|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.III
U mnie etz bedzie sporo dzieciakow. Ja mam jedna siostre i tz ma jedna siostre. Obie obecnie sa w ciazy
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc u u nas w rodzinie to samo Jak na razie 9 chłopaków się zapowiada(licząc Kubusia) i może 1 nasza Pysiolinka -dziewczynka ? ![]() ********************* U nas pogoda też do bani pada cały dzień Kuba własnie przed chwilką ubrał się i pojechał do babci ![]() A ja czekam na mezusia...jedziemy na zakupki....w drodze powrotnej podjedziemy po Kubunia....bo mój mąż sobie nie wyobraza by nasz synek...nie spał za ścianą
|
|
#2073 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale trzymam kciuki!!! Jutro poproś o L4 tego lekarza, który będzie Cię badał! Cytat:
![]() I nawet mimo leków i leżenia... Cytat:
, a z drugiej strony przecież ile "cudów" potrafią zdziałać, żeby niektóre maluszki uratować...A ja się muszę "pochwalić", że boli mnie ząb Poza tym jeszcze czekam na zamówiony podgrzewacz od przeszło tygodnia i na książkę Poczta Polska is the best...Pozdrawiam Was ciepło!
|
|
#2074 |
|
BAN stały
|
hejka
![]() ja sie dozywam tak jak moge.... U nas dobrze brzusio rosnie...i ja razem z nim...juz nawet niecche wspomniac ile przytylam ![]() Pogoda jakos nienastraja optymistycznie... ![]() Pozatym to sie poklolcilam z TZ. ...i to tak osrtrooi pojechal dzis do mamy na nocke wiec bede dzis sama spac...... Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...a na koniec dodal co mnie rozsmieszylo w tej powaznej atomoswerze "ze zachowuje sie jak KOBIETA W CIĄŻY..." ![]() Jak by nie widzila ze w niej jestemBuzka kochane |
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wróciłam od dentysty
Melduję, że kanałówka już całkowicie zrobiona, ząbek opancerzony, wyszlifowany i jest piękny Zostały mi już tylko licówki ale to na przyszły tydzień ![]() A teraz będę wcinać mega ostrą zupkę kuksu, popiję colą i będę leżeć na kanapie ![]() Dzisiaj zakładając buty pierwszy raz w tej ciąży przeszkodził mi brzuszek Wcześniej jakoś nie miałam problemów, zginałam się normalnie - tzn wiadomo, normalnie tzn bez większych problemów a dzisiaj psikus I faktycznie chyba jakoś tak brzucholek podrósł
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Agape a jak Ty się dzisiaj czujesz? Jest lepiej.Znam Twój strach - ja też jestem mamą szyjkowo-fenoterolową.
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Patka przykro mi, ale naprawdę super, zę jednak byłas się porzegnać- tearz byś żałowała jakbyś jednak nie pojechała...
Azzis ja tam nie czekałam aż zapyta powiedziałam, że chcę zwolnienie i dlaczego... sam też się zawsze pytał później ale po co czekać? Mógł uznać, że skoro do tej pory go nie chciałaś to może nie potrzebujesz. Nogi mnie bolą:P |
|
|
|
#2080 |
|
Raczkowanie
|
A moja bratowa, która jest w Anglii prawdopodobnie będzie rodzić dzisiaj albo jutro
Tzn. termin ma niby na koniec listopada, ale dzwonił brat, że byli dzisiaj u położnej, bo bratowa ma skurcze i że chyba się już zaczyna akcja Mówię jej żeby dzisiaj się streszczała, bo jutro piątek 13-stego :PU mnie wśród znajomych i rodziny tez wysyp dzieci. Jedna bratowa właśnie na wylocie, potem ja w lutym, potem druga bratowa w kwietniu, nastepnie siostra bratowej (tej co dzisiaj rodzi) rodzi w marcu, potem siostra drugiej bratowej ma termin na maj, koleżanka dzwoniła, że znajome też w ciąży. Brat idzie na wesele za dwa tygodnie do pary, która planowała sobie ślub na maj 2010, ale okazało się, że dziewczyna jest w ciąży i przyspieszyli ślub (a termin ma tak jak ja ). No dosłownie wysyp taki, że masakra ![]() ========== A ja jadę teraz do TŻta, bo jak na złość padł mu akumulator w aucie ( a auto kupił tydzień temu ) i ja muszę jechać swoim autem.Zaczynam się nie dopinać w moje spodnie sprzed ciąży Jak siedzę to muszę guzika odpinać Dlatego też pokochałam spodnie dresowe ![]() I tak się zastanawiam czy kupować jakieś spodnie na te ponad trzy miesiące... Zobaczę jak to zrobię ![]() A i zapomniałam dodać, że sąsiadka przywiozła od swojej córki albo fotelik do auta albo nosidełko. Dokładnie nie wiem, bo ona sama się na tym nie zna, a dzisiaj zapomniałam już podjechać do niej. Ponoć mało co używane a jej w mieszkaniu przeszkadzało to powiedziała, że mi da ![]() Mam ochotę na kinder bueno
Amelia Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2009-11-12 o 18:42 |
|
|
|
#2081 |
|
Raczkowanie
|
Xmila, Pola - ja dzis tez mialam po sniadaniu za duzy cukier - 15o! i juz wiem ze to wina pieczywa - oczywiscie ciemnego - ale z ziarnami - wydaje mi sie ze to przez te ziarna wlasnie ! bo po obiadku - ziemniaczki pieczone z oliwa - chyba ze 4
- kurczak pieczony i salatka mialam 17 !!!! tak wiec uwaga na pieczywo ! pozdrawiam Was serdecznie i lacze sie w bolu - Pola ja tez jeszcze nie odwazylam sie na nic slodkiego - ale powoli zaczyna mnie skrecac.... oki... spadam na mierzenie po kolacji - kurka zaczynaja mnie opuszki bolec
|
|
|
|
#2082 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już juniora położyłam spać,bo skopany był przedszkolem.A za mną chodziła jajecznica na masełku i zjadłam z 3 jajek
+ 4 grzanki .Zaraz zrobię sobie herbatkę zieloną i będę czytać wizaż .Pysiam....czy to ty podawałaś przepis na ta sałatkę z chińskim makaronem??Wyślij mi przepis na WP Zasłona...Ty dopiero teraz nie mieścisz się w swoje spodnie??No to nieźle,też bym tak chciała. Patka...współczuję,ważne się zdążyłaś się pożegnać
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Ufff, zrobilam sobie na chwile oddech od nauki. Wkuwam ostro, bo jutro tescik, chyba juz ostatni przed tym calosciowym
![]() Jak przyszlam z kursu to zrobilam obiadek, kurczaczka z pieczarkami, w takim pycha sosiku ![]() Moj mezus dopiero wraca z pracy, ale na szczescie jutro juz piatek i weekend Patka ogromnie mi przykro Celka bidulko lez grzecznie w lozeczku, zeby sie szybko wykurowac Pysia to super, ze masz juz fotelik I najwazniejsze, ze sie podoba Azzis trzymam kciuki, zeby jutro okazalo sie wszystko w porzadku. Daj szybciutko znac, jak bedziesz po.
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o moje samopoczucie - dziś już na szczęscie podbrzusze mnie tak nie boli jak wczoraj - cały czas zastanawiam się nad przyczyną tego bólu... Ale jak chodzę to czuję takie kłucie w wiadomym miejscu... Macica się spina, ale teraz to juz chyba powoli ma do tego prawo... Oj Zeberko mnie tez dziś strasznie bolą nogi. Łaziliśmy z mężulkiem dziś po hurtowniach, żeby zapoatrzyc Malutką w pościel do łóżeczka, ręcznik i inne pierdoły dla niej potrzebne i teraz cierpię. Kupiłam w Auchanie stanik do karmienia (dzięki Pysi - ten tańszy ), a jutro jedziemy po wózek. Znaleźliśmy taki, co cały waży 8 kg (na IV piętro jak znalazł), ale oczywiście nie pamiętam nazwy. Jutro jeszcze zadzwonie do tej hurtowni zapytam co to za wózek i poszperam o nim info w necie...
|
|
|
|
|
#2085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Ale jestem padnięta... Wkurzyła mnie baba na poczcie w Realu... Zamknęła mi okienko przed nosem... Puściłam jej focha i powiedziałam, że się znęca nad ciężarną... Poszłam na halę, miałam kupić trzy rzeczy, ale tak wolno szłam, że mi godzina zeszła... Kupiłam bluzeczkę dla Paulinki, ale już na 74 cm, bo mam zakaz kupowania mniejszych Śliczną czerwoną w haftowane kwiatuszki...Jak wyszłam to oczywiście na poczcie była już mega kolejka, a niestety z tą babką miałam już wątpliwą przyjemność, bo ona tam ma zastępstwo i nie dość, że się rusza jak mucha w smole, to jeszcze nie wie co tam robi... Wmawiała mi ostatnio, że nie ma czegoś takiego jak polecony z zadeklarowaną wartością, potem stwierdziła, że to tylko na głównych pocztach... Nie dość, że jest, to jej jeszcze powiedziałam, że te karteczki leżą na zapleczu po lewej stronie... Wróciłam do domu więc, poszłam drugi raz na pocztę obok domu, na dodatek w międzyczasie się okazało, że mam drugą paczke do wysłania, więc pozytywnie się skończyło... azzis nie martw się na zapas, dobrze że się wysłał do szpitala, ale o L4 to się mogłaś upomnieć... Może on myśli, że ty nie pracujesz i nie jest Ci potrzebne? pysiamn brawo za fotelik ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż ostatnio, jak miałam gorsze samopoczucie, to powiedziałam TŻowi, że drugie dziecko to sobie zaadoptujemy... Cytat:
Cytat:
No co ty??????? Spodnie sprzed ciąży????? Ja już od miesięcy na oczy nie widziałam...---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Idę prasować tą górę prania, ale wcześniej jeszcze muszę sprzątnąć trochę w kuchni, bo mi pomidorowa wykipiała i masakra jest...
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Zaslona ja juz dawno zapomnialam co to sa spodnie sprzed ciazy
![]() ![]() http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html - jakis cud w Polskim sadzie taki wyrok...
|
|
|
|
#2087 |
|
Zadomowienie
|
my już mamy klucze
pojechaliśmy sobie coś zjeść zeby to uczcic i teraz stękam z przejedzenia![]() pomierzyliśmy pokoik małej(i nasz) i chyba narazie szafy nie bedziemy zamawiać bo coś ciasno jest,zobaczymy pózniej.od jutra zakupy farb itp i tż startuje od soboty,chciałabym mu pomóc albo chociaż tam być i coś robić ale farby....i tylko czasami zajrze tam,może z obiadkiem.sprawdziłam nawet piekarnik i na pierwszy rzut oka działa,chyba że nierówno piecze ale to wyjdzie w użytkowaniu.jedyny minus-8pietro ale przezyjemya co sie z ulą dzieje?chyba jej nie było ze 2dni?
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakoś tak chciałabym mieć pierworodną córę. Co nie oznacza, że jak okaże się chłopak będę głową mur rozbijała Po prostu może ubiorę go czasami na różowo |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Kamyk nie zazdroszcze prasowania... a widziałam dziś na mieście babkę z takim wózeczkiem jak Twój i powiem, że robi wrażenie i widać, że fajnie się prowadzi
Muszę wziąść się za resztę zakupów w końcu ale kurde z kasą krucho:\ Może Ula gdzieś była wczoraj, bo wolne było... Zobaczymy do jutra czy się odezwie jakby nie to napisze jej smsa a co w końcu po coś ta lista jest
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-11-12 o 20:10 |
|
|
|
#2090 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Jesztem już
![]() Kupiłam dla małego 2 czapy na zimę- grubszą i cieńszą, taką zawieszkę na smonia i mamusi (czyli mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za jutrzejsze usg. Będzie dobrze- musi byćCytat:
a na brzuszek magnezik![]() Cytat:
Może to i dobrze, będą nas wszyscy rozpieszczać Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj sięCytat:
Cytat:
![]() ---------- Wszystkim chorym mamusiom busiaki ---------- Tz pojechał do rodziców. A ja wcinam laysy paprykowe i popijam spritem znowu będę zdychać
|
||||||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Malga pogadajcie z TŻ-tem.szkoda czasu na kłótnie ![]() Zaraz Londyńczycy.Oglądacie Dziewczyny? Życzę Miłego Wieczorku. Zajrzę chyba dopiero jutro. Buziaki |
|
|
|
|
#2092 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=aldii;15243380]Zaslona ja juz dawno zapomnialam co to sa spodnie sprzed ciazy
![]() ![]() Ja też chodzę w dwóch parach dżinsów sprzed ciąży - biodrówkach i oczywiście w dresach! Spodnie "z golfem" miałam na sobie dwa razy (a kupiłam sobie dwie pary dżinsów i sztruksy) i lecą mi z brzucha (31 tc.) Chyba nie wykorzystam cążowych zbyt długo
|
|
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie
Miałam nadzieję na początku, ze w biodrówkach dam rade chodzić ale nie było szans...
|
|
|
|
#2094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się,że to jest kwestia tego jak macica się rozrasta,bo znam dziewczyny co w swoich biodrówkach chodziły w ciąży i było OK.Pod brzuchem spokojnie się zapinały.Mnie niestety tyłek się powiększył i biodra w związku z tym,dlatego ja nie wchodzę w swoje.A w moich ciążowych spodniach jeansowych to mnie na szwie łączącym spodnie z golfem uciska i małemu jest wtedy nie wygodnie i puka mi w to miejsca.Noszę te spodnie tylko jak już nie mam wyjścia,ale wolę legginsy i dresowe
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie materialne co wygladają tlyko jak dżinś i mnie nie gniotą, no i gumkowe czarne i w tych dwóch parach najlepiej mi się chodzi i myslę, ze do końca ciązy mi posłużą... bo sztruksy stają się już niewygodne właśnie przez uciskanie, bo są sztywniejsze i grubsze.
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za trzymanie kciukasów - zdały rezultat
Mały już nie jest taki mały, bo wg usg ma 2109 g i wg tej wagi jestem w 33 tc 3d, czyli powinnam rodzić 28 grudnia, ale oczywiście tym terminem mam się tak bardzo nie sugerować (z poprzednich usg wychodzi 10 stycznia). Jedyny mankament - to Maciek póki co ma zamiar przywitać świat Co do mnie to wszystko OK, szyjka w porządku, wyniki też, poza płytkami krwi, które mieszczą się w dolnej granicy - 144 tys. |
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Ja wlasnie ogladam Tancerzy i dalej wcinam mandarynki, zostało tylko kilka. Kurcze takie slodziutkie ze od 14 wciagnelam 2kg no nie liczac kilku ktore zjadl tz
![]() ![]() Jutro rano jade do Opola do mojego promotora na uczelnie zeby skorzystac z e-library bo mam braki materialow do mgr. [QUOTE=Ingrid80;15244135] Cytat:
A ciazowych spodniach tez mi spada ta guma z brzucha i musze ja podciagac. Ja po domu i tak chodze w dresach a jeansy zakladam tylko jak wychodze na miasto. |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid ja w ciazowych smigam od 5 m-ca
Mam 2 pary dlugich jeansow, rybaczki jeansowe i 2 pary dresow - wszystkie pozyczone![]() Addicted super wiesci ulozeniem sie nie przejmuj, ma jeszcze czas zeby sie odwrocic. No i synus jaki juz duzy Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-11-12 o 22:07 |
|
|
|
#2099 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() czasem mi sie wydaje ze mnie NIKT tu nie zauwaza albo tylko maly skrawek..populacji na watku ![]()
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Rozeznanie
|
witam mamuśki
jakoś dzisiaj przeżyłam jednak.. jak już wróciłam przed 17 do domku gdzie cieplutko i napiłam się herbatki z cytrynką, pobrałam wszystkie leki to tak teraz już przynajmniej mnie nie boli klatka piersiowa jak kaszlę i już nie kaszlę tak często czyli chyba mi przechodzi powoli wczoraj wreszcie naładowałam akumulatorki od aparatu to jutro jak odbierzemy wózek to Wam wieczorem mogę wstawić fotki ![]() jeszcze troszkę Was dzisiaj poczytam i niedługo znikam pod kołderkę spać bo jutro na praktyki rano
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

, a z drugiej strony przecież ile "cudów" potrafią zdziałać, żeby niektóre maluszki uratować...
Poczta Polska is the best...

...i to tak osrtroo
Jkos przezyje....a powodow bylo mnustow....nie bede wymieniac...

+ 4 grzanki
.
I najwazniejsze, ze sie podoba
za jutrzejsze usg. Będzie dobrze- musi być