|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15194261]ja mam taki ręczny, z Brauna,
![]() ![]() Dzięki Lea ![]()
#4172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Rozeznanie
|
Cholera, przed chwilą dzwonił TŻ, miał stłuczkę na mieście - nie z jego winy... Ja to nieszczęście myślami ściągnęłam - jak dziś się obudziłam i sobie przypomniałam, że jest piętek 13-go to zaraz pomyślałam, żeby mąż czasem nie miał jakiegoś wypadku, bo sporo miał dziś do załatwienia na mieście..Najważniejsze, że nic mu się nie stało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zadomowienie
|
kees26 no to faktycznie szczęście w nieszczęściu,że nic się nie stało Twojemu TŻ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A czy ja na pisałam,że dla dziecka ważniejsze są kolory na macie czy scianie od zainteresowania rodzica???NIE TAK TO MOZNA SOBIE DOGADYWAĆ W NIESKONCZONOSC...TYLKO PO CO ![]() To tak jakbym Ci powiedziała,ze kupiłaś dziecku jakś zabawkę bo uważasz,że będzie szczesliwszy jak sie nią pobawi niz Ty się nim zajmiesz...A jesteś w stanie zapewnić swojemu dziecku,że 24 godziny na dobę poświecała mu swój czas i uwage?Nie.wiesz czasami trzeba się wykąpać,zrobić obiad lub umyć zrobić pranie i wtedy własnie przydaja się takie pstrokate lub szeleszczące badziewia,ktore dzieci uwielbiają i przyciąga to ich uwage na tyle,ze jestes w stanie cos zrobic.Ja tez dzieci nie mam ale mam 8miu bratanków i często z nimi siedziałam ,opiekowałam się juz od 12tego r.ż..wiec mam się czym podzielić...I zapewniam Cie,że zadne dziecko nie mrużyło oczu na widok kolorowych zabawek ![]() ![]() Edytowane przez Zieelonooka Czas edycji: 2009-11-13 o 11:46 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mięśnie kręgosłupa dziecka do 6 miesięcy, nie mają pracować na żadnych bujaczkach ani fotelikach, mają się "wyrabiać" w poz. leżącej na płasko, tak samo jak kręgosłup. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4178 |
Konto usunięte
|
dziewczyny, skończmy te przegadywania się. to do niczego nie zmierza.
każdy ma swoje zdanie na każdy temat, każdy może je na forum wyrazić, i wystarczy... ![]() kropka, jak po wizycie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() Super, gratulacje! ![]() Czemu imię musi być długie? Do krótkiego nazwiska? Tak na szybko to Franciszek, Sebastian... zaraz coś jeszcze wymyślę ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko widzę, że dalej Cię męczy biedaczko... Pięknie ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. ![]() Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, ![]() ![]() Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. ![]() Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE] Ja jestem jak najbardziej ZA. Kropeczko, czekamy na wieści po wizycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4180 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz sprawdzić na pudle i powiedzieć mi jaką dawkę Mg i K mają Twoje tabsy i ile ich dziennie bierzesz?? ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Ja czuję od tygodnia. ![]() Cytat:
![]() Nigdzie nie stwierdziłam, że mamy wyrzucić to co nowoczesne, ani że maty są złe, ani że kolory niepotrzebne... Udowadniać, że nie jestem wielbłądem nie zamierzam. Dalsza dyskusja o tym z Tobą jest dla mnie bez sensu. Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4181 | |
Konto usunięte
|
kropka, napisz wreszcie co u Was.
Cytat:
![]() no i, jak już pisałam, mam takie widzimisie, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, tylko kuruj. Maluchowi od przeziębienia nic nie będzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy Ci to coś pomoże, ale ja od 7tc biorę Aspargin 3x1. Nie znam się na tym, ale moja mama-pielęgniarka była zdziwiona i stwierdziła, że to dużo - ma rację?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15254820]kropka, napisz wreszcie co u Was. [/QUOTE]
No kurka, dajcie mi przebrnąć przez wątek. ![]() Ufff... no jestem. Wysiedziałam się cholernie. Aż mnie zad boli do tego plastikowego krzesełka. ![]() No więc tak... moja szyjka ku zaskoczeniu mojemu i gina jest długa. Jak na szyjkę po konizacji wyjątkowo długa, ma ponad 5cm. I jest zamknięta. ![]() Ale macica jest blisko dołu, łożysko jest w dolnej jej części, więc jest ucisk. Stąd kłucia szyjki. I stąd siku pięć razy dziś w nocy. ![]() To tyle. ![]() Aha - przy okazji USG okazało się, że młody ma już 8cm. Wielkość odpowiada wiekowi ciąży, aczkolwiek wg USG mam znowu inny termin porodu - teraz to 13 maj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kto mówi,ze wg.fizjoterapeutów jest zdrowy?a wg innych ktyterów jest zdrowy?Zapytam tescia mojego brata,jest chirugiem ortopedą dziecięcym i na pewno dam Ci kiedyś odpowiedz...Ale on bujał swoje wnuczki w bujaczku.Oczywiscie jak robic to cały dzien to pewnie,ze niezdrowe.Nawet takie ciagłe dodagywanie na forum sobie nie jest zdrowe dla nikogo dlatego ide na spacer.Jakbym miała tak analizować każdy sprzet,w ktorym moje dziecku sie znajdzie i kazdą sytuację to pewnie nie dała bym na ręce swojego dziecka żadnejj babci i tesciom bo moze to niezdrowe jest,bo moze maja brudne ręce lub żle trzymaja i dziecko będzie potem krzywe...jak uwazasz,że bujaczki-lezaczki są niezrowe to poprze to literaturą naukową.Mnie takowa nie jest znana.Ażę sie cos tu poradzic lub napisać bo zaraz mnie zjedziesz,że cos jest niezrowe albo dziecko nudzi...a takie masz doświadczenia?Ja obserowałam dzieci moich braci,w czym leża,czym sie bawią i zadne z nich nie jest krzywe lub zle wyedukowane a oboje rodziów i dziadków mają lekarzy,wiec przykłady jakie podaje nie są patologiczne i szkodzące dziecku,wręcz przeciwnie,prawdzone.Moze nie mowimy o tym samym sprzęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4186 | |||
Raczkowanie
|
Kropka jak się czujesz?
Witajcie She, Zielonooka, Rybulka, asia_szoka_1981, Astorianka, magdaadas. Super że jest nas tak dużo ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;15203708] Dziewczyny, matki Polki ![]() ![]() Znalazłam coś fajnego ostatnio w sklepie Tchibo - ja pewnie będę szukac tego typu zabawek, choć do tego będzie musiało młode trochę podrosnąć. http://www.tchibo.pl/is-bin/INTERSHO...uctSKU=0018149 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4187 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Melduje się na forum ciężarówek. Jak wszystko dobrze pójdzie to będe mamusią 27.06.2010. Od razu mam pytanko Czy miałyście jakieś krwawienia w pierwszym trymestrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15250868]witaj.
![]() Ja po wczorajszej wizycie jestem cała happy. ![]() ![]() ![]() Przed badaniem krówek się najadłam, dzidek brykał, skakał, machał nóżkami, rękami, paluszki do buzi wkładał- bosko. ![]() No i według mnie to jest chłopak. ![]() ![]() ![]() ![]() Tylko ja nie mam pojęcia jak syna nazwię... wiem, że imię musi być długie- 3 sylabowe minimu... i pomysłu nie mam żadnego. ![]() no cos tam dynda : ![]() Witam oczywiscie nowe mamusie widze ze Rybulka mieszka odemnie rzut autobusem ![]() ![]() ja od rana zle sie czuje ciagle mi w brzuchu przelew i byłam juz 2 razy wc nawiedzic ![]() ![]() ![]() Kuzynki dzieciak ma mate i jest nia zachwycony polubił lezenie na brzuszku tylko oczywiscie nie na dlugo ![]()
#4189 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15254820]
tak, nazwisko krótkie, jednosylabowe, ![]() no i, jak już pisałam, mam takie widzimisie, ![]() Rozumiem ![]() Z dłuższych męskich może być jeszcze Dominik, Cezary, Marceli... Oczywiście podaję te, które mi się podobają lub są ostatnio "na topie" ![]() Ja na razie mam chyba po 5 (lub więcej) imion dla chłopca i dla dziewczynki, nie mam pojęcia, co wybiorę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zadomowienie
|
kropka75
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aneczka_K witaj,gratuluję fasolki ![]() Ja miałam małe krwawienie prawie dwa tygodnie temu,potem plamionko... Dlatego mam zalecone leżenie... Napisz coś więcej o sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój Mg ma 32mg na tabsa, a ja biorę go 4 razy na dobę. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ostatni raz proszę skończ kwestię. ![]() ![]() Amen. EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od tesciów nic nie dostałam i szczerze nic od nich nie chce zrobili mi a najbardziej mojemu tż czyli swojemu synowi taka krzywde ze do konca zycia im tego nie zapomne z zapomnialabym gdyby własnie nie byli tacy jacy sa ech szkoda sie dnerwowac moze kiedys wam opowiem jak mi juz do nic cierpliwosci zabraknie ![]() ja mam kachlok ale brązowy jest superasty nie uzywam go chociaz jak bedzie malenstwo a bedzie po sezonie lub przed sezonem moge w nim zrobic ogien zanim mieszkanioka zał centralne do tego kachloka mamy pomalowane sciany i kupione meble ![]() ![]() ![]() ja do dzis nie wiem jakie imie ani dla chłopca ani dla dziewczynki zadne narazie mi sie nie podoba ![]() ![]()
Amelcia ![]() http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2009-11-13 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słusznie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Owszem. ![]() Dzięki wszystkim za kciuki. ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Ja bym od nich w takim razie nic nie miała. ![]() ![]() ![]() Mój mąż ma to samo zresztą. Ledwie go powstrzymałam przed demontażem kuchenki, po kłótni z matką. ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
boziu słonko ty tez w ostatnim czasie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
ale masz piekny salon ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;15252301]Kobiety, mam nadzieję, że moja propozycja nie spotka się z odrzuceniem z Waszej strony. ![]() Założycielka naszego wspaniałego wątku enigma, musi o siebie i swoje dwie Fasolki nad wyraz dbać, w związku z czym nie możemy od niej wymagać ciągłej dbałości o listę mamusiek. Z dnia na dzień jest nas coraz więcej, ![]() ![]() Jeśli sądzicie, że jest to dobry pomysł i nie macie nic przeciwko, to chętnie się tego podejmę. ![]() Wypowiedzcie się, co o tym myślcie, a potem będziemy dalej działać. ![]() Mi samej brakuje takiego odniesienia, czasem czytam czyjąś wypowiedź na wątku, i zastanawiam się, w którym tc ten ktoś jest, spodziewa się chłopca czy dziewczynki...? I nie ma gdzie spojrzeć...[/QUOTE] Ja jestem za ![]() ny sobie pomagać ![]()
![]() |
#4198 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie, ze bedziesz obserwowana czesciej. Nie bedziesz musiala sie zamartwiac ![]() No i gratulacje,toz to juz kawal....dziecka (chcialoby sie napisac chlopa bo jakos mi sie tak widzi ![]() Cytat:
![]() A ja zostalam wypuszczona do domu o godzinie 13 ![]() Zrobilam kilka zimowych zdjec, poki jest jasno i jak znajde kabel do telefonu to przesle troche sniegu ![]()
![]() |
#4199 |
Zakorzenienie
|
wytepiłabym to czyms ale zamkneli by mnie ![]()
#4200 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja mam termin na 19 maja, 14 maja za to wypadają moje 30 urodziny - ciekawe jak to będzie, może już na urodziny dostanę najpiękniejszy prezent jaki można sobie wymarzyc ![]() Cytat:
![]() Ja wprawdzie krwawień nie miałam, ale ginka się dziwiła, ze moja odklejająca się kosmówka nie sygnalizuje problemu w ten właśnie sposób. Powiedziała natomiast, że jeśli krew byłaby brunatna to nie mam się denerwowac, bo to mogą byc jakieś stare "złogi' krwi miesiączkowej. Niebezpieczna jest ponoc krew żywoczerwona. Dziewczynki a co myślicie o przykładaniu słuchawek z muzyczką do brzuszka? Moja znajoma opowiadała mi, że w ciąży tak właśnie robiła - miała 2,3 ulubione kawałki i teraz po narodzinach puszcza maleństwu, gdy ma problemy z zaśnięciem itp. i dziecko natychmiast się uspokaja i błogo zasypia ![]() A może macie jakieś ciekawe muzyczne propozycje? Ponoc super na rozwój płodu działa muzyka poważna, Mozart itd, ale w sumie to ja nigdy nie słuchałam takiej muzyki, może najlepiej słuchac tego, co się po prostu lubi? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.