Akawa masz racje jeśli to ta jedyna, to jakoś tak odrazu to się czuje, przynajmniej tak tez było w moim przypadku. Przymierzałam wiele sukien, mimo że były śliczne, to i tak ciągło mnie zawsze do tamtej "tej jedynej". Też mam wiele opini na temat mojej sukienki, większość uważa że jest za skromna, a ja uważam że jest idealna odzwieciedla mnie: cichą, skromną i wrażliwą osóbkę.
Dziewczyny a ja chciałabym wiedzieć ile kosztuja Wasze sukienki? |
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Suknia b. ładna, sama ją mierzyłam, ale zdecydowałam się w końcu na całkiem inną. W tej Twojej nie wyglądałam najlepiej...ale Tobie na pewno przepieknie w niej, skoro właśnie ją wybrałaś
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miały przyjść jeszcze (tylko?) 2 w tym tygodniu a do tego panie poinformowały mnie, że przy 3 wizycie w salonie trzeba zapłacić 400zł za mierzenie sukni![]() Mam nadzieję,że będę wyglądać przepięknie, jak mówisz ale to się okaże w sierpniu
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dziwne. I dziwne też, że była tylko jedna suknia z nowej kolekcji. Ja byłam w Madonnie miesiąc temu i kupiłam suknię właśnie z nowej kolekcji...nie było mowy o płaceniu za mierzenie może dlatego, że kupiłam swoją przy 'pierwszym podejściu'. Ja w tej Twojej sukni wręcz się zakochałam oglądając suknie w necie, potem przejeżdżałam koło niej codziennie jadąc do pracy... ale jak w końcu poszłam przymierzyć, to w ogóle na mnie nie leżała, wyglądałam w niej, jakbym założyła abażur ![]() Chociaż tak, jak mówie, nie wątpię, że Ty będziesz wyglądać cudnie. Jestem bardzo ciekawa czy masz już jakieś pomysły na dodatki i swój wizerunek ogólnie..
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Hej akawa, tak teraz sie zastanowilam i nasze modele sie troszeczke rozia, no ale sa prawie identyczne z tej samej koronki
ja musze miec koniecznie ramiaczka, bo mam strasznie chude ramiona i takie suknie bez ramiaczek to jeszcze to "uwidaczniaja" welon bedzie dlugi takze moze moje wychudzone patyki nie beda rzucac sie w oczy![]() Mnie na bank tez ciotki obgadaja, szczegolnie za ten dlugi welon, bo za stara jestem hehe naszczecie robimy przyjecie w kameralnym gornie i ciotki beda tylko 2 welon chce podpiac na gorze, tak po hiszpansku, ze tak sie wyraze zeby splywal na ramionarekawiczki mam, kupilam w sobote a nie napisalas ile zapacilas za swoje "cudo"? ile bedzie u Ciebie gosci weselnych? ah co robie z trenem...podpinam go na guzik i po bokach Panie z salonu podoszywaly po trzy z kazdej strony przezroczyste zaczepki, suknia owszem jest dosyc ciezka, ale powinnam dac rade, zeby wzmocnic moje chude cialo chodze teraz na basen ![]() a jaka bizuterie wybralas?
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2009-11-09 o 21:52 |
|
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, ze panie w salonach różne rzeczy gadają... np. pierwszy raz mierzyłam tą suknie w salonie Sarah w Katowicach i pani twierdziła, ze w tym kolorze (śmietanka) jest już ostatnia a druga jest w Rybniku z tym, że biała. Ale nie byłam zdecydowana na ten śmietankowy kolor i pojechałam do Rybnika, tam pani także twierdzi, że to ostatnie dwie. Zdecydowana,że pojadę po suknię do Katowic odwiedziłam z ciekawości salon Sarah w Wodzisławiu i co sie okazało? ze mają tam obie sukienki - i białą i śmietankową Zaoszczędziłam na paliwie i kupiłam tą w wodzisławiu ![]() Nie mam zdjęć, żeby ocenić czy nie wyglądam jak w abażurze ![]() Ojj pomysłów to mam 1000 ale wiadomo, ze np odpada duża biżuteria, ozdoby we włosach i welon z kryształkami svarowskiego (o którym marzyłam )Trochę się rozpisałam ale nie mam z kim dzielić się tym wszystkim
|
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
witam, wklejam wczesniej juz wspomniane zdjecia
ehh ale jakos znowu kiepsa bo nie chcialo mi sie brac aparatu i znowu telefonem robilam chcialabym do niej gladnie upiecie z tylu- jakis koczek no i welon do kosciola opuszczony na twarz
ślub: http://suwaczki.maluchy.pl/sl-37936.png zaręczyny: http://s7.suwaczek.com/200904124031.png razem: http://s7.suwaczek.com/200311302438.png Edytowane przez ClaudineG Czas edycji: 2009-11-11 o 02:02 |
|
|
|
#490 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Fajny pomysł z tym welonem, może i ja go zastosuję ale mówisz, że taki obszyty koronką się nie gryzie i może być? Bo mnie wszystkie panie w salonie mówiły, że taki welon to już przegięcie i powinien być jak mgiełka, w sumie to nastawiałam się na hiszpański welon, więc nie bardzo mi się to podobało, ale sama mogę nie umieć spojrzeć obiektywnie na całość...Rękawiczki widziałam, super, myślę, że będą pasować jak ulał, kolczyki również, ładnie będą się mienić Ja jeszcze nie mam biżuterii... zastanawiam się nad kolczykami z kryształków, a na szyję coś bardzo delikatnego, albo w ogóle...hmm ![]() Co do liczby gości to będzie ich koło 80 (choć ciągle mam wrażenie, że kogoś pominęłam )Moja suknia była objęta wyprzedażą, bo nie będzie już tego modelu, więc cena była promocyjna: 3 800 tys. zł. Nie kupiłam jej w osławionej Madonnie (bo tam ceny były dużo wyższe), ale w salonie w Częstochowie. Do tego mogłam dokupić bolerko za 500 zł, ale ostatecznie zdecydowałam się, że je wypożyczę w sumie czeka mnie jeszcze mnóstwo innych wydatków... A Ty ile zapłaciłaś i gdzie kupiłaś sukienkę?
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że te panie mówia różne rzeczy...chociaż akurat te w katowickiej Madonnie odebrałam jako bardzo miłe... No ja też myślę, że w przypadku tej sukni bogata biżeteria i mocno zdobiony welon odpadają, bo suknia sama w sobie jest dość strojna... ale na pewno wymyślisz coś
|
|
|
|
|
#492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale totalnie zaskoczyły mnie tym, że trzeba za 3 razem płacić
|
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
hej akawa, powiem Ci ze te Pani sie nie znaja, jaka mgielka....te mgielki (jeszcze nie daj boze na gorze nastroszone) absolutnie nie pasuja do tak strojnej sukni....welon powienien byc obszyty ta sama koronka (nic nie gryzie, jest piekny
), moja suknia miala w komplecie welon z ta sama koronka, mysle ze Twoja tez ma, z poczatku ten dlugi welon chcialam skracac do pasa (tez to ladnie wyglada), ale cena welonu bylaby taka sama i troszke bylo mi szkoda, welon jednak nie nadaje sie juz na sale/restauracje, ja go bede miala do kosciola i do pierwszego tanca podpiety agrafkami, pozniej go zdejme i wepne sobie we wlosy jakas ladna ozdobe, rzucac bede bukietem (we Wloszech nie rzuca sie welonem i ma go sie tylko w kosciele, wiec beda polaczone tradycje polskie i wlosie i wszyscy beda happy ) Kiedy masz slub? Wysle Ci ewentulanie fotki z mojego, w ogole sie nie zastanawiaj nad tym welonem, dlugim lub do pasa, obszyty koronka, robi wrazenie, a nie te welony gladkie wszystkie takie same, powiem ci jedno ze u nas w Polsce nie uzywa sie za bardzo tych dlugich welonow, dlatego tez duzo dziewczyn sie zastanawia czy nie za duzo tego bedzie, czy wypada, we Wloszech sa na porzadku dziennym, nawet PM w wieku 40 lat, w wiekszosci sa tak swieciace jak sroczki, poprostu chca byc widoczne tego dnia i nikt im nic nie mowi, to mi sie tu podoba, nie ma takiej krytyki za moje futerko zaplacilam 180zl w Maximusie w Wawie to te ktore zdejme w przedsionku kosciola, bo jest do pasa, ale musze je miec na przejscie do san, bo inaczej zamarzne, pozniej mam takie krotkie tez cieplejsze boloerko, za ktore dalam 160zl, za suknie (takze w promocji, ale wiadomo, ze w Madonnie jest drozej:/) zaplacilam 4900 zl plus welon 790 zl, ale we Wloszech ta sama kosztuje 3000 tys euro, wiec i tak uwazm ze zrobilam biznes moze ja sprzedam wlasnie tutaj za jakies 1000 euro, no ale nie krojmy skory na niedziwedziu, bo jeszcze za maz nie wyszlam hehehmasz moze jakies fotki z przymiarki? welonem jestem zachwycona!!! ta koronka przy twarzy lekko mieniaca sie wyglada przecudnieeee, mam nadzieje ze Cie przekonalam aha jeszcze co do welonu (zebys nie myslala, ja tez sie zastanawialam, nie dosc ze cena to jeszcze to, ze moze byc tylko do kosciola ecc.), nie umialam spojrzec obiektywnie na cala sytuacje, wiadome ze Pani z salonu do konca prawdy Ci nie powie, ale 4 dzieczyny ktore byly w salonie staly ze mna z 40 min i naprawde byly zachwycone tym welonem, jak przymierzalam krotszy to juz nie bylo tego efektu...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2009-11-10 o 12:11 |
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że panie się nie znają najlepiej zrobić z siebie choinkę, w sumie święta już blisko...
A moja klientka ostatnio pytała mnie " czemu nie powstrzymałaś tej i tej przed włożeniem tego i tego " ![]() Potem, to się od gości słyszy " kto ją tak ubrał" i zawsze pani salonie niedobra, najlepiej żeby mówiła "cacy" i głaskała P.M. po głowie, nawet jeśli jej gust przerasta znacznie gusty Rosjanek. ![]() Jakby Panie w salonie nie były szczere, to wpychałyby własnie welon z koronką, zarobek kilka razy większy... A tak z innej beczki Twoje wypowiedzi Principessima, byłyby o wiele bardziej zrozumiałe, gdybyć stawiała kropkę częściej niż na pół strony. Nie widziałam jeszcze tak przerośniętej konstrukcji zdania złożonego
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2009-11-10 o 18:08 |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
no coz nie wszystkich mozna zadowolic, ale takie jest moje zdanie
![]() a jakas Ty "czepiasta", odbieglas troszke od tematu odnosnie moich wypowiedzi, ale czegos tam czepnac sie musialas kropek brak, gdyz zdania nie byly zaczynane z duzej litery...ah a goscie krytykuja, bo musza sobie pogadac, kazdy ma swoj gust, przed tym sie czlowiek nie uchroni...
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2009-11-10 o 21:51 |
|
|
|
#496 |
|
Wtajemniczenie
|
Po prostu, jeśli Twoje zdania są 6 czy 7 członowe, nie stawiasz przecinków i kropek, nieco trudno zrozumieć sens wypowiedzi. Z czepianiem się nie ma to nic wspólnego.
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
ok o tym nie pomyslalam, od dzis beda kropki i przecinki
|
#498 |
|
Raczkowanie
|
a oto moje typy
|
#499 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#500 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ślub mam dopiero we wrześniu, więc mam jeszcze trochę czasu do namysłu gdybyś mogła to prześlij mi swoje zdjęcia ze ślubu, zobaczę naszą sukienkę w "akcji", no i ten welon trochę się boję, że jak się już zdecyduję na ten koronkowy to nie będzie możliwości jego domówienia... Zdjęć z przymiarki nie mam, bo właściwie to moja suknia została w salonie i czeka na dopasowanie, a ono będzie gdzieś w okolicach sierpnia welon mierzyłam z koronki krótki i długi mgiełkę, długiego koronkowego nie było, bo chciałam zobaczyć, ale wszystkie panie w salonie zaczęły mówić, że takiego nie można, bo nie pasuje...i bądź tu mądra jak się zdenerwuję to nie założę żadnego welonu i tyle ![]() żartujesz, że we Włoszech ta suknie kosztuje 3 000 eu... to ja chyba też zrobiłam biznes niezłe prowizje mają skoro takie różnice w cenach... czyli w naszej Madonnie ceny nie są jeszcze tak drastyczne jak mogłyby być...ja nie planuję sprzedawać sukni, zostawię ją, jestem zbyt sentymentalna
|
|
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
złamanie zakazu handlu
konsultantka Oriflame 6% Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-11 o 18:27 |
|
|
|
#502 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
pierwszy raz pisze na forum chociaż czytam go regularnie biorę ślub 19 czerwca 2010 a oto moja suknia
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
Akawa chcialam poprawic swoj blad, bo sukienka kosztowala mnie 3900 a nie 4900, zaszalalam i tysiac dodalam hehe
Wiesz tez jestem sentymentalna i sie zastanowie nad sprzedaza, napewno przez jakis czas powisi w szafie. ![]() Ah Ty dopiero we wrzesniu wychodzisz za maz to masz kupe czasu na dobranie welonu i dodatku, ja suknie kupowalam 3 miesiace przed slubem . Jesli welon ma byc ten dlugi koronkowy to musi byc z tej samej koronki co suknia, bo inaczej bedzie sie rzucac w oczy, ze jest inny...Masz jeszcze troche czasu, ewentualnie dlugi mozesz zalozyc tylko do kosciola, a na sali dopian krotsza mgielke, tez to jest jakies rozwiazanie.Wiesz ceny we Wloszech wyzsze, bo jest euro, wiec wiadome, juz od kilkunastu dni chodze za ozdoba do wlosow i nic pozniej 50 e nie znalzlam, chore...
|
#504 |
|
wkręcona :)
|
Mój ślub 19 czerwca, sukn kupionej nie mam ale na chwilę obecną moim typem jest ta właśnie suknia. Napiszcie co o niej sądzicie...http://www.suknie-slubne.sklep.pl/ko...pokaz_strone=9
|
|
|
|
#505 | |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#506 |
|
wkręcona :)
|
a no rzeczywiśće zapomniałam powiedziec która to sukienka. Chodzi mi o tę :
http://www.suknie-slubne.sklep.pl/ko....php?kat2=emba |
|
|
|
#507 |
|
Raczkowanie
|
Suknia bardzo ładna, choć szczerze to ja bym wolała bez tej wiązanki przyczepionej do biodra, ale to kwestia gustu.
pozdrawiam |
|
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Suknia bardzo ładna, moim zdaniem nie brak jej niczego, przedewszystkim podoba mi się to w niej że nie ma ramiączek. Nie boisz się, że sukienka może być za ciężka?? Ja przymierzałam pare sukienek tego typu i powiem szczerze że były strasznie ciężkie i bardzo niewygodnie się czułam. |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Was tu podczytuję i widzę,że niektóre dziewczyny mają suknie Pronovias i La Sposa. Mam pytanie-czy można je dostać jeszcze gdzieś prócz salonów Madonny?
I czy jest możliwość,że jeśli na stronie nie mają jakiegoś modelu to mają go w sklepie? Spodobało mi się kilka z kolekcji 2010,ale na stronce Madonny nie ma ani jednej z nich
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

ale co mi tam... i tak pewnie znajdzie się jakaś ciotka, która mnie obgada, zauważyłam, że to taka weselna "norma"

Mierzyłam mnóstwo modeli, bezy - w których podobałam się mojej mamie, rybki - w których wyglądałam seksownie 

trochę się boję, że jak się już zdecyduję na ten koronkowy to nie będzie możliwości jego domówienia... Zdjęć z przymiarki nie mam, bo właściwie to moja suknia została w salonie i czeka na dopasowanie, a ono będzie gdzieś w okolicach sierpnia