Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010!!! :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-12, 12:26   #91
asiulek1981
Przyczajenie

Dot.: Mamusie Lipcowe 2010!!! :)

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Ale tutaj cisza... A co Wy na to żeby zrobić listę zafasolkowanych lipcowych mamuś? Tak jak na innych wątkach- imię,wiek,termin porodu? Będziemy widzieć jak nam się lista powiększa

Słusznie, słusznie, w końcu, czy co 5 tydzień i 5 miesiąc to tak samo ważny dla każdej przyszłej mamusi ja jestem w pierwszej ciąży.. i z mężem już szalejemy kompletnie.. bardzo byśmy chcieli chłopczyka.. ale najważniejsze żeby było zdrowiutkie.. jeśli bedzie chłopiec to będzie Kacper Tomasz (drugie imię po tatusiu, żeby patrona miał ), a córcia będzie Oliwia Joanna (tak jak wyzej ).. rodziców chrzestnych juz wybraliśmy.. tylko cała rodzina to się dowie dopiero na Wigilię.. taki prezent Świąteczny zrobimy rodzicom i teściom.. ) a jak to było i jest u Was? )
asiulek1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:17   #92
Kotuś
Przyczajenie

Witam

śpieszę powiadomić że dołącza kolejna zafasolkowana
Termin: początek lipca.
Objawy: ciągłe zmęczenie, ładny biust i po za tym nic, żadnych nudności - co jest dziwne bo moja mama już 2 dnia ciąży wymiotowała i nie przestała aż do końca I trymestru. Jedyne co mnie niepokoi to pojawiające się od czasu do czasu dość silne bóle w dolnej części brzucha - takie jak przed okresem. Lekarz który robił mi USG (niezbyt przyjemny człowiek) powiedział tylko że jak nie mogę wytrzymać to żebym nospę brała.
Kotuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 13:37   #93
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kotuś Pokaż wiadomość
Witam

Objawy: ciągłe zmęczenie, ładny biust i po za tym nic, żadnych nudności - co jest dziwne bo moja mama już 2 dnia ciąży wymiotowała i nie przestała aż do końca I trymestru. Jedyne co mnie niepokoi to pojawiające się od czasu do czasu dość silne bóle w dolnej części brzucha - takie jak przed okresem. Lekarz który robił mi USG (niezbyt przyjemny człowiek) powiedział tylko że jak nie mogę wytrzymać to żebym nospę brała.
ja tez mam takie bole ale nie bardzo silne, lekarz powiedzial ze to normalne i zabronil mi brac jakichkolwiek lekow. znajoma wizazanka ktora ma juz dziecko tez pisala ze miala takie bole i ze to macica sie rozszerza
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 14:19   #94
tulipan81
Przyczajenie

witam,
widzac ten watek stwierdzam ze musze sie zapisac
moj termin to 12 lipca

rowniez miewam lekkie bole w podbrzyszu, ale nie sa silne a sprawiaja wrazenie ze cos tam sie dzieje w srodku
innych objawow nie mam, moze szybciej zasypiam, i piersi delikatnie mnie pobolewaja

pozdrawiam
tulipan81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 15:05   #95
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kotuś Pokaż wiadomość
Witam

Też miałam takie bóle i oczywiście za każdym razem jak je czuję to się martwię,ale mam nadzieję,że to faktycznie tylko rozciąganie macicy.Na pocieszenie powiem Ci,że na początku miałam je praktycznie codziennie,a ostatnie jakieś 1,5-2 tygodnie już ustepują i zdarzają się sporadycznie.Mnie też lekarz kazał brać nospę forte w razie bólu,ale wzięłam tylko raz jak się wystraszyłam...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:09   #96
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Witam Wszystkie Przyszłe Mamusie!!!
Może na początek moja krótka historia Ogólnie brałam tabl.anty ok 12 lat z przerwami (mercilon,harmonet i novynette ) Ostatnio 1,5 roku brałam Novynette,lekarz powiedział,że o dzidzie mogę się starać od razu bez żadnej przerwy po tabl.,odstawiłam je we wrześniu tego roku (1.09.) po 12 tabletce z opakowania-nie czekałam do końca,@ dostałam 3 dni po odstawieniu,tak jak zawsze po każdym skończonym opakowaniu. I w tym miesiącu wzięliśmy się ostro do pracy ,ale niestety się nie udało Tyle się mówi o zwiększonej płodność po anty...miałam nadzieję :/,chciałam od razu tak jak wszyscy,moje obawy były wielkie,gdyż dwa lata temu przeszłam poważne "obustronne zapalenie przydatków w zaostrzeniu" co mogło grozić bezpłodnością. Byłam zawiedziona i postanowiłam nie działać na slepo tylko wiedzieć co i jak,zakupiłam więc testy owulacyjne i czekałam kiedy pokażą się dwie kreski-nadszedł dzień owulacji,robiliśmy to z przyjemnością,nie dla samej prokreacji,stwierdziliśmy jak się uda to super,a jak nie będziemy próbować dalej... Pierwszym objawem zastanawiającym mnie i mojego partnera były piersi!!!!!! Przed okresem zawsze były pełniejsze,a tu nic,takie "luźne" jakby nie miało być okresu i lekkie mdłości i zawroty głowy,ale krótko i szybko minęły te dolegliwości. Pierwszy test zrobiłam dzień przed spodziewaną@,kreska druga prawie wcale,trzeba było dobrze przyjżeć się pod światło,myślałam,że to bzdura,bo nic przecież nie widać,drugi test zrobiłam dzień po spodziewanej @ rano i wyszła wyraźna druga gruba kreska,ale bladziutka no i trzeci test wykonałam 1,5 dnia po drugim teście popołudniu i również była druga gruba i wyraźna kreska Nie dowierzałam wtedy,teraz się oswajam,z moich obliczeń wynika,że to 6 tc,a poród koło 12 lipca !
Lekarza mam na wtorek 17 listopada i jestem ciekawa co mi powie,czy założy mi już kartę i co z moją pracą-pracuje na produkcji na 3 zmiany w hałasie,mamy doczynienia z oparami izopropanolu i tworzyw sztucznych(granulat rozgrzewany do 200st,opary na hali produkcyjnej),robimy pokrywy do pralek,zmywarek,suszarek ważące od 2,5-5,5 kg po 700 sztuk na 8 godz pracy w pozycji stojącej z jedną 15 minutową przerwą na posiłek i dwoma 5 minutowymi... Nie ma możliwości na zmianę stanowiska,albo praca taka jak dotychczas,albo zwolnienie... Ciekawe co mi na to powie pani doktor,poinformowałam kierownika,że jestem w ciąży,było ok,trochę mnie oszczędza,ale powiedział,że praca tutaj dla kobiet w ciąży jest wykluczona. Wszystko się wyjaśni w swoim czasie,teraz czekam na wizytę do wtorku,chodzę do pracy i jedyne dolegliwości na dzień dzisiejszy to niesamowita wrażliwość i ból piersi, lekkie mdłości,częste siusianie i straszne zmęczenie w pracy
Pozdrawiam Was Wszystkie Dziewczyny i miło mi przystąpić do waszego grona

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Chciałabym jeszcze bardzo powitać TULIPAN 81,jak wszystko dobrze pójdzie będziemy na porodówce w tym samym terminie
SILVAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 16:14   #97
biejo27
Przyczajenie

Cześć dziewczyny
Własnie się dowiedziałam, że również zasilam grono przyszłych lipcowych mamusiek
Ostatnią @ miałam 7.10, wczoraj zrobiłam test i wyszły II krechy. Dzis gin potwierdził wczesną ciążę, chociaz na usg było widac jedynie pęcherzyk ciążowy. Kolejna wizyta za 2 tygodnie.
Jestem bardzo szczęśliwa, bo o dzidziusia staralismy się z mężem od maja. Mamy już 4-letnią córeczkę, która bardzo marzy o rodzenstwie. Bałam się, że moga być z tym problemy, bo mam wysoki poziom prolaktyny, ale jakoś się udało
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w lipcu zostane podwójną mamusią
biejo27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 16:19   #98
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Gratulacje!!!!!!!
Stary 2009-11-12, 16:24   #99
biejo27
Przyczajenie

Pomyslałam, że dopisz kilka słów dla lepszego poznania sie
Moje objawy: nabrzmiałe i bolące piersi, ból brzucha na dole. Na początku myślałam, że to objawy zbliżającej się @. Ale dni leciały a @ nie nadchodziła. Do tego dołączył wilczy apetyt, ciągle miałam na coś ochotę...no i zmecznie, sennośc. Przy pierwszej ciąży (4 lata temu) nie miałam takich objawów, więc nie podejrzewałam, że jestem zafasolkowana.
Jak widać każda ciąża jest inna...objawy również mogą się różnić.
Sama nie wiem co myslec: jestem bardzo szczęsliwa a jednocześnie ogarnia mnie strach. Tyle się słyszy o poronieniach w I trymestrze. Gin poiwedział mi, żeby narazie się za bardzo nie ekscytowac, nie chwalić światu, bo 1/3 wczesnych ciąż kończy się poronieniem. Zdołował mnie tym stwierdzeniem Jak mam się nie chwalic skoro czuję jakby skrzydła mi urosły??? Czy Wy tez macie obawy???
Fajnie, że mogę z Wami pogadać-chociaż Wam się pochwale swoim szczęściem

pozdrawiam wszystkie lipcowe mamusie
Stary 2009-11-12, 17:26   #100
SILVAS
Przyczajenie

GG do SILVAS

Mam takie same obawy jak i ty... ale jestem dobrej myśli,wierzę,że wszystko będzie dobrze
Chcę się cieszyć tą chwilą,ale nie chce jej zapeszać,też się boję...a czas tak wolno płynie.
Stary 2009-11-12, 17:40   #101
biejo27
Przyczajenie

Dokładnie- czas wolno płynie. Chciałabym mieć już pewność, że serduszko mojej fasolki bije i że wszystko jest ok. Niestety muszę zaczekac jeszcze 2 tygonie.
Dziewczyny jak mam wyliczyć w którym tygodniu ciązy jestem? Wg kalkulatora znalezionego w necie wychodzi mi 6 tydzien. A miesiączka była 7.10. Faktycznie to 6 tydzień???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 18:11   #102
idealnecialo
Zadomowienie

Witam kolejne lipcóweczki

Widze ze chyba wszystkie pełne obaw ehhhh
I jak tu sie nie stresować? To nie mozliwe!

Ja dzis caly dzien mialam spokoj z bolącym brzuchem,ale teraz zaczął znów boleć. Normalnie biorąc pod uwage poprzednia ciąże, to brak bólu dla mnie znaczy ze cos nie tak, a i ból zreszta tez mnie przeraza.. Nie ma to jak 2 uczucia w 1.
Nudnosci typowych nadal brak, ale niektorych rzeczy nie moge jesc, np chleba.. I niektorych rzeczy wąchać..

Piersi, przy dotyku są czułe,ale nie odczuwam ich caly czas..

No i zbliza sie dzien wyjazdu meza do pracy za granicą, czyli kolejny z wielkich stresow i jak tu zyc spokojnie?!

Do tego zblizaja sie egzaminy w szkole, a ja nic nie umiem, i nie umiem sie czuc.. a jak sie skupie gdy on pojedzie?! Jak dam rade? tyle tego! I jeszcze ten stres z dzidziunią czy nie pozamaciczna.. ehhhh

Jutro ide na te beta hcg... zobaczymy czy pobiorą i moze juz beda wiedziec kiedy wynik tego ze srody bedzie..

Buziaki dla was ciężarówki hihi
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:34   #103
anoxa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze widze Nas tu co raz wiecej choc narazie zadnej nie gratuluje

nie wiecie jak bardzo ciesze sie z tej ciazy ale z drugiej strony wole sie do niej nie przyzwyczajac bo boje sie ze znow bedzie cos nie tak (jestem po jednej obumarlej ciazy) tym razem przyjelam nieco inna taktyke i dzisiaj nawet kupilam taka sliczna misiowa czapeczke z misiowymi rekawiczkami co ma byc to bedzie

z obecnych moich objawow to nudnosci bolace i c najgorsze czeste oddawanie moczu w nocu potrafie nawet trzy razy wstawac tez tak macie????? no i czasem boli mnie podbrzusze no i sennosc oczywiscie

jesli moge wam cos polecic to na stronie polki.pl jest fajnie opisany kazdy kolejny tydzien ciazy

moze jesli ktoras z was ma nieco czasu by zrobila liste zafasolkowanych?

korci mnie zeby isc na kolejna wizyte szybciej bo wyznaczona mam na 25.11 ale wiem ze czeste robienie usg tez w niczym nie pomoze a 25.11 jest szansa na bijace serduszko

pozdrawiam was serdecznie i zycze duzo odpoczynku
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:56   #104
Alex33
Przyczajenie

Witam, może ja też przedstawię swoje objawy : jak u większości z was też wyglądało wszystko na zbliżającą się @ piersi powiększone i bolące i lekkie pobolewanie w dole podbrzusza, naewt nie zwróciłam uwagi na to, że zazwyczaj dwa dni przed @ pojawiały się u nie lekkie plamienia a teraz nie. Jednak wytłumaczyłam to sobie stresem (w tych dniach zmarł mój tata) i jak po pieciu dniach nie nadeszła (nadal mnie pobolewał brzuch) i zrobiłam test ciążowy (negatywny) to wybrałam się do ginki, a ona na to, że dziś nie będzie mnie badać tylko najpierw badania krwi a za dwa dni po wynikach mam przyjść na wizytę no i na wizycie pani doktor stwierdziła wczesną ciążę. Kolejna wizyta w pon i liczę że na USG już coś będzie widać
Alex33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 21:40   #105
farminka
Wtajemniczenie

Jako,że pierwsza zaproponowałam zrobienie listy to podjęłam się zebrania nas wszystkich.Nie przypuszczałam,że już nas aż tyle się uzbierało Wstępnie tak to wygląda,ale fajnie by było gdyby dopisać tu wiek i imię,terminy porodów u tych,których mi się nie udało znaleźć.
Przewidywane płci dzieciaczków dopisane małymi literami,pewne będą dużymi
Wszelkie info proszę na prv to łatwiej będzie mi to ogarnąć i uzupełnić

Lista mamuś lipcowych
2010

Alguien (Marta, 25 lat) t.p.13.06 DZIEWCZYNKA
farminka (Agnieszka,22lata) t.p.28.06
kabimba (27 lat) t.p. 3 lipca
aniaa22 (Ania, 26 lat) t.p. 7 lipca dziewczynka Iga
jaszczka (Emilia, 27 lat) t.p. 7lipca
Linka24 (Ewelina,24 lata) t.p. 7 lipca CHŁOPIEC
Basia84 (Basia, 25 lat) t.p. 8 lipca chłopiec Oscar, (dziewczynka Emma)
gwiazda666 (Magda, 30 lat) t.p. 8 lipiec
hexa84 (Ania, 25 lat) t.p. 8 lipiec chłopiec Eryk
mortisha84 (Magda, 25 lat) t.p.10 lipiec
entertete (28 lat) t.p. 11 lipiec dziewczynka
papeteria(28lat) t.p. 11 lipca dziewczynka
olakola ( Ola, 31 lat) t.p. 12 lipiec
anoxa (Kasia,23 lata) t.p.14 lipiec dziewczynka Maja
idealnecialo (Aneta, 23 lata) t.p.13 lipiec chłopiec
biejo27 (Aśka. 27 lat) t.p. 14.lipiec
serduszkoiz (Iwona, 26 lat) t.p. 14 lipiec
marta_d1 (Marta, 25 lat) t.p. 15 lipiec
Siala_Bala (Karina, 23 lata) t.p. 15 lipiec dziewczynka Gabrysia/Karina, (chłopiec Filip/Adam)
niezawsze (Marta, 27 lat) t.p. 16 lipiec chłopiec
agravka (Kasia, 24 lata) t.p. 17 lipiec
jusdan77 (Justyna, 28 lat)-t.p. 17 lipiec chłopiec
kemo ( Aśka, 31 lat) t.p. 17 lipiec
itakasia (Kasia, 30 lat) t.p. 26 lipiec
eleonoremio (Ela, 23 lata) t.p.
26 lipiec
bunia1234 (27 lat) t.p. 27 lipiec dziewczynka
karolcia228 (Karolina,23 lata) t.p. 28 lipiecAnastazja/Oliver
kasandra82 (Dorota, 27 lat) t.p. 29 lipiec chłopiec Daniel
aga2628 (Agnieszka, 26 lat) t.p. 30 lipiec

Miira t.p.ok.1 lipca
Alex33
scoobs
olayya t.p.29.06
marrticzka t.p.30.06-1.07
tulipan81 t.p.12 lipiec
SILVAS t.p.12 lipiec
astorka
traffik t.p. 4 lipiec

Lista mamuś sierpniowych 2010

bajka1807 (Kamila 21 lat), 2.08.2010
kassate1203 (Beata, 22 lata), 02.08.2010 chłopiec
pszczolka87 (Teresa, 22 lata) 3.08.2010 chłopiec
honolinka (Karolina lat 21) 04.08.2010
muminek88 (Wiktoria 22 lata), 4.08.2010 dziewczynka
wiolek1 ( Wioletta, 21 lat) 4.08.2010 chłopiec Alex
SabinaLG (Sabina 26 lat) 05.08.2010
katia_ (Kasia 24 lata), 6.08 .2010
lidka36 6.08
kociamborek (Hania, 25 lat) 8.08.2010 dziewczynka Amelia
Aneczka78 (Ania, 31 lat) 10.08.2010

lazurowa (Marta, 23 lata) 10.08.2010
Zuziunia (Zuzia,23 lata ) 11.08.2010 dziewczynka
justynacz80 (Justyna 29 lat) 12.08.2010
kashha (Kasia, 24 lata) 13.08.2010 chłopiec Wojtek, (dziewczynka Hania)
agasas (28 lat) 25.08.2010

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-01-28 o 17:21
Stary 2009-11-12, 23:16   #106
jaszczka
Zadomowienie

Cześć wszystkim!
Jak miło się nasze grono powiększa witam nowe ciężarówki !!

nawet nie wiecie jak się cieszę, że was też brzuchy bolą (tzn nie cieszę się dosłownie... boże jak to głupio zabrzmiało...) bo ja to już totalnie schizuję, bo mnie też boli i czasami tak mocno jakbym już naprawdę @ dostawała, zwłaszcza wieczorem i w nocy i nie wiem czy tak ma być, czy nie...wczoraj to aż się obudziłam tak mnie napier.tego brzuchol...
i tak samo jak któraś z was wcześniej pisała, za każdym razem jak idę siku to mam panikę, żeby krwi nie było, albo czegoś gorszego...
to moja pierwsza ciąża i nie mam pojęcia, co jest normalne, a co nie... super, że możemy się tu między sobą powymieniać dolegliwościami...
do lekarza idę dopiero w przyszłym tygodniu i normalnie będzie "100 pytań do"
Stary 2009-11-13, 06:16   #107
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
i tak samo jak któraś z was wcześniej pisała, za każdym razem jak idę siku to mam panikę, żeby krwi nie było, albo czegoś gorszego...
ja mam tak samo

farminka dzieki za listę ja dam znać juz po wizycie u gina co i jak bo narazie to jeszcze nic nie wiem poza tym co mi z kalkulatora wyszło

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2009-11-13 o 06:17
Stary 2009-11-13, 08:06   #108
astorka
Przyczajenie

oh...i ja się muszę dopisać jakiś tydz temu się dowiedziałam cieszę się bo próbowaliśmy od 3 mies już troszkę to maleństwo mi się tu rozbija bo brzuch mnie niemiłosiernie boli...ale jaka się płaczliwa zrobiłam to głowy nie macie dziś np. jako, że 13 spóźniłam się na autobus praca czeka, komisja przed drzwiami, a ja gdzieś w miejskim wiec co płacz mnie ogarnął i to taki szloch, że husteczek mi zbrakło....noo ale już jestem oczka mi schną. Czeka mnie jeszcze wizyta mojego gina dziś
astorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 08:28   #109
aniaa22
Zakorzenienie

a ja cały czas sie wkurzam na wszystkich i o wszystko mąż powiedział że nie wie jak wytrzyma ze mną jak tak ma być 9 mies.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 08:31   #110
astorka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a ja cały czas sie wkurzam na wszystkich i o wszystko mąż powiedział że nie wie jak wytrzyma ze mną jak tak ma być 9 mies.
tez to mam w ogóle jak mój TŻ twierdzi staję się nie do zniesienia...
astorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 09:00   #111
aniaa22
Zakorzenienie

no juz sie balam ze tylko ja stalam sie nie do zniesienia
Stary 2009-11-13, 10:49   #112
traffik
Przyczajenie

Witam Was ciepło!
I ja sied dołączam do Mamusiek Lipcowych. Przewidywany termin 4.07.2010.
Jestem dopiero w 6 tygodniu i ciągłym szoku, ze się udało
To bedzie moje pierwsze dziecko. Poza ciągła ochota na cytrusy, czasowymi bólami brzucha czuje sie rewelacyjnie!!!
Pozdrawiam
traffik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 10:59   #113
mortisha84
Zadomowienie

Witam!
Widzę, że już trochę Mam na lipiec jest, więc i ja dołączę
Termin mam na 10.07. O ciąży w sumie wiem już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zaczęłam się „ujawniać”, nie chciałam mówić rodzinie dopóki nie będę mieć pewności, że wszystko ok. na szczęście we wtorek na usg widziałam już małe bijące serduszko
Objawy mam podobne do Waszych – ból brzucha i piersi trochę bolą, ale na szczęście nie mam nudności
Dodam tylko, że to moja pierwsza ciąża
Pozdrowienia dla Lipcowych Mam
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-13, 11:01   #114
farminka
Wtajemniczenie

astorka, traffik witajcie Pozwoliłam sobie dopisać Was do listy.Mam nadzieję,że będziecie tu zaglądać często
jaszczka mnie też ból łapie a ogół wieczorem albo w nocy i potem nie mogę spać,bo się denerwuję.Czasami łapie też jak się za dużo nachodzę.Chcę już to usg żeby trochę się uspokoić
Stary 2009-11-13, 11:28   #115
biejo27
Przyczajenie

Uspokiłam się trochę, bo ten bolący brzuch spędzał mi sen z powiek. Podczas pierwszej ciązy brzuch mnie wogle nie bolał, nie chodziłam jak teraz senna i nie biegałam siku. A dzis w nocy 4 razy wstawałam do toalety...koszmar. Mnie równiez wszystko naokoło wkurza, drażliwa się zobiłam strasznie-aż sama siebie nie poznaję
Ja nie anm jeszcze dokładnie sewgo terminu porodu, wg kalendarza internetowego-14.07.2010 (ostatnia @ 7.10).
Narazie na usg widoczny był jedynie pęcherzyk ciążowy, kolejna wizyta za 2 tygodnie. Mam nadzieję, że zobacze wtedy bijące serduszko.
Stary 2009-11-13, 11:33   #116
farminka
Wtajemniczenie

A ja właśnie dla odmiany zaczynam się niepokoić brakiem objawów.Na samym początku to jeszcze cos tam było-senna byłam,niedobrze mi było.Nawet kupiłam sobie herbatkę imbirową,ale nie miałam okazji wypić,bo mi przeszło.Teraz dalej mam problemy z zasypianiem,nie mam mdłości,nie sikam dużo,piersi nie rosną i nie bolą już tak bardzo jak w pierwszych tygodniach... Sama już nie wiem czy powinnam się tym niepokoić czy cieszyć,że dobrze to znoszę
Stary 2009-11-13, 12:41   #117
traffik
Przyczajenie

Farminko - dzięki za powitanie
Pewnie bede tu czestym gościem.
Nie moge sie doczekać pierwszego USG, które mam zrobic dopiero na poczatku grudnia. (to obowiązkowe między 11 - 12 tygodniem)
Rodzina tez jescze nie wie, chemy im powiedziec dopiero w Wigilie
trzymajcie sie
Stary 2009-11-13, 13:45   #118
olayya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez traffik Pokaż wiadomość
Farminko - dzięki za powitanie
Pewnie bede tu czestym gościem.
Nie moge sie doczekać pierwszego USG, które mam zrobic dopiero na poczatku grudnia. (to obowiązkowe między 11 - 12 tygodniem)
Rodzina tez jescze nie wie, chemy im powiedziec dopiero w Wigilie
trzymajcie sie
Długo wytrzymacie z milczeniem My od razu powiedzilismy rodzcom jak się dowiedzieliśmy Chyba nie wytrzymałabym tak długo z jężykiem za zębami

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:55   #119
traffik
Przyczajenie

no u nas tez nie jest łatwo, tym bardziej, ze musze unikac jedzenia tego co zawsze uwielbiałam..a wiadomo Rodzice i Teściowie zawsze na obiad robia to co dzieci najbardziej lubią. Ale stwierdziliśmy, że warto pomilczec, zeby mieli najpiękniejszy prezent świąteczny.

Edytowane przez traffik
Czas edycji: 2009-11-13 o 14:05
Stary 2009-11-13, 14:46   #120
serduszkowata
Rozeznanie

Wpadłam pogratulować.
Nadal starająca się
serduszkowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości