|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
michel twoi znajomi w tym samym dniu mieli slub i mniej więcej w tym samym czasie urodzi im się dzidzia co nam
![]() Cytat:
o chłopcu nie myśleliśmy jeszcze bo nastawiamy sie na dziewuszkę
|
|
|
|
|
#422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooooo jak miło Lubię swoje imię więc jest szansa że mała będzie też zadowolona hihi Ja też po cichu marzę o dziewczynce Zawsze jak chodzę po dziale dziecięcym H&M zatrzymuję się najdłużej na małych kobietkach hihiU nas typy to Antonina lub Lena a dla chłopca Tymon
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym chciała dziewczynke
Sie okaze kiedys
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
my chcielismy dziewczynke od poczatku i tak wszystko nam sie zlozylo ze niby ma byc. znajoma pokazala mi w necie taka tabelke gdzie na podstawie wieku mamy i daty poczecia okresla sie plec i u niej sie 2 razy sprawdzilo i u jej kolezanek wszystkich tez wiec liczymy ze u nas tez sie sprawdzi
![]() A Iga własnie nam się od Ciebie spodobała ![]() http://www.planujemydziecko.pl/index...e-plci-dziecka
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2009-11-12 o 13:54 |
|
|
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to w takim razie jest mi miło podwójnie Fajnie będzie jak się mała Iga na forum pojawi hihi
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś w żadne metody przewidywania nie wierzę
![]() My też chcielibyśmy najpierw dziewczynkę albo bliźniaki - jak by sie udało oczywiście a u mnie to bardzo prawdopodobne . Nawet pomimo tego, że jeszcze nie jestem w ciąży to mamy już ustalone imiona dla naszych dzieci - Dziewczynka to Jadwiga Anna a chłopczyk Szymon Marek lub na odwrót
|
#428 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a imiona dla dzieci to i ja z moim TŻ mamy uz ustalone- przynajamniej dla dwójki będzie Adaś-TŻ takie wybrał, a ja wybrałam dla dziewczynki- Amelka a co myślicie o dawaniou dzieciom dwóch imion?? Ja sama mam drugi imię i jakoś tak w mojej rodzince się przyjęło, ale u mojego TŻ już mają pojedyńcze imiona
|
|
|
#429 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już kiedyś zdecyduję się mieć dziecko, to dziewczynka musi być Jagoda. Nie wiem tylko jak przeforsuję to u męża - który jest przeciw. A męskich podoba mi się kilka: Szymon, Krzysztof, Artur.
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z moich obserwacji wynika, że raczej się nie używa drugiego imienia na codzień, przynajmniej nie znam takich osób!Znam za to 2 osoby, które w domu używają jednego imienia a wszkole i wśród znajomych drugiego...
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja zdecydowałam a zdecydowaliśmy oboje
![]() W sumie to nawet nie wiem dlaczego Po prostu chcielibyśmy aby dziecko miało podwójne imię.
|
#434 |
|
Rozeznanie
|
Mnie się osobiście dwa imiona nie podobają... uważam że nie ma to sensu bo i tak używa się jednego a drugie tylko sprawia kłopoty w urzędach jak jest mało kratek
![]() Antosia jest moją faworytką
|
|
|
|
#435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Estrello Moje gratulacje następna mamusia na forum ale dziewczyny hormony Wam buzują tylko mnie jakoś nie bardzo![]() Michel Wam tez się uda a może już się udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja jak będę już w ciąży to chcę chłopczyka a mąż dziewczynkę Tylko że nie możemy się zgodzić co do imion bo mnie się podoba Aniela i Antoś mąż natomiast o takim czymś nie chce słyszeć ja też nie chcę żadnych z tych imion co mąż wymyśla Ja na drugie imię mam Luiza a po hiszpańsku oznacza to samo co moje pierwsze
Edytowane przez Elsi81 Czas edycji: 2009-11-12 o 17:45 |
||
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Wiedziałam ze bedzie cały las postów jak sie zaczeło o imionach
My chcemy dziewczynce dać Nadia lub Ewa a chłopcu Julek albo Aleksander Bardzo podobał mi sie Igor ale juz chrzesniak TZ tak ma A tak ogólnie to duzo mi sie podoba imion i nie wiem czy mi sie nie odmieni. A co do dwóch imion to wydaje mi sie to mało praktyczne, ale takie troche szlacheckie jak Anna Maria Ale nie mam nic przeciwko. Moj tata ma dwa i wszyscy mowia do niego po tym drugim a nie pierwszym. No i ja mam długie imie i nazwisko to jakbym miała jeszcze drugie imie pisać w papierach to bym sie wykonczyła. Jak wezme nazwisko TZ to bedzie krócej
|
|
|
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też słyszałam o tych dniach cyklu podobno chłopca trafić trudniej ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Też mi się podobała Anielka i Hania ale siostra Arka chce Hanię a ma pierwszeństwo bo już 3 lata po ślubie są więc ustąpię :P choć pewnie my będziemy pierwsi bo oni póki co skupieni na pracy
|
|
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Mehja a u kogo Ty piszesz?? Bo chyba na moim wydziale i ja tez mialam dzis seminarium
Aaaa Antosia sliczne i Tymon też i Iga i SZymon, a mnie jescze bardzo podoba sie Nikoś, ale moj TZ mowi ze jakbysmy mieli synka o takim imieniu to dzieci beda sie smiac z niego ze Nikos Dyzma.... ![]() Ostrowczanko ja Cie chyba skądś kojarze, nie wiem czy z liceum czy z gimnazjum ale TY chyba młodsza jestes ode mnie. Tak mi sie przynajmniej wydaje... Widziałam dzis w sklepie wódke Pałacowa i bardzo podoba mi sie butelka Ładniejsza niz te o ktorych ja mowiłam :p---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- i Hania tez super i jeszcze Alicja. Uwielbiam ten temat... ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- jeszcze mi sie Róża podoba Spodziewam sie @ i mam wilczy apetyt. Jem wiecej od TŻ. Teraz opędzlowałam dwie bułki i na tym sie chyba nie skonczy
|
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo bym chciała Feliks dla synka ale miś mówi że jak orzeszki
uwielbiam to imię bo takie nosił mój ukochany pradziadek który już zmarł może się uda wywalczyć
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę po jogurt bo mi smaka na jedzenie narobiłaś
![]() Feliks też fajne
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
My to imię Jadwiga Anna ustaliliśmy już wieki temu
A to dlatego, że (oprócz tego oczywiście, że nam się bardzo podoba) moja prababcia i Grześka babcia tak miały na imię![]() Mi generalnie podoba się bardzo dużo imion w przeciwieństwie do Grześka On lubi jak najbardziej tradycyjne.Ale mam kilka takich imion do których czuję awersję jak np Patrycja czy Aleksander ale to związane jest z tym, że w życiu osoby, które spotkałam o tych imionach źle odbiły się na moich wspomnieniach (no może poza moją kuzynką Patrycją, którą bardzo lubię )Madziaciu a o Nikosia Dyzmę ja bym się raczej nie martwiła, bo dzieciaki w przedszkolu nawet nie będą za kilka lat wiedziały kto to był
|
#442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
większe jest prawdopodobieństwo poczęcia chłopca, jeśli para próbuje tuż po owulacji, plemniki odpowiedzialne za płeć męską są lżejsze,szybsze, ale żyją krócej!Natomiast o dziewczynkę można się starać 2-3 dni przed owulacją, bo te drugie plemniki są wolniejsze, ale żyją dłużej! o i tak to jest
Edytowane przez wowczyk Czas edycji: 2009-11-12 o 18:08 |
|
|
|
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
Moja siostra ma w drodze drugiego chłopca
właśnie napisała że już znają płeć ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Dobrze wiedzieć będę skrupulatnie liczyła na dziewczynkę rzecz jasna
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Iga gorzej jak źle traficie
, bo wiesz - z tą owulacją to rożnie bywa
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
A ja przyjme to co los da. Nie chciałoby mi sie mysleć które plemniki beda cięższe a ktore lżejsze
Aga masz racje z tymi imionami... Ja nigdy w życiu nie dałabym córce na imie Anita bo nie lubie osoby o tym imieniu... Boli mnie strasznie głowa... ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Tak apropo mam 9 miesiecy i troche do ślubu
|
|
|
|
#446 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak trafimy inaczej niż w Antosie to będzie Tymuś ...ale marzę o córeczce - będziemy się starać zacznę liczyć i zapisywać skrupulatnie od pierwszego miesiąca bez pigułek i może do jesieni następnego roku coś się z tego wyklaruje
|
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
No i zawsze można kupić testy owulacyjne
![]() Ale nie wiem na ile one są skuteczne.
|
|
#448 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich na forum
![]() Chciałabym sie dowiedzieć jak wyglądały Wasze Zaręczyny?? (chyba że był już taki temat , to prosiłabym o jakieś naprowadzenie na niego)
|
|
|
|
#449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.

my mamy nadzieję że nie będziemy mieć żadnych problemów z zajściem w ciążę bo jak zaczniemy się starać za późno to nam nie wyjdzie raczek

Lubię swoje imię więc jest szansa że mała będzie też zadowolona hihi
Sie okaze kiedys

od 03.01.12
....

następna mamusia na forum ale dziewczyny hormony Wam buzują tylko mnie jakoś nie bardzo

Ja na drugie imię mam Luiza a po hiszpańsku oznacza to samo co moje pierwsze
A tak ogólnie to duzo mi sie podoba imion i nie wiem czy mi sie nie odmieni. A co do dwóch imion to wydaje mi sie to mało praktyczne, ale takie troche szlacheckie jak Anna Maria