|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() nr do dr A.: 603 696 271 prywatny gabinet - Zygmunta Starego 33/1 wtorki, czwartki i piątki od 18 do ostatniej pacjentki
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2009-11-12 o 11:27 |
|
|
|
|
#4022 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, czekamy na relację.Cytat:
Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2009-11-12 o 11:34 |
||||
|
|
|
#4023 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15232145]a masz taką "szybkość" za jaką płacisz?
bo jak pytałam w neostradzie o 1mb to mi powiedzieli, że tyle lub troszkę więcej to jest w mieście, a u nas na wsi, to może być tylko 0,8 a nawet 0,6mb...- więc bez sensu. ![]() w netii też o to pytałam, to mi konsultant przez telefon powiedział, że tyle gwarantują ile jest na umowie napisane, a jeśli tyle nie ma to mogę rozwiązać umowę przed czasem bez konsekwencji lub negocjować wysokość opłaty. - aż mi się wierzyc nie chce.[/QUOTE]Ja korzystam z neostrady i obecnie jest tak, że mam problem z prędkościa, dzwoni się do tp składa reklamację i jak nie dasz sie zbyć to Ci odliczają z faktury za czas uszkodzenia łącza. Z tego co wiem to netia w większości korzysta z łączy tp wiec jak jest awaria to najpierw naprawiają włąsna a dopiero później w netii. |
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki bardzo. Pana A na Opolskiej nie ma dziś, tylko prywatnie, tam gdzie piszesz. |
|
|
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny.
Jestem nowa na tym portalu..... i jestem w totalnym szoku że tak świeży wątek ma już tyle stron. ja jestem w 8tc termin na 23 czerwca 2010. Mam małe pytanko jakie suplementy łykacie? Ja biorę metafolin i zastanawiam sie czy mogę brać również Cerutin (mieszkam w Irlandii, i ta pogoda zawsze na jesień daje mi w kość) poza tym jeszcze żelazo a do jego wchłaniania potrzebna jest Vita C. Z góry dzięki za jakąkolwiek odpowiedz.... |
|
|
|
#4026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zastanawia mnie skąd w narodzie taka panika. multum ludzi jakich znam olewa na co dzień własne zdrowie. palą fajki, badania okresowe robili hen hen dawno temu, jeśli chodzi o kobitki to taka na przykład cytologia dla wielu jest jakimś s-f. żrą, przeprasam - jedzą - na codzień i w koszmarnych ilościach konserwanty, albo kiełbasę z marketu po 5 zł za kg ("bo smaczna więc po co przepłacać?"). a tu wystarczy postraszyć grypą ptasią, świńską, mrówczą... i ci sami ludzie nagle są zbulwersowani że szczepionka niedostępna, że państwo polskie im utrudnia dbanie o zdrowie...ja się nie szczepię, nie mam ochoty na eksperymenty teraz, a z resztą nie wpadajmy w paranoję ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15197546]... Jeszcze mi się przypomniało: pooglądałam sobie dzisiaj pościele dla dzieci, najtańsza, 2częściowa, najzwyklejsza - 42 zł A materiał pościelowy w dziecięce wzory, szer. 160cm, to koszt 10,50zł. Obok mnie jest kilka wzorów, i kilka też na flaneli.[/QUOTE]ja się cieszę że mam w domu maszynę. widziałam takie śliczne komplety pościeli... ale ludzie... za 80 zł to nawet ja z tż nie mamy ani jednego kompletu! zrobię zawczasu napad na sklep z materiałami, albo od razu hurtownię ![]() lea35, margo85... ja Wam powiem, że z tą netią i neostradą to różnie bywa. ja miałam właśnie przeprawy przez mękę z neo, bo twierdzili uparcie przez długi czas że nie dostali wypowiedzenia (z koncem umowy), dostawaliśmy jakieś faktury karne, z wielką łachą rozwiązali nam umowę po kilku miesiącach, a powinni prawie od razu. czesto nie bylo netu, po dodzwonieniu się na infolinię ktoś coś sprawdzał i cudownie już był, strasznie się mulił. a o netii z kolei słyszałam też trochę dobrego... więc chyba zdania są podzielone. |
|
|
|
|
#4027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a co się pościeli tyczy, to wcale nie musi byc taka droga, ja dla Maksia miałam takie pościele: http://www.allegro.pl/item800648094_...orow_arus.html 2-elementowe, bo nie jestem zwolenniczką baldachimów itd. No i w zwykłym sklepie kupowałam za 34zł, taniej wyszło niż z przesyłką z allegro. Także jak policzyć, to na taką poszewkę na kołderkę i podusię 2m materiału potrzeba- czyli 21zł, do tego dwa zamki- około 4zł, nici, prąd,... suma- 25zł.
|
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
she 00 Witaj w naszym gronie
![]() Ja jak do tej pory ( dziesiąty tydzień mi leci) biorę tylko folik.Moja gin(w Polsce) nakazała brać witaminy dopiero z końcem dwunastego tygodnia. Ale wiem,że dziewczynki różnie biorą,bo ilu lekarzy tyle odmiennych opinii
|
|
|
|
#4029 |
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15233235]witaj.
a co się pościeli tyczy, to wcale nie musi byc taka droga, ja dla Maksia miałam takie pościele: http://www.allegro.pl/item800648094_...orow_arus.html 2-elementowe, bo nie jestem zwolenniczką baldachimów itd. No i w zwykłym sklepie kupowałam za 34zł, taniej wyszło niż z przesyłką z allegro. Także jak policzyć, to na taką poszewkę na kołderkę i podusię 2m materiału potrzeba- czyli 21zł, do tego dwa zamki- około 4zł, nici, prąd,... suma- 25zł. [/QUOTE]ja tam lubię sobie coś tam czasem machnąć na maszynie. pewnie że dużo taniej to nie wychodzi. ale takie kompleciki właśnie z baldachimem są już troszkę droższe. a flanelkę to pamiętam że widziałam w hurtowni po 6-7zł (kolorowa, chociaż bez wzorków). ale to było z rok temu, zobaczymy jak teraz. wiadomo że kokosów nie zaoszczędzę, ale jak już pisałam - lubię to .
|
|
|
|
#4030 |
|
Konto usunięte
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1523335 8]ja tam lubię sobie coś tam czasem machnąć na maszynie. pewnie że dużo taniej to nie wychodzi. ale takie kompleciki właśnie z baldachimem są już troszkę droższe. a flanelkę to pamiętam że widziałam w hurtowni po 6-7zł (kolorowa, chociaż bez wzorków). ale to było z rok temu, zobaczymy jak teraz. wiadomo że kokosów nie zaoszczędzę, ale jak już pisałam - lubię to
.[/QUOTE]jasne, jak ktoś lubi i ma czas, to czemu nie.
|
|
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpoweidz...
jesli chodzi o metafolin to sa dwa rodzaje- taki do dwunastego tygodnia i taki od 12 do konca karmienia. Ja kwas foliowy łykałam przez ponad rok (14 mcy staran) wiec ginekolog stwierdzil ze teraz czas na metafolin bo ma dwa rodzaje Folianów - które lepiej sie razem wchłaniają.... Poza tym dziewczyny.... wy tu o jakichś pościelkach, szyciu, szukaniu... ..... ja jeszcze jestem w szoku ze wreszcie sie udało, i nie bardzo jeszcze mam odwage nad takimi rzeczami myśleć...a może to po prostu nadmiar zajęć...Studiuje dziennie , pracuję dorywczo...kocioł....Nic muszę lecieć na ćwiczenia....... Dzieki za ciepłe przyjęcie , będę tu częściej zaglądać. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1523301 3]tak sobie sypnę mądrością własną...
zastanawia mnie skąd w narodzie taka panika. multum ludzi jakich znam olewa na co dzień własne zdrowie. palą fajki, badania okresowe robili hen hen dawno temu, jeśli chodzi o kobitki to taka na przykład cytologia dla wielu jest jakimś s-f. żrą, przeprasam - jedzą - na codzień i w koszmarnych ilościach konserwanty, albo kiełbasę z marketu po 5 zł za kg ("bo smaczna więc po co przepłacać?"). a tu wystarczy postraszyć grypą ptasią, świńską, mrówczą... i ci sami ludzie nagle są zbulwersowani że szczepionka niedostępna, że państwo polskie im utrudnia dbanie o zdrowie...[/QUOTE] Bardzo słuszna uwaga.
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj gin tez mowil, żeby narazie nie brac nic poza kwasem foliowym. Co do cerutinu to dobrze to sprawdz, czy mozna ot tak sobie brac go w ciązy. Wydaje mi się, że jeśli nic Ci nie dolega to nie ma co dodatkowo faszerować fasolki. Njlepsze są domowe sposoby - herbatka z cytryną albo z miodem i sokiem malinowym [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15233235] a co się pościeli tyczy, to wcale nie musi byc taka droga, ja dla Maksia miałam takie pościele: http://www.allegro.pl/item800648094_...orow_arus.html 2-elementowe, bo nie jestem zwolenniczką baldachimów itd. No i w zwykłym sklepie kupowałam za 34zł, taniej wyszło niż z przesyłką z allegro. Także jak policzyć, to na taką poszewkę na kołderkę i podusię 2m materiału potrzeba- czyli 21zł, do tego dwa zamki- około 4zł, nici, prąd,... suma- 25zł. [/QUOTE]Super te pościele, choc niektóre kolorki tak mocne, że bałabym się, że dziecko nie zaśnie w nich, bo będzie tak pobudzone Choc to może byc tylko efekt na zdjeciach.
|
|
|
|
|
#4034 |
|
Konto usunięte
|
spójrzcie jaki słodki bodziak:
http://www.allegro.pl/item799998172_...a_rozm_62.html |
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
lea35 ale cudne to body
Pewna jestem,że każdy tatuś chciałby takie ubranko dla swojego dzieciaczka
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15234020]spójrzcie jaki słodki bodziak:
http://www.allegro.pl/item799998172_...a_rozm_62.html[/QUOTE] Super są te ciuszki dla dzieci, od wczoraj też nie mogę sie oderwać od all. Ale zastanawiam się nad czymś takim jak parowar, czas zacząć się zdrowo odżywiać, może któraś z Was już korzysta i mogłaby mi coś polecić
|
|
|
|
#4037 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
albo?W każdym razie szybkowar sobie chwalę, głównie za szybkość, kapusta kiszona do obiadu- 12 minut i ugotowana.
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Przyczajenie
|
ja co prawda, nie majowa i nie czerwcowa, ale początkowo lipcowa mamusia
)) pierwsza ciąża, pierwszy szok i pierwsza radość!! )) i pozdrawiam wszystkie Przyszłe Mamusie.. )))
|
|
|
|
#4039 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli masz ochotę, to zostań z nami. jest też wątek Twoich "rówieśniczek-lipcówek": http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=378058&page=3
|
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kropko, trzymam kciuki za pomyślne wiadomości. Trzymaj się kochana she, witaj. Ja łykałam Folik, a teraz Prenatal. Musiałam dzisiaj coś kupić Wzięłam na 62 cm, kosztowało całe 9,5 zł.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-12 o 13:52 |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie... ja tak sobie zanotowałam różne rady i wg nich robię plany zakupowe: kilka rzeczy r. 56 i 2-3 razy więcej r. 62. A wczoraj wzięłam od rodziców książkę, gdzie pisałam sprawozdania z rozwoju mojego brata i śmieszne rzeczy wyczytałam.
Młody się urodził długi na 54cm. Do 1,5 miesiąca nosił r. 56. A potem na koniec 3go miesiąca mam napisane, że już był długi na 65cm - r. 62 też nosił tylko 1,5 miesiąca. Trochę dłużej nosił r. 68, a najdłużej z tego wieku niemowlęcego to r. 74. Chyba muszę zweryfikować te ilości kupowane na 62. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
Bardzo ładny zakupek. |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie: bedziecie kupować takie cos do łożeczka, nie wiem jak to sie nazywa, takie jakby ochraniacze na boki, że maluszek sie nie udeżył, tak jak na tych zdjeciach z allegro http://www.allegro.pl/item800648094_...orow_aru s.html
Myslicie ze warto mieć cos takiego? Cytat:
Cytat:
bodziak śliczny i super te zdjecia ciązowe, do których zamieściłaś linka kilka stron wczesniej Kropka - jaka wzorowa siostra z Ciebie była zapiski godne królewskiego kronikarza
|
||
|
|
|
#4044 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale co mama to inna opinia. ![]() według mnie dziecko przez to nic nie widzi, a to chyba głupio tak zaraz po przebudzeniu w sufit tylko patrzeć. Niektórzy twierdzą, że jak dziecko się obraca to warto mieć ten ochraniacz na szczebelki (tak to się nazywa ), żeby dziecko się nie poobijało.Dla mnie to sensu nie miało, bo moje dziecko w łóżeczku tylko spało, a resztę dnia spędzał w wózku na podwórku, a jak w domu to w leżaczku lub na podłodze na odpowiednim podkładzie. |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja byłam za stara na siostrę. To się wczułam. Młody miał raczej dwie matki. Książkę kupiliśmy i co kiedy robił zaznaczaliśmy w tabelkach. Tam było napisane jakiemu wiekowi co odpowiada i stawialiśmy krzyżyki. Wczoraj obadałam, że bystre dziecko było wyjątkowo - prawie wszystko robił szybciej. Szkoda, że potem mu się to zatrzymało, ten rozwój i taka cholera z niego wyrosła.
|
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Jak tam u Was Dawno mnie nie było Ale w sobote i w niedziele przez szkołę wybiłam sie z rytmu siedzenia na wizazu ![]() ![]() U mnie trwa 13 tydz. Brzuś troooochę się ruszył.. i przytyłam 1 kg ![]() Za tydzien mam wizyte ![]() ![]() Kupiłam następne ciuszki Połspiochy, kaftanik i spiochy ![]() A jak tak patrze na ceny ciuszków na all, to mnie się nie opłaca zamawiac. 13zł śpiochy plus przesyłka. A u siebie kupuje za 12- 13 zł Ale własnie poluje na takie z napisem 'kocham mojego tatę' lub 'made by tata' ![]() A ochraniaczy na szczebelki nie kupuje narazie.. dopiero jak małe bedzie większe i bedzie sie wirgało na boki ![]() A co do szczepień na grypę. Pytałam się lekarza i powiedział że to tylko panika rozsiewana przez media i żebym nie eksperymentowała. Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2009-11-12 o 15:02 |
|
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
Ja pewnie zakupię taki ochraniacz.
Mój starszy syn od początku spał tylko na brzuchu.I naprawdę potrafił się przemieszczać kropka75 z młodszym rodzeństwem to już tak jest,że ze słodkich aniołków wyrastają diabełki . Wiem dużo na ten temat,bo mam siostrę 11lat młodszą
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4048 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Wychodzi na to, że też będzie ze mnie debiutująca mama czerwcowa Sama jestem czerwcowym stworkiem więc mam nadzieję, że moje dziecko podzieli mój los
|
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mojemu mężowi śniło się dzisiaj, że mieliśmy córeczkę głuchoniemą , tylko, że ona była z Kolumbii ![]() Astorianka, witaj i gratuluję , napisz coś o sobie.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-11-12 o 15:53 |
||
|
|
|
#4050 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak cos kojarze...Cytat:
Cytat:
Ja od poczatku lykam witaminy+kwas. Taki u nas jest standard. Witamin nigdy za wiele ![]() Cytat:
Pierwsza ciaza dla wielu z nas. Bedziemy radowac sie wspolnie ![]() Widzialam u mnie w sklepach wiele takich body czy ubranek z napisami 'My dad is my hero' albo 'I love my mommy' lub 'I'm so cute - just like my parents' ![]() Fajowe pomysly maja czasem ![]() Jak tam Wasze brzuchy? Jest tu ktos, komu jeszcze w ogole nie urosl? (oprocz mnie)
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Nie mogłam się doczekać a dziś paralizuje mnie strach. Obecnie mamy 12tc i to dopiero druga nasza wizyta.
, czekamy na relację.
- aż mi się wierzyc nie chce.[/QUOTE]
zastanawia mnie skąd w narodzie taka panika. multum ludzi jakich znam olewa na co dzień własne zdrowie. palą fajki, badania okresowe robili hen hen dawno temu, jeśli chodzi o kobitki to taka na przykład cytologia dla wielu jest jakimś s-f. żrą, przeprasam - jedzą - na codzień i w koszmarnych ilościach konserwanty, albo kiełbasę z marketu po 5 zł za kg ("bo smaczna więc po co przepłacać?"). a tu wystarczy postraszyć grypą ptasią, świńską, mrówczą... i ci sami ludzie nagle są zbulwersowani że szczepionka niedostępna, że państwo polskie im utrudnia dbanie o zdrowie...
A materiał pościelowy w dziecięce wzory, szer. 160cm, to koszt 10,50zł. Obok mnie jest kilka wzorów, i kilka też na flaneli.[/QUOTE]
..... ja jeszcze jestem w szoku ze wreszcie sie udało, i nie bardzo jeszcze mam odwage nad takimi rzeczami myśleć...a może to po prostu nadmiar zajęć...Studiuje dziennie , pracuję dorywczo...kocioł....
albo?
Ale w sobote i w niedziele przez szkołę wybiłam sie z rytmu siedzenia na wizazu
i przytyłam 1 kg
, tylko, że ona była z Kolumbii