Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 17:06   #2071
celka2000
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

U mnie etz bedzie sporo dzieciakow. Ja mam jedna siostre i tz ma jedna siostre. Obie obecnie sa w ciazy
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:11   #2072
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
U mnie etz bedzie sporo dzieciakow. Ja mam jedna siostre i tz ma jedna siostre. Obie obecnie sa w ciazy
Fajnie Dziewczyny.... u mnie przez długi czas była stagnacja....ale od czasów naszego Kubusia też się brzuszki posypały moja siostra, jej brat z ząoną...teraz moja bliska siostra jest w 32 tyg....
Tak więc u u nas w rodzinie to samo

Jak na razie 9 chłopaków się zapowiada(licząc Kubusia) i może 1 nasza Pysiolinka -dziewczynka ?

U nas pogoda też do bani pada cały dzień

Kuba własnie przed chwilką ubrał się i pojechał do babci
A ja czekam na mezusia...jedziemy na zakupki....w drodze powrotnej podjedziemy po Kubunia....bo mój mąż sobie nie wyobraza by nasz synek...nie spał za ścianą tylko u babci

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:23   #2073
pliwa
Raczkowanie

GG do pliwa

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
Skoro dzieje się coś nie tak, albo lekarz podejrzewa, że coś może być nie tak, to wydaje mi się, że lekarz sam powinien dać L4, a nie ja go powinnam prosić, albo coś ściemniać... Dziwi mnie to, że sam mi nie dał zwolnienia.... ale skoro jest taki niedomyślny, to go o nie poproszę.
lila12 będę na Dyrekcyjnej.
Kurcze... no co za lekarz. Ja nie pracuję, ale każdy się pytał czy nie potrzeba zwolnienia...
Ale trzymam kciuki!!!
Jutro poproś o L4 tego lekarza, który będzie Cię badał!

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
U mnie też ciemno od deszczu i czuję się fatalnie. Od tej grypy żołądkowej brzuszek mi twardnieje. Boję się...
Mi dziś wyjątkowo nie twardnieje jakoś, ale ostatnie 2-3 dni były naprawdę intensywne, pod tym kątem.
I nawet mimo leków i leżenia...

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
To tak jak u mnie, siostra w sierpniu rodziła, druga będzie rodzić w kwietniu, ja grudzień/styczeń, szwagierka ta sama data co ja Fajny rok. Boję się coraz częściej...nachodzą mnie różne sny, od świetnych takich, że np. mam już dzidziusia, po jakieś pogmatwane, po tym szpitalu jeszcze się nasłuchałam krzyków, matko, czasami boję się, ze coś źle zrobią i skrzywdzą bobaska albo mnie!
Też się o to boję, a z drugiej strony przecież ile "cudów" potrafią zdziałać, żeby niektóre maluszki uratować...

A ja się muszę "pochwalić", że boli mnie ząb . Ratuję się Apapem, dzwonię do dentola i nie odbiera. .\
Poza tym jeszcze czekam na zamówiony podgrzewacz od przeszło tygodnia i na książkę Poczta Polska is the best...

Pozdrawiam Was ciepło!
Stary 2009-11-12, 17:31   #2074
Malga19
BAN stały

hejka

ja sie dozywam tak jak moge....

U nas dobrze brzusio rosnie...i ja razem z nim...juz nawet niecche wspomniac ile przytylam

Pogoda jakos nienastraja optymistycznie... I przez to humrek i sennosc jakas u mnie jest taka nie do konca...teges....eheheh:n ie:

Pozatym to sie poklolcilam z TZ....i to tak osrtroo
i pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...
a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." Jak by nie widzila ze w niej jestem:co jest:

Buzka kochane
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:37   #2075
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judi_l Pokaż wiadomość
QUOTE=youyou;15220127]ja zamawiałam na grudzień wiec jeszcze trochę poczekam...

Drogie Mamy,
Pierwsze paczki darmowych próbek programu Lovela Care, zostały wysłane we wtorek (10.11) . Niestety ilość prezentów jest ograniczona na dany miesiąc. W razie niepokoju uprzejmie proszę o wiadomość prywatną a w treści adres mailowy co pozwoli sprawdzić czy dana mama znalazła się w pierwszej liście.

------------------------------------
Porady i próbki do pobrania.
http://lovela.pl/o-programie.html
dziękujemy za wieści
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:42   #2076
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Ja już wróciłam od dentysty Melduję, że kanałówka już całkowicie zrobiona, ząbek opancerzony, wyszlifowany i jest piękny Zostały mi już tylko licówki ale to na przyszły tydzień

A teraz będę wcinać mega ostrą zupkę kuksu, popiję colą i będę leżeć na kanapie

Dzisiaj zakładając buty pierwszy raz w tej ciąży przeszkodził mi brzuszek Wcześniej jakoś nie miałam problemów, zginałam się normalnie - tzn wiadomo, normalnie tzn bez większych problemów a dzisiaj psikus I faktycznie chyba jakoś tak brzucholek podrósł

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:50   #2077
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Ja niestety niefajnie rozpoczęłam dzisiejszy dzień
Byłam u gin. Powiedziałam mu o moich bólach brzucha i spinaniu się brzucha.
Oglądał na USG szyjkę, ale nie miał pewności, czy szyjka się skraca, czy widzi rozwarcie, dlatego mam skierowanie na jutro do szpotala na powtórzenie badania na lepszym sprzęcie. Mam nadzieję, że to był błąd obrazu i że wszystko jest OK.
Trochę się martwię
Zwolnienia mi nie dał. A ja też nie prosiłam.
Wizytę mam za tydzień i wtedy to już mu powiem, że nie chcę narażać zdrowia dzidzi.
Azzis życzę Ci, aby okazało się, że z szyjką wszystko ok i nie masz żadnego rozwarcia. Wiem o czym mówisz, bo sama codziennie się o to martwię. Trzymam kciuki.

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:03   #2078
malinka118
Rozeznanie

Agape a jak Ty się dzisiaj czujesz? Jest lepiej.Znam Twój strach - ja też jestem mamą szyjkowo-fenoterolową.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:15   #2079
zebra666
Zakorzenienie

Patka przykro mi, ale naprawdę super, zę jednak byłas się porzegnać- tearz byś żałowała jakbyś jednak nie pojechała...

Azzis ja tam nie czekałam aż zapyta powiedziałam, że chcę zwolnienie i dlaczego... sam też się zawsze pytał później ale po co czekać? Mógł uznać, że skoro do tej pory go nie chciałaś to może nie potrzebujesz.

Nogi mnie bolą:P

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:39   #2080
Zaslona
Raczkowanie

A moja bratowa, która jest w Anglii prawdopodobnie będzie rodzić dzisiaj albo jutro Tzn. termin ma niby na koniec listopada, ale dzwonił brat, że byli dzisiaj u położnej, bo bratowa ma skurcze i że chyba się już zaczyna akcja Mówię jej żeby dzisiaj się streszczała, bo jutro piątek 13-stego :P

U mnie wśród znajomych i rodziny tez wysyp dzieci. Jedna bratowa właśnie na wylocie, potem ja w lutym, potem druga bratowa w kwietniu, nastepnie siostra bratowej (tej co dzisiaj rodzi) rodzi w marcu, potem siostra drugiej bratowej ma termin na maj, koleżanka dzwoniła, że znajome też w ciąży. Brat idzie na wesele za dwa tygodnie do pary, która planowała sobie ślub na maj 2010, ale okazało się, że dziewczyna jest w ciąży i przyspieszyli ślub (a termin ma tak jak ja ). No dosłownie wysyp taki, że masakra

==========

A ja jadę teraz do TŻta, bo jak na złość padł mu akumulator w aucie ( a auto kupił tydzień temu ) i ja muszę jechać swoim autem.

Zaczynam się nie dopinać w moje spodnie sprzed ciąży Jak siedzę to muszę guzika odpinać Dlatego też pokochałam spodnie dresowe
I tak się zastanawiam czy kupować jakieś spodnie na te ponad trzy miesiące... Zobaczę jak to zrobię

A i zapomniałam dodać, że sąsiadka przywiozła od swojej córki albo fotelik do auta albo nosidełko. Dokładnie nie wiem, bo ona sama się na tym nie zna, a dzisiaj zapomniałam już podjechać do niej. Ponoć mało co używane a jej w mieszkaniu przeszkadzało to powiedziała, że mi da

Mam ochotę na kinder bueno

Amelia

Edytowane przez Zaslona
Czas edycji: 2009-11-12 o 18:42
Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:05   #2081
soraya1
Raczkowanie

Xmila, Pola - ja dzis tez mialam po sniadaniu za duzy cukier - 15o! i juz wiem ze to wina pieczywa - oczywiscie ciemnego - ale z ziarnami - wydaje mi sie ze to przez te ziarna wlasnie ! bo po obiadku - ziemniaczki pieczone z oliwa - chyba ze 4 - kurczak pieczony i salatka mialam 17 !!!! tak wiec uwaga na pieczywo !
pozdrawiam Was serdecznie i lacze sie w bolu - Pola ja tez jeszcze nie odwazylam sie na nic slodkiego - ale powoli zaczyna mnie skrecac.... oki... spadam na mierzenie po kolacji - kurka zaczynaja mnie opuszki bolec
soraya1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:26   #2082
Sensuel
Wtajemniczenie

Ja już juniora położyłam spać,bo skopany był przedszkolem.A za mną chodziła jajecznica na masełku i zjadłam z 3 jajek + 4 grzanki .Zaraz zrobię sobie herbatkę zieloną i będę czytać wizaż .

Pysiam....czy to ty podawałaś przepis na ta sałatkę z chińskim makaronem??Wyślij mi przepis na WP ,bo chyba nie dam rady go odnaleźć.

Zasłona...Ty dopiero teraz nie mieścisz się w swoje spodnie??No to nieźle,też bym tak chciała.

Patka...współczuję,ważne się zdążyłaś się pożegnać .
Stary 2009-11-12, 19:30   #2083
Madziulka83
Zadomowienie

GG do Madziulka83
Angry Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III

Ufff, zrobilam sobie na chwile oddech od nauki. Wkuwam ostro, bo jutro tescik, chyba juz ostatni przed tym calosciowym
Jak przyszlam z kursu to zrobilam obiadek, kurczaczka z pieczarkami, w takim pycha sosiku
Moj mezus dopiero wraca z pracy, ale na szczescie jutro juz piatek i weekend

Patka ogromnie mi przykro

Celka bidulko lez grzecznie w lozeczku, zeby sie szybko wykurowac

Pysia to super, ze masz juz fotelik I najwazniejsze, ze sie podoba

Azzis trzymam kciuki, zeby jutro okazalo sie wszystko w porzadku. Daj szybciutko znac, jak bedziesz po.
Stary 2009-11-12, 19:35   #2084
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Agape a jak Ty się dzisiaj czujesz? Jest lepiej.Znam Twój strach - ja też jestem mamą szyjkowo-fenoterolową.
Jak byłam we wtorek u ginki, to zapytałam jak moja szyjka i rozwarcie - powiedziała, że bez zmian, ale jest zadowolona z mojego "stanu", bo ciąża jest strasza i jest mniej obaw.
A jeżeli chodzi o moje samopoczucie - dziś już na szczęscie podbrzusze mnie tak nie boli jak wczoraj - cały czas zastanawiam się nad przyczyną tego bólu... Ale jak chodzę to czuję takie kłucie w wiadomym miejscu... Macica się spina, ale teraz to juz chyba powoli ma do tego prawo...

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Nogi mnie bolą:P
Oj Zeberko mnie tez dziś strasznie bolą nogi. Łaziliśmy z mężulkiem dziś po hurtowniach, żeby zapoatrzyc Malutką w pościel do łóżeczka, ręcznik i inne pierdoły dla niej potrzebne i teraz cierpię.
Kupiłam w Auchanie stanik do karmienia (dzięki Pysi - ten tańszy), a jutro jedziemy po wózek. Znaleźliśmy taki, co cały waży 8 kg (na IV piętro jak znalazł), ale oczywiście nie pamiętam nazwy. Jutro jeszcze zadzwonie do tej hurtowni zapytam co to za wózek i poszperam o nim info w necie...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:41   #2085
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamuśki

Ale jestem padnięta...

Wkurzyła mnie baba na poczcie w Realu... Zamknęła mi okienko przed nosem... Puściłam jej focha i powiedziałam, że się znęca nad ciężarną...

Poszłam na halę, miałam kupić trzy rzeczy, ale tak wolno szłam, że mi godzina zeszła... Kupiłam bluzeczkę dla Paulinki, ale już na 74 cm, bo mam zakaz kupowania mniejszych Śliczną czerwoną w haftowane kwiatuszki...

Jak wyszłam to oczywiście na poczcie była już mega kolejka, a niestety z tą babką miałam już wątpliwą przyjemność, bo ona tam ma zastępstwo i nie dość, że się rusza jak mucha w smole, to jeszcze nie wie co tam robi... Wmawiała mi ostatnio, że nie ma czegoś takiego jak polecony z zadeklarowaną wartością, potem stwierdziła, że to tylko na głównych pocztach... Nie dość, że jest, to jej jeszcze powiedziałam, że te karteczki leżą na zapleczu po lewej stronie...

Wróciłam do domu więc, poszłam drugi raz na pocztę obok domu, na dodatek w międzyczasie się okazało, że mam drugą paczke do wysłania, więc pozytywnie się skończyło...

azzis nie martw się na zapas, dobrze że się wysłał do szpitala, ale o L4 to się mogłaś upomnieć... Może on myśli, że ty nie pracujesz i nie jest Ci potrzebne?

pysiamn brawo za fotelik

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny,cieszymy sie bardzo ale dużo urządzania nie bedzie,tylko kolor ścian bo mieszkanie wyremontowane kupiliśmy bo to tylko na kilka lat żeby z teściami nie mieszkać,jakby było na dłużej to bym wszystko chciała po swojemu a tak nawet kuchnie mamy już umeblowana.a no zapomniałam mebelki dla dziodzi to też radocha jak bedziemy składać.

Cytat:
Napisane przez gosbaj Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj bylam z tz na zakupach w Realu i kupiłam synkowi ubranka. Sa w promocji t-shirty, body i spodnie z Disneya za 6,99. Bardzo ladne. Polecam jak ktos ma Reala blisko aha no i sa mandarynki za 2,99 kg takie slodziutkie, kupilam 2kg sa pyszne i czuje ze bede jezdzic do Reala po nie poki sie promocja nie skonczy
Aha no i bylam dzis w labku zrobic morfologie i mocz bo w pon ginek wiec czas najwyzszy zrobic badania jutro beda wyniki
Szkoda, że wcześniej nie widziałam Twojego wpisu, bo tez bym sobie mandarynki kupiła

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
no ja też zainwestowałam w 4 pary jeansów i jedne sztruksy bo miałam zamiar pracować do końca roku , a teraz to głównie w dresach chodzę
do tego najbardziej lubię te sztruksy bo się rozciągają i w nich mi najwygodniej. Po ciąży wystawię je wszystkie na Allegro, bo prawie w ogóle nie zniszczone...
Ja mam takie grubsze tylko dwie pary spodni, a po domu śmigam w leginsach... A na Allegro nie będę wystawiać, tylko zachowam na drugiego dzidolka Chociaż ostatnio, jak miałam gorsze samopoczucie, to powiedziałam TŻowi, że drugie dziecko to sobie zaadoptujemy...

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Dzisiaj zakładając buty pierwszy raz w tej ciąży przeszkodził mi brzuszek Wcześniej jakoś nie miałam problemów, zginałam się normalnie - tzn wiadomo, normalnie tzn bez większych problemów a dzisiaj psikus I faktycznie chyba jakoś tak brzucholek podrósł
O matko, ja już od dawna nie mogę założyć butów... Jeszcze sobie musiałam większy rozmiar skombinować...

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Zaczynam się nie dopinać w moje spodnie sprzed ciąży Jak siedzę to muszę guzika odpinać Dlatego też pokochałam spodnie dresowe
I tak się zastanawiam czy kupować jakieś spodnie na te ponad trzy miesiące... Zobaczę jak to zrobię
No co ty??????? Spodnie sprzed ciąży????? Ja już od miesięcy na oczy nie widziałam...

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Idę prasować tą górę prania, ale wcześniej jeszcze muszę sprzątnąć trochę w kuchni, bo mi pomidorowa wykipiała i masakra jest...
Stary 2009-11-12, 19:54   #2086
aldii
Zakorzenienie

Zaslona ja juz dawno zapomnialam co to sa spodnie sprzed ciazy

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html - jakis cud w Polskim sadzie taki wyrok...
Stary 2009-11-12, 19:56   #2087
filka2
Zadomowienie

my już mamy kluczepojechaliśmy sobie coś zjeść zeby to uczcic i teraz stękam z przejedzenia
pomierzyliśmy pokoik małej(i nasz) i chyba narazie szafy nie bedziemy zamawiać bo coś ciasno jest,zobaczymy pózniej.od jutra zakupy farb itp i tż startuje od soboty,chciałabym mu pomóc albo chociaż tam być i coś robić ale farby....i tylko czasami zajrze tam,może z obiadkiem.sprawdziłam nawet piekarniki na pierwszy rzut oka działa,chyba że nierówno piecze ale to wyjdzie w użytkowaniu.
jedyny minus-8pietroale przezyjemy
a co sie z ulą dzieje?chyba jej nie było ze 2dni?
filka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:57   #2088
kocurazab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sensuel Pokaż wiadomość
kocurazab....okaże się kto mieszka w brzuszku.A co tak na dziewczynkę cię wzięło ?? Mnie też się marzyła,ale wyszedł chłopczyk .
No to czekam na czwartkowe (26.11) lizanie monitora
Sama nie wiem Jakoś tak chciałabym mieć pierworodną córę. Co nie oznacza, że jak okaże się chłopak będę głową mur rozbijała Po prostu może ubiorę go czasami na różowo Mąż by chyba zemdlał
kocurazab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:09   #2089
zebra666
Zakorzenienie

Kamyk nie zazdroszcze prasowania... a widziałam dziś na mieście babkę z takim wózeczkiem jak Twój i powiem, że robi wrażenie i widać, że fajnie się prowadzi

Muszę wziąść się za resztę zakupów w końcu ale kurde z kasą krucho:\

Może Ula gdzieś była wczoraj, bo wolne było... Zobaczymy do jutra czy się odezwie jakby nie to napisze jej smsa a co w końcu po coś ta lista jest

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2009-11-12 o 20:10
Stary 2009-11-12, 20:13   #2090
majkela12
Zadomowienie

Jesztem już
Kupiłam dla małego 2 czapy na zimę- grubszą i cieńszą, taką zawieszkę na smonia i mamusi (czyli mi) sweterek
Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
my dzis mamy notariusza,odbieramy klucze do pierwszego naszego wspólnego M
Gratulejszyn

Cytat:
Ja niestety niefajnie rozpoczęłam dzisiejszy dzień
Byłam u gin. Powiedziałam mu o moich bólach brzucha i spinaniu się brzucha.
Oglądał na USG szyjkę, ale nie miał pewności, czy szyjka się skraca, czy widzi rozwarcie, dlatego mam skierowanie na jutro do szpotala na powtórzenie badania na lepszym sprzęcie. Mam nadzieję, że to był błąd obrazu i że wszystko jest OK.
Trochę się martwię
Zwolnienia mi nie dał. A ja też nie prosiłam.
Wizytę mam za tydzień i wtedy to już mu powiem, że nie chcę narażać zdrowia dzidzi.
za jutrzejsze usg. Będzie dobrze- musi być

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
a mnie coś dziś pobolewa na dole brzuszek. Nawet ćwiczenia sobie dziś odpuściłam, bo jak trochę bardziej się poruszam, to od razu brzuszek jest napięty.
Mam nadzieje że nic złego się nie dzieje.
Idę pod prysznic może troszkę się rozluźni.

A dziś mam Rendez-Vous z mężulkiem.
Ale Ci fajnie a na brzuszek magnezik

Cytat:
Napisane przez Kampoolka Pokaż wiadomość
Musze wam powiedziec ze w naszej rodzince to rok 2010 bedzie bardzo dziecinny...gdyz Ja mam brata i siostre moj TZ ma 2 braci....i wczoraj dowiedzialam sie ze brat TZ bedzie mial dziecko we Lipicu.... Bardzo sie ciesze bo dlugo sie starali o nie..... A do tego moja sisotra i brat tez beda rodzicami vo siorka ma termin na Kwiecien a brata zona na Czerwiec,,,,,
No to chyba u mnie tylko posucha. Nie mam nikogo wśród bliskich i nawet dalekich kto spodziewa się dzidziusia
Może to i dobrze, będą nas wszyscy rozpieszczać
Cytat:
Napisane przez pliwa Pokaż wiadomość
A ja się muszę "pochwalić", że boli mnie ząb . Ratuję się Apapem, dzwonię do dentola i nie odbiera. .\
Poza tym jeszcze czekam na zamówiony podgrzewacz od przeszło tygodnia i na książkę Poczta Polska is the best...
Jak to przeczytałam od razu ząbki zaczęły mnie boleć- współczuję

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
Pozatym to sie poklolcilam z TZ....i to tak osrtroo
i pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...
a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." Jak by nie widzila ze w niej jestem:co jest:
Ach te chłopy Nie denerwuj się, jak wróci to porządnie pogadajcie
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Jeszcze butki wkładane daję radę, ale adidaski obowiązkowo na krzesełku

Cytat:
Napisane przez Madziulka83 Pokaż wiadomość
Ufff, zrobilam sobie na chwile oddech od nauki. Wkuwam ostro, bo jutro tescik, chyba juz ostatni przed tym calosciowym
Za jutrzejszą klasówkę
----------
Wszystkim chorym mamusiom busiaki i szybkiego powrotu do zdrówka
----------
Tz pojechał do rodziców.
A ja wcinam laysy paprykowe i popijam spritem znowu będę zdychać
Stary 2009-11-12, 20:20   #2091
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soraya1 Pokaż wiadomość
Xmila, Pola - ja dzis tez mialam po sniadaniu za duzy cukier - 15o! i juz wiem ze to wina pieczywa - oczywiscie ciemnego - ale z ziarnami - wydaje mi sie ze to przez te ziarna wlasnie ! bo po obiadku - ziemniaczki pieczone z oliwa - chyba ze 4 - kurczak pieczony i salatka mialam 17 !!!! tak wiec uwaga na pieczywo !
pozdrawiam Was serdecznie i lacze sie w bolu - Pola ja tez jeszcze nie odwazylam sie na nic slodkiego - ale powoli zaczyna mnie skrecac.... oki... spadam na mierzenie po kolacji - kurka zaczynaja mnie opuszki bolec
Soraya mnie też troszeczkę bolą opuszki.23 mam wizyte u diabetologa.ciekawa jestem, co powie.narazie moj najwyzszy cukier to 129- uważam,że po razowym chlebie.Soraya i Xmila-jak kolacyjne cukry?

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Malga pogadajcie z TŻ-tem.szkoda czasu na kłótnie

Zaraz Londyńczycy.Oglądacie Dziewczyny?

Życzę Miłego Wieczorku. Zajrzę chyba dopiero jutro.

Buziaki
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:23   #2092
Ingrid80
BAN stały

[QUOTE=aldii;15243380]Zaslona ja juz dawno zapomnialam co to sa spodnie sprzed ciazy

Ja też chodzę w dwóch parach dżinsów sprzed ciąży - biodrówkach i oczywiście w dresach! Spodnie "z golfem" miałam na sobie dwa razy (a kupiłam sobie dwie pary dżinsów i sztruksy) i lecą mi z brzucha (31 tc.) Chyba nie wykorzystam cążowych zbyt długo
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:30   #2093
zebra666
Zakorzenienie

Fajnie macie Miałam nadzieję na początku, ze w biodrówkach dam rade chodzić ale nie było szans...

Stary 2009-11-12, 20:50   #2094
Sensuel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Fajnie macie Miałam nadzieję na początku, ze w biodrówkach dam rade chodzić ale nie było szans...

Wydaje mi się,że to jest kwestia tego jak macica się rozrasta,bo znam dziewczyny co w swoich biodrówkach chodziły w ciąży i było OK.Pod brzuchem spokojnie się zapinały.Mnie niestety tyłek się powiększył i biodra w związku z tym,dlatego ja nie wchodzę w swoje.A w moich ciążowych spodniach jeansowych to mnie na szwie łączącym spodnie z golfem uciska i małemu jest wtedy nie wygodnie i puka mi w to miejsca.Noszę te spodnie tylko jak już nie mam wyjścia,ale wolę legginsy i dresowe
Stary 2009-11-12, 21:01   #2095
zebra666
Zakorzenienie

Ja mam takie materialne co wygladają tlyko jak dżinś i mnie nie gniotą, no i gumkowe czarne i w tych dwóch parach najlepiej mi się chodzi i myslę, ze do końca ciązy mi posłużą... bo sztruksy stają się już niewygodne właśnie przez uciskanie, bo są sztywniejsze i grubsze.

Stary 2009-11-12, 21:54   #2096
addicted to wizaz
Zadomowienie

Dzięki za trzymanie kciukasów - zdały rezultat Zdaje relację, a potem postaram się was nadrobić.

Mały już nie jest taki mały, bo wg usg ma 2109 g i wg tej wagi jestem w 33 tc 3d, czyli powinnam rodzić 28 grudnia, ale oczywiście tym terminem mam się tak bardzo nie sugerować (z poprzednich usg wychodzi 10 stycznia). Jedyny mankament - to Maciek póki co ma zamiar przywitać świat (zgodnie z opisem "położenie podłużne miednicowe"). Gdyby to było pierwsze dziecko, to miałabym cc, a tak najprawdopodobniej czeka mnie sn. Za 3 tygodnie mam kolejną wizytę i kolejne usg i wtedy się okaże, czy dzidek się odwróci.
Co do mnie to wszystko OK, szyjka w porządku, wyniki też, poza płytkami krwi, które mieszczą się w dolnej granicy - 144 tys.
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:54   #2097
gosbaj
Zadomowienie

Ja wlasnie ogladam Tancerzy i dalej wcinam mandarynki, zostało tylko kilka. Kurcze takie slodziutkie ze od 14 wciagnelam 2kg no nie liczac kilku ktore zjadl tz

Jutro rano jade do Opola do mojego promotora na uczelnie zeby skorzystac z e-library bo mam braki materialow do mgr.

[QUOTE=Ingrid80;15244135]
Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Zaslona ja juz dawno zapomnialam co to sa spodnie sprzed ciazy

Ja też chodzę w dwóch parach dżinsów sprzed ciąży - biodrówkach i oczywiście w dresach! Spodnie "z golfem" miałam na sobie dwa razy (a kupiłam sobie dwie pary dżinsów i sztruksy) i lecą mi z brzucha (31 tc.) Chyba nie wykorzystam cążowych zbyt długo
Ja jakies 3 tyg temu przestalam sie miescic w ostatnie nie ciazowe spodnie......Pol roku w nie sie miescilam, to i tak dlugo

A ciazowych spodniach tez mi spada ta guma z brzucha i musze ja podciagac. Ja po domu i tak chodze w dresach a jeansy zakladam tylko jak wychodze na miasto.
gosbaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:03   #2098
aldii
Zakorzenienie

Ingrid ja w ciazowych smigam od 5 m-ca Mam 2 pary dlugich jeansow, rybaczki jeansowe i 2 pary dresow - wszystkie pozyczone
Addicted super wiesci ulozeniem sie nie przejmuj, ma jeszcze czas zeby sie odwrocic. No i synus jaki juz duzy A masz jakies fotki ?

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2009-11-12 o 22:07
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:08   #2099
Malga19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kampoolka Pokaż wiadomość
bedzie dobrze...napewno...

Witajcie'

Widze ze anstroje na forum rozne,....raczej te nie za symaptyczne...

bedzie dobrze wszytskie urodzimy o terminie....zdrowe Bobaski...

A u mnie jakos leci,.,,Mala rosnie...Naszczeciez zdrowa jest
ja sie dobrze miewam z brzuszkiem....wychodzi na to ze bedzie Emiliam(Emek,Emil) wsumie mozna dopisac takie imie na liste,...

Musze wam powiedziec ze w naszej rodzince to rok 2010 bedzie bardzo dziecinny...gdyz Ja mam brata i siostre moj TZ ma 2 braci....i wczoraj dowiedzialam sie ze brat TZ bedzie mial dziecko we Lipicu.... Bardzo sie ciesze bo dlugo sie starali o nie..... A do tego moja sisotra i brat tez beda rodzicami vo siorka ma termin na Kwiecien a brata zona na Czerwiec,,,,,

buzka podrawiam was...
Fajne imie

czasem mi sie wydaje ze mnie NIKT tu nie zauwaza albo tylko maly skrawek..populacji na watku
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 22:12   #2100
oliviaoO
Rozeznanie

witam mamuśki
jakoś dzisiaj przeżyłam jednak.. jak już wróciłam przed 17 do domku gdzie cieplutko i napiłam się herbatki z cytrynką, pobrałam wszystkie leki to tak teraz już przynajmniej mnie nie boli klatka piersiowa jak kaszlę i już nie kaszlę tak często czyli chyba mi przechodzi powoli

wczoraj wreszcie naładowałam akumulatorki od aparatu to jutro jak odbierzemy wózek to Wam wieczorem mogę wstawić fotki może jeszcze przy okazji jak nie zapomnę to brzusio cyknę

jeszcze troszkę Was dzisiaj poczytam i niedługo znikam pod kołderkę spać bo jutro na praktyki rano

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości