|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sonda- pomysl na reorganizacje watkow Bizuteryjnych
Dziewczyny,
Zaproponowalam Zlosliwcowi pomysl na (moim zdaniem) usprawnienie naszego forum. Polecono mi otwarcie nowego watku w celu zebrania opinii forumowiczek. Pomysl polega na tym: zaproponowalam wprowadzenie podzialu watkow forum bizuterja na kilka kategorii (te mozna jeszcze dopracowac), ktore stanowilyby odrebne zakladki. Wchodzac na strone forum bizuteryjkowego dostepne bylyby zakladki tematyczne takie jak np: 1. tutoriale i linki; 2. galeria (wszystkie watki naszych tworow); 3. plotkowy; 4. zakupy/ zaopatrzenie (tu watki dotyczace sklepow, opinii o nich itp) itd, itp (bardzo prosze o propozycje na nazwy kategorii) pomysl pojawil sie dlatego iz uwazam, ze podzial na kategorie pomoglby nam odnalezc sie na forum. watkow jest tak duzo, ze nie ma jak przez nie przebrnac. Bardzo prosze o Wasze opinie na ten temat im wiecej osob uzna ten pomysl za dobry i im bardziej klarowny obraz naszych oczekiwan stworzymy, tym latwiej bedzie taki projekt zrealizowac, wiec z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i propozycje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sonda- pomysl na reorganizacje watkow Bizuteryjnych
myślę że taki podział byłby dobry, szczególnie dla osób początkujących na forum
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za opinie kolczyki
![]() im więcej opinii zbiorę, tym większa szansa na to, że zmiany zostaną wprowadzone, a raczej tak, jeśli nie będzie poparcia, to zmian też nie będzie, więc każda opinia się liczy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ja też jestem za
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
dzięki,
przy okazji, osoby, które są za, mogą dodawać propozycję nazw zakładek, jeśli macie jakieś
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, jak miałyby wyglądać te zakładki, ale taki układ jak jest - jest przejrzysty. Masz wszystkie wątki na dany temat, najważniejsze są przypięte na górze podforum. Dopiero bajzel by się zrobił, gdyby np. w zakładce plotkowej ktoś umieścił swoją galerię i tutorial,
Dodatkowe podziały wg mnie za dużo - więcej klikania, żeby coś znajeźć.. teraz wystarcza jeden rzut oka i wyłapujesz, co Ciebie interesuje.. > 1. tutoriale i linki; są przypięte na górze podforum > 2. galeria (wszystkie watki naszych tworow); większość wątków to galerie 3. plotkowy; jest tylko jeden wątek!! Jeśli chce się pogadać na różniaste tematy plotkowe to jest inne podforum. > 4. zakupy/ zaopatrzenie (tu watki dotyczace sklepow, opinii o nich itp) są chyba 3-4 wątki, każdy o czym innym - nie widzę sensu tego rozdzielać na zupełnie oddzielną zakładkę > itd, itp (bardzo prosze o propozycje na nazwy kategorii) może tylko ja tak niekoniecznie to widzę?? |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Kazdy ma prawo do odmiennego/swojego zdania wiec, dzieki a opinie- ten watek ma zgromadzic rzeczywiste opinie, wiec jest ok ![]() Dla mnie nie jest tak latwozorientowac sie- jest w sumie ponad 50 stron listy z watkami, snie jestem w stanie przez ine przebrnac bez totalnego zagubienia sie, dlatego pomyslalam o reorganizacji jesli chodzi o przyporzadkowanie watkow, do zakladek, myslam sobie, ze jesli ktos zle to zrobi, to "wladze" wizazowe to naprawia i przeniosa watek do odpowiedniej kategorii ja to widze tak: forum wizaz ma mnostwo kategorii od urody po biznes przez odchudzanie, porody, sluby do hobby. rozdzielenie kategorii Bizuteryjkowej na podkategorie jest dla mnie podyktowane tym, ze ilosc watkow jest powiedzmy sobie "znaczna" oczywiscie rozumiem, ze osoby, ktore udzielaja sie na tym forum od dawna znaja go juz pewnie jak wlasna kieszen i maja swoje ulubione watki w subskrypcji. Ja nie jestem fizycznie w stanie przegrzebac wsystkich watkow, a mechanizm czytania nowych postow nie jest super wydajny, bo nie ma mozliwosci sortowania wynikow po kategoriach forum. plus rekladmy i wszystkie elementy graficzne laduja sie tak dlugo, ze poruszanie po forum zajmuje mi duzo czasu (czekania az strony sie zaladuja- a mam stale lacze o bardzo dobrej jakosci) |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
No to teraz wyjdę na wariatkę ale zanim zaczęłam pisać na tym forum przebiłem się przez te 50 wątków
Miałam wieczorną lekturę na dłuuugo Wydaje mi się, że Naila ma rację bo przecież wszystkie ,,pozabiżuteryjne" wątki są na innych podforach. Przyglądałam się też innym forom o podobnej tematyce i tam też w biżu jest o biżu, a o porodach w porodach itp
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba sie nieporozumienie wkradlo mi chodzi o rozdzielenie juz istniejacych watkow nalezacych do forum Bizu na podgrupy, a nie dodawanie tematow niezwiazanych typu porodowych czy innych do tego watku wsrod tych 50 ciu, a nawet chyba 70-ciu watkow mozna rozroznic podzial na rozne kategorie (watki od redakci, watki poswiecone sprawom technicznych, informacyjne watki dotyczace roznych technik, watki poswiecone zbieraniu opinii i pokazywaniu swoich dziel, watki poswiwecone wspolnym zakupom (typu wspolne zakupy z silvex'u) czy wymienianiu informacji na temat roznych sklepow, czy wystaw i gield , czy kilkuczesciowy juz "bizuteryjny watek platkowy") i nie ma sie co oszukiwac, z czasem ilosc watkow nie zmniejszy sie, a bedzie rosla. Ale ok, rozumiem, ze Heurek tez jest na nie ![]() dziekuje za opinie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyznam, że trudno mi się zdecydować - z jednej strony jest dobrze tak, jak jest, a z drugiej czasem też miałabym ochotę wydzielić podforum z naszymi pracami - ale to chyba jedyny podział, jaki uważam za przydatny.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
to tez nie jest glupia mysl, bo tak naprawde, to jest tych watkow bardzo duzo i jakby je odjac, to wsyztskie inne watki poswiecone technikom, poradnikom etc bylyby DUUUZo latwiej dostepne
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

jestem również

Miałam wieczorną lekturę na dłuuugo